Адвокат по ДТП — 7 простих правил при виборі адвоката по ДТП з потерпілими + 4 корисних ради як заощадити на послугах автоюриста

Можна отримати консультацію адвоката по ДТП онлайн? Хто надасть допомогу при ДТП з потерпілими? Як заощадити на послугах автоюриста?

Добрий день, шановні читачі журналу . З вами Валерій Чемакин. Я надаю консультації з правових питань.

Будучи автомобілістом, я часто стикався з різними ситуаціями на дорозі, в яких важко одразу збагнути, як вчинити. Прочитавши цю статтю, ви будете озброєні необхідними знаннями і зможете швидко знайти автоюриста.

Пропоную вам дочитати матеріал до кінця, щоб знати, в яких компаніях можна недорого отримати послуги адвоката по ДТП.

Адвокат по ДТП

Зміст
  1. Хто такий адвокат по ДТП і чим він займається?
  2. Як отримати консультацію автоюриста — 4 перевірених способу
  3. Як працює автоюрист — 5 основних етапів
  4. Як вибрати хорошого адвоката по ДТП — 5 простих правил
  5. Хто пропонує вигідні умови співпраці   огляд ТОП-5 юридичних компаній
  6. Як заощадити на послугах автоюриста — 4 корисних ради
  7. Висновок

1. Хто такий адвокат по ДТП і чим він займається?

Багато власників автомобілів погано представляють собі, як спілкуватися із співробітниками ГИБДД або страховиками, що призводить до значних фінансових втрат. Відсутність компетенції може привести і до більш серйозних наслідків   покладання провини за скоєння ДТП навіть при її відсутності. Тому ознайомитися з законодавством про дорожній рух варто самим уважним чином.

Альтернатива самостійного захисту своїх прав   допомога автоюриста. Проконсультувати на професійному рівні з будь-яких справах завжди готовий адвокат по ДТП. Якщо потрібно, він піде в суд і там буде відстоювати ваші інтереси.

У спілкуванні з співробітниками ДІБДР і прокуратури його знання і вміння теж знадобляться. Послуги юриста (читайте про їх різноманіття в окремій нашій статті) допомагають автовласникам отримати від страхової компанії все, що належить за договором.

Конструктивний діалог з чиновниками з державних органів, з представниками громадських організацій дозволяє автоюристу прийняти зважене рішення. Адже він знає не тільки федеральне законодавство, але і відомчі регламенти МВС, психологічні прийоми та прогалини в нормативній базі, які допомагають досягти позитивного для клієнта результату.

У яких випадках вам потрібен адвокат по ДТП:

  • пройшли всі мислимі терміни виплати по страховці, а гроші вам так і не заплатили;
  • водій, який був винуватцем ДТП, всіляко ухиляється від оплати ремонту вашого автомобіля;
  • страховик не вважає потрібним оплачувати ремонт повністю;
  • страхова компанія під надуманим приводом відмовилася від виплат;
  • ви вважаєте, що невинні, але суддя позбавив вас права керування автомобілем.

У цих та інших випадках автоюрист надасть вам кваліфіковану допомогу, ніж захистить від непотрібних витрат та інших проблем.

2. Як отримати консультацію автоюриста — 4 перевірених способу

Завдяки сучасним технологіям, консультацію автоюриста можна отримати цілодобово, навіть безпосередньо на місці ДТП через свій смартфон, планшетний комп'ютер або ноутбук. Зробити це можна кількома способами.

Спосіб 1. У текстовому режимі

Сьогодні на більшості юридичних сайтів є спеціальна форма для миттєвого обміну повідомленнями з фахівцями.

Скористатися нею простіше простого. В спеціальні поля треба внести своє ім'я, e-mail, а іноді номер телефону. У великому полі потрібно написати своє питання лаконічно та зрозуміло, після чого надіслати повідомлення. Через кілька секунд вам відповість оператор і попросить дочекатися відповіді юриста.

Якщо ваша ситуація типова і не вимагає додаткового дослідження, то ви отримаєте безкоштовну консультацію адвоката по ДТП. В нетипових і складних випадках вам запропонують більш розгорнуту відповідь за певну плату. Така юридична допомога (про суть поняття читайте нашу тематичну статтю) дозволить вирішити вашу ситуацію в правовому полі з найменшими витратами.

