Як заробити ВКонтакте (VK.com) – покрокове керівництво для новачків + огляд популярних сервісів по заробітку в соціальній мережі ВК з наочними прикладами

Ви дізнаєтеся, як можна заробити ВКонтакте (VK.com) без початкових вкладень, скільки можна заробляти через мережу ВК і як вивести зароблені гроші.

Вітаємо наших читачів на сторінках бізнес-журналу «.ua»! З вами засновники ресурсу Віталій та Олександр.

Сьогодні ми знову поговоримо про способи заробітку через Інтернет. Тема статті – отримання стабільного доходу через соціальну мережу ВКонтакте.

Дана тема буде цікава всім, хто бажає розпочати власний бізнес з нуля або хоче знайти додатковий заробіток у вільний час.

Отже, влаштовуйтеся зручніше — ми починаємо!

Як заробити ВКонтакте

1. Заробіток ВКонтакте – яким чином і скільки можна заробити через соціальну мережу vk.com

Статистика свідчить, що кожен третій житель планети зареєстрований в одній або декількох соціальних мережах. Аудиторія розміром у кілька мільярдів складається в основному з молодих, дієздатних та енергійних людей, що володіють фінансовим достатком.

На території РФ найпопулярніша соціальна мережа ВКонтакте (або «Контакт», як її називають у побуті), що функціонує з 2006 року. Щоденна аудиторія порталу – 65 млн. чоловік (майже половина населення країни).

Можна користуватися мережею ВКонтакте виключно для розваг, листування з друзями, пошуку нових знайомств і груп за інтересами. Є й інша можливість – витрачати свій час більш розумно, а саме – користуватися ВК для заробітку грошей.

до Речі, про те, як заробити гроші новачкові ми докладно описали в окремій статті.

Запевняємо читачів, що для заробітку через соцмережу ВКонтакте не потрібні спеціальні знання, таланти і великі фінансові вкладення. У більшості варіантів вам взагалі не доведеться витрачати свої кошти на розкрутку бізнесу.

Скільки заробляють у ВК

Як заробити в ВК? Ось що від вас буде потрібно для початку роботи:

  • знання (мінімальні) про принципи роботи соціальної мережі;
  • кілька вільних годин на добу;
  • електронний гаманець (Вебмані, Яндекс.Гроші);
  • готовність до навчання і застосування отриманих знань на практиці.

Усе інше ви дізнаєтеся, коли уважно прочитаєте нашу статтю. Не обов'язково навіть заходити в «Контакт» зі стаціонарного комп'ютера або ноутбука – досить смартфона або айфона зі стабільним безлімітним інтернетом.

І ще одна порада для наших читачів: не варто довго роздумувати і відкладати бізнес-проекти «до кращих часів»   поки ви думаєте, більш підприємливі та енергійні користувачі мережі займуть найбільш прибуткові ніші.

Тепер про те, скільки можна заробити в Контакті

В теорії доходи нічим не обмежені. Але якщо ви студент і основну частину дня зайняті на навчанні, то більше 2-3 годин на добу займатися комерційною діяльністю не вийде.

Але і в цьому випадку ваші доходи будуть цілком прийнятні – від 500 рублів в день до $100 для власників великих спільнот. Спеціально для студентів в продовження теми ми написали статтю «Як заробити гроші студенту в Інтернеті».

Подумайте самі: ви все одно сидіть Вконтакті – якщо замість листування з друзями і перегляду новин ви займетеся більш прибутковим видом діяльності, це принесе вам не тільки моральне, але й матеріальне задоволення.

Робота через ВК не вимагає інтелектуальних зусиль і складних дій. Вам не доведеться вставати на роботу по будильнику: заробляти в ВК можна в будь-який час доби.

Фінансова незалежність – синонім особистої свободи: з часом ви зможете створити пасивний дохід в мережі ВК і витрачати на організацію бізнесу мінімум свого часу.

2. Способи заробітку ВКонтакте – ТОП-5 популярних

У даній публікації ми поговоримо про п'яти способи заробітку, але насправді їх набагато більше. Можливо, особисто вам вдасться створити свій, ще більш ефективний і прибутковий метод заробітку через ВК.

