Як заробити на створенні сайтів під замовлення від 500$ (з нуля)   покрокова інструкція для новачків

Поговоримо сьогодні про заробіток на створенні та просуванні сайтів на замовлення. Ви дізнаєтеся як сьогодні в Інтернеті навіть новачок може заробляти гроші цим способом.

Привіт, друзі! З вами Олександр Бережнов.

Часто консультував друзів по даній темі і тепер вирішив поділитися з вами ОСОБИСТИМ ДОСВІДОМ організації такого бізнесу.

Хочете заробляти від 500$ в місяць без досвіду в цій сфері? Якщо ви відповіли ствердно, йдемо далі.

Із статті ви дізнаєтесь, як можна заробляти на створенні сайтів під замовлення навіть не маючи знань в дизайні, верстки та програмування.

Як заробити на створенні сайтів

1. Заробіток на створенні сайтів під замовлення   скільки ви можете заробити

По моєму особистому досвіду і досвіду моїх друзів скажу, що цей бізнес в середньому може приносити від 200$ в місяць до 5000$ і більше.

Це залежить від кількох факторів:

Фактор 1. Обсяг продажів

Так як ми говоримо тут про бізнес, то найважливіше визначити для себе, скільки саме ви плануєте заробляти в певний період, наприклад, на місяць.

Не варто відразу міркувати загальними поняттями на кшталт «чим більше, тим краще». Оцініть тверезо свої можливості.

Якщо ви берете недорогі проекти   найпростіші сайти-візитки, то ваш дохід навряд чи буде вище 300$-400$ у місяць, за умови, що ви самі виконуєте роботу зі створення цих сайтів.

Інша справа, якщо ви займаєтеся розробкою лэндингов, корпоративних сайтів, промо-сайтів чи порталів. Тут ваш заробіток буде починатися від 1000$ в місяць.

Фактор 2. Клієнти   ваш головний ресурс

Якщо ви хочете заробляти більше, виконуючи однаковий обсяг роботи по створенню сайтів, то відразу скажу, що гроші водяться в основному в «офлайні», а не в Інтернеті.

Зараз багато веб-майстра, як початківці, так і досвідчені відразу кидаються в Інтернет у пошуках клієнта і це не зовсім правильно.

Адже в мережі сидять і більш розумні хлопці, які знаходять замовлення «у сусіда» або «на вулиці», наприклад за 30 000 рублів і перепродують його виконання в Інтернеті за 10 000 рублів.

Розумієте «фішку»?

Це вам відразу натяк на те, звідки може взятися у вас прибуток на рівному місці, якщо ви не вмієте створювати сайти.

Намагайтеся не возитися з «копійками». Набагато вигідніше знайти 2-3 великих проекту в місяць, скажімо по 1000$ за кожен, ніж брати 10-15 замовників з проектами по 100$-150$.

Де знаходити клієнтів і як правильно продавати свої послуги, не маючи портфоліо, я детальніше розповім нижче у третьому кроці відкриття домашнього бізнесу по створенню сайтів.

Фактор 3. Якісні кадри (надійні виконавці)

Так само ваша підсумкова прибуток буде залежати від того, чи є ви виконавцем   програмістом, дизайнером або верстальником або керуєте процесом, організувавши таких хлопців.

Якщо ви робите частину роботи по створенню і просуванню сайтів самостійно, то в цьому випадку гарантовано будете заробляти гроші в розмірі свого обсягу роботи над проектом.

Однак, якщо ви маєте гарні навички продавця і парламентера (ці навички вам знадобляться як при спілкуванні з клієнтами, так і з виконавцями), то реально зможете заробляти до 50% грошей від проданих послуг.

Наприклад, продавши створення сайту клієнту за 1000$, ви можете домовитися з виконавцями про те, щоб вони виконали цю роботу за 500$.

Звісно, при цьому ви будете відповідальним перед клієнтом за якість сайту і його працездатність.

Фактор 4. Якість ваших послуг (кінцевого продукту)

Зараз в сфері створення сайтів на замовлення присутня сильна конкуренція, тому «халтура» тут уже не проходить. Всі замовники хочуть отримати високу якість кінцевого продукту за свої гроші.

Особливо складно доводиться підприємцям-початківцям у цій сфері, оскільки перші успішно виконані замовлення — це показник вашого рівня.

Не халявьте, залучайте до співпраці тільки тлумачних та професійних хлопців, навіть якщо ці фахівці попросять хорошу грошову компенсацію за свою працю.

На етапі становлення вашого бізнесу по створенню сайтів, ім'я (репутація)   найголовніше!

5 Фактор. Продажу за рекомендаціями (сарафанне радіо)

Цей фактор є логічним продовженням попереднього.

