Гра «Грошовий потік» (Cashflow) – найкраща бізнес-гра в світі для всіх!

Сьогодні я вирішив написати докладний огляд про своїй улюбленій грі - "Грошовий потік" (Cashflow). Мій особистий досвід - 98 проведених ігор за 5 років

Привіт всім, на зв'язку Олександр Бережнов.

Друзі, кожна моя стаття – це власний досвід, здобутий у боях, а також досвід моїх друзів, наставників і однодумців, які пройшли через багато що і добилися успіху.

У цій статті я хочу розповісти вам про легендарну гру «Грошовий потік» або по-англійськи «CashFlow» Роберта Кійосакі та поділитися своїми враженнями від участі в грі і її проведення у якості тренера.

На сьогоднішній день існує кілька версій цієї гри: Грошовий потік 101, 202, 303 і 404.

Всі вони покликані навчити вас грамотному поводженню з особистими фінансами, навичкам інвестування і побудови свого бізнесу.

Гра "Грошовий потік" найкраща бізнес-гра

Як все починалося

Вісім років тому один мій знайомий дав мені почитати книгу «Багатий Тато, Бідний Тато» Роберта Кіосакі. Він сказав, що мені вона точно сподобається! Я почав вивчати її, і час пролетів, як одна мить.

Книга приголомшлива, читається на одному диханні. Після її прочитання вся моя життя змінилося! Я зрозумів, що хочу стати підприємцем, а згодом, досягнувши великих успіхів через пару десятків років, навчати цього інших людей.

Роберт Кійосакі та його книги

Поки я читав книгу Роберта Кийосаки «Багатий Тато, Бідний Тато», я дізнався, що він створив легендарну гру, фінансовий симулятор реального життя «Грошовий потік» (CashFlow). Зараз в неї грають мільйони людей у всьому світі, по ній проводяться чемпіонати і тренінги в різних містах.

У книзі «Багатий Тато, Бідний Тато» в художній формі розповідається життєва історія автора про те, як він під керівництвом наставника став доларовим мільйонером, інвестором і всесвітньо відомим тренером в області фінансів.

У книзі також йдеться про високі моральні принципи справжніх підприємців та благодійності.

Забавна історія про те, як я купив гру «Грошовий потік»

Через деякий час після прочитання цієї книги я вирішив, що почну свій підприємницький шлях саме з благодійності. Я не став зволікати і пожертвував 10000 рублів дитячому відділенню Ставропольської міської психіатричної лікарні.

Благодійність

Але щоб моя допомога точно дійшла до дітей, я відправився в хороший магазин книжкових та канцелярських товарів і купив там дитячі ігри, магнітні дошки, альбоми, олівці, фарби та інші товари до навчального року хлопцям.

За щасливим збігом обставин виявилося, що саме в цьому магазині продавалася єдина на той момент в місті гра «Грошовий потік». І я її купив для себе попутно з дитячими товарами. Ця покупка змінила дуже багато чого в моєму житті, зміцнивши у мені підприємницький дух, дозволила придбати нові знайомства і досвід!

Опис гри

Суть гри – стати фінансово незалежним, правильно управляючи НЕВЕЛИКИМИ особистими фінансами, які ви отримуєте у грі у вигляді зарплати.

Друзі, всім відомо, що будь-яку справу необхідно починати з мети або мрії. На початку гри кожен учасник вибирає свою мрію. Таким чином, автор доводить важливість цього кроку в житті кожної людини. Виграє той гравець, який швидше за всіх її здійснить.

Існує ще один спосіб виграти – це істотно збільшити свій грошовий потік. Недарма гра має відповідну назву.

Як же прийти до своєї мрії, працюючи на звичайній роботі і отримуючи зарплату?

Для цього в грі є два етапи:

  1. «Щурячі перегони»   тут більшість людей проводить все життя до пенсії, крутячись, як «білка в колесі»
  2. «Швидкісна доріжка»   тут заробляють великі гроші заможні люди і здійснюють свої мрії!

Ігрове поле гри грошовий потік

В процесі гри ви будете укладати угоди, торгуватися і приймати різні рішення, тренуючи свій фінансовий інтелект. Тут вас чекають злети і падіння, великі доходи і розорення, розчарування і перемоги.

Всі ці цікаві моменти ви переживете в процесі гри.