Ми ж розглянемо найбільш прості і доступні варіанти, якими може скористатися навіть школяр старших класів, якщо в нього є вільний час і бажання спробувати себе в комерційних починаннях.

Способи заробітку ВКонтакте

Про заробіток для школяра в Інтернеті ми також випустили цікаву статтю на нашому сайті.

Спосіб 1. Заробіток на групах і спільнотах

Групи (паблики, спільноти) – популярні об'єднання всередині мережі ВКонтакте. Заробіток на групах – досить цікавий і перспективний вид бізнесу.

Існує кілька джерел отримання доходу, доступних через створення і управління групами:

  • заробіток на рекламі;
  • отримання доходу через партнерські програми;
  • просування товарів і послуг за допомогою спільноти.

найпростіший варіант – розміщення реклами.

Всередині самої мережі функціонує біржа, на яку автоматом потрапляють найбільш відвідувані спільноти і групи. Якщо ваша група стане популярною, вам навіть не доведеться витрачати час на пошук рекламодавців – вони самі вийдуть на вас через біржу.

Вам залишиться тільки розміщувати їх посади (статті) в стрічці своєї групи і приймати оплату. До речі, ми також заробляємо на своєму сайті .ru, розміщуючи платні статті та огляди. Ми вже розповідали, як заробити на своєму сайті або блозі.

Покрокова інструкція для заробітку на групах і пабликах буде представлена в наступному розділі нашої статті.

Спосіб 2. Заробіток на лайку і коментарях

Існують сайти (про них ми теж розповімо окремо), що надають всім бажаючим оплачувані і прості завдання. Єдина умова – наявність облікового запису ВКонтакте.

Ви можете отримувати дохід:

  • роблячи репост запису рекламного або інформаційного змісту;
  • вступаючи в групи;
  • залишаючи лайки;
  • додаючи в друзі певних користувачів;
  • розміщуючи відеоролики, файли і картинки;
  • залишаючи коментарі і беручи участь в обговореннях.

По суті, ви будете займатися тим же, що робили в соцмережах завжди, але тепер ваша діяльність буде мати оплачувану характер.

Кому і навіщо це потрібно? В основному – рекламодавцям, які займаються просуванням комерційної інформації в мережі.

Грамотна і приваблива реклама подібна до вірусу – вона поширюється серед користувачів з немислимою швидкістю, залучаючи туди, куди потрібно, цільову аудиторію.

Відразу попередимо, що таким способом багато не заробиш, але зате ніякого «напрягу» у виконанні завдань немає – потренувавшись 1-2 дні можна робити автоматично, не докладаючи інтелектуальних зусиль.

Спосіб 3. Робота модератором

Більш складна, але і більш високооплачувана діяльність, має цілком певні перспективи. Кваліфікований і досвідчений модератор – затребувана спеціальність, популярність якої з кожним днем зростає.

Багато манімейкер (власники власних бізнес-проектів в мережі) мають не одну, а десятки груп ВКонтакте. Вести всі паблики одночасно фізично неможливо; вихід лише один – найняти людину, яка буде стежити за групою, підтримуючи її популярність і відвідуваність на потрібному рівні.

Робота модератором ВК

Чим конкретно займається модератор:

  • розміщує на сторінці групи актуальний контент (новини, зображення, фото, аудіо-відео файли, важливу тематичну інформацію);
  • створює форуми, шукає цікаві питання для обговорення учасниками груп;
  • стежить за дотриманням правил обговорень і вживає заходів до порушників аж до їх виключення;
  • займається залученням нових учасників групи;
  • відповідає на запитання користувачів.

Безліч популярних сайтів, ресурсів, порталів мають свої сторінки у соцмережах. Тематики спільнот самі різні – інвестиції, заробіток на біржі, ставки на спорт, мода, мистецтво, розваги та комп'ютерні ігри.

Щоб стати хорошим модератором, бажано розбиратися (хоча б на середньому рівні) в тематики співтовариства. Якщо група популярна, а її висока відвідуваність, модератору бажано бути присутнім в мережі регулярно, відповідаючи на питання користувачів і стежачи за порядком в обговореннях.

