Куди вкласти 300000-400000 рублів, щоб заробити – ТОП-5 найбільш прибуткових бізнес-ідей + правила грамотного інвестування

Ви дізнаєтеся, куди можна з вигодою вкласти 300000-400000 рублів, які бізнес-ідеї принесуть гарантований прибуток від вкладень, як інвестувати, щоб гроші не пропали

Вітаємо читачів нашого бізнес-журналу! Засновник інтернет-журналу Олександр Бережнов знову з вами.

Тема чергової публікації – фінансові інвестиції. Дана стаття буде цікава й корисна всім, хто володіє певним грошовим капіталом і хоче вкласти свої кошти у прибуткову справу.

Отже, поїхали!

Куди вкласти 300 000 - 400 000 рублів

1. Як грамотно інвестувати – поради досвідчених інвесторів

Якщо вас не влаштовує фіксований заробіток, робота в якості найманої сили і поточний рівень життя, вам пора змінити свої відносини з фінансами самим кардинальним чином. Гроші можна змусити робити гроші: більше того, є всі шанси перетворити цей процес на джерело постійного пасивного доходу.

Підвищити рівень власного добробуту можна з допомогою грамотного інвестування. Існує велика кількість ефективних фінансових інструментів, які допоможуть прокрутити гроші і отримати на виході солідний прибуток.

Сума у 300-400 тисяч рублів ідеально підходить для запуску успішного інвестиційного проекту. У даній статті ми розповімо, куди вкласти гроші, щоб заробити, але для початку поговоримо про принципи грамотного інвестування.

Як інвестувати грамотно

Золоті правила інвестора

Чим більша сума, тим більше можливостей представляється інвестору, але одночасно зростає небезпека втратити гроші в результаті непродуманих грошових транзакцій. Щоб цього не сталося, експерти у сфері прибуткових інвестицій розробили правила безпечних інвестицій.

ці правила допоможуть вам не втратити гроші в час фінансових операцій і мінімізувати ризики.

Правило 1. Диверсифікуйте вклади.

Таке складне слово означає просту істину – ніколи не вкладайте всі гроші (особливо якщо сума значна) в одну компанію (ПАММ-рахунок, проект). Розділіть інвестиційний портфель на кілька частин – бажано рівних – і розподіліть їх за різними напрямками.

Чому поділ вкладів так важливо? Причина проста – не всі інвестиційні ніші стовідсотково надійні. Деякі компанії, які ви вкладаєте гроші, можуть збанкрутувати.

Якщо ви поклали гроші на один рахунок, ваш капітал після банкрутства партнера буде дорівнює нулю. Якщо ж рахунків було кілька, втрата одного з них не буде катастрофою для загальної суми вкладів.

Правило 2. Інвестуйте тільки вільні гроші.

Що це означає? Це означає, що запускати в оборот можна лише ті активи, які не впливають на рівень життя вашої сім'ї.

Перш ніж вкладати кошти, рекомендується створити так звану «фінансову подушку безпеки»: накопичити суму, яка забезпечить вам безбідне життя протягом кількох місяців.

Іноді гроші до закінчення визначеного строку фізично недоступні. При деяких фінансових операціях за умовами операції не можна отримати навіть тіло вкладу, поки кошти не «обернуться». З цієї причини, крім інвестиційних грошей, ви повинні розташовувати страхувальними засобами.

Правило 3. Контролюйте ризики.

Здавалося б, правило очевидно і не потребує детального опрацювання, однак за статистикою, початківці інвестори ігнорують цей принцип найчастіше.

Новачки часто приймають рішення на підставі емоцій і невірних висновків. Вони бачать лише підсумкові цифри можливих прибутків і зовсім забувають про існуючі ризики. Багаторазовий прорахунок, перевірка партнерів, обережність і відсутність поспіху в фінансових справах – ось фактори, які допоможуть зберегти та примножити гроші.

Ми радимо недосвідченим інвесторам починати з консервативних вкладень, зроблених за всіма правилами грамотного поводження з фінансами. Пам'ятайте, що навіть талановиті бізнесмени часто втрачають свої вклади, що вже говорити про неофітах в світі інвестицій.

