Юридична допомога — 3 практичних ради як отримати безкоштовну юридичну допомогу онлайн + огляд ТОП-5 компаній по наданню юридичних послуг

Як військовослужбовцям отримати юридичну допомогу онлайн? Хто надає юридичну допомогу з житлових питань? Де можна отримати безкоштовну юридичну допомогу при ДТП?

Вас вітає журнал ! З вами Валерій Чемакин, і в цьому матеріалі ми розглянемо з усіма подробицями поняття юридичної допомоги.

У статті робиться огляд 6 найбільш затребуваних видів правової юридичної допомоги, а також 5 компаній, що надають кваліфіковані послуги юриста.

Працюючи в соціальному закладі, я постійно даю безкоштовні консультації окремим категоріям громадян. Якщо ви дочитаєте цю статтю до кінця, то дізнаєтеся, хто до них належить, а також навчитеся безоплатно отримувати юридичну допомогу по гарячій лінії на одному з сайтів рунета.

Юридична допомога

Зміст
  1. Що таке юридична допомога?
  2. Які бувають види юридичної допомоги   огляд ТОП-6 основних видів
  3. Як отримати кваліфіковану юридичну допомогу онлайн   покрокова інструкція для новачків
  4. Де отримати кваліфіковану юридичну допомогу   огляд ТОП-5 компаній з надання послуг
  5. Як і де отримати безкоштовну юридичну допомогу   корисні поради та рекомендації
  6. Висновок

1. Що таке юридична допомога?

Розглянуте поняття не є абстрактним і має чітке визначення, сформульоване в енциклопедичному словнику конституційного права:

ЮРИДИЧНА ДОПОМОГА   сприяння реалізації прав і свобод людини і громадянина, законності в діяльності організацій. Стаття 48 Конституції РФ передбачає право кожного на отримання кваліфікованої юридичної допомоги.

Вже з цього визначення видно, що надання юридичної допомоги юридичним особам і звичайним громадянам   діяльність, прямо гарантована конституцією.

Про те, де юридична консультація може бути отримана за прийнятною ціною, читайте в нашій окремій статті.

Державні та приватні юристи покликані консультувати громадян з будь-яким правовим нормам, навіть вже втратив силу. Така діяльність здійснюється в усній (у тому числі юридична допомога по телефону) або письмовій формі, як то складання заяв, позовів, договорів. Крім того, в окремому нашому матеріалі добре описано представництво в суді.

При зверненні за консультацією потрібно бути впевненим в тому, що вона буде якісною і допоможе у вирішенні вашої проблеми. З цієї причини варто користуватися послугами тільки перевірених компаній, де юридична консультація гарантовано принесе вам правове задоволення.

Знадобитися така допомога може у різних випадках:

  1. Вирішення питань з нерухомістю. Сюди можна віднести розділ, приватизацію, продаж чи купівлю квартири. Часто потрібно також юридична допомога пайовикам.
  2. Проведення юридичної експертизи. Така дія дає можливість грамотно оцінити поточну ситуацію з урахуванням всіх нюансів. Це допомагає заздалегідь передбачити перспективу успіху справи в суді.
  3. Спадкові дії. Про те, як працює адвокат по спадковим справам, що на нашому сайті є окрема стаття.
  4. Допомога при реєстрації ІП або ТОВ. Ці процедури обов'язково повинні відбуватися з допомогою юриста, особливо у недосвідчених або підприємців-початківців.
  5. Послуги автоюриста. - Це новий напрямок діяльності сьогодні дуже затребуване у населення. Допомога у спілкуванні зі страховою компанією дозволить сповна отримати належну компенсацію після аварії. Діяльність адвоката по ДТП дуже докладно викладена в нашому спеціальному матеріалі.

Це далеко не повний перелік життєвих ситуацій, в яких може знадобитися юридична допомога населенню.

Про те, які юридичні послуги надаються фізичній особі або організації, ми розглянули у відповідній статті. В їх різноманітності складно орієнтуватися сходу, тому варто почати знайомство з видів юридичної допомоги, яка може знадобитися будь-якому громадянину.

