Курси підвищення кваліфікації дистанційно — як пройти дистанційний курс за 6 кроків: інструкція для новачків + професійна допомога у дистанційному підвищення кваліфікації

У чому особливості дистанційного підвищення кваліфікації педагогічних працівників? Як вибрати центр навчання для проходження дистанційного курсу? Де пройти курси підвищення кваліфікації дистанційно?

Вітаю всіх читачів онлайн журналу ! На зв'язку Алла Просюкова.

Уявіть ситуацію. Ви відчуваєте, що вам не вистачає професійних знань, щоб бездоганно виконувати свої нові посадові обов'язки. Можливо, ви мрієте просунутися по кар'єрних сходах. Чи хочете в корені змінити свою професію, але для переходу на нове місце роботи у вас не вистачає навичок.

Не впадайте у відчай, вихід є! Для вирішення всіх цих проблем вам необхідно пройти курси підвищення кваліфікації! Зрозуміло, ви, як і я, цінуєте свій час. Тоді дистанційні курси   саме те, що вам потрібно! Про це і піде мова в моїй новій статті.

Читайте до кінця   вашій увазі я запропоную огляд надійних освітніх компаній, кілька корисних порад з вибору дистанційних курсів і цікаве відео по темі статті.

Курси підвищення кваліфікації дистанційно

Зміст
  1. У чому особливості підвищення кваліфікації дистанційно
  2. Які існують переваги дистанційних курсів   огляд основних переваг
  3. Як пройти дистанційні курси підвищення кваліфікації   покрокова інструкція
  4. Професійна допомога у дистанційному підвищення кваліфікації   огляд ТОП-3 компаній з надання послуг
  5. Як вибрати центр дистанційного навчання — 4 корисних ради
  6. Висновок

1. У чому особливості підвищення кваліфікації дистанційно

Що таке підвищення кваліфікації, я думаю, пояснювати не потрібно. У століття високих технологій, постійно мінливого законодавства, появи новітнього обладнання та програмного забезпечення самі роботодавці зацікавлені у підвищенні рівня професійних компетенцій своїх співробітників.

У багатьох компаніях діють розроблені та затверджені плани підвищення кваліфікації персоналу, відповідні потребам фірми та професійним рівнем її працівників. Напевно багато хто з вас, шановні читачі, не раз навчалися на таких курсах, а значить, знайомі з цим поняттям не з чуток.

Однак сьогодні я хочу акцентувати вашу увагу на курсах, які проводяться дистанційно.

Дистанційне навчання   навчання на відстані, коли навчальна організація взаємодіє зі слухачем курсів повністю з допомогою інтернет-технологій.

При такій формі навчання компанія, що пропонує курс, заздалегідь розробляє програму, навчальні посібники, систему контролю і перевірки знань, повністю адаптовану під віддалене навчання.

Курси підвищення кваліфікації дистанційно   зручна і ефективна форма навчання. Але вона вимагає від учнів великої самодисципліни та особистої мотивації.

Підвищення кваліфікації для працівників деяких галузей має свої особливості. Так, підвищення кваліфікації педагогічних працівників повинно проводитися не рідше 1 разу в 3 роки. Для всіх інших професій ця процедура передбачена не рідше 1 разу в 5 років.

Якщо вас цікавить розвиток персоналу по всіх напрямах, то читайте про це окрему статтю на нашому сайті.

2. Які існують переваги дистанційних курсів   огляд основних переваг

Плюсів дистанційного навчання   безліч.

Розглянемо головні з них.

Перевага 1. Економія часу

найважливіше перевага   економія часу. Уявіть: вам не потрібно витрачати час на дорогу, ви можете займатися, коли хочете і де хочете!

У вас з'явилася вільна хвилинка-інша? Відмінно! Вмикайте комп'ютер і вперед до знань і кращого майбутнього!

Ви самостійно вирішуєте, скільки часу ви будете вивчати той чи інший матеріал.

Приклад

Наталія професійний бухгалтер. Їй надійшла пропозиція від однієї з компаній Казані зайняти місце начальника зведено-аналітичного відділу з досить привабливими умовами та перспективами подальшого кар'єрного зростання.

