Позика з поганою кредитною історією — як взяти позику з простроченнями + огляд ТОП-5 банків, не перевіряють кредитну історію

Як взяти позику готівкою з поганою кредитною історією і простроченнями? Де в знайти банки, не перевіряють кредитну історію? Як підвищити шанси на отримання онлайн позики безробітним з поганою КИ?

Привіт, постійні читачі нашого інтернет-журналу, а також ті, хто відвідав наш сайт вперше! На зв'язку один з авторів ресурсу   Павло Шевельов.

Сьогодні я хочу розповісти вам про те, як взяти позику з поганою кредитною історією. Дана публікація допоможе розібратися в особливостях оформлення кредиту для позичальників, які мають відкриті прострочення платежів.

Якщо ваша кредитна історія була одного разу зіпсована, але ви плануєте знову звернутися до послуг банків і мікрофінансових компаній, то цей матеріал незамінним для вас.

Вперед, друзі!

Позика з поганою кредитною історією

Зміст
  1. Що таке кредитна історія і навіщо вона потрібна?
  2. Можна отримати позику безробітним з поганою кредитною історією?
  3. Як отримати позику з простроченнями і поганою кредитною історією — 7 простих кроків
  4. Банки не перевіряють кредитну історію — огляд ТОП-5 компаній з надання кредитних послуг
  5. Як збільшити шанси на отримання позики з поганою кредитною історією?
  6. Як виправити погану кредитну історію — 5 простих способів
  7. Висновок

1. Що таке кредитна історія і навіщо вона потрібна?

Якщо ви вирішили оформити позику, то слід бути готовим до того, що компанія-кредитор захоче перевірити вашу кредитну історію.

Кредитна історія — це своєрідний звіт, в якому зберігаються всі відомості про позичальника та отриманих позиках (кількість оформлених кредитів, суми і терміни кредитування, наявність прострочень).

Якщо платежі проводилися вчасно, то формується позитивна історія, з якої можна взяти позику практично в будь-якій фінансовій установі. А ось затримки виплат, прострочення платежів або інше порушення умов договору негативно позначається на репутації позичальника.

Кредитна історія

Всі дані про позичальника та отриманий ним кредит передаються в Бюро Кредитних Історій (БКІ). Тут здійснюється обробка і систематизація інформації, що надається фінансовими установами. Будь-яка компанія-кредитодавець може звернутися в цю організацію, щоб отримати дані про свого потенційного клієнта.

Кредитна історія потрібна для того, щоб фінансові установи могли сформувати думку про позичальника, якому вони збираються надати кредит. Адже банки та інші фінансові організації ризикують, видаючи гроші ненадійним позичальникам.

Одні компанії дуже ретельно займаються вивченням кредитної історії, інші — більш лояльно проводять оцінку своїх майбутніх клієнтів. Однак у всіх випадках даний фактор відіграє величезну роль при прийнятті рішення.

Наприклад

Ви вирішили оформити позику на більшу суму. Менеджери фінансової компанії дуже ретельно вивчали надані вами дані, щоб прийняти підсумкове рішення.

Завдяки тому, що раннє ви вже оформляли кілька позик і успішно їх погасили, співробітники фірми схвалили вашу кандидатуру і надали необхідну грошову суму.

Де можна переглянути свою кредитну історію?

При необхідності ви можете звернутися в БКІ і оцінити шанси на отримання позики.

Розглянемо і інші варіанти доступу до своєї КИ:

  • Центральний каталог кредитних історій. Якщо ви не знаєте, в якому відділенні БКІ зберігається інформація про вас, як про позичальника, то можете звернутися в Центральний банк РФ, при якому створений такий каталог. Запит на отримання відповідних даних можна подавати у режимі онлайн або в письмовому вигляді.
  • Фінансова організація. В цьому випадку вам доведеться подати запит в банк. Фінансова компанія після цього ініціює перевірку вашої кредитної історії через БКІ.
  • Поштове відділення. Досить застарілий, але ще актуальний спосіб, суть якого полягає у відправленні телеграми з будь-якого поштового відділення в БКІ. При заповненні заявки доведеться додатково вказати електронну пошту, на яку прийде відповідь.
  • Нотаріус. Також ви можете звернутися до будь-якого нотаріуса, який після цього подає відповідний запит у Федеральну нотаріальну палату. З неї подається інший запит — БКІ. При цьому позичальникові надана можливість вибрати найбільш зручний спосіб отримання відповіді — на електронну пошту або вказану адресу у вигляді письмової заяви.

2. Чи можна отримати позику безробітним з поганою кредитною історією?