2. Які бувають види юридичної допомоги   огляд ТОП-6 основних видів

Розглянемо детальніше, що являє собою юридична допомога та її організація на прикладі ТОП-6 її основних видів.

Вид 1. Консультативні послуги

Це перше з того, що потрібно отримати при зверненні до юриста. Правова безграмотність населення дуже часто призводить до несправедливості по відношенню до громадян.

Надаючи консультацію, юрист озброює свого клієнта необхідними знаннями. Якщо їх правильно застосувати, можна досягти результатів самотужки, не витрачаючи великих коштів.

Особливо такі послуги користуються популярністю при взаємодії зі страховиками після ДТП. Як правило, вони дуже неохоче розлучаються з грошима, щоб виплатити компенсацію. Тут і допоможуть знання того, як правильно написати претензію, куди її направити і в які терміни. При якісному консультуванні можна самостійно домогтися правди в суді.

Консультативні послуги можуть надавати як державні, так і недержавні компанії:

  • Безкоштовне консультування в державних установах. Дозволяє скористатися послугами найбільш вразливим верствам суспільства. Цю діяльність держава здійснює або через створення державних бюро, або шляхом передачі таких функцій приватним адвокатам.
  • Недержавні юридичні компанії. Вони необов'язково повинні бути комерційними. Існує безліч приватних організацій, які консультують на безкоштовній основі: юридичні клініки при університетах, правові центри, створені всілякими некомерційними організаціями та фондами.
  • Комерційні фірми та приватні юристи. Вони можуть надавати консультаційну юридичну допомогу, оплата якої здійснюється після отримання результату або взагалі на безоплатній основі в рамках маркетингових акцій.

На сайті є докладний матеріал «Послуги юриста».

Вигляд 2. Допомога у складанні юридичних документів

Важливий вид юридичної допомоги   складання клопотань, скарг, позовних заяв, договорів та інших письмових документів. Від правильності їх заповнення та відповідності всім нормам залежить успіх усього заходу. Адже часто навіть законні вимоги не можуть бути задоволені через невідповідність документів процесуальним нормам.

Види юридичної допомоги

Особливе значення має правильне оформлення всієї документації при вирішенні тих чи інших житлових питань. Часто необхідна юридична допомога тим, хто хоче закласти квартиру. Від оформлення договору застави залежить, не втратите ви право власності за певних обставин. З цієї ж причини важливо і правильне оформлення угоди купівлі-продажу.

3 Вид. Представництво в організаціях

Будь-взаємодія з органами державної влади для багатьох громадян — справжній стрес. Часто це через банальне незнання адміністративних регламентів надання тих або інших державних послуг. Юрист, який представляє громадянина за дорученням, набагато швидше і якісніше отримає необхідний обсяг послуг від держави.

Вид 4. Представництво у виконавчому провадженні

Часто навіть після рішення судових органів громадянин не може отримати те, що йому належить. На допомогу прийдуть кваліфіковані юристи, які встановлять контроль виконавчого провадження, допоможуть знайти форми і засоби стягнення з громадянина або організації встановленої судом суми або допиться виконання певних зобов'язань.

Юридична допомога за кредитними заборгованостями теж часто виявляється громадянам при їх взаємодії з банками. Юристи допоможуть у реструктуризації боргів, скасування незаконних зборів при оформленні кредиту та нададуть іншу юридичну допомогу боржникам банків.

Приклад

Микола Купрін три роки тому взяв іпотечний кредит в одному з комерційних банків. При його оформленні йому була нав'язана страховка на випадок втрати роботи. Все б нічого, але коли через три роки він дійсно кілька місяців сидів без роботи, банк продовжував вимагати виплату боргу і відсотків за нього, посилаючись на те, що Микола офіційно не вважається безробітним.

Тільки після звернення до адвоката за юридичною допомогою в Електросталі, де він проживає, йому вдалося домогтися справедливості. Борг перед банком був реструктуризований, а договір страхування виконаний в повному обсязі.

Вигляд 5. Представництво в податкових правовідносинах

Постійні зміни податкового законодавства часто створюють додаткові складнощі в першу чергу для підприємців.

Іноді відстояти свої позиції перед податковою інспекцією без допомоги фахівця неможливо. Детальніше про податкових спорах рекомендую почитати в тематичній статті на нашому сайті.

