Адвокат по спадковим справам — 7 ознак хорошого юриста по спадку + огляд ТОП-3 юридичні компанії з розгляду спадкових справ у суді

Як працює адвокат по спадковим справам у суді? Чи може юрист допомогти в оформленні спадщини? Де знайти кращих адвокатів по спадкових справах?

Здравствуйте, шановні читачі журналу . З вами сьогодні Валерій Чемакин – консультант з правових питань.

У цій статті я розповім, хто такий адвокат по спадковим справам і яка сфера його діяльності.

Крім того, я пропоную ознайомитися з декількома компаніями, які недорого надають послуги у сфері спадкового права.

Адвокат по спадковим справам

Зміст
  1. Хто такий адвокат по спадку і чим він займається?
  2. Як працює адвокат по спадковим справам — 5 основних етапів
  3. На що звертати увагу при виборі адвоката у спадок — 7 ознак професійного юриста
  4. Кращі адвокати по спадкових справах   огляд ТОП-3 компанії
  5. Як НЕ треба вибирати адвоката по спадкових справах — 3 головні помилки при виборі юриста
  6. Висновок

1. Хто такий адвокат по спадку і чим він займається?

Законодавство про спадщину має безліч підводних каменів, які досконально знати звичайна людина не може. З цієї причини між родичами часто виникають спадкові спори, які можуть дійти до судових розглядів. В таких випадках краще всього звернутися за допомогою до адвоката у спадок.

Які послуги надають адвокати по спадкових справах:

  • звернення в суд для визнання недійсності заповіту;
  • визнання в судовому порядку права на успадковане майно;
  • встановлення фактичного прийняття в користування спадщини;
  • визнання спадкоємця негідним;
  • спірні питання при розділі майна, одержаного у спадщину;
  • скасування або визнання недійсним заповіту;
  • збір необхідних для вступу в спадщину документів;
  • представлення інтересів довірителя у нотаріуса і в суді;
  • відновлення термінів вступу в спадщину.

Це лише деякі з послуг адвокатами у спадок юридичних послуг (про суть цього поняття читайте в нашій окремій статті). У разі відсутності взаєморозуміння між спадкоємцями, юрист допомагає знайти компроміс.

Іноді отримане у спадщину майно, особливо земельні ділянки, не оформлено в установленому порядку. Він і тут приходить на допомогу.

2. Як працює адвокат по спадковим справам — 5 основних етапів

Розглянемо докладніше алгоритм дій юриста при розгляді спірних питань у сфері спадкового законодавства.

1 Етап. Надання усних та письмових консультацій

З надання консультацій у спадок починається будь-яку справу. Вони можуть бути усними і письмовими. Перші часто надаються на безоплатній основі, але в обмеженому обсязі. За другі завжди потрібно заплатити, але вони більш докладні і можуть бути інструкцією до самостійного дії.

В одній з наших статей ми вже розглядали, що таке консультація юриста. Консультування по спадковому праву включає питання оформлення спадщини, вступу до нього, продовження термінів і багато іншого.

Етап 2. Проведення комплексного аналізу матеріалів за спадковим справі

Якщо клієнтові потрібно не тільки консультація, але і допомогу у вирішенні питання, то адвокат проводить більш серйозний комплексний аналіз всієї наявної документації. У разі потреби запитуються додаткові відомості з державних органів. За результатами проведеного аналізу вибудовується стратегія подальших дій.

Які дані потрібні для ефективного вирішення питання щодо спадщини:

  • коло спадкоємців першої, другої і наступних черг;
  • наявність або відсутність заповіту на спадщину;
  • відомості про успадкованому майні.

Етап 3. Збір та підготовка документів для законного отримання спадкового майна

Для одержання спадщини за законом потрібно зібрати певний пакет документів, в який, крім заяви, копії паспорта або свідоцтва про народження, входить безліч довідок та виписок, що підтверджують різні факти. Для їх збору потрібно звернення в різні державні органи від житлової контори до міграційного відділу МВС.

Щоб уникнути необхідності самостійно оббивати пороги всіх цих відомств, можна скористатися послугами юриста по збору та підготовці пакету документів. Зробити це він зможе при наявності довіреності від вас на такі дії. Зібрані і підготовлені документи юрист передасть нотаріусу для заведення спадкової справи.