Через 3-4 місяці після старту вашої web-студії (компанії) у вас повинні з'являтися клієнти, що прийшли за рекомендаціями, завдяки хорошим відгукам попередніх замовників.

Коли ми з другом Віталіком відкрили свою домашню веб-студію, то почали працювати з «рекомендаційними» клієнтами вже на другий місяць після старту проекту.

Тому, не скупіться на якість і окупитися воно багаторазово за рахунок вашої хорошої репутації, так і буде що показати в портфоліо на подальших зустрічах з потенційними клієнтами.

2. Моя реальна історія з організації власної Web-студії

Близько 3-х років тому з моїм другом Віталіком ми відкрили веб-студію на дому.

У нас не було офісу і всі проекти ми виконували в режимі «хоум-офіс», та ще й паралельно навчалися на ходу створювати сайти. Чесно кажучи, до цього ми не дуже розбиралися в темі і керувалися принципом   спочатку вплутатися в бійку (спалити всі мости за собою), а там вже розібратися по ходу справи.

Допомагало одне   Віталік вивчав технічні аспекти Інтернету, а у мене був досвід в дизайні.

Рабочеем місце в web студії

В подальшому до нашої команди приєднався батько Віталіка   професійний програміст. З цього моменту наша команда стала повністю укомплектованою.

Поєднавши наші знання і навички, переорієнтувавши їх профіль на створення сайтів, ми пройшлися по знайомим підприємцям і буквально через тиждень у нас вже був проданий обсяг послуг майже на 1000$.

У той час ми робили сайти на поширеною безкоштовної CMS «WordPress», але можна піти й іншим способом, наприклад, використовуючи конструктори.

Почавши з WordPress ми взялися робити сайти рекламному агентству і компанії, яка займається продажем покрівельних та фасадних матеріалів.

Хлопці, скажу чесно, нас захопило це справа і ми підходили до виконання своєї роботи дуже відповідально.

Любити свою справу — один з найважливіших принципів успіху!

Виконавши на «відмінно» ці замовлення до нас звернулися знайомі задоволених клієнтів і наша діяльність поступово стала виходити навіть за межі рідного міста   Ставрополя.

Через Інтернет по скайпу ми працювали з клієнтами з Москви, Сочі, Кисловодська.

Навіть деякий час створювали сайти на замовлення для клієнта з Нью-Йорка, бізнес якого перебував в Україні.

Так як часто до нас зверталися юридичні особи (компанії), які вимагали договір з печаткою і могли оплачувати наші послуги тільки за безготівковим розрахунком, ми домовилися з нашим знайомим   Євгеном Коробко, про те, що будемо платити йому відсоток, проводячи оплату і виписуючи договори від імені його фірми.

Женя займається продажем реклами у нашому місті, йому теж потрібен сайт, який ми зробили із задоволенням, отримавши можливість працювати через його компанію безкоштовно.

У загальній складності ми розробили більше 30 сайтів за два з половиною роки.

Шановний читач, навіть бізнес-журнал , на сторінках якого ви знаходитеся і зараз читаєте цю статтю, ми також створили з нуля, починаючи від ідеї і закінчуючи написанням матеріалу та отриманням непоганий прибуток з проекту.

Зараз «Бобра» відвідують від 5000 до 8000 чоловік на добу.

Як бачите, у просуванні ми теж розібралися. Для цього читали багато статей, купували навчальні курси як платні так і безкоштовні по створенню і просуванню сайтів.

У підсумку, ми порахували, що в цілому заробили на цьому близько діяльності 1 000 000 рублів!

Як бачите, знаючи принципи організації бізнесу і розбираючись в Інтернет-технологіях, заробіток на створенні сайтів під замовлення стає абсолютно реальним.

Нижче я описав технологію з організації такого бізнесу у формі домашньої web-студії, що дозволить вам запустити такий проект і заробляти вже в перший місяць від 500$ і більше на створенні та просуванні сайтів.

3. Як відкрити домашній бізнес по створенню сайтів з доходом від 500$ в місяць   покрокова інструкція для новачків

Дорогі друзі, слідуючи описаним нижче кроків і виконуючи їх послідовно, ви в самий короткий час зможете організувати свій домашній бізнес по створенню сайтів.

Ця інструкція створена спеціально для новачків і враховує всі категорії підприємців цієї сфери — від «досвідчених» дизайнерів і програмістів до людей, які є простими користувачами Інтернету і ніколи не створювали сайти.

Крок 1. Знаходимо виконавців

Хороші виконавці — це професійні солдати армії.

Відомий вислів говорить:

Кадри вирішують все!

