Послуги юриста — покрокова інструкція як поставити запитання юристу онлайн + 3 корисних ради як заощадити на послугах юриста

Я розповім скільки коштують послуги юриста і як на них зекономити, як поставити запитання юристу в режимі онлайн і чи можна отримати допомогу юриста безкоштовно?

Вітаю вас, шановні читачі журналу . Мене звуть Валерій Чемакин, а основна моя діяльність   соціально-правове консультування населення.

Тема моєї сьогоднішньої статті — «Послуги юриста», і, як ви вже зрозуміли, вона безпосередньо пов'язана з тим, чим я займаюся щодня. Море корисної інформації з мого багаторічного досвіду   вам, дорогі читачі!

Крім цього, я радий поділитися з вами інформацією про надійних компаніях, які надають послуги юриста недорого.

Услиги юриста

Зміст
  1. Що включають у себе послуги юриста і коли вони можуть знадобитися?
  2. Скільки коштують послуги юриста   огляд ТОП-5 факторів, що впливають на вартість послуг
  3. Як поставити запитання юристу онлайн   покрокова інструкція для новачків
  4. Де отримати допомогу кваліфікованого юриста   огляд ТОП-3 компаній по наданню юридичних послуг
  5. Як заощадити на послугах юриста — 3 корисні поради
  6. Висновок

1. Що включають у себе послуги юриста і коли вони можуть знадобитися?

Сучасні правовідносини в суспільстві все більше і більше вимагають професійного підходу у вирішенні різних заплутаних ситуацій. Тому затребуваними стали послуги юристів як для юридичних, так і для фізичних осіб.

В одній з наших статей докладно описано поняття юридичні послуги.

В якій би галузі права не працював юрист, весь його послуги можна згрупувати в декілька типів:

  1. Загальна юридична практика. В оголошеннях про таких послугах юриста є пропозиція скласти документи: договори, позови, претензії. Сюди ж входить описане в нашій окремій статті представництво в суді.
  2. Юридичний супровід бізнес-процесів. Сюди входять послуги юриста для ІП, підприємств і організацій з різною організаційно-правовою формою. Їм потрібна юридична допомога у сфері фінансово-господарської діяльності.
  3. Представницькі послуги. Вони включають захист прав та законних інтересів клієнта перед державними органами та комерційними структурами. Особливе місце серед них займають послуги юриста в суді.
  4. Інші юридичні послуги. Сюди віднесемо всілякі експертизи, тренінги, оцінку ситуацій, роботу по супроводженню банкрутства або угод з нерухомістю, багато моментів з діяльності нотаріуса, чия діяльність відображена в іншій нашій статті.

Ніхто не застрахований від необхідності оформлення різної документації, оскарження рішень органів влади, несправедливості з боку силових структур або просто сусідів і партнерів по бізнесу.

Це далеко не всі ситуації, коли може знадобитися юридична консультація. Про те, які ще питання вона допоможе вирішити, раджу прочитати в нашому окремому матеріалі.

2. Скільки коштують послуги юриста   огляд ТОП-5 факторів, що впливають на вартість послуг

Вартість послуг юриста залежить від багатьох чинників. Розглянемо деякі з них, щоб при необхідності не переплачувати і вибрати для себе оптимальний варіант.

Фактор 1. Тип юридичних послуг

Цей фактор   визначає в ціноутворенні для будь-якої юридичної компанії, так як має на увазі розходження в трудомісткості для різних типів. Наприклад, найдорожча послуга   судове представництво, особливо з необхідністю збирання доказів.

На друге місце за вартістю поставимо роботу з документацією: аналіз, оформлення договорів, супровід угод. Дешевше всього усна консультація юриста. Що це таке і чим вона відрізняється від письмової, читайте у спеціальному матеріалі на нашому сайті.

Приклад прейскуранта цін на послуги однієї з юридичних фірм:

Послуга Вартість
1 Усна консультація юриста від 400 руб.
2 Письмова консультація юриста від 700 руб.
3 Документальний супровід угоди купівлі-продажу нерухомості від 3000 руб.
4 Представництво в судах від 20000 руб.
5 Послуги адвокатів від 30000 руб.

Фактор 2. Складність розглянутого питання

Збільшення вартості послуг пропорційно складності розглянутого питання цілком зрозуміло: чим складніша справа, тим більше воно вимагає часу та інтелектуальних ресурсів для виконання.

