Адвокат по розділу майна подружжя — 5 корисних порад як вибрати юриста + професійна допомога при розділі майна подружжя

Чим займається адвокат по розділу нерухомості? Як вибрати юриста по розділу майна при розлученні? Де знайти адвоката по розділу майна?

Здравствуйте, шановні відвідувачі сайту ! Вас вітає Валерій Чемакин, консультант з вирішення внутрішньосімейних конфліктів.

За родом своєї діяльності мені доводиться мати справу з родинами, в яких відносини зайшли в глухий кут, а подружжю доводиться розлучатися і ділити спільно нажите добро. У цій статті я розповім, як адвокат по розділу майна допоможе розлучитися цивілізовано.

Крім того, у мене на прикметі є кілька юридичних компаній, де можна недорого вирішити проблему з пошуком адвоката або отримати консультацію. Їх огляд я приведу в кінці статті.

Адвокат по розділу майна

Зміст
  1. Чим займається адвокат по розділу майна і коли може знадобитися його допомогу?
  2. Де знайти адвоката по розділу майна — 3 перевірених варіанти
  3. Як знайти хорошого адвоката по розділу майна — 5 корисних порад
  4. Кращі адвокати по розділу майна   огляд ТОП-5 надійних юридичних компаній
  5. Як визначити успішного юриста — 4 ознаки того, що ви співпрацюєте з професіоналом
  6. Висновок

1. Чим займається адвокат по розділу майна і коли може знадобитися його допомогу?

Дуже часто вирішити особистісні та матеріальні проблеми мирним шляхом не вдається. У таких випадках ініціюється шлюборозлучний процес, в ході якого потрібно адвокат по розділу майна. Він допомагає зберегти не тільки час і гроші в цей складний період, але і нерви. Якщо сподіватися тільки на свої пізнання і відмовитися від його послуг, можна і не досягти бажаного результату.

Навіть звичайна юридична консультація адвоката з нерухомості допоможе зрозуміти, скільки підводних каменів зустрічається під час шлюборозлучної «ділення». Адже проста людина частіше всього знає тільки те, що все майно ділиться навпіл. Насправді це не завжди так. Чому, ви зрозумієте з прикладу.

Приклад

Ганна вирішила розлучитися з Максимом і відсудити у нього половину банківського вкладу, який він відкрив уже в шлюбі. Коли почався розгляд Максим надав докази того, що гроші для цього вкладу йому подарували його батьки, а Ганна не внесла туди ні копійки. Суд прийняв позицію Максима і в позові відмовив.

Ганні довелося сплатити судові витрати, але якщо б вона заздалегідь проконсультувалася з юристом, то знала б, що подаровані дружину гроші не вважаються спільним майном.

Це тільки один підводний камінь з безлічі. Тому, щоб не ризикувати, краще найняти розглянутого в одній з наших статей адвоката з розлучень або по розділу майна. Будь-яка з них допоможе обійти всі перешкоди з мінімальними втратами.

Допомога при шлюборозлучному процесі може знадобитися у наступних випадках:

  • якщо є необхідність поповнити свої знання в області сімейного права;
  • потрібно дати правову оцінку діям протилежної сторони;
  • потрібна грамотна робота зі свідками;
  • збір доказової бази вимагає високої кваліфікації;
  • у справі необхідні експертизи;
  • є велика кількість документів, що вимагають правильного оформлення;
  • потрібно представництво в судеваших інтересів (про суть поняття читайте в нашій окремій статті).

Послуги адвоката по розділу майна надаються як окремо, так і в комплексі при необхідності розділити рухоме і нерухоме майно, грошові кошти, предмети побуту і навіть боргові зобов'язання при розлученні.

2. Де знайти адвоката по розділу майна — 3 перевірених варіанти

Сьогодні в кожному місті є безліч юридичних компаній, які займаються вирішенням сімейних конфліктів. Крім цього, можна знайти сімейних адвокатів, що займаються приватною практикою. Є 3 перевірених способи пошуку надійного адвоката по розділу майна при розлученні.

Варіант 1. В Інтернеті

Пошук в інтернеті – перше, що приходить на розум кожної сучасної людини. Однак тут є кілька нюансів, які варто знати, щоб не потрапити в халепу.

