Як відкрити свій бізнес без вкладень грошей — 7 перевірених бізнес-ідей 2015 року для новачків і початківців підприємців

чи Можливо без вкладень відкрити свій бізнес і як правильно це зробити? Яким бізнесом вигідно зайнятися, щоб ваші вкладення склали максимум 3000 рублів?

Здрастуйте, дорогі друзі! З вами Олександр Бережнов, підприємець і один з авторів бізнес-журналу .ru.

Сьогодні будемо говорити на тему відкриття свого бізнесу без вкладень «з нуля». У статті я детально розкрию цю тему і дам відповіді на найпоширеніші запитання новачків. Вся інформація, яку ви дізнаєтеся, заснована на моєму практичному досвіді або досвіді моїх друзів-підприємців.

Отож, шановні читачі, обов'язково вивчіть цей матеріал до кінця і сміливо вставляйте сподобалися думки, підходи та ідеї!

Відкриваємо бізнес без вкладень

1. Чому вигідно відкривати бізнес саме без вкладень?

Дорогий читачу, як ви вже здогадалися, найголовніша вигода – це економія на вкладеннях, і, отже, набагато менші ризики.

Наприклад, якщо ви відкриваєте ресторан, то, швидше за все вам знадобиться кілька мільйонів рублів.

Рекомендації новачкам

Уявляєте, скільки потрібно часу, щоб спочатку повернути свої гроші, і тільки після цього можна говорити про якісь заробітки.

У більшості випадків подібні проекти окупаються більш ніж за рік (частіше через 2-3 роки, не раніше).

За статистикою 95% всіх нових бізнесів закриваються не проіснувавши й року!

Тому, дорогий друже, якщо у вас немає досвіду в бізнесі, дам вам пораду   ніколи не вкладайте в бізнес останні гроші, які в тому числі, призначені на невідкладні потреби. Тим більше, не беріть кредит на відкриття бізнесу (повторюся, якщо у вас немає досвіду).

Не раз бачив, як мої друзі втрачали гроші, та й сам потрапляв у неприємні ситуації з-за того, що переоцінював свої сили.

Запитайте себе, що буде, якщо мій бізнес «прогорить»?

Як мінімум ви втратите велику частину грошей. А якщо ви їх взяли в кредит... Просто жах!

Саме тому, починайте бізнес так, щоб ваші вкладення були мінімальними або взагалі ровнялись нулю.

Взагалі, початок будь-якого бізнесу і не важливо, з вкладеннями грошей чи ні, починається з того, що задаєте собі питання:

«Що у мене є таке, що я можу дати людям, і вони за це заплатять мені гроші?»

Наприклад, ви вмієте добре писати статті, грати на музичному інструменті або у вас є педагогічний талант.

Тоді зробіть свій бізнес на основі того, що у вас добре виходить.

Розглянемо практичний приклад.

Один і той же чоловік, який добре вміє грати на гітарі, може заробляти гроші декількома способами:

  • Спосіб 1. Встати на вулиці (в підземному) перехід і грати, збираючи гроші з перехожих (жебраючи). Цей спосіб для одних буде прийнятним, для інших   принизливим. Однак, він найпростіший і очевидний. Досі він себе не вичерпав, адже в кожному великому місті завжди будуть такі музиканти.
  • Спосіб 2. Грати на гітарі у групі виконавців. Такий спосіб підійде людям, мрія яких виступати в складі групи (створити свою музичну групу). Переваги цього способу в тому, що коли-то ви можете стати багатим і знаменитим. Однак, він не позбавлений недоліків — для більшості людей це досить довгий та складний шлях.
  • Спосіб 3. Навчати грі на гітарі, тиражуючи свій талант. Це як раз те, що вам потрібно, якщо ви вмієте щось робити добре.

Розвиваючи гітарну тему...

Якщо ще кілька років тому ви могли просто давати приватні уроки гри на інструменті та брати за них погодинну оплату, наприклад 300 рублів за годину, то сьогодні все змінилося.

