Як заробити гроші в соціальній мережі Твіттер (twitter.com) – докладне керівництво для новачків + поради по розкрутці облікового запису

Ви дізнаєтеся, як заробити гроші в Твіттері без початкових вкладень, які сервіси для заробітку в Твіттері існують і як швидко розкрутити свій обліковий запис.

Здравствуйте, шановні читачі нашого бізнес-журналу! Вас вітають засновники проекту «.ua» Віталій та Олександр.

Сьогодні ми знову хочемо розповісти про способи заробітку в Інтернеті. На цей раз мова піде про отримання доходу через популярну соціальну мережу Твіттер.

Стаття буде цікава початківцям манімейкер, студентам, школярам і всім тим, хто хоче отримувати додатковий чи основний дохід з допомогою всесвітньої мережі.

Отже, поїхали!

Як заробити гроші в Твіттері

1. Заробіток в Твіттері – як і скільки можна заробити в соціальній мережі Twitter.com

Твіттер, як і будь-яка інша популярна соціальна мережа, являє собою багатофункціональний ресурс, де кожен може знайти для себе заняття до душі.

Більшість людей використовує сайт Twitter.com за його прямим призначенням – для ведення мікроблогу, пошуку нових контактів, читання новин, обміну короткими повідомленнями.

Ми ж пропонуємо зробити Твіттер джерелом стабільного заробітку. Прямо зараз через цю мережу роблять гроші тисячі користувачів – чому б вам не приєднатися до них? Тим більше що для заробітку в цій соцмережі не потрібні спеціальні знання, фінансові вкладення і особливі таланти.

Все що від вас потрібно на початковому етапі – це бажання розвиватися і наявність вільного часу. Саме останній актив надзвичайно важливий для підприємця і манімейкера (спеціаліста по заробітку в Інтернеті).

Грамотно розпоряджаючись часом, можна ефективно вирішити будь-яке завдання, зокрема, перетворити аккаунт в соцмережі в джерело доходу. Зробити це може кожен – а як саме, ми розповімо в цій статті.

Тепер про те, скільки саме можна заробити в мережі Твіттер. Все залежить від способу заробітку, який ви виберете, і кількості часу, які ви готові присвятити цій роботі онлайн.

Скільки можна заробити

Студенти, школярі та люди, які зайняті в основний час іншими справами, можуть розраховувати на додатковий заробіток у розмірі 300-700 руб. в день. Небагато, але зате і робота будуть невисокими.

Дохід серйозних підприємців в Twitter нічим не обмежений – за партнерськими програмами і на рекламі можна заробляти і шестизначні суми в місяць, особливо якщо ваш мікроблог користується популярністю і має численну читацьку аудиторію.

Приклад

Відомі люди   зірки шоу-бізнесу, спорту та політики можуть за одне коротке повідомлення одержувати від рекламодавців від 500$ до 10 000$, якщо вони «ненароком» прорекламує якийсь відомий бренд, магазин або пошлеться на експертність (значимість) іншої людини.

Особливості заробітку в Твіттері

Трохи попередньої інформації про мережі Твіттер. Цей ресурс створений в 2006 році – приблизно тоді ж, коли і всі популярні сьогодні соцмережі. Twitter називають головною сучасної онлайн-газетою: значна частина населення дізнається головні світові новини саме з інформаційних стрічок ресурсу.

Щорічна виручка компанії, якій належить мережа (вона називається Twitter Inc.) становить близько $1,5 млрд. Творець мережі – Джек Дорсі, американський бізнесмен та розробник програмного забезпечення.

На даний момент порталом користуються понад 200 млн. осіб, з них кожен третій заходить на сайт щодня.

Чому Твіттер відмінно підходить для заробітку:

  • учасники проекту – активні, платоспроможні молоді люди;
  • сайт має більше 400 млн. активних відвідувань кожен місяць – люди не просто читають новини, але і відзначають, що їм сподобався матеріал, додають нові контакти;
  • сайтом зручно користуватися через мобільні гаджети;
  • для розкрутки мікроблога в Твіттері не потрібні вкладення.

Єдина умова для початку бізнесу – реєстрація всередині мережі, наявність аккаунта з усіма робочими параметрами і функціями.

Для тих, хто взагалі не в курсі, що собою являє Твіттер: це мережа, де люди спілкуються за допомогою мікроблогів – коротких повідомлень.

Важлива особливість Твіттера – тут не люблять розлогі розмови, а стало бути, інформацію треба подавати в максимально лаконічному вигляді   короткими повідомленнями довжиною до 140 символів.

