Юрист з нерухомості   інструкція з отримання консультацій адвоката за 5 кроків + поради як вибрати хорошого юриста

Які послуги надає юрист з питань нерухомості? Де отримати онлайн консультацію для вирішення питань безкоштовно? Яка вартість послуг юриста по супроводу угод з нерухомістю?

Добрий день, шановні читачі журналу ! З вами консультант з правових питань — Валерій Чемакин.

Для кожного з нас покупка або продаж нерухомості — це стрес. Адже на кону стоять великі суми грошей, а від угоди хочеться отримати максимальне задоволення, але ніяк не клубок проблем. Реалізувати це допоможе юрист з нерухомості. Якщо прочитаєте статтю, то зрозумієте, чому краще скористатися його послугами.

В кінці статті я зроблю огляд декількох компаній з найбільш прийнятними умовами.

Юрист з нерухомості

Зміст
  1. Хто такий юрист з нерухомості і коли до нього слід звертатися?
  2. Які послуги надає юрист з нерухомості — 4 основні послуги
  3. Як замовити послуги юриста з нерухомості — 5 простих кроків
  4. Де замовити послуги юриста з нерухомості   огляд ТОП-3 юридичних компаній
  5. Як вибрати хорошого юриста з нерухомості — 3 корисні поради
  6. Висновок

1. Хто такий юрист з нерухомості і коли до нього слід звертатися?

За останні десятиліття ринок нерухомості в зазнав колосальні зміни. Сьогодні завдяки різним житловими програмами та іпотечного кредитування, щодня відбуваються тисячі угод. Люди купують нове або старе житло, будують приватні будинки і котеджі.

При цьому більшість населення погано розуміє механізми функціонування цієї системи. Свою частку вносить складність і заплутаність житлового законодавства. Крім того, велика кількість різноманітних шахраїв «в'ється» навколо угод з нерухомістю. Про суть поняття читайте в нашій окремій статті.

Всі ці чинники підштовхують людей шукати допомоги у юриста з нерухомості. Фахівці в цій області знають досконально житлове законодавство і постійно стежать за його змінами. Крім того, ці люди мають багатий досвід роботи з різними ситуаціями, в тому числі і з захистом інтересів клієнтів у суді.

Для чого потрібно звертатися за допомогою до житлового юриста:

  • для перевірки юридичної чистоти обраного об'єкта;
  • для складання договору купівлі-продажу або оренди;
  • оформлення права власності в державному органі;
  • для вирішення житлових спорів, в тому числі в судових інстанціях.

Це далеко не повний перелік послуг юристів у сфері нерухомості, які можуть знадобитися при придбанні або продажу об'єктів, здачі їх в оренду або найм, передачі в спадщину або дарування. Детальніше про послуги я розповім в наступному розділі.

2. Які послуги надає юрист з нерухомості — 4 основні послуги

Беручи до уваги той факт, що у функції юриста з нерухомості входить практично все, що пов'язане з вирішенням житлових питань, до нього звертаються за допомогою в оформленні документів, так і за захистом прав у суді.

Однак найчастіше людям потрібно оформлення угод з нерухомістю. Суть цієї процедури докладно описана у відповідній статті на нашому порталі.

Послуга 1. Консультація з питань нерухомості

Багато компаній і приватні юристи пропонують своїм клієнтам безкоштовне початкове консультування. Часто воно допомагає прийняти самостійне рішення.

Консультація буває і в письмовому вигляді з конкретним алгоритмом дій. Коштує це дорожче, але зате рекомендації у вас залишаться, а вони будуть актуальними і через якийсь час.

Приклад

Микола Петрович вирішив придбати дачу, але не знав, як все це оформити. Хоча була глибока осінь, а купівля планувалася на весну, він пішов в юридичну контору. Юрист по заміській нерухомості докладно пояснив всі нюанси придбання й оформлення дачі і видав письмовий алгоритм дій.

Коли прийшов час робити покупку, Микола Петрович вже нічого не пам'ятав з сказаного юристом, зате знайшов його рекомендації і крок за кроком придбав і оформив за ним свою дачу.

З прикладу видно користь юридичного консультування, але я рекомендую все-таки звертатися за консультацією безпосередньо перед операцією. Адже законодавство нерідко змінюється. Зазначу, що юристи консультують ще й з податкових питань.

Послуга 2. Оформлення необхідних документів по нерухомості

На жаль, в мільйони об'єктів нерухомості досі не мають належного документального оформлення. Отримавши у спадок будиночок в селі, ми не знаємо з чого починати. Адже найчастіше на нього немає ніяких документів. Ось тут допомога юристів особливо актуальна.

Юрист з нерухомості допоможе не тільки в реєстрації, але і збере всі довідки, які допоможуть визнати за вами право на володіння майном. Тому допомога спеціаліста просто необхідна при оформленні нерухомості з такими проблемами.