Завдяки Інтернету ви можете продавати свої знання необмежену кількість разів, створивши свій інформаційний товар. Тобто тиражувати свій продукт і отримувати гроші багато разів за одного разу виконану працю.

Таким товаром може бути електронна книга або відео-уроки (навчальний відеокурс).

Так, друзі, це вже бізнес, а не просто репетиторство.

Саме так ви можете відкрити бізнес без вкладень, а найголовніше — перший прибуток ви можете отримувати буквально на наступний день.

У наш час все більше людей подібними способами заробляють десятки тисяч рублів на місяць.

Це вам інформація для роздумів. Адже свої таланти можна монетизувати* по-різному.

Монетизація   процес перетворення будь-якої діяльності в гроші (від слова монета або витягувати монету).

У випадку з вмінням грати на гітарі — це різні способи отримання доходу від своїх талантів, які я описав вище.

2. З чого почати відкриття свого бізнесу — 5 практичних рекомендацій для новачків

Це по-справжньому дієві поради, сам іду їм, коли починаю новий проект.

Інструкція

1. Зосередьтеся і почніть «міркувати» письмово

Залишіться в повній тиші на кілька годин, взявши з собою аркуш паперу і ручку.

Напишіть на ньому свої конкурентні переваги: який у вас є досвід, знання, вміння, навички. Це як раз до того, що ви можете дати людям, і вони за це вам заплатять.

Пишіть все детально, з прикладами та успіхами, які вам вдалося досягти за допомогою ваших сильних сторін.

Приклад.

Ви вмієте добре готувати або професійно розбираєтеся в комп'ютерах і так далі. Ваш список повинен містити не менше 20 пунктів.

Це перший і найголовніший крок, який необхідно зробити. Адже він визначить подальшу стратегію ваших дій і фінансовий успіх в бізнесі.

2. Подумайте, до чого з перерахованого у вас «лежить душа»

Знайте, що неможливо досягти успіхів у нелюбимому справі. Співвіднесіть свої таланти з тим, що вам дійсно подобається робити.

Адже буває так, що людина любить співати, але у нього немає до цього здібностей. Буває і навпаки — у вас є талант до малювання, а ви не хочете цим займатися.

Перед тим, як відкрити свій бізнес також проаналізуйте, для якого виду діяльності у вас є найбільша кількість ресурсів.

Приклад.

Якщо ви вирішили зайнятися ремонтом комп'ютерів і встановленням програмного забезпечення, то наявність приміщення для роботи, необхідне обладнання і ваші друзі, яким потрібна ця послуга – ваш дорогоцінний ресурс.

Нехай вашими вкладеннями в бізнес стане те, що у вас вже є, адже тоді вам не потрібно буде купувати «інструменти» для ведення підприємницької діяльності.

3. Складіть бізнес-план перед тим, як відкрити свій бізнес

Це необхідна умова!

У бізнес-плані докладно опишіть діяльність, за допомогою якої ви будете отримувати прибуток, тобто вашу пропозицію для клієнта   товари (послуги).

Тут же пропишіть свою маркетингову стратегію та фінансові показники.

При складанні бізнес-плану зробіть наголос на способи залучення клієнтів, приблизні орієнтири по виручці, прибутку та витрат на організацію своєї справи.

Як скласти бізнес-план я детально описав у великій статті на цю тему.

Якщо ви приділите складання бізнес-плану кілька днів, то запевняю вас, це заощадить вам гроші і час, а крім того, маючи такий правильний підхід до справи, розвиток вашого бізнесу буде відбуватися набагато швидше.

4. Почніть з продажу товарів (послуг)

Відкриваючи свою справу, ви не маєте значною сумою на рекламу.

Повідомте усіх своїх друзів, знайомих і родичів про те, що тепер ви займаєтеся таким бізнесом: продаєте такі товари чи надаєте послуги.

Нехай ваше оточення стане вашими першими клієнтами. Вони вже знають вас і тому довіряють.

Створіть довіру до себе і ви зможете продати що завгодно!