Повідомлення, які ви залишаєте у своєму профайлі, називаються «твіти» — це основний інструмент взаємодії з читачами (фоловерів) вашого блогу. У Твіттері можна публікувати відео, фото, посилання на інші ресурси.

2. Способи заробітку в Твіттері – ТОП-5 популярних

Розглянемо найбільш ефективну схему заробітку в Твіттері.

Вона складається з 2-х пунктів:

  1. розкрутка (прокачування) тематичного запису;
  2. розміщення платної реклами та партнерських програм на власній сторінці.

Є й інші варіанти, не такі популярні, але не менш ефективні. Про них ми теж розповімо максимально детально.

Заробляти в Твіттері можна відразу після створення облікового запису. Для цього існують спеціальні сервіси, які пропонують усім бажаючим виконувати прості завдання за гроші.

5 способів заробітку

Багато на таких ресурсах не заробиш, але студентам і школярам на оплату інтернету, телефону і походи в кіно вистачить.

Які завдання найбільш популярні:

  • створення ретвітів;
  • фоловінг (ви стаєте читачем якогось блогу);
  • розміщення рекламного твіту у себе в мікроблозі.

Більш просунутий метод – спочатку розкрутити свій обліковий запис, а потім використовувати його як майданчик для розміщення більш дорогого комерційного контенту.

Спосіб 1. Заробіток на рекламі

Щоб рекламодавці зацікавилися вашим ресурсом, потрібно роздобути хоча б 100 читачів у свій блог. Про те, як це зробити, ми розповімо нижче. Тут же поговоримо про взаємодію з партнерами – компаніями, сайтами і приватними особами, готовими платити за використання вашої майданчика.

Знайти рекламодавців можна на спеціальних ресурсах – наприклад, на біржі Twite або QComment. Для початку підійдуть ці два сервіси, але для більш серйозних заробітків на рекламі та партнерських програмах краще вибирати інші сайти – Socaltools, Блогун, Plibber.

Принцип роботи дуже простий: ви розміщуєте рекламу компаній, сайтів або навіть окремих продуктів і послуг на своїй сторінці. Щоб не перетворювати мікроблоги користувачів у смітник різнорідної реклами, кількість постів, які ви можете розмістити на добу, обмежена.

Це справедливо: ніхто не буде читати твіти, що складаються з суцільної реклами. Заробляючи на розміщення комерційних постів, слід діяти розумно і терпляче. Жадібність на початковому етапі може зашкодити вашому комерційному успіху в довгостроковій перспективі.

Як підвищити доходи від реклами? Зробити свій мікроблог більш популярним. Якщо у вас не 100, а 1000 фоловерів, прибуток багаторазово зростає. Найпопулярніші блоги в Twitter – тематичні, присвячені актуальним політичним проблемам, розваг, спортивних подій.

Деякі користувачі мережі мають мільйони передплатників – можна уявити, які прибутки можна отримати з розміщення комерційного контенту в таких твіттер-акаунтів.

Спосіб 2. Заробіток на партнерських посилання

В Неті можна знайти безліч партнерських програм на будь-яку тему. Доречно вибирати «партнерки» близької вам тематики. Бажано працювати з програмами, які цікаві особисто вам, тоді ви зможете підвищити ККД вашої роботи в рази.

Нагадуємо, що при використанні партнерської програми вам платять не за розміщення інформації, а вчинене читачем корисне для партнера дію.

Заробіток на партнерських програмах

Такою дією може бути:

  • " перехід за посиланням;
  • реєстрація на певний сайті;
  • оформлення підписки або купівлі.

Якщо ви хочете дізнатися докладніше, що таке партнерські програми і як з їх допомогою отримувати дохід, читайте нашу статтю «Як заробити на партнерських програмах».

Трафік (кількість відвідувань блогу) теж відіграє певну роль, але головний показник – конверсія. Користувач повинен обов'язково перейти за посиланням туди, куди його направляють, інакше оплата за програмою не здійсниться.

Як збільшити конверсію? Навчіться грамотно підводити читача до партнерського пропозиції. Це, звичайно, окремий навик, якому треба навчатися. Наприклад, не зайвим буде вивчити що таке маркетинг, прочитавши одну з наших статей.

Де шукати партнерські програми? Можна співпрацювати з компаніями, сайтами і приватними особами безпосередньо, якщо у вас популярний блог з тисячами читачів. Але на початковому етапі один варіант – користуватися автоматизованими сервісами (біржами) для розміщення «партнерок».

Про цих сайтах ми поговоримо окремо у відповідному розділі статті.

Слід пам'ятати, що Twitter.com – сайт, популярний не тільки в РФ, але і у всьому світі. Якщо ви володієте англійською або у вас є бажання розібратися в особливостях роботи зарубіжних бірж, можна співпрацювати з іноземними ресурсами.

