Розлучення через суд — 5 простих правил як вибрати адвоката з розлучень + огляд ТОП-5 надійних компаній з вирішення сімейних спорів в суді

Коли можуть знадобитися послуги адвоката з розлучень? В чому особливості процесу розлучення через суд з дітьми? Які документи потрібні для подачі заяви на розлучення?

Здравствуйте, шановні відвідувачі сайту ! Сьогодні з вами Валерій Чемакин   консультант по сімейному законодавству.

У своїй практиці я часто контактую з людьми, сімейне життя яких не склалося. Часто і без того стресові ситуації поглиблюються конфліктами, від яких страждають діти. Сьогодні я розповім, як адвокат з розлучень допомагає мінімізувати моральний і матеріальний збиток, нанесений шлюборозлучним процесом.

Тим же, хто дочитає весь матеріал до кінця, гарантую бонус   інформацію про компанії, що супроводжують розлучення через суд на максимально вигідних умовах.

Адвокат з розлучень

Зміст
  1. Чим займається адвокат з розлучень?
  2. Коли необхідні послуги адвоката з розлучень   огляд ТОП-3 основних причин
  3. Як здійснюється шлюборозлучний процес — 5 основних етапів
  4. Як вибрати адвоката з розлучень — 5 простих правил
  5. Хто пропонує вигідні умови співпраці   огляд ТОП-5 надійних компаній по наданню юридичних послуг
  6. Як заощадити на послугах адвоката по розділу майна — 4 корисних ради
  7. Висновок

1. Чим займається адвокат з розлучень?

Юрист з розлучень займається юридичним супроводом усього шлюборозлучного процесу від початку і до кінця як в судових інстанціях, так і в досудовому порядку.

Цей фахівець має глибокі знання не тільки в юриспруденції, але й у психології сімейних відносин, що робить його участь у вирішенні проблеми не просто бажаним, але і необхідним.

Які юридичні послуги надає шлюборозлучний адвокат:

  • розробка стратегії захисту та формування декількох сценаріїв завершення конфлікту;
  • сприяння у визначенні вартості спільного майна та його розподіл;
  • збір та складання різноманітних документів;
  • захист законних інтересів довірителя в судах навіть у його відсутність;
  • надання юридичних консультацій, подробиці про які читайте в одній із статей нашого журналу;
  • оскарження рішень судів в більш високих інстанціях.

Це тільки основні послуги адвоката при розлученні. Кожна з них складається з безлічі юридично значущих дій, послідовність і суть яких зрозумілі лише фахівцю.

Не завжди допомога адвоката необхідна   іноді достатньо отримати грамотну консультацію юриста, щоб домогтися потрібного результату.

Приклад

Чоловіка Олени посадили за вбивство на 15 років. Погано орієнтуючись в законодавстві, вона зібрала гроші на адвоката і хотіла звернутися в суд для ініціації шлюборозлучного процесу. Вона прийшла в нашу службу, щоб знайти захисника.

Їй було роз'яснено, що відповідно до п. 2 ст. 19 Сімейного кодексу РФ, якщо один з подружжя відбуває покарання в МПВ терміном більше 3 років, можна розірвати шлюб в Загсі за заявою другого з подружжя. Дівчина заощадила гроші і нерви, отримавши просту безкоштовну консультацію.

Але в інших випадках адвокат з розлучень відіграє важливу, а іноді й провідну роль.

2. Коли необхідні послуги адвоката з розлучень   огляд ТОП-3 основних причин

Якщо після декількох років сімейного життя подружжя вирішило розійтися без жодних претензій один до одного, то зробити це вони можуть просто при зверненні в РАЦС   за умови відсутності у них неповнолітніх дітей.

Проте є ситуації, коли такий спрощений порядок застосовується і потрібна допомога шлюборозлучного адвоката. Розглянемо основні причини таких ситуацій.

