Консультація юриста   покрокова інструкція як отримати безкоштовну консультацію в режимі онлайн і по телефону + огляд ТОП-5 компаній по наданню юридичних послуг

Де отримати консультацію юриста з житлових питань та трудового права? Можна безкоштовно отримати консультацію юриста онлайн? Скільки коштує консультація юриста з нерухомості?

Вітаю вас, шановні читачі журналу . З вами сьогодні Валерій Чемакин – спеціаліст, який надає консультаційні послуги у правовій сфері.

У своєму огляді я познайомлю вас з терміном «консультація юриста» і відповім на актуальні питання з цієї тематики.

Якщо вам хочеться дізнатися все про способи отримання безоплатної або недорогий допомоги від практикуючих юристів, обов'язково дочитайте матеріал до кінця.

Консультація юриста

Зміст
  1. Що таке консультація юриста і коли вона необхідна?
  2. З яких питань можна отримати консультацію юриста?
  3. Як отримати консультацію юриста онлайн — 5 простих кроків
  4. На що звертати увагу при виборі консультанта — 4 ознаки хорошого юриста
  5. Де отримати консультацію юриста   огляд ТОП-5 компаній з надання послуг
  6. Як заощадити при зверненні до юриста або отримати допомогу безкоштовно   практичні поради та рекомендації
  7. Висновок

1. Що таке консультація юриста і коли вона необхідна?

У житті нерідко виникають ситуації, коли стає нагально необхідної консультація юриста. Це пов'язано як з відносинами у сфері власності, так і з іншими напрямами людської діяльності.

Не на останньому місці спори з державними органами, установами, організаціями. Скрізь потрібні послуги юриста, про різноманітність яких читайте в окремій нашій статті.

Послуги правового характеру затребувані і в сферах бізнесу, державного управління, економічних взаємин. Більшість великих організацій з цієї причини містять цілі відділи штатних юристів. Дрібні ж підприємства не можуть собі дозволити такої розкоші і тому потребують юридичної допомоги сторонніх фахівців.

Поширені ситуації, при яких може знадобитися правове консультування:

  • конфлікти з сусідами за різних побутових питань;
  • суперечки між родичами по спадкових справах;
  • проблеми з кримінальним і адміністративним законодавством;
  • захист прав споживачів, повернення товарів.

Список можна продовжувати дуже довго, так як в житті виникає безліч ситуацій, які потенційно можуть перейти в конфлікт або вже в нього перейшли.

онсультация, отримана у грамотного юриста, передбачає доскональний аналіз правової ситуації і пропозицію шляхів виходу з неї з найбільш сприятливим результатом.

Читайте статтю за суміжній темі «Юридична консультація».

2. З яких питань можна отримати консультацію юриста?

Коло питань, за якими юристи надають консультаційні послуги, дуже широкий. Розглянемо докладніше найпоширеніші з них.

1) Житлові питання

У цій сфері щодня відбувається багато конфліктів між людьми та організаціями. Консультації юристів по житловому праву допомагають розплутувати клубки настільки складних ситуацій, що багато з них могли б перерости в серйозне з'ясування стосунків. Крім того, з житлом і його ринковим обігом пов'язано величезна кількість шахрайських дій.

В одній з наших статей ми розглядали особливості роботи адвоката з житлових питань. Найчастіше йому доводиться вирішувати проблеми з купівлі і продажу нерухомості, у тому числі земельних ділянок. Приватизація квартири, виділення часток у власності, взаємодія з реєструючими органами, — у всьому потрібно консультація юриста з житлових питань.

2) Кредитні спори і розбіжності з банками

Грамотна консультація юриста з іпотеки і кредитів, не пов'язаних з придбанням житла, допоможе вирішити в досудовому порядку всілякі розбіжності з банками.

Спори, що виникають між кредитними організаціями і позичальниками:

  • нав'язування додаткових, непередбачених умовами кредитування послуг;
  • неправомірне нарахування пені або штрафів;
  • вимогу про повернення незаконно утриманих комісій;
  • питання щодо реструктуризації боргу.

