Бізнес для жінок з нуля — 5 простих бізнес-ідей для кожної леді. Секрети успішного старту

Яким бізнесом зайнятися жінці? У цій статті розглянемо 5 цікавих і оригінальних бізнес-ідей для активних і цілеспрямованих дівчат

Здрастуйте, дорогі дівчата, жінки! З вами Олександр Бережнов, підприємець, один із засновників сайту .ru.

Сьогодні на сторінках бізнес-журналу спеціально для вас вийшла ця чудова стаття.

Що таке бізнес для жінки? Для когось з вас — це маленький домашній проект, а хтось прагне створити велику цікаву компанію.

У будь-якому випадку, матеріал цієї статті допоможе вам структурувати думки, дасть нові ідеї і натхнення для старту нового підприємства.

Нижче ми розглянемо як класичні, так і нестандартні способи започаткування бізнесу для жінок, вивчивши які, шановні дівчата, у вас з'являться нові ідеї по організації своєї справи.

Отже почнемо, дорогі леді!

Яким бізнесом зайнятися жінці

1. Бізнес для жінки   міф чи реальність?

Існує думка, що бізнес — це доля сильної половини людства. Але в сучасному світі швидких швидкостей і інформаційних технологій жінки нітрохи не гірше здатні вести підприємницьку діяльність.

Практика показує, що в деяких сферах жінки не тільки не поступаються чоловікам, але і здатні вести бізнес набагато успішніше. Це традиційні жіночі сфери: краса і здоров'я (косметика, одяг танці, йога, масаж, оздоровчі та омолоджуючі процедури), кулінарія, психологія і педагогіка.

до Речі, як нарівні з чоловіками жінки можуть створити собі пасивний дохід, тобто дохід, який надходитиме до вас, незалежно від того, працюєте ви чи ні. У вас виникає питання, як таке може бути, я не працюю, а гроші йдуть?

Це цілком реально. Такий дохід можна отримувати наприклад в Інтернеті, створивши сайт, здаючи нерухомість і іншими способами. Їх я докладно описав у статті «Як створити пасивний дохід».

Способи, описані в статті про пасивний дохід можуть стати для вас хорошою альтернативою відкриття свого бізнесу.

Чоловіки проти жінок у бізнесі

Продовжуючи тему про бізнес для жінок, провівши певний аналіз, я помітив, що за своїм психологічним складом жінки більш терплячі і здатні довше чекати результатів, ніж чоловіки. До того ж жінки мають кращу гнучкістю та інтуїцією, а жіноча чарівність часто допомагає в переговорах з чоловіками.

Коли мова заходить про відкриття своєї справи, жінки зрілих років часто кажуть, що мовляв, вже не та енергія і що молоді дівчата обженуть їх, адже молодь все схоплюють на льоту, краще розбираються в інформаційних технологіях і так далі.

Не варто хвилюватися. Вік — це зовсім не привід відмовлятися від своїх підприємницьких ідей, навпаки, чим ви старше, тим більшим життєвим досвідом володієте, знаєте різних людей, наділені життєвою мудрістю.

Наприклад, знаменита успішна жінка-підприємець Мері Кей (Mary Kay)   засновниця однойменної косметичної компанії, почала свій бізнес ближче до 50 років і досягла грандіозних успіхів.

А для тих дівчат, хто хоче почати заробляти вже в найближчий час (3-7 днів), є один дуже цікавий спосіб. Полягає він у наступному.

Напевно ви чули про популярну соціальну мережу Твіттер, так? Щодня користувачі цієї соц. мережі обмінюються мільйонами повідомлень, а її популярність зростає з кожним днем.

І скрізь, де є багато народу, природно, водяться гроші і чималі.

Давно відомо, що, наприклад, повідомлення з прихованою рекламою наші зірки шоу-бізнесу, спорту та політики отримують солідну винагороду.

А працює це так.

Наприклад, відомий шоумен, актор і КВНщик Михайло Галустян, так улюблений молоддю, під виглядом звичайних текстових повідомлень зі свого життя може «ненароком» прорекламувати який-небудь магазин, людини або захід.

Звичайно ж, зробить це він зовсім не випадково, а за хороший гонорар в кілька тисяч доларів.

Ми з вами в більшості випадків не такі розкручені як наші зоряні співвітчизники, але тисячу-другу рублів в день тут цілком можна заробити.