Ви можете отримати позику навіть якщо не маєте постійного місця роботи або ваша кредитна історія зіпсована. Ось тільки найімовірніше доведеться співпрацювати не з банками, а з микрофинансовыми компаніями, які менш ретельно займаються перевіркою своїх майбутніх клієнтів.

Хоча деякі банки теж не відмовляються від такого співробітництва.

Слід зауважити, що умови надання позики в МКО будуть не такі вигідні, як в банку. Однак за браком інших варіантів такий кредит може стати єдиним способом вирішення тимчасових фінансових труднощів.

Чого слід очікувати позичальнику з поганою кредитною історією:

  • високих процентних ставок;
  • невеликої суми позики;
  • короткого строку погашення;
  • необхідність залучення поручителя (в окремих випадках);
  • наявності заставного майна (в окремих випадках).

Високі ставки обумовлені ризиком співпраці з клієнтом, у якого є відкриті прострочення. Таким чином компанія-кредитодавець намагається знизити ризик неповернення коштів. З цієї ж причини компанії не можуть надавати значні суми на тривалий проміжок часу.

3. Як отримати позику з простроченнями і поганою кредитною історією — 7 простих кроків

Детальна покрокова інструкція допоможе оформити позику, якщо ви робите це вперше. Для цього досить дотримуватися рекомендацій, зазначених нижче.

Крок 1. Вибираємо кредитора та умови кредитування

Не поспішайте приймати остаточне рішення, адже так ви можете стати жертвою шахраїв. Прямим доказом того, що ви вибрали надійну компанію є великий період існування компанії на ринку послуг кредитування, а також позитивні відгуки клієнтів.

Вибираючи умови кредитування, звертайте увагу на наступні моменти:

  • процентна ставка;
  • термін кредитування;
  • наявність або відсутність комісій;
  • необхідність страхування;
  • можливість дострокового погашення.

Пам'ятайте, що основним критерієм вибору є розмір ставки. Однак існує ще безліч факторів, що впливають на вартість позики. Зверніть увагу, що термін позики, тим він дорожче вам обійдеться!

За кожний додатковий день користування коштами компанії вам доведеться викладати енну суму.

Крок 2. Оформляємо заявку

У заявці повинні бути зазначені всі основні дані про майбутнього позичальника. Крім прізвища, імені та по батькові тут також зазначається бажана сума позики і терміни, в які ви можете повернути борг.

Якщо у вас є можливість підтвердити свою платоспроможність, то обов'язково зробіть це на етапі подачі заявки (для цього можна вказати своє місце роботи або навіть докласти окремим документом відскановану довідку про доходи).

Крок 3. Вибираємо спосіб отримання грошей

На кінцевому етапі оформлення заявки необхідно вказати бажану форму отримання грошових коштів.

Існують різні способи отримання позики:

  • На карту банку. Дуже зручний спосіб, який дозволяє отримати гроші, не виходячи з дому. У заявці ви вказуєте номер карткового рахунку і після схвалення кандидатури кошти перераховуються протягом півгодини. На нашому сайті є окрема стаття, присвячена темі позику на карту.
  • На електронний гаманець. Не менш зручний варіант отримання коштів, який вимагає наявності електронного гаманця (Вебмані, Яндекс.Деньни, Ківі). Раніше ми вже писали про позику на Ківі, рекомендуємо прочитати цю статтю.
  • Готівкою. В цьому випадку вам доведеться відвідати найближче відділення кредитної компанії або ж скористатися послугами кур'єрської служби. Якщо ви замовили доставку грошей в офіс або на будинок, то за це доведеться доплатити.

Крок 4. Чекаємо відповіді

На розгляд заявки йде до 5-ти хвилин. Позичальник може бути повідомлений про прийняте рішення через e-mail або за телефоном. В особистому кабінеті на офіційному сайті компанії можна відстежувати статус заявки.

Крок 5. Підтверджуємо свої наміри

Якщо вашу кандидатур схвалили, то необхідно буде підтвердити свої наміри. Зробити це можна наступним чином: на телефон, вказаний при заповненні заявки, приходить пароль у вигляді SMS-повідомлення, який слід внести запропоновану на сайті форму і відправити.

Така дія прирівнюється до підписання договору і є підтвердженням того, що ви погоджуєтеся на всі умови, які пропонує компанія-кредитор.

Крок 6. Отримуємо гроші

На даному етапі ви отримаєте ту суму, про яку йшла мова раніше. Швидкість зарахування коштів залежить від безлічі факторів. Однак у більшості випадків на це потрібно не більше 30-ти хвилин.

