Брайан Трейсі   коротка біографія автора + огляд ТОП-10 найбільш популярних книг + відео

Хто такий Брайан Трейсі (Brian Tracy)? Яка його історія успіху? Які найпопулярніші книги, цитати і відео автора?

Добрий день, дорогі друзі! З вами Віталій Циганок, один із засновників бізнес-журналу «.ru».

У даній публікації я хочу розповісти про дивовижну людину. Це письменник, автор серії чудових бестселерів, консультант, тренер, визнаний експерт світового рівня особистісного розвитку та менеджменту – Брайан Трейсі.

Ідеї, думки, рекомендації Брайана Трейсі, а також його стратегії досягнення успіху представляють величезну цінність для всіх тих, хто прагне змінити на краще своє життя і життя оточуючих людей.

Брайан Трейсі - біографія, книги, відео

1. Хто такий Брайан Трейсі – коротка біографія

Починаючим підприємцям і всім людям, які прагнуть до поліпшення якості життя, на мій погляд, буде вкрай корисно ознайомитися з книгами Брайана Трейсі – маркетолога, психолога, спеціаліста з особистісного розвитку.

У Вікіпедії про Брайана Трейсі немає дуже докладних відомостей, але я знайшов найбільш достовірну інформацію в мережі, що стосується його біографії та публічної діяльності.

Брайан Трейсі (Brian Tracy) – експерт в психології успіху, фахівець з ефективного тайм-менеджменту, керівник впливової консалтингової фірми Brian Tracy International, має філії в 30 країнах світу.

Багаторічні дослідження у сфері маркетингу та психології дозволили Брайану увійти в список провідних сучасних фахівців з успішному веденню бізнесу та особистісного розвитку.

На правах експерта і знавця Трейсі регулярно проводить ефективні семінари, консультує і курирує у сфері управління та маркетингу всесвітньо відомі компанії – BMW, Toyota, IBM, Bank Of America і десятки інших.

Книги Брайана Трейсі по психології продажів, маркетингу, бізнесу і особистого зростання – це безцінні джерела актуальною і застосувати на практиці інформацію, а також прекрасна можливість досягти максимуму ефективності в будь-якому починанні.

Біографія Брайана Трейсі

Народився 27 листопада 1944 року у Ванкувері (Канада). Біографія Брайана Трейсі являє собою типову американську історію успіху.

Майбутній світовий експерт, теоретик і практик успіху, народився в небагатій родині. Папа Брайана був теслею, мама – вчителькою.

Фото Браяна ТрейсіБатьки Брайана не мали достатньо коштів навіть на повноцінне харчування для родини – про вищу освіту не йшло навіть і мови.

Відразу після навчання Брайан пішов працювати.

8 років працював на кораблі, який здійснював круїзи навколо світу. За цей період Трейсі вдалося відвідати 80 країн.

Зрозуміло, що великих прибутків підсобна робота на теплоході не приносила.

Перелом у долі намітився, коли Трейсі у 22 роки влаштувався працювати в інвестиційну фірму агентом з продажу.

Він звернув увагу, що його колега, який працює на тих же умовах, заробляє на порядок більше.

Молодого співробітника зацікавило, чому так відбувається.

І тоді Брайан у що б то не стало вирішив розібратися в причинах успіху одних людей і невдач інших.

Йому не давав спокою питання

Чому одні досягають успіху, а інші-ні.

Брайан почав опитувати успішних колег, уважно вивчати літературу з продажу, психології особистості і бізнесу. Кожен раз, коли молодий спеціаліст дізнавався якусь нову ідею, він відразу ж намагався застосувати її на практиці. Це і стало головним секретом його успіху.

Пізніше Трейсі вивів формулу, завдяки якій змінилася вся його життя.

Формула успіху Брайана Трейсі

Чим більше цікавих ідей ти пробуєш на практиці, тим більшого успіху досягнеш.

Поступово кількість контрактів молодого агента стало рости, керівництво призначило Трейсі менеджером з продажу.

Спочатку, як і на попередній посаді, справи не ладналися, і Брайан знову вирішив докопатися до суті того, що відбувається. Він знову прискіпливо розпитував своїх колег, намагаючись вивести формулу успіху. Через рік він вже керував штатом у 25 чоловік.

В 30 років Брайан поступив в університет. Після закінчення пішов працювати у велику корпорацію на посаду керівника відділу продажу нерухомості. Вміння здобувати знання і досвід знову сприяли успіху. Через пару років оборот його відділу досяг $50 млн.