Етап 4. Складання заяви в суд

При спірних ситуаціях в колі родичів вимагається звернення до суду. Скласти його грамотно з усіма посиланнями на факти мають значення зможе тільки адвокат по спадковим справам. На цьому етапі він систематизує всі дані і формулює позовну заяву.

Етап 5. Представництво інтересів довірителя в суді по спадкових справах

Після передачі позову до суду призначається дата судового засідання. До цього моменту адвокат готує аргументовану промову на підтримку позовних вимог. Інструкції про поведінку в суді отримує від нього і довіритель, якщо він теж має наміру брати участь у засіданні. Адвокатом повинна бути забезпечена явка свідків з боку позивача.

Як працює адвокат по спадковим справам

В одній з наших статей докладно розглянуто суть представництва в суді. Захищаючи інтереси клієнта, адвокат своєчасно і адекватно реагує на нововиявлені обставини, вносить клопотання і заявляє протести. У сукупності з добре поставленою, грамотною мовою і бездоганними аргументами це дозволить домогтися успіху.

3. На що звертати увагу при виборі адвоката у спадок — 7 ознак професійного юриста

Щоб знайти дійсно професійного юриста треба знати ознаки професіоналізму. Пропоную вашій увазі деякі з них.

Ознака 1. Кваліфікований юрист спочатку дізнається всі подробиці справи, а тільки потім скаже про можливий кінець

На першому ж прийомі зверніть увагу на манеру переконання клієнтів скористатися його послугами. Якщо юрист починає хвалити себе, не пред'являючи жодних доказів, то вже на цьому етапі можна з ним розлучатися. Те ж саме слід зробити, коли він дає гарантію успіху справи, не вивчивши докладно.

Юрист з хорошою кваліфікацією спочатку досконально вивчить всі ваші документи, задасть безліч питань, розбереться у всіх нюансах і тільки після цього озвучить ту чи іншу ймовірність результату справи. При цьому він попередить вас про те, що в ході процесу можуть розкрити невідомі обставини, здатні докорінно змінити весь прогноз.

Ознака 2. Перед тим, як взятися за справу, хороший адвокат буде шукати шляхи врегулювання без судової тяганини

Будь-який хороший адвокат по спадковим справам постарається не доводити справу до суду. Для цього він налагодить контакт з протилежною стороною і прийме всі заходи для укладення угоди на компромісній основі, коли виграш у суді для вас не гарантований.

Якщо правда на вашому боці, то він спробує переконати в цьому опонентів, апелюючи до можливих судових витрат, які вони понесуть даремно.

Така юридична допомога дозволить вам в найкоротші терміни і без нервування вирішити свої спадкові проблеми з мінімальними фінансовими втратами. Адже ціна послуг адвоката по спадкових справах без участі в судових засіданнях значно нижче.

Ознака 3. Хороший адвокат спочатку попередить, що процес може затягнутися

Адвокат, що володіє хорошим досвідом судового представництва, прекрасно знає, що будь-який процес може тривати значно довше очікуваного терміну. Він обов'язково попередить вас про це, а також проінформує про можливе подорожчання послуг в процесі розгляду. Юрист, що гарантує результат через кілька днів, або лукавить, або не має досвіду представництва в суді.

Приклад

Фролова Лариса приїхала в Тюмень з Сиктивкара щоб оформити спадщину на квартиру свого померлого батька, але зіткнулася з проблемою. На спадщину претендував її зведений брат, який раніше і знати не хотів батька. Лариса звернулася в адвокатську контору для вирішення питання.

Адвокат пообіцяв залагодити всі за тиждень, тому Лариса зателефонувала своєму начальнику і відпросилася з роботи на цей термін. Однак процес сильно затягнувся і їй довелося брати відпустку за свій рахунок. Якби адвокат спочатку озвучив реальні терміни, Лариса могла б оформити на нього доручення і він представляв би інтереси в її відсутності.

Ознака 4. Співпрацюючи з професійним адвокатом, ви завжди будете в курсі того, як просувається справа

В ході судового розгляду постійно відкриваються нові обставини і спливають невідомі раніше факти. Це робить процес непередбачуваним, вимагає нових дій з боку адвоката. Хороший юрист завжди повідомить вас про зміни, що сталися, і поділиться про своє бачення вирішення проблеми.

