Антиколектор — покрокова інструкція як скористатися послугами антиколектора + огляд ТОП-3 надійних антиколекторських компаній

Я розповім як отримати допомогу юриста антиколектора, хто надає антиколекторські послуги, можна визначити антиколектора-шахрая і як це зробити?

Вітаю читачів проекту ! З вами   Марія Даровська.

Сьогодні ми поговоримо про способи боротьби з колекторами. А конкретно   про популярною останнім часом послугу під назвою «антиколектор».

Давайте розбиратися хто такий цей антиколектор і чим він займається.

Антиколектор

Зміст
  1. Хто такий антиколектор і коли можуть знадобитися його послуги?
  2. Чим займаються антиколекторські агентства   ТОП-5 основних функцій
  3. Як скористатися послугами антиколектора — 7 простих кроків
  4. Хто надає якісну антиколекторську допомогу   огляд ТОП-3 антиколекторських компаній
  5. Які антиколектори вам не допоможуть — 4 ознаки того, що ви співпрацюєте з шахраями
  6. Висновок

1. Хто такий антиколектор і коли можуть знадобитися його послуги?

Антиколектор потрібен всім, хто не справляється з обов'язками за боргами і кредитами. Такий фахівець оптимізує боргову суму, зменшує розміри штрафів і пені з допомогою перекредитування і реструктуризації.

Крім цього, юрист допомагає продовжити термін кредиту, а отже   зменшує щомісячні виплати, домагається відстрочки на тривалий термін, знижує відсотки штрафів.

Антиколектор (або кредитний юрист)   юридичний консультант, у функції якого входить допомога позичальнику за прострочені виплати по кредиту за винагороду.

В результаті антиколекторної роботи позичальник із заборгованістю по кредиту отримує нові умови кредитування. Допомога юриста-антиколектора полягає також у захисті від судових приставів, допомоги у веденні переговорів, консультацій.

У професійного антиколектора повинно бути юридичну освіту, а діяти йому дозволено виключно в правовому полі.

Приклад

Ігор взяв іпотеку, але невдовзі втратив роботу. При цьому під програму АІЖК він не міг потрапити, так як житло було не економ-класу, а більш високої. Накопичень, щоб виплачувати кредит, у нього не було. Після першої прострочення по щомісячним платежам він прийшов у банк, де йому запропонували виставити квартиру на продаж.

Такий поворот подій Ігоря не влаштував, і він звернувся за допомогою до антиколекторів. Вартість консультаційних послуг обійшлася йому в 3 тисячі, також він сплатив підготовку документів та проведення переговорів.

Ще знадобилося заплатити за захист у суді, в який банк направив позов. В результаті витрати сталі на 10 тисяч рублів.

Ігор звернувся в суд, так як не міг впоратися з ситуацією самостійно, а втрачати квартиру не хотілося. У цій ситуації витрати виправдані, так як ставки були великі.

В результаті за допомогою кредитних юристів Ігор добився в суді відстрочки по кредиту, зниження щомісячних виплат і процентної ставки і зберіг житло.

Коли потрібен колектор

У разі звернення до антиколекторів всі переговори, у тому числі з колекторами, стають проблемою супроводжуючого ваша справа юриста.

У боржників є й інші способи захисту   технічні. На випадок психологічних атак колекторів по телефону є спеціальний мобільний додаток «Антиколектор», що блокує дзвінки від колекторських фірм.

Правда, воно не дає стовідсоткової протекції   адже все більше нових телефонних номерів, відсутніх у базі програми, з'являються у колекторів, до того ж доступно воно тільки для ОС Андроїд.

Для поглиблення в тему рекомендуємо до прочитання окремий матеріал про кредитні юристів.

2. Чим займаються антиколекторські агентства   ТОП-5 основних функцій

У антиколекторських агентств є вже напрацьований досвід вирішення проблем позичальників, зазвичай він вписується в п'ять основних функцій.

Давайте розглянемо детальніше, які завдання виконають антиколектори.

Функція " 1. Переговори з банками та колекторськими організаціями

Антиколектор укладає з позичальником договір доручення, який дозволяє вести переговори з представниками банків, кредитних організацій і колекторами від імені боржника.

Переговори з колекторськими фірмами та банками — один з основних видів допомоги боржникам. Компетентний юрист, який спеціалізується на кредитних договорах, знає, як правильно вести переговори та добиватися поліпшення умови для позичальника.