Способи заробітку в Твіттері ми описали в статті «Як заробити гроші в соціальній мережі Твіттер», просто прочитайте її.

2. Яким бізнесом зайнятися жінки або чоловіки — не конкуренти

Зазвичай чоловіки віддають перевагу більш «брутальні» сфери для відкриття свого бізнесу, наприклад будівництво, автобізнес, складний виробничий бізнес.

Милі дівчата, якщо ви шукайте хорошу бізнес-ідею, то категорично не рекомендуємо вам займатися такими традиційно чоловічими видами бізнесу, особливо якщо у вас ще немає підприємницького досвіду.

Знову ж, рекомендую звернути свою увагу у всесвітню павутину. Навіть якщо ви ще тільки починаєте освоювати Інтернет, то повірте, яким би бізнесом ви не зайнялися, якщо ви не будете в мережі активно рекламувати свій проект, то пропустіть великі можливості.

І не важливо, займаєтеся ви Інтернет-бізнесом, відкрили свій салон краси або надаєте послуги на дому, обов'язково вивчайте технології залучення клієнтів через Інтернет, замовте розробку свого сайту, більше займайтеся піаром особистого бренду в мережі і тоді ваш бізнес на тлі конкурентів буде виглядати набагато солідніше і розвиватися швидше.

Набагато краще, якщо ви будете починати роботу над своїм проектом поступово. Так ви відкриєте бізнес з мінімальними вкладеннями і уникнете зайвих втрат на старті своєї справи.

Якщо у вас вже є певний досвід комерційної діяльності, то можете спробувати відкрити більш складний проект, наприклад антикафе*.

Антикафе   культурно-розважальний заклад, вільний від алкоголю і тютюну, де відвідувачі платять за час знаходження.

В антикафе зазвичай їжа і напої не продаються а входять у вартість перебування в закладі.

Такий жіночий бізнес вже успішно розвивається як у великих, так і в провінційних містах.

Це кращий бізнес для гостинних господинь, який може початок більш серйозного проекту, наприклад відкриття у перспективі свого готелю або великого ресторану.

А якщо ви поки не плануєте відкривати свій проект і просто шукаєте як можна заробити 20, 30 чи 50 тисяч рублів на місяць на дому, обов'язково прочитайте мою статтю «Як швидко заробити багато грошей».

У ній я розповів про семи перевірених способи заробітку, які доступні будь-якій дівчині.

3. 5 простих бізнес-ідей для жінок

Переходимо до огляду бізнес-ідей для жінок. Можливо, для когось вони здадуться банальними, але разом з тим у них є одна незаперечна перевага   всі вони точно працюють і випробувані на практиці тисячами жінок.

Бізнес-ідея 1. Виготовлення і продаж виробів ручної роботи

Згадайте себе в дитинстві. Напевно ви щось майстрували, робили «лав сторі» в школі, допомагали оформляти стін-газети в інституті чи любили дарувати подарунки, зроблені своїми руками.

Всі ці навички можна зробити непоганий бізнес.

Вироби хенд мейд

Ось лише деякі бізнес ідеї для жінок з розряду «хенд-мейд»:

  • вишивка та бісероплетіння;
  • флористика, виготовлення букетів з цукерок, м'яких іграшок;
  • створення колажів, листівок, плакатів;
  • сумки, гаманці, скрині;

Всі ці речі охоче купуватимуть ваші друзі і подруги, а головне, що ви сама не будете витрачатися на подарунки, адже зроблене своїми руками цінуватися вище, а вартість матеріалів для виготовлення одного вироби зазвичай не перевищує 100   500 рублів.

Провівши нескладний розрахунок, виходить, якщо ви будете витрачати в середньому 300 рублів на одну одиницю, зроблену своїми руками, то продавати її можна буде вже мінімум за 1000 рублів, а то і дорожче. Адже ця річ буде мати статус ексклюзивними, зробленими в єдиному екземплярі!

І це ще не всі гроші, які ви можете заробити, вміючи робити щось добре, наприклад ті ж вироби своїми руками.

Не менші, а може і великі доходи ви зможете отримувати продаючи свої знання.

Бізнес-ідея 2. Творча студія для дітей

Якщо ви є мамою чи плануєте їй стати в майбутньому, то чому б не заробити на своїх здібностях, дані природою у відношенні дітей.