6 Вигляд. Представництво в суді

Судовий розгляд   найскладніший і найпоширеніший вид юридичної допомоги. В цивільних процесах допускаються в якості представників будь-які кваліфіковані юристи. Що стосується кримінальних, адміністративних і арбітражних справ, то для захисту інтересів відповідача потрібно юрист, який володіє статусом адвоката.

В одній зі статей на нашому сайті можна докладно дізнатися про сферу діяльності адвоката по кримінальних справах. Скажу тільки, що це найбільш відповідальна робота, оскільки в його руках знаходиться найвища людська цінність – свобода. Неможливо переоцінити вдячність тих людей, які завдяки таким фахівцям були виправдані або отримали більш м'яке покарання.

Рекомендую до прочитання нашу статтю про тонкощі послуг, які надає арбітражний адвокат. Захист бізнесу, суперечки господарюючих суб'єктів та інші подібні справи ведуть у суді ці фахівці. Їх послугами користуються не лише відповідачі, але позивачі в рівній мірі. Представництво юриста широко використовується також у сімейних, податкових і митних судових розглядах.

3. Як отримати кваліфіковану юридичну допомогу онлайн   покрокова інструкція для новачків

Сьогодні існує безліч юридичних компаній, які готові надати консультативні юридичні послуги безкоштовно через свій сайт або по телефону.

Не варто думати, що це лише форма залучення на сайт клієнта. З одного боку це так, але найпростішу консультацію з питання, що цікавить дійсно можна отримати безкоштовно.

Форма зворотного зв'язку з клієнтом, який відвідав сторінку сайту юридичної компанії, буває двох видів:

  1. Спеціальна сторінка на сайті. Вона називається «зворотний зв'язок», «напишіть нам» або аналогічно. Там є поля для відправки повідомлення на електронну пошту.
  2. Онлайн-чат з працівником. Питання можна задати у спливаючому вікні на головній сторінці сайту. Його важко не помітити.

В тому й іншому випадку юридична допомога по гарячій лінії надається безкоштовно. Потрібно тільки правильно скористатися цією можливістю.

Крок 1. Формулюємо питання

Перед тим як звернутися до юриста, необхідно чітко сформулювати своє запитання або викласти суть проблеми. Не варто обтяжувати себе точністю юридичних формулювань. Грамотний фахівець розумітиме вас з півслова. Сформульоване питання треба записати.

Крок 2. Вибираємо юридичну компанію

Від того, наскільки кваліфіковану допомогу ви бажаєте отримати, залежить і вибір юридичної компанії. Хороші фірми не шкодують коштів на розкрутку свого сайту, тому він завжди знаходиться у верхніх рядках результатів пошуку. Огляд деяких найбільш надійних компаній я наведу нижче, тому рекомендую дочитати статтю до кінця.

Крок 3. Заповнюємо запропоновану форму

Якою б не була форма зворотного зв'язку, в ній є поле для вашого імені, електронної пошти, іноді телефону, ну і власне вікно для опису суті проблеми. Всі поля потрібно заповнювати коректно і без помилок. Сформульований раніше вами і записаний питання треба перенести у велике поле форми.

Крок 4. Відправляємо запит

Надсилання запиту здійснюється кликаньем на відповідну іконку в формі або натисканням на кнопку Enter клавіатури комп'ютера. Якщо ви спілкуєтеся в живій чаті, то відповідь ви отримаєте відразу. Іноді співробітник пропонує надати юридичну допомогу по телефону і здійснює дзвінок після вашої згоди.

Крок 5. Отримуємо відповідь на електронну пошту

Якщо форма зворотного зв'язку не передбачає живого спілкування, то через деякий час потрібно відкрити свою електронну пошту і прочитати отриманий відповідь.

Відповідь на електронну пошту

Ось чому адресу повинен бути вказаний коректно. Якщо вам більш комфортно спілкування по телефону, то можете отримати безкоштовну юридичну допомогу по гарячій лінії, зателефонувавши на номер, вказаний на сайті.

