Юридична консультація   покрокова інструкція як отримати консультацію юриста + огляд ТОП-5 компаній по наданню юридичних послуг

Як отримати безкоштовну юридичну консультацію? Що включає в себе юридична консультація з житлових питань? Де отримати цілодобову юридичну консультацію онлайн або по телефону?

Здравствуйте, шановні читачі журналу «BigEnergy». З вами Валерій Чемакин – фахівець, для якого правова допомога приватним громадянам з різних питань сімейного, цивільного, адміністративного і кримінального законодавства   основна діяльність.

Будь-яка людина в житті стикається з такими ситуаціями, коли грамотна юридична консультація йому просто необхідна. Для її отримання потрібно відповідальний і знає свою справу юрист. Щоб дізнатися, як вибрати потрібного саме вам, пропоную дочитати статтю до кінця.

Поїхали!

Юридична консультація

1. Коли необхідна юридична консультація?

Більшості людей хоча б раз у житті потрібні юридичні послуги. Що ж за ситуації можуть породити таку необхідність?

По-перше, повсякденне життя підносить такі сюрпризи, як одержання спадщини, покупка або продаж нерухомості або звернення муніципального житла у власність. В останньому випадку важлива юридична консультація по приватизації. Розлучення, поділ майна та інші ситуації часто вимагають юридичної допомоги, про чїм докладно розказано в одній з попередніх статей.

По-друге, в нашому суспільстві дуже низька правова грамотність. Ми погано знаємо, які посібники та пільги нас покладені. Офіційні служби часто дають мінімум інформації про цей широким масам. Наприклад, багатьом потрібно безкоштовна юридична консультація з питань ЖКГ.

В-третіх, заповзятливі громадяни часто стикаються з різними проблемами при створенні та веденні власного бізнесу. Це стосується вибору форми власності, документації, оподаткування. Особливо багато питань при ліквідації підприємства з боргами. У цьому випадку незамінною буде юридична консультація для юридичних осіб.

І в кінці кінців, не дай Бог з вами або вашими близькими трапилося таке нещастя, як притягнення до кримінальної відповідальності. В цьому випадку можна розраховувати на свої сили. В одній з наших статей розказано, як важливий адвокат по кримінальних справах. Його завдання – якщо не зовсім звільнити від відповідальності, те ходячи б домогтися пом'якшення покарання.

Детальніше про те, що таке юридичні послуги і якими вони бувають, читайте у відповідній статті.

2. З яких питань можна отримати юридичну консультацію   огляд ТОП-7 основних питань

У житті може виникнути багато питань, при яких потрібна юридична консультація. Розглянемо деякі з них більш докладно.

1) Житлові питання

Шахрайство у сфері ринку житла завжди було і, на жаль, буде. Тому при будь-яких операціях, пов'язаних з нерухомістю, потрібно бути особливо уважним і обережним. Так звану «чистоту» продаваного об'єкта перевіряє розбирається в цьому фахівець.

Сумно, але іноді трапляються ситуації, які можуть призвести до втрати права власності або втрати значних грошових коштів. В одній зі статей на нашому сайті детально розповідається про діяльність адвоката з житлових питань. Саме цей вузький фахівець професійно зможе захистити ваші права при виникненні подібної ситуації.

2) Банківські питання

Сучасна людина дуже тісно пов'язаний з банківською сферою, і це не тільки отримання зарплати на карту. Найчастіше проблеми виникають у сфері кредитування.

Перерахуємо конфліктні ситуації, пов'язані з отриманням та поверненням кредитів:

  • відмова у видачі кредиту;
  • нав'язування банком додаткових послуг;
  • вимогу оформити страховку, навіть якщо вона не передбачена;
  • відсутність розуміння при реструктуризації боргу.

У цих та інших випадках можливо допоможе навіть безкоштовна юридична консультація по кредитній заборгованості.

3) Трудове право

Трудове законодавство стосується кожного працюючого людини. Юридична консультація по трудовому праву буває потрібна у питаннях, пов'язаних з невиплатою або неправильним нарахуванням зарплати. Сюди ж можна віднести і її затримку.

Часто виникають конфліктні ситуації між працівниками і роботодавцями на ґрунті зміни умов праці, оплати, незаконного звільнення або переведення на іншу посаду. Дуже актуальна сьогодні юридична консультація для військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів при накладення на них дисциплінарних стягнень.

