Відкриття вкладу онлайн — інструкція з відкриття вкладу в банку через Інтернет за 7 кроків + порядок дій при закритті вкладу

Скільки відсотків може принести річний внесок фізичній особі? Що потрібно зробити для отримання подарунків, при відкритті вкладу в банку? Як відкрити вклад в інтернет-банку онлайн?

Я   Алла Просюкова, автор сьогоднішньої статті, вітаю вас, шановні читачі, на сторінках нашого онлайн-журналу!

Ви марите поїздкою до моря або новою машиною? Намагаєтеся збирати на свою мрію, але все безрезультатно? Читайте статтю, і ви дізнаєтеся, як швидко не тільки накопичити необхідну суму, але і додатково заробити за допомогою банківських вкладів!

Це те, що вам потрібно? Тоді вперед!

Відкриття вкладу онлайн

Зміст
  1. Що дає відкриття вкладу?
  2. Які існують види вкладів   ТОП-4 основних види
  3. Як відкрити вклад у банку онлайн   покрокова інструкція для новачків
  4. Де відкрити вклад   огляд ТОП-3 банків з вигідними умовами співпраці
  5. Якщо необхідно забрати свої гроші   порядок дій при закритті вкладу онлайн
  6. Висновок

1. Що дає відкриття вкладу?

Все більше росіян проявляють інтерес до інвестування вільних грошових коштів. Вибір способів вкладень для приватних осіб досить широкий.

Однак більшість з них вимагає від інвесторів спеціальних знань, часу і досить пристойних сум.

Банківський вклад   мабуть, найпростіший і доступний спосіб вкладень для приватних осіб. За розміщення грошових коштів у вклади банк нараховує клієнту відсотки, розмір яких прописана в договорі. Умови в різних банках відрізняються, а отже, і прибутковість також різна.

Приклад

Петро продав свій старенький Форд за 100 тис. руб. На нове авто грошей не вистачало, кредит брати не хотілося. Петро вирішив збирати, розмістивши виручені від продажу гроші у вклад.

Чоловік не полінувався, обійшов кілька банків, ознайомився з умовами за вкладами, зробив попередні розрахунки по найбільш улюбленим пропозицій. Що у нього з цього вийшло, можна подивитися в таблиці.

Порівняння умов за вкладами в банках р. Казань:

Банк Найменування вкладу Сума вкладення Ставка Термін Дохід (руб.) Умови
1 Татагропромбанк «Базовий дохід» 100 тис руб. 9,6% 181 дн. 4761,00 сума від 1 тис. руб. пролонгація в кінці терміну, виплата % щомісячно, капіталізації немає
2 Рокетбанк «Строковий» 9,5% 181 дн. 4711,00 початковий внесок-від 10 тис. руб, терміновий непополняемый з виплатою відсотків в кінці терміну, без капіталізації, пролонгація в кінці терміну.
3 Совкомбанк «Максимальний дохід Онлайн» 9,5% 180 дн. 4685,00 від 30 тис. руб., терміновий поповнюваний з виплатою відсотків в кінці терміну, відкривається через Інтернет-банк, пролонгація в кінці терміну, капіталізації немає.
4 Траст Банк «Свої люди» 9,25% 181 дн. 4587,00 від 30 тис. руб., терміновий непополняемый з виплатою відсотків в кінці терміну, без капіталізації, з пролонгацією.

Проаналізувавши отримані результати, Петро обрав пропозицію Совкомбанку, так як приблизно за однаковою процентною ставкою та прибутковості у цього депозиту за умовами дозволено поповнення, що в ситуації Петра дуже зручно.

Крім того, банк пропонує проводити відкриття вкладу онлайн, а це економить час і дозволяє клієнту здійснювати операції з будь-якого місця, де є інтернет.

На початок 2017 року банківські відсотки варіюються від 0,01 до 11% річних в залежності від валюти, суми та строку вкладу.

Розміщуючи заощадження у вклади, крім процентного доходу, який можна отримати від банку різні подарунки.

Щедрість подібного роду спостерігається в період проведення акцій. Акційні заходи зазвичай проводяться напередодні будь-яких свят (Новий рік, Різдво, День народження самого банку тощо), або в рамках рекламної компанії нового банківського продукту або послуги. Кількість, вартість подарунків та умови їх роздачі кожен банк визначає індивідуально.

Як правило, в якості подарунків клієнтам за відкриття вкладу на певних умовах дарують побутову техніку, золоті прикраси, книги і навіть iPad. Подарунок вручається відразу ж після підписання договору і внесення грошових коштів в касу банку.