Спосіб 2. Через електронну пошту

Це трохи застарілий спосіб отримання консультаційних послуг, але він ще зустрічається на деяких сайтах. Форма зворотного зв'язку при такому способі не передбачає миттєвого обміну повідомленнями. Поставлене питання надходить юристу, який дає на нього відповідь і відправляє на вашу електронну пошту. Це вимагає певного часу, тому варто набратися терпіння.

Через електронну пошту

Дана система зв'язку не дає можливості вести інтерактивну листування, так як додаткове питання доведеться ставити знову через сайт. Це створює незручності, тому на таких сайтах краще отримати консультацію автоюриста по телефону. Як правило, номер оператора є на головній сторінці. Якщо за нього подзвонити, то вас з'єднають з потрібним спеціалістом, який дасть юридичну консультацію.

Спосіб 3. Через Skype

Зручний спосіб комунікації, так як ви можете не тільки чути, але й бачити співрозмовника. Це важливий фактор при отриманні юридичних послуг.

Адже зовнішній вигляд, міміка і жести людини багато говорять про його манери вести діалог. Аналізуючи їх, можна зрозуміти, наскільки ваш консультант зацікавлений у наданні якісної допомоги. Крім того, Skype дозволяє відправляти фотографії, медіафайли і просто документи співрозмовника.

Спосіб 4. В офісі страхової компанії

Для тих, хто віддає перевагу живе спілкування, є сенс звернутися безпосередньо в юридичну компанію. Там завжди знайдеться хороший адвокат по ДТП, який уважно вислухає вас, задасть додаткові питання і роз'яснить норми чинного законодавства.

Якщо виникне така необхідність, то цей же юрист буде супроводжувати вашу справу в суді. Перевага такого способу   особистий контакт з адвокатом, його не можна нічим замінити.

3. Як працює автоюрист — 5 основних етапів

Роботу автоюриста можна умовно розділити на 5 етапів. Розглянемо їх докладніше.

Етап 1. Оформлення довіреності

Для того, щоб ваші інтереси в різних інстанціях, у тому числі в суді представляв адвокат по ДТП, потрібно написати довіреність на його ім'я. У ній має бути відображено право вимоги, яким він скористається при підтриманні позову або написанні претензії в страхову компанію. Така довіреність повинна бути засвідчена нотаріусом, відвідати якого вам належить разом з автоюристом.

Етап 2. Аналіз ситуації

На цьому етапі адвокат аналізує зібрані дані, на підставі яких робить висновки про заподіяний вашому майну або здоров'ю шкоду.

Які відомості потрібні адвоката для отримання об'єктивної картини скоєного ДТП:

  • схеми, фотографії та протоколи огляду місця події;
  • незалежна оцінка отриманих пошкоджень транспортного засобу, яку замовляє адвокат;
  • оцінка ремонту, зроблена в страхової компанії.

Одержавши всю необхідну інформацію, автоюрист порівнює вартість ремонту, зазначену страховою компанією, з сумою, що відображена в незалежній оцінці. При значних розбіжностях у нього з'являється законну підставу подати претензію в страхову компанію.

Етап 3. Подача претензії

У разі, якщо вартість ремонту, зазначена в документі страхової компанії, не відповідає дійсності, адвокат подає претензію страховику і очікує відповіді на неї. Нерідко випадках страхова компанія погоджується з претензією і виплачує всю вартість ремонту за висновком незалежного експерта. Однак деякі страховики не поспішають розлучатися з грошима і надсилають відмову.

Етап 4. Складання позовної заяви до суду

Якщо незважаючи на явні розбіжності з незалежною оцінкою, страховик відмовляється виплачувати обумовлену суму, то не залишається іншого виходу, як звернутися до суду.

Адвокат по ДТП складає позовну заяву, до якої долучає всі здобуті свідоцтва вашої правоти. Особливу цінність тут буде мати все та ж незалежна експертиза. Врахуйте, що суд може сам призначити додаткову оцінку, якщо вважатиме за необхідне.

Складання позовної заяви до суду

Раджу не обмежуватися наймом адвоката тільки для перших 4 етапів. Знайте, що в страхових компаніях працюють прекрасні юристи, здатні рознести в пух і прах всі ваші доводи. Тому слід замовити та адвокатське представництво в суді.

Етап 5. Виплата грошей клієнтові страхової компанії

Якщо ваш адвокат добре попрацював, то страхова компанія виплатить усе до копійки. Це може відбутися в рамках задоволення претензії, але частіше за судовим рішенням.

Іноді страховики всіляко затягують виплату. У таких випадках знову допоможе автоюрист. Він збере необхідні документи для порушення виконавчого виробництва в службі судових приставів, які стягнуть борг примусово.

