В якому банку краще відкрити вклад — практичні поради щодо вибору банку + 3 перевірених способу як порівняти вклади

Які банки пропонують новорічні вклади з високими відсотками? Як порівняти і вибрати найбільш вигідні вклади в банках? Який банк є самим надійним для вкладів на рік?

Добрий день, дорогі читачі інтернет-журналу ! Сьогодні ми поговоримо про банківських вкладень.

Розкривати секрети вибору банку для інвестицій і інші нюанси разом з вами буду я, Віктор Голіков.

Не секрет, що у банків немає друзів. Є тільки ділові партнери! Але справа в тому, що банки не вирішують, хто є хто. Для існування фінансово-кредитного установи необхідні вкладники і кредитори. Залучення тих і інших   хліб для банку! Так хто ж буде сіяти, а хто збирати врожай?

В якому банку відкрити вклад найкраще   закладі з участю іноземного капіталу або державному російському банку з інвестиційними фондами? Ким гарантований повернення застрахованого вкладу і де надійніше розмістити ваші інвестиції, щоб спати спокійно, ми дізнатися прямо зараз.

В якому банку краще відкрити кредит

Зміст
  1. Що таке банківський вклад?
  2. На що звертати увагу при виборі програми вкладу — 5 основних моментів
  3. Як вибрати надійний банк для вкладу — 6 простих порад
  4. В якому банку відкрити вклад   огляд ТОП-3 банків з вигідними умовами співпраці
  5. Як порівняти вклади — 3 перевірених способу
  6. Висновок

1. Що таке банківський вклад?

Ви вирішили виділити якусь суму грошових коштів, щоб отримувати від неї нехай невеликий, але стабільний прибуток   пасивний дохід.

Перший варіант   позичити для розкрутки бізнесу знайомим або родичам з надією, що у них все вийде, і ви будете отримувати якийсь відсоток від бізнесу.

А може, краще зробити внесок у банк, практично нічим не ризикуючи? Періодично продовжуючи договір або оформляючи новий, стати вкладником і жити на відсотки, як міщани на початку XX століття?

Для банкірів кожен вкладник   Плюшкін. Для вкладника будь-банк   Чичиков.

Розміщення грошових коштів у банківських структурах з метою отримання прибутку у вигляді відсотків розглядається державою як приватне підприємництво! Банківський вклад   законодавчо врегульований вид доходу, з якого вкладники платять податок.

Роблячи внесок, орієнтуйтеся на власні цілі. Що ви переслідуєте, інвестуючи фінанси в банк?

Основні мотиви вкладень:

  • накопичення коштів;
  • збереження капіталу;
  • кредитні вкладення (позика під заставу вкладу);
  • інвестиції (дохід від біржових ставок).

Банки потребують вкладників, тому постійно винаходяться все нові і нові системи внесків. Програми часто повторюються, і вибір з десятка існуючих варіантів на практиці означає вибір з двох-трьох.

Пам'ятайте, що банк ніколи не зробить пропозицію на шкоду собі, і вкладайте гроші, виходячи із цього принципу.

2. На що звертати увагу при виборі програми вкладу — 5 основних моментів

Банківські вклади хоч і захищені законом, але договори підписують самі вкладники. Апелювати до банку з питанням, чому ви отримали саме такий дохід, розумно, але майже безглуздо.

Уважно вивчайте умови вкладу. У програму часто включаються додаткові умови або змінні значення нарахування відсотків винагороди.

Такими умовами є:

  • плаваюча процентна ставка;
  • інтервал нарахування (щодня, щотижня, щомісяця, один раз);
  • пільгові умови акцій, що проводяться.

Періодично банки пропонують своїм вкладникам різноманітні акції. Найпоширеніші   новорічні, які припускають підвищену процентну ставку. На таких депозитах звертайте увагу на зміни при пролонгації договору, якщо вона передбачена.

См. «Банківські вклади фізичних осіб».

