Адвокат по сімейних справах   покрокова інструкція як вибрати юриста по сімейним спорам + огляд ТОП-3 компанії з вирішення сімейних спорів в суді

Які послуги надає юрист по сімейних справах? Як вибрати хорошого адвоката по сімейним спорах? Де отримати безкоштовну консультацію адвоката по сімейним справам?

Добрий день, шановні читачі журналу . Мене звуть Валерій Чемакин. Понад 15 років я віддав роботі в системі профілактики сімейного неблагополуччя.

Сьогодні я займаюся соціально-правовим консультуванням сімей, в яких не все так добре, як хотілося б. У цій статті я розберуся в діяльності адвоката по сімейних справах.

Прочитавши матеріал до кінця, ви будете знати, де знайти кращого адвоката по сімейних справах.

Адвокат по сімейних справах

Зміст
  1. Хто такий адвокат по сімейних справах і чим він займається?
  2. Які послуги надає юрист по сімейних справах   огляд ТОП-5 основних послуг
  3. Як скористатися послугами адвоката по сімейним справам   покрокова інструкція для новачків
  4. Де отримати послуги адвоката по сімейним справам   огляд ТОП-3 компанії з вигідними умовами
  5. Як вибрати хорошого адвоката по сімейним спорам — 3 корисні поради
  6. Висновок

1. Хто такий адвокат по сімейних справах і чим він займається?

Державна політика і її сімейне законодавство спрямовані на зміцнення сім'ї та традиційних сімейних цінностей. Закон покликаний формувати відповідальність кожного члена осередку товариства перед іншими. При цьому він дозволяє вільно здійснювати їх права і гарантує захист інтересів.

Нікому не дозволено втручатися в сімейні справи без достатніх на те правових підстав. Сім'я залишається благополучною при дотриманні всіх прав і обов'язків її членів. Проте варто тільки порушити це крихка рівновага, як виникає необхідність пошуку хорошого сімейного адвоката.

Ситуації, при яких потрібна допомога фахівця у галузі сімейного права:

  • неможливість мирного врегулювання питань при шлюборозлучному процесі;
  • необхідність через суд визначити, з ким будуть проживати неповнолітні діти після розлучення;
  • розділ різного майна, спільно нажитого в період шлюбних відносин;
  • стягнення аліментів для матеріального утримання дітей або чоловіка;
  • необхідність обмеження або позбавлення батьківських прав;
  • передача дітей під опіку;
  • усиновлення;
  • інші спірні ситуації, пов'язані з сімейними відносинами.

В одній з наших статей розібрана суть поняття юридичні послуги. В області сімейного законодавства вони дуже затребувані, так як за статистикою розпадається близько 57% сучасних сімей. При цьому більшість розлучень не проходить мирно.

Про те , в чому полягає специфіка роботи адвоката з житлових питань, читайте в нашій окремій публікації.

2. Які послуги надає юрист по сімейних справах   огляд ТОП-5 основних послуг

Розглянемо найпопулярніші послуги, які надають сімейні юристи.

Послуга 1. Розірвання шлюбу

Нерідко сімейні взаємини між подружжям заходять в глухий кут, і в якийсь момент вони приймають рішення про розлучення. Добре, якщо в сім'ї немає дітей і спорів про майно. Тоді все проходить мирно і без судового втручання. В іншому випадку – суду не уникнути.

В ситуації, коли при розірванні шлюбу між подружжям, є невирішені суперечки або у них є неповнолітні діти, краще найняти адвоката з розлучень (детально читайте про нього в спеціальній статті на нашому сайті). Це допоможе уникнути помилок, ціна яких дуже висока.

Послуга 2. Розділ майна

Розділ спільно нажитого майна при розлученні подружжя – тема болюча. Адже коли люди одружуються, вони не планують розлучатися і не оформляють, за рідкісним винятком, шлюбного контракту, який дозволяє уникнути тривалих судових тяжб.

Частіше їх майно нажите спільно і розділити його полюбовно не виходить. У таких випадках на допомогу приходить адвокат по розділу майна, про який ми детально писали в іншій статті на сайті. Він допоможе довести в суді безпідставність домагань опонента на той або інший об'єкт і вирішить проблему раз і назавжди.

Послуга 3. Стягнення аліментів

Кожен батько зобов'язаний утримувати своїх дітей, навіть якщо він позбавлений батьківських прав. Найчастіше дійсність така, що служба судових приставів переповнена виконавчими листами на аліментників.