Причина 1. Відсутність згоди на розлучення одного з подружжя

Не завжди подружжя приходять до спільної думки з приводу свого подальшого спільного проживання. Часто один з них «встає в позу» і не бажає розлучатися ні під яким приводом. У цьому випадку завдання адвоката   переконати протилежну сторону в непотрібності судових витрат і вирішити питання мирно.

Якщо не вдалося прийти до згоди, то адвокат надає юридичну допомогу при ініціації та веденні судового процесу. Його завдання   переконати суддю в обґрунтованості претензій довірителя до свого чоловіка і в неможливості збереження шлюбних відносин.

Причина 2. Наявність спільних неповнолітніх дітей

Так як при шлюборозлучному процесі держава в першу чергу стоїть на захисті інтересів дітей, то при їх наявності в сім'ї рішення про розлучення приймає тільки суддя. У зв'язку з цим можуть виникнути питання про подальше влаштування неповнолітніх. Часто батьки не приходять до згоди щодо того, з ким будуть проживати діти, пред'являючи претензії один до одного.

В одній з наших минулих публікацій описана діяльність адвоката по сімейних справах. Завдяки своїм знанням, такий фахівець може грамотно розібратися в ситуації і представити судді обгрунтований висновок про можливості виховання дитини тим чи іншим батьком.

Причина 3. Ухилення одного з подружжя від проведення шлюборозлучної процедури

Це ще одна причина, коли органи РАЦС не можуть розлучити подружжя. Один з них всіляко уникає явки, не тільки ЗАГС, але і в суд.

Ухилення від проведення шлюборозлучної процедури

В такому випадку адвокат допомагає оформити документи, написати заяву на розлучення через суд, а при необхідності розшукати «ухильника». Коли переконати його з'явитися в суд не вдається, юрист приймає всі заходи для того, щоб суддя міг прийняти рішення без другої сторони.

3. Як здійснюється шлюборозлучний процес — 5 основних етапів

Зазвичай подружжя, які вирішили подати на розлучення, стикаються з низкою проблем, що випливають з незнання ними процедури. Пропоную детально розглянути її основні етапи.

Етап 1. Підготовка позовної заяви та документів на розлучення

Перед тим, як йти до суду, вам потрібно написати позовну заяву. Зробити це можна самостійно або доручити за невелику ціну адвоката з розлучень. У другому випадку ви не ризикуєте, що позов повернеться з-за неправильного оформлення.

Які документи додаються до позову на розлучення:

  • свідоцтво про шлюб, обов'язково в оригіналі;
  • ксерокопії дитячих свідоцтв про народження;
  • виписку з будинкової книги або довідку з місця проживання відповідача;
  • копію документа, що посвідчує особу (паспорта);
  • квитанцію про сплату держмита на розлучення через суд.

Якщо паралельно в рамках одного процесу ви хочете стягнути з відповідача аліменти, то потрібно також довідка про місце проживання дітей. Ви, як ініціатор процесу повинні самі подати позов до суду або скористатися відповідною послугою юриста. В чому її суть, читайте у спеціальному матеріалі.

Позовна заява повинна містити відомості про місце, де був зареєстрований шлюб, і дати цієї події. Потрібно вказати відомості про спільних дітей і причину розірвання шлюбу, хоча вона і носить формальний характер. Закон говорить, що шлюб підлягає розірванню, якщо хоча б один чоловік виявив таке бажання.

Етап 2. Розгляд справи на судовому засіданні

Якщо заяву та документи на розлучення через суд прийняли в секретаріаті, буде призначено слухання справи. Ваша явка на судове засідання обов'язкова, якщо інше не було зазначено у позовній заяві. Якщо ви скористалися послугами адвоката при розлученні, вказавши у довіреності, що він може бути вашим представником, то можете в суді не присутній.

В одній з наших статей ми докладно описали, що таке представництво в суді. Бувають випадки, коли ваша присутність на засіданнях небажано, або вам не комфортно перебувати поблизу відповідача. Іноді варто скористатися цією нагодою, щоб не витрачати даремно свої нерви. Адже адвокат з розлучень зробить все професійно від вашого імені.