Момент 1. Сума розміщення

Розміщуйте суму в одному банку не більш ніж на 1,4 млн рублів. Агентство по страхуванню внесків відшкодує в разі чого грошові кошти, не перевищують цей поріг. Причому, маючи кілька вкладів в одному банку, ви зможете отримати за всіма депозитами (включаючи відсотки) тільки суму не вище зазначеного ліміту.

Тому, якщо вам імпонує якийсь депозит, і ви маєте в своєму розпорядженні сумою більшою, ніж 1,4 млн рублів, має сенс пошукати схожий внесок в іншому банку і розподілити суму вкладення. Розподіляти вклади доцільно ще і в тому разі, коли депозити робляться на різні терміни.

Момент 2. Термін

Відкриття вкладу завжди пов'язане з роздумом періоді інвестицій. З цим моментом доводиться рахуватися, як з основним положенням договору. Фінансові установи орієнтуються в основному саме на термін вкладу. Ставка винагороди не статична і має свою амплітуду.

Вклади з фіксованою ставкою робляться на обмежений час і пролонгація таких вкладень залежить від коливань економічної ситуації. Довгострокові вклади зазвичай прив'язуються до ставки державного банку і мають пряму залежність від курсу валют.

Жив дядько самих чесних правил

і краще вигадати не міг,

як у банку строковий вклад залишити.

наслідним він нарік.

Так, існують ще й накопичувальні вклади, спадкові, дитячі, пенсійні. Розглядайте їх, виходячи з цілей вкладу, враховуйте всі деталі договору і обіцяних відсотків винагороди.

Це найбільш вразливі вклади, бо передбачити економічну ситуацію нікому не дано. А ворожити на кавовій гущі в нестабільному середовищі   справа зовсім невдячна.

Корисна посилання по темі — «Відкриття вкладу».

3. Можливість часткового зняття коштів

Закриті програми з ефективної фіксованою ставкою, мінімальною сумою вкладення і певним строком притягують увагу інвесторів своїми підвищеними відсотками. Поповнювати такі вклади не можна, але дозволяється знімати накопичені відсотки.

На ділі це майже мертві гроші. У разі необхідності, до закінчення терміну договору, ви закриєте депозит зі штрафом або без нарахування відсотків. Якщо ви знімали відсотки раніше, їх вирахують із суми вкладу.

Також широко поширені програми з незнижуваним порогом. Тобто на рахунку заморожується якась частина вкладу, якою можна скористатися до закінчення терміну договору. Зазвичай ця сума становить 10% від мінімального внеску.

Момент 4. Капіталізація внеску

Зверніть увагу на періодичність капіталізації. Чим частіше вона відбувається, тим вище будуть відсотки винагороди за програмою вкладу.

Загальний сенс капіталізації — це нарахування відсотків на вже нараховані відсотки.

Припустимо, ви зробили внесок розміром в 10 000 рублів. Через місяць вам нараховуються відсотки доходу і сума на рахунку становить вже 10 100 рублів. Так от при капіталізації за другий місяць відсотки будуть нараховуватися вже на 10 100 рублів. В наступний місяць додасться сума на вже додані відсотки і так далі, поки не закінчиться термін вкладу.

Читайте детальнішу статтю по темі «Що таке капіталізація внеску».

5 Момент. Можливість поповнення вкладу

Наявність можливості поповнювати суму вкладу   ще один позитивний момент. Ви отримуєте мобільний банк у своє розпорядження.

Дуже часто такими вкладами користуються, як розрахунковими рахунками.

Варіанти використання:

  • оплата ЖКГ;
  • інтернет-розрахунки;
  • соціальні послуги;
  • оплата робіт по найму.

Вибираючи вклади, з яких легко виводити і поповнювати баланс рахунку, ви отримаєте меншу відсоткову ставку, але будете розпоряджатися грошима на вкладі на свій розсуд.

