Юридичні послуги — практичні поради як знизити вартість послуг + огляд ТОП-5 надійних компаній по наданню юридичних послуг

Кому і коли можуть знадобитися юридичні послуги? В чому особливості надання юридичних послуг для юридичних осіб? Як формується вартість юридичних послуг для бізнесу?

Здравствуйте, шановні читачі журналу ! Вас вітає Валерій Чемакин. У мене є досвід надання юридичних консалтингових послуг в невеликому місті, тому готовий поділитися своїми спостереженнями і враженнями.

Швидше за все, ви тут, тому що ваша фірма або ви особисто як фізична особа, потребуєте юридичної допомоги. А може ви тільки збираєтеся відкрити бізнес, пов'язаний з наданням юридичних послуг.

Звичайний людина знайде тут багато інформації про те, де можна отримати якісні послуги за прийнятну суму. Відбувся підприємець виявить слушні поради з пошуку юридичних компаній для обслуговування свого бізнесу. З починаючим бізнесменом я поділюся деякими секретами для успішного старту юридичного бізнесу.

Не секрет, що напрацювати клієнтську базу досить складно навіть у мегаполісі, що вже тут говорити про маленькі міста, де і зарплати мізерні. Успіх підприємства залежатиме багато в чому від вартості продажу юридичних послуг. Щоб дізнатися, як її оптимально знизити, пропоную ознайомитися з моїми практичними порадами.

Юридичні послуги

Зміст
  1. Кому і чим можуть бути корисні юридичні послуги?
  2. Які бувають види юридичних послуг   огляд ТОП-5 основних видів
  3. Від чого залежить вартість юридичних послуг — 4 головних чинника
  4. Хто надає професійні юридичні послуги   огляд ТОП-5 компаній
  5. Як правильно продавати юридичні послуги — 5 простих порад
  6. Висновок

1. Кому і чим можуть бути корисні юридичні послуги?

Сучасне законодавство настільки складне і заплутане, що розібратися в ньому самостійно здатен не кожен. У зв'язку з цим у суспільстві все більш затребуваним стає комерційну пропозицію юридичних послуг.

Юридичні послуги – послуги правового характеру, в тому числі надання консультацій, підготовка та перевірка документів, представлення інтересів клієнтів у судах.

Як видно з цього визначення, існує безліч ситуацій, при яких виникає необхідність звертання до юриста за допомогою. Клієнтами юридичної компанії або приватного юриста можуть стати як фізичні особи, так і цілі підприємства.

У кожної людини можуть виникнути проблеми на роботі, потребують роз'яснення трудового законодавства, сімейні суперечки або конфлікти з сусідами, для вирішення яких потрібно не тільки консультація юриста, про суть якої можна прочитати на нашому сайті в окремій публікації, але і представництво в судових органах.

Нижче представлені найбільш поширені ситуації:

  • незаконне звільнення (переміщення за посадою) працівника або невиплата зарплати;
  • суперечку з сусідом по межі земельної ділянки;
  • відсутність консенсусу з колишнім чоловіком з питань утримання дітей;
  • незгоду з рішенням органів державної або муніципальної влади – найчастіше це пов'язано з адміністративними правопорушеннями у сфері дорожнього руху;
  • відсутність задоволеності діями страхової компанії;
  • незгоду з нарахованими комунальними платежами;
  • потреба в послугах представника або адвоката в суді по різних категоріях справ.

Установи та організації теж не обходяться без всіляких проблем юридичного характеру. Створення та ліквідація акціонерного товариства, стягнення заборгованості, врегулювання спорів з контрагентами, — це далеко не повний перелік фінансових послуг для юридичних осіб.

Тема захисту прав споживачів детально розкрита в нашій окремій публікації.

2. Які бувають види юридичних послуг   огляд ТОП-5 основних видів

А тепер детальніше розглянемо найбільш затребувані юридичні послуги. Як було сказано раніше, послуги юристів потребують фізичні та юридичні особи в рівній мірі. І тим і іншим потрібно надати кваліфіковану допомогу з будь-якого питання, в тому числі і захистити їх інтереси в судових і досудових спорах.