Етап 3. Прийняття рішення про розлучення

Після того, як суддя вивчить всі обставини справи, вислухає доводи обох сторін і третіх осіб, він прийме рішення про розлучення. Зробить він це після неодноразових спроб примирити сторони і зберегти сім'ю. Важливо розуміти, що головна мета будь-якого шлюборозлучного процесу   розлучити подружжя з мінімальними негативними наслідками для дітей.

Етап 4. Отримання сторонами рішення суду

після деякого часу після оголошення рішення суду, ви отримаєте його в надрукованому вигляді з підписом судді та печаткою суду. Другий примірник буде спрямований протилежній стороні. Якщо було постановлено рішення про стягнення аліментів, то крім самого рішення ви отримаєте виконавчий лист, який потрібно передати в службу судових приставів для порушення виконавчого виробництва.

Етап 5. Реєстрація розірвання шлюбу у Загсі

Для повного завершення процедури з рішенням суду потрібно піти в органи РАГС, де в книзі записів актів цивільного стану буде зроблено запис про розірвання шлюбу. У вашому паспорті поставлять відмітку на відповідній сторінці. З цього моменту всі формальності дотримані: ви більше не чоловік і дружина.

4. Як вибрати адвоката з розлучень — 5 простих правил

Якщо у подружжя при розлученні немає особливих претензій один до одного, то і весь шлюборозлучний процес проходить гладко. В іншому випадку краще скористатися послугами адвоката.

Як вибрати адвоката з розлучень

Випадки, при яких наявність юриста по розлученням настійно рекомендується:

  • відсутність згоди щодо влаштування дітей;
  • немає домовленості про розділі майна при розлученні;
  • наявність загальних боргових зобов'язань перед кредитними організаціями.

Щоб у випадках мати більше шансів на позитивний для вас результат, треба вміти вибирати толкового адвоката. Як це зробити   читайте далі.

Правило 1. Робіть вибір на користь юриста з вузькою спеціалізацією

Щоб гарантовано отримати адвокатські послуги від професіонала, звертайтеся тільки до тих юристів, які займаються виключно сімейними справами, зокрема   шлюборозлучними процесами.

Такі фахівці мають багатий досвід в процесуальних питаннях, сімейної психології і навіть у педагогіці. На відміну від юристів загальної практики, вони завжди враховують інтереси дітей і не нехтують станом їх психіки.

Приклад

Валентина Петрова розлучалася зі своїм чоловіком в одному з районних судів. У них було двоє неповнолітніх дітей, які в силу віку були запрошені на засідання. Найнятий Валентиною адвокат раніше не займався шлюборозлучними процесами і почав у присутності дітей викладати малоприємні факти про їх батька. В результаті це призвело до спроби суїциду у дівчинки через кілька днів.

Враховуйте і те, що якщо у вас з чоловіком немає домовленості про те, кому що залишиться, то наймайте адвоката по розділу майна, компетентного в майнових аспектах шлюборозлучного заходи.

Правило 2. Не женіться за економією

Скільки б не коштував розлучення через суд, не потрібно економити на адвоката. Пам'ятайте, що на кону не тільки ваше матеріальне становище, але й душевне здоров'я дітей, яке може постраждати від грубих дій дилетанта. Низька вартість на послуги найчастіше у малодосвідчених адвокатів або у тих, чия репутація підмочена.

Правило 3. Уважно вивчіть репутацію адвоката

Якщо у ваше поле зору потрапив адвокат, якою ви зацікавилися, не поспішайте укладати з ним договір. Спочатку наведіть про нього довідки. Розпитайте знайомих, родичів, сусідів. Можливо, хтось вже мав з ним справу. В крайньому випадку почитайте відгуки в інтернеті, але не зловживайте, так як там пишуть найчастіше на замовлення самого адвоката або конкурентів. Зателефонуйте в адвокатську палату.