3. Як вибрати надійний банк для вкладу — 6 простих порад

Вибирати доводиться з великих банків, що пропонують стабільні гарантовані вклади зі зниженими відсотками.

Чи ви згодні ризикнути? Середні і невеликі банки з метою залучення клієнтів, а відповідно, й отримання максимального прибутку, відкривають програми набагато більш вигідні!

Вклади з підвищеними відсотками в невеликих банках схильні до ризиків. Незважаючи на те, що всі вклади застраховані, повертати гроші від банкрута   процедура неприємна. Це коштуватиме часу, нервів.

Ризикуйте невеликими сумами! Короткострокові вклади з великими відсотками в надійному банку здатні принести хороший дохід. За якими критеріями визначається надійність банку, розглянемо далі.

Порада 1. Зверніть увагу на участь банку в системі страхування вкладів

Неодмінна умова прийняття вкладів для банків РФ   акредитація в Агентстві зі страхування вкладів. Право на отримання фінансових операцій за депозитними вкладами видається Центробанком, але при отриманні відповідного статусу в страхової компанії.

Інформація про видані ліцензії надана на офіційному сайті ЦБ . Перевіряйте участь банку в державній страховій програмі, а також дивіться, відгукувалася ліцензія і коли була видана діюча.

Порада 2. Поцікавтеся розміром статутного капіталу фінансової установи

Як визначити, наскільки великий банк? В залежності від активів! Власний капітал плюс активи банку (кошти вкладників, державне та комерційне кредитування) утворюють достатність капіталу, яка на даний момент становить 10-11%. Вираховується за формулою співвідношення власного капіталу із залученими активами.

Очевидно, що великі банки залучають клієнтів великими сумами, чого не зможуть запропонувати дрібні і середні фінансові установи. Відкриті для вкладів банки володіють активами, в 8-10 разів перевершують власний капітал.

Порада 3. Проаналізуйте оперативність співробітників та їхнє ставлення до клієнтів банку

Ви коли-небудь працювали за відсотки? Тобто, скільки змогли заробити, стільки й отримали?

Купив подорожче, продав дешевше   формула працює навіть для таких складних структур, як банк.

Фахівці банків працюють ідентично. Чим ближче клієнт, тим більша зарплата. Такі офіційні шахраї. Але! Все не настільки чудово, як виглядають їхні білі комірці. Вони орють так само як і ви.

Розмовляючи людською мовою, ви вирішите свої питання швидше, ніж вимагаючи справедливості і качаючи права.

Порада 4. Зверніть увагу на формат нарахування відсотків за вкладом

Таємниче слово «капіталізація». Коли вам нараховуються відсотки на вкладену суму?

А чи не все одно? Відсотки на відсотки, з можливістю зняття накопичених відсотків, без можливості поповнення   банк завжди буде у виграші. Так, від засобів під матрацом толку буде менше, але і тут ви дочекаєтеся тільки мінімального відшкодування інфляції.

Приклад

Денис зробив внесок у банк на 12 місяців на суму 50 000 рублів. Його друг Едуард в той же день купив телефон в кредит на ту ж суму, на цей же термін.

Через рік телефон Еда варто в роздрібному продажі 55 000 рублів. Денис, закривши внесок, отримав точно така ж кількість грошей.

Хто у виграші?

Відчутний прибуток від капіталізації ви зможете відчути тільки на довгострокових вкладах без зняття відсотків.

Порада 5. Ознайомтеся з відгуками інших вкладників

Що робить людина, абсолютно випадково підібравши гаманець з грошима? Природно, радіє! Йому пощастило, знайшов гроші, які не оподатковуються, на які ніхто не претендує! Це просто подарунок долі.

Ви коли-небудь вигравали в лотерею? Повірте, це приємно. І хочеться відразу ж розповісти «по секрету всьому світу» про те, як вам пощастило!

Так само з вкладниками. Коли отримуєш прибуток, майже нічого не роблячи для цього   ликуешь! Хочеться сказати «спасибі».