4. Як вибрати хорошого адвоката по ДТП — 5 простих правил

Сьогодні безліч юридичних компаній працюють з проблемами у сфері дорожнього руху. Незважаючи на це, складно знайти хорошого адвоката по ДТП серйозно з потерпілими або загиблими учасниками. Адже цей фахівець повинен володіти не тільки розглянутим вище досвідом, а й бути компетентним в кримінальному процесі. Нижче я пропоную кілька простих правил вибору такого юриста.

Правило 1. Вибирайте адвоката, у якого була подібна практика

Так як у випадку скоєння ДТП з постраждалими вам може загрожувати позбавлення волі строком до 5 років, то покладатися на авось тут недоречно. Для захисту вам потрібен адвокат, який вже набив руку в подібній практиці. Справа в тому, що при деяких пом'якшуючих обставинах, ви можете і не отримати реальний термін, але вони мають бути обґрунтовані під час судового засідання.

Пом'якшувальні обставини, що вимагають доказу в суді, при скоєнні ДТП із загиблими:

  • наявність опікуваних осіб або малолітніх дітей;
  • низька освітленість проїжджої частини, ожеледиця чи інші несприятливі погодні умови;
  • реальні спроби надання першої допомоги постраждалим.

Крім цього, стаття 264 КК РФ (ДТП зі смертельним результатом) передбачає примирення сторін, досягти якого допоможе тільки досвідчений адвокат. Йому потрібно переконати родичів потерпілого в тому, що заховавши вас за ґрати, вони не повернуть свого близького, а виплата вами матеріальної компенсації і покаяння принесе більше користі. Зазначимо, що примирення можливе лише при відсутності у вас судимості.

Правило 2. Вивчіть адвокатське досьє юриста

Перш ніж укладати договір з адвокатом по кримінальних ДТП, добре вивчіть його досьє. У ньому повинні бути різні документи, рішення та вироки судів, які б формували повну картину про його навичках ведення процесуальної документації. Звідти ж можна отримати інформацію про характер розробки стратегії захисту. Адже успішний результат справи багато в чому залежить від цих умінь захисника.

Правило 3. З'ясуйте можливість залучення адвокатом інших експертів

У ході первісної бесіди з адвокатом постарайтеся дізнатися, якою мірою він практикує залучення до процесу незалежних експертів, які своїми показаннями можуть забезпечити успіх справи. Пам'ятайте, чим скрупульозніше захисник готовий шукати додаткові джерела доказів, тим ефективніше буде його захист. Ідеально, якщо адвокат крім залучення експертів буде готовий до пошуку свідків ДТП.

Приклад

Сергій Гаврилов потрапив у незначне ДТП, в якому його автомобілю було завдано шкоди. Страхова компанія оцінила його в 7000 рублів. Однак, коли в автосервісі почали ремонт, виявилися значні внутрішні пошкодження. Сергій найняв адвоката, який призначив незалежну оцінку. Її результати були направлені в страхову компанію разом з претензією. В результаті він отримав ще 20000 рублів на заміну пошкоджених вузлів.

Правило 4. Не співпрацюйте з адвокатами, які гарантують вам позитивний результат

Якщо адвокат по ДТП з потерпілими з самого початку дає вам гарантію на позитивний результат справи, то не починайте співпрацю з ним. Справа в тому, що кримінальний процес абсолютно непередбачуваний. В ході розгляду може з'явитися маса даних, які не були відомі спочатку. Будь-яка гарантія адвоката — не більше ніж самореклама і бажання у що б то не стало роздобути клієнта і заробити на ньому.

Як вибрати адвоката по ДТП

В одній з наших статей є докладний опис роботи адвоката по кримінальних справах. Так от, якщо він хоче мати хорошу репутацію, то ніколи не буде гарантувати повну перемогу в суді, так як у випадку провалу чутки про його невдачі поширюються дуже швидко. Той, хто дорожить своїм добрим ім'ям, не стане залучати клієнтів таким дешевим і непорядним способом.