Правило 4. Виводите тіло вкладу при першій можливості.

Приклад

Ви інвестували 100 000 рублів з 300 000 в одну із стрімко розвиваються фінансових компаній. Ваш дохід склав 15-20% в місяць, і через півроку ваш капітал на рахунку подвоївся.

У такій ситуації саме розумне рішення – вивести з рахунку початкову суму вкладу (100 тис.) і дозволити решті сумі прокручуватися далі.

Не дозволяйте жадібності брати гору над здоровим глуздом: у наступні півроку справи у вашого партнера можуть піти вже не так добре, а можливо, зовсім погано.

Якщо контора раптом збанкрутує, ви залишитеся зовсім без прибутків, але якщо початковий вклад вже виведений з рахунку, ризик стає нульовим.

Привило 5. Всі рішення, пов'язані з фінансами, приймайте обдумано.

Ніколи не приймайте сумнівні пропозиції і не беріть участь в проектах, що нагадують вам фінансові піраміди і казино.

Подивіться цей короткий ролик про правила інвестування:

2. Куди вкласти 300000-400000 рублів щоб заробити – ТОП-5 прибуткових бізнес-ідей

Накопичена сума розміром у 300-400 тисяч – запорука певної фінансової стабільності. Але якщо гроші будуть роками лежати без діла, їх об'єктивна вартість швидко знизиться, особливо в умовах постійної інфляції рублевої валюти.

Черговий стрибок кризи може перетворити ваші накопичення копійки, тому більш доцільний спосіб поводження з фінансами – це їх прокрутка в прибуткових інвестиційних інструментах.

Ми вибрали п'ять ідей для грошових вкладень, відібраних з урахуванням наступних критеріїв:

  • відносно низькі фінансові ризики;
  • стабільна динаміка прибутків;
  • можливість довгострокового інвестування;
  • доступність способу грошових вкладень.

Всі проекти орієнтовані на суму 300-400 тисяч рублів, але якщо ви маєте трохи більшими або трохи меншими активами, принципової ролі це не відіграє.

Ідея 1. Вкладення в перспективні стартапи та інновації

З точки зору окупності вкладень це дуже перспективний варіант. Іноді вдалий стартап забезпечує його творців та інвесторів на довгі роки вперед, а то й на все життя. Про те, що собою являють стартапи, вже розповідалося у всіх подробицях в одній зі статей проекту .

Якщо раніше такий спосіб приміщення капіталу вважався досить ризикованим, то тепер ризики можна знизити, скориставшись сучасними технологіями.

Інвестувати в перспективні проекти можна не безпосередньо, а через спеціально створені для цих цілей інтернет майданчики. Дані ресурси являють собою своєрідні біржі, за допомогою яких підприємці-початківці, молоді і талановиті бізнесмени і веб-майстра «рухають» свої проекти.

Можна вибрати інший шлях і вкладати гроші в конкретні проекти, вибравши їх на сайтах для інвесторів у вашому місті. Проектів, що потребують фінансової підтримки, завжди достатньо – це підприємства, торговельні фірми і виробництва, інформаційні та цифрові продукти.

Ідея 2. Купівля франшизи

Франшиза надає право відкрити новий проект під уже розкрученим брендом. Ви викуповуєте право на ведення бізнесу, фірма надає вам можливість почати роботу.

У статті «Що таке франшиза» всі питання, пов'язані з цим поняттям, розглянуті з максимальною докладністю. Тут же ми розповімо, з якими брендами і компаніями вигідніше співпрацювати в кризові часи і достатньо суми в 300-400 тисяч для розкрутки самостійного і прибуткового у довгостроковій перспективі проекту.

Для поточного моменту найбільш прибуткові франшизи – ті, що пов'язані з роздрібною торгівлею та громадським харчуванням. Відразу хочемо попередити читачів, що навіть дуже впізнаваний бренд ще не гарантує надприбутків.

