Юридичну адресу для реєстрації ТОВ — покрокова інструкція як придбати або взяти в оренду юридична адреса + огляд 5-ти основних етапів зміни юридичної адреси

Як придбати або взяти в оренду юридичні адреси для реєстрації ТОВ? В чому особливості надання юридичної адреси посередниками? Чим процедура зміни юридичної адреси відрізняється від його покупки?

Здрастуйте, дорогі читачі нашого журналу. З вами Валерій Чемакин – консультант з правових питань.

Сьогодні мова піде про таке поняття, як юридична адреса.

Якщо вас цікавить список місць, де можна недорого придбати юридичну адресу, то дочитайте статтю до кінця.

Юридична адреса

Зміст
  1. Що таке юридична адреса і навіщо він потрібен?
  2. Чим загрожує недостовірність юридичної адреси   огляд можливих наслідків
  3. Як правильно купити юридичну адресу   покрокова інструкція для новачків
  4. Де купити юридичну адресу недорого   огляд ТОП-5 варіантів
  5. Зміна юридичної адреси — 5 основних етапів
  6. Висновок

1. Що таке юридична адреса і навіщо він потрібен?

У чинному законодавстві відсутнє чітке визначення терміна, але слід розуміти, що юридична адреса — це місце, на яке проведена реєстрація фірми в податковому органі. Він не обов'язково знаходиться там же, де і фактичний.

Часто оформлення компанії проводиться не за місцем знаходження виробництва або офісу. З цього ясно, що юридична адреса компанії – формальність. Потрібен він тільки для реєстрації бізнесу і не більше того.

Однак потрібно враховувати, що кореспонденція зазвичай доставляється саме на нього. В цьому випадку потрібно наймати людину, яка буде її пересилати або доставляти у фактичне місце розташування офісу.

Судова практика останніх років показує, що у компанії повинна бути хоч якась зв'язок з місцем реєстрації в ЕГРЮЛ.

це Пояснюється наступними обставинами:

  • не повинно бути жодних перешкод для виконання зобов'язань юридичної особи перед державою і контрагентами;
  • сплата податків провадиться за місцем реєстрації фірми, тому потрібно, щоб взаємодія з податковим органом було безперешкодним;
  • підсудність справ, пов'язаних з господарською діяльність підприємства, теж прив'язана до його юридичною адресою, тому знаходження фірми в іншому місці не повинен створювати ніяких проблем із судовими органами.

До сказаного додам, що реєстрація повинна проводитися в межах місця знаходження юридичної особи. Це положення дає можливість податковим органам перевіряти юридичну адресу, щоб встановлювати його достовірність.

2. Чим загрожує недостовірність юридичної адреси   огляд можливих наслідків

Пленум верховного суду виніс постанову, згідно з якою, у разі надання фірмою адреси, свідомо не використовується для зв'язку з нею, з боку податкових органів може послідувати відмова в реєстрації та інші заходи.

Саме їх ми і розглянемо нижче.

1) Ліквідація юридичної особи

Реєструючий орган має право ініціювати в арбітражному суді процедуру ліквідації юридичної особи, якщо за адресою, який відображений в ЕГРЮЛ, зв'язок з компанією неможлива.

Перед зверненням до суду засновникам фірми та генеральному директору надсилається повідомлення з вимогою надати достовірні відомості в розумний строк.

2) Розірвання договору банківського рахунка

Важлива обов'язок банків — виконання антикорупційних та антитерористичних законів. У зв'язку з цим вони повинні ідентифікувати перевірки не тільки фізичних, але і юридичних осіб. Якщо адреса місцезнаходження фірми не буде достовірним, то відкриття рахунку стане неможливим. Діючий рахунок закриють при виявленні такого факту.

3) Неотримання документів від податкових органів

Податківці зобов'язані направляти податкові повідомлення поштою на адресу, що міститься в ЕГРЮЛ. Через 6 днів документи будуть вважатися отриманими, навіть якщо фактично вони не дійшли до платника податків.