Часто для успішного вирішення питання потрібно призначити безліч експертиз (що саме по собі вимагає багато грошей), відправити велику кількість запитів і проаналізувати купу матеріалів.

Тому допомога адвоката по економічним злочинам дорожче, ніж послуги юриста по розлученням.

Фактор 3. Терміновість

Як і в будь-якій сфері, за швидкість виконання юридично значущої дії доведеться доплатити. Адже скорочення термінів передбачає мобілізацію ресурсів і збільшення тривалості робочого часу співробітників. Немає потреби пояснювати, що ціни на послуги юриста при цьому зростають.

Фактор 4. Репутація юриста

Хоча цей фактор і не має економічного обґрунтування, як попередні, він не менш важливий, ніж вони. Погодьтеся, що більш «розкручена» компанія, яку рекомендують все, від сусідів до рекламних роликів, може дозволити собі продавати товар на порядок дорожче, ніж нікому не відома.

Скільки коштують послуги юриста

Так і в сфері послуг юристів   відомі всім «метри» від юриспруденції коштують набагато дорожче, ніж адвокат з житлових питань, що працює в сусідній юридичній конторі через дорогу.

5 Фактор. Сума позову

Іноді послуги юриста бувають включені в позовну лист. Це означає, що їх сплачує сторона, що програла суд. Найчастіше при такій системі розмір гонорару являє собою певний відсоток від суми позову. Таким чином, чим більше вимоги, тим більше доведеться заплатити.

3. Як задати питання юристові онлайн   покрокова інструкція для новачків

Сьогодні багато компаній надають безкоштовні послуги юриста онлайн, навіть без реєстрації на сайті. В цьому є свої переваги і недоліки.

У чому зручність отримання послуг юриста віддалено:

  • не потрібно відвідувати офіс компанії;
  • безкоштовну консультацію юриста по гарячій лінії можна отримати навіть проживаючи у віддаленій місцевості;
  • при платному зверненні оплатити послуги можна прямо на сайті через систему онлайн-платежів.

У чому недоліки системи юрист онлайн через сайт:

  • надаються лише консультаційні послуги, в крайньому випадку готуються документи;
  • безкоштовний сегмент обмежений найпростішими рекомендаціями, а за докладний алгоритм дій доведеться заплатити;
  • кілька обмежена можливість у спілкуванні.

Скористатися послугами юриста можна онлайн всього за 5 простих кроків, якщо вам не потрібна більш серйозна допомога.

Крок 1. Вибираємо компанію або юриста

Якщо ви хочете отримати консультаційні послуги юриста недорого, то варто скористатися можливістю звернення за допомогою через інтернет портал. Для вибору популярної майданчика треба набрати відповідний запит у пошуку.

Компанію краще вибирати з перших рядків списку, виданого пошукачем. Перебування там говорить про популярність ресурсу та якості надаваних компанією послуг. Зверніть увагу і на спеціалізацію юристів, які з вами працюватимуть. Наприклад, адвокат по цивільних справах може спеціалізуватися тільки на нерухомості.

Вибирайте спеціаліста в податковому законодавстві, щоб вирішити, наприклад, податкові спори. Про них є на нашому порталі дуже докладна стаття.

Крок 2. Заходимо на сайт

При вході на сайт обраної компанії ще раз зверніть увагу на спеціалізацію компанії, функціональність і зручність роботи з сайтом. Подивіться, щоб були всі реквізити, а при наявності сервісу онлайн оплати ще й захищене з'єднання.

Крок 3. Вивчаємо питання, представлені на сайті

Більшість сайтів юридичної спрямованості публікує на своїх сторінках найбільш часто зустрічаються питання та шляхи їх вирішення. Вивчіть, переходячи з відповідними посиланнями, весь тематичний матеріал. Можливо, ви знайдете рішення своєї проблеми і самі розберетеся в ситуації, а якщо ні, то перейдіть до наступного кроку.

Крок 4. Заповнюємо форму для питання

На сайтах бувають два різновиди форм для зворотного зв'язку: звичайна форма з отриманням відповіді на електронну пошту і живою чат з можливістю інтерактивної бесіди. Остання сьогодні зустрічається частіше.