Друзі, обов'язково пограйте в «Грошовий потік» і запевняю вас, що ви по-іншому погляньте на свої фінанси.

Гра буде цікава всім — від простого офісного працівника до власника власної великої компанії.

В процесі гри ви дізнаєтеся:

  • Як правильно управляти особистими фінансами?
  • В які фінансові інструменти інвестувати (нерухомість, фондовий ринок, банк, власний бізнес, дорогоцінні метали тощо) і як це робити правильно?
  • Чим відрізняється «лінійний дохід» від «пасивного»?
  • Що таке квадрант грошового потоку?
  • Як правильно поводити себе, якщо вас звільнили з роботи?
  • Що таке «активи» і «пасиви»?
  • Як правильно створювати або купувати бізнес?

В процесі гри у вас, як і в житті можуть з'явитися діти, вас можуть звільнити з роботи, ви можете розбагатіти або навпаки – розоритися.

Це не просто гра – це цілий тренінг, який допоможе вам впорядкувати і примножити власні фінанси.

Що таке «Квадрант грошового потоку»

Почнемо з того, що сам автор – Роберт Кійосакі умовно поділяє весь діловий світ на 4 категорії, це:

  1. Наймані працівники
  2. Самонаемные працівники (підприємці)
  3. Бізнесмени
  4. Інвестори

Всі 4 категорії Роберт Кійосакі оформив у вигляді «Квадранта грошового потоку», він представлений нижче:

Квадрант грошового потоку

  1. Наймані працівники – це люди, що виконують певні функції, працюючи за зарплату. Вони зацікавлені в стабільності свого положення і певних гарантій з боку роботодавця і держави.
  2. Самонаемные працівники (підприємці) – це ті, хто відкрив свою справу і працює сам на себе, але не має системи, яка забезпечує його доходом. Тобто, якщо людина перестане працювати, то, як і у випадку з найманим працівником його доходи також будуть прагнути до нуля.
  3. Бізнесмени – люди, які створили систему, яка приносить їм дохід не залежно від їхніх щоденних трудовитрат. Вони є роботодавцями і часто обороти їх бізнесу вимірюються дуже великими цифрами порівняно з найманими та самонаемными працівниками (підприємцями).
  4. Інвестори – отримують дохід від вкладення наявних коштів, бізнеси і майно. Інвестори прагнуть отримати якомога більшу віддачу на свої інвестиції, намагаються правильно дотримати баланс між ризиками і прибутковістю вкладень.

Докладно про квадранті рекомендую вам прочитати в книзі Роберта Кійосакі «Квадрант грошового потоку». Цю книжку ви можете придбати в будь-якому книжковому магазині вашого міста або замовити через інтернет-магазин ozon.ru тут (269 руб.)

Сам квадрант умовно розділений на ліву і праву сторони. В лівій стороні знаходяться наймані працівники та підприємці, а в правій – бізнесмени та інвестори. Причому люди в правій стороні квадранта набагато більш вільні і фінансово спроможні.

Регулярно граючи в «Грошовий потік» ви будете все більше і більше розуміти, як саме стати такою людиною: вільним, багатим і успішним.

Відгуки про гру «Грошовий потік»

Я з колегами і однодумцями провів 106 матчів за 5 років. Зокрема зі своїм другом і співавтором блогу Віталієм ми проведи більше 30 ігор. В кінці кожної гри я просив людей залишити письмовий відгук про гру, заповнивши спеціальний бланк з питаннями. За весь час у мене накопичилася ціла пачка таких відгуків.

Дивіться самі:

Відгуки про гру грошовий потік

Ось що кажуть про гру мої друзі:

Євген Бобишев
підприємець

Ми з колегами так захопилися, що навіть скасували ділові зустрічі...

Чудовий тренінг і гра, яка дозволяє оцінити хід своїх думок у повсякденному житті та визначити подальшу стратегію розвитку. Гра змінює мислення людини.

Ми з колегами так захопилися, що навіть скасували ділові зустрічі, щоб дограти другу гру поспіль. Спасибі організаторам!
Євген Марченко
підприємець

Тепер я зрозумів, як заробити мільйон доларів!

Гра класна, просветляющая. Починаєш дивитися на життя і на свої фінанси з іншого боку. Тренінг дає реальні результати. Тепер я зрозумів, як заробити мільйон доларів!

