Як створити пасивний дохід і вирватися з щурячих перегонів — 7 надійних способів здобути фінансову свободу і жити життям своєї мрії!

Зі статті ви дізнаєтеся, що таке пасивний (резидуальний) дохід, які існують джерела пасивного доходу, а також опис практичних ідей як його створити

Здравствуйте, шановні читачі. На зв'язку Едуард і Дмитро.

Якщо ви цікавитеся темою заробітку, то напевно вам знайоме поняття «пасивний дохід».

Мрія багатьох людей — не працювати, і при цьому отримувати гроші.

Якщо ви з числа таких людей, то ця стаття для вас! Кожен день сьогодні люди створюють цей вид доходу, причому, найпростіше створити його в Інтернеті.

Всі способи, описані нижче ми розглянемо у вигляді огляду, а який з них вибрати для побудови вашої фінансової свободи   вирішувати тільки вам.

Вперед!

Як створити пасивний дохід

1. Що таке пасивний (резидуальний дохід?


Пасивний дохід   дохід, який не залежить безпосередньо від наших трудовитрат і надходить до нас у вигляді стабільного грошового потоку.

Цей вид ходу наочно ілюструє девіз «1 раз роби   100 разів отримуй».

Так, наприклад, ви можете заробляти на продажу власних знань, записавши свій навчальний відео-курс по темі, в якій ви добре розбираєтеся. Один раз створюєте такий курс, а потім він приносить пасивний дохід за рахунок того, що багаторазово продається.

Напевно ви слухали, що є люди, які ніде не працюють роками, а живуть лише на пасивний дохід, наприклад від інвестицій. Вони називаються рантьє*

Рантьє   людина яка живе на відсотки або дивіденди, як правило від фінансових активів, що здає в оренду майно або продукти своєї інтелектуальної праці.

Коли ми бачимо по телевізору або на фото шикарні пляжі з яхтами, дорогі готелі, будинки і автомобілі, то так чи інакше всі ці речі асоціюються у нас з великим достатком і фінансовою свободою.

Пасивний дохід   кращий спосіб почати жити життям своєї мрії, подорожувати і розпоряджатися часом на свій розсуд у той момент, коли всі працюють.

2. Чому бідні бідніють, а багаті багатіють?

Якщо подивитися на життя звичайної людини 30-40 років, то в більшості випадків він витрачає все, що заробляє, часто має багато кредитів або займає у друзів «пару штук до зарплати».

Все це відбувається тому, що він не фокусується на створенні активів, які допомогли б вирішити свої фінансові проблеми.

Фінансове рабство в 21-му столітті процвітає, незважаючи на те, що фізичне рабство вже давно кануло в лету.

Тут варто згадати чудову цитату Джона Рокфеллера   знаменитого американського мільярдера:

Того, хто весь день працює   ніколи заробляти гроші!

Джон Рокфеллер

Це дійсно так. Адже мільйонерами стають у вільний від роботи час, а на роботі люди зазвичай заробляють гроші лише для того, щоб покрити поточні витрати.

Таким чином, варто розуміти, що головний наш актив — це час, і багаті люди добре вміють ним користуватися.

Адже якщо подивитися на звичайний день простої людини, то ми побачимо картину, що повторюється день у день: вранці   на роботу, ввечері   з роботи, кафе, пиво, телевізор.

При цьому прогрес у довгостроковій перспективі мінімальний, особливо якщо враховувати те, що більшість не любить свою роботу і їх дохід рік від року практично не зростає.

Багаті від бідних відрізняються тим, що вони роблять у вільний час.

Життя вашої мрії

Саме правильне використання часу і є ключем до досягнення багатства і пасивного доходу, як одного з інструментів фінансової свободи.

Адже, щоб створити пасивний дохід, потрібно дуже добре активно попрацювати. Найчастіше кілька місяців або навіть років. Але після цього ви зможете кинути роботу і стати заможною людиною.