4) Земельні питання

Суперечки між людьми з приводу землі сягають своїм корінням глибоко в історію. Суть їх за багато століть не змінилася. Сусіди не можуть домовитися про межі своїх наділів, організації та приватні землевласники сперечаються про право власності над тим чи іншим земельною ділянкою.

Приклад

Земельна ділянка компанії «Ірис» продавали з торгів, які були визнані такими, що відбулися. Керівництво фірми звернулося в одну з юридичних консультацій Мар'їно з проханням допомогти визнати їх такими, що не відбулися з причини численних порушень. Причиною звернення стала низька продажна ціна ділянки.

Справді, документи говорили про те, що були відсутні публікації про торги та їх результати, строк направлення заявок на участь у конкурсі був необґрунтовано зменшено, протокол про результати не підписаний. Грамотна юридична консультація для бізнесу дозволила виграти справу в суді.

У наведеному прикладі справу було доручено адвоката у цивільних справах (на нашому сайті є окрема стаття про цю спеціалізації).

5) Сімейні питання

Складні сімейні перипетії є предметом розгляду адвоката по сімейних справах. Особливо популярна юридична консультація при розлученні і визначенні місця проживання спільних дітей.

З яких питань можна отримати юридичну консультацію

Складання шлюбного договору та документування наслідків його невиконання – особливий вид послуг, який потребує підвищеної делікатності від фахівців. Позбавлення батьківських прав або відновлення в них, — все це сімейні питання. Найбільш гостро вони постають перед адвокатом по розділу майна.

6) Захист прав споживача

Часто проблеми виникають в результаті надання послуг або продажу товарів неналежної якості. Недобросовісні торгові організації і підприємства сфери послуг не поспішають усувати недоліки або міняти товар. Юридична консультація по захисту прав споживачів буде в цьому випадку доречною.

Часто людина не знає, що йому робити при купівлі бракованого електронного пристрою. В одній з наших статей ми вже розповідали, як відбувається захист прав споживачів і повернення товарів. Прочитавши її, ви зрозумієте, чому краще звернутися до фахівця за консультацією.

7) Допомога при ДТП

Юридична консультація при ДТП має величезне значення для отримання справедливого результату за підсумками розгляду. Правовідносини у сфері дорожнього руху дуже насичені конфліктними ситуаціями.

Які питання можуть виникнути у автовласника і пішохода у сфері дорожнього руху:

  • встановлення вини учасника дорожнього руху у скоєнні ДТП;
  • необхідність представництва в суді юриста з адміністративного розгляду;
  • врегулювання спорів зі страховими компаніями.

На сайті є докладна публікація про послуги адвоката по ДТП.

3. Як отримати юридичну консультацію   покрокова інструкція для новачків

Щоб без втрат обходити всі підводні камені, які зустрічаються на життєвому шляху, не потрібно боятися стати клієнтом юридичної консультації. Тим більше, це зовсім нескладно. Розглянемо, як це зробити.

Крок 1. Формулюємо питання

Якість наданої послуги сильно залежить від того, наскільки точно вам вдасться викласти свої потреби. Тому перед зверненням до юриста треба в першу чергу визначити напрямок питання — до якої галузі права вони належать. Це дозволить правильно вибрати профіль фахівця, до якого ви будете звертатися.

Формулювання питання повинна бути ясною і зрозумілою, не допускає двоякого тлумачення. У цьому випадку не важливо, де ви проживаєте, у Твері, в центрі Москви або Долгопрудном, юридична консультація вам буде надана якісно.

Крок 2. Вибираємо компанію

Вибір постачальника юридичних послуг – справа відповідальна. Тут в першу чергу потрібно спиратися на власний позитивний досвід або рекомендації ваших хороших знайомих. Якщо ні того, ні іншого у вас немає, то можна пошукати в інтернеті, наприклад, за таким запитом: «юридична консультація Відрадне».

При пошуку треба віддавати перевагу вузькопрофільним компаній, сфера діяльності яких найбільш відповідає тематиці вашого питання. Адже якщо вам необхідно тільки завірити документи або відкрити спадкову справу, потрібно нотаріус (про нього на сайті є окрема стаття). Для вирішення сімейних питань теж потрібні відповідні фахівці.

Крок 3. Записуємося на прийом

Коли ви визначилися з компанією, потрібно записатися на прийом до того фахівця, який найбільш підходить для вирішення вашого питання.

Способи запису на прийом до юриста:

  • особиста явка в офіс;
  • по телефону;
  • на сайті компанії при його наявності.