Спосіб 4. Дизайн сторінок і постів

Кожній групі (неважливо – комерційного та інформаційного напряму) потрібно привабливе оформлення, унікальні аватарки, барвисті зображення, зрозуміле меню, зручна навігація та інші приємні користувачам штуки.

Приклад оформлення групи ВКонтакте

Не обов'язково бути професійним дизайнером, щоб займатися оформленням груп.

У відео нижче розказано, як робити грамотний і унікальний дизайн в групі ВК, не володіючи навичками художника-оформлювача:

Скільки коштує такого роду діяльність? Залежить від вашого рівня і обсягу роботи. Можна просто помістити аватар, а можна зробити банери, графічне меню.

Алгоритм роботи простий:

  1. пошук клієнтів;
  2. пропозицію своїх послуг;
  3. виконання роботи.

Спочатку вам доведеться шукати роботу самостійно, потім у вас з'являться постійні клієнти, нові замовники будуть приходити за їх рекомендаціями.

На початковому етапі ваша головна задача – довести клієнтові, що з вашими послугами відвідуваність його групи багаторазово зросте, а отже, збільшиться дохід від бізнесу.

Так наш знайомий Олександр Христенко зараз непогано заробляє на дизайні груп Вконтакте.

Вартість повного оформлення групи починається від 3500 рублів або 50$.

Спосіб 5. Продажу товарів і послуг

Будь-який товар можна просувати і реалізовувати з допомогою мережі ВКонтакте. Переваги даної площадки очевидні – наявність платоспроможної аудиторії, обчислюється десятками мільйонів чоловік в добу.

Сотні груп вже просувають автомобілі, одяг, тури в Грецію, послуги перекладачів, тренерів з ушу, флористів, адвокатів, організаторів дитячих свят. Результат просування (конверсія групи) залежить від рівня маркетингу, витрат на рекламу і оформлення групи.

Якщо ви відкриваєте інтернет-магазин на своїй сторінці, варто подбати про раціональну організацію продажів, наявності каталогу з барвистими фото товару.

Як відкрити інтернет-магазин також ви можете дізнатися на нашому сайті.

Не забувайте про маркетинг і рекламу – влаштовуйте акції, розпродажі, розіграші призів для залучення нових покупців і заохочення постійних клієнтів.

Якщо ви не розбираєтеся в цій темі, то не турбуйтеся. Вам просто потрібно оволодіти основами інтернет-маркетингу, ці знання допоможуть вам ефективно заробляти гроші у ВКонтакте та інших соціальних мережах.

3. Як заробити на групах (пабликах) ВК – покрокова інструкція для новачків

А тепер докладне керівництво про самому перспективному і найпопулярніший спосіб заробітку – розкручування групи та її подальшої монетизації*.

Монетизація   спосіб заробітку або витяг доходу з чого-небудь, у нашому випадку з групи ВК.

Підраховано, що співтовариство з числом передплатників всього в 5 000 тис. людина приносить щоденний дохід, якого вистачить на оплату телефону та Інтернету. Зростання числа передплатників пропорційно збільшує прибутку.

Максимальні розміри доходів від групи нічим не обмежені. Є власники спільнот, які одержують $100 в день і більше.

можна Заробити на розміщенні реклами: чим більше передплатників у групі, тим більше рекламодавців буде зацікавлена в розміщенні реклами на ваших сторінках.

Отримувати дохід можна від партнерських програм, які розміщують на вашому майданчику посилання або сервіси, провідні на партнерський сайт. За кожного залученого відвідувача власник спільноти отримує гарантовану плату.

Важливо!

Чим дорожча і комерційна тема вашої групи, тим більше ви зможете заробити з її допомогою.

Наприклад, у вас може бути група в 300 000 передплатників на тему гумору і анекдотів, але заробити більше 10 000 рублів на місяць вам швидше за все не вдасться. Просто тому, що в цій темі немає великої кількості дорогих рекламодавців.

Інша справа, якщо у вас є група про початок свого бізнесу з нуля, і навіть якщо в ньому в 2-3 рази менше учасників, заробіток на такій групі буде приблизно в 10 разів більше, ніж співтоваристві на розважальну тему.