Дівчина дала згоду. Але як з'ясувалося, у неї не достатній рівень кваліфікації. Їй було запропоновано його підвищити на курсах підвищення кваліфікації дистанційно.

Почавши вчитися, Наталя не стала робити наголос на ті навчальні блоки, які вона вже знала. Наприклад, матеріал з бухобліку вона тільки побіжно переглянула і відразу здала тестове завдання. Це дозволило їй вивільнити час на блок з SWOT-аналізу, з яким вона була на «ви»!

Як показав приклад, при «дистанционке» планування часу на вивчення кожного блоку повністю віддано на розсуд того, хто навчається, що неможливо при звичайній формі навчання.

Перевага 2. Зниження витрат на навчання

Вартість дистанційного навчання, як правило, значно дешевше. Таке ціноутворення цілком зрозуміло.

перевага дистанційних курсів

Освітній заклад, проводять курси професійної перепідготовки і курси підвищення кваліфікації, не витрачає кошти на покупку власного приміщення або оренду площ для проведення занять. Організаторам не потрібно утримувати навчальні приміщення і витрачатися на комунальні платежі, прибирання, оренду і т. п.

Крім того, ви не витрачаєте кошти на проїзд до місця занять. Все це в підсумку дозволить вам знизити свої витрати на навчання та значно заощадити.

3 Перевагу. Відсутність прив'язки до одного місця

Дистанціонка гарна ще й тим, що вчитися можна в будь-якому місці. Така освіта не залежить від вашого географічного розташування. Все, що вам потрібно, — це комп'ютер з інтернетом. Вдома, у відпустці або у відрядженні — ви не припиняєте навчання ні за яких обставин.

не треба переживати про те, як повідомити роботодавця про наближення екзаменаційної сесії. Ви здаєте іспити у зручний час, навіть якщо це глибока ніч або святковий день.

Перевага 4. Підвищення якості навчання

За рахунок використання в навчанні сучасних технологій відкривається доступ до великої кількості різних електронних бібліотек, довідників та відеоматеріалів. Таким чином, навчання персоналу та підвищення його кваліфікації стає більш якісним і повноцінним.

Перевага 5. Миттєвий доступ до електронних бібліотек і баз знань

Нові сучасні технології дозволяють мати постійний доступ до всім необхідним навчальним матеріалам. Вам більше немає необхідності шукати по бібліотеках потрібний підручник і чекати своєї черги на його отримання.

Ви отримуєте миттєвий доступ до матеріалів в електронному вигляді, і користуєтеся ними стільки, скільки потрібно і тоді, коли це потрібно.

3. Як пройти дистанційні курси підвищення кваліфікації   покрокова інструкція

Правильний підхід до організації дистанційного навчання   запорука його успішного проходження, отримання якісних знань і необхідних навичок.

Використовуйте покрокову інструкцію, і результат не змусить себе чекати.

Крок 1. Вибираємо освітній центр і програму курсів

Щоб не витрачати час і гроші даремно, до вибору навчального центра і програмі курсу ставитися з усією відповідальністю. Дистанційне навчання дозволяє вибрати найбільш відповідає вашим вимогам центр, що знаходиться в будь-якій точці РФ і навіть на територіях близького і далекого зарубіжжя.

Уважно знайомтеся з умовами навчання, програмами курсів, їх тривалістю, а також формою документа, що видається по їх закінченню. Скористайтеся моїми порадами, розміщеними в кінці цієї статті. Вони також допоможуть вам визначитися з вибором.

Крок 2. Відправляємо онлайн-заявку

На сайті обраного навчального закладу знайдіть форму онлайн-заявки, заповніть всі поля: ПІБ, адресу, телефон, місто проживання, курс, дату початку навчання.

Потім натискаєте кнопку «відправити». Ось власне і все! Тепер залишається чекати відповіді.

Крок 3. Отримуємо лист-відповідь від приймальної комісії

Фахівці приймальної комісії, розглянувши вашу заявку і прийнявши її, направлять на адресу вашої електронки перелік необхідних для укладення договору на підвищення кваліфікації документів та інструкції щодо подальшої організації навчання.