За словами відомого бізнесмена, інвестора та спеціаліста з фінансової грамотності Роберта Кійосакі, багатство визначається не розміром банківського рахунку, а ЧАСОМ, протягом якого людина може не працювати, підтримуючи комфортний для нього рівень життя.

Для того, щоб зрозуміти, як ви можете перетворити свій час в джерело постійного пасивного доходу, що вирватися з «щурячих перегонів» і здобути фінансову свободу, рекомендуємо вам пограти у всесвітньо відому фінансову гру Роберта Кійосакі «Грошовий потік».

Про неї на нашому сайті була написана розгорнута стаття: «Гра «Грошовий потік»».

3. Джерела і види пасивного доходу

Напевно вам не терпиться дізнатися, як можна створити пасивний дохід і з яких джерел він може поступати. Нижче будуть дані відповіді на ці питання.

Вам залишиться лише вибрати підходящий для себе спосіб і працювати над ним.

Цікаво, що більшість людей говорить: «Але ж кілька місяців або років — це дуже довго, я не готовий стільки чекати.»

В цьому і полягає психологічна пастка. Адже зазвичай працездатний період у людей тривати 30-40 років, після чого вони отримують лише пенсію і ця, без перебільшення, «подачка» стає їхнім єдиним джерелом існування.

Види пасивного доходу

Виходить, що працювати 30 років поспіль (у більшості випадків на ненависній роботі) ми можемо, а про те, щоб подбати про своє фінансове майбутнє і вийти на пенсію не в 55-60 років, а скажімо в 30 або 40 років у нас терпіння не вистачає.

Не треба себе обманювати, адже якщо ви точно вирішили, що хочете створити пасивний дохід і мати більше вільного часу, значить потрібно здійснити рішучі дії для зміни свого життя!

Це був вступ, а тепер до інструментів і видами створення пасивного доходу.

Існує всього 4 основних виду пасивного доходу:

  1. Інвестиційний (фінансовий);
  2. Інтелектуальний;
  3. Маркетинговий;
  4. Правовий (покладається за законом).

Давайте розберемо кожний з них і подивимося, за рахунок яких інструментів можна отримувати пасивний дохід усередині кожного виду.

1. Інвестиційний або фінансовий пасивний дохід

коли Виникає ми інвестуємо кошти в різні фінансові інструменти або предмети, отримуючи дивіденди у вигляді прибутку чи відсотків.

Джерела:

  • нерухомість;
  • банківський вклад;
  • цінні папери;
  • свій бізнес (коли ми купуємо його);
  • обладнання для здачі в оренду.

2. Інтелектуальний пасивний дохід

Виникає у разі створення інтелектуального продукту і подальшого його тиражування. За цим принципом будується відомий багатьом Інфобізнес в Інтернеті: записали свій навчальний курс один раз, а потім продали безліч його копій.

Джерела пасивного доходу:

  • авторський гонорар за випущену книгу, пісню, роль у кіно;
  • патент на винахід (технологію).

3. Маркетинговий пасивний дохід

Виникає від створених маркетингових систем, наприклад від комерційного Інтернет-сайту, вашій структури в мережевому маркетингу або прокату особистого бренду*

Особистий бренд   сукупність соціальних досягнень людини, що асоціюється з його персоною і можуть служити причиною для використання його імені (репутації) в комерційних цілях.

Пасивний дохід як створити з нуля

Наприклад, багато зірок шоу-бізнесу, спорту та кіно знімаються в рекламі і стають «особами» тієї чи компанії, за що отримують великі гроші в якості гонорару за використання їх імені.

Джерела пасивного доходу:

  • власна розвинена структура компанії мережевого маркетингу;
  • комерційні компанії, що використовують ваш персональний бренд;
  • свій сайт в Інтернеті;
  • бізнес, прибуток від якого формується від роботи маркетингової системи (часто це інформаційний бізнес).

