Стівен Кові – коротка біографія автора + огляд книги 7 навичок високоефективних людей та інших творів автора, а також цитати та відео

Хто такий Стівен Кові? Яка його біографія? А також ознайомитеся з оглядом популярної книги автора – 7 навичок високоефективних людей

Здравствуйте, шановні читачі бізнес-журналу ! З вами знову постійний автор видання Дмитро Шапошников.

Сьогодні я хочу представити вам нову публікацію з рубрики «Відомі люди». Дана стаття присвячена Стівена Кові – викладача, лектора, консультанта по управлінню та керівництву, автору бестселерів, переведених на сотні мов.

Стівен Кові - біографія і книги

1. Стівен Кові – коротка біографія, сфера діяльності, історія успіху

Люди бізнесу рідко діляться секретами свого успіху: конкуренція зобов'язує застосовувати знання та вміння в суто особистих цілях.

Тим більше цінується корисна література з підприємницької діяльності та управління, розкриває внутрішні механізми комерції і мотивуюча початківців комерсантів на сміливі ділові проекти.

Стівен Кові (Stephen Covey, 1932 2012) – відомий автор бестселерів, консультант з питань управління та керівництва, викладач і лектор, промовець і прекрасний сім'янин.

За своє життя написав десятки корисних і цікавих книг, присвячених питанням ефективності, управління бізнесом, часом, власним життям.

Детальніше про те, що таке управління і як стати ефективним управлінцем, ми вже писали в окремій статті.

Кові вчить людей управляти зовнішньою і внутрішньою реальністю з максимальною результативністю, витягуючи з своїх дій максимум користі.

Його книга «Сім навичок високоефективних людей» була внесена журналом «Тайм» у список 25 найвпливовіших і корисних книг по бізнесу.

Стівен Кові зі своєю книгою 7 навичок високоефективних людей

Управління часом (тайм-менеджменту) у автора приділяється особлива увага, причому він має власний підхід до цього процесу, звертаючи увагу не на швидкість руху до мети, а на правильний вибір самого напрямки дій.

Інші досягнення Стівена Кові:

  • 12 почесних докторських ступенів;
  • інтернаціональна премія «Підприємець року» в 1994 році;
  • став оратором року в 1999 р.;
  • премія «Людина Світу» в 1998 р.;
  • загальний тираж книг – понад 40 млн. примірників;
  • американська премія за батьківство (у Кові 9 дітей і 50 онуків).

Перш ніж перейти до літературної спадщини Кові, зупинимося на його біографії та історії успіху.

Біографія Стівена Кові

Народився в Солт-Лейк-Сіті в 1932 році. Дитинство провів на фермі в оточенні 3 сестер і брата. У підлітковому віці лікарі поставили Стівену діагноз – дефіцит кісткової тканини і заборонили заняття спортом. Хлопець зосередився на навчанні і вже в ранній юності виявив інтерес до ораторству та виступів.

У 16 років він продовжив освіту в університеті Юти, вступивши на спеціальність «Управління бізнесом» і успішно закінчив курс. Але навчання на цьому не закінчилося – Кові отримав ступінь магістра в Гарварді і ступінь доктора філософії в релігійному університеті Бригама Янга.

Кові продовжував вчитися все життя, отримавши добрий десяток докторських ступенів і почесних звань.

Займаючись ораторською діяльністю і викладанням, Кові писав книги і проповідував релігійні ідеї по всьому світу. У 60-х роках він кілька років працював мормонским проповідником в Англії та Ірландії.

Стівен Кові виступає

Повернувшись у США, займався управлінням в Університеті Янга, після чого знову повернувся до навчання. Саме тоді Кові остаточно зрозумів, що його головна мета – вплинути на навколишній світ, змінивши його в кращу сторону.

Стівен став по-справжньому знаменитим, коли написав і видав свою головну книгу – «7 навичок», яку ми детально розглянемо в наступному розділі. Крім цієї праці, він написав і інші книги, що також стали бестселерами.

Кові проповідував об'єднання особистих цінностей людини з універсальними «космічними» цінностями.

Ефективне управління неможливе без отримання гармонійних відносин людини із самим собою та оточуючими.

Стівен Кові

Нехай читача не бентежить деякий ухил у ряді його книг в бік Мормонської Церкви: сам Кові стверджував, що основу його вчення можна знайти у всіх основних світових релігіях.

Стівен Кові помер у віці 79 років серед люблячих його людей. Він залишив яскравий слід в історії бізнесу і менеджменту, вніс величезний внесок у розвиток людини і пізнання його природи.