4. Де отримати кваліфіковану юридичну допомогу   огляд ТОП-5 компаній з надання послуг

Як і обіцяв, пропоную вашій увазі огляд декількох найбільш успішних у наданні юридичних послуг населенню компаній.

1) Правознавець ru

Правознавець руМожна з упевненістю сказати, що Правовед.ги найбільший сайт юридичних консультацій у всьому Рунеті. З ним співпрацює близько 4700 кваліфікованих юристів. Відвідуваність майданчика складає 2 мільйони користувачів в місяць. Це дає можливість 95% консультацій давати безкоштовно. На платні послуги клієнт може сам встановлювати ціну. На питання відповість той юрист, якого вона влаштує.

Юристи, які працюють з Правознавцем, нададуть послуги з будь нижче перерахованої галузі права. Система працює таким чином, що ваше питання потрапить тільки тим фахівцям, які володіють відповідною компетенцією для його якісного освітлення.

Корпоративне право і сфера банкрутства:

  • реєстраційні дії по оформленню акціонерного товариства або ТОВ;
  • реєстрація некомерційної або громадської організації;
  • допомога у процедурі банкрутства ТОВ;
  • доказ фіктивного банкрутства;
  • ліквідація компанії при наявності боргів;
  • допомога арбітражного юриста.

Правознавець телефони

Цивільне та сімейне право:

  • договірна робота за різними напрямами;
  • захист товарних знаків та інтелектуальної власності;
  • справи, пов'язані зі спадщиною;
  • захист прав споживачів;
  • обмеження, позбавлення та поновлення батьківських прав;
  • шлюборозлучні процеси і аліменти;
  • розділ майна;
  • надання адвоката з розлучень.

Крім цього, юристи Правознавця надають допомогу у справах, пов'язаних з експлуатацією автомобілів, страхуванням, трудовими відносинами і в багатьох інших випадках. Через цей сайт можна навіть найняти адвоката з економічних злочинів.

Всі, хто хоче отримати кваліфіковану юридичну допомогу, можуть її знайти на сайті компанії. Більш докладно про роботу сайту можна дізнатися, якщо подивитися це відео.

2) Таганський Дім Права

Таганський Дім ПраваНавіть побіжний погляд на сайт цієї компанії дозволяє виявити основні напрямки її діяльності. Це врегулювання спірних питань у сфері трудового законодавства, робота з оформлення різних документів. Одне з головних напрямків   захист прав споживачів та повернення товарів за різними категоріями.

Наочно всі послуги Таганського Будинки Права викладаю в таблиці:

Захист прав споживачів Трудове право Юридичні документи
1 Медичні послуги Невиплата зарплати Експертиза, правова і юридична
2 Освіта Невиплата відпускних Складання договорів
3 Побутова техніка Незаконне звільнення Складання позовних заяв
4 Косметика Трудові спори Скарги та претензії
5 Нерухомість Незаконна запис у трудовій книжці Юридична допомога при ДТП
6 Будівництво Незаконні стягнення Юридична допомога з житлових питань

У цілому сайт вартий уваги. Дуже зручна навігація, наявність кнопки дзвінка і форми зворотного зв'язку роблять звернення до фахівців оперативним і не вимагає особливих умінь.

3) Центр правової підтримки

Центр правової підтримкиОсобливість цього правового порталу в тому, що відразу при вході на сайт з'являється форма зворотного зв'язку. Юристи, які працюють тут, готові надати юридичну допомогу в усіх галузях права. При цьому кожна послуга має свою іконку на сторінці, що дуже зручно.

Наприклад, клікнувши на іконку «сімейні тяжби», можна прочитати всю інформацію про цьому типі послуг, а також отримати допомогу адвоката по сімейних справах. Консультацію та попередній висновок по вашому питанню компанія надає безкоштовно. Вам вирішувати – продовжувати співпрацю далі чи ні.

4) Лекс

ЛексКомпанія надає послуги в сфері банкрутства не тільки юридичних, але й фізичних осіб. Позиціонується як успішна компанія з вирішення арбітражних спорів. На ринку юридичних послуг працює з 1994 року, тому має величезну базу успішних справ. Крім арбітражу займається податковими справами, виконавчим виробництвом і банкрутством.