4. Правовий (покладається за законом) пасивний дохід

В тій чи іншій мірі про трьох вищезазначених видах пасивного доходу говорять практично всі люди, але про четвертому, ми умовно називаємо його «правовим» не говорять ні слова.

А адже він не просто має місце бути, але і може стати самим легкодоступним з усіх.

Цей вид пасивного доходу ви можете отримувати, якщо ваша життєва ситуація дозволяє на законодавчому рівні офіційно отримувати грошові та інші матеріальні заохочення від держави.

Ви ще не здогадалися про що йде мова?

Природно, що найвідоміший вид такого пасивного доходу — це пенсія. У студентів це стипендія. А ось працююча частина населення в більшості випадків позбавлена таких «штучок».

Джерела пасивного доходу:

  • пенсія за віком, інвалідності, військова пенсія;
  • субсидії (компенсації) на оплату комунальних послуг;
  • субсидії на відкриття або розвиток бізнесу;
  • «материнський капітал» (субсидія на другого і наступних дітей в до 2016 року);
  • пільгове житло для нужденних громадян.

4. Як створити пасивний дохід — 7 кращих ідей

Тепер ви знаєте, які види пасивного доходу бувають і з допомогою яких інструментів можна створити пасивний дохід.

Існують різні варіанти створення пасивного доходу, давайте тепер розглянемо найбільш популярні ідеї щодо того, як саме ви зможете забезпечити собі регулярний приплив грошей, не працюючи для цього постійно.

Інструменти пасивного доходу

Ідея 1. Створення сайту для заробітку в Інтернеті

Пасивний дохід в Інтернеті сьогодні набуває велику популярність. Якщо ви знайомі з принципами маркетингу, добре володієте комп'ютером, то такий дохід зможете створити навіть з нуля, маючи лише велике бажання вчитися новому і певну кількість вільного часу.

Наприклад, зараз сайт .ru, на якому ви знаходитеся і читаєте цю статтю, приносить пасивний дохід.

Звичайно, щоб почати регулярно заробляти на своєму сайті від 1000 доларів в місяць вам знадобитися від 6 місяців до 2-х років регулярної роботи над своїм проектом по кілька годин на день.

Чомусь деякі люди думають, що в Інтернеті заробляти дуже легко і створивши свій сайт, можна більше ніде не працювати, но він тільки з'явиться в мережі.

Це велика помилка. Працювати над своїм сайтом доведеться дуже наполегливо і найскладніший етап тут — не зламатися, а вийти на регулярний пасивний дохід в 100-200 доларів на місяць.

Далі залишиться лише розвивати свій Інтернет-проект, щоб він став для вас справжньою грошової машиною.

Якщо у вас є (буде) сайт, який стабільно приносить пасивний дохід, то його можна продати як готовий бізнес. При цьому сума, за яку можна продати прибутковий сайт дорівнює 20-24-кратній сумі його щомісячного пасивного доходу.

якщо у вас є сайт, який приносить 10 000 рублів на місяць, то ви можете продати його за 250 000   300 000 рублів.

Таким чином, можна навіть створювати прибуткові сайти на продаж і побудувати на цьому свій бізнес.

Пасивний дохід в Інтернеті

Це схоже на тваринництво. Ви вирощуєте корову і вона дає вам молоко, його можна регулярно продавати, отримуючи прибуток, а якщо гроші будуть потрібні відразу у великій кількості, ви можете продати і саму корову.

На своєму сайті ви можете заробляти наступними способами:

  • продаючи посилання;
  • розміщуючи контекстну і тизерну рекламу;
  • розміщуючи платні рекламні статті;
  • продаючи рекламні місця під банери;
  • рекомендуючи купити товар або послугу з вашої партнерської посиланням (заробіток на партнерських програмах);
  • продаючи власні навчальні курси (Інфобізнес).