Крок 4. Консультуємося з юристом

Так як ціна юридичної консультації залежить від її форми, потрібно визначитися влаштує вас усну відповідь чи письмову висновок. Усна консультація буде дешевше, але цінність її від цього не зменшується.

У більшості випадків достатньо буде усної відповіді, щоб ви змогли вирішити свою проблему. Задайте юристу всі супутні питання, щоб розібратися досконально.

Крок 5. Оплачуємо послуги

Оплата здійснюється по-різному: в офісі компанії готівкою або карткою, на сайті через спеціальну форму оплати (у цьому випадку можливе використання електронних грошей), готівкою приватного юриста. Деякі компанії, навіть приватні, дають безкоштовну юридичну консультацію для пенсіонерів.

Крок 6. Отримуємо письмовий висновок

Якщо вам потрібно документальне підтвердження слів юриста, є можливість отримати письмовий висновок. У ньому дається докладний відповідь на ваше питання або описуються шляхи вирішення проблеми. Крім того, в письмовому вигляді зазвичай видається висновок юридичної експертизи того чи іншого документа.

Отримуємо письмовий висновок

В одній з наших статей описана процедура вирішення податкових спорів. Так от для вирішення питань, пов'язаних із взаємодією з державними органами краще брати висновок у письмовому вигляді. Отримати його можна відразу після звернення або через певний час.

4. Де отримати юридичну консультацію   огляд ТОП-5 компаній з вигідними умовами

Серед величезного різноманіття юридичних контор особливої уваги заслуговує кілька фірм. Пропоную ознайомитися з їх короткими оглядами.

1) Правознавець ru

Правознавець руДуже відома онлайн майданчик з надання юридичних послуг. Її особливість полягає в тому, що послуги надаються величезною кількістю незалежних юристів, які працюють віддалено. При цьому переважна більшість консультацій виявляється безкоштовно в режимі онлайн.

Платні послуги можна отримати за прийнятну суму, так як її встановлює сам клієнт. Він виставляє свою ціну, після чого обов'язково знайдеться фахівець, який готовий за ці гроші попрацювати. Через сайт компанії можна отримати не тільки консультаційні послуги, але і найняти, наприклад, адвоката з розлучень.

Тепер розглянемо детально, в яких сферах можна отримати допомогу, якщо відвідати сайт Правовед.ги. Так як майданчик працює з великою кількістю юристів, то і різноманітність їх спеціалізацій величезна.

У сфері корпоративного та підприємницького права:

  • реєстрація і ліквідація юридичних осіб;
  • банкрутство;
  • незаконне підприємництво;
  • юридична консультація для ІП;
  • розірвання контрактів у сфері державних закупівель за 44-ФЗ;
  • послуги арбітражного юриста.

В сфері цивільного права:

  • договірна робота;
  • банкрутство фізичних осіб;
  • наглядові та апеляційні скарги;
  • допомога в області кредитування;
  • стягнення заборгованості

У сфері сімейного законодавства:

  • позбавлення батьківських прав;
  • встановлення батьківства;
  • шлюбний договір;
  • розлучення та розділ майна;
  • аліменти;
  • усиновлення.

Я перерахував лише малу частку послуг, що надаються юристами, які співпрацюють з порталом.

Правознавець телефони

Щоб скористатися ними, досить відвідати сайт компанії Правознавець. Він має дуже зручну навігацію і забезпечений відмінною зворотним зв'язком. Задати питання можна безпосередньо на головній сторінці. Є можливість зробити телефонний дзвінок. Внизу головної сторінки є список всіляких актуальних тим, при переході на які відкривається коротка стаття.

наприклад, якщо вам знадобилися послуги адвоката по спадкових справах, перегляньте категорію «спадщина». Потім перейдіть на цікавій для вас темі, ознайомтеся із запропонованою інформацією та задайте питання у формі зворотного зв'язку. Через неї можна домовитися про дзвінок і обговорити подробиці взаємодії.

На закінчення огляду пропоную переглянути відеоролик про Правоведе.Ru:

2) Таганський дім права

Таганський Дім ПраваЦя московська юридична компанія розташована за адресою: м. Москва, станція метро Таганська кільцева, вул. Земляний Вал 66/20. Офіс знаходиться в 3 хвилинах пішки від метро, тому туди можна приїхати отримати юридичну консультацію хоч з Сходні, що в р. Химки.

Компанія спеціалізується головним чином на вирішенні трудових спорів, захист прав споживача та оформленні різних юридичних документів. На сайті є зручні тематичні іконки, які ведуть до докладного опису відповідної послуги.