Як правильно шукати адвоката в інтернеті:

  • вибирайте сайти тільки з першої сторінки пошуку;
  • звертайте увагу на якість оформлення самого сайту;
  • не приймайте всерйоз відгуки про адвокатів по розділу майна на їх сайтах і форумах;
  • намагайтеся поговорити по телефону з адвокатом або представником компанії.

Отримати послугу можна прямо через інтернет, якщо вам потрібна тільки консультація юриста. Про те, як це зробити, читайте в нашій окремій статті.

Варіант 2. Через оголошення

Той, хто не особливо довіряє всесвітній павутині, може пошукати оголошення в газетах, журналах, на радіо і телебаченні. При цьому діє просте правило   чим престижніше видання, тим ціна послуг адвоката по розділу майна вище, отже, у нього і досвіду більше, і кваліфікація вище.

Де знайти адвоката по розділу майна

Юристи, що рекламують себе в газетах безкоштовних оголошень, не мають коштів для повноцінної рекламної компанії, отже вартість їх послуг знаходиться в бюджетному сегменті, що несе в собі певні ризики.

Варіант 3. При зверненні в адвокатську колегію

У багатьох містах є адвокатські колегії, до складу яких входять досвідчені юристи. Ви можете звернутися туди для вирішення своїх проблем. Це, мабуть, самий надійний спосіб пошуку адвоката. Там порадять найбільш оптимальний варіант, зваживши всі обставини справи і ваші фінансові можливості. До того ж, немає ризику зв'язатися з аферистами.

3. Як знайти хорошого адвоката по розділу майна — 5 корисних порад

Мало знати, де шукати адвоката для шлюборозлучного процесу, потрібно ще знайти надійного і розумного. Як це зробити, читайте далі.

Порада 1. Не намагайтеся заощадити

Ніколи не економте на адвокатських послугах, так як це може стати причиною втрати набагато більшої грошової суми або інших матеріальних благ.

Чому не можна економити на адвоката:

  • ризикуєте найняти дилетанта або недосвідченого випускника вузу;
  • за низьку платню часто пропонуються лише деякі базові послуги;
  • низька початкова ціна може вилитися в подальшому в постійні побори;
  • можете нарватися на шахрая, який візьме гроші і зникне, адже за невеликий суми в поліцію мало хто звернеться.

Пам'ятайте, послуги юриста, як і все інше, мають якусь середньоринкову вартість. Ось і дотримуйтеся цієї суми.

Порада 2. Відмовтеся від адвоката, який гарантує вам позитивний результат справи

Як вже було сказано раніше, в ході шлюборозлучного процесу може розкритися велику кількість невідомих обом сторонам обставин, які здатні кардинально змінити хід справи. З цієї причини не існує юристів, які вміють заздалегідь передбачати його результат. Не вірте тим з них, які вже при першому знайомстві з вами, гарантують 100% успіх.

Порада 3. Уникайте співпраці з адвокатом, який не здатний переконливо говорити

При першій зустрічі з адвокатом постарайтеся викликати його на розмову, у процесі якого він повинен переконати вас у своїй компетенції. Вслухайтеся в його доводи. Вони повинні бути аргументованими і підкріпленими документальними доказами. Мова юриста просто зобов'язана бути красивою, стрункою і переконливою.

Якщо адвокату не вдасться змусити вас повірити в нього, то як він буде переконувати суд у вашій правоті? Красномовство – головна зброя будь-якого захисника, а там більш адвоката по сімейних справах. Про нюанси його діяльності читайте в окремому матеріалі на нашому сайті.

Порада 4. Вибирайте юриста, у якого є команда помічників

Як кажуть, одна голова добре, а дві краще». Злагоджена командна робота завжди дає великі результати, ніж діяльність одинаків. Сімейні справи бувають настільки заплутаними, що силами одного фахівця часто обійтися просто неможливо. Адже розлучення з розділом майна може супроводжуватися проблемами з дітьми або спадковими питаннями.

Ідеально, якщо ви звернулися в юридичну компанію, в якій працюють різні фахівці з цивільного та сімейного законодавства, аж до адвоката по спадкових справах. Їх загальна консолідована думка дозволить ефективніше вирішити вашу проблему.