Чим загрожує недостовірність юридичної адреси

Це означає, що зміна юридичної адреси ТОВ без фізичної прив'язки до нього призведе до непорозумінь із сплатою податків.

4) Порушення порядку постановки на облік у податківців

Податковий кодекс передбачає відповідальність юридичних осіб, які порушують порядок постановки на облік у податковій інспекції.

Залучити компанію до податкової та адміністративної відповідальності можливе у випадках, представлених в таблиці:

Порушення Коментар Покарання
1 повідомлення у строк податкового органу про адресу відокремленого підрозділу. При веденні діяльності не за юридичною адресою, він вважається місцем знаходження відособленого підрозділу, що тягне за собою обов'язок направити повідомлення протягом 30 днів. 10% від доходу, але не менше 40000 руб.
2 Неподання в податкові органи відомостей. Організація зобов'язана подавати в податкову інспекцію деякі значущі відомості, у тому числі про зміну адрес. 200 рублів за кожний документ.
3 Адміністративна відповідальність за вказівку неправдивих відомостей про організацію. Згідно частина 3 ст. 14.25 КоАП РФ, подача неправдивих відомостей — це адміністративне правопорушення. Штраф у сумі 5000 руб. на посадових осіб.

Всупереч цьому існує можливість покупки юридичної адреси без негативних наслідків. Як це зробити – читайте далі.

3. Як правильно купити юридичну адресу   покрокова інструкція для новачків

При відсутності власного приміщення для ведення бізнесу його доводиться орендувати. При цьому не завжди орендодавець дозволяє там реєструвати фірму. У цьому випадку можна недорого купити юридичну адресу або орендувати його. Вибір варіанта залежить від того, як довго ви збираєтеся вести підприємницьку діяльність за допомогою цієї компанії.

У випадку фірми - «одноденки» немає необхідності в обслуговуванні юридичної адреси. Він потрібен тільки для реєстрації компанії в податкових органах. Головне, щоб ця адреса не був «масовим». Цим терміном позначають адреси, на яких зареєстровано більше 10 юридичних осіб.

Реєстратор має відповідної базою, і відмовить в реєстрації, якщо ви запропонуєте таку. Якщо ваш бізнес тільки починає розвиватися, доцільно укласти договір оренди юридичної адреси. Це буде коштувати набагато менше, чим його покупка.

При цьому потрібно враховувати, що строк у договорі не повинен перевищувати 11 місяців. В іншому випадку його потрібно буде реєструвати в Росреестре. Продовжити угоду ніколи не пізно. Розглянемо процедуру вибору і покупки юридичної адреси.

Крок 1. Вибираємо юридична адреса

Перш ніж шукати слушно варіанти по оголошеннях, слід переговорити зі своїм орендодавцем. Можливо він погодиться на реєстрацію фірми. Якщо ні, то згадайте про своїх друзів і знайомих, у яких є об'єкти нерухомості.

зрештою, будучи керівником компанії, ви можете використовувати навіть своє власне житло для цих цілей, якщо постійно проживаєте в ньому.

Якщо перераховані варіанти не підходять, звертайтеся в магазин юридичних адрес або шукайте по оголошеннях. Сьогодні є величезна кількість компаній, які пропонують цілі бази юридичних адрес, ціна яких варіюється в дуже широких межах. Головне, не стати жертвою шахраїв.

Крок 2. Перевіряємо документи

Дуже важливо перед укладанням угоди перевіряти всі документи, щоб не мати згодом проблем з реєстрацією своєї компанії в податковій інспекції.

На що потрібно звертати увагу при покупці юридичної адреси:

  • за цією адресою не повинно бути зареєстровано більше 10 компаній;
  • гарантія повернення всієї сплаченої суми у разі відмови в реєстрації;
  • наявність гарантійного листа власника приміщення про згоду на реєстрацію фірми;
  • копії правовстановлюючих документів на об'єкт повинні бути справжніми, а не намальованими в фотошопі.

