Юридична компанія — поради як перевірити і вибрати юридичну фірму + огляд ТОП-5 юридичних компаній

Які послуги пропонує юридична компанія? Як перевірити і вибрати юридичну компанію? Як розірвати договір з юридичною компанією?

Шановні читачі журналу ! Вас вітає консультант з правових питань Чемакин Валерій.

Сьогодні я розповім вам про те, що таке юридичні компанії та які функції вони виконують.

В кінці статті я наведу приклад кількох успішних юридичних фірм, звернувшись в які зі своєю проблемою, ви неодмінно вирішите її на свою користь.

Юридична компанія

Зміст
  1. Що таке юридична компанія і які послуги вона надає?
  2. Як вибрати юридичну компанію — 7 корисних порад для новачка
  3. Хто пропонує вигідні умови співпраці   огляд ТОП-5 юридичних компаній
  4. Як перевірити юридичну компанію — 5 простих способів
  5. Якщо фірма не виконує своїх обов'язків — як розірвати договір з юридичною компаній
  6. Висновок

1. Що таке юридична компанія і які послуги вона надає?

Правова допомога громадянам і організаціям   затребувана ніша у сфері послуг. Тому сьогодні ми спостерігаємо велику кількість всіляких юридичних контор, які пропонують допомогу у вирішенні найрізноманітніших питань.

Юридична компанія – комерційна, рідше державна організація, яка надає юридичні та супутні послуги.

Звичайно, в арсеналі компанії є кілька десятків видів послуг, які вона пропонує клієнтам. Однак деякі фірми мають вузьку спрямованість. У цьому випадку майстерність юристів, що працюють в них, набагато вище.

Типовий перелік послуг юридичної компанії для корпоративних клієнтів:

  • реєстрація, ліквідація, реорганізація фірм та їх представництв;
  • реєстрація внесених в установчу документацію змін;
  • надання допомоги в питаннях отримання ліцензій та вступу в СРО;
  • сприяння в реєстрації авторських прав і товарних знаків;
  • купівля-продаж фірм, супровід інших угод і проектів;
  • консультування в усній і письмовій формі;
  • робота з документами;
  • арбітраж;
  • податки;
  • виготовлення штампів, печаток і іншої атрибутики.

Типовий перелік послуг юридичної компанії для фізичних осіб:

  • юридичні консультації з усіх правових питань;
  • складання та надсилання документів   договорів, претензій, позовних заяв, скарг;
  • сприяння в реєстрації авторських прав та їх захист;
  • супровід угод у сфері нерухомості;
  • представництво в судових органах по різних справах.

Необхідність скористатися послугами юридичної компанії може виникнути у кожного. Комусь потрібно проконсультуватися по темі, хтось вирішив розлучитися і справедливо розділити майно, а у когось і зовсім обставини склалися так, що потрібна допомога адвоката по кримінальних справах. Що б не сталося – постає питання вибору надійної компанії.

Детальніше про юридичних консультаціях читайте в окремій статті.

2. Як вибрати юридичну компанію — 7 корисних порад для новачка

Ну а тепер кілька порад про те, як вибрати юридичну фірму, що оптимально підходить для вирішення вашої проблеми.

Порада 1. Уважно вивчіть сайт компанії

Звертайте увагу на доменне ім'я сайту. Краще, якщо воно буде виглядати, наприклад, zakony.ru, а не zakony.narod.ru. Коли ви заходите на головну сторінку – вас нічого не повинно відштовхувати.

Сайт повинен володіти простим і інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, приємним дизайном. Крім того, якщо пошуки прейскуранта цін за послуги вас ні до чого не привели, то сміливо йдіть з цього порталу.

Порада 2. Відмовтеся від співпраці з універсалами

Якщо при зверненні в універсальну компанію вам рекомендують співробітника, який позиціонується як ас у всіх галузях права – відмовтеся від нього. Швидше за все, компетенцією він не блищить. В юриспруденції цінується лише довгий і успішний досвід ведення певних справ.

Порада 3. Ознайомтеся з відгуками клієнтів

Кращий варіант вибору юридичної компанії – це рекомендація хороших знайомих, які мали особистий досвід співпраці з нею. Також можна почитати відгуки інших клієнтів, але тільки не на форумах і, тим більше, не на сайті самої компанії. Там вони найчастіше замовні, причому, як позитивні, так і негативні.