Правило 5. Уважно вивчіть сайт юриста

Треба зайти на сайт юриста чи юридичної компанії і уважно вивчити його, звертаючи увагу на наступні нюанси:

  • Адресний рядок. Сайт повинен розташовуватися на платному хостингу, тобто його адресу може мати такий вигляд: advokatDTP.ru, а не такий: advokatDTP.narod.ru. Якщо адвокат не шкодує грошей на просування свого інтернет ресурсу, то це говорить про серйозність його намірів.
  • Дизайн і контент. Зовнішній вигляд сторінок не повинен викликати відразливе відчуття, а інформація на них повинна бути корисною та грамотно написаною.
  • Можливість зворотного зв'язку. Розумний юрист завжди шукає контакт із потенційним клієнтом, тому, як мінімум, на сайті ви повинні побачити номери телефонів та форму зворотного зв'язку.
  • Наявність прайс-листа на послуги. Повну ціну на роботу адвоката по ДТП не можна визначити заздалегідь, але тарифи на окремі стандартні послуги повинні бути на сайті обов'язково. За ним у вас складеться загальне уявлення про ціновій ніші, в якій працює цей юрист.

Крім усього цього, на сайті має бути інформація про всіх юридичних послугах, що надаються адвокатом або компанією.

5. Хто пропонує вигідні умови співпраці   огляд ТОП-5 юридичних компаній

Серед безлічі юридичних компаній складно вибрати дійсно стоїть, в якій працюють тільки кваліфіковані співробітники, причому за адекватну ціну. Щоб трохи полегшити вам задачу, пропоную огляд 5 відомих фірм.

1) Правознавець

Правознавець руЯкщо ви не знаєте де і як вибрати автоюриста, звертайтеся в цю компанію. Фірма має портал, який служить майданчиком для контактів між співробітниками і клієнтами. Всі юристи компанії працюють на віддаленій основі і проживають в різних містах. Процес роботи порталу схожий на аукціон. Ви заходите на сайт і задаєте своє питання. Якщо він вимагає узагальненого відповіді, ви отримаєте консультацію безкоштовно.

Якщо потрібна більш розгорнута консультація, вам треба поставити свою ставку в рублях за отриманий відповідь. Юрист, який готовий проконсультувати вас за ці гроші, вийде на зв'язок. Такий підхід дозволяє шляхом здорової конкуренції утримувати ціни на консультації юриста на прийнятному рівні. Середня ціна усної консультації 600 – 700 рублів.

Які послуги надають автоюристы компанії Правознавець:

Автомобільне право Кримінальне та адміністративне право Страхування
1 Консультація при ДТП Досудові примирні процедури з потерпілими при ДТП Направлення претензій страховику
2 Стягнення шкоди Захист у кримінальному процесі при ДТП зі смертельним результатом Вирішення спорів зі страховою компанією через суд
3 Напрям скарг на співробітників ДІБДР Захист при розгляді адміністративного протоколу, в тому числі за можливе позбавлення прав Стягнення неустойки за ОСАЦВ
4 Оскарження до прокуратури та суду дій співробітників ДІБДР Повернення водійського посвідчення Контроль виконавчого провадження при стягненні страховки

Така система роботи аж ніяк не виключає контактів юристів і клієнтів в живу. Особисті зустрічі потрібні при вирішенні комплексних юридичних питань, що потребують безпосередньої присутності адвоката по ДТП. Щоб зустрітися, достатньо домовитися з автоюристом по телефону або через чат. Однак потрібно розуміти, що юристи живуть в різних містах, тому вибирайте того, який працює у вашій місцевості.

Перевага компанії — це можливість отримає потрібну вам послугу з будь-якої точки світу в будь-який час дня і ночі. На сайті є номери телефонів і чат зворотного зв'язку з оператором, по якому можна задати питання цілодобово.

Правознавець телефони

Я рекомендую вам відвідати сайт компанії Правознавець і ознайомитися з усіма пропозиціями. Там ви знайдете приклади розібраних ситуацій з різних галузей права, що може допомогти вирішити проблему навіть не звертаючись до юриста.

2) ЮРАВТО

ЮравтоЯкщо ви проживаєте в Ярославлі, то юридична компанія «Юравто» до ваших послуг. Вона спеціалізується на вирішенні проблемних питань у сфері автомобільного права. У компанії працюють як досвідчені автоюристы, так і фахівці суміжних напрямків: оцінювачі та експерти. Вони допоможуть відшкодувати шкоду, захистять при кримінальному переслідуванні, повернуть права і вирішать суперечки зі страховиками.

3) Автосфера

АвтосфераЦя компанії більше 10 років працює в сфері автомобільного права. Юристи фірми успішно завершили понад 93% справ. Вони знаходять індивідуальний підхід до кожного і дорожать своєю репутацією, що змушує тримати слово і заздалегідь повідомляти про всі можливі варіанти вирішення справи. Автоюристы пропонують безкоштовні консультації та моральну підтримку при вирішенні проблем зі страховиками, поліцією і судами.