Недбайливі батьки так хитрі, що намагаються уникнути стягнення аліментів, але адвокат по сімейних справах може довести в суді всю неспроможність їх доводів. В результаті діти отримають фінансове утримання, належне їм за законом.

Послуга 4. Позбавлення батьківських прав

Сімейний кодекс в ка> Позбавлення батьківських прав

Сімейний кодекс як виняткової міри впливу на недобросовісних батьків дозволяє позбавляти їх батьківських прав.

Позбавлення батьківських прав

З відповідним позовом до суду може вийти будь-яка зацікавлена особа (другий чоловік, бабуся, дідусь, інші родичі або небайдужі люди) або органи державної і муніципальної влади (поліція, прокуратура, органи опіки, комісія у справах неповнолітніх).

Підстави для позбавлення батьківських прав:

  • ухиляються від обов'язку виховання дітей, в тому числі злісно;
  • допускають численні зловживання в користуванні батьківськими правами:
  • дозволяють собі жорстоко поводитися зі своїми дітьми;
  • має місце фізичне або психічне насильство;
  • зазіхають на статеву недоторканість дитини;
  • хворіють алкоголізмом або наркоманією;
  • вчинили злочинне діяння проти дітей, іншого батька або члена сім'ї.

Щоб довести або спростувати наявність цих підстав у суді, будуть потрібні послуги юриста у області сімейного права.

Послуга 5. Консультація з сімейних питань

Для вирішення багатьох питань, пов'язаних із сімейними відносинами, часто буває достатньо отримати лише консультаційні послуги юриста.

Приклад

Одного разу до мене прийшла бабуся Колі Васильєва, який стояв на обліку в поліції за крадіжку велосипеда. Вона поскаржилася, що Миколина мати безпробудно пиячить і не доглядає за дитиною. Ні опіка ні КДН нічого зробити не можуть. Жінка неодноразово кодувалася, але нічого не допомагає. Бабуся хотіла сама виховувати онука, але так, щоб все це було «по закону».

Я порадив Кларі Василівні, так її звали, самостійно звернутися до суду для вирішення питання про позбавлення батьківських прав і допоміг їй написати позовну заяву, в якому для виклику на засідання запропонував представників опіки та КДН. Фахівці в суді підтвердили всі факти, і Клара Василівна домоглася свого.

Це приклад того, як звичайна консультація юриста дозволяє вирішити, здавалося б, нерозв'язну проблему навіть без залучення дорогих адвокатів.

3. Як скористатися послугами адвоката по сімейним справам   покрокова інструкція для новачків

Якщо ви зіткнулися з сімейною проблемою і не бачите шляхів її вирішення у правовому полі, раджу звернутися за допомогою до фахівця. Якщо питання не потребує судових розглядів, можна прийти в службу сімейного консультування при муніципалітеті або установа, яка працює з сім'ями.

Для вирішення юридичних питань можна скористатися послугами безоплатного адвоката по сімейних справах, який дасть юридичну консультацію онлайн. Про те, що це таке, прочитайте в нашій тематичної статті. Врахуйте, що вам нададуть безкоштовно мінімум інформації і тільки з роз'яснення загальних положень закону.

Щоб отримати весь комплекс послуг по вирішенню проблеми, вам потрібно звернутися до платного адвоката по сімейних справах. Робиться це наступним чином.

Крок 1. Формулюємо питання і визначаємо бажаний результат

Перед початком пошуку юридичної компанії слід чітко сформулювати на папері питання адвоката по сімейних справах, який би повністю розкривав суть проблеми.

Від того, наскільки точно ви висловите свою думку, залежить якість отриманої відповіді. Вам треба визначитися, якого результату хочете досягти в результаті проведеної роботи.

Крок 2. Вибираємо компанію

При виборі юридичної компанії не варто керуватися виключно питанням вартості послуг. Бажано звертати увагу на деякі нюанси, згадані нижче.

На що слід звернути увагу при виборі юридичної компанії:

  • її відома;
  • спеціалізація;
  • наявність багажу виграних справ.

При виборі маловідомої фірми не зайвим буде перевірити її через податкову інспекцію, щоб не стати жертвою шахраїв.

Крок 3. Консультуємося з юристом

Якщо ви визначилися з компанією і вивчили її сайт, можна проконсультуватися з юристом по телефону, онлайн або прийти на прийом в офіс. Часто багато компаній першу консультацію надають безкоштовно. З розмови з адвокатом постарайтеся зрозуміти, чи варто продовжувати співпрацю.