Самі великі закордонні сервіси по монетизації акаунтів в Твіттері – SponsoredTweets, Adf.ly, Fiverr. Англомовний сектор Інтернету – більш перспективний напрямок, але водночас і більш складне.

Конкуренція тут в кілька разів жорсткіше, а мінімальна кількість передплатників для співробітництва з рекламодавцями 2-3 тисячі. Всі твіти доведеться писати англійською.

Спосіб 3. Запуск комерційного мікроблогу

З допомогою власного мікроблогу можна просувати свої, а не чужі) товари та комерційні послуги. Аккаунт в Twitter можна перетворити на своєрідний філіал інтернет-магазину або спосіб залучення нових клієнтів для фрілансерів.

Приклад

Ви займаєтеся SEO-оптимізацією сайтів з допомогою свідомості унікального контенту. Ви можете шукати клієнтів, як більшість початківців фрілансерів, через біржі фрілансу. Такий вид пошуку стомлюючий і часто неефективний, навіть якщо ви вже не новачок у цьому бізнесі.

Якщо ж ви просуваєте свої послуги через «прокачаний» аккаунт в соцмережі, кількість потенційних клієнтів може істотно зрости, оскільки ваше коло спілкування в блозі буде суто тематичним.

А ще розкручений мікроблог можна продати на eBay або через спеціальні форуми. Популярні акаунти користуються стабільним попитом. Конкретні ціни залежать від кількості передплатників, тематики та інших локальних факторів.

Якщо ваші фоловерів – не боти, а реальні передплатники і потенційні клієнти, що можна виручити за розкручений мікроблог більше 10-20 тис. рублів. До слова – найпопулярніший блог в Твіттері належить медійному персонажу Леді Гага, його приблизна вартість – $150 000.

Спосіб 4. Монетизація картинки в профілі (фону)

Ваш аккаунт має кілька тисяч фоловерів? Можна не розміщувати рекламу у твітах, а отримувати пасивний дохід, використовуючи фон (картинку в профілі). Про те, що таке пасивний дохід і як його створити ми вже розповідали раніше.

Багато рекламодавці готові платити непогані гроші за розміщення власної реклами в «шапці» популярного мікроблогу.

Звичайно, розмір гонорару залежить від популярності вашого облікового запису і його тематики. Верхньої межі немає: якщо ваша майданчик – відвідуване місце, оцінити маркетинговий потенціал можна досить високо.

Спосіб 5. Створення унікальних фонів для облікового запису, розробка плагінів і інші перспективні напрямки

Щоб виділитися із загальної маси користувачів, деякі користувачі готові йти на будь-які жертви, в тому числі фінансові. Останнім часом популярністю користується нова послуга – створення унікальних дизайнерських фонів для Твіттера (саме на них можна розміщувати рекламу – див. спосіб №4).

Художники і дизайнери, які мають досвід у діяльності такого роду, можуть створювати авторські малюнки, колажі, інсталяції за гроші. Це всього лише одна з новітніх комерційних напрямків, що стосуються Твіттера.

Є й інші затребувані тенденції – наприклад, створення унікальних плагінів для мікроблогів, що підвищують їх функціональні можливості.

Нововведення створюються і стають популярними тут і зараз – ви можете стати автором одного з таких новинок і запустити комерційно успішний стартап. Саме їм присвячена наша окрема публікація під назвою «Що таке стартап».

3. Як розкрутити аккаунт в Твіттері – поради від професіоналів

Розкрутити (або прокачати) аккаунт – значить, збільшити кількість читачів. Платити нормальні гроші за рекламу в «порожньому» блозі жоден рекламодавець не буде, а значить, завдання власника аккаунта – зробити його популярним.

Для початку можна заробити гроші в Твіттері простими способами – збільшіть кількість блогів, які ви читаєте, і число ваших передплатників зросте. Є негласне правило соцмережі – ті, кого читаєте ви, зазвичай читають вас.

Але будьте помірні – не поспішайте одразу підписуватися на 1000 блогів. Люди з величезною кількістю читаються твіттер-акаунтів і невеликим числом передплатників можуть викликати підозру у користувачів мережі.

Розкрутка запису соціального мережі Твіттер

Ідеальне співвідношення «Читаних» і «Читачів» для новачків – 3 до 1. Досвідчені користувачі повинні прагнути до рівності цих показників.

Не соромтеся додавати дійсно цікаві особисто вам і близькі по духу акаунти. Навіть якщо ваша мета – чиста комерція, не забувайте, що мережа – це в першу чергу, засіб спілкування з людьми. Можливо, серед ваших читачів виявляться майбутні партнери по бізнесу, рекламодавці, спонсори.