Підкажемо вам ТОП-10 найдорожчих тим для майбутньої групи:

  1. Бізнес і заробіток.
  2. Інвестиції (Форекс, бінарні опціони, фондовий ринок).
  3. Товари з Китаю.
  4. Медичні прилади та препарати.
  5. Будівельні матеріали.
  6. Нерухомість.
  7. Краса і здоров'я, мода і вироби, виготовлені своїми руками.
  8. Тренінги та семінари, консультування.
  9. Автомобілі, автотюнінг, запчастини.
  10. Приколи, товари з Wow-ефект.

Група в ВК для заробітку

Переходимо до практики.

Крок 1. Створюємо групу (паблік)

Створити спільноту чи групу ВКонтакте досить просто. Зробити це може будь-яка людина, що має робочий аккаунт на сайті Vk.com. Для початку варто визначитися з темою групи і продумати її концепцію. Заздалегідь вирішите – чим і як ви збираєтеся залучати відвідувачів.

Приклад

Припустимо, ви розбираєтеся у футболі, вмієте робити грамотний аналіз майбутніх ігор і прогнозувати їх результат. У цьому випадку варто відкрити спільнота для любителів букмекерських ставок, розраховуючи на найширшу (потенційно безмежну) аудиторію.

Про барвистому оформленні групи вже говорилося вище. Чим привабливішою виглядає ваша сторінка, чим більше функціоналів на ній знаходиться («голосувалки», анкети, інші інтерактивні опції), тим більше відвідувачів побажає вступити в співтовариство.

При необхідності можете замовити дизайн групи у фахівця на сайтах fl.ru або work-zilla.com.

Крок 2. Розкручуємо групу (залучаємо відвідувачів)

Ви оформили сторінку, зробили її привабливою, подбали про функціоналі. Тепер ваша задача – залучити відвідувачів.

SEO-фахівці (люди, що професійно займаються просуванням сайтів в інтернеті) дають наступні поради:

  • група повинна бути присвячена певній темі: завдання такої спеціалізації – залучити цільову аудиторію;
  • тематика повинна бути пов'язана з комерцією – товариство вивчення російської літератури 18 століття навряд чи зацікавить рекламодавців;
  • почати формування потенційної клієнтської бази можна зі своїх друзів: запрошуючи їх, попросіть залучити своїх знайомих і т. д.;
  • бажано, щоб співтовариство виявляло постійні ознаки активності – не піддавайтеся спокусі розкрутити паблік за рахунок фейкових акаунтів (ботів): у групі повинні бути лайки, коментарі, інші свідчення «життя».

Є платні методи підвищення активності групи – сервіси, на яких розміщуються завдання для фрілансерів.

Крок 3. Розміщуємо рекламу на сторінці

«Контакт», як і будь-яка інша соцмережа, має внутрішню рекламну систему. Вона дозволяє розміщувати таргетинговые (цільові) оголошення, розраховані на певну цільову аудиторію.

Для детального ознайомлення з умовами та особливості рекламного відділу ВК зайдіть в цю соціальну мережу і знайдіть у нижній частині сторінки кнопку «Реклама».

Є кілька варіантів реклами:

  • репост рекламних записів;
  • пряме розміщення постів, наданих клієнтом;
  • розміщення посилань у відповідному розділі групи;
  • проведення акцій, розіграшів призів та конкурсів, організованих в комерційних цілях за замовленням рекламодавця;
  • спеціальні маркетингові заходи.

«Контакт» регламентує рекламу в групах і спільнотах і накладає певні обмеження на її кількість.

Порушення правил загрожує санкціями з боку адміністрації. Середня вартість рекламного посту   600-700 рублів. Розміщуючи 3 посади на добу (максимальна допустима кількість), можна заробляти близько 2000 руб. кожен день.

Крок 4. Монетизуємо паблік партнерськими програмами

Партнерські програми – явище в мережі не нове. Якщо ви погано знайомі з партнерським маркетингом, то ознайомтеся з нашою статтею: «Як заробити на партнерських програмах».