По більшості з цих питань можна отримати консультацію юриста безкоштовно.

3) Адміністративні правопорушення

Найчастіше допомога юриста потрібно при розгляді адміністративних справ у сфері безпеки дорожнього руху. В процесі «гонки за протоколами» співробітники ГИБДД іноді залучають до адміністративної відповідальності водіїв незаконно і необгрунтовано. У свою чергу, деякі водії не розуміють, що співробітники поліції володіють великими повноваженнями.

Все це призводить до конфліктних ситуацій, вирішити які покликані юристи. Найчастіше простого пояснення прав учаснику дорожнього руху достатньо, щоб не потрапити в неприємну ситуацію. Сказане повною мірою відноситься і до інших родів адміністративних правопорушень. Сьогодні можливо отримати консультацію юриста онлайн навіть з таких питань.

4) Цивільне і трудове право

Найбільше питань виникає завжди у сфері цивільного і трудового законодавства. Це не дивно, адже саме тут регулярно виникають конфлікти. Консультація юриста по цивільних справах допомагає домогтися стягнення різних видів збитків, моральної шкоди, захисту честі і гідності та інших позитивних результатів.

Трудове право

Трудові взаємини нерідко затьмарюються несвоєчасною виплатою зарплати, несправедливо накладеними стягненнями і незаконними звільненнями. Іноді навіть консультація державного юриста допомагає самостійно вирішити питання без звернення до адвоката у цивільних справах, про який багато сказано в спеціальній нашій статті.

5) Сімейне і спадкове право

Консультація з сімейних питань може виникнути в таких випадках:

  • шлюбний контракт;
  • розлучення;
  • розділ майна;
  • аліменти;
  • позбавлення батьківських прав.

В особливо складних ситуаціях може знадобитися адвокат по сімейних справах, а щоб дізнатися в будь – почитайте нашу окрему статтю.

Консультація юриста по спадкових справах потрібна при виникненні суперечок між родичами. Фахівець допоможе залагодити конфлікт, а якщо ні, то підкаже, де краще найняти адвоката по спадкових справах.

6) Захист прав споживачів

Якщо ви вважаєте, що вам надали неякісну послугу, продали прострочений товар, або бракований електронний пристрій, консультація юриста по захисту прав споживачів допоможе вирішити цю проблему. Фахівець підкаже, як правильно написати претензію і звернення в Росспоживнагляд у разі відмови продавця компенсувати збиток.

3. Як отримати консультацію юриста онлайн — 5 простих кроків

Сьогодні більшість юридичних компаній мають свої сайти, на яких надається консультація юриста онлайн. На головних сторінках є спеціальні форми зворотнього зв'язку. Крім того, з юристами можна зв'язатися по телефону   такий спосіб частіше більш швидкий і надійний.

Розглянемо, як правильно користуватися онлайн сервісом на юридичних сайтах.

Крок 1. Заходимо на сайт обраної компанії

Сьогодні практично всі юридичні компанії мають свої сайти, так як це не тільки приваблює клієнтів, але і дає можливість надавати консультаційні послуги прямо через інтернет.

Оскільки успішні фірми не шкодують грошей на рекламу та розкрутку своїх ресурсів, то рекомендую вибирати з перших, знайдених в пошуковику. Потім заходимо на обраний сайт і вивчаємо його.

Крок 2. Вивчаємо питання, які були поставлені раніше

Так як на сайтах консультацію юристів отримували й інші користувачі, то варто почитати відповіді, дані раніше. Можливо вам не доведеться ставити своє запитання, якщо ви знайдете на нього відповідь.

В іншому випадку перейдіть до наступного кроку, щоб скористатися безкоштовними юридичними послугами.