Майте на увазі, що подарунок не може перевершувати необхідну для розміщення на вклад суму. І якщо ви бачите акційна пропозиція: «Відкрий строковий вклад на 250 тис руб на 1 рік під 10% річних і отримай автомашину „Volkswagen“ у подарунок», то знайте, — це, просто кажучи, замануха.

2. Які існують види вкладів   ТОП-4 основних виду

З кожним роком лінійка банківських вкладів поповнюється новими видами з ще більш привабливими умовами.

При всьому різноманітті всі вклади можна поділити на чотири типи.

1 Вид. Внесок до запитання

Сама назва вкладу говорить про те, що його термін жорстко не визначений, і розміщується в банку він до тих пір, поки не буде затребуваний вкладником. Повернення коштів на першу вимогу вносителя — це відмітна особливість цього банківського продукту.

Інша характерна риса вкладу «до запитання»   низькі процентні ставки від 0,01 до 1,5% річних.

Незважаючи на невелику прибутковість, ці банківські вклади для фізичних осіб популярні у тих, кому потрібно перетримати велику суму грошей в надійному місці з гарантованою видачею на першу вимогу вкладника.

Зручний цей депозит і для тих, хто, наприклад, хоче накопичити кошти на початковий внесок для подальшого розміщення на більш дохідних вкладах.

Вигляд 2. Строковий вклад

Іншим і, мабуть, самим популярним видом депозитів, вважається строковий вклад.

Строковий вклад — це банківський вклад з визначеним строком розміщення. По закінченню обумовленого договором періоду зберігання кошти повертаються вкладнику разом з нарахованими процентним доходом.

У разі дострокового розірвання договору строкового депозиту вкладник отримує відсотковий дохід за ставкою вкладу «до запитання».

Вигляд 3. Ощадний вклад

Ощадний вклад — це різновид строкового вкладу. Характеризується невеликою прибутковістю і більш вільними умовами розпорядження ним.

Призначений ощадний вклад для збереження грошових коштів вкладника і невеликого їх примноження.

Збереження, невеликий, але стабільний процентний дохід з щомісячною капіталізацією, необмежену кількість прибутково-видаткових операцій — це ті особливості, які роблять ощадний вклад дуже популярним.

Вигляд 4. Накопичувальний внесок

Накопичувальний вклад — це також один із видів строкових вкладів.

Особливості накопичувального вкладу:

  • можливість поповнення протягом всього строку розміщення;
  • неможливість часткового зняття;
  • не передбачена пролонгація вкладу   продовження договору;
  • встановлена мінімальна сума початкового внеску.

3. Як відкрити вклад у банку онлайн   покрокова інструкція для новачків

Ритм сучасного життя сприяє тому, що, економлячи час, багато послуги та товари ми купуємо через інтернет. Банківські послуги — не виняток.

Не виходячи з дому, за допомогою інтернет-банкінгу можна зробити практично будь-яку банківську операцію. Я пропоную розглянути відкриття вкладу в режимі онлайн.

Крок 1. Вибираємо банк

До вибору банківської установи варто підходити особливо ретельно, якщо у ваші плани входить не тільки збереження, але й примноження коштів.

Для економії часу рекомендую скористатися спеціальними сервісами, які дозволяють за заданими параметрами підібрати велика кількість схожих вкладів одразу в кількох банках.

Потім виберіть найбільш задовольняє вашим потребам депозит, перейдіть на сайт банку і приступайте до докладного ознайомлення з умовами по продукту та його оформлення.

Крок 2. Реєструємося і авторізуємось в системі інтернет-банкінгу

Щоб отримати доступ до операції «відкриття вкладу онлайн», потрібно зареєструватися в інтернет-банку обраної кредитної організації.

Реєстрація гранично проста і не вимагає якихось особливих знань і навичок. Необхідно вибрати кнопку «Реєстрація» на сайті банку і далі просто слідувати покроково коротким рекомендацій, які будуть з'являтися на екрані.

Звертаю увагу! В деяких банках для реєстрації необхідно мати будь-яку діючу банківську карту цієї установи, без неї ви не зможете зареєструватися онлайн. Такі умови пред'являє, наприклад, Ощадбанк.

В інших банках (Россельхозбанк, Газпромбанк і т. д.) потрібно відвідати будь-який з офісів і отримати логін та одноразовий пароль (при собі мати паспорт). Там вам видадуть та банківську картку, на яку ви покладете гроші для відкриття вкладу.