Відома бізнес-мудрість

Наприклад, з моїм другом Віталієм, близько трьох років тому ми успішно зайнялися створенням сайтів і нашими першими клієнтами стали наші друзі-підприємці.

Побачивши, що ми підходимо до своєї справи з душею, вони стали рекомендувати нас своїм друзям. Так ми відкрили свій невеликий бізнес без вкладень і повністю самостійно.

Нашим головним ресурсом для успішного старту послужили наявні навички, здатність швидко навчатися і любов до самоосвіти.

На самому початку, коли ми зайнялися створенням сайтів і брали замовлення, ми навіть не знали, як його виконати, тобто попутно навчались тому, як створювати сайти.

В подальшому, після успішного виконання низки проектів, наша якісна робота «продавала» нас сама. Спрацював ефект «сарафанного радіо», коли ми більше не шукали клієнтів, а вони шукали нас.

5. Залучіть в свій проект партнера

Якщо є така можливість, знайдіть толкового одного з досвідом ведення підприємницької діяльності і позитивними результатами. Запропонуйте йому стати вашим партнером або хоча б консультантом-координатором ваших дій.

Багато починаючі підприємці думають, що це дуже погано, так як заробітки доведеться ділити на двох. Але це помилка!

Практика показує, що вдвох (втрьох) справа піде набагато швидше, і якщо ви правильно розподіліть функції у вашій команді, то в перспективі заробите набагато більше, ніж поодинці.

Головне при цьому не посваритися і чітко визначити, хто за що відповідає і яку винагороду отримуватимуть за свій внесок у проект.

3. Чому підприємцю краще відкривати бізнес у сфері послуг?

Говорячи про бізнес без стартового капіталу, мається на увазі швидше за надання послуг, так як на купівлю товару та його перепродаж щодо потрібні великі кошти. Звичайно, можна брати товар «під реалізацію», але цей спосіб продажу на етапі старту підійде не всім. Не будемо тут розглядати.

Давайте порівняємо класичний бізнес з орендою приміщення і закупівлею товару з бізнесом по наданню послуг.

Цей приклад наочно показує, чому ВИГІДНО відкривати бізнес без вкладень (стартового капіталу).

ми Всі знаємо, що бізнес – це з одного боку більші можливості, а з іншого — великі ризики, але якщо грамотно звести ці ризики до мінімуму, тоді ми отримаємо тільки другий пункт – великі можливості!

Нижче я наводжу порівняльний аналіз двох підприємницьких проектів з основними показниками, які характеризують малий бізнес.

Порівняємо проекти двох підприємців-початківців: Марії Іванівни та Івана Петровича.

Обидва вони зареєструвалися як індивідуальні підприємці і почали займатися комерційною діяльністю. Якщо ви хочете дізнатися, як відкрити ІП   читайте мою статтю «Як відкрити ІП за 3 години»

Марія Іванівна стала приватним репетитором, а Іван Петрович відкрив магазин чоловічих костюмів. Давайте відразу зробимо застереження, що обидва наших підприємця фахівці у своїй справі. Марія Іванівна хороший педагог, а Іван Петрович знає толк в костюмах.

Хто крутіший

Порівняльна таблиця бізнес-проектів
Марії Іванівни та Івана Петровича:

Критерії оцінки бізнесу Марія Іванівна   репетитор Іван Петрович – власник магазину костюмів
Початкові фінансові вкладення Мінімальні Істотні
Періодичні фінансові вкладення Мінімальні Істотні
Тимчасові витрати Середні Середні
Технічна складність Відносно легко Досить складно
Гнучкість бізнесу Висока ступінь мобільності (адаптивності) Низька ступінь мобільності (адаптивності)
Конкуренція Відносно висока Відносно висока
Потенціал зростання доходів Низький Середній
Час виходу на точку беззбитковості Дуже швидко Відносно довго
Місткість ринку (попит товару/послуги) Досить висока Досить висока

Звичайно, це лише поверхневий аналіз і він не відображає всі нюанси. Але навіть тут видно, що значно менше ризиків у Марії Іванівни. А завдання підприємця – початківця- мінімізувати ризики.