Але остерігайтеся відгуків на замовлення! Їх дуже легко розпізнати по організованою подяки, змахує на рекламу і майже повною відсутністю знаків оклику!

Порада 6. Не орієнтуйтеся виключно на процентну ставку

Ставка, звичайно, річ важлива, але не основна. Робити вклади, покладаючись лише на процентну ставку, не зовсім правильно. Найчастіше ставка не грає якої-небудь ролі в розрахункових вкладах. З причини того, що сума на рахунку постійно варіюється.

У строкових вкладах слід керуватися принципом інфляції валюти. Якщо ставка максимальна, значить і інфляція з'їсть відсотки по закінченню терміну вкладу.

Інвестиційні вклади   ще одна категорія, де процентна ставка відіграє умовну роль, тому що основний дохід клієнт отримує від діяльності пайових фондів.

4. В якому банку відкрити вклад   огляд ТОП-3 банків з вигідними умовами співпраці

Майже завжди клієнти вибирають банк, що знаходиться в безпосередній близькості. У разі будь-яких питань, не складе праці звернеться до персоналу за дозволом проблеми.

Але в наше століття інформаційних технологій зробити вклад, рахунок, депозит можна не виходячи з дому електронним способом. І таке поняття, як географія розташування, все більше і більше розмивається.

1) Уральський банк

Уральський банк — це енергійно розвивається єкатеринбурзький банк реконструкції і розвитку   лідер свого регіону в банківській галузі економіки. Працює на фінансово-кредитному ринку з 1990 року і за цей час придбав статус надійного партнера для фізичних та юридичних осіб.

УБРиР має різноманітні ліцензії на здійснення банківських операцій.

До них відносяться:

  • операції з дорогоцінними металами;
  • операції з цінними паперами;
  • брокерська діяльність;
  • депозитарна діяльність;
  • дилерська діяльність.

Банк має у своєму активі портфель вигідних пропозицій за кредитами і вкладах для всіх верств населення.

Розробляються нові програми кредитування відповідно до рекомендованої процентною ставкою ЦБ . Прозора економічна політика компанії дозволяє відкрито показувати механізми роботи банку. Тому клієнтам банку зручно спостерігати, як працюють гроші.

Уральська фінансова компанія пропонує для своїх клієнтів максимально високі відсотки вкладів (9% на момент написання статті). Зручні і вигідні вклади оформляються фахівцями банку протягом 15 хвилин.

Як відкрити вигідний депозит і отримати 1% до ставки, вам докладно пояснять на сторінці Уральського банку.

2) ВТБ-24

Великий і могутній російський банк з універсальними програмами вкладів і кредитування. Працює на території з 2007 року. Входить до міжнародної фінансової групи ВТБ і спеціалізується на обслуговуванні фізичних осіб, індивідуальних підприємців і приватних підприємств малого бізнесу.

Офіси ВТБ-24 відкриті в 72 суб'єктах . Цілодобове обслуговування населення забезпечує зручна інтернет-сторінка. Веб-банкінг допоможе своїм клієнтам у виборі програм кредитування, вкладу, подачі заявок, обслуговування банківських карт і багато іншого.

3) Банк Хоум Кредит

Відомий молодий і інтенсивно розвивається банк почав свою діяльність на території РФ в 2002 році. Компанія спеціалізується на кредитуванні фізичних осіб, а також активно розробляє програми вкладів з 2008 року.

Гнучка політика в банківській галузі дозволила банку подолати з гідною прибутком кризові часи. Вміло маневруючи в море кредитно-фінансового бізнесу, банк виходить на лідируючі позиції, надаючи своїм клієнтам максимально зручні і прибуткові програми.

Банк Хоум Кредит   просто, швидко та зручно!

5. Як порівняти вклади — 3 перевірених способу

Обираючи програму, не обмежуйтеся простий консультацією у працівників банку. Перевірте всі самостійно. Банківські менеджери часто замовчують про недоліки і прикрашають достоїнства пропонованих програм.