Функція 2. Оцінка кредитного досьє позичальника

В кредитне досьє включають документи про фінансовий стан та законності діяльності. Туди входять і документи про виконання раніше прийнятих на себе позичальником боргових зобов'язань.

Аналіз кредитного досьє дозволяє зробити висновки про правовий статус, динаміку добробуту, дисциплінованості позичальника у фінансових взаєминах, про надійність поручителів.

Кредитне досьє   систематизований пакет документів про клієнта, який запитує банк у бюро, щоб прийняти рішення про видачу кредиту.

Досьє є на кожного клієнта банку, що зберігаються в архіві спеціальних бюро і в самому банку.

Таблиця факторів оцінки надійності позичальника банком:

Особисті якості Матеріальний стан
1 Ступінь надійності Рівень доходів, їх сталість
2 Достовірність наданих даних Наявність майна
3 Умови життя Виконання зобов'язань
4 Господарський досвід Наявність боргів

Склад документів у досьє регулює спеціальне положення Банку .

При зверненні до антиколлектору за допомогою він проаналізує кредитне досьє клієнта на випадок необхідності перекредитування.

Функція 3. Підготовка документів клієнта для подачі в суд

Якщо ситуацію мирно вирішити не виходить, і при цьому конфлікт між кредитором і позичальником лише посилюється, то єдиний вихід   звернення до суду.

У цьому випадку завдання антеколлектора   підготувати всі потрібні документи, в тому числі позовну заяву, за бажанням клієнта проконсультувати його перед слуханням.

Функція 4. Надання допомоги в наданні відстрочки по кредиту

Якщо над позичальником нависла загроза примусового стягнення, то антиколектор вживає заходів для надання відстрочки.

Здійснює таку допомогу юрист шляхом переговорів з банком або колекторською фірмою.

Функція 5. Захист прав клієнта в суді

Клієнт уповноважує антиколектора представляти його інтереси в суді разом з ним або в його відсутність.

Всі необхідні для суду документи також готує юрист, в тому числі довіреності, заяви, клопотання. За необхідності оскаржити рішення суду антиколектор оформляє документи для оскарження   скарги та інші необхідні папери.

3. Як скористатися послугами антиколектора — 7 простих кроків

Доцільно чи ні звертатися в антиколекторську компанію, залежить від специфіки ситуації. Відповідь на це питання ви можете отримати, попередньо обговоривши ситуацію з компетентним у кредитних питаннях юристом.

Якщо ж ви тільки зібралися оформляти кредит, то і в цьому випадку варто проконсультуватися з юристом і обговорити умови договору ще до підписання. Так ви зможете уникнути багатьох витрат і проблем в подальшому.

Знайти відповідного консультанта зручно і просто на сайті Правознавець.ру. Компанія допомагає в юридичних питаннях будь-якого виду та рівня складності. Юридичні консультації ресурсу професійні і надаються тільки досвідченими фахівцями.

Всього на сайті більше 17 тисяч правників з усієї . Є можливість вибрати фахівця по регіону, місту та спеціалізації. На сайті Правознавець доступні як платні, так і безкоштовні послуги. Поставити своє запитання можна прямо на сайті. Консультації доступні цілодобово як онлайн, так і за телефонами.

А тепер   покрокове керівництво для бажаючих скористатися допомогою антиколекторів.

Крок 1. Вибираємо антиколекторське агентство

Обов'язково загляньте в інтернет і пошукайте антиколекторські компанії у вашому місті, дізнайтеся їх цінову політику, уточніть список надаваних послуг.

Неодмінно прочитайте відгуки. Репутацією компанії нехтувати не варто.

Як вибрати антиколекторське агентство

Перед тим, як укладати договір, переконайтеся, що найнятий юрист в змозі вирішити проблему, і у нього є відповідний досвід.

Не зв'язуйтеся з фірмою, яка обіцяє нереальні результати. Укладення договору перед оплатою обов'язково. У договорі повинні бути прописані послуги і їх вартість.

Про те, як діяти у випадку прострочення по кредиту читайте в нашому спеціальному матеріалі.

Крок 2. Описуємо ситуацію та надаємо необхідні документи для вивчення

Ще на першій консультації докладно опишіть свою ситуацію: коли ви взяли кредит, під які відсотки, як виплачували, чи були затримки, коли припинили виплати, як повів себе банк після припинення виплат, переданий борг колекторській фірмі, як ведуть себе колектори, поданий на вас позов у суд і т. д.

