Банківські вклади фізичних осіб — як вибрати внесок з високими відсотками за 5 кроків + огляд ТОП-3 банків з вигідними умовами співпраці

Що регулює закон про банківські вклади фізичних осіб? Як розрахувати процентну ставку за вкладами за допомогою онлайн калькулятора? Де укласти договір банківського вкладу на вигідних умовах?

Здравствуйте, шановні читачі інтернет-журналу ! З вами Віктор Голіков, і ми розбираємо всі плюси та мінуси банківських вкладів фізичних осіб.

Тема буде цікава для всіх, адже послугами банків користується кожен — від міністра до безробітного. Так, навіть невлаштованим громадянам перераховують допомога на пластикові карти! Навіть бомж при бажанні і можливостях вправі зробити банківський вклад.

У цій статті ми дізнаємося всі тонкощі укладання угод в обслуговуючих фінансових установах. Вивчимо всі підступи, які нас очікують у банківських операціях. Порівняємо і самостійно розрахуємо, яка програма вигідніше для нашого внеску.

Отже, з'ясовуємо, наскільки це вигідно!

Банківські вклади фізичних осіб

Зміст
  1. Що таке банківський вклад для фізичних осіб?
  2. Для чого потрібні банківські вклади фізичних осіб — 3 основні цілі
  3. Як вибрати найвигідніший банківський вклад для фізичної особи — 5 простих кроків для новачків
  4. Хто пропонує вигідні умови банківських вкладів для фізичних осіб   огляд ТОП-3 банків
  5. Як відкрити надійний банківський вклад фізичній особі — 3 корисні поради
  6. Висновок

1. Що таке банківський вклад для фізичних осіб?

Розмістіть грошові кошти в національній або іноземній валюті на банківському рахунку і ви вже вкладник! Все просто. Законодавство врегульовує ваше право робити внески та отримувати певний дохід.

Отже, будь-який громадянин має право зробити банківський вклад. Але далеко не кожна фінансова установа має право приймати гроші від населення. Для це потрібно дотримання певних правил.

Умови для отримання права на прийом вкладів:

  • державна реєстрація не менше 2х років;
  • атестація в системі обов'язкового страхування;
  • статутний капітал не менше 3,6 млрд рублів.

Банк зобов'язаний розкривати інформацію про осіб, які його контролюють. Виконання цих умов гарантує фізичним особам виплати, передбачені програмою. Прибуток від вкладень не завжди становить заздалегідь обіцяну суму! Можливо як збільшення, так і зменшення відсотків від вкладень.

Дохід від вкладу залежить від:

  • терміну розміщення;
  • суми вкладу;
  • ставки банку (величина може коливатися);
  • додаткових умов (капіталізації, штрафи, комісія).

Депозитні вклади   універсальний фінансовий інструмент, доступний кожній людині. Проте вкладення мають свої особливості, характеристики та специфіку.

2. Для чого потрібні банківські вклади фізичних осіб — 3 основні цілі

Відкриття вкладу   процедура нескладна. Інше питання, для чого ви це робите? Здавалося б, тут все просто. Зберегти і примножити цей відповідь підходить до будь-якого питання щодо вкладень в фінансово-кредитні організації.

Але люди переслідують інші цілі, вкладаючи гроші в банк.

Мета 1. Накопичення грошових коштів

Є така категорія людей, у якій гроші не затримуються. Або вони їх пускають у подальший оборот, або пускають на вітер, або жертвують на благодійність, або витрачають на додаткові покупки в надії зупинити інфляцію   невідомо. Факт в тому, що коли гроші потрібні, то їх немає!

Таких людей банки заманюють терміновими вкладами , тобто гроші розміщуються у банку на певний строк. Договір за такими вкладами не передбачає дострокове вилучення коштів. Або гроші повернути дозволяється, але без відсотків винагороди або з комісією дострокового зняття.

Закриваючи такі депозити достроково, клієнти ризикують одержати назад суму менше тієї, що внесли спочатку.

Діє ряд факторів:

  • комісія за внесок;
  • штраф за дострокове розірвання договору;
  • девальвація;
  • зміна процентної ставки.

Хоча накопичувальні договори часто і передбачають поповнення рахунку, але і умови вкладів досить жорстко залежать від банківської ставки. Читайте на нашому сайті статтю, присвячену цьому питанню — «В якому банку відкрити вклад».

Мета 2. Збереження грошей від інфляції

Для цієї мети підійдуть майже будь-які вклади: накопичувальні, строкові, до запитання   всі вони відповідають цій вимозі.