Потім при первинному вході необхідно просто авторизуватися, тобто ввести отримані логін та пароль в призначені для цього поля і отримати доступ в свій особистий кабінет.

Крок 3. Визначаємося з програмою вкладу

Перш ніж переходити безпосередньо до процедури відкриття, ще раз перегляньте всю лінійку пропонованих для онлайн-відкриття вкладів, ознайомтесь з умовами, зверніть увагу на процентні ставки, способи нарахування (щомісяця, раз у квартал тощо).

З'ясуйте, чи є капіталізація, передбачено поповнення, є можливість часткового зняття, обмовляється чи незнижуваний залишок.

Якщо якісь умови незрозумілі   наприклад, ви не знаєте, що таке капіталізація внеску,   зателефонуйте на гарячу лінію банку (це безкоштовно) і попросіть роз'яснити ці моменти. Остаточно все прояснивши, приступайте до відкриття вкладу.

Важливо! Ніколи не відкривайте банківський вклад на одне і те ж особа в одному і тому ж банку більш ніж на 1 млн 400 тис. руб. Саме на таку суму застраховані кошти вкладників. При відкритті вкладу уточнюйте цей параметр, так як Агентство по страхуванню внесків може вносити зміни в його розмір.

В іншому випадку при проблемах з вашої кредитної організацією ви втратите все, що знаходиться на ваших рахунках понад цієї суми.

Крок 4. Переходимо по посиланню і заповнюємо всі необхідні поля

Після входу в інтернет-банк в особистому кабінеті вам буде доступний цілий ряд банківських продуктів і послуг.

Перейдіть в пункт меню «Вклади» чи «Вклади та рахунки» (назви цих розділів у різних банків можуть відрізнятися).

Інтерфейс меню Вклади

Клацнувши мишкою по назві розділу, ви потрапите всередину, і на екрані з'явиться кнопка «Відкрити вклад», натиснувши на яку, ви зможете приступити до заповнення всіх необхідних полів в заявці на відкриття.

Крок 5. Вказуємо номер карти, до якої буде списана грошова сума

На наступному етапі програма попросить вас вказати номер банківської карти або рахунку (якщо у вас є відкритий рахунок, наприклад, до запитання з достатнім залишком грошових коштів), з якого буде списана сума на що відкривається внесок.

Крок 6. Підтверджуємо проведення операції

Після заповнення всіх реквізитів необхідно підтвердити введені дані, попередньо ще раз переконавшись в їх коректності. Програма за кілька секунд їх перевірить ще раз і при відсутності помилок видасть повідомлення про успішне відкриття вкладу.

Всі свої вклади ви можете переглянути в меню «Вклади»- «Список вкладів». Натиснувши на назву обраного вкладу, можна дізнатися всю необхідну інформацію щодо нього.

4. Де відкрити вклад   огляд ТОП-3 банків з вигідними умовами співпраці

Незважаючи на те, що з кожним роком кількість банків в РФ зменшується, їх достатньо, щоб задовольнити потреби будь-якого росіянина.

За станом на 01.01.2017 р. на території діє 623 кредитні організації. Щоб вам легше було зорієнтуватися, в якому банку відкрити вклад, я підготувала невеликий огляд надійних установ з вигідними умовами.

1) Уральський банк

Уральський банкПАТ «Уральський банк реконструкції та розвитку» (УБРиР) заснований в 1990 році. УБРиР — це універсальний банк, що представляє широкий спектр банківських послуг і продуктів фізичним і юридичним особам. Він входить в 30 найбільших банків РФ і 100 найбільш надійних кредитних організацій країни.

У цьому закладі на постійній основі працює уповноважений представник Банку . Клієнтами банку стали вже понад 1 млн фізичних і юридичних осіб, а також представників середнього і малого бізнесу.

Послуги Банку викликають інтерес інвесторів, охочих вкласти вільні кошти в цінні папери і заробити на валютному ринку. Для цих цілей в УБРиР створений спеціалізований інвестиційний центр.

УБРиР пропонує приватним особам кілька видів депозитів з процентними ставками до 11%, різними строками розміщення грошових коштів та схемами нарахування доходу. Більш детально ознайомитися з умовами за вкладами і при бажанні відкрити їх в онлайн-режимі можна на сайті Уральського Банку.

«Уральський банк реконструкції та розвитку» зареєстровано в реєстрі Агентства по страхуванню внесків (АСВ), а це означає, що всі вклади (крім депозитів в дорогоцінних металах) застраховані до 1400 тис. руб.