Крок 4. Заповнюємо і відправляємо документи

Уважно ознайомтеся з надісланим переліком документів. Підготуйте всі необхідні оригінали. Чітко відскануйте кожен документ на кольоровому сканері в окремий файл. Файл називайте так, як він названий у переліку. Так ви зекономите час на її подальшу обробку приймальною комісією та підготовку договору.

Готові скани надішліть на зазначений у листі електронну адресу.

Крок 5. Оплачуємо вартість навчання

Як правило, навчальна компанія пропонує своїм майбутнім курсантам квитанцію для оплати навчання. Оплатити послуги можна і за банківськими реквізитами, вказаними в договорі.

Дізнавайтеся порядок оплати. Деякі фірми дозволяють оплату в розстрочку.

Крок 6. Проходимо курси і отримуємо диплом

Курс підібраний, договір укладено, навчання сплачено. Приступайте до занять.

Рекомендую спочатку ознайомитися з усіма навчальними блоками. Якщо немає жорсткого вимоги до порядку їх проходження, виберіть з них найбільш легкі для вас. Такий підхід дозволить вам пройти блок швидше і залишити більше часу на найбільш складні матеріали.

Якщо програмою передбачено поетапне проходження навчання (блок за блоком без права самостійного вибору їх черговості), то зверніть увагу на час, визначений для проходження курсу. Пам'ятайте: у нього потрібно обов'язково вкластися.

отримання диплома

Після проходження курсу і успішної здачі тестування, екзамену або іншого виду випробування ви отримаєте диплом, посвідчення чи свідоцтво. Цей документ дозволить вам досягти поставленої мети: новій посаді, підвищення зарплати, збереження робочого місця і т. п.

Раджу в продовження цієї статті прочитати публікацію на тему «Професійна перепідготовка», розміщену на сайті нашого проекту.

4. Професійна допомога у дистанційному підвищення кваліфікації   огляд ТОП-3 компаній з надання послуг

Знайомтеся з моїм міні-оглядом фірм, що надають послуги з дистанційного підвищення кваліфікації.

Представлені компанії будуть особливо цікаві працівникам освіти, хоча і представники інших професій також знайдуть тут корисну інформацію.

1) Педкампус

педкампусСДН «Педкампус» при Московській академії професійних компетенцій проводить професійну перепідготовку і підвищення кваліфікації працівників освіти за низкою напрямків. Всього «Педкампус» пропонує своїм клієнтам більше 60 різних програм.

Основні навчальні програми:

  • вихователь/педагог дошкільної освіти;
  • педагог-психолог;
  • соціальний педагог;
  • тренер-викладач;
  • дефектолог/логопед;
  • викладач системи профосвіти;
  • учитель.

Вартість навчання залежить від обраного курсу та виду навчання. Так вартість профпідготовки становить від 3330 руб. на місяць, вартість підвищення кваліфікації від 2490 руб. за програму. У цю суму включені необхідні матеріали, супровід викладачів, пересилання документів.

2) Инфоурок

инфоурокТОВ «Инфоурок»   компанія з Смоленська. Сфера її інтересів   додаткова освіта дітей і дорослих, а також додаткову професійну освіту. Це великий освітній портал для вчителів різних спеціалізацій.

На сайті компанії кожен бажаючий може знайти і придбати:

  • відеоуроки для вчителів і учнів з усіх розділів шкільної програми;
  • вебінари для вчителів;
  • курси професійної перепідготовки для працівників освіти;
  • онлайн тести для вчителів і вихователів (з видачею сертифікатів і дипломів).

Незважаючи на те, що компанія ще досить молода (проект існує трохи більше 4 років), її сайт став одним з найпопулярніших російських порталів.

3) Віконт

ВіконтТОВ «Віконт»   навчальний центр з Москви, пропонує підвищення кваліфікації дистанційно за кількома напрямками.

 

«Віконт» проводить курси для:

  • будівельників;
  • електриків;
  • електромонтерів;
  • електромонтажників;
  • співробітників, що відповідають за безпеку: промислову, пожежну та електробезпеку.