найцікавіше, для того, щоб заробити Марії Іванівні 40 000 рублів за місяць, їй треба вкласти приблизно 8000 рублів (проїзд, реклама, податки).

А от Івану Петровичу тут набагато складніше, так як для того, щоб заробити ті ж 40 000 рублів за місяць, йому потрібно витратити близько 200 000 рублів за той же період (собівартість товару, оренда приміщення, більш дорога реклама, більш високі податки, знос торгового обладнання, заробітна плата персоналу при необхідності).

З цього можна зробити висновок:

  1. При відкритті своєї справи з нуля (з мінімальними вкладеннями) зробіть наголос на надання послуг (якщо не маєте при цьому іншими ресурсами: гроші, зв'язки, клієнтська база і т. д.).
  2. Не намагайтеся зробити все ідеально. Замість цього робіть все за принципом поступового поліпшення. Це знизить ваші тимчасові і фінансові витрати. Так ви зможете відкрити бізнес без грошей або з їх мінімальною наявністю.
  3. Виявити свої сильні сторони і заявіть про себе за допомогою реклами та особистих контактів.

І, мабуть, найголовнішим умовою на старті нового проекту є дії.

Пам'ятайте, тільки дії призводять до результатів!

Тільки перед тим як діяти, перевірте, чи є у вас хоча б невеликий грошовий резерв, адже навіть якщо ви почнете свою справу, все одно є ризики, що ваш проект буде не таким прибутковим, як очікувалося, а це значить, що вам доведеться покривати поточні витрати з інших джерел.

4. Як відкрити бізнес без вкладень — 7 перевірених бізнес-ідей 2015 року

Всі ідеї, описані нижче, я перевірив особисто або описав їх, грунтуючись на досвіді моїх друзів, які успішно займаються бізнесом в цих сферах.

Вам залишиться лише вибрати для себе вид бізнесу за душі і почати занурюватися в нього.

А також ви можете ознайомитися з ще однією статтею нашого сайту, про те, які ідеї для бізнесу актуальні і успішні в цьому році.

Бізнес-ідея 1. Співпрацю з компанією мережевого маркетингу

Мережевий маркетинг

Непосвячені люди часто мають багато думок на цей рахунок, вважаючи, що це мережевий маркетинг — це обман, піраміда і так далі. Запевняю вас, що це не так.

Що зрозуміти, як працює цей тип продажів, прочитайте нашу статтю «Що таке мережевий маркетинг».

Давайте розберемося, в чому переваги мережевого маркетингу перед класичним бізнесом:

  1. Мінімальні вкладення: від 10 до 100 доларів
  2. Отримання основних навичок ведення бізнесу:
    • вміння вести переговори;
    • планування своєї діяльності;
    • управління командою;
    • відстеження товарообігу;
    • розрахунок прибутку і т. д.
  3. Можливість створити собі пасивний дохід, тобто такий дохід, який не залежить від вашої повсякденної діяльності. Тут ви можете регулярно отримувати гроші за одного разу виконану роботу.

Якщо ви ще не знаєте, що таке пасивний дохід або хочете створити такий дохід самостійно і без вкладень, тоді читайте мою статтю «Як створити пасивний дохід»

Я особисто знайомий з людьми, які заробляють в сфері мережевого маркетингу кілька тисяч доларів на місяць. При цьому вони не бігають з сумками та каталогами, як дівчатка у метро. Цей спосіб самостійного відкриття бізнесу без великих вкладень відмінно підійде комунікабельним і відкритим людям.

Якщо ви новачок, то ще одна популярна стаття на нашому сайті допоможе вам: «Як заробити гроші новачку».

Бізнес-ідея 2. Бізнес-партнерство зі своїм роботодавцем

Партнерство

Давайте розберемо цю бізнес-ідею на прикладі.

Ви працюєте у відділі продажів невеликої компанії, яка реалізує комп'ютери. У вас є оклад і премія за виконання або перевиконання плану продажів.