3) Московський юридичний центр

Московський юридичний центрХоча компанія не є державною юридичною консультацією, вона надає безкоштовні послуги відповідно 324-м Федеральним законом, який детально регламентує надання такої допомоги. Крім того, при певних умовах багатодітні сім та інші категорії громадян можуть отримати тут кваліфіковану юридичну консультацію.

Компанія надає досить широкий спектр послуг, які можна представити у вигляді таблиці:

Найменування спорів Основні проблеми
1 Сімейні Розірвання шлюбу, розділ майна, спори про дітей.
2 Житлові Виселення, розірвання ренти, постановка на облік.
3 Земельні Визначення меж, виділення ділянки, кадастрова помилка.
4 Арбітражні Стягнення збитків, ділова репутація, авторські права

4) Московська колегія адвокатів

Московська колегія адвокатів«Князєв і партнери»   юридична консультація, заснована Московської колегією адвокатів в 2003 році, забезпечує юридичний супровід своїх клієнтів на світовому рівні якості. В компанії працює близько 30 юристів і адвокатів, спеціалістів в усіх галузях права.

Для фізичних осіб Колегія готова надати юриста з будь-якого напрямку від громадянського до кримінального законодавства. Зокрема, тут можна найняти дуже відомого і професійного адвоката з економічних злочинів. Про складності справ, які такі адвокати виграють, ви можете прочитати в спеціальній тематичній статті на нашому сайті.

Юридичні особи можуть укласти договір на абонентське обслуговування або договірну роботу. Фахівці компанії допоможуть стягнути борги з контрагентів, а арбітражний адвокат, про який йшла мова в іншій нашій статті, допоможе відстояти інтереси фірми в суді.

5) Юрист-Експерт 24

Юрист-Експерт 24Ця компанія надає послуги в різних сферах права і пропонує користувачам задати питання безкоштовний прямо на сайті. На ваш дзвінок відповідь в будь-який час доби. На сайті компанії безліч інформативних банерів з тематикою послуг.

Ось перелік деяких цікавих банерів з питаннями:

  • як повернути автомобіль в автосалон;
  • виписати людину з квартири без його згоди;
  • допомога іноземним громадянам.

5. Як вибрати юриста для консультації — 3 корисних ради

В кінці статті хочу загострити увагу на тому, як вибрати фахівця, юридична консультація якого буде найбільш корисною.

Порада 1. Вибирайте юристів вузької спеціалізації

Справа в тому, що консультація юриста, який займається тільки одним напрямком, набагато цінніше. Адже вузький фахівець має величезний досвід вирішення проблем, він досконально знає судову практику і може заздалегідь передбачити перспективу тієї чи іншої справи.

Як вибрати юриста для консультації

Наприклад, якщо юридична консультація утворюється як фірма по рішенням земельних питань, то для вирішення проблеми з власністю на земельну ділянку краще за все звернутися саме сюди.

Тут будуть надані максимально професійні послуги юриста з цього напрямку.

Порада 2. Аналізуйте відгуки

Перед вибором юридичної компанії, перегляньте всі наявні відгуки про неї. Особливо довіряйте відгуками своїх друзів і знайомих, так як на форумах в інтернеті часто пишуть замовні коментарі.

Порада 3. Консультуйтеся у декількох незалежних юристів

Якщо у вашому випадку помилка юриста загрожує важкими наслідками, рекомендую звертатися в кілька компаній для отримання найбільш об'єктивної відповіді. Порівнявши все, ви зрозумієте, яке рішення прийняти.

Наприклад, якщо компанія «Закон і порядок» дала юридичну консультацію, а ви сумніваєтеся в її коректності, зверніться ще до двом приватним юристам. Якщо їх рекомендації будуть аналогічними, сміливо дотримуйтесь їх.

6. Висновок

Отже, під поняттям юридична консультація мається на увазі не стільки контора, скільки юридично значиме дію з інформування населення в правових питаннях. Існує багато фірм, які готові вас проконсультувати за гроші і безкоштовно. Як вибрати найбільш оптимальну компанію, ми розібралися.

Журнал дякує читачів за прочитання статті та бажає всього найкращого! Пропонуємо поставити оцінку залишити відгук і в спеціальній формі нижче.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Юридична консультація   покрокова інструкція як отримати консультацію юриста + огляд ТОП-5 компаній по наданню юридичних послуг