Найкращий доказ кваліфікації — це документальне підтвердження виграних справ. Кожен хороший адвокат має папку з документами процесів, в яких він брав участь. Вивчіть ці матеріали докладно і зробіть для себе відповідні висновки. Тільки після цього укладайте договір на надання юридичних послуг.

Правило 4. Вибирайте юриста, який ділиться з вами думками про обраної стратегії

Після першого обговорення вашого справи з юристом поспостерігайте за ним і зверніть увагу, чи буде він розповідати вам про стратегію захисту. Це важливо. Хороший адвокат завжди погоджує з довірителем всі свої дії заздалегідь.

Не довіряйте тому, хто робить свою роботу мовчки. Це може призвести до сюрпризів, які вам зовсім не потрібні. Будь-які зміни в лінії захисту повинні бути вам відомі.

Правило 5. Не співпрацюйте з адвокатами, які гарантують вам позитивний підсумковий результат

Адвокат — це не пророк, жодного з них я не бачив у «битві екстрасенсів». Тому не вірте тому юристу, який дає вам 100% гарантію на виграш у суді.

Чесний професіонал своєї справи тільки визначить ступінь ймовірності того або іншого результату і перерахує умови досягнення максимально привабливого підсумку. Не купуйтеся на дешевий самопіар невдах від юриспруденції!

5. Хто пропонує вигідні умови співпраці   огляд ТОП-5 надійних компаній по наданню юридичних послуг

Пропоную вашій увазі огляд 5 компаній, юристи яких оформлять вам розлучення за прийнятну ціну і з мінімальними моральними витратами.

1) Правознавець

Правознавець руЦя юридична компанія займається будь-якими питаннями у правовій галузі. При цьому в ній працюють вузькі фахівці за різними напрямами, в тому числі і по сімейному праву.

Справа в тому, що співробітники фірми живуть у різних містах, а надають послуги через інтернет портал Правознавця. Все що можна зробити в режимі онлайн: консультації, підготовка документації, правові висновки,   робиться віддалено.

Якщо ж потрібна робота адвоката в суді, то треба з ним зв'язатися особисто і домовитися про зустріч. Зробити це можна через інтерактивний чат на сайті або по телефону, номера яких ви бачите на малюнку нижче.

Втім, таким же способом можна отримати відповіді на питання, що цікавлять вас. При розмові з адвокатом для захисту в суді враховуйте ваш регіон проживання, бажано, щоб ви з ним проживали в одному місті.

Правознавець телефони

Вартість послуг шлюборозлучного адвоката в компанії Правознавець невелика. Завдяки конкуренції, ціни вдається утримувати на низькому рівні. Наприклад, усна консультація з загальних питань взагалі безкоштовна, а з розглядом конкретної справи може коштувати від 600 рублів. На сайті є відповіді на часті запитання. Можливо, ви знайдете відповідь і на свій, якщо відвідаєте портал Правознавця.

Питання, які вирішують шлюборозлучні адвокати компанії Правознавець:

Шлюборозлучний процес Розділ спільно нажитого майна Аліментні зобов'язання
1 Односторонній порядок при розлученні Квартири, будинки та інша нерухомість Стягнення аліментів на 1 і більше дітей
2 3 Розлучення при наявності вагітності Успадковане майно Ухилення від сплати аліментів і розшук боржника
4 Розлучення з неповнолітніми дітьми Борги перед громадянами і кредитними організаціями Призначення твердої грошової суми на утримання дітей

Це далеко не всі послуги в галузі сімейного права компанії. Крім цього, тут займаються питаннями усиновлення, позбавлення батьківських прав, опіки та піклування, встановлення та оспорювання батьківства, а також шлюбними договорами та контрактами.

2) Лорд

ЛордЦя компанія спеціалізується на наданні юридичних послуг в галузі сімейного права. Тут працюють вузькі фахівці, що мають багатий досвід ведення шлюборозлучних процесів. Якщо потрібно вдатися до розірвання шлюбу в судовому порядку, позбавлення батьківських прав, визнанням недійсності шлюбу, стягнення аліментів або визнання батьківства, ви можете звернутися до них.