Організатори груп можуть взяти участь у різноманітних проектах: з оплатою за дію, за замовлення, за реєстрацію в сервісі, грі, оформлення заявки на покупку, за кожного залученого на сайт партнера відвідувача.

Вам залишається прикрутити до своєї партнерки групі в ВК і заробляти на них в автоматичному режимі.

Крок 5. Виводимо зароблені гроші

При роботі через партнерські програми діє накопичувальна система з певним мінімумом для виведення на гаманець (Qiwi, ЯндексДеньги, WebMoney). Умови зняття грошей з рахунку у кожної партнерської програми різні.

Якщо відвідуваність групи невелика, логічно вибирати ті системи, де суми виводу невеликі. Крім того, у багатьох партнерках існує таке поняття як «холд»   початковий період роботи, протягом якого виплати не доступні.

4. Сервіси для заробітку на групах ВКонтакте

Тепер докладніше про сервіси для заробітку в ВК. Для початку ми перерахуємо найбільш популярні з них, а потім порівняємо їх плюси і мінуси в підсумковій таблиці.

Заробіток в ВК за допомогою сервісів

найактуальніші сервіси:

  1. SMMOK – надає безліч платних дій «мінімалкою» для виведення 100 р.
  2. PROSPERO – це зручний та зрозумілий сервіс для новачків фріланса;
  3. Блогун – проект для власників сторінок і груп;
  4. VKTarget – універсальний ресурс для інтернет-серфінгу та монетизації груп;
  5. Sociate – серйозний сайт для отримання прибутку власниками спільнот;
  6. Plibber – сервіс, що дозволяє заробляти на рекламних постах на особистій сторінці або в співтоваристві;
  7. Socialtools – ресурс, що дозволяє заробляти на рекламі не тільки в ВК, але і в Однокласниках і Твіттері;
  8. VideoSeed– проект для заробітку на розміщення відео в групах.

Експерти радять починати працювати з декількома сервісами одночасно, щоб на власному досвіді порівняти їх переваги і недоліки.

Власникам груп рекомендуємо сервіси Блогун або Plibber. Це досить солідні і надійні партнери для заробітку, які дозволяють розкрутитися перспективним початківцям манімейкер і збільшити свій оборотний капітал досвідченим комерсантам.

Блогун пропонує свої партнерам більш жорсткі умови, ніж в інших системах, але й заробітки тут цілком пристойні. Проект ретельно підходить до вибору майданчиків для роботи, але якщо ваша спільнота йому підійде, доходи будуть стабільними і високими.

Plibber – ідеальний старт для новачків: тут немає мінімалки і, крім ВКонтакте, обслуговуються акаунти всіх популярних соцмереж.

Для зручності порівняння наведемо у вигляді таблиці характеристики основних сервісів:

Сервіс Плюси Мінуси Особливості
1 Блогун Висока оплата за дії Жорсткі вимоги до груп Працює з соціальними мережами і блогами
2 Plibber Відсутність обмежень для мінімального висновку, миттєві виплати Обов'язкова модерація спільнот та власників сайтів Надає власну програму для комфортної роботи користувачів
3 Sociate Величезна база завдань, можливість автоматичного постінга реклами Недоліків не знайдено Автоматичні опції дозволяють налаштувати пасивну монетизацію спільноти
4 Socialtools Розкручена біржа реклами Щодо повільне виведення грошей Можливість роботи з іншими соціальними мережами, блогами і системами
5 VKTarget Підходить для початківців, пропонує високу оплату за дії Не завжди достатньо завдань для фрілансерів Підходить для власників сторінок і груп

5. Висновок

Прийшла пора підвести підсумки, друзі! Тепер ви знаєте, що заробіток через мережу ВКонтакте доступний кожному. Головне – зробити перший крок для організації вельми прибуткового і далеко не самого виснажливого бізнесу.

Ми ж хочемо побажати швидкого успіху і успішної розкрутки всім тим, хто хоче почати роботу або вже заробляє через соціальні мережі!

Чекаємо від вас коментарів та оцінки статті.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Як заробити ВКонтакте (VK.com) – покрокове керівництво для новачків + огляд популярних сервісів по заробітку в соціальній мережі ВК з наочними прикладами