На всі питання юриста відповідайте максимально детально і чесно. Адже вирішується ваша фінансова доля. Тільки володіючи повною інформацією, антиколектор може знайти шляхи вирішення.

Не забудьте взяти з собою документацію   договір, який ви підписали при взятті кредиту, додаткові угоди, що всі повідомлення, які приходили, чеки про сплати та інші папери.

Крок 3. Укладаємо договір і оплачуємо послуги

Оплачувати послуги потрібно вже після укладення договору.

Саме в договорі буде вказано розмір оплати за конкретні види послуг.

Варіанти оплати бувають різні:

  • оплачується кожна послуга   окремо консультація, окремо переговори, окремо підготовка документів і захист в суді;
  • компанія може взяти відсоток від різниці між необхідної для оплати кредитором сумою і сумою, до якої вдалося домовитися;
  • послуги компанії сплачуються щомісячно, поки вони будуть актуальні;
  • пакетна допомога оплачується один раз: антиколектори будуть її надавати, поки не досягнуть результату.

Умови надання послуг та їх оплати обумовлюються заздалегідь.

Крок 4. Оформляємо довіреність на представника антиколекторної компанії

Якщо ви вирішили переадресувати розгляду і переговори співробітникові антиколекторної фірми, то ви повинні оформити на нього доручення.

Після оформлення довіреності фахівець буде представляти вас в процесі переговорів з банкірами і колекторами, представляти ваші інтереси в суді.

Крок 5. Очікуємо проведення переговорів антиколектора-юриста з банком

Якщо попередні кроки ви вже зробили   знайшли фірму, підписали договір, домовилися про оплату, оформили довіреність, то на цьому ваша активна діяльність закінчується.

Тепер важливо не заважати юриста, він сам буде проводити переговори та добиватися більш придатних умов кредитування. Головне — не розвивати бурхливу діяльність, не поставивши до відома вашого юриста, не підписувати жодних паперів.

Усі дії погоджуємо з антиколектором, звертаємося до нього при виникненні найменших сумнівів, не займаємося самостійними переговорами. В іншому випадку ви лише завадите нормально працювати юриста і не дасте йому домогтися результатів.

Крок 6. Погоджуємо необхідність написання скарг та клопотань до суду

Якщо в ході роботи юрист прийшов до висновку про необхідність написання скарг чи клопотань до суду, то ви повинні максимально сприяти в цьому. Це може знадобитися, щоб виграти час.

Не поговоривши з антиколектором, ніяких скарг не пишіть. Всі кроки повинні бути узгоджені.

Крок 7. Чекаємо результатів судового розгляду

Якщо прийнято рішення звертатися до суду або якщо банк вже подав в суд на вас, то довірити представляти себе в суді також варто антиколекторної службі.

Ви вже підписали довіреність, а отже юрист має повне право представляти вас на процесі.

У ваших інтересах надавати посильну допомогу юриста і не шукати самостійних зустрічей з кредиторами. У банківських структур на сторожі їх інтересів працюють кваліфіковані фахівці, а значить, єдине адекватне рішення   теж діяти через професіонала, щоб захистити себе.

4. Хто надає якісну антиколекторську допомогу   огляд ТОП-3 антиколекторських компаній

З-за величезної кількості людей з фінансовими проблемами, які зіткнулися з колекторським тиском, популярність антиколекторських компаній зростає. Але разом з тим росте і кількість некваліфікованих фірм і фірм-шахраїв.

Ми підібрали для вас три компанії, яким можна довірити вирішення таких делікатних проблем, як невиплата кредиту.

1) Перше антиколекторське агентство

Перше антиколекторське агентство«Перше антиколекторське агентство» допомагає позичальникам у боротьбі з кредиторами вже більше 10 років. Звернутися за допомогою можуть як приватні, так і фізичні особи. Агентство діє виключно в рамках закону. Фахівці компанії беруть в роботу навіть дуже складні справи, від яких в інших компаніях відмовляються.

Працівники мають досвід роботи в правоохоронних органах і службах безпеки банків, а тому знають кредитні проблеми зсередини. Агентство гарантує конфіденційність, а отримати безкоштовну консультацію можна за телефоном. На рахунку компанії вже сотні виграних справ.