Ідея 2. Створення інтелектуального (творчого) продукту

Якщо ви володієте талантом винахідника, письменника чи музиканта, тоді створіть свій інтелектуальний продукт   технологію, книгу або пісню.

Так ви зможете отримувати пасивний дохід на їх тиражуванні (у випадку з книгою або піснею) або здаючи в оренду (у випадку з технологією, яку можна запатентувати).

Наприклад, відома письменниця Джоан Роулінг   автор книг про Гаррі Поттера, зараз має багатомільйонними статками, завдяки пасивного доходу від своєї інтелектуальної власності.

Створивши «винахід», «промисловий зразок» або «корисну модель», ви також зможете створити джерела пасивного доходу. Адже це будуть ваші нематеріальні активи*

Нематеріальний актив   продукт інтелектуальної праці, який не має матеріальної форми, але здатний своєю наявністю приносити прибуток людині чи компанії.

До таких активів можна віднести патенти, товарні знаки, ділову репутацію компанії або людини.

Ідея 3. Здача в оренду власності: нерухомості, транспорту, обладнання

Пасивний дохід на нерухомості   найбільш відомий з усіх орендних видів пасивного доходу. Але є й інші способи.

В оренду можна здати практично все, що має цінність: автотранспорт, будівельне, виробниче або торгове обладнання та навіть речі вартістю понад однієї середньої зарплати у вашому місті.

Зазвичай дохід від нерухомості менша, ніж від обладнання. Наприклад, є цілі види бізнесу, де купується будівельна техніка, дорогі перфоратори і потім здаються в оренду.

Так дриль або перфоратор вартістю 20 000 рублів можна здавати за 500-100 рублів в день! При цьому термін окупності інструменту може скласти менше місяця при великому потоці клієнтів.

Ідея 4. Отримання державних виплат у вигляді пасивного доходу

Якщо ви потрапляєте в категорію соціально незахищених громадян (інвалід, багатодітна сім'я, пенсіонер тощо), то можете претендувати на компенсаційні виплати як одноразового, так і постійного характеру (той же пасивний дохід).

Для цього вам потрібно уважно вивчити цивільний кодекс РФ або звернутися в службу соціального захисту за місцем проживання.

Ви можете і не знати, що повинні отримувати тисячі, а можливо і десятки тисяч в місяць тільки за те, що ставитеся до вищезгаданим людям. Не нехтуйте такою можливістю.

Деякі громадяни навіть дають хабарі для того, щоб отримати пільгове житло або пенсію по інвалідності, не будучи при цьому людьми з обмеженими можливостями.

Хабар за створення пасивного доходу

Ми не закликаємо вас покращувати своє фінансове становище нечесними способами, але якщо у вас є законні підстави для державної фінансової підтримки, чому б нею не скористатися.

Ідея 5. Інвестиції в цінні папери, памм-рахунки банки, Піфи

Інвестиції в різні фінансові інструменти також є досить популярним способом отримання пасивного доходу.

Всі ці фінансові інструменти досить докладно були розібрані одній з попередніх статей: «Куди вкласти гроші — 15 вигідних способів інвестування»

Хоча у них є свої переваги, вони не позбавлені й недоліків. Наприклад у банку дохід буде мінімальним і ледь вбереже ваші гроші від інфляції.

Що стосується памм-рахунків, Піфів і цінних паперів, тут в більшості випадків ваш прибуток буде нестабільний (за винятком облігацій), і не буде мати характер пасивного.

Швидше, вкладаючи гроші в такі інструменти ви зможете отримати спекулятивний прибуток, але і збитки можливі. Будьте обережні!

Ідея 6. Мережевий маркетинг

Це один із самих доступних способів створити пасивний дохід за рахунок вкладення свого часу, так як в більшості мережевих компаній грошей для старту потрібно не більше 100 доларів.

Якщо у вас є талант знаходити спільну мову з різними людьми, ви доброзичливі і сповнені енергії, то сміливо стартуйте в цій індустрії і вже через кілька місяців ваш пасивний дохід може зрівнятися з середньою зарплатою провінційного міста.