Щоб перевірити чистоту угоди краще звернутися у фірму, яка надає такі юридичні послуги. Одна з таких компаній — Правовед.ги. З нею співпрацює понад 700 юристів різної спеціалізації. Багато з них готові за помірну плату допомогти у перевірці документації.

Ця компанія має сайт, на якому в режимі онлайн можна задати будь-яке питання юристам, запропонувавши свою ціну за його рішення. Відгукнеться той фахівець, якого влаштує такий гонорар. Щоб скористатися послугою перевірки юридичної адреси, треба зайти на сайт компанії Правовед.ги, після чого перейти на сторінку «Реєстрація юридичних осіб».

У формі зворотного зв'язку потрібно написати свої контактні дані і задати питання. Ви можете поспілкуватися з фахівцем через чат або по телефону. Так ви зможете обговорити всі нюанси в режимі реального часу.

Ще є альтернатива — це подзвонити за телефоном у : 8 (499) 348-93-89, СПб: 8 (812) 602-78-84 або по безкоштовний номер з будь-якого регіону: 8 (804) 333-72-89. Оператор відразу зв'яже вас з потрібним спеціалістом, що позбавить від необхідності витрачати час на листування.

Як купити юридичну адресу

На сайті є докладна стаття про те, які юридичні послуги бувають і як їх отримати.

Крок 3. Перевіряємо масовість адреси

Перевірку масовості можна здійснити на сайті Федеральної податкової служби. За запитом буде видана довідка про всіх зареєстрованих компаніях у вказаному об'єкті. Якщо ніяких відомостей не виявиться, значить, ви перший, хто хоче вибрати цю адресу як юридичний. В іншому випадку вас чекають регулярні перевірки контролюючих органів.

Крок 4. Визначаємося з переліком додаткових послуг

залежно від мети придбання адреси вам можуть знадобитися наступні додаткові послуги:

  • підготовка всіх підтверджуючих документів для реєстрації;
  • виїзд за адресою співробітників для прийому перевірок контролюючих організацій;
  • можна також купити юридичну адресу з поштовим або секретарським обслуговуванням для регулярної доставки кореспонденції за фактичним місцем знаходження офісу і відповідей на дзвінки.

Крок 5. Погоджуємо договір з банком

Перед остаточним прийняттям рішення потрібно узгодити договір з банком, у якому обслуговується ваша компанія. Служба безпеки перевірить юридичну адресу, щоб банк міг відкривати нові рахунки або обслуговувати старі.

Крок 6. Оплачуємо послуги

Якщо всі попередні процедури пройдені і вас все задовольняє, залишається тільки оплатити надану послугу згідно з договором.

Крок 7. Підписуємо документи

Ще раз все перевіряємо, уважно читаючи договір, і ставимо свій підпис в усіх примірниках. Подбайте, щоб чітко була прописана відповідальність сторін.

Для закріплення матеріалу пропоную подивитися цей відеоролик.

4. Де купити юридичну адресу недорого   огляд ТОП-5 варіантів

Якщо ви віддаєте перевагу купити юридичну адресу від власника з усіма гарантіями, для цього потрібно звернутися в надійну фірму. Кілька таких компаній я пропоную розглянути.

1) Regcafe ru

Regcafe ruПослуги з надання юридичної адреси   основна діяльність цієї компанії. На сайті є список адрес з різним ступенем обслуговування і вартістю. Підібрати об'єкт можливо в будь-якій частині міста. Договір можна скласти, попередньо вивчивши всі умови на сторінці, включаючи місце розташування на карті міста. На фотографіях відображено деякі пропоновані фірмою об'єкти.

Що ви купуєте разом з юридичною адресою в компанії Regcafe.ru:

  • пряма оренда у власника з підтвердженням;
  • дається гарантія від відмови в реєстрації фірми;
  • проводиться прийом виїзних перевірок банку, що дозволяє без проблем відкривати рахунок;
  • поштове обслуговування своєчасне і бездоганне;
  • офіс можна оглянути ще до покупки місцезнаходження;
  • оформлення всіх документів;
  • договір можна продовжити;

Оренда надається на 6 і на 11 місяців, а вартість послуг варіюється від 9 до 30 тис. руб.