Тому інформацію краще шукати відомих ділових журналах і довідниках. Деяке розуміння ринку юридичних послуг дають рейтинги компаній в спеціалізованих виданнях, а також наукові публікації самих юристів. Вибравши кілька фірм, треба дізнатися про всі їх переваги та недоліки.

Порада 4. Зверніть увагу на вартість послуг

Вартість послуг юридичної компанії – категорія досить умовна. Адже велику роль у ціноутворенні відіграє репутація. Це означає, що занадто низька ціна – ознака недосвідченості чи поганої репутації. Вибирайте компанію в середньому ціновому діапазоні. У будь-якому випадку, низька вартість послуг не повинна визначати ваш вибір, адже «скупий платить двічі».

Порада 5. Уточніть порядок оплати

Ще до звернення в компанію потрібно чітко розуміти, в якій формі проводиться оплата за послуги юристів.

Основні підходи юридичних компаній до стягування плати за їх послуги:

  • погодинна оплата;
  • фіксована оплата за кожний вид послуг;
  • винагорода за виконану роботу;
  • передоплата.

Перевагу слід віддавати тим видам, які передбачають відрядну оплату праці юристів, без передоплати. Якщо ви плануєте заявити позовні вимоги, вибирайте того юриста, який готовий прописати в договорі можливість компенсації вартості його послуг після процесу стороною, що програла.

Порада 6. Оцініть порядок організації роботи компанії

Навіть розташування офісу багато говорить про саму компанію. Якщо він у дворах, та ще в підвальному приміщенні, то навряд чи варто довіряти такій фірмі. Віддайте перевагу компанії, які орендують приміщення в місцях великого скупчення людей. Чистота і порядок в самому офісі теж позитивний показник.

Як вибрати юридичну компанію

Особливу увагу зверніть на те, як співробітники компанії з вами спілкуються. Порядний юрист ніколи не стане лаяти своїх конкурентів. Хвалити свою компанію він буде в міру і не голослівно. Добре, якщо вам приведуть реальні приклади вдалих справ.

Порада 7. Уважно вивчайте умови договору

Це порада стосується абсолютно всіх сфер життя людини. Перш ніж щось підписувати, читайте уважно, навіть якщо шрифт дрібний. Більше довіряйте компаніям, які складають цей документ зрозумілим «людським» мовою, нормальним шрифтом і на мінімальній кількості аркушів.

У договорі має бути чітко прописана суть юридичної послуги, її результат, умови оплати та можливість розірвати відносини між сторонами при необхідності. Знаючи, як правильно вибрати юридичну компанію, ви зможете успішно вирішити більшу частину правових проблем.

3. Хто пропонує вигідні умови співпраці   огляд ТОП-5 юридичних компаній

Сьогодні я пропоную вашій увазі огляд кількох відомих юридичних компаній, співпраця з якими дуже вигідно. Відразу скажу, що всі компанії з мого огляду мають дуже зручні і функціональні сайти, тому звернутися до них за допомогою дуже просто.

1) Правознавець

Правознавець руКомпанія створена як інтернет-майданчик для взаємодії незалежних юристів і клієнтів. У російському сегменті інтернету вона дуже популярна. На систематичній основі з Правознавцем працює понад 700 юристів з різних міст, що дає можливість звернутися до них за допомогою жителям будь-якого регіону. Інтернет технології дозволяють отримувати послуги і віддалено.

найзатребуваніші пропозиції компанії Правовед.ги:

Корпоративне право Цивільне право Житлове право Сімейне право
1 Банкрутство Банкрутство фізичних осіб Супровід угод купівлі-продажу Розлучення
2 Арбитртаж Земельні питання Житлові спори Розділ майна
3 Реєстрація ТОВ Кредитування Виділення часток Позбавлення батьківських прав
4 Ліквідація ТОВ Стягнення заборгованості Незаконне будівництво Встановлення батьківства

Особливість розглянутої фірми – унікальні умови оплати праці юристів. На більш ніж 90% від усіх вступників через портал питань фахівці компанії дають безкоштовні відповіді в загальних рисах. Якщо комусь потрібно отримати більш глибокі пояснення по його проблему, або вона потребує додаткового вивчення законодавства, потрібно внести плату.

Розмір оплати залежить від складності та трудомісткості розв'язуваної проблеми, але встановлюється на ринковій основі. Клієнт сам пропонує гонорар за вирішення питання. За виконання береться той юрист, якого ця сума влаштує. У ціноутворенні діє біржовий принцип. Це стимулює здорову конкуренцію і утримує ціни на оптимальному рівні.