Зверніть увагу на манеру мови, ставлення до вас як до клієнта, на внутрішнє оздоблення офісу в кінці кінців. При наявності підозр – ідіть і шукайте іншу компанію. Якщо ви вирішили, що юридична допомога цієї фірми вас влаштує, переходьте до наступного кроку.

Крок 4. Оплачуємо послуги

Перед оплатою переконайтеся, що ціна на послуги адвоката по сімейних справах знаходиться в межах розумного. Занадто низькі тарифи повинні вас насторожити. Перевірте, щоб кожна дія юриста в рамках ведення справи мало свою тарифікацію. Це дозволить повернути невідпрацьовані гроші у разі розірвання договору достроково. Зберігайте всі платіжні документи.

Крок 5. Укладаємо договір

Укладення договору   найвідповідальніший етап. Зверніть увагу, щоб всі формулювання вам у ньому були повністю зрозумілі. Якщо ви що-то недопонимали – попросіть роз'яснити доступною мовою. У договорі повинні бути прописані підстави його розірвання. Ніякі умови не повинні порушувати ваші права або обмежувати їх.

Формулювання в договорі

Особливу увагу зверніть на результат виконання послуги. Це те, що ви повинні врешті-решт отримати після всіх розглядів. Підсумок повинен відповідати вашим очікуванням. Не може бути двоякого тлумачення можливого результату.

4. Де отримати послуги адвоката по сімейним справам   огляд ТОП-3 компанії з вигідними умовами

Пропоную ознайомитися з діяльністю 3 відомих юридичних компаній, які надають послуги адвоката по сімейних справах на вигідних умовах.

1) Правознавець

Правознавець руЦя компанія на початковому етапі працює з клієнтами через інтернет. Сайт компанії служить порталом для зв'язку між юристами і бажають отримати юридичні послуги. Понад 700 спеціалістів готові в будь-який час надати юридичну допомогу з різних питань. Тут можна отримати безкоштовну консультацію адвоката по сімейних справах.

На сайті є форма зворотного зв'язку, через яку можна поставити запитання юристу. Якщо вам потрібен загальний відповідь на нього, то він буде надано безкоштовно. При необхідності більш розгорнутих роз'яснень потрібно заплатити певну суму. Вона невелика за специфіки організації роботи на порталі та не перевищує 600   700 рублів за усну консультацію.

Щоб швидше отримати допомогу на сайті Правознавця, треба зателефонувати за телефоном у : 8 (499) 348-93-89, СПб: 8 (812) 602-78-84 або по безкоштовний номер з будь-якого регіону: 8 (804) 333-72-89. Оператор відразу зв'яже вас з потрібним спеціалістом, що позбавить від необхідності витрачати час на листування.

Правознавець телефони

Які послуги у сфері сімейного законодавства надає компанія Правознавець:

Дитячо-батьківські відносини Шлюбні відносини Розділ майна Аліменти
1 Позбавлення та поновлення батьківських прав Укладення шлюбного договору Розділ житла та земельних ділянок Несплата та стягнення
2 Встановлення і оспорювання батьківства Шлюборозлучний процес з дітьми і без Розділ автомобіля та іншого майна Аліменти на двох і більше дітей
3 Дитяча опіка та усиновлення Розлучення при наявності вагітності Розділ боргових зобов'язань подружжя Злісне ухилення
4 Опіку над літніми громадянами Розлучення без особистої присутності Укладення угоди про розділ майна Стягнення аліментів на батьків

Не останнє місце в сімейних справах займають питання спадщини. Часто не врегульовані спадкові спори служать причиною сварок у сім'ях. Добрі родичі стають найлютішими ворогами. Щоб цього не відбувалося, треба скористатися при зародженні конфлікту послугами фахівця в цій області.

В одній з наших статей докладно описана діяльність адвоката по спадкових справах. Цей юрист допоможе вирішити ваші проблеми з мінімальним збитком для внутрішньосімейних відносин. Нерідкі випадки, коли адвокат домагався досудового вирішення конфлікту за результатами домовленості сторін.

Щоб скористатися послугами сімейного адвоката компанії Правознавець, вам треба зв'язатися з одним з них за вказаними вище каналах зв'язку і задати питання. Першу консультацію дають безкоштовно. Юрист роз'яснить вам основні положення законодавства та загальні шляхи вирішення проблеми. При бажанні подальшої співпраці, ви домовитеся про зустріч, де обговоріть подробиці співпраці.