Звичайно, ваш роботодавець зацікавлений у тому, щоб ви продавали як можна більше комп'ютерної техніки. В цьому випадку, вам потрібно знайти спосіб істотно збільшити продажі в компанії.

Можливо, для цього вам потрібно буде відкрити філію вашої фірми в іншому місті або районі, поїхати у відрядження, вийти на більш заможних клієнтів і так далі.

Підготуйте письмове пропозиція вашому начальнику (власнику бізнесу), напевно, він буде тільки радий вашої ініціативи. Якщо вона буде адекватно оцінена, а ви впораєтеся зі своїм завданням, то через деякий час ви зможете стати не просто співробітником, а керуючим партнером цієї компанії, маючи свою частку в загальній прибутку фірми.

Така схема початку своєї справи вже зарекомендувала себе на практиці. Зокрема, її рекомендує легендарний російський підприємець, тренер в області успіху, Володимир Довгань.

Саме таким способом у мого знайомого підприємця, його звуть Микола, відразу два співробітника переросли в бізнес-партнерів.

Один із співробітників був найманим директором, а інший юристом. Кожен з цих хлопців взяв на себе по одній галузі бізнесу, якими займається Микола, і стали їх розвивати, отримавши статус керуючий партнерів в його фірмі.

Бізнес-ідея 3. Продаж своїх знань через Інтернет

Продаж своїх знань в Інтернеті

Є відомий вислів: «Знання   сила!» Особливо, якщо це практичні знання, підкріплені результатом.

Вмієте щось робити добре: співати, малювати, програмувати, фотографувати? Є тисячі людей, які хочуть робити це також як і ви.

Проблема в тому, що вони не знають, з чого почати. Допоможіть їм дізнатися про це (навчитися) за гроші. Поділіться своїм досвідом у справі, яку ви любите і робите добре.

Вище я вже писав, що ви можете не просто давати консультації та уроки по якійсь темі, а тиражувати своє навчання, створивши платний інформаційний товар.

Мій викладач англійської мови, Олексій вже не перший рік займається навчанням людей по скайпу англійської та німецької мов.

Кілька місяців тому він вирішив записати свою авторську методику вивчення іноземної мови за рік, у формі інформаційного товару і став продавати її в Інтернеті.

Тепер у нього йде активний дохід від викладацької діяльності і пасивний дохід (без його участі) від продажу навчальних курсів в Інтернеті.

Це одна з форм ведення бізнесу в мережі.

В Інтернеті існує ще безліч способів заробити гроші. Дізнатися про них ви можете з статті нашій статті «Як заробити гроші в Інтернеті».

Ця стаття буде особливо цікава новачкам.

Бізнес-ідея 4. Створення бізнесу в Інтернеті

Заробіток в Інтернеті

Не найпростіший шлях вам належить пройти, якщо ви вирішили організувати бізнес у всесвітній павутині. Але, повірте, воно того варте!

Ця бізнес-ідея підійде для тих, хто хоче заробляти гроші і розвивати свою справу без прив'язки до місця. Тобто своїм бізнес-проектом ви можете керувати з будь-якої точки земної кулі, де є комп'ютер та Інтернет.

Розбираючись в Інтернет-технологіях, ви можете створювати сайти на замовлення й організувати свою власну web-студію. Про те як ми з другом Віталієм заробили на цьому більше 500 000 рублів, я розповів у статті «Як заробити на створенні сайтів під замовлення». Це також може стати вашим бізнесом в Інтернеті. Адже для цього навіть не обов'язково мати офіс і з замовниками можна працювати віддалено.

Наприклад, я зараз перебуваю на Чорному морі в місті Сочі і одночасно займаюся бізнесом в Інтернеті.

І скажу вам чесно, що це дуже здорово! Адже в будь-який час я можу піти гуляти до моря, зустрітися з друзями або просто відпочити. У мене немає начальників, а є тільки клієнти і бізнес-партнери.
Якщо ви відчуваєте в собі сили почати повноцінний інформаційний бізнес в мережі, то це буде найкращим рішенням, за умови, що ви готові вкладати час у свій проект.