Після відходу з компанії Трейсі почав займатися імпортом автомобілів з Японії. Діючи за налагодженою схемою, бізнесмен завіз автомобілів в США на суму понад $25 мільйонів і налагодив ефективну дилерську мережу. Після цього він працював у банку, рекламному агентстві, в інших видах бізнесу.

Потім Трейсі відкриває власну компанію Brian Tracy International, яка видає методичну та навчальну літературу, організовує семінари і спеціальні програми з психології успішного ведення бізнесу.

Сьогодні у Брайана Трейсі завдяки силі впевненості в собі і допитливому розуму має мільярдні статки, діючий бізнес, всесвітнє визнання. Щорічна аудиторія його живих семінарів з теорії і практики успіху становить 250 000 чоловік.

Цитати Брайана Трейсі відомі кожному успішному керівникові і бізнесменові. Його тематичні семінари та лекції на тему лідерства, підвищення особистої ефективності, маркетингу допомагають досягти максимальних поточних результатів і роблять позитивний вплив на мислення в довгостроковій перспективі.

2. Книги Брайана Трейсі – огляд ТОП-10 найбільш популярних книг

Трейсі – автор понад 45 друкованих праць по практиці бізнесу і досягнення персонального успіху. Нижче я коротко опишу 10 самих його популярних книг.

Особисто мені вони допомогли усвідомити основні принципи бізнесу, особистісного розвитку і досягнення своїх цілей.

Популярні книги Брайана Трейсі

Рекомендую вам почати вивчати цього автора з книги «Досягнення максимуму». Вона включає найсильніші думки Брайана і застосовна до будь-яких сфер життя.

Просто читайте і впроваджуйте викладені в книзі ідеї.

Книга 1. Досягнення максимуму

Брайан Трейсі - досягнення максимуму
Завантажити книгу

Написати даний праця автора змусив питання: «Чому одні люди більш вдалим інших?». Провівши практичне дослідження, Трейсі виявив універсальні фактори, що впливають на успіх і сприяють досягненню мети.

Рецептами з цієї книги може з успіхом скористатися будь-яка розумна людина.

Книга являє собою своєрідний звід правил і принципів успіху, застосовуючи які практично ви зможете досягти мети в будь-якій сфері діяльності.

Підручник являє собою текстову версію найбільш популярних тренінгів автора.

Кілька рекомендацій з книги:

  1. Прийміть себе таким, яким є. Усвідомте себе як видатну особистість і перестаньте боротися з недоліками, витрачаючи на них дорогоцінний час.
  2. Візьміть на себе відповідальність за своє життя, оскільки ніхто інший за вас відповідати не стане. Займаючи позицію жертви, ви не маєте жодних перспектив. Причини будь-яких невдач шукайте виключно в собі.
  3. Постійно ставте перед собою видатні завдання. Це додасть вам сил діяти в обраному напрямку.
  4. Стежте за своїм фізичним здоров'ям, бо воно – база ваших майбутніх досягнень.
  5. Постійно говорите собі: «я собі подобаюся, я чудово виглядаю!». Робити це слід емоційно, вкладаючи енергетику.

Ці прості правила гарантують позитивні емоції і є дієвим інструментом досягнення успіху.

Книга 2. Результативний тайм-менеджмент

Брайан Трейсі - Резуьативный тайм-менеджмент
Завантажити книгу

Книга містить пояснення теорії і практичні методики сучасного тайм-менеджменту.

Даний методичний посібник дозволить вам ефективно управляти своїм часом, використовувати його найбільш раціонально і планувати свої справи таким чином, щоб отримувати від них максимум віддачі.

Книга невелика за обсягом, написана зрозумілим і доступним язиком, наочно пояснює суть питання і розповідає про способи управління часом. Прочитати працю можна за 1,5 години: це буде досить ефективним вкладенням власного часу.

Почавши застосовувати отримані знання на практиці, ви з подивом виявите, що стали встигати більше, а ваші дії стали більш ефективними і цілеспрямованим.

Книга №3. Психологія продажів

Брайан Трейсі - психологія продаж
Завантажити книгу

Порадами та рекомендаціями з книги можна скористатися негайно та на особистому прикладі переконатися в ефективності даного методичного посібника.

Гуру успішного бізнесу, Брайан Трейсі наводить у книзі вправи і дії, які можна і потрібно практикувати, щоб найбільш простим і оперативним способом досягти фінансового успіху завдяки навичкам ведення успішних переговорів.

Особливості бізнесу, напрям ринку, національні нюанси не мають значення: практичні поради автора працюють у всіх сферах, в будь-якій країні світу.

У тексті відсутні теоретичні викладки, незрозумілі фрази, але зате викладені реальні ідеї, стратегії і прийоми, що сприяють швидкому та стабільному зростанню продажів.