Навіть якщо ви вмієте створювати сайти і є хорошим фахівцем у якій-небудь області веб-розробок, у вас завжди повинна бути команда або хоча б хлопці «на підхваті», які можуть виконати оперативно і недорого будь-яку задачу — від розробки логотипу для майбутнього сайту до інтеграції Інтернет-магазину з 1С платформою.

Виконавців ви можете знайти серед друзів і знайомих, а також встановивши особистий контакт (познайомившись) з представниками web-студій вашого міста.

Ще хороших виконавців можна знайти через Інтернет на сайтах fl.ru (Фріланс) і workzilla.ru (Воркзилла).

Послуги веб-студії

Якщо ви будете знаходити клієнтів поза Інтернету, а потім передоручати створення сайту фахівцям в мережі, то тільки на цьому можете заробляти хороші гроші.

до Речі, поки у вашій веб-студії немає свого портфоліо, ви можете попросити дозвіл на використання портфоліо виконавця(ів), з яким(ними) плануєте співпрацювати, пояснивши це тим, що будете активно знаходити йому(їм) нових клієнтів.

Крок 2. Готуємо промо-матеріали для замовника

Тепер у вас вже є портфоліо і ви можете показати його потенційному клієнтові.

Підготуйте зразок договору (завантажити наш зразок договору) і комерційної пропозиції.

Як правильно скласти комерційну пропозицію для клієнта я вже писав раніше в окремій статті.

На цьому етапі ви вже повинні визначитися з видами послуг, які буде надавати ваша веб-студія.

Серед них можуть бути:

  • Розробка дизайну (сайти, логотипи, банери);
  • Створення сайтів (лэндинги, промо-сайти, корпоративні сайти, Інтернет-магазини, портали);
  • Просування сайтів (настройка контекстної реклами, SEO-просування);
  • Консультації щодо збільшення продає ефективності наявного сайту клієнта.

Окремо попрацюйте над «брифом*» для клієнта. Без нього ви будете дуже довго з'ясувати потреби клієнта, процес роботи сильно затягнеться, так і результат (якість сайту) буде кульгати.

Бриф - опитувальний лист, за допомогою якого ви детально дізнаєтеся про потреби клієнта і необхідних параметрів (характеристик) для майбутнього сайту.
(завантажити зразок нашого брифу).

З усіма цими матеріалами ви будете ходити на зустріч до потенційного клієнта або відправляти їх через Інтернет, якщо працюєте із замовником віддалено.

Крок 3. Вирішуємо питання з оформленням своєї фірми

Найчастіше за послугою зі створення сайтів звертаються компанії або підприємці. Нерідко постає питання про укладення офіційного договору і безготівковою оплатою за ваші послуги.

Не солідно і безглуздо буде виглядати, якщо ви скажете, що працюєте «в чорну», а гроші приймаєте лише готівкою.

Це відразу підірве до вас довіру і відлякає більшу частину потенційних клієнтів.

У цій задачі є 2 рішення:

  1. Відкрити фірму. Про те, як це зробити, читайте в нашій статті «Як відкрити фірму». З неї ви дізнаєтесь, яку фірму вам краще відкрити (зазвичай це ІП або ТОВ) і як це зробити.
  2. Працювати через чужу фірму. Для цього вам потрібно буде домовитися зі знайомим підприємцем або сторонньою компанією про те, що ви будете працювати через них і за це платити відсоток від виручки.

Такий спосіб «легалізації» своєї діяльності підійде тим, у кого є хороші знайомі з діючим бізнесом і вони, довіряючи вам дозволять працювати від імені компанії.

Крок 4. Знаходимо перших клієнтів

Тепер ви повністю готові до того, щоб знайти своїх перших клієнтів, продати їм створення сайту і отримати передоплату (звичайно в розмірі 50% від суми замовлення.

Для цього краще всього займіться прямими продажами і в першу чергу обійдіть всіх своїх друзів, знайомих і родичів, у яких є свій бізнес або некомерційна організація.

Можливо, що саме вони стануть вашими першими клієнтами.

Також попросіть всіх ваших друзів і знайомих, які працюють в різних компаніях, дізнатися у керівництва, чи потрібна їм створити або оновити свій сайт.

Хорошою мотивацією для них буде ваше обіцянку платити 10% від суми договору на створення сайту, якщо замовлення пройде по їх рекомендації.

Крок 5. Виконуємо замовлення і отримуємо другу частину оплати

Якщо ви правильно виконали всі попередні кроки, успішно виконали замовлення і отримали за нього свої гроші, то на вашому рахунку буде перший задоволений клієнт.

Попросіть у нього контакти його знайомих, яких можуть зацікавити ваші послуги, а потім зв'язатися з цими людьми і постарайтеся зробити їх своїми клієнтами (продати свої послуги).