4) Таганський дім права

Таганський Дім ПраваУ компанії працюють досвідчені автоюристы, готові за цілком розумну вартість надати найрізноманітніші юридичні послуги.

В яких випадках варто звернутися до автоюристам компанії «Таганський дім права»:

  • вас зупинили співробітники ДІБДР і ставлять відмову від огляду на наявність алкоголю в крові;
  • співробітники поліції закидають вам стан алкогольного сп'яніння за кермом;
  • вам кажуть, що ви залишили місце скоєння ДТП;
  • ви виїхали на зустрічну смугу через суцільну лінію;
  • ви вирішили достроково повернути права.

Крім цього, в їх компетенції розв'язання різних спірних питань зі страховими компаніями.

5) Автоюрист

АвтоюристЦя компанія спеціалізується на повернення водійських посвідчень. Кожна справа розглядається консиліумом з 3 досвідчених юристів, які беруть оптимальне рішення. Оплата послуг відбувається в два етапи. Частина суми береться при укладенні договору, інше — тільки після отримання на руки своїх прав. На сайті є копії судових рішень, за якими можна ознайомитися з досвідом автоюристов цієї компанії.

6. Як заощадити на послугах автоюриста — 4 корисних ради

На закінчення пропоную подивитися відеоролик про так звані «кримінальних автоюристах» та ознайомитися з 4 корисними порадами про те, як можна заощадити на послугах автоюриста.

Порада 1. Сплачуйте послуги адвоката поетапно

Ніколи не потрібно платити всю суму за послуги адвоката відразу. Співпрацюйте лише з тими юристами, які готові прописати в договорі можливість повної оплати лише при позитивному вирішенні питання. Так ви заплатите за потрібний результат, а не за потрібну для вас роботу.

Порада 2. Зверніться до друзів і близьким

Багато юристи роблять хороші знижки тим клієнтам, які прийшли до них за рекомендацією друзів. Тому розпитайте своїх знайомих, не користувалися вони нещодавно послугами автоюриста. Можливо пощастить, і вам порадять недорогого адвоката, та ще й зі знижкою.

Приклад

Катерина Миколаєва керувала автомобілем на слизькій дорозі. На одному з поворотів вона не впоралася з керуванням і машину винесло на зустрічну смугу, на ділянці, де діє знак «обгін заборонений». Там була подвійна суцільна розмітка. На щастя, зустрічних автомобілів не було, але патруль ДПС не дрімав. На Катерину хотіли скласти протокол.

Незадовго до цього її подруга виграла судовий спір з працівниками ДПС з допомогою знайомого адвоката. Катерина подзвонила йому і сказала, по чиїй рекомендації звертається. Адвокат під'їхав прямо на місце події, де пред'явив співробітникам запис відеореєстратора і поговорив з ними. В результаті протоколу не було, і дівчина поїхала далі, заплативши невелику суму юриста.

Порада 3. Консультуйтеся у режимі онлайн

Користуйтеся можливістю отримати безкоштовну онлайн консультацію на сайті якої-небудь відомої юридичної компанії. Якщо ваше питання типовий, то платити не доведеться. Крім того, вивчіть ці сайти, можливо, там є вже відповіді на найбільш часто зустрічаються. Теж непоганий метод економії.

Порада 4. Шукайте юриста серед випускників Вузів

Якщо рішення вашого питання не вимагає високої кваліфікації і обмежується чисто технічною роботою або теоретичної консультацією, то знайдіть випускника юридичного вузу, який зробить цю послугу за символічну плату. З-за великої конкуренції багато з них змушені працювати помічниками юристів майже безкоштовно.

7. Висновок

Така неприємність, як участь в ДТП, іноді трапляється навіть з досвідченим автомобілістом. Тому знати, як і де знайти хорошого автоюриста або навіть адвоката по ДТП повинен кожен. Сподіваюся, що інформація з цієї статті була вам корисна.

Бажаю всім автомобілістам «ні цвяха, ні жезла», а якщо сталася неприємність — не сумувати і скористатися послугами фахівця в цих питаннях! Пропоную залишити відгук та оцінити цю статтю.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Адвокат по ДТП — 7 простих правил при виборі адвоката по ДТП з потерпілими + 4 корисних ради як заощадити на послугах автоюриста