Якщо ви обрали спосіб отримання готівкою, то попередньо зв'яжіться з менеджерами фірми для уточнення графіка роботи найближчого відділення.

Крок 7. Погашаємо заборгованість

Справно виконуйте свої обов'язки з погашення кредитної заборгованості. Не допускайте прострочень, які можуть погіршити стан справ з вашої кредитної історією.

Погашення заборгованості

Якщо ви будете вносити платежі в повній відповідності з встановленим графіком, то велика ймовірність того, що зіпсована кредитна історія буде виправлена. А це дозволить вам у майбутньому розраховувати на отримання більш вигідного позики.

4. Банки не перевіряють кредитну історію — огляд ТОП-5 компаній з надання кредитних послуг

Якщо у вас є відкриті прострочення, то найімовірніше, доведеться оформляти позику в мікрофінансових компаніях, яким не важлива кредитна історія.

Однак крім цього, існує можливість співпраці з деякими банками. Цей варіант є кращим, так як тменно в банках відсоток буде набагато нижче, а сума позики в декілька разів більше.

1) Хоум Кредит

Банк хоум кредитКомпанія представлена на фінансовому ринку країни з 2002 року. За цей період у банку вже сформувалася своя клієнтська база, яка постійно розширюється. У продуктовій лінійці Хоум Кредит є безліч різних пропозицій.

Хоум Кредит пропонує позичальникам від 10 000 до 30 000 рублів, які вам доведеться повернути через дванадцять місяців. Розмір річної відсоткової ставки становить 19,9%, однак при повторному зверненні ви зможете розраховувати на більш вигідну умови.

2) Російський Стандарт

Банк Російський СтандартЩе один банк, готовий співпрацювати з клієнтами, у яких був поганий досвід погашення кредиту. Якщо ви звернетеся сюди, то зможете отримати від 3 000 до 300 000 рублів. Само собою для нових клієнтів максимальна сума позики обмежена.

Гроші надаються строком до 24-х місяців. При цьому мінімальний термін кредитування не перевищує 3-х місяців. Банк Російський Стандарт зажадає від вас невеликий пакет документів, який в більшості випадків буде обмежений паспортом і іншим документом, що засвідчує особу.

3) Ренесанс Кредит

Ренесанс кредитБанк Ренесанс Кредит пропонує велику кількість позик на різний термін. Мінімальний розмір кредитування становить 30 000 рублів, які надаються під 15,9% річних.

Термін кредитування залежить від того, в рамках якої програми ви співпрацюєте з банком. Період погашення може змінюватись в межах 24-60 місяців. На сайті банку Ренесанс Кредит ви можете дуже швидко оформити позику онлайн.

4) Совкомбанк

СовкомбанкСовкомбанке є безліч цікавих пропозицій з оформлення позики. Особливої уваги заслуговує можливість отримати кредит в рамках програми «Експрес плюс».

Схожі експрес-позики часто пропонують мікрофінансові компанії. Більш детально про позику експрес я вже писали раніше.

Позичальник може отримати від 5 000 до 40 000 рублів, які він зобов'язується повернути через 1,5 року. Ставка по такій позиці тримається на рівні 29,9%. Незважаючи на такі високі показники, забезпечення кредиту та документальне підтвердження доходів не потрібно. За умови справного внесення платежів можливе зниження ставки на 5%.

5) Бінбанк

БінбанкБінбанк теж готовий бачити серед своїх позичальників клієнтів з поганою кредитною історією. Більш того, дана фінансова компанія пропонує дуже непогані умови співпраці. В Бинбанке ви зможете отримати до 1 млн рублів при мінімально можливих 100 000 рублів.

Для прийняття рішення вам доведеться почекати від двох до чотирьох днів, однак, якщо банк погодиться надати вам позику, то ви отримаєте гроші під 16,5%. Максимальний строк погашення становить 84 місяці.

У таблиці нижче описані умови надання позики від різних банків:

Банк Розмір позики (рублів) Термін погашення Процентна ставка
1 Хоум Кредит 10 000 — 30 000 12 місяців 19,9% річних
2 Російський Стандарт 3 000 — 300 000 3-24 місяці 47,89% річних
3 Ренесанс Кредит 30 000 — 500 000 24-60 місяців 15,9% річних
4 Совкомбанк 5 000 — 40 000 18 місяців 29,9% річних
5 Бінбанк 100 000 — 1 000 000 84 місяці 16,5% річних

5. Як збільшити шанси на отримання позики з поганою кредитною історією?