Граючи в «Грошовий потік» вже 3-ий раз, не перестаю дивуватися всім «фішках» гри. Особливо цікаво спостерігати за людьми. Сьогодні побачив, як людина веде себе, коли у нього з'являються вільні гроші. Найчастіше він починає погашати кредити і продовжує залишатися в «щурячих перегонах». З нетерпінням чекаю на наступну гру.
Анжела Саркісова
організатор заходів

Обов'язково буду застосовувати отримані знання в житті...

Дуже сподобалася гра, допомагає навчитися управляти фінансами, придбати правильне економічне мислення і досвід.

Обов'язково буду застосовувати отримані знання в житті. Спасибі тренеру!
Віталій Кобцев
підприємець

Навики, придбані в ній, точно допоможуть в житті...

Чудовий тренінг-гра, яка підвищує фінансову грамотність. Навички, набуті в ній, точно допоможуть у житті.

На початку важко розігнатися, але потім все йде дуже цікаво, а головне – з користю!
Юлія Лазаренка
підприємець

Гра розвиває підприємницьке мислення...

Тренінг хороший, розвиває підприємницьке мислення і допомагає краще орієнтуватися у фінансовій сфері.

Спасибі провідним!
Глєбова Олександра
студентка

Це мені точно допоможе в особистому фінансовому плануванні...

Це тренінг викликав у мене яскравий інтерес, показав процес витрати і заробітку грошей, як у грі, так і в житті. Особисто я побачила свої помилки, зробила висновок і це мені точно допоможе в особистому фінансовому плануванні.

Спасибі провідним!
Марія Паламар
підприємець

Головне, що вона в ігровій формі навчає людину керувати грошима вже в реальному житті...

Гра переводить мислення з розряду «рамкова» в розряд «масштабне». Чудові ведучі та цікаві суперники – гравці :)

Головне, що вона в ігровій формі навчає людину керувати грошима вже в реальному житті.
Олексій Зорькін
підприємець

Мені вдалося не тільки добре і з користю провести час, але і обзавестися дуже гарними знайомствами...

Дякую провідних за допомогу в стратегії, за корисну інформацію та теплу атмосферу. Гра має практичну спрямованість. Всім дуже раджу відвідати цей тренінг. Тут ви навчитеся правильно інвестувати свої особисті заощадження. Буду радий зустрітися і пограти з вами знову! Спасибі величезне!

Таким чином, мені вдалося не тільки добре і з користю провести час, але і обзавестися дуже гарними знайомствами. З цими людьми ми і сьогодні дружимо і співпрацюємо у різних напрямках.

А ось фото з наших ігор:

Дуже раджу пограти в «Грошовий потік» всім, незалежно від віку і роду занять. Упевнений, що ви проведете час з користю і одночасно з цим придбаєте дуже хороші практичні знання і цікавий досвід!

Все це допоможе вам надалі поліпшити своє фінансове становище. Частіше грайте в гру з друзями і партнерами по бізнесу. Особливо рекомендую цю гру тим, у кого є проблеми з плануванням своїх фінансів.

Де придбати гру «Грошовий потік»

У великих містах гру можна знайти у великих книжкових магазинах або спеціалізованих магазинах настільних ігор.

Але там ця гра в настільному варіанті буде коштувати дорожче на 30-50%, тому набагато вигідніше замовити її через Інтернет.

Є безліч різних сумнівних Інтернет-магазинів, але я віддаю перевагу замовляти тільки в самих надійних і перевірених, наприклад в інтернет-магазині ozon.ru (безкоштовна доставка по )

Гра грошовий потік купити

(безкоштовна доставка по )
Замовити гру на ozon.ru

І пам'ятаєте, як говорить сам автор:

«Чим частіше ви граєте в Грошовий потік», тим багатше стаєте!»

Роберт Кійосакі

Це дійсно так, тому що ви починаєте мислити більш ефективно, а як наслідок змінюються ваші дії, дозволяючи досягти найкращих результатів!

 

А ось живе відео, в якому Роберт Кійосакі розповідає про свою гру: (3:55)

Дорогі читачі, а що ви думаєте щодо цієї гри? Які ще знаєте бізнес-ігри? Діліться своїми думками і відгуками в коментарях!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Гра «Грошовий потік» (Cashflow) – найкраща бізнес-гра в світі для всіх!