Після того, як ви «наб'єте руку» і у вас буде 5-7 власних успішно завершених проектів, саме час створювати свій сайт і власне портфоліо з виконаних робіт.

Крок 6. Брендіруем свою Web-студію

Якщо до цього ви користувалися портфоліо ваших знайомих виконавців, то тепер настав час створити свій бренд і, відповідно, сайт.

Це потрібно для того, щоб отримати визнання на ринку веб-послуг і виділитися на тлі конкурентів.

Адже ви ж не хочете довгий час бути «шевцем без чобіт», маючи безіменну компанію і показувати на зустрічах чужі роботи.

Пам'ятаю, коли ми починали цей бізнес, у нас не було ні сайту, ні портфоліо і тим не менше, люди вірили нам і навіть давали передоплати за розробку свого майбутнього сайту.

у нас Довірливий народ, і досі вірить обіцянкам (хоча нам це здорово допомогло).

Тепер на всіх промо-матеріалах обов'язково поставте свій логотип і напишіть адресу сайту, де клієнт може ознайомитися з вашими роботами, оцінивши рівень їх виконання.

Крок 7. Масштабується бізнес і збільшуємо прибуток

Якщо ви не стояли на місці і все робили правильно, то через 3-5 місяців після запуску своєю веб-студії у вас повинні з'явитися вільні грошові кошти, які ви можете інвестувати в покупку праці найманих фахівців (ваших виконавців).

Починайте розширювати команду і активно рекламуватися платними способами, наприклад, через Рекламну Мережу Яндекс Директ. Про те, що це таке я вже писав тут.

Через деякий час всі бізнес-процеси вашої веб-студії будуть відточені і керувати ними буде легше, а спрацював ефект «сарафанного радіо» забезпечить вас постійним потоком клієнтів.

Повторю, технологія, описана вище допомогла мені і моєму другові заробити сотні тисяч рублів на створення сайтів під замовлення, вона працює, і дотримуючись всіх цих порад, ви зможете організувати такий бізнес практично без вкладень. Всю технологію початку своєї справи без стартового капіталу я описав у статті «Як відкрити бізнес без вкладень».

Для цього вам знадобитися лише час, ваші організаторські здібності та бажання заробляти гроші.

А зараз я коротенько розповім, як можна заробляти, створюючи сайти, але не на замовлення, а для себе і зробити їх джерелом постійного пасивного доходу.

4. Створення сайту для заробітку на рекламі в Інтернеті

Навчившись створювати і просувати сайти, я і мій друг Віталік вирішили, що завдяки талантам, якими ми володіємо, наші замовники заробляють набагато більше грошей, ніж вони інвестували в створення сайту.

Так нам і прийшла думка створити свій проект, який і став дня нас непоганим бізнесом. Так, це сайт .ru, де ви зараз перебуваєте.

Зараз це наше основне джерело доходу, а створення сайтів на замовлення перетворилося для нас в підробіток.

Дизайнер сайтів

Відвідуваність «Бобра» сьогодні вимірюється тисячами осіб на добу, наш сайт заробляє на рекламі та продажу інформаційних товарів.

Разобравших в темі сайтобудування, ви зможете зробити собі подібний проект і перетворити його в непоганий бізнес також, як це зробили ми   автори «Бобра».

Про те, як саме веб-майстри створюють собі такі сайти і якими способами заробляють на них, ви можете дізнатися, прочитавши нашу статтю «Як заробити на своєму сайті».

5. Висновок

Стаття, яку ви вивчили, є керівництвом до ваших активних дій!

Я готовий відповісти за кожне слово і за кожний факт, що наведений тут.

На створенні сайтів однозначно можна заробляти і це практично вічна тема, поки існує всесвітня павутина.

Розібравшись в нюансах Інтернет-технологій, зрозумівши основні закони підприємництва і продажів, ви без проблем зможете відкрити бізнес в цій молодий і одночасно престижній сфері діяльності   розробці сайтів.

А як на цьому заробляти   створювати сайти на замовлення або зробити прибутковий сайт особисто для себе   вирішувати тільки вам.

У будь-якому випадку, ви завжди будете при грошах, розбираючись в даній темі.

На закінчення, пропоную вам подивитися відео відомого підприємця Михайла Гаврилова про те, як навіть новачок може заробляти десятки і сотні тисяч рублів на створення сайтів без спеціальних знань:

Друзі, на цьому все, бажаю вам удачі і великих продажів у вашому бізнесі!

Буду вдячний вам за оцінку статті, і якщо у вас виникли питання по темі   задайте їх у коментарях!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Як заробити на створенні сайтів під замовлення від 500$ (з нуля)   покрокова інструкція для новачків