Зберігати гроші під матрацом   річ ненадійна. А якщо пожежа? Ви замислювалися про злодіїв? І не забувайте про головне вредителе   інфляції. Цей паразит пожирає ваші гроші, навіть якщо вони заховані у сейф шафа.

Як зберегти гроші від інфляції

Банки своїми інвестиційними програмами природним чином відновлюють купівельну спроможність грошей. Те, що ви могли купити на 1000 рублів півроку тому, ви зможете придбати і сьогодні, оскільки, хоча товари і подорожчали, до вашої 1000 додалися відсотки, що набігли.

Плюсом ви отримуєте безкоштовний сейф і звання клієнта банку.

Ціль 3. Додатковий заробіток

А ви знали, що для клієнтів банку покладені додаткові пільги і бонуси? У ході також численні акції та розіграші. При вдалому збігу обставин можна заробити! Якщо не вдалося щось виграти, є шанс придбати за пільговою ціною і продати відповідно до ринкової.

А якщо ви розважливий гравець, грайте на різниці валютних курсів! Для цього є мультивалютні вклади, всередині яких можна вільно конвертувати гроші, отримуючи на різниці додатковий дохід.

Існує ще категорія «професійних вкладників». Ці люди відразу відкривають сходи депозитів, і перекидаючи отримана винагорода за вкладами, отримують непоганий прибуток і солідну частку ненависті банкірів.

См. статтю «Відкриття вкладу».

3. Як вибрати найвигідніший банківський вклад для фізичної особи — 5 простих кроків для новачків

Вибрати потрібну вам програму інвестиції з десятків пропозицій, схожих один на одного, як близнюки, не тільки складно, але й втомлює!

Спробуйте керуватися нижченаведеними принципами у виборі свого вкладу.

Крок 1. Визначаємося із сумою вкладу

Основне значення для вкладника має сума, яку він готовий розмістити в банку. Розмір визначатиме і вибір вкладу.

Існують пропозиції з максимальними ефективними ставками і мінімальним порогом внеску.

Приклад

Спокусившись вигідною пропозицією вкладу, Валерій Юрійович, відправився в банк для відкриття депозиту. Зібрав всі вільні гроші, а це майже дві з половиною пенсії!

Коли справа дійшла до внеску, пенсіонер з гордістю виклав на касі 65 тисяч рублів! Ще довго касир Юлія пояснювала Валерію Юрійовичу, що на обраних пенсіонером умовах, відкрити вклад можна тільки при мінімальній сумі вкладу в 300 000 рублів.

Якщо ви маєте намір відкрити кілька депозитних рахунків, важливо розподілити гроші пропорційно. З точки зору найбільшої прибутковості варто вкладати найбільшу суму в короткострокові вклади — вони приносять найбільший дохід. Надалі можна використовувати пролонгацію вкладу.

Невеликі і середні суми використовують для тривалих вкладів зі стабільними відсотками. Такі депозити часто використовують як розрахункові рахунки для оплати поточних витрат.

Крок 2. Підбираємо валюту вкладу

Визначившись з сумою, виберіть валюту вкладу. Тут необхідно керуватися принципом: чим стабільніша валюта, тим менше відсоткова ставка.

Поміркував Валерій Юрійович і вирішив перевести свої рублі в долари. А що, так хоч стабільно збережуться, та ще пару доларів зверху накинутий після закриття вкладу.

Менеджер Віталій дохідливо пояснив дідку, що якщо Валерій Юрійович збирається купувати щось за рублі по закінченні вкладу, то кращим рішенням буде зробити внесок саме в рублях, так як подвійна конвертація валюти зведе нанівець всю дохідну частину доларового депозиту.

Є ще варіант мультивалютного вкладу. Розподілити гроші за трьома основними затребуваним в валют. Відсотки будуть нараховуватися відповідно ставкою кожної валюти. При необхідності можна буде скористатися будь-якою з них.

найпоширеніша схема мультивалютних вкладів:

  • долари США — 30%;
  • євро — 30%:;
  • рублі — 40%.

Крок 3. Вибираємо банки

Самий кращий банк — це банк через дорогу. До нього легко дістатися, та якщо подумати, то пропозиції у банків майже однакові. Скільки буде витрачено часу і грошей на дорогу в банк, що робить найкращу пропозицію, але знаходиться на іншому кінці міста?

Як не вважав наш пенсіонер, а дорога до іншого банку, де відсотки вище, не виправдовувала внесок у цей банк. Довелося вибирати з пропозицій першого фінансової установи.

Але в наше століття прогресу внески робляться не виходячи з дому. По інтернету. І це теж характеризує банк. Якщо вам зручно і комфортно мати справу з цим партнером, навіщо шукати менше зло?