Крок 3. Заповнюємо реєстраційні поля

Для формування електронного запиту в чаті на сайті компанії потрібно зробити наступне:

  • в спеціальні поля внести своє ім'я, а іноді і прізвище;
  • вказати свій телефон, так як може виникнути необхідність поговорити з юристом особисто;
  • особливо уважно і коректно заповнити поле з вашим електронним адресою, так як саме на нього прийде докладний відповідь на ваше питання.

Крок 4. Задаємо питання

В самому великому полі форми формулюємо своє запитання максимально чітко і зрозуміло. Це дозволить уникнути зайвої уточнюючої листування. Намагаємося вказати якомога більше відомостей, що стосуються вашої справи. У цьому випадку ви отримаєте вичерпну консультацію юриста і вам не доведеться звертатися ще до когось додатково. Відправляємо повідомлення.

Крок 5. Отримуємо відповідь на електронну пошту

Через деякий час вам буде потрібно перевірити свою електронну адресу, в якому буде відповідь на поставлене питання. Якщо ж ваше питання потребує додаткового розгляду і дати вичерпну консультацію юриста безкоштовно вам не можуть, фахівці запропонують шляхи вирішення проблеми вже на платній основі. Про те, скільки коштує консультація юриста, ми поговоримо пізніше в цій статті.

4. На що звертати увагу при виборі консультанта — 4 ознаки хорошого юриста

Від професійних якостей обраного юриста залежить успіх всієї справи. Солідні компанії наймають хороших фахівців, тому, спочатку потрібно визначитися з фірмою. Головним критерієм тут служить її репутація.

Визначити кваліфікованого і мудрого юриста можна за кількома ознаками. Розглянемо їх докладніше.

Ознака 1. Хороший юрист уважно вислухає вас до кінця

Уміння слухати клієнта і не перебивати його при кожному зручному випадку – головне відмітна якість мудрого спеціаліста. Хороший юрист поставить уточнюючі питання тільки після того, як ви повністю викладіть йому свою проблему. В його поведінці повинно відчуватися довіра до клієнта, а в мові і діях   впевнене знання законів.

Ознака 2. Хороший юрист обов'язково запитає про наявність документації щодо питання, з якими ви звертаєтеся

Для успішного вирішення будь-якої справи необхідні документи, що підтверджують або спростовують те чи інше твердження.

На що звертати увагу при виборі юриста

Грамотний юрист завжди поцікавиться про їх наявність або порадить обзавестися ними, якщо їх немає. В отриманні деяких з них він може посприяти, але в цьому випадку ціна консультації зростає.

Ознака 3. Він ніколи не скаже нічого поганого про своїх колег

У процесі бесіди хороший юрист ніколи не стане обливати брудом своїх колег, навіть якщо йому відомі про них самі неприємні факти. Це принцип юридичної такту, порушення якого – ознака непорядності і дилетантства.

Ознака 4. Після ознайомлення з проблемою він запропонує вам свій план дій

Будь-гарний юрист, ознайомившись з вашою справою, проведе необхідний аналіз і представить вам докладний план дій. Краще, якщо він буде складений письмово і в подробицях.

Така інформація сприймається набагато краще, ніж усна. Планом можна буде керуватися в процесі вирішення питання, не боячись пропустити щось важливе.

5. Де отримати консультацію юриста   огляд ТОП-5 компаній з надання послуг

У цьому розділі я пропоную ознайомитися з надійними компаніями, фахівці яких дають консультації юриста не тільки для юридичних осіб та ВП, але і для простих громадян.

1) Правознавець ru

Правознавець руЦе дуже відома компанія, яка була спочатку створена як інтернет-проект. З порталом співпрацює понад 700 професійних юристів, які надають консультаційні послуги через інтернет. Якщо ж справа не обмежена консультацією, то можливі й особисті зустрічі по домовленості. Більше 90% консультацій юристів на цьому сайті надається безкоштовно.

На відміну від інших компаній, тут панує принцип «ціну встановлює клієнт». Суть його в тому, що користуючись платними послугами, ви призначаєте свою вартість питання. Відповідь дасть той юрист, якого влаштують ваші умови. Такий підхід дозволяє утримувати середню вартість консультації юриста на рівні 500 – 700 руб.