Зараз багато батьки настільки зайняті роботою, що максимум можуть відвести дитину в дитячий сад або школу вранці і забрати його ввечері.

Але ж такі навчальні та освітні установи як не дивно практично не займаються розвитком творчого потенціалу дитини.

Прекрасним рішенням тут буде створення власної творчої студії.

Творча студія для дітей

Ви можете організувати її прямо на дому і навчати дітей будь-прикладних видів мистецтва і творчості, яким володієте самі.

Наприклад, ліплення з пластиліну або глини, вишивки, або кулінарії.

Саме так одна з героїнь нашого бізнес-журналу Анна Бєлан відкрила свою творчу студію.

Читайте з нею інтерв'ю: «Як заробити на рукоділлі»

Почати можна з того, що ви запропонуєте свої послуги друзям, знайомим або сусідам, а якщо діло добре піде, то просто зареєструєтесь, як індивідуальний підприємець, як це правильно зробити, читайте в статті «Як откырть ІП за 3 години») і розгорнете свою діяльність більш масштабно.

Бізнес-ідея 3. Курси жіночих «хитрощів»

Ця бізнес-ідея для жінок є логічним продовженням попередньої.

Курси «жіночих хитрощів» — це свого роду клуб, де ви є експертом в будь-якій жіночій темі. Таких тем може бути декілька, все залежить від вашого рівня підготовки і досвіду.

Наприклад, є багато жінок, які з задоволенням записалися б на кулінарні курси, курси крою та шитися або виховання дітей.

Є навіть дівчата, готові записатися на курси «жіночого пікапа».

Як відомо   попит народжує пропозицію! Озирніться навколо, чого потребують люди, а потім подумайте, що ви можете їм запропонувати.

Якщо ви в процесі своєї роботи закріпили за собою статус хорошого фахівця, то в сукупності з організаторськими здібностями і пекучим бажанням, цілком зможете організувати свій бізнес, створивши клуб «жіночих хитрощів».

Дорогі дівчата, головне вам вирішити, для чого саме відкривати свій бізнес. Якщо це просто бажання заробити, то прочитайте мою статтю «Як заробити гроші новачкові — 10 простих способів».

Слідуючи їм, ви дізнаєтеся, як можна заробляти гроші, не відкриваючи свою справу.

Бізнес-ідея 4. Магазин жіночого одягу та білизни

Любите одягатися красиво і знаєте толк в моді? Тоді можливо, найкращим рішенням для вас буде відкриття магазину жіночого одягу і нижньої білизни.

Магазин жіночого одягу

до Речі, якщо трохи зазирнути в майбутнє, можна відкрити свій магазин для жінок, де асортимент не буде обмежений тільки одягом, наприклад, тут же можуть продаватися жіночі аксесуари і косметика.

Так, свій магазин потребує вкладень грошей, часу і певного досвіду ведення комерційної діяльності.

Для того, щоб ваш бізнес-проект був успішний, радимо проаналізувати вже працюють магазини даної сфери. Обійдіть декілька з них, вивчіть їх асортимент, під виглядом покупця дізнайтеся, які товари користуються найбільшим попитом і чому.

Так у вашого магазину буде більше шансів на успіх.

Дорогі дами, категорично не рекомендуємо вам брати кредит на відкриття своєї справи, особливо, якщо у вас немає досвіду. Краще почніть з проекту, який не вимагає вкладень, придбайте необхідні навички, а потім беріться за більш складні бізнес-проекти.

Якщо ви хочете відкрити бізнес без вкладень або з мінімальною сумою грошей, читайте нашу статтю: «Як відкрити бізнес без вкладень».

Короткі кроки з відкриття магазину жіночих товарів:

  • Аналіз попиту (вибираємо нішу і визначається, що саме будемо продавати);
  • Підбір приміщення (орендуємо або пристосовуємо своє приміщення під торгівлю, якщо таке є);
  • Закупівля товару устаткування і товару;
  • Офіційна реєстрація фірми;
  • Проведення рекламної кампанії.

Бізнес-ідея 5. Надання послуги в області краси та здоров'я

Зараз в соціальних мережах «Однокласники» і «Вконтакте» можна зустріти безліч груп і анкет жінок, що пропонують надання послуг у сфері краси та здоров'я.

Краса і здоров'я

Напевно ви теж їх зустрічали «Маша   манікюр», «Марина   візажист», «Ліля   перукар», «Анна   йога» і так далі.