Для зв'язку з черговим юристом необхідно зробити наступне:

  • заповнити спеціальне поле з ім'ям і прізвищем;
  • вписати коректний електронну адресу та номер телефону в призначене для цього поле;
  • в саму велику рамку форми треба вписати своє запитання максимально чітко і зрозуміло;
  • надіслати повідомлення.

Крок 5. Отримуємо відповідь на електронну пошту

У разі живого чату відповідь ви отримаєте відразу. Іноді можуть запропонувати зателефонувати вам на телефон для зручності обговорення питань. При використанні електронної пошти відповідь прийде на неї.

Як поставити запитання юристу онлайн

Таким чином, ви можете отримати, наприклад, консультаційні послуги юриста при розлученні, але щоб відстояти свої інтереси в суді, краще найняти адвоката з розлучень. Про тонкощі його роботи читайте в іншому матеріалі на сторінках нашого сайту.

4. Де отримати допомогу кваліфікованого юриста   огляд ТОП-3 компаній по наданню юридичних послуг

В останні роки вузи випустили величезну кількість юристів. Тому знайти фахівця навіть в безпосередній близькості від вашого будинку не складе праці. Однак якість сучасної освіти бажає кращого, тому по справжньому кваліфікованого юриста знайти складно, особливо в невеликих населених пунктах. На допомогу приходить можливість використовувати послугу юрист онлайн 24 години на добу.

Сьогодні всі поважаючі себе юридичні компанії (читайте про них у спеціальній статті нашого сайту) мають свої сайти з можливістю отримати допомогу юриста онлайн. Розглянемо деякі з них.

1) Правознавець ru

Правознавець руЦя компанія спочатку створювалася для роботи в інтернеті. Там все влаштовано таким чином: електронний майданчик об'єднує велику кількість незалежних юристів, які приймають замовлення від клієнтів через неї. Велика частина консультаційних послуг надається громадянам на безоплатній основі. Тут безкоштовний юрист є не тільки для пенсіонерів і багатодітних сімей, але і для всіх інших.

Справедливості заради зазначимо, що без сплати юристи відповідають тільки на прості питання, а відповіді носять узагальнений характер. Для отримання детальної консультації слід сплатити певну суму. Ось тут то і починається найцікавіше: клієнт призначає свою ціну за вирішення проблеми. Якщо знаходиться бажаючий вирішити її за запропонований гонорар, то справа йде в роботу. Тому детальна консультація коштує близько 700 руб.

Перелік напрямів, за якими працюють юристи компанії Правовед.ги:

  • кримінальне право, в тому числі послуги адвоката по кримінальних справах;
  • адміністративне законодавство, включаючи послуги юриста по ДТП;
  • трудові спори;
  • цивільне та сімейне законодавство;
  • корпоративне право;
  • Господарські спори, в яких часто потрібні послуги арбітражного юриста.

Так як з порталом працює понад 700 юристів, то там можна вирішити практично будь-яку проблему за цілком прийнятну суму. Для цього достатньо зайти на сайт компанії і докладно описати свою проблему у формі зворотного зв'язку. З вами зв'яжеться саме той фахівець, який найкраще розбирається у вашій темі. Наприклад, вам необхідно отримати послуги юриста по арбітражним справах.

Правознавець телефони

Ви знаходите на сайті відповідний розділ і переходите на нього. На сторінці буде багато корисної інформації, яку потрібно прочитати, щоб краще розуміти, як сформулювати своє питання. Після цього можна написати його в спеціальну форму і відправити. Якщо вам потрібна тільки консультація, наприклад, за розглянутими в іншій статті питань захисту прав споживачів, то ви можете отримати її безкоштовно.

Інша справа, коли вам потрібна допомога арбітражного адвоката в суді. В цьому випадку вам призначать зустріч, попередньо оговоривши умови співпраці. Погодьтеся, дуже зручна форма взаємодії, що дозволяє швидко знайти що цікавить вас спеціаліста.

Додатковою перевагою компанії Правовед.ги можна вважати те, що фахівці, які співпрацюють з нею, проживають на всій території . Це дозволяє скористатися їх послугами жителям багатьох міст не тільки онлайн, але і оффлайн.

Щоб наочно уявити собі діяльність цієї компанії, пропоную переглянути відеоролик про Правознавця.

2) Фокін і партнери

Фокін і партнериЦя компанія пропонує послуги юриста для комерційних структур. Юридичний супровід бізнесу включає в себе: врегулювання податкових спорів, документальне оформлення операцій та договірна робота, представництво в арбітражних судах і багато іншого. Крім цього, компанія допомагає і простим громадянам. Наприклад, надає послуги сімейного юриста при розлученнях.