Всім початківцям і чинним бізнесменам настійно рекомендую цю книгу як підручник і керівництво до дії.

Книга №4. Вийди із зони комфорту

Брайан трейсі - вийди з зони комфорту
Завантажити книгу

Ще один шедевр практичної психології. Книга №1 по самовдосконалення та саморозвитку. Переведена на 40 мов і продана в кількості 1,5 млн. примірників.

Це навчальний посібник зробило Брайана Трейсі тим, ким він є в даний момент – зіркою психології особистості і знавцем саморозвитку.

Книга являє собою результат багаторічного вивчення питань особистої ефективності і розподілу часу.

Простою мовою методичний посібник розповідає, як домагатися виконання складних завдань, покидаючи зону комфорту.

Якщо ви відчуваєте, що самі занурилися в затишне болото і життя повільно тягнеться, а важливі події проходять повз вас, то обов'язково прочитайте цю книгу.

Книга №5. 21 секрет успіху мільйонерів

Брайан Трейсі - 21 секрет успіху мільйонерів
Завантажити книгу

Черговий бестселер від Брайана Трейсі. Книга розповідає і показує, як кожному з нас можна стати мільйонером – незалежно від соціального походження, професії, освіти, стати мільйонером. Почати роботу в даному напрямку можна прямо з сьогоднішнього дня.

Автор стверджує, що перейнявши звички і спосіб дій успішних людей, ми неминуче будемо просуватися у бік поліпшення зовнішнього і внутрішнього благополуччя.

Посібник базується на науково-прикладному аналізі повсякденної діяльності сотень мільйонерів, з якими Трейси був знайомий особисто.

Якщо ви також плануєте стати заможним і зрозуміти, як заробити свій перший мільйон, то ця книга для вас.

Книга №6. Зміни мислення – і ти зміниш своє життя

Брайан Трейсі - зміни мислення і ти зміниш своє життя
Завантажити книгу

Ваші уявлення про себе роблять вас тими, ким ви є.

При цьому прихований потенціал кожного людини невідомий навіть йому самому. Цей факт досліджено і доведено вченими і психологами.

Брайана Трейсі відомий код успіху, і він охоче ділиться своїми знаннями з усіма бажаючими.

У книзі докладно пояснюється, як за допомогою трансформації власного мислення можна змінити життя, покращити фінансове та особисте благополуччя.

Поради з цієї книги дійсно безцінні: якщо зробити їх спосіб життя, це реально допоможе змінитися.

Читайте і впроваджуйте!

Книга №7. Залиште гидливість, з'їжте жабу

Брайан Трейсі - Залиште-гидливість - з'їжте жабу
Завантажити книгу

Безцінне посібник з управління власним часом і життям. Якщо ви фізично нічого не встигаєте, якщо ви завалили себе з головою, всюди спізнюєтеся і не можете закінчити розпочате, то ця книга – для вас.

Більшість людей не розрізняють головні і другорядні справи і бояться братися за те, що має в житті вирішальне значення.

Людина боїться зробити перший крок, однак навчившись долати себе, можна докорінно змінити навколишню дійсність. Метафорично Трейсі іменує виконання важливих справ «поїданням жаби».

Головна думка книги «Залиште гидливість, з'їжте жабу», в тому, що люди часто ухиляються від виконання дійсно значимих дій, які докорінно швидко здатні змінити їх життя на краще. Замість цього людина витрачає час на незначну рутину, часто приємну йому.

Перебуваючи в своїй зоні комфорту, людина ігнорує важливе і цим відстрочує свій успіх і фінансову незалежність. «З'їдаючи жабу» ми зі швидкістю ракети наближаємося до своїх значущим цілям. Якщо ви помічаєте за собою, що також любите відкладати справи «на завтра», обов'язково прочитайте цю книгу.

Книга №8. Досягнення мети

Брайан Трейсі - Досягнення мети
Завантажити книгу

Написана простою мовою, але дуже ефективна книга, що допомагає грамотно і правильно ставити цілі і долати труднощі.

Загальний тираж продажу цього методологічного посібника – більше мільйона. Книгу читають у різних країнах і рекомендують один одному менеджери, керівники і підприємці.

Прочитавши книгу Брайана Трейсі «Досягнення мети», можна відразу застосовувати описані методики на практиці.

Життя стане набагато цікавіше, а продуктивність зросте в геометричній прогресії.

Не важливо, ким ви працюєте або хочете стати: підручник допоможе досягати поставлених цілей у будь-якій сфері діяльності.