Наприклад, сайт .ru, на якому ви зараз читаєте цю статтю, є одним з моїх бізнес-проектів. На його створення і розкрутку у мене і мого партнера Віталія пішов не один місяць наполегливої роботи, зате зараз проект процвітає і приносить гарний прибуток від реклами, яка на ньому розміщується.

Якщо ви цікавитеся заробітком в Інтернеті і хочете дізнатися, як можна заробляти десятки тисяч рублів, створивши свій відвідуваний Інтернет-ресурс, обов'язково ознайомтеся з моєю статтею «Як заробити на своєму сайті».

Вище я вже писав про таке поняття як пасивний дохід. Так ось, друзі. Свій відвідуваний сайт — це прекрасна можливість створити собі джерело такого доходу.

Бізнес-ідея 5. Перепродаж речей з допомогою електронних дощок оголошень

Заробіток на Авіто

найпростіший бізнес, який тільки можна почати — це звичайна перепродаж або кажучи простіше   спекуляція. Ви купуєте щось дешевше, а потім перепродуєте дорожче.

Але так як у статті ми говоримо про бізнес без вкладень або з незначними вкладеннями, ми з вами не будемо відкривати магазин, відразу офіційно реєструватися і купувати купу товару.

Що я пропоную вам зробити.

Для початку потренуйтеся і продайте непотрібні речі з дому. Це може бути старий ноутбук, велосипед, шафа або дитячі іграшки.

Якщо ви просто проведете огляд свого житла, а ще і в гараж або на балкон заглянете, то запевняю вас, що ви знайдете багато непотрібних вам речей (а комусь іншому вони дуже потрібні, повірте моєму досвіду), і побачите «барахло» мінімум на кілька тисяч рублів.

Особисто я, коли провів ревізію в квартирі, знайшов всякої всячини майже на 50 000 рублів. І це тільки при поверхневому огляді.

Далі, сфотографуйте ці речі і додайте оголошення в Інтернеті. Для старту найкраще підійде популярна електронна дошка «Авіто» (avito.ru).

Вам залишиться лише отримувати дзвінки і зустрічати вдома покупців.

Якщо ви хочете, щоб переконатися, що все дійсно так просто, обов'язково прочитайте мою статтю «Як заробити на Авіто — 10 000 руб. за 1 тиждень».

Але одним сайтом Авіто можна не обмежуватися. У кожному місті, як правило, є свій місцевий сайт з можливістю розміщення безкоштовних оголошень. При бажанні ви можете рекламувати речі, що продаєте, навіть за допомогою оголошень у місцевих газетах на кшталт «З рук в руки» або «Все для вас».

Це також скоротить час ваших продажів.

Далі, коли у вас вже буде досвід в заробітку таким способом, просто повторіть всі ваші дії, а також почніть шукати підрядників і постачальників товару (тих же речей) і продавайте їх на Авіто і подібних сайтах.

Гарантую, що цим способом можна заробляти навіть у перший місяць гроші, порівнянні з середньою зарплатою у вашому населеному пункті.

Бізнес-ідея 6. Організація служби побутових доручень «Чоловік на годину»

Чоловік на годину

Ідея бізнесу «Чоловік на годину*» не нова, проте вона з кожним роком стає все актуальнішою. Люди у нас зайняті, а враховуючи велику кількість одиноких жінок, ця послуга завжди буде користуватися популярністю.

«Чоловік на годину» - популярне народне назва послуг з дрібного побутового ремонту у будинку, який зазвичай виконує чоловік.

Якщо ви чоловік і володієте навичками по ремонту сантехніки, електрики, можете «прибити поличку» або замінити дверний замок, то в принципі у вас не буде відбою від клієнтів, завдяки вашим умінням і правильній рекламі.

Якщо ваша «рукастость» не раз виручала вас в домашніх справах, то чому б не почати продавати свої послуги?

Мій хороший знайомий, його звуть Євген, відкрив у нашому місті Ставрополі службу «Чоловік на годину». Третій рік займається цією діяльністю, вже набрав собі команду помічників і бере відсоток з виконаних ними робіт.