У банківській справі за красивою обгорткою часто ховаються вельми сумнівні реалії. Можна зіткнутися з таким громіздким бюрократичним апаратом управління, що задоволення від угоди перетворитися в роздратування і головний біль.

Вибираючи банк переглядайте:

  • самостійність бренду   факти злиття з іншими банками говорять про нестабільність;
  • досвід роботи   чим довше банк працює, тим надійніше;
  • різноманітність пропозицій   універсальні компанії вміють робити гроші із усього;
  • відповідність сучасним технологіям   розвиваються підприємства стежать за тенденціями в бізнесі, що гарантує ваш дохід.

Крок 4. Аналізуємо запропоновані банківські вклади

Якщо банк зацікавлений в розвитку, він піклується про своїх клієнтів. Він робить все можливе, щоб вкладникам було максимально зручно розлучатися зі своїми грошима. Будь-який інвестиційний банк просто зобов'язаний мати на своєму сайті онлайн-калькулятор вкладів.

Тут вибираємо зі списку запропонованих потрібну вам програму вкладу, строк і суму. От і все! Перед вами підсумковий дохід! Порівнювати легко і просто, а головне зручно!

Давайте порівняємо пропозиції по внесках на трьох різних сайтах:

Веб-сторінка Ставка Термін Мінімальна сума Капіталізація Підсумкова сума
1 Московський кредитний банк 9.25% 12 міс. 1 000 грн. Так 1095
2 Банк Авангард 8.5% 12 міс. 10 000р. Немає 1085
3 Зв'язок Банк 8.95% 12 міс. 10 000р. Немає 1089,5

Спробуйте порахувати це вручну! Тут і досвідчені бухгалтери заплутаються. А якщо перейти на сайт електронного калькулятора депозитів (будь-яка пошукова система видасть три десятка варіантів) і підставити потрібні вам цифри та умови   миттєво отримаєте результат!

Крок 5. Вибираємо відповідний внесок

Порівнюючи всі умови, підбираємо потрібну програму. Який це буде внесок, вирішувати вам. Виходите з цілей розміщення грошей у банку. Можливо, ви почерпнете якусь інформацію або досвід у друзів, сусідів.

Не полінуйтеся почитати рецензії на ті чи інші програми інвестицій простих вкладників. В такому ділі іноді розумніше буде орієнтуватися на інших.

Розумні люди вчаться на чужих депозитах.

Справа за малим   зробити внесок. Для цього знадобиться паспорт, ІПН, реєстраційна довідка. Роз'ясніть всі сумнівні місця в договорі у менеджера. Запитаєте, що буде, якщо програма припинить діяти? Змоделюйте будь-яку можливу ситуацію, і нехай менеджер банку вкаже вам шляхи вирішення проблеми.

4. Хто пропонує вигідні умови банківських вкладів для фізичних осіб   огляд ТОП-3 банків

Вирішивши зробити внесок, з'ясовуйте, порівнюйте різні програми від декількох доступних банків.

Фінансово-кредитні установи ніколи не залишаться в програші. Вони орудують вашими гроші, віддаючи частину відсотків за ними рухати. Ви отримуєте взаємну вигоду і соромитися тут нічого!

Вигідні умови банківських вкладів для фізичних осіб

А зараз невеликий огляд фінансових установ, що пропонують привабливі умови для вкладення коштів.

1) Уральський банк

Уральський банкУральський Банк заснований в 1990 році, входить в список 30 найбільших фінансових установ і ТОП-100 найбільш надійних компаній. Показники активів на 2016 рік   337 млрд руб. Розмір власного капіталу   26,6 млрд руб.

Уральський банк реконструкції та розвитку пропонує вам депозити та кредити за найвигіднішими ставками. 9% річних + 1% при відкритті вкладу через інтернет.

Простіше простого зареєструватися в інтернет-банкінгу УБРиР і отримати свою вигоду, не виходячи з дому.

Для вас:

  • платежі без комісій;
  • поповнення коштів;
  • карт-рахунок для всіх регіонів;
  • простий кредит.

Банк пропонує різноманітні програми розвитку фінансування приватних осіб та юридичних організацій. Всі ваші проблеми успішно вирішуються з лідером свого регіону   Уральським банком реконструкції та розвитку.

УБРиР   вклади для вас і вашої родини!

2) Невський Банк

Невський банкПітерський банк, заснований в 1990 році. З кожним роком нарощує портфель пропозицій для всіх категорій клієнтів. Досвід роботи дає банківській структурі можливість надавати найвигідніші пропозиції інвестицій і вкладів.