Сучасний ринок кредитування настільки рясніє великою кількістю пропозицій, що навіть якщо вам буде відмовлено в одному кредитному установі, то в іншому вам з радістю нададуть необхідну суму.

Проте якщо гроші потрібні дуже терміново, тоді необхідно зробити все, щоб підвищити свої шанси на отримання позики з першого разу.

Корисні поради при отриманні позики з поганою кредитною історією:

  • Подавайте заявки відразу в кілька компаній. Таким чином можна заощадити час на заповнення заявки в іншу компанію за умови отримання відмови. Якщо ж ваша кандидатура була схвалена декількома кредитодавцями, то просто вибирайте найбільш вигідні умови.
  • Підтверджуйте свою платоспроможність. Якщо у вас є офіційне місце роботи, то не можна нехтувати такою перевагою. Обов'язково надайте документи, що підтверджують цей факт. Завдяки цьому ви зможете значно підвищити свої шанси на отримання позики.
  • Залучайте поручителів. Наявність третьої особи, гарантує повернення боргу в будь-якому випадку, не тільки підвищує шанси на схвалення вашої кандидатури, але і дозволяє отримати позику на більш вигідних умовах.
  • Покращуйте свою кредитну історію. Якщо ви і надалі плануєте співпрацювати з МКО і банками, тоді виправлення кредитної історії є обов'язковою процедурою. Існує кілька способів вирішення даного питання, які більш детально описані нижче.

6. Як виправити погану кредитну історію — 5 простих способів

Для покращення кредитної історії ви можете звернутися за допомогою до фахівців в даній області — кредитним брокерам. Проте їхні послуги можуть обійтися недешево, тому нижче ми розглянемо різні способи як вирішити цю проблему своїми силами.

Спосіб №1. Отримуємо мікрозайм

Оформити мікрозайм можна всього за кілька хвилин. Він надається без жодних перевірок на невеликий проміжок часу. Якщо ви візьмете кілька таких мікропозик і успішно їх повернете, то цей факт обов'язково позначиться на вашій кредитній історії.

Не слід брати позику на дуже велику суму, якщо існує хоч невелика ймовірність того, що ви не зможете повернути її вчасно.

Спосіб №2. Надаємо в банку виписку, що підтверджує повне погашення заборгованості

Якщо у вас була зіпсована кредитна історія, але ви вдало погасили всі наявні заборгованості, то в якості підтвердження можете надати відповідну виписку з банку.

Співробітники фінансової компанії обов'язково звернуть увагу на цей момент, тому з великою часткою ймовірності ваша кандидатура буде схвалена.

Спосіб №3. Підтверджуємо, що прострочення була допущена з поважної причини

У деяких випадках прострочення може бути допущена з поважної причини. В такому випадку ви повинні підтвердити цей факт документально.

До поважних причин належить наступ хвороби, затримка заробітної плати та інші обставини, в результаті яких позичальник не зміг провести черговий платіж.

Прострочення платежу

Головне при цьому довести, що дана ситуація зовсім не залежала від позичальника і в майбутньому вона не повториться.

Спосіб №4. Відкриваємо депозит в тому ж банку

Якщо ви вирішите відкрити депозит тому ж банку, де колись була прострочення по кредиту, то це будемо дуже великим плюсом. Інші фінансові компанії звернуть увагу на те, що банк вже довіряє вам, тому теж будуть ставитися більш лояльно.

Крім цього, наявність депозитного вкладу може свідчити про дисциплінованого ставлення до грошей.

Спосіб №5. Оформляємо кредитну картку

Проведення великої кількості транзакцій з використанням кредитної картки може характеризувати вас в очах майбутнього кредитора як добросовісного позичальника. При цьому будьте максимально уважними і ні в якому разі не допускайте нових прострочень, які тільки погіршать ситуацію.

7. Висновок

У висновку хотілося б відзначити, що взяти позику з поганою кредитною історією цілком реально, однак при цьому слід бути готовим до подолання деяких труднощів. Так, наприклад, можуть виникнуть певні проблеми з пошуками компанії, готової надати вам кредит на вигідних умовах.

Щоб не стикатися з такими труднощами, настійно рекомендується уважно стежити за своєю кредитною історією і не допускати прострочень при погашенні позики.

Нижче я підготував для вас відео, в якому описаний механізм перевірки кредитної історії позичальника на прикладі однієї компанії.

Друзі, на цьому все.

Діліться своїми думками щодо теми в коментарях і не забудьте оцінити статтю. Бажаю всім фінансового благополуччя!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Позика з поганою кредитною історією — як взяти позику з простроченнями + огляд ТОП-5 банків, не перевіряють кредитну історію