Топ-5 прибуткових бізнес-ідей

Окупність франшизи залежить від грамотного підходу до ведення справ та ефективного управління. Хороші перспективи у проектів, що використовують інтернет-технології для просування і збільшення продажів.

Наприклад, будуть користуватися успіхом підприємства громадського харчування, які надають пільги клієнтам, які роблять замовлення через офіційні сайти або спільноти в соцмережах.

При цьому значна частка ризиків мінімізується завдяки схемам і стратегіям бізнесу, запропонованим засновниками компанії. Відпрацьовані алгоритми дозволяють виключити банкрутство підприємства на початковому етапі його діяльності.

Ідея 3. Створення інтернет-проекту (розкрутка сайту, блогу, інтернет-магазину)

Даний спосіб інвестування трохи нагадує розвиток стартапів, але в даному випадку об'єктом фінансування виступають виключно інтернет-проекти.

В ролі активів виступають сайти, блоги, інформаційні та розважальні ресурси.

Початковий капітал направляється на розкручування інтернет-проекту:

  • купівлю домену;
  • розробку дизайну;
  • професійну SEO-оптимізацію;
  • наповнення сайту привабливим і корисним для користувача змістом.

Можна придбати готовий портал, перезапустити його або підтримувати в поточному статусі, отримуючи доходи від реклами, партнерських програм, надання майданчиків під банери та тизери.

Ще один варіант – створення інтернет-магазину. Хоча в мережі вже функціонують сотні і навіть тисячі торгових компаній, ця ніша продовжує залишатися перспективною і прибутковою, особливо якщо до справи підійти з оригінальною ідеєю.

Про те, як відкрити інтернет-магазин і розкрутити його, на нашому сайті є докладна і ґрунтовна публікація.

Ідея 4. Інвестиції в цінні папери

Один з найбільш традиційних способів вкладення капіталу. Відразу попередимо, що для отримання прибутків з операцій із цінними паперами слід володіти певною фінансовою підготовкою.

ви можете найняти брокера – професіонала для роботи на фондових ринках. Проміжний варіант – передати капітал в довірче управління на ПАММ-рахунок або Пайовий Інвестиційний Фонд (ПІФ).

Стовідсоткової гарантії швидкого прибутку не дає жоден з перерахованих способів. Ринок цінних паперів апріорі передбачає наявність ризику, але і доходи можуть бути досить високі.

Вибираючи інвестування в акції, пам'ятайте основні правила роботи з цінними паперами:

  1. За кожним зниженням курсу акцій слід його зростання. Ніколи не продавайте акції після їх сильного падіння вартості.
  2. Вкладайте в акції тільки «вільні» гроші – ті, які не знадобляться вам в найближчі 6 місяців або навіть кілька років.
  3. Купуйте акції різних компаній, щоб знизити ризики.
  4. Навіть якщо акції падають у ціні, це ще не означає, що ви несете збитки. Мінуси і плюси підраховують після того, як акції будуть продані.
  5. Купівля цінних паперів в кризу зазвичай має додаткові вигоди.
  6. Не женіться за масовими трендами на біржах. Якщо всі кажуть, що настав сприятливий час для придбання/продажу тих чи інших цінних паперів, зазвичай це означає, що піки зміни курсу вже пройдені.
  7. Інфляція знецінює гроші, а не акції.

Деякі акції дозволяють отримати прибуток у розмірі 1000% за кілька років, хоча такі випадки зустрічаються відносно рідко.

Ідея 5. Відкриття власного бізнесу

Запуск власного бізнесу – найперспективніший вид інвестування. Відкривши свою справу, можна забезпечити безбідне майбутнє собі та своїй сім'ї на кілька поколінь вперед.

Прибутковість бізнесу не завжди залежить від суми початкових вкладів. Значення має оригінальна ідея, грамотний план і результативний маркетинг. Не всі люди мають схильність до підприємницької діяльності.

Для успішної конкурентної боротьби бізнесменам потрібні сталеві нерви і постійний контроль власного проекту. Це не пасивний дохід, а навпаки – максимально «активний», але зате і прибутку від бізнесу можуть бути значними.