Книга №9. Звички на мільйони доларів

Брайан Трейсі - Звички на мільйони доларів
Завантажити книгу

Книга в подробицях розкриває секрети досягнення успіху. Брайан Трейсі вважає, що для зміни життя на краще необхідно змінити власні звички, зрозуміти їх природу і власний світогляд.

Автор наочно описує різницю між мисленням звичайних людей і тих, хто домігся значних успіхів власними силами.

У тексті міститься маса корисних порад з особистої ефективності, що кожен чоловік повинен застосувати на практиці.

Брайан вивчив біографії величезної кількості фінансово успішних людей, з багатьма розмовляв особисто. Результатом даного практичного дослідження та стала книга «Звички на мільйони доларів».

Книга №10. Точка фокусу

Брайан Трейсі - Точка фокусу
Завантажити книгу

Є способи, які змусять успіх притікати у ваше життя так само неминуче, як річка вливається в море. Необхідно лише усвідомити, в якій точці потрібно зосередити власні зусилля.

Як відомо, якщо ми розпорошуються і намагаємося осягнути неосяжне, то просто даремно гаємо час.

Відома російська народна приказка тут буде дуже до речі: «За двома зайцями поженешся   ні одного не піймаєш».

Зрозуміти, що в житті головне, а що – другорядне, непросто, але з допомогою даної книги можна прямо зараз почати результативну роботу в цьому напрямку.

Як правило, в тексті маса практичних рад, вправ і рекомендацій, які можна використовувати у повсякденному житті.

3. Відомі цитати Брайана Трейсі з книг і виступів

Наведу нижче відомі цитати Брайана Трейсі, наочно демонструють особливості його мислення і світогляду.

  1. Щоб літати з орлами, не паситесь з індиками
  2. Пам'ятайте, все життя — це випробування, це тест. Щоб досягти великого успіху, ви повинні пройти тест на наполегливість. Але цей тест часто застає зненацька і виявляється чимось на зразок несподіваною інспекторської перевірки в школі. Саме в такій ситуації ви демонструєте самому собі і всім, хто вас оточує, з якого матеріалу ви насправді виготовлені
  3. Світ сповнений людьми, які чекають, чи не з'явиться хто-небудь, хто зможе перетворити їх на те, якими б вони хотіли себе бачити. Однак допомоги чекати нізвідки — вони стоять на автобусній зупинці, але по цій вулиці автобуси не ходять
  4. Ви з неминучістю притягуєте до себе людей і обставини, які гармонують з переважаючими у вас думками
  5. Якщо ти здатний посміхатися життю, життя завжди посміхнеться тобі у відповідь

Хоча самого Трейсі можна іронічно назвати Капітан очевидність, він дійсно своїми простими і зрозумілими для звичайної людини ідеями, змінив життя мільйонів людей.

Вислови і цитати Браяна Трейсі

Цитати Брайана Трейсі стали популярні серед керівників і власників власних компаній.

Його натхненні виступи і література вже стали класикою для підприємців і всіх, хто прагне досягти успіху в житті.

4. Цікаве відео «Код успіху» Брайана Трейсі і Олексія Яновського

Для більш наочного уявлення про практичне значення методів Брайана Трейсі рекомендую подивитися відео спільного проекту з Алексом Яновським, відомим підприємцем і консультантом.

5. Аудіокниги Брайана Трейсі   слухати безкоштовно онлайн (сервіс)

Вище я вже описав популярні книги, їх ви можете купити в більшості магазинів у розділі бізнес-літератури.

Прослухати аудіокниги Брайана Трейсі можна тут.

Рекомендую завантажити їх, записати на флешку і слухати в машині замість музики, під час спортивних пробіжок і просто у вільний час.

6. Висновок

Підведемо підсумки: тепер ви знаєте, хто такий Брайан Трейси і можете застосовувати його методичні рекомендації та поради на практиці. Сподіваюся, моя стаття підвищить продуктивність вашого бізнесу і посприяє зростанню вашої особистої ефективності.

Особисто мені ідеї Брайана Трейсі допомогли успішно розвивати власний бізнес, стати більш організованим і продуктивним.

Тепер я рекомендую його книги і відео своїм друзям та знайомим. На мій подив, багато мої знайомі підприємці також є прихильниками цього американського автора.

Друзі, приєднуйтесь до нас, нехай дідусь Трейсі допоможе вам досягти своїх цілей і стати успішними!

Якщо у вас є думки, ідеї та зауваження, що стосується даної теми – не соромтеся, пишіть в коментарях.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Діловий світ » Брайан Трейсі   коротка біографія автора + огляд ТОП-10 найбільш популярних книг + відео