Ось тільки частина тих, по яких вас можуть проконсультувати юристи Правознавця:

  • кримінальне та адміністративне право;
  • цивільне та сімейне законодавство;
  • законодавство про захист прав споживачів;
  • підприємницьке право;
  • консультація юриста по спадку.

Крім того, юристи компанії допоможуть вам вирішити податкові спори або дадуть консультацію юриста по розділу майна. Сама організація діяльності компанії дозволяє залучати до роботи фахівців практично в будь-якій галузі права. Скористатися їх послугами дуже просто.

2) Центр правової підтримки

Центр правової підтримкиЦя юридична компанія також надає весь спектр послуг, в тому числі і консультування, яке носить безоплатний характер. На сайті компанії є форма зворотного зв'язку, де можна задати питання. Там же ви знайдете телефон гарячої лінії, за яким у будь-який час доби відповість черговий юрист і надасть консультаційну допомогу.

Юристи компанії надають консультації з будь-якої галузі права і знаходять шляхи вирішення будь-яких юридичних проблем. Вибрати свою тему можна внизу сторінки сайту, де є повний список. Центр правової підтримки може надати вам, наприклад, адвоката з економічних злочинів, про складнощі пошуку якого докладно написано в іншій статті на сайті.

1) Центр юридичної допомоги

Центр юридичної допомогиОсобливість цього проекту   те, що він був організований за підтримки Міністерства юстиції РФ, Росспоживнагляду і Уряду Москви. Компанія спеціалізується на наданні послуг в галузі цивільного права. Проект існує більше 10 років, тому проблеми вирішуються швидко завдяки солідному досвіду юристів.

Визначенням шляхів вирішення кожної справи на початковому етапі займається не менше 3-х фахівців на чолі з начальником відділу.

Такий підхід дозволяє максимально якісно надати не тільки консультаційну послугу клієнту, але і організувати представництво в суді. Що це означає – рекомендую дізнатися, прочитавши тематичну статтю на нашому сайті.

2) Легіс Груп

Легіс ГрупЛегіс Груп – колегія адвокатів, яка працює в з 2005 року. До складу колегії входить 15 висококласних адвокатів, які закінчили кращі вузи мають багаторічну успішну практику в правоохоронних, судових та інших державних органах. У компанії безліч партнерів, як в , так і за кордоном: Іспанія, Швейцарія, Сербія, Чехія та інші країни.

Основний напрямок діяльності компанії – судове представництво по наступних справах:

  • цивільним;
  • податковим;
  • арбітражним;
  • кримінальним;
  • захист клієнтів під час перевірок.

При необхідності ви можете найняти в компанії висококласного адвоката з розлучень, про діяльність якого у нас на сайті є докладна стаття. Фахівців цієї компанії наймають не тільки в якості захисників, але і запрошують для участі в різних аналітичних передачах на радіо і телебачення. Вони роблять суспільно-правові огляди для відомих видань.

3) Кліфф

КліффОсновний напрямок діяльності фірми Кліфф   надання послуг юридичним особам на території і в інших країнах. Юристи компанії відстежують зміни не тільки в російському законодавстві, але і в зарубіжному. Вони беруть участь в судах і великих проектах, а клієнтам пропонують нові юридичні послуги.

Галузі, в яких компанія пропонує свої послуги з урахуванням специфіки правового регулювання:

  • медицина;
  • фармацевтика;
  • будівництво;
  • нерухомість;
  • електронна комерція та інтернет.

Крім іншого, компанія готова надати послуги нотаріуса для вирішення корпоративних питань.

6. Як заощадити при зверненні до юриста або отримати допомогу безкоштовно   практичні поради та рекомендації

Припустимо, вам потрібна консультація юриста по аліментах і ви хотіли б її отримати як можна дешевше, або взагалі безкоштовно. Щодо безкоштовної професійної консультації відразу обмовимося, що за чинним законодавством вона покладається тільки певним категоріям громадян, до яких відносяться деякі пенсіонери, інваліди, сироти і т. д.