Порада 5. Робіть вибір на користь адвоката з вузькою спеціалізацією

Якщо хочете, щоб ваш шлюборозлучний процес супроводжував дійсно кваліфікований і досвідчений юрист, вибирайте адвоката з вузькою спеціалізацією. Якщо у нього багато успішних справ по одному напрямку, то він веде їх вже практично на автоматі. Він знає, як на що реагувати і як вести себе в тому чи іншому випадку.

4. Кращі адвокати по розділу майна   огляд ТОП-5 надійних юридичних компаній

Якщо ви в главу кута ставите якість одержуваної послуги та надійність адвокатів, пропоную ознайомитися з декількома відомими компаніями.

1) Правознавець

Правознавець руЦе сьогодні найвідоміша юридична компанія, яка спеціалізується на наданні юридичних послуг в режимі онлайн. Сайт фірми має весь необхідний функціонал для ефективної взаємодії численних юристів з клієнтами за допомогою інтерактивного чату і звичайних телефонів, номери яких можна побачити на малюнку нижче.

Правознавець телефони

Через портал Правознавця можна отримати будь-яку юридичну допомогу (про суть терміна читайте в нашій окремій статті), яка не вимагає особистої присутності: консультації, правова експертиза документів і їх оформлення, складання позовних заяв. Так само можна домовитися і про особисту зустріч з адвокатом з вашого регіону.

Примітно, що більшість консультацій на сайті дається безкоштовно. Правда для цього потрібно почекати відповіді на своє питання деякий час. До того ж він буде не повним, але загальне уявлення ви отримаєте. Щоб детальніше розібратися в ситуації, потрібно заплатити суму в середньому від 700 рублів. Для порівняння, консультація в інших компаніях обійдеться не менше, ніж в 1200 рублів.

Особливий інтерес представляє можливість отримати консультацію, навіть не звертаючись за допомогою. Для цього потрібно знайти на сайті розділ, що цікавить вас і ознайомитися з відповідями на питання, що часто задаються. Можливо ви знайдете там ситуацію, схожу на вашу, і необхідність у подальшому пошуку істини відпаде.

Перелік ситуацій в сфері сімейного права, в яких найчастіше юристи розбираються Правознавця:

Шлюб Майно
1 Всі юридично значимі дії з шлюбним договором або контрактом Розділ нерухомого майна, у тому числі земельних ділянок, в процесі розлучення
2 Супровід розлучень в односторонньому порядку і за наявності неповнолітніх дітей Врегулювання спорів за розділом автомобіля в судовому та позасудовому порядку
3 Представництво в суді без присутності довірителя Укладення досудової угоди про розділ майна
4 Супровід шлюборозлучного процесу при вагітності Розділ боргових зобов'язань перед громадянами і фінансовими організаціями

Якщо вам знадобилася допомога адвоката по розділу майна, то знайти підходящого ви зможете досить швидко, якщо відвідаєте сайт Правовед.ги.

2) Центр правової підтримки

Центр правової підтримкиІдеальний варіант при розділі майна – повна згода з цього питання між подружжям. Головна задача, яка стоїть перед юристами цієї компанії – досягти взаєморозуміння сторін і не доводити справу до суду. Це дозволить не тільки уникнути нервового перенапруження, але і заощадить кошти для обох сторін.

Якщо досягти згоди не можна, то адвокат по цивільних справах, який має багатий досвід у веденні шлюборозлучних процесів з розділом майна, допоможе вирішити проблему в судовому порядку з мінімальними втратами. Щоб його найняти, достатньо зателефонувати в Центр правової підтримки.

3) Система права

Система праваДо Московської міської колегії адвокатів «Система права» входить кілька висококваліфікованих адвокатів з багатим досвідом ведення справ. Про кожного з них можна прочитати докладну інформацію, якщо зайти на сайт колегії. В описі є відомості про спеціалізації, кількості успішних справ і професійних якостях кожного адвоката.

4) Малов і партнери

Малов і партнериВ компанії працюють досвідчені юристи в сфері цивільного та сімейного законодавства. Вони матимуть не тільки консультаційні послуги, але і підготують всі необхідні процесуальні документи для самостійного захисту. Вартість такої послуги лише 4 тис. рублів.

Ця адвокатська контора цікава ще й тим, що в ній можна отримати навіть консультацію федерального судді у відставці. Така юридична послуга обійдеться вам всього в 2 тис. рублів. Якщо ви хочете дізнатися, скільки коштує адвокат по розділу майна в комплексі з судовим представництвом, то рекомендую відвідати сайт компанії.