В одній з наших статей йшлося про адвоката по сімейних справах. При розірванні шлюбу послуги юриста дуже затребувані. На сайті компанії «Фокін і партнери» у розділі «Сімейне, спадкове та цивільне право» є докладний опис. Там же знаходиться форма зворотного зв'язку, через яку можна задати питання.

3) Особлива думка

Особлива думкаРосійська компанія, яка працює на ринку юридичних послуг понад 7 років і пропонує сьогодні близько 100 юридичних послуг своїм клієнтам. Найчастіше в цю компанію звертаються при виникненні податкових, земельних, сімейних спорів, а також при банкрутстві компаній. Якщо вам потрібні послуги юриста по нерухомості або трудових спорах, то такі фахівці там теж знайдуться.

В одній зі статей ми обговорювали захист прав споживачів і повернення товарів. У компанії «Особлива думка» є юристи, що спеціалізуються саме на цьому напрямку. Фірма надає безкоштовних юристів для інвалідів, пенсіонерів та інших, передбачених Федеральним законом категорій громадян.

5. Як заощадити на послугах юриста — 3 корисних ради

Якщо ви не підпадаєте під дію закону про безкоштовної юридичної допомоги, то у вас все одно є можливість добре заощадити на її отримання. Зверніть увагу на три моїх ради.

Порада 1. Не вибирайте фахівців з погодинною оплатою

Багато юристи за свої послуги беруть погодинну оплату. Для клієнта це дуже не вигідно. Дуже складно порахувати робочий час спеціаліста і оцінити його коректно. Набагато краще, коли оплачуються реально надані послуги по кінцевому результату.

Приклад

Микола Ларіонов і його сестра Аліна Васильєва після смерті батька найняли юристів для захисту кожен своїх інтересів. З правової точки зору обидва мали право на рівні частки спадщини. Микола уклав договір на погодинну оплату послуг юриста, а Аліна на відрядну. В результаті вони, як і передбачалося, поділили спадщину порівну. Тільки Микола витратив на 30% більше, ніж Аліна.

Якщо вам знадобився адвокат по спадковим справам, спочатку прочитайте про нього нашу статтю. Так ви зрозумієте нюанси його роботи і не станете переплачувати не зрозуміло за що.

Порада 2. беріть участь у акційних програмах

Маркетологи вже давно засвоїли користь різних акцій і знижок на товари. Юридичні компанії — не виняток. Вони часто проводять акції і дають під час них хороші знижки клієнтам. Слідкуйте за цією темою, якщо хочете скористатися юридичними послугами дешевше.

Як заощадити на послугах юриста

Якщо, не дай бог, вас або ваших родичів спіткала така біда, як невиліковний алкоголізм одного з батьків, то вам знадобиться послуга юриста по розлученням і навіть щодо позбавлення батьківських прав. Ви можете найняти сімейного адвоката або адвоката по розділу майна, але можна скористатися і безкоштовною допомогою спеціалізованих установ по роботі з сім'ями.

Порада 3. Співпрацюйте з молодими юристами

Конкуренція на ринку юридичних послуг сьогодні така, що молоді спеціалісти працюють за невелику плату, напрацьовуючи досвід та ім'я. Часто молодий — не означає поганий. Якщо постаратися, то можна знайти такого фахівця, який надасть вам якісну допомогу за невеликі гроші.

Якщо вам потрібен розглянутий в одній з наших статей адвокат по ДТП, то сміливо можна наймати молодого, але перевіреного. Поцікавтеся у знайомих і сусідів. Напевно хтось знає таку людину.

6. Висновок

Отже, підіб'ємо підсумки. Послуги юристів різноманітні і мають різну вартість. Задати питання юристові можна онлайн. Якщо його рішення вимагає глибокого занурення у проблему, то краще звернутися особисто, але навіть при цьому є безліч способів знайти юриста подешевше без втрати якості обслуговування.

Бажаю вам успіхів у будь-яких ваших починаннях і розв'язанні юридичних проблем. Пропоную залишити відгук та оцінити статтю.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Послуги юриста — покрокова інструкція як поставити запитання юристу онлайн + 3 корисних ради як заощадити на послугах юриста