Послуга 3. Супровід угод

Будь-яке агентство нерухомості має у своїй структурі відділ, який займається юридичними аспектами. Його співробітники перевіряють кожен об'єкт з бази на юридичну чистоту, аналізують представлені продавцем документи, роблять запити в різні державні структури.

Все це потрібно, щоб убезпечити покупців від можливих проблем, наприклад, у вигляді домагань третіх осіб на житло.

Крім того, юристи організовують зустріч продавця з покупцем і допомагають провести переговори. Тут же, при досягненні взаєморозуміння, складають договір купівлі-продажу, який разом з іншими документами передається на реєстрацію в Росреестр.

Вся ця процедура називається супровід угод з нерухомістю. Детальніше про це читайте в нашій тематичної статті.

Послуга 4. Представлення інтересів в суді

Не виключені ситуації, коли вирішити проблему інакше, як через суд, не представляється можливим.

Коли доведеться звертатися до суду:

  • для встановлення права користування житловим приміщенням або право власності на нього;
  • для вирішення спірних питань між спадкоємцями;
  • при виникненні розбіжностей між наймачем і муніципалітетом;
  • при розділі майна після розлучення;
  • розірвання договору купівлі-продажу.

В будь-якому з цих випадків потрібна професійна допомога житлового адвоката, тому представлення інтересів клієнтів в суді — одна з найважливіших напрямків діяльності юридичних компаній.

3. Як замовити послуги юриста з нерухомості — 5 простих кроків

Так як попит на юридичні послуги в сфері житлового права є надзвичайно великий, то і компаній, що працюють в цій сфері, сьогодні безліч. Тому знайти собі підходящого помічника не складе великої праці.

Давайте розберемося, як краще всього замовити юридичні послуги на прикладі оформлення землі у власність.

Уявіть, що у вас є шматок землі в селі, який нічого не коштував, тому толком не був оформлений. Однак у цьому районі почалася забудова і сусідні ділянки дуже добре продаються. Щоб не упустити момент, ви вирішили продати землю, але для цього потрібно дотримати всі формальності.

Крок 1. Вибираємо юриста

Щоб отримати результат максимально швидко, вибирайте саме юриста по покупці заміської нерухомості. Хоча купувати вам нічого і не треба, оформляти документи доведеться з нуля. Фахівець у галузі земельних правовідносин зробить це швидше і ефективніше.

Намагайтеся вибирати відому компанію з прозорими розцінками. Не забувайте навести довідки у знайомих, друзів і сусідів.

Крок 2. Домовляємося про зустріч і укладаємо договір

Коли ваш вибір зупиниться на конкретному юриста або компанії, дзвоніть і домовляйтеся про зустрічі. Не соромтеся задавати питання, адже первісна консультація безкоштовно. Якщо вас повністю влаштовують умови, укладайте договір на юридичну допомогу. При цьому зверніть увагу на прозорість всіх платежів.

Крок 3. Надаємо документи для вивчення

Не забудьте взяти з собою все, що є з документів на об'єкт. Навіть якщо це старі пожовклі папери, видані незрозуміло ким, вони дуже допоможуть при вирішенні питання з правом власності. У будь-якому разі, завдання юриста — привести всю документацію в порядок. Якщо потрібно, він зробить запити в архів, муніципалітет і в інші місця.

У юриста по продаж та покупку заміської нерухомості напевно є напрацьовані зв'язки у всіх цих установах. У нього піде на збір документів набагато менше часу, ніж у вас.

Крок 4. Отримуємо варіанти вирішення проблеми

Після вивчення наявних документів спеціаліст розробить кілька варіантів вирішення проблеми і доведе їх суть до вас. Потім ви разом виберете найбільш прийнятний, і юрист приступить до його реалізації. Про всі зміни він повинен вас регулярно інформувати.

Крок 5. Оплачуємо послуги юриста

Агенти з нерухомості по-різному підходять до призначення ціни. У більшості стандартних випадків діють фіксовані тарифи на ті чи інші послуги. Однак у складних ситуаціях розрахунок проводиться індивідуально і ціна залежить від трудомісткості всієї процедури, а також витраченого робочого часу.

Ціна оформлення земельної ділянки з нашого прикладу не може бути встановлена спочатку, тому з вас, швидше за все, візьмуть певний аванс, а остаточно розрахують після завершення всієї процедури.

Аналогічний порядок замовлення послуг юриста з нерухомості та при необхідності супроводі угоди купівлі-продажу квартири, але про це у нас є окремий матеріал.