Переваги навчального центру:

  • викладачі-практики з досвідом роботи на профільних підприємствах;
  • комп'ютерні програми, що моделюють практичні ситуації;
  • кілька форм навчання;
  • спеціально розроблена система тестування та перевірки знань.

«Віконт» пропонує привабливі ціни на навчання. Для ознайомлення з вартістю курсів компанії, ми представили дані по деяким з них в таблиці.

Цінову пропозицію компанії «Віконт»

Курс Термін навчання, годину Вартість ( за 1 чол.) руб.
1 Професійна перепідготовка у сфері охорони праці для спеціаліста з охорони праці 256 20 000
2 Навчання відповідальних за ЗІЗ 4 2 000
3 Підвищення розряду/переатестація за професіями: Електромонтер, Електромонтажник, Слюсар-електрик 32/16 8 000
4 Промисловий альпініст (підвищення розряду/переатестація) 72 6 000

Більш докладно про всі пропозиції та умови дізнавайтеся на сайті, по телефону або надіславши запит на електронну пошту.

5. Як вибрати центр дистанційного навчання — 4 корисних ради

Правильно вибрати центр, що пропонує курси підвищення кваліфікації дистанційно, дуже важливо.

Саме від цього вибору залежить, наскільки корисним і якісним буде ваше навчання.

вибір програми навчання

Ознайомтеся з моїми порадами, вони допоможуть вам уникнути прикрих непорозумінь і вибрати потрібний навчальний центр.

Порада 1. Перевірте ліцензію на ведення освітньої діяльності

Послуги з освітньої діяльності підлягає ліцензуванню. Обов'язково перевіряйте дозвільні документи.

Звертаю вашу увагу! Якщо по закінченню навчання компанія, його організувала, не видає ніяких документів, що свідчать про присвоєння кваліфікації або зміну розряду/категорії, то на цей вид діяльності ліцензія не потрібна.

Порада 2. Вивчіть відгуки клієнтів

Вирішуючи питання про підвищення своєї кваліфікації і вибираючи навчальну компанію, вивчіть відгуки тих, хто вже навчався на цих курсах.

З відгуків ви можете дізнатися:

  • вирішує освітній центр технічні проблеми з роботою навчального сервісу;
  • як швидко навчаються отримують відповіді на задані кураторам і викладачам питання;
  • організовує центр онлайн семінари та консультації.

Порада 3. Зверніть увагу на термін діяльності центру

Центр дистанційного навчання з «історією», зазвичай, має налагоджену систему навчання з хорошою технічною підтримкою. Крім того, чим довше центр веде свою діяльність, тим більше довіри він заслуговує. У таких компаній за період діяльності накопичується солідна клієнтська база.

Відомості про основних клієнтів є на сайті. Проаналізуйте їх складу. Наявність серед навчаються працівників відомих компаній викликає додаткову довіру.

Порада 4. Проаналізуйте кількість годин навчання, яке пропонують спеціалісти центру

Вибираючи організацію профнавчання, слід знати, що неможливо підвищити кваліфікацію за короткий термін. Отже, ні про яке експрес-навчання мови бути не може.

Курси підвищення кваліфікації передбачають навчальні програми, які бувають короткостроковими (72 години) і тривалими (144 години). Якщо програма розрахована не менш ніж на 72 години, то таке навчання підвищенням кваліфікації не вважається.

Плюси і мінуси дистанційного навчання дізнавайтеся з відеоролика.

6. Висновок

Тепер ви знаєте, як організовані курси підвищення кваліфікації дистанційно. Використовуючи наші поради, ви зможете вибрати «правильну» освітню компанію і отримати потрібний результат.

Питання до читачів

- ваша компанія можливість підвищення кваліфікації за її рахунок? І якщо так, то по яких напрямках?

Нехай ваша кваліфікація завжди відповідає вашим потребам! Будемо вдячні за коментарі по темі статті. Залишайте відгуки та ставте лайки в соцмережах!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Діловий світ » Курси підвищення кваліфікації дистанційно — як пройти дистанційний курс за 6 кроків: інструкція для новачків + професійна допомога у дистанційному підвищення кваліфікації