Якщо ви маєте виражену тягу до краси, ведете здоровий спосіб життя, то саме час заробити на надання таких послуг для жінок і відкрити свій маленький жіночий бізнес.

Може бути, ви закінчували якісь спеціальні курси по красі і здоров'ю або вам просто цікаво цей напрямок.

Підбиваючи проміжний підсумок

Незалежно від того, який напрямок ви виберете для відкриття своєї справи, хочемо дати вам нескладну, але перевірену технологію по успішному старту проекту.

Технологія успішного старту в бізнесі для жінки:

  1. Визначитеся, що ви вмієте робити. Складіть список з 30 пунктів того, що вам подобається робити. Не поспішайте, для цього знадобиться певний час. Залишіться наодинці з собою і подбайте, щоб вас ніхто не відволікав.
  2. Зіставте ваші улюблені справи з тим, що ви вмієте робити добре. Врахуйте, що ваше улюблене справа ОБОВ'ЯЗКОВО має бути затребувано ринком!
  3. Знайдіть клієнтів і заробити перші гроші. Це можна зробити, сповістивши своїх друзів, знайомих, родичів і сусідів, а також розмістивши оголошення в Інтернеті.

Далі, якщо всі ці кроки ви зробили все правильно, робіть ці дії регулярно   поставте їх на потік, а потім залучайте помічників, розширюючи свою команду.

Так ви зможете масштабувати свій бізнес і збільшити його прибуток в майбутньому — це цілком реально.

Кілька місяців тому ми взяли інтерв'ю у двох дівчат-підприємців, які почали свій бізнес у сфері фотографії.

Як вони це зробили, читайте в наших інтерв'ю:

  1. Професія фотограф. Як стати професійним фотографом з нуля
  2. Як відкрити фотостудію з нуля у своєму місті

Так само рекомендуємо ознайомитися з нашою статтею на сайті ідеї для бізнесу з мінімальними вкладеннями.

4. Список з 30 бізнес-ідей для жінок у різних сферах

Шановні читачки, нижче опубліковані найпоширеніші бізнес-ідеї для жінок. Сподіваюся, що вони допоможуть вам швидше визначитися з напрямком, в якому ви плануєте почати свій бізнес.

Бізнес ідеї для жінок

Бізнес-ідеї у сфері краси і здоров'я:

  • перукарня;
  • йога-клуб;
  • масажний кабінет;
  • спа-салон;
  • салон краси;
  • імідж-студія.

Бізнес-ідеї у сфері кулінарії:

  • виготовлення тортів на замовлення;
  • магазин кондитерських виробів;
  • магазин здорового харчування.

Бізнес-ідеї у сфері психології та педагогіки:

  • приватний психолог;
  • дитячий сад на дому;
  • творча студія для дітей;
  • навчальні курси з жіночим темами;
  • викладання іноземної мови по скайпу;
  • організація приватних консультацій для жінок;
  • організація вечірок знайомств «speed dating».

Бізнес-ідеї у сфері туризму:

  • приватний гід по місцевих визначних пам'ятках;
  • міні-готель на дому;
  • організація екскурсій і походів (у тому числі зарубіжних).

Бізнес-ідеї у сфері творчості і рукоділля:

  • магазин товарів для творчості;
  • навчання рукоділлю (крій та шиття, бісероплетіння, дизайн подарунків);
  • аеродизайн   оформлення повітряними кулями магазинів, весіль, урочистостей;
  • організація власної фотостудії.

Бізнес-ідеї у сфері моди:

  • консультант по шопінгу;
  • магазин відомого бренду жіночого одягу;
  • магазин дитячого одягу і товарів.

Бізнес-ідеї у сфері Інтернет-технологій:

  • власний Інтернет-сайт про кулінарних рецептах;
  • Інтернет-магазин творчих подарунків;
  • створення комп'ютерних дизайнів (інтер'єри, дизайн сайтів, дизайн поліграфії);
  • ведення блогу на жіночу тему.

Удачі вам і пам'ятайте, що якщо ви спробуєте, то є шанси на успіх, а якщо не спробуєте – таких точно не буде.

Дорогі дівчата і жінки, бажаю вам цікавих творчих ідей та успіхів у бізнесі і прошу оцінити статтю і залишити під нею коментарі.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Бізнес для жінок з нуля — 5 простих бізнес-ідей для кожної леді. Секрети успішного старту