3) IL-Co

IL-CoКерує цією компанією відомий адвокат р. Москви   Піменова Олена Олександрівна. Не секрет, що жінки більш чутливі в справах, що стосуються дітей і сім'ї, тому я рекомендую вам звертатися до неї, якщо хочете вирішити своє питання без скандалів, з мінімальним моральною шкодою і позитивним результатом. У компанії напрацьовані унікальні методики вирішення спорів, пов'язаних з шлюборозлучними процесами.

4) Центр правової підтримки

Центр правової підтримки«Центр правової підтримки» пропонує весь спектр послуг юристів зі шлюборозлучних процесів на території Москви. Вони допоможуть вирішити спірні питання, у тому числі щодо правильного оформлення документів, що сприяє в подальшому позбавленню від процесу розподілу майна та інших утомливих неприємностей. Адвокати цієї компанії спеціалізуються на розлученнях і всім, що з ними пов'язано.

5) Планета Закону

Планета законуЦя компанія пропонує своїм клієнтам скористатися унікальною програмою «Розлучення без стресу». Її розробили досвідчені адвокати фірми, щоб позбавити клієнтів від необхідності витрачати свій час на відвідування судового засідання і збір документів. Крім того, вона дозволяє подружжю відсутній на самому процесі, що дійсно знижує ризик стресу і дає можливість перенести це неприємне час в комфортних умовах.

6. Як заощадити на послугах адвоката по розділу майна — 4 корисних ради

Будь-яке рішення проблем в судовому порядку вимагає певних витрат. Однак є деякі способи їх трохи скоротити.

Порада 1. Не соромтеся запитувати про можливості безкоштовної консультації

Сьогодні багато компаній першу консультацію дають безкоштовно. Не соромтеся користуватися цією можливістю. Якщо ваше питання потребує роз'яснення, сміливо звертайтеся в таку фірму. Зробити це можна навіть по телефону, або через сайт.

Порада 2. Постарайтеся справити на адвоката приємне враження під час консультації

Під час першої бесіди з юристом ведіть себе як можна спокійніше, намагайтеся справити приємне враження і всім своїм виглядом показуйте, що позов у вас не така вже й складна. Адвокат подумає, що багато часу ваше запитання у нього не забере, і призначить помірну ціну за свої послуги.

Порада 3. Шукайте виконавця серед випускників Вузів

Сьогодні кількість випускників юридичних вузів значно перевершує потреби економіки і суспільства. З цієї причини будь-який з них намагається зайняти місце під сонцем, вчеплюся кігтями у кожного клієнта. Така конкуренція опускає ціни на послуги недосвідчених юристів до мінімуму.

Якщо ваша справа не вимагає високої кваліфікації, ви можете отримати консультацію юриста, нещодавно закінчив вуз, практично за копійки. Деякі з них працюють помічниками адвокатів взагалі безкоштовно. При цьому якість, зі зрозумілих причин, буде сильно страждати.

Порада 4. Сплачуйте послуги поетапно

Весь комплекс юридичних послуг, пов'язаних з розлученням, ділиться на кілька етапів. Деякі з них з різних причин в ході розгляду можуть бути пропущені. У зв'язку з цим рекомендую домовитися з адвокатом про поетапної оплати його роботи. Так ви можете сильно заощадити на нереалізованих діях.

Якщо ви любите азіатські серіали, то можете подивитися драму «Закоханий адвокат з розлучень», а якщо хочете дізнатися, яке майно не можна ділити при розлученні, то подивіться відеоролик.

7. Висновок

Сподіваюся, що ця стаття була для вас корисною, і дозволить в майбутньому бути у всеозброєнні при виникненні неприємностей, пов'язаних з розлученням і розділом майна.

Бажаю вам довгого і щасливого сімейного життя! Буду дуже вдячний, якщо ви оціните статтю і прокоментуєте її.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Розлучення через суд — 5 простих правил як вибрати адвоката з розлучень + огляд ТОП-5 надійних компаній з вирішення сімейних спорів в суді