4. Де замовити послуги юриста з нерухомості   огляд ТОП-3 юридичних компаній

Якщо не знаєте, де знайти юриста з нерухомості, то цей розділ — для вас. Я підготував огляд компаній, в яких можна отримати допомогу недорого, а в деяких випадках і взагалі безкоштовно.

Ціна юридичних послуг залежить від:

  • популярності юриста або контори;
  • складності справи;
  • віддаленості об'єкта нерухомості;
  • суми угоди;
  • витраченого на процедуру часу.

Сучасні технології дозволяють консультувати людей через інтернет, тому багато юридичні компанії активно використовують цю можливість. На їх сайтах є спеціальні форми, де можна поставити запитання онлайн. На деякі з них юристи відповідають безкоштовно.

1) Правознавець

Ця відома російська юридична компанія онлайн консультування населення. Сотні незалежних юристів з усієї співпрацюють з порталом Правознавець. Тому вони консультують по всім правовим напрямками. Особливо популярні житлові питання. Доступні безкоштовні консультаційні послуги, але і вартість платних не перевищує 700-900 рублів.

Якщо вас цікавить вирішення якої-небудь проблеми, заходьте на сайт Правознавця і викладайте її в спеціальну форму онлайн. Після оплати ви отримаєте розгорнуту відповідь, за яким зможете самостійно вирішити своє питання.

2) Натиса

Московська юридична компанія «Натиса» надає послуги з усіх галузей права як для фізичних, так і юридичних осіб. У житловій сфері юристи компанії допомагають у вирішенні таких питань, як консультування, супровід угод і переговорів, оформлення у власність. Під силу юристів з нерухомості переведення житлового приміщення в нежитлове для ІП та інші складні процедури.

3) Центр правового обслуговування

Це теж універсальна компанія, і нерухомість — тільки одне з безлічі напрямків її діяльності. Універсальність не заважає якісно надавати послуги клієнтам. Юристи фірми допоможуть вам у будь-якому питанні, пов'язаному з нерухомістю.

найпопулярніші послуги юристів з нерухомості Центру правового обслуговування:

Найменування послуги Пояснення
1 Консультування з житлових питань Буває усне і письмове, коштує від 5 до 7 тис. рублів
2 Супровід будь-яких угод Повний комплекс юридичних послуг при купівлі-продажу
3 Документальне оформлення перепланування Отримання дозволу. Вивчення технічної можливості. Вирішення питань з БТІ
4 Оформлення нерухомості Збір і надання документів на реєстрацію в Росреестр по довіреності від клієнта
5 Судове представництво Захист прав та інтересів клієнта в судових інстанціях з житлових питань

Це далеко не всі послуги, що надаються юристами компанії.

5. Як вибрати хорошого юриста з нерухомості — 3 корисних ради

На пошуки надійної компанії або толкового юриста піде багато часу, якщо не знати критерії вибору. Між тим, вони досить прості.

Отже, ось вам поради, як вибрати хорошого юриста з нерухомості.

Порада 1. Вибирайте юриста з великою кількістю успішних справ

Сумлінні юристи завжди зберігають у себе звіти про виконану роботу. Попросіть їх показати і вивчіть уважно. Чим вище відсоток виграних юристом справ, тим більше ймовірність того, що перед вами професіонал. Не соромтеся задавати спеціалістові питання. Якщо людина грамотно і переконливо говорить, не бійтеся довірити йому свою проблему.

Порада 2. Ознайомтеся з відгуками клієнтів

У будь-якій юридичній конторі і у юристів-приватників у справах нерухомості є свого роду книга скарг і пропозицій. Погортайте її і почитайте відгуки реальних клієнтів. Вони більш інформативні і правдиві, ніж ті, що ви знайдете на форумах в інтернеті. Адже там складно відрізнити реальний коментар від рекомендованого.

Порада 3. Звертайтеся тільки до профільних юристів

Якщо ви підприємець, і вам потрібно приміщення для розміщення бізнесу, шукайте юриста по оренді комерційної нерухомості. Точно так само чиніть з іншими видами об'єктів. Вузький фахівець має більший досвід, хоча вартість його послуг, можливо, буде вище. Зате якість і терміни виконання   на висоті.

На закінчення статті пропоную подивитися тематичний відеоролик.

6. Висновок

Якщо ви хочете продати чи купити житло, ділянку або дачу, юрист з нерухомості значно полегшить вам виконання всіх формальностей, а іноді і захистить від неприємностей.

Питання читачам

У яких випадках, на вашу думку, залучення юриста по нерухомості допоможе уникнути серйозних проблем?

Бажаю вам всього самого найкращого! Якщо сподобалася стаття, то оцініть її, залиште коментар або відгук, а також не забувайте ставити лайки в соцмережах.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Юрист з нерухомості   інструкція з отримання консультацій адвоката за 5 кроків + поради як вибрати хорошого юриста