Дайте оголошення на тому ж Авіто. Пройдіться по району і розклейте оголошення з пропозицією ваших послуг.

Якщо ви хочете скласти ефективне рекламне оголошення, то всю необхідну інформацію знайдете в моїй статті по темі написання ефективних рекламних текстів.

Після того, як у вас з'явиться кілька задоволених клієнтів, замовлення будуть приходити до вас за їх рекомендаціями. Спрацює ефект «сарафанного радіо».

Порада в тему:

Замовте собі візиток і кожному клієнту вручайте їх. На візитці напишіть, що при повторному зверненні ваш клієнт отримає знижку 10% на послуги.

Це допоможе вам швидко напрацювати постійних клієнтів.

Якщо ви правильно організовуєте свою роботу, будете виконувати її якісно і рангу добрі відносини з клієнтами, то незабаром у вас буде шквал замовлень і вам доведеться наймати помічників.

У мого друга Жені з його службою «чоловік на годину» було саме так. По цій схемі ви також можете відкрити свій бізнес без вкладень, максимум що вам знадобиться — це мінімальні гроші на рекламу і на свій інструмент.

Займаючись наданням таких послуг бажано мати свій автомобіль, але це зовсім не обов'язкова умова.

Спробуйте, якщо відчуваєте, що таке заняття вам по плечу.

Бізнес-ідея 7. Домашній бізнес з надання ваших персональних послуг

Надання персональних послуг

Остання бізнес-ідея в нашому списку буде ставитися не до конкретної сфері діяльності, а скоріше до того, що ви вмієте робити і можете на цьому заробляти найближчим часом прямо у себе вдома.

наприклад, якщо ви чоловік і у вас є свій гараж поряд з будинком, почніть надавати послуги по ремонту автомобілів, організувавши свій невеликий «домашній» автосервіс.

Якщо ви жінка, і, наприклад, захоплюєтеся йогою, відучилися на перукаря чи вмієте робити манікюр   на всім це можна заробити.

Так моя знайома Анна Бєлан, захоплюючись рукоділлям, спочатку виготовляла вироби вдома і продавала їх, а тепер відкрила свою творчу студію, де навчає дітей цього мистецтва.

Причому клієнтів у Ані тільки додалося, зараз великі компанії замовляють їй виготовлення брендових виробів до свят, а вона заробляє на цьому, займаючись улюбленою справою.

Зацікавившись її досвідом, я взяв у Ані інтерв'ю, в якому розповідається як заробити на рукоділлі. Рекомендую вам прочитати його, особливо, якщо ви дівчина чи чоловік, який шукає чим зайняти свою дружину і поправити матеріальне становище. :)

Згадайте, напевно хтось з ваших друзів або знайомих займається бізнесом вдома, використовуючи свої навички та вміння в різних сферах.

Поспілкуйтеся з цією людиною і переймите його досвід. Впевнений, що з часом ви станете не менш успішним підприємцем.

5. Висновок

Шановний читач, я сподіваюся, що думки, ідеї та наочні приклади в цій статті допоможуть вам почати свій бізнес без вкладень. Якщо ви тільки починаєте шлях у підприємництві, шукайте бізнес-ідеї для старту свого проекту, хочете відкрити бізнес самостійно, то частіше заходьте на сторінку бізнес-журналу .ru.

Рекомендую вам подивитися відео знаменитого підприємця Володимира Довганя про те, як розпочати бізнес без вкладень чотирма способами:

Сьогодні ми досить детально розібрали важливу тему для підприємців-початківців.

Будьте рішучі, оптимістичні, не бійтеся помилятися.

Друзі, не забувайте ставити лайки. Ваші лайки мотивують нас   авторів сайту писати такі статті. Якщо є питання і побажання залишайте їх у коментарях до статті.

Бажаю вам успішного старту в бізнесі.

Буду радий, якщо ви залишите коментарі під статтею та оцініть її!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Як відкрити свій бізнес без вкладень грошей — 7 перевірених бізнес-ідей 2015 року для новачків і початківців підприємців