Перш ніж зробити внесок, перевірте, що система вкладень дійсно робоча. Для цього існує декілька методів.

Спосіб 1. В режимі онлайн на сайті банків

Вибирайте, що цікавлять вас банки і пропозиції в інтернеті. Програми, пропоновані банками, завжди кидаються в очі. Але не поспішайте!

Складемо просту таблицю, яка наочно покаже нам вигоду. Випишемо назви банків та найбільш ефективні пропозиції. Зверніть увагу на ставку, зазвичай вона коливається в межах 1% у різних компаній. У цілому величина залежить від економічної стабільності валюти.

Порівняємо в таблиці максимально вигідні вклади в рублях для кількох банків:

Назва Ставка, % Термін, днів. Поповнення Виплата відсотків
1 Банк Відродження Поточна 91 Так Так
2 Россельхозбанк Поточна 365 Немає Немає
3 МДМ Поточна 90 Немає Так
4 Бінбанк Поточна 366 Немає Немає

Підставивши актуальну ставку і суму вкладу, легко вирахувати прибуток за пропонованими програмами.

Отримані дані залежать від ряду конкретних умов, таких як:

  • капіталізація;
  • плаваюча ставка;
  • інфляція.

Цей метод порівняння дозволяє отримати загальну оцінку про банківському продукті і вирішити, чи варта шкурка вичинки.

Спосіб 2. При особистій консультації з працівниками банку

Якщо вас зацікавила якась конкретна пропозиція, зверніться в найближчий філія банківської компанії. Заздалегідь складіть список питань, на які хотіли б отримати відповіді.

Консультуйтеся з менеджерами банку при особистій зустрічі або по телефону   різниця невелика. Якщо програма актуальна і працює на ділі, ви отримаєте розширені відповіді на свої питання. Менеджер надасть додаткову інформацію і порадить, як ефективніше розмістити грошові кошти.

Співробітники банку особисто зацікавлені в оформленні угоди, тому будуть економити і час, і ваша.

Якщо ж на пряме запитання менеджер може відповісти або дає загальну інформацію, уникаючи конкретики, тут справа нечиста. Значить, ви спокусилися високими відсотками марно.

Спосіб 3. за Допомогою використання сторонніх онлайн сервісів

найсучасніший метод порівняння   використання інтернет-калькуляторів. З їх допомогою аналіз всіх доступних вкладів в банківському секторі робиться легко і швидко.

Інтернет-калькулятори дозволяють легко знайти свій внесок. Досить вказати суму вкладу, строк, валюту, і по одному кліку вам нададуть всі пропозиції, що відповідають запиту.

Спробуйте використовувати такі веб-сервіси як Порівняй.ру або Банки.ру і вам відразу стане зрозуміло. Простий дохідливий інтерфейс калькуляторів порівнює і підбирає всі існуючі пропозиції

Можна структурувати вклади за категоріями, щоб виявити найоптимальніший. А також доступні новини, рейтинги банків, клієнтські відгуки, статті та інша корисна інформація.

Дивимося відео по темі.

6. Висновок

Отже, панове, тепер ви знаєте, в якому банку відкрити вклад. При вдало розміщених депозитах з державними гарантіями повернення це найбільш ефективний спосіб зберегти гроші. Дохід від вкладу нехай невеликий, але він або покриває інфляцію, або наближається до неї.

Питання до читача

В якому банку ви б хотіли відкрити вклад — у великому зі стандартними умовами або середньому з підвищеними відсотками?

Ми бажаємо вам вдалих вкладів, своєчасних інвестицій і прибуткових депозитів! Ставте лайки наших матеріалів в соціальних мережах! Всього вам доброго і удачі у визначенні найкращих банківських вкладів!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » В якому банку краще відкрити вклад — практичні поради щодо вибору банку + 3 перевірених способу як порівняти вклади