5) Сімейний правознавець

Сімейний правознавецьЯк видно з назви, ця компанія займається вирішенням виключно сімейних юридичних питань. Така вузька спеціалізація дозволила напрацювати багатющий досвід у супроводі шлюборозлучних процесів.

Запитання, які найчастіше задають адвокатам компанії Сімейний правознавець:

  • Ми розлучаємося, як нам правильно поділити майно?
  • Треба все ділити порівну?
  • Кому дістануться кредити і речі, які на них куплені?
  • Яке майно називають спільно набутим?
  • А можна обійтися взагалі без суду?
  • Якщо мій чоловік вів аморальний спосіб життя, це вплине на його права щодо спільного добра?
  • Хто виробляє розлучення при необхідності поділу майна?

На ці питання вам допоможуть відповісти юристи компанії Сімейний правознавець, якщо ви до них зверніться.

5. Як визначити успішного юриста — 4 ознаки того, що ви співпрацюєте з професіоналом

Наостанок підкажу вам, як визначити за різними ознаками кваліфікацію юриста.

Ознака 1. Хороший адвокат не береться за всі справи відразу

Коли ви укладаєте договір з адвокатом, поцікавтеся у нього, скільки справ він в даний момент супроводжує. Їх не повинно бути занадто багато.

Ідеально, якщо у нього всього 1 – 2 справи приблизно однакової спрямованості. Занадто завантажений справами юрист не зможе надати вам якісну послугу, адже для цього потрібно багато часу.

Як визначити успішного юриста

наприклад, вам потрібно поділити в суді при розлученні нерухоме майно. Ви наймаєте адвоката з житлових питань (у чому його відмінність від інших фахівців, читайте в нашому спеціальному матеріалі). У нього є ще 5 клієнтів і у них абсолютно різні ситуації. Юрист намагається встигнути скрізь і догодити кожному – в результаті все виявляться незадоволені його роботою.

Ознака 2. Юрист працює в сфері юриспруденції не менше 5-ти років

Поцікавтеся у юриста, який у нього стаж. Він повинен бути не менше 5 років. І бажано, щоб всі ці роки він працював тільки по вашому напрямку.

Приклад

Галина Василівна найняла 40-річного чоловіка-адвоката для розділу квартири з колишнім чоловіком. Адвокатський стаж у нього був більше 15 років, що Галині Василівні здалося більш ніж достатнім. Однак вона не уточнила сферу його діяльності в минулому.

Виявилося, що цей адвокат майже весь цей час захищав права підсудних у кримінальних судах, а до цивільного процесу відношення не мав. В результаті, його досвід виявився не багатьом більше, ніж у вчорашнього студента юридичного вузу.

Ознака 3. Після ознайомлення зі справою хороший адвокат запропонує вам свою стратегію

При першій бесіді адвокат детально ознайомився з документами і доступно пояснив свою стратегію ведення вашої справи. Вам стало все зрозуміло, ви відчули впевненість.

Вітаю, це хороший адвокат. От якщо юрист не ставить до відома про свої плани і ніяк не коментує свої дії, краще не зв'язуйтеся з ним.

Ознака 4. Хороший адвокат має великий послужний список виграних справ

Будь-який хороший адвокат веде спеціальну папку, в яку складає всі судові рішення, до яких мав відношення.

Попросіть у нього подивитися портфоліо. Якщо там міститься інформація про велику кількість виграних справ, і в цьому заслуга адвоката, то сміливо укладайте договір з ним.

Щоб краще зрозуміти все сказане мною, а також дізнатися про терміни позовної давності при розділі майна, пропоную подивитися тематичне відео.

6. Висновок

Сподіваюся, що після вивчення матеріалу і перегляду відео у вас більше не залишилося питань про те, хто такий адвокат по розділу майна і коли він може знадобитися.

Спасибі за увагу, бажаю вам безхмарним сімейного життя, а в разі виникнення проблем, благополучного їх вирішення. Прошу оцінити статтю і залишити коментар до неї.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Адвокат по розділу майна подружжя — 5 корисних порад як вибрати юриста + професійна допомога при розділі майна подружжя