Отримати консультаційні послуги юристів фірми Правознавець.ру можна з будь-якої точки світу, так як вони виявляються в онлайн режимі. Це дуже зручно тим, хто проживає у віддаленій місцевості без можливості оперативно знайти фахівця у себе на території.

На закінчення огляду цієї компанії пропоную подивитися відео про неї.

2) Фокін і партнери

Фокін і партнериЮридична компанія «Фокін і партнери» надає послуги в різних галузях права. Одна з важливих складових її роботи – допомога у вирішенні сімейних і спадкових спорів. Цими питаннями займаються вузькі фахівці в сімейному законодавстві, що виключає поверхневий підхід до ведення справ.

Перелік напрямів у сфері сімейного та спадкового права компанії Фокін та партнери:

  • справи про розлучення різної складності, з дітьми і без них;
  • розділ майна від нерухомості до побутової техніки та автомобілів;
  • батьківські права;
  • питання усиновлення та опіки;
  • спадкові спори.

Особливим успіхом користується послуга представництва в суді. Про неї ми писали в тематичній статті. Адвокати компанії мають багатий досвід успішного ведення справ. При зверненні до будь-якого з них нададуть вам для ознайомлення копії судових рішень по аналогічним вашому справах. Це говорить про високий професіоналізм співробітників.

3) Європейська юридична служба

Європейська юридична службаЦя компанія спеціалізується на вирішенні правових питань в області сімейних взаємин, поетом в ній працюють фахівці з сімейного права. Якщо ви не знаєте, як правильно і справедливо розділити майно при розлученні, не можете визначитися, з ким будуть проживати діти, не поділили спадок – звертайтеся до Європейської юридичної служби.

До ваших послуг адвокати за сімейним та спадковим справах, юристи для складання документації або консультування і навіть власний нотаріус для здійснення необхідних нотаріальних дій. Адреса для особистого прийому: р. Москва, Багратионовский проїзд, д. 7 корпус 20, телефон для запису: 8 (495) 727-09-03.

5. Як вибрати хорошого адвоката по сімейним спорам — 3 корисних ради

Сімейне законодавство має безліч підводних каменів і складнощів. Невдачі у вирішенні цих проблем накладає важкий відбиток на все життя, іноді навіть калічать психіку, особливо дитячу. Тому до вирішення питань, пов'язаних з сім'єю, слід підходити дуже обережно, іноді зводячи інтереси дитини вище своїх.

Як вибрати хорошого адвоката по сімейним спорам

Юридична консультація вузького спеціаліста по сімейним правових питань допоможе вам не наламати дров. Якщо ви не знаєте, як знайти адвоката по сімейних справах з хорошим досвідом роботи, то ось вам 3 ради.

Порада 1. Прислухайтеся до рекомендацій знайомих

Перед тим, як звернутися до фахівця, порадьтеся зі своїми друзями та знайомими. Можливо, хтось із них вже мав успішний досвід співпраці з гарним юристом. Потрібно почитати відгуки про адвоката по сімейним справам у серйозних ділових і юридичних виданнях. Чим більше інформації знайдете, тим краще.

Порада 2. Не співпрацюйте з адвокатами, які гарантують успіх

Жоден адвокат не може передбачити підсумок справи. Він залежить від безлічі факторів і важко піддається прогнозуванню. Хороший фахівець не буде гарантувати успіх, а тільки окреслить можливі результати і вірогідність їх настання. Він пояснить, які умови треба виконати, щоб ймовірність успіху максимально наблизилася до 100%.

Порада 3. Вибирайте адвоката, який пропонує свою стратегію

Хороший адвокат по сімейних справах завжди пропонує ефективну стратегію ведення справи. Він оцінює наявні дані і докази, на підставі чого вибудовує лінію захисту ще до настання судових слухань. Кваліфікований фахівець здатний коригувати тактичні моменти при надходженні нових даних у справі.

6. Висновок

Якщо у вас виникли сімейні проблеми, які призводять до конфліктної ситуації, обов'язково скористайтеся послугами адвоката по сімейних справах. Він допоможе уникнути гострих кутів і дасть можливість з гідністю подолати всі негаразди.

Бажаю, щоб у ваших родинах процвітали благополуччя, взаємоповага і любов! Щоб про найм сімейного адвоката вам навіть і не довелося замислюватися. Прошу оцінити цю статтю і залишити про неї коментар.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Адвокат по сімейних справах   покрокова інструкція як вибрати юриста по сімейним спорам + огляд ТОП-3 компанії з вирішення сімейних спорів в суді