Надійність банку схильна рейтинговим агентством «Експерт РА». Це засвідчує надійність банку на рівні «А». Що говорить про високий рівень кредитоспроможності!

Принцип роботи банку   уважне ставлення до кожного вкладника. Це привертає все нових і нових клієнтів, дозволяючи розширювати програми для звичайних громадян . Спробуйте стати вкладником Банку Невського і ви зрозумієте, чому Пітер відрізняється від Москви!

Банк Невський   розумні рішення для всіх розумних людей!

3) Московський Кредитний Банк

Московський Кредитний БанкЗаклад працює на ринку з 1992 року. Пропонує для фізичних осіб і корпоративних клієнтів широкий перелік послуг.

Особливість банківських програм   орієнтованість на клієнта. Відкрита політика і прозорість вкладів, дозволили банку зайняти одну з лідируючих позицій у сфері інвестиційних вкладів фізичних осіб.

Результати роботи банку неодноразово відзначені на конкурсах фінансових інститутів нашої країни.

«Довіра вище, ніж прибуток»   девіз МКБ.

А тепер, дивіться думка про банківські вклади простої людини.

5. Як відкрити надійний банківський вклад фізичній особі — 3 корисних ради

Які б вклади ми не робили в банки, як би не інвестували свої гроші, банківський вклад навряд чи принесе величезні прибутки. Це найпростіший варіант пасивного доходу, а по суті   лише заощадження коштів.

Під лежачий в банку камінь монети не сиплються.

Але це все одно краще, ніж нічого. Тому робіть внески, пані та панове!

Порада 1. Вибирайте перевірені часом банки

Досвід роботи говорить сам за себе. Якщо банк працює в кризові часи, зумів вистояти і не розвалитися, не був утворений в результаті зливання групи банків і зберіг свій бренд — це надійний партнер.

Не так вже й просто бути банкіром. Доводиться вишукувати все нові і нові програми для бізнесу. Ризикувати, відкриваючи програми для залучення вкладів.

Банківські установи, як вино! Час робить їх тільки міцніше.

Порада 2. Розподіляйте велику суму вкладу між різними банками

Не забувайте, що Агентство по страхуванню внесків гарантує виплати для депозитів в розмірі не більш ніж 1,4 млн рублів. Тому розділяйте грошові кошти між різними рахунками.

На деякі програми накладаються обмеження. Наприклад, інвестиційні вклади дозволяється зробити в банку лише один раз. Якщо у вашому банку зробити другий внесок не вийшло, шукайте інше фінансове підприємство. Ну не втрачати даремно ж свої і так невеликі відсотки.

Вважайте і експериментуйте! Розкладіть теоретично ваші гроші по різних вкладами. Це не тільки непогана зарядка для мозку, але і забавне розвага.

Порада 3. Віддавайте перевагу вкладам з простими і зрозумілими умовами

Що може бути краще, ніж ясність і розуміння? Якщо вам щось недоговорюють при укладенні договору, значить справа нечисто! Роз'яснюючи умови, менеджер сумнівні пункти буде опускати або говорити мимохідь, акцентуючи увагу тільки на плюсах. Слідкуйте за роздрукованим договором за поясненнями фахівця банку, якщо він почне темнити, ви обов'язково помітите!

Все таємне завжди стає явним після закінчення терміну вкладу.

Перерахуйте відсотки за вкладом самостійно. Повинна вийти така ж сума, що і було обіцяно. Якщо щось не сходиться, значить, банки про то забули, чи є якісь додаткові умови, які впливають на кінцеве винагороду.

6. Висновок

Банківські вклади для фізичних осіб   пропозиція досить приваблива. Так і хочеться зібрати грошенят, та зробити внесок. Так красиво і невимушено гроші пропонують! Але я пам'ятаю, що безкоштовний сир буває тільки в мишоловці.

Перш ніж зробити внесок, зважте всі за і проти. Порахуйте ризики, спробуйте врахувати інфляцію і порівняти плюси і мінуси вашого рішення.

Питання до читачів

Як ви думаєте, який з запропонованих у таблиці депозитів (див. розділ 3) буде найбільш прибутковим при сумі вкладу в 100 000 рублів?

На цьому до побачення, шановні читачі нашого Хитрого Бобра! Ми бажаємо вам усіх благ, вдалих і перспективних вкладів і чекаємо відгуків і думок по темі статті. Ставте лайки, діліться нашими матеріалами в соціальних мережах!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Банківські вклади фізичних осіб — як вибрати внесок з високими відсотками за 5 кроків + огляд ТОП-3 банків з вигідними умовами співпраці