Ознака 5. Кожна дія хороший юрист буде погоджувати з вами

Всі свої підозри і прийняті контрзаходи хороший захисник буде озвучувати заздалегідь і без вашого схвалення не прийме рішення. Це стосується усіх значимих дій в суді: внесення клопотань, протести, відмова від позовних вимог або їх частини.

Ознака 6. Кваліфікований фахівець ретельно підготує вас і до допиту свідків

Так як у протилежної сторони в суді може бути адвокат, то все сказане вами в ході засідання має величезне значення не тільки для судді, але і для нього. Тому хороший юрист перед судом обов'язково докладно проінструктує вас про те, що слід говорити, а чого не варто.

Як знайти адвоката у спадок

Юридична консультація про те, як вести себе в суді необхідна і свідкам. Адже від їх показань багато залежить, а необережно вимовлена фраза може обнулити весь результат, досягнутий раніше.

Ознака 7. Хороший юрист завжди знаходиться в пошуку нових доказів

Для успішного вирішення справи суду повинно бути представлено максимально велику кількість доказів. Хороший юрист на будь-якій стадії знаходиться в постійному пошуку.

Що може бути доказом в суді:

  • документи: відповіді на запити, архівні довідки, виписки.
  • показання свідків;
  • аудіо та відеозаписи;
  • результати експертиз.

У спеціальній статті на нашому сайті ми розповідали про діяльність адвоката по сімейних справах. Якщо у нього є досвід супроводу та спадкових справ, то такий фахівець зможе зібрати відмінну доказову базу, так як добре орієнтується в сімейних перипетіях. Адвокат по спадковим справам з високим рейтингом обов'язково підпадає під усі ці ознаки.

4. Кращі адвокати по спадкових справах   огляд ТОП-3 компанії

Пропоную вашій увазі огляд 3 юридичних компаній, де надають недорогі послуги. Там можна отримати навіть безкоштовну консультацію адвоката у спадок.

1) Правознавець

Правознавець руЦя компанія не зовсім звичайна. Справа в тому, що більшість її співробітників працює віддалено через інтернет. Більше 700 юристів, які проживають в різних містах і регіонах, співпрацюють з Правознавцем. Портал влаштований так, що через нього клієнт без праці знаходить спеціаліста для вирішення свого питання.

Зробити це нескладно   достатньо зайти на сайт і задати питання у формі зворотного зв'язку. Можна просто зателефонувати в компанію — так буде навіть швидше.

Правознавець телефони

Якщо відповідь на нього не потребує якихось додаткових досліджень законодавства, то він для вас буде безкоштовним. При необхідності більш докладних консультацій чи письмової відповіді треба заплатити невелику суму в межах 600   700 рублів.

Які проблеми в сфері спадкового права вирішують співробітники Правознавця:

В суді У позасудовому порядку
1 Спори між спадкоємцями Збір документів та подача їх нотаріусу для заведення спадкової справи
2 Визнання спадкоємців негідними Врегулювання спорів без суду за угодою
3 Оспорювання заповіту або визнання його недійсним Розшук можливих спадкоємців і отримання від них відмови на спадщину
4 Спадщину з вичерпаним терміном прийняття Консультування з питань спадкування

Рішення питань, що вимагають особистої зустрічі з адвокатом, теж не представляє ніякої складності для клієнтів компанії. Для цього потрібно домовитися з обраним адвокатом про час і місце зустрічі. В ході неї ви обговорите всі нюанси вашої справи і домовтеся про гонорар. Врахуйте тільки, що юрист повинен бути з вашого міста.

Безсумнівна перевага компанії Правознавець   можливість працювати з клієнтами, які проживають в будь-якій точці світу. Адже більшу частину консультаційних послуг можна отримати і дистанційно. Якщо вам потрібні договори, укладення юридичної експертизи або просто письмова консультація, ви отримаєте все це по електронній пошті.

Звернутися за допомогою в компанію можна також і за телефоном. Такий метод дозволить набагато швидше зв'язатися з потрібним вам фахівцем, так як оператор підшукає юриста, який найбільш компетентний у питанні. При необхідності зв'яжуть з адвокатом, які проживають у вашому місті.