Правознавець телефони

Відвідавши портал Правознавця, ви можете вирішити свою проблему, навіть не ставлячи питання. Там є велика база вже дозволених ситуацій. Можливо, у вас аналогічний випадок. На сайті можна замовити який-небудь юридичний документ. Зробити це можна в режимі онлайн.

Які документи готують в компанії Правовед.ги при замовленні через форму онлайн:

  • на реєстрацію фірми;
  • позови та скарги до суду;
  • скарги на посадових осіб;
  • договори і угоди;
  • претензії споживачів.

Сьогодні компанія Правовед.ги – одна з найвідоміших фірм, що надають консультаційні юридичні послуги. На її сайт за порадою приходить понад 100 тис. осіб на добу. Це гарантує стабільний дохід вище 1,5 млн. руб. в місяць, незважаючи на те, що на велику частину питань юристи відповідають безкоштовно.

Щоб дізнатися, як таке можливо – подивіться відеоролик.

2) Кліфф

КліффЮридична компанія «Кліфф» надає величезний спектр послуг для юридичних осіб, супроводжує їх господарську діяльність і представляє корпоративні інтереси за кордоном. Фірма пропонує всі типові послуги, перелік яких систематично розширюється. Постійна зміна законодавства строго контролюється співробітниками компанії.

Завдяки розгалуженій мережі філій та сучасним технологіям послуги компанії представлені практично в кожному регіоні і СНД. Можливість Skype-консультацій дозволяє дістатися до самого віддаленого клієнта.

3) Лекс

ЛексЦя компанія одна з найстаріших в , так як працює з 1994 року. Основні офіси знаходяться в , Тюмені та Ханти-Мансійську, але представники фірми працюють в декількох десятках міст. У штаті фірми — тільки кваліфіковані співробітники з великим досвідом. Спеціалізація компанії – примусове виконання судових рішень та арбітражні спори. Можливо вирішення питань, пов'язаних з процедурою банкрутства та податковими спорами.

4) Центр правової підтримки

Центр правової підтримкиКомпанія працює за підтримки Уряду Москви. Співробітники цієї фірми мають великий юридичний досвід, а багато з них працювали або працюють в державних структурах, правоохоронних і судових органах. Зазначу, що усна консультація у фахівців компанії безкоштовна, а ось за письмову потрібно заплатити від 1000 руб. Повний прейскурант є на сайті в розділі «Ще».

5) Лорд

ЛордКомпанія має дуже хорошу репутацію. Її принципи   чесність, відкритість і взаємна довіра. Клієнти фірми – це юридичні та фізичні особи, які бажають за помірні гроші отримати якісні юридичні послуги.

Сфери діяльності компанії Лорд:

  • цивільне право;
  • міграційне законодавство;
  • корпоративні питання;
  • житлове та спадкове законодавство.

Співробітники працюють за фіксованим і відкритого прайс-листа, без прихованих платежів та комісій. Вони беруться навіть за самі безперспективні справи, заздалегідь роз'яснивши клієнту, чого можуть домогтися. Обов'язкова умова для роботи в цій компанії – постійне підвищення кваліфікації на курсах і тренінгах.

4. Як перевірити юридичну компанію — 5 простих способів

Перед тим як співпрацювати з маловідомою юридичною компанією, бажано переконатися в її надійності.

Пропоную 5 способів зробити це.

Спосіб 1. Через сайт адвокатської палати вашого регіону

В кожному регіоні є одна або кілька адвокатських палат. Якщо у вибраній вами компанії працюють адвокати, то відомості про них обов'язково присутні в базі.

Як перевірити юридичну компанію

Співпрацюйте з тими фірмами, про яких відомо в офіційних структурах. Для перевірки юриста або компанії потрібно зайти на сайт регіональної адвокатської палати і навести там довідки за відомим реквізитами фірми.

Приклад

Степан Ларін для вирішення спірного питання звернувся в юридичну компанію Голд Лекс, офіс якої знаходився у дворі його будинку. Обговоривши умови, співробітник фірми запропонував йому підписати договір. Степан попросив зразок договору, щоб показати його знайомому юристу перед підписанням. На це прохання співробітник відповів відмовою.

Це насторожило Степана і він покинув офіс. Перевіривши фірму на сайті адвокатської палати, він дізнався, що вона неблагонадежна, а пізніше з'ясувалося, що ще і знаходиться в стадії банкрутства.