За статистикою, найбільша кількість бізнес-проектів прогорає в самому початку. Стало бути, головне у становленні власного підприємства – вдалий дебютний етап або, іншими словами, розкрутка.

Відкриття власного бізнесу

Фактори, що безпосередньо впливають на успіх:

  • правильно вибрана ніша;
  • вдала бізнес-модель;
  • професійний маркетинг;
  • залучення інтернет-технологій;
  • грамотний вибір співробітників та партнерів.

300-400 тисяч – цілком прийнятна сума для розкрутки проекту з нульової точки. Доречно навести слова Джона Рокфеллера: «Якщо у вас мало грошей, треба робити бізнес. Якщо грошей немає зовсім, бізнес треба робити в терміновому порядку!»

Потрібні подробиці про ведення бізнесу – читайте статтю «Як почати свій бізнес з нуля» на нашому сайті.

Для наочності ми склали таблицю, в якій об'єднали всі ідеї інвестування:

Інвестиційні проекти Переваги Недоліки Розмір доходів
1 Стартапи Багаторазова окупність вкладів у разі успіху Лише 10-20% стартапів має успіх Не обмежений
2 Франшизи Не потрібно витрачати час і кошти на розкрутку бізнесу Не всі франшизи окупаються в конкретних економічних умовах Високий
3 Інтернет-проекти Великий вибір напрямів і ніш бізнесу Середній термін окупності проекту 1-2 роки Не обмежений
4 Власний бізнес найперспективніший вид інвестицій Вимагає повного залучення Високий
5 Цінні папери Надійний і консервативний тип вкладень Вимагає залучення професійних брокерів Від 10% в місяць до 1000% на рік

3. Куди не варто вкладати гроші і як не стати жертвою шахраїв

У часи нестабільності економіки експерти не радять робити вкладення у валюту з метою отримання прибутку. Крупно нажитися на валютні операції можна лише у двох ситуаціях: якщо ви професійно займаєтеся ставками на біржі валют або якщо ви власник обмінного пункту.

Перестали бути надійним інвестиційним інструментом вклади в нерухомість. Навіть у великих містах об'єктивна вартість квартир і будинків (у валюті) знижується, хоча розорення власникам додаткової житлоплощі, звичайно, не загрожує.

Позбавити вас капіталу можуть не тільки коливання ринку, але і шахраї. Особливо небезпечно довіряти свої гроші третім особам через інтернет, переводячи великі суми на рахунки компаній з сумнівним статусом або купуючи неіснуючі послуги і продукти.

Типові ознаки аферистів:

  • нав'язливість;
  • обіцянку захмарних прибутків у найкоротші терміни;
  • відсутність виразних контактних даних на сайті компанії;
  • негативні відгуки в інтернеті або повна відсутність інформації про фірму, людині, проекті.

Добре прояснюють ситуацію особисті зустрічі, дзвінки, прямі розмови з представниками фірми або особами, зацікавленими в залученні ваших капіталів. Не соромтеся говорити з такими людьми про юридичні гарантії, дозвільних документах та інших атрибутах легальності.

4. Висновок

Отже, в цій статті ми розповіли про те куди вкласти 300000   400000 рублів.

Вищеперелічені методи інвестування – це базові варіанти грошових вкладень. Якщо ви знаєте інший спосіб множення фінансів і впевнені в його надійності, дотримуйтесь свого власного шляху.

Не забувайте також, що інвестування в себе, у власну освіту і розвиток – теж цілком перспективний приміщення капіталу.

Рекомендуємо вам також ознайомитися з нашою статтею Куди вкласти рублі в кризу, щоб не втратити свої заощадження.

Ми бажаємо нашим читачам успіхів у інвестиціях і, як завжди, чекаємо коментарів до статті, роздумів і зауважень по темі публікації.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Куди вкласти 300000-400000 рублів, щоб заробити – ТОП-5 найбільш прибуткових бізнес-ідей + правила грамотного інвестування