Головне, не потрапте в фінансову піраміду, замасковану під компанію мережевого маркетингу. Для того, щоб цього не сталося, обов'язково прочитайте статтю «Що таке фінансова піраміда»

Дуже добре шлях людини в процесі побудови свого пасивного доходу в мережевому маркетингу ілюструє «притча про водопроводі» про двох хлопців Пабло і Бруно. Один з яких працював за гроші, а інший в цей час створював систему, яка приносить прибуток:

Ідея 7. Власний бізнес

Прекрасним способом створити пасивний дохід є організація власного підприємницького проекту.

Якщо ви не володієте достатніми коштами для відкриття свого бізнесу або не хочете ризикувати грошима, то кращий спосіб організувати свою справу для вас — це бізнес в Інтернеті.

Так, сьогодні в глобальній мережі тисячі людей заробляють великі гроші.

Якщо ви вважаєте, що відкрити бізнес — це краще рішення в вашому випадку, щоб створити пасивний дохід, тоді вам неодмінно варто почитати наші статті на цю тему:

1. «Як відкрити свій бізнес без вкладень?».

2. «Типові помилки початківців-підприємців».

3. «Як відкрити свою справу з нуля — 7 простих правил успішного старту».

Завдяки інформації з цих статей, ви в максимально короткий термін зможете організувати свій бізнес з нуля і в подальшому перетворити його в стабільний джерело пасивного доходу.

5. Як знайти фінансову свободу   поради та рекомендації

Тепер ви знаєте, що таке пасивний дохід, які його види існують, а також що можна зробити, щоб звільнитися з роботи, здобути фінансову свободу і мати можливість подорожувати.

Пасивний дохід як створити з нуля

Поради щодо набуття фінансової свободи:

Порада 1. Знаходите час, щоб створювати активи

Намагайтеся не обмежуватися тільки отриманням грошей від своєї роботи, регулярно думайте над тим, як можна за одного разу виконану працю багаторазово отримувати гроші   тиражируйте свої зусилля!

Адже ви ж не хочете потрапити в число людей, які в старості живуть на одну жебрацьку пенсію.

Порада 2. Прагнете до того, щоб мати кілька джерел пасивного доходу

Якщо ви зможете створити множинні джерела пасивного доходу, то ваша фінансова стабільність буде під надійним захистом і якщо ви втратите одне джерело доходу, то інший завжди виручить вас.

Рекомендуємо вам прочитати книгу Роберта Аллена «Множинні джерела доходу». Вона допоможе вам глибше зрозуміти важливість цього принципу.

Порада 3. Займайтеся самоосвітою і підвищуйте рівень фінансової грамотності

Першим активом в який ви повинні інвестувати є ви самі!

Чому це так важливо і як це правильно робити, вже було описано в статті «Куди вкласти гроші, щоб заробити».

Також рекомендуємо вам прочитати всі серію книг «Багатий Тато, Бідний Тато» Роберта Кійосакі а також книгу «Мані чи абетка грошей» Бодо Шеффера.

Ці книги вважаються фундаментальними для розуміння функціонування грошей і створення пасивного доходу.

Як бачите, немає ніяких секретів здобуття фінансової свободи, але, як відомо, без праці не витягнеш і рибку зі ставка. Створити пасивний дохід може кожна людина, але для цього потрібно час і спеціальні знання. Свого часу ви можете правильно організувати, вивчивши нашу статтю про тайм-менеджмент.

Отримати необхідні знання можна як на нашому сайті так і з інших інтернет-джерел.

На цьому все.

Бажаємо вам удачі в створенні пасивного доходу і до зустрічі в наступних статтях!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Як створити пасивний дохід і вирватися з щурячих перегонів — 7 надійних способів здобути фінансову свободу і жити життям своєї мрії!