Спосіб 2. Зробивши запит в податкову інспекцію за місцем реєстрації компанії

Будь-ІП або ТОВ проходить реєстрацію в податковій інспекції, про що робляться відповідні записи. Запит до інспекції допоможе уникнути контактів з фірмами, які ведуть незаконну діяльність, або з звичайними шахраями, які побажали допомогти вам розлучитися з грошима.

Щоб перевірити, чи діє компанія офіційно на поточний момент, достатньо зайти на сайт ФНС і спробувати знайти її за реквізитами.

Спосіб 3. З допомогою виписки ЕГРЮЛ

Єдиний державний реєстр юридичних осіб доступний на сайті податкової інспекції за адресою egrul.nalog.ru. Там є зручна форма пошуку, за допомогою якої можна отримати виписку.

Для цього у випадку юридичних осіб можна ввести ОГРН, ІПН або назву компанії. Якщо ви шукайте інформацію про ІП або СФГ, то можна ввести в форму ПІБ фізичної особи і його регіон проживання.

У наданій виписці буде повна інформація про підприємство, включаючи назву, всі напрями діяльності, відомості про засновників, юридична адреса (що це таке   дізнайтеся з нашої окремої статті).

Спосіб 4. Ознайомитися з річною бухгалтерською звітністю компанії

Знання основ бухгалтерського обліку дозволяє вивчити річну звітну документацію підприємства. Закон зобов'язує надавати її всім охочим на вимогу.

Тому, якщо ви готові розібратися з цим документом   сміливо можете вимагати його надання. Там містяться відомості про господарському і фінансовому становищі, які разом з бухгалтерським балансом і пояснювальною запискою допоможуть отримати правильне уявлення про компанію.

Спосіб 5. Упевнитися, що компанія не перебуває на будь-якій із стадій банкрутства

Деякі несумлінні компанії продовжують працювати навіть в процесі банкрутства. Якщо зв'язатися з такою фірмою, то можна просто втратити гроші, так як вона може закритися ще до завершення роботи по вашій справі.

На щастя, сьогодні можна легко дізнатися, чи знаходиться компанія, в якій ви хочете отримати правову допомогу, на будь-якій стадії банкрутства. Для цього потрібно зайти на сайт Федресурса і пошукати компанію в розділі «банкрутства».

Більше інформації про те, що таке юридична допомога, ви знайдете в статті.

5. Якщо фірма не виконує своїх обов'язків — як розірвати договір з юридичною компаній

Буває, що навіть після проведення всіх перевірок фірма на певному етапі перестає виконувати свої зобов'язання. У таких випадках потрібно задуматися про розірвання договору.

Підстави для розірвання договору з юридичною компанією на надання послуг :

  • порушення однією із сторін умов договору;
  • виникнення ситуації, що дає право на дострокове розірвання;
  • судове розірвання на вимогу однієї зі сторін або третьої особи.

У разі пред'явлення вимог про розірвання договору тільки однієї із сторін, потрібне звернення до суду. Тут часто виникає наступна трудність: в договорі прописаний претензійний порядок розв'язання виниклих суперечок. Це означає, що звернутися в суд можна лише після отримання відповіді на претензію, який доведеться чекати 30 днів, якщо інше не було зазначено в договорі.

Розірвання договору

Позовна заява, складена правильно, містить такі відомості:

  • найменування суду;
  • відомості про позивача і відповідача;
  • суть претензій заявника;
  • підстави для появи вимог та наявні докази;
  • інформація про досудових розглядах;
  • опис доданих документів та їх копії.

Якщо ж ви бажаєте без всяких судів відмовитися від послуг, то стежте, щоб ця можливість була прописана в договорі. Тільки так можна відстояти свої інтереси «мирним шляхом».

Читайте матеріал по суміжній темі «Послуги юриста».

6. Висновок

Допомога юридичних компаній може знадобитися кожному. Але вибір такої організації   справа непроста.

Якщо слідувати порадам, даними в цій статті, можна убезпечити себе від більшості неприємних ситуацій. Скориставшись послугами рекомендованих мною фірм, ви гарантовано отримаєте кваліфіковану юридичну допомогу.

Бажаю, щоб юристи, що захищають ваші права, були чесними і порядними, здатними якісно вам допомогти. Насамкінець прошу залишити коментар про це матеріалі і поставити оцінку.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Юридична компанія — поради як перевірити і вибрати юридичну фірму + огляд ТОП-5 юридичних компаній