2. Чому книга "Сім навичок високоефективних людей" так популярна у всьому світі?

Стівен Кові - книга 7 навичок високоефективних людей
Купити книгу

Рік першої публікації майбутнього світового бестселера – 1989. Сьогодні книга переведена на 40 мов і продана в кількості більше 30 млн. примірників.

Аудіоверсія твору стала першою в світі книгою в такому форматі, проданої в кількості більше мільйона копій.

Про що ця книга? Це доступне і цікаве виклад вчення Кові про управління власним життям та допомога по досягненню особистої ефективності.

Читачеві пропонується розвинути в собі ряд навичок, які змінять сприйняття і допоможуть зрозуміти, як працює навколишній світ.

Книга детально пояснює, як домогтися позитивних змін у своєму житті.

Підхід автора в цій книзі почасти порівняємо з подачею ідей іншого знаменитого журналіста і письменника Наполеона Хілла і його знаменитої книги «Думай і Багатій».

Кові наполягає, що кожній людині, що прагне до успіху і ефективності, необхідно здійснити «зсув парадигми».

Це призведе до радикальної зміни поглядів на світ і дозволить взаємодіяти з людьми, ідеями і речами по-новому.

А тепер 7 навичок, про яких пише Кові:

  1. Проактивність: прийняття відповідальності і розуміння, що наша власна життя цілком знаходиться в нашому розпорядженні.
  2. Розуміння кінцевої мети. Кожна людина повинна визначити для себе головні цінності і життєві пріоритети. Рухайтеся до особистої місії поступово і весь час пам'ятаєте про неї – тільки так можна досягти максимуму ефективності.
  3. Починайте роботу з важливих справ, а не термінові. Відкиньте або передоручіть іншим все те, що заважає рухатися до вашої головної мети.
  4. Навчитеся мислити в дусі «Виграв-Виграв». Навик ставиться до відносин з оточуючими: цінуйте людей, з якими взаємодієте. Виграш всіх учасників загальної справи набагато цінніше перемоги індивіда.
  5. Спочатку прагнете зрозуміти іншого, а вже після – бути зрозумілим самому. Вчіться навичок продуктивного вислуховування людей – це створює атмосферу поваги і турботи.
  6. Створюйте синергію. Цей термін означає поєднання сильних якостей окремих особистостей у команді. Працюючи спільно, можна досягти більш швидких і значних результатів.
  7. «Заточуйте пилу» (удосконалюйтеся і розвивайтеся). Щоб вести насичене життя і діяти з максимальною результативністю, потрібно підтримувати тіло і дух у формі: правильно харчуватися, повноцінно відпочивати, приділяти час фізичному розвитку.

Крім докладного опису навичок, в книзі багато уваги приділяється етичних питань і проблеми свободи вибору. Саме можливість вибирати, як діяти в тих чи інших життєвих обставинах, Кові розглядає як головна перевага людських істот.

Кові в робочому кабінеті

Дана праця корисно прочитати всім, хто займається особистісним розвитком або питаннями управління. Ідеї, викладені в книзі, допомагають жити у гармонії з самим собою і більш ефективно взаємодіяти з оточуючими.

Придбати книгу можна на Ozon.ru. Скачати й почитати на сайті Bookmate.

3. ТОП-5 книг Стівена Кові – короткий огляд

В інших своїх книгах автор продовжував дослідження і вивчення питань управління та особистого розвитку. Майже всі твори Кові написані доступною мовою, рясніють наочними прикладами і розраховані на найширшу читацьку аудиторію.

Книга 1. Головна увага головним речам

Стівен Кові - книга головне увагу головним речам
Купити книгу

Книга має додаткову назву – «Жити, любити, вчитися і залишити спадщину». Саме цьому вчить даний посібник з досягнення ефективності і внутрішньої гармонії.

Кові пояснює читачеві, як важливо витрачати свій час на дійсно цінні речі і чому ми віддаємо стільки сил непотрібним і непродуктивним занять.

Автор заперечує «звичний підхід» до тайм-менеджменту і не закликає читачів працювати більше і швидше.

Замість годин він пропонує користуватися компасом, оскільки напрямок руху набагато важливіше швидкості, з якою ви йдете.

Революційний підхід дозволяє людині звільнитися від залежності під назвою «терміновість» і зайнятися дійсно продуктивною та важливою діяльністю.

Ця книга – безцінний подарунок для тих, хто хоче розібратися у власних цілях, жити гармонійно і розмірено.