У деяких випадках для вирішення своєї проблеми вам навіть не доведеться ставити запитань. Досить зайти на сайт компанії Правознавець, вибрати потрібний розділ і прочитати відповіді на запитання, які там вже є. Можливо знайдете подібну до вашої ситуацію, вирішення якої вже запропоновано.

Щоб краще ознайомитися із компанією, рекомендую подивитися відеоролик про неї.

2) Фокін і партнери

Фокін і партнериОдин з важливих напрямків діяльності цієї компанії   вирішення спадкових спорів. Юристи фірми надають весь спектр послуг в галузі спадкового права від простих консультацій до представництва в судових інстанціях. Задати питання можна прямо через сайт компанії.

3) Юрисдикція

ЮрисдикціяПеревага цієї компанії   тісні зв'язки з державними органами: Росреестром, Федеральної нотаріальної палатою, Московським міським судом та Генеральною прокуратурою. Це дозволяє бути завжди в курсі нових змін в законодавстві і вимог цих служб.

Послуги, надані Юрисдикцією в області спадкового права:

  • відновлення строку для прийняття спадщини, який був пропущений;
  • про встановлення факту прийняття спадщини;
  • підтвердження наявності родинних відносин;
  • оспорювання в суді заповіту;
  • виділення спадкових часток.

На сайті компанії є докладні резюме адвокатів по спадкових справах, з якими ви зможете ознайомитися, якщо відвідаєте портал.

5. Як НЕ треба вибирати адвоката по спадкових справах — 3 головні помилки при виборі юриста

Вибираючи юриста для вирішення спадкових питань, головне не помилитися. Тут доречно перерахувати деякі типові помилки, які часто роблять новачки.

Помилка 1. Бажання заощадити

Успадковане майно найчастіше досить дороге, тому економити на фахівця не варто. Адже вартість адвоката по спадкових справах безпосередньо залежить від його кваліфікації та досвіду. Молоді фахівці і вчорашні студенти готові взятися за будь-яку справу при мінімальному гонорар, але результат сумнівний.

Помилка 2. Вибір адвоката, у якої низький рівень ораторської майстерності

Якщо адвокат не може майстерно викладати свої думки і не сильний в риториці, то невже ви думаєте, що він зможе захищати вас в суді ефективно. Вибираючи недорікуватого захисника, ви ризикуєте навіть при гарній доказовій базі опинитися в програші, так як він не зможе переконати суддю у вашій правоті.

Помилка 3. Співпрацю з юристом, який береться за всі справи відразу

Якщо ви вирішили співпрацювати з юристом-універсалом, який вважає себе майстром про все, то будьте готові до того, що багато нюансів він знати не буде. З цієї причини йому доведеться перелопатити купу судової практики, щоб забезпечити якісний захист. На це потрібен час, а гарантій немає.

Приклад

Галина Лукіна звернулася в компанію «Оріон» за юридичною допомогою у спадковому суперечці зі своїм двоюрідним братом. Їй порекомендували досвідченого юриста в цій області. Однак вартість послуг адвоката по спадкових справах була їй не по кишені. Галина зупинилася на адвоката з загальною практикою.

У цього фахівця давно не було спадкових справ та багатьох тонкощів він не знав. В результаті процес був програний, хоча адвокат перелопатив величезна кількість судової практики.

Тому, неважливо, вам потрібно адвокат по розділу майна, по спадкових справах, з сімейних питань,   вибирайте вузького спеціаліста. У нього багатий досвід саме в своєму напрямку, тому такий фахівець надасть більш якісну послугу.

6. Висновок

Якщо у вашій родині сталося нещастя   помер хтось із родичів, залишивши після себе майно, і ви не знаєте, що робити, вам завжди допоможе хороший адвокат по спадковим справам. У статті я докладно пояснив, як його знайти, тому проблем виникнути не повинно.

Бажаю здоров'я і довгих років життя вам та вашим родичам, але раджу бути завжди у всеозброєнні і читати наші матеріали. Прошу залишити коментар на цю статтю і оцінити її.

Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Адвокат по спадковим справам — 7 ознак хорошого юриста по спадку + огляд ТОП-3 юридичні компанії з розгляду спадкових справ у суді