2) Банк Відкриття

Банк Відкриття«Открытие» — універсальний роздрібний банк, що входить в однойменну найбільшу Фінансову Групу. Банк «Відкриття» створений в процесі об'єднання 10 російських банків.

600 його підрозділів розташовані на всій території РФ у 58 регіонах. Більше 5 млн. клієнтів довіряють свої заощадження і бізнес Банку «Відкриття».

Широка депозитна лінійка припаде до душі навіть самим досвідченим вкладникам. При відкритті вкладу через інтернет Банк гарантує підвищені ставки. Зрозуміло, всі вклади «Відкриття» у межах 1 млн 400 тис. руб. застраховані АСВ.

3) Сбербанк

ОщадбанкСбербанк — це найвідоміший російський банк не тільки в РФ, але і за кордоном. На території його клієнтами стали понад 110 млн осіб. Ще близько 11 млн чоловік користуються послугами Ощадбанку за кордоном.

Центральний Банк РФ   основний акціонер Ощадбанку. Це в рази підвищує ступінь надійності Банку в очах росіян.

Депозитні вклади, кредити, банківські картки, грошові перекази, страхування та брокерські послуги   основні напрями діяльності цієї банківської установи.

Канали дистанційного обслуговування Ощадбанку заслужено вважаються найбільш зручними і технологічними.

В систему дистанційного обслуговування входять:

  • онлайн-банкінг;
  • мобільний додаток «Сбербанк Онлайн»;
  • «Мобільний банк»;
  • мережу банкоматів та терміналів.

5. Якщо необхідно забрати свої гроші   порядок дій при закритті вкладу онлайн

я розповіла вам, шановні читачі, як відкривати вклади в режимі онлайн. Якщо ви скористалися цією інформацією і відкрили вклад, то рано чи пізно перед вами постане питання про його закриття.

Прочитайте мою міні-інструкцію заздалегідь, це дозволить вам згодом без проблем в лічені хвилини закрити будь-який внесок віддалено, не відвідуючи банк.

Дія 1. Авторизація в системі інтернет-банкінгу

Так як ми вже зареєстровані в інтернет-банку, то для входу в особистий кабінет необхідно авторизуватись. Для цього у нас є логін і пароль.

Сподіваюся, ви його записали і заховали в надійному місці?! Якщо ні, то доведеться пройти процедуру відновлення через спеціальну форму на сайті.

Дія 2. Перехід на вкладку "Депозити" або "Вклади"

У особистому кабінеті відкрийте розділ «Вклади», у деяких банків він називається «Депозити». Там поруч із кнопкою «Відкрити вклад», якою ми користувалися, є кнопка «Закрити внесок». Ось вона-то і запустить процес закриття нашого депозиту.

Дія 3. Вибір функції "Закрити внесок"

Натиснувши на кнопочку «Закрити внесок», ви потрапляємо всередину розділу, де розташовуються всі ваші вклади (якщо, звичайно, у вас він не один). Зробіть вибір вкладу, який ви хочете закрити, поставивши галочку у спеціально відведеній клітинці.

Дія 4. Вказівка рахунку, на який будуть перераховані кошти

Далі сервіс запросить реквізити для перерахування грошових коштів.

Їх можна перерахувати на банківську карту. Якщо гроші вам знадобляться не відразу, то відкрийте інший рахунок в цьому ж банку, наприклад, «до запитання» і вкажіть при закритті його реквізити. Можливо, вас зацікавлять інвестиційні вклади.

Також можна зробити перерахування на рахунок в іншому банку.

Дія 5. Підтвердження проведення операції

Ось, власне, і все! Залишається тільки підтвердити введені дані і ваше бажання закрити внесок кнопкою внизу розділу.

Якщо вклад закривається достроково, розумна система зверне на це вашу увагу і попередить, що за минулий період будуть нараховані знижені відсотки. Зазвичай вони обчислюються за ставкою «до запитання» в межах 0,01-0,5%.

Для закріплення отриманих відомостей подивіться відеоролик.

6. Висновок

Отже, прочитавши цю статтю, ви дізналися: які бувають види вкладів, як можна організувати відкриття вкладу онлайн, ознайомилися з міні-оглядом надійних банків з вигідними умовами за депозитами.

Бажаємо вам вдалих вкладень і високих доходів! Будемо вдячні за коментарі по темі і відгуки на статтю!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Відкриття вкладу онлайн — інструкція з відкриття вкладу в банку через Інтернет за 7 кроків + порядок дій при закритті вкладу