Книга 2. 8 навик — від ефективності до величі

Стівен Кові - книга восьмий навик
Купити книгу

Логічне продовження книги «7 навичок високоефективних людей», що вийшло через 15 років після публікації першого тому.

У новому творі Стівен Кові підводить підсумки і представляє читачам нові розробки в сфері особистого досконалості.

Ця книга допоможе читачам розкрити свій особистісний потенціал, підвищити самооцінку і впевненість у собі.

«8 навичці» автор розповідає, як вийти за рамки ефективності та перейти до внутрішнього величі, прислухавшись до голосу свого серця.

Кові вчить розкривати власний потенціал і виховувати в собі навички лідера.

Книга 3. Фокус

Стівен Кові - книга фокус
Купити книгу

Підзаголовок книги – «Досягнення пріоритетних цілей».

В даному дослідженні ви знайдете відповіді на наступні питання:

  • як позбутися вічного цейтноту і постійного дефіциту часу;
  • як навчитися грамотному плануванню;
  • як визначати пріоритети;
  • як уникнути стресу і нервового виснаження;
  • як втілювати свої ідеї в життя.

Книга для тих, хто намагається досягти самореалізації, бажає діяти з максимальним ККД, але при цьому залишатися бадьорим і повним сил. Дивним чином «Фокус» робить наше життя більш насиченою та радісною.

Книга 4. Щоденник

Стівен Кові - книга щоденник метод стівена кові
Купити книгу

«Щоденник»   практичне додаток до книги «7 навичок». По суті, це спосіб застосовувати викладені в даному творі методики в повсякденному житті.

Керівництво дозволить вам концентруватися на головному, уникати рутини, досягати успіху і продуктивно розпоряджатися головним людським активом – часом.

Це прикладний інструмент, який можна застосовувати в самих різних сферах людської діяльності, включаючи підприємництво і управління бізнесом.

У щоденнику є інструкції на кожен день, сторінки планування, 52 щотижневих картки, що грають роль компаса, і безліч інших корисних опцій.

Книга 5. Швидкість довіри

Стівен Кові - книга швидкість довіри
Купити книгу

Довіра – основа будь-яких людських відносин. Особисті контакти, бізнес, торгівля, релігія – всі сфери життя людей пронизані довірою.

Якщо ви не довіряєте комусь, вам доводиться контролювати, перевіряти, жити в страху, що вас обдурять чи обійдуть.

У «Швидкості довіри» Кові вчить довіряти, витягати з довіри взаємну користь і розповідає, як довірче ставлення до людей змінює якість життя.

У своїй книжці автор наочно демонструє, як за допомогою довіри можна підвищити ефективність бізнесу і отримувати більше прибутку.

4. Цитати з книг Стівена Кові — 7 найпопулярніших висловів

найпопулярніші цитати з творів і публічних лекцій Кові.

  1. Швидше за все вчишся в трьох випадках — до 7 років , на тренінгах, і коли життя загнало тебе в кут.
  2. Якщо ми продовжуємо робити те, що ми робимо, ми продовжуємо отримувати те, що ми отримуємо.
  3. Зробіть своє життя роботою замість того, щоб наповнювати роботою своє життя.
  4. Причини багатьох проблем криються в неправильних стосунках «нагорі» — наприклад, між двома співвласниками фірми, президентом і виконавчим директором компанії.
  5. Те, яким курсом ви йдете, набагато важливіше, ніж ваша швидкість.
  6. Є люди, для яких «ініціативний» означає «пробивний», «нахабний». Вони помиляються. Ініціативні люди не нахабні. Вони розумні, винахідливі, цілеспрямовані, знають, що від них вимагається, тверезо дивляться на речі і керуються ціннісними орієнтирами.
  7. Ефективне делегування — вищий вид ефективної людської діяльності.

5. Аудіокниги і лекції Стівена Кові – слухати і дивитися онлайн

Переходьте від теорії до практики: слухайте аудіокниги Кові, та дивіться відео з його лекціями.

Пропоную вам подивитися це чудове відео Стівена Кові про важливість того, щоб робити спочатку важливі речі.

6. Висновок

Пора підвести підсумки, друзі! Стівен Кові – видатна людина сучасності.

Його книги внесли неоціненний внесок у розвиток людини і є джерелом безмежної практичної користі. Бажаємо вам приємного прочитання і ефективного застосування отриманих знань у повсякденному житті.

Чекаю від вас думок, зауважень і коментарів до статті: діліться досвідом і задавайте питання, оцінюйте статтю.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Діловий світ » Стівен Кові – коротка біографія автора + огляд книги 7 навичок високоефективних людей та інших творів автора, а також цитати та відео