У таблиці представлений перелік категорій громадян, які мають право на безкоштовну юридичну консультацію згідно ст. 20 Федерального закону № 324 від 21.11.2011 р. , а також списки документів, які потрібно надати:

Категорія громадян Зразкові документи
1 Незаможні громадяни Документ, який підтверджує, що середньодушовий дохід сім'ї нижче прожиткового мінімуму
2 Інваліди I і II групи Відповідне посвідчення
3 Ветерани ВВВ, Герої РФ і СРСР, Герої Соціалістичної Праці Відповідне посвідчення
4 Діти-інваліди, діти-сироти, діти, які залишилися без піклування батьків, а також їх законні представники Довідки з органів опіки, посвідчення при наявності
5 Літні громадяни, особи, які утримуються в психіатричних інтернатах, діти, які перебувають в установах органів системи профілактики і колоніях Довідки, клопотання керівників установ

Так само скористатися безкоштовною можливістю проконсультуватися можна в онлайн форматі на сайтах компаній, але по простих питань.

На вартість послуг юриста впливають: складність питання, час, витрачений на його рішення, необхідність проведення додаткових юридичних дій, кваліфікація і статус спеціаліста. Знизити вартість послуг можна наступним чином.

Порада 1. Відмовтеся від консультації адвоката

Вирішити більшість питань можна, скориставшись консультацією державного юриста, який роз'яснить основні напрямки і підкаже алгоритм дій за символічну плату.

Як заощадити при зверненні до юриста

При бажанні такого можна знайти в різних соціальних установах і муніципальних службах.

Приклад

Будучи фахівцем, що працює в муніципальному соціальному закладі та надають консультаційні послуги неблагополучним неповнолітнім та їх батькам, я часто стикаюся з необхідністю надання допомоги в питаннях, які не входять в мої посадові обов'язки. Однак я з задоволенням допомагаю цим людям своєю порадою і пропоную їм шляхи вирішення проблем.

Адвокатські послуги і в тому числі допомога адвоката по сімейних справах стоять на порядок дорожче. Такі фахівці ведуть приватну діяльність, тому регулярно зобов'язані платити адвокатську плату та внески в різні фонди.

Порада 2. Чітко формулюйте свій запит

Перед зверненням до юриста постарайтеся вивчити самостійно тему свого питання. Якщо ви чітко сформулюєте питання і покажете, що легко розумієте пояснення юриста, то заплатите за послуги значно менше. Адже фахівцеві буде простіше вам донести свої думки і часу він витратить набагато менше.

Порада 3. Отримуйте консультацію в режимі онлайн

Консультація юриста онлайн – відмінний шанс вирішити своє питання дешево або зовсім безкоштовно.

Така можливість є на багатьох сайтах. Наприклад, портал Правовед.ги, позиціонує себе, як практично безкоштовний. І це дійсно так, тільки найбільш складні питання розглядаються там за плату, та й то адекватну.

Порада 4. Користуйтеся законним правом на отримання безкоштовної юридичної допомоги

Якщо ви ставитеся до категорії громадян, яка має всі права на одержання безкоштовної допомоги юристів, то користуйтеся цим. Такі консультації виявляються як у державних, так і приватних юридичних консультаціях.

7. Висновок

Сподіваюся, що прочитавши цю статтю, ви зрозуміли, що користуватися послугами юристів можна безкоштовно або за невелику плату. Зробити це можна, не виходячи з дому у режимі онлайн. Крім того, існують відомі компанії, які готові допомогти в вирішенні ваших питань за адекватну ціну.

Бажаю успіхів у вирішенні будь-яких правових питань! Буду радий, якщо ви оціните і прокоментуєте статтю. До нових зустрічей!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Консультація юриста   покрокова інструкція як отримати безкоштовну консультацію в режимі онлайн і по телефону + огляд ТОП-5 компаній по наданню юридичних послуг