2) Партнерський альянс власників

Партнерський альянс власниківКомпанія пропонує придбати юридичні адреси з підтвердженням від власників. Особливість цієї фірми в тому, що свої послуги вона пропонує з урахуванням розбивки р. Москви на округи УФНС. На сайті можна вибрати той відділ податкової інспекції, де ви збираєтеся реєструвати свою компанію. Потім підібрати підходящий офіс, який обов'язково належить фірмі.

Так як всі адреси знаходяться у власності компанії, це дозволяє якісно приймати всілякі перевірки. Уклавши угоду, вам не доведеться турбуватися про кореспонденції, дзвінків і раптових перевірках контролюючих органів. Ви просто будете займатися своєю основною діяльністю.

3) ЛайтХаус Груп

ЛайтХаус ГрупЦя компанія в якості бонусу, при купівлі юридичної адреси з поштовим обслуговуванням пропонує безкоштовно послуги з реєстрації ТОВ. Об'єкти на сайті розташовані в зручній таблиці, диференційованої по округах р. Москви.

Щоб здійснити операцію, вам буде потрібно тільки завірений нотаріально заяву керівника вашої фірми. Фахівець допоможе вам вибрати найбільш прийнятний варіант. Разом з договором оренди юридичної адреси ви отримуєте: акт прийому-здачі об'єкта, копію про право власності, завірену нотаріусом. Вартість від 7 тис. руб. за 6 міс. і від 10 тис. руб. за 11 міс.

4) ИнтерКорп

ИнтерКорпКомпанія займається продажем юридичних адрес в . Усі адреси піддаються ретельній перевірці на масовість, тому клієнтам гарантують повернення грошей при відмові від реєстрації ТОВ. Вартість від 5 до 9 тис. руб. включаючи секретарське обслуговування, а ось за доставку кореспонденції доведеться заплатити 1600 руб. Погодьтеся, пропозиція більш ніж приваблива.

За ці невеликі гроші компанія ИнтерКорп пропонує наступні документи та послуги:

  • копія документів про право власності;
  • договір оренди безпосередньо між вами та власником приміщення;
  • гарантійний лист про право реєстрації підприємства;
  • акт прийому-передачі нежитлового об'єкта нерухомості.

Компанія пропонує також послуги з прийняття виїзних перевірок, тому вони не стануть для вас сюрпризом, якщо ви звернетеся в ИнтерКорп.

5) РаСоБи

РаСоБиФірма продає юридичні адреси за всіма ИФНС Москви. На сайті компанії організований зручний каталог, використовуючи який, ви цілком можете знайти непоганий офіс в центрі Москви за прийнятну ціну. Відкриваючи вкладки з адресами на сайті, можна не тільки прочитати подробиці про те чи іншому офісі, але і подивитися фотографії, а також зразки договорів.

Система пошуку дозволяє сортування об'єктів за наступними критеріями:

  • наявність або відсутність поштового обслуговування;
  • гарантії;
  • можливість безготівкового розрахунку;
  • масовий або немасовий;
  • у великому бізнес-центрі або в невеликому будинку.

Крім того, деякі варіанти припускають та оренду самого офісу, якщо у вас є така необхідність.

5. Зміна юридичної адреси — 5 основних етапів

Часто у підприємців виникає необхідність змінити юридичну адресу в реєстрі ЕГРЮЛ з різних причин: закінчення строку оренди попереднього, проблеми з отриманням кореспонденції, переїзд в інший район, місто або регіон. Ця процедура передбачає зміни в бухгалтерських документах, а також зміну офіційних реквізитів.

На жаль, із-за неуважності або бажання зекономити на безпеці багато купують непідтверджені адреси, що стає причиною оголошення їх недостовірними.

Розглянемо поетапно процедуру зміни юридичної адреси.