Діючи послідовно і терпляче, додаючись в передплатники, створюючи твіти і взаємодіючи з активними учасниками соцмережі, ви будете поступово збільшувати кількість читачів і досягнете потрібного вам показника.

Можна використовувати більш радикальні способи розкрутки облікового запису.

Існують автоматизовані системи (наприклад, Twidium Twitter Edition), які самі знаходять і «фолловят» мікроблоги, близькі вам по тематиці. Якщо ваш аккаунт красиво оформлений і містить оригінальні цікаві пости (твіти), велика частина користувачів відповість вам взаємним фолловингом.

Є сервіси (наприклад, SocialHammer), які паралельно з розкручуванням будуть підтримувати ваш аккаунт в активному стані. Це заощадить час і підвищить популярність мікроблогу. Програма імітує роботу людини, що виключає бан профілю з боку адміністрації.

Вищеназвані сервіси – платні, але при грамотному підході витрати окупляться вже через кілька тижнів. Пробні версії можна запустити безкоштовно. Результат роботи таких програм – радикальне збільшення рейтингу користувача, пошук цільової аудиторії, зростання числа читачів.

4. Популярні сервіси для монетизації Твіттера

Представляємо огляд найбільш популярних і продуктивних сервісів для монетизації облікового запису в Твіттері.

Сервіс 1. Twite.ru

Перша біржа реклами для мережі Twitter. Реєстрація на сервісі дуже проста – ніяких анкет заповнювати не потрібно, обліковий запис створюється з допомогою свого профілю в Твіттері. Ідеальний майданчик для новачків інтернет-бізнесу, студентів і школярів.

Заробляти тут можна з мінімальним числом читачів.

Замовники платять за:

  • розміщення картинок;
  • ретвіти;
  • додавання в читачі (фоловінг);
  • рекламні пости в своєму мікроблозі.

За правилами сервісу, комерційні твіти потрібно чергувати із звичайними, бажано пов'язаними з загальною тематикою блогу.

Сервіс 2. QComment

Біржа, дозволяє працювати з усіма популярними соцмережами. Спочатку сервіс спеціалізувався на заробіток через ВКонтакте, але тепер можливості істотно розширилися. Характерні особливості ресурсу – зручний інтерфейс, безліч різних завдань, можливість кар'єрного росту.

Сервіс 3. Блогун

Сервіс, знайомий кожному фрілансеру. Можливо краща вітчизняна майданчик для монетизації акаунтів в соцмережах. Ресурс з високим рівнем популярності, що спеціалізується на рекламі та партнерських посиланнях.

Заповнюючи анкету для реєстрації, вкажіть свій статус («я – власник майданчика» або «я – партнер»). Експерти вважають, що Блогун – найбільш зручний сайт для монетизації профілю.

Це лише три найбільш популярних ресурсу. Насправді сервісів для заробітку через Твіттер та інші соцмережі – безліч, і нові (наприклад, iTwip, Keyprofit) з'являються постійно.

Знайти серед даних бірж саме ту, яка принесе вам максимальний прибуток, можна тільки досвідченим шляхом.

Порівняння 5 популярних сервісів монетизації представлено в таблиці:

Сервіс Плюси Мінуси Мінімальна сума для виводу
1 Twite Високі розцінки, націленість на Твіттер, легкість у використанні Обмеження по кількості розміщуваних постів на добу 300 руб.
2 Rotapost Зручна схема роботи, багато реклами та партнерських програм Невелику кількість способів введення/виведення коштів 100 руб.
3 QComment Зручний інтерфейс, велика кількість завдань Не виявлено 100 руб.
4 Блогун Популярний ресурс з величезною аудиторією рекламодавців Строгий відбір майданчиків для участі в партнерських програмах 1000 руб.
5 Socialtools Сервіс працює з усіма відомими соцмережами та спільнотами Не знайдено 15 руб.

Подивіться це коротке відео по темі заробітку в Твіттері.

5. Висновок

Отже, друзі, тепер ви в курсі, що заробіток в соціальній мережі Твіттер – не ідея-фікс, а можливість, доступна кожному. Все що потрібно для досягнення мети – бажання, вільний час і завзятість.

Як казав відомий бізнес-тренер зі світовим ім'ям, про який ми вже писали в одній з наших публікацій - Брайан Трейсі, чим більше спроб ви зробите, тим більшого досягнете!

Ми бажаємо вам успіху у всіх ваших творчих і комерційних починаннях, чекаємо оцінок і коментарів цієї статті!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Як заробити гроші в соціальній мережі Твіттер (twitter.com) – докладне керівництво для новачків + поради по розкрутці облікового запису