2) Альянс Системного Консалтингу

Альянс Системного Консалтингу«Альянс Системного Консалтингу» має більше 140 кваліфікованих фахівців у штаті. А відсоток успішних справ понад 97. Отримати безкоштовну консультацію по вашій справі можна по телефону.

Агентство знає толк в боротьбі з колекторами на законних підставах. Фахівці детально проаналізують ваш кредитний договір, оцінять ситуацію, підготують документи, в тому числі претензії, які можна пред'явити кредитору.

3) Закрий Кредит

Закрий КредитКомпанія «Закрий кредит» займається реструктуризацією боргів, зниженням щомісячних виплат і юридичним супроводом судових процесів, а також переводить дзвінки колекторів на себе. У штаті — тільки професіонали з багаторічним досвідом роботи.

На сайті ви можете ознайомитися з прикладами роботи компанії, а також матеріалами з проблем спілкування з колекторами і невиплатами боргів.

Для закріплення матеріалу дивіться відео по темі.

5. Які антиколектори вам не допоможуть — 4 ознаки того, що ви співпрацюєте з шахраями

На жаль, існує безліч компаній, які наживаються на чужому горі і замість допомоги тільки погіршують ситуацію і обманюють клієнта.

Ми розповімо вам про ознаки, за якими можна ідентифікувати компанію-шахрая.

Ознака 1. Антиколектор обіцяє виправити кредитну історію з простроченнями

Виправити кредитну історію не під силу нікому. Кредитна історія зберігається в бюро кредитних історій, а також в електронній закритій базі. Якщо раніше ви вже мали невиплачені кредити, то інформація про це обов'язково буде в цих файлах.

Не вірте компаніям, які обіцяють «обілити» вашу кредитну історію. Це неможливо. Якщо чуєте таку обіцянку, сміливо відмовляйтесь від співпраці.

Ознака 2. Фахівець гарантує скасування відсотків по кредиту

Антиколекторної компанії під силу знизити подальші відсотки, оскаржити правомірність укладення договору і дій банкірів, зменшити щомісячну суму виплат.

Але не в силах юристів скасувати вже нараховані відсотки або прибрати їх повністю при подальших виплат.

Не вірте. Безкоштовний сир буває тільки в мишоловці   пам'ятайте про це і не співпрацюйте з компаніями, які обіцяють неможливе.

Ознака 3. Представник компанії гарантує скасування неустойки без судового процесу

Без суду неможливо скасувати договір. Якщо юрист хоче оскаржити нараховану неустойку, то дорога лежить через суд.

Жоден компетентний кредитний юрист не пообіцяє вам скасування неустойки без суду і тим більше не буде цього гарантувати.

Ознака 4. Антиколектор обіцяє позбавити клієнта від обов'язку повністю

Позбавити клієнта від обов'язку можна лише оскаржуючи законність договору в суді. Це можливо в дуже рідкісних випадках, і ніхто не може гарантувати вам такий результат та ще й у повною мірою.

Не вірте захмарних обіцянок. Допомога кредитного юриста полягає в переговорах з метою зміни умов виплат на більш вигідні або оспорювання діючих умов в суді, але чесний юрист, а не шахрай, ніколи не пообіцяє вам повного позбавлення від боргу, тому що в 99% випадків це неможливо.

Які антиколектори вам не допоможуть

У банківських структур є свої юридичні відділи з компетентними фахівцями високого рівня, вже повірте   договори банків ретельно опрацьовані на предмет лазівок, що дозволяють уникнути виплат.

6. Висновок

Сьогодні ми розібралися з темою антиколекторських фірм і спектру їх послуг.

Проблема з невиплатою кредиту змушує понервувати навіть самих спокійних людей. Особливо коли ситуацію погіршують дзвінки й візити колекторів. Тому головне правило   зберігати спокій і слухати свій розум.

Сьогодні ми дізналися:

  • як відрізнити порядну компанію від компанії-шахрая;
  • чим займаються антиколектори, в чому полягає їхня допомога;
  • який порядок дій при зверненні до антиколлектору.

Бажаємо вам матеріального благополуччя! Ви вже стикалися з послугами антиколекторів або з тиском колекторів? Діліться досвідом в коментарях і не забудьте оцінити статтю.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Антиколектор — покрокова інструкція як скористатися послугами антиколектора + огляд ТОП-3 надійних антиколекторських компаній