Етап 1. Прийняття рішення про зміну юридичної адреси

Якщо у вашої компанії виникли проблеми з обслуговуванням за старою адресою, які можуть призвести до визнання його недостовірним, до закриття рахунків та інших негативних наслідків, доведеться приймати рішення про пошук нового.

В цьому випадку вам знадобиться послуга за зміну юридичної адреси в межах місця знаходження компанії. Якщо ж сама фірма переїхала в іншу місцевість, то доведеться купити новий юридичну адресу для переїзду.

Приклад

ТОВ Альянс здійснювало свою діяльність виключно в інтернеті, тому юридична адреса був придбаний за смішні 2000 рублів без усяких гарантій. Через 8 місяців власнику компанії прийшла повістка в суд. Виявилося, що з позовом про визнання незаконної реєстрації звернувся власник офісу, в якому зареєстрована фірма.

Він і гадки не мав про ТОВ Альянс, а документи, подані в податкову інспекцію виявилися надрукованими через фотошоп. Суд постановив скасувати реєстрацію ТОВ Альянс, що спричинило непередбачені витрати і витрату дорогоцінного часу.

Етап 2. Внесення відомостей до ЕГРЮЛ

Якщо регіон чи населений пункт в результаті всіх дій не змінюється, то документи потрібно надати в свою або іншу інспекцію, що обслуговує район, де знаходиться новий адресу. Всі зміни будуть внесені в ЕГРЮЛ, в установчі документи компанії, до її статуту, після чого видадуть нове свідоцтво про постановці на облік у ФНС.

Коли відбувається фізичний переїзд компанії зі зміною юридичної адреси, процедура набагато складніше. Як виняток, спрощений порядок є для випадку зміни адреси на той, де постійно проживає засновник з 50% акцій або директор ТОВ.

До закінчення 3 робочих днів після прийняття рішення про зміну місця знаходження фірми потрібно внести інформацію в ЕГРЮЛ про це. Це дуже важлива умова, порушення якого може спричинити за собою штрафні санкції.

Етап 3. Підготовка документів на зміну юридичної адреси

На цьому етапі готують всі необхідні папери, включаючи рішення акціонерів, протоколи загальних зборів. Після цього пишуть заяву в податкову інспекцію на зміну адреси з додатком гарантійного листа від власника нерухомості.

Етап 4. Засвідчення підпису на заяві у нотаріуса

Перед відвідуванням податкової інспекції необхідно звернутися до нотаріуса і завірити підпис керівника компанії на заяві. Це обов'язкова процедура.

Етап 5. Подача документів на зміну юридичної адреси в реєструючий орган

Після того, як пройде 20 днів після першого розгляду в ЕГРЮЛ, треба подати документи в реєструючий орган за місцем переїзду компанії. Тільки після цього можна буде отримати нове свідоцтво про реєстрацію фірми.

Основні етапи зміни юридичної адреси

Важливо не забути після здійснення всіх дій отримати нові статистичні коди, виготовити печатки, зробити перереєстрацію у ФСС і поміняти пенсійний номер компанії.

Всі ці процедури вимагають знань і часу, тому пропоную вам звернутися до фахівців. Про те, як вибрати юридичну компанію для цих та інших цілей у нас на сайті є окрема стаття.

Тим не менш, рекомендую вам звернутися у той же Правовед.ги. Вартість послуги зміни юридичної адреси у них з усіма супутніми процедурами не перевищить середньоринкової по .

6. Висновок

На закінчення рекомендую вам завжди використовувати перевірені фірми для покупки юридичних адрес. Це дозволить уникнути неприємностей і непорозумінь з податковою інспекцією.

Наш журнал бажає вам успіхів у бізнесі! Будемо раді, якщо ви оціните цю статтю і залишите про неї свої відгуки.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Юридичну адресу для реєстрації ТОВ — покрокова інструкція як придбати або взяти в оренду юридична адреса + огляд 5-ти основних етапів зміни юридичної адреси