5) Кліфф

КліффДана компанія має дуже широку сферу діяльності. Крім юридичної допомоги, її фахівці працюють у сфері міжнародного податкового планування, обслуговування бізнесу, аудиту, консалтингу, бухгалтерії та аутсорсингу.

Що стосується суто юридичних послуг, то вони представлені у всьому різноманітті:

  • антимонопольна практика;
  • банкрутство;
  • арбітраж;
  • інтелектуальна власність;
  • комерційна і корпоративна практика;
  • трудові спори;
  • нерухомість і податки.

Можна скористатися і послугами адвоката в цивільних справах, який, як ми вже розповідали у тематичній статті, є фахівцем широкого профілю.

5. Як і де отримати безкоштовну юридичну допомогу   корисні поради та рекомендації

У можливість отримання правової допомоги безоплатно є:

  • сімей і самотніх громадян з доходами нижче прожиткового мінімуму;
  • інвалідів з 1 і 2 групою;
  • ветеранів ВВВ, Героїв РФ і СРСР, Героїв соціалістичної праці;
  • дітей-інвалідів і сиріт;
  • осіб, які мають намір взяти в сім'ю сироту і усиновителів при поводженні з питань опіки та усиновлення або щодо захисту прав цих дітей;
  • громадян похилого віку та інвалідів;
  • осіб, які перебувають у психіатричних установах;
  • неповнолітніх, які знаходяться в різних реабілітаційних центрах, притулках, а також в місцях позбавлення волі;
  • недієздатних громадян та їх представників при зверненні щодо захисту прав підопічних.

В переліку відсутні військовослужбовці і співробітники правоохоронних відомств. Це не означає, що вони не можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу. Всі військові частини мають у штаті військового юриста, допомога якого безкоштовна. Однак не завжди військові можуть їм довіряти, особливо при конфлікті з командуванням.

Військові юристи працюють і в приватних юридичних компаніях. Вони готові надати юридичну допомогу військовослужбовцям з питань військової іпотеки, оскарження звільнень і стягнень, а також в інших специфічних для військовослужбовців справах. Є ще різні некомерційні організації, які сприяють військовим.

Як отримати безплатну юридичну допомогу

Безкоштовну юридичну допомогу можна отримати, якщо слідувати корисних порад.

Порада 1. Правильно формулюйте свій запит

При використанні безкоштовних онлайн сервісів або по телефону велике значення має правильне формулювання питання. Від цього залежить коректність отриманої відповіді. Чіткий і зрозумілий питання гарантує отримання найбільш вичерпної відповіді.

Порада 2. Використовуйте різні способи отримання юридичної допомоги

Якщо з якоїсь причини відповідь онлайн не вирішив вашу проблему, зверніться до безкоштовного державного юриста. Для цього потрібно, щоб ви ставилися до однієї з перерахованих вище категорій. В іншому випадку можна пошукати юридичну клініку або некомерційний фонд.

Нагадаю, що адвокат по кримінальних справах надається всім безкоштовно. Що стосується, наприклад, адвоката по розділу майна, то про те, як його найняти, можна почитати в нашій окремій статті.

Порада 3. Підготуйте пакет документів для отримання безкоштовної юридичної допомоги

Якщо ви маєте право і знаєте де отримати безкоштовну юридичну допомогу, то необхідно надати наступний пакет документів:

  • заяву, зразок якого можна отримати безпосередньо у закладі;
  • загальногромадянський паспорт;
  • документ, що підтверджує право на безкоштовні послуги;
  • документи, необхідні для розгляду справи по суті.

Підтверджуючі документи для кожної категорії свої, тому їх вигляд потрібно уточнювати при первинному зверненні. Крім того, регіональні підрозділи Мін'юсту можуть самостійно вносити зміни в перелік.

6. Висновок

Сподіваюся, що у вас сформувалося поняття юридичної допомоги, а, найголовніше, ви зрозуміли, де і як її можна отримати безкоштовно.

Бажаю вам успіху у вирішенні всіх проблем і пропоную оцінити статтю з додаванням свого коментаря.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Юридична допомога — 3 практичних ради як отримати безкоштовну юридичну допомогу онлайн + огляд ТОП-5 компаній по наданню юридичних послуг