5 правових галузей, послуги в яких найбільш затребувані:

  1. Цивільне.
  2. Сімейне.
  3. Спадкове.
  4. Трудове.
  5. Житлове.

Всі професійні послуги юридичного плану мають відношення до тієї чи іншої галузі права.

Вид 1. Цивільне право

До цього виду можна віднести величезну кількість послуг, що надаються юридичними компаніями і приватними юристами. Найбільш поширена і рутинна робота – це складання і оцінка різних договорів цивільно-правового характеру. Багато організації містять штат юристів у договірних відділах для вирішення таких питань.

Якщо фірма невелика, то цю роботу доручають стороннім юристам на умовах аутсорсингу. Фізична особа для укладання договорів зазвичай наймає юриста або отримує юридичні послуги онлайн.

Вигляд 2. Сімейне право

Особливе місце займають послуги, які покликані вирішувати проблеми в сімейних відносинах. Рекомендуємо вам прочитати в окремій нашій статті про адвокатів з розлучень, які допомагають клієнтам в шлюборозлучних процесах та стягнення аліментів. Вони являють громадян і організації в судах у справах про позбавлення батьківських прав, визначення місця проживання дітей після розлучення і іншим подібним.

Сімейне право

Затребуваність даних послуг в сьогоднішній час не залишає сумніву. Тим більше, що з'явилися такі нові для нас поняття, як шлюбний контракт та фіктивний шлюб. Найбільш непримиренні суперечки допомагає вирішити адвокат по розділу майна, про діяльність якого у нас є дуже цікава стаття. Тільки грамотний фахівець у цій сфері здатний у повній мірі відстояти в суді інтереси свого клієнта.

Приклад

Громадянка Васильєва О. за систематичне невиконання батьківських обов'язків, пов'язане зі зловживанням алкоголем, була позбавлена батьківських прав. Протягом наступних 6 місяців вона закодувалася і пройшла курс реабілітації.

Незважаючи на це, органи опіки не були згодні на поновлення її в батьківських правах. Звернувшись в юридичну фірму, Васильєва змогла довести в суді, що здатна забезпечити дитині належне виховання та утримання за допомогою адвоката по сімейних справах. Суд задовольнив її клопотання. Сім'я була збережена.

3 Вид. Спадкове право

Спори про спадщину на перший погляд часто здаються нерозв'язними. Тому юридичні послуги по спадкових спорах традиційно користуються великим попитом.

Грамотний фахівець діє на професійному рівні, в результаті чого клієнт залишиться задоволений отриманим результатом.

До таких дій слід віднести:

  • документальне оформлення права спадкування;
  • представлення інтересів клієнта відразу після нотаріального відкриття спадкової справи;
  • досудовий розділ майна, яке було успадковано;
  • з'ясування обставин складання заповіту на предмет визнання його недійсним;
  • захист прав тих спадкоємців, які були вказані в заповіті;
  • вирішення спорів між сторонами спадкового справи;
  • оскарження в суді дій чи бездіяльності нотаріуса;
  • послуги адвоката по спадкових справах.

Вид 4. Трудове право

Юридичні послуги по трудових спорах виявляються як працівникам, так і роботодавцям. Вони можуть вирішувати питання в ході судових процесів або у позасудовому порядку.

Ось найпоширеніші з них:

  • врегулювання всіляких суперечок між роботодавцем і працівником;
  • вирішення питань, пов'язаних з невиплатою заробітної плати;
  • компенсаційні виплати за завдану шкоду, як працівнику, так і роботодавцю;
  • оскарження неправомірних записів, що внесені у трудову книжку;
  • оскарження матеріальних та адміністративних санкцій, накладених на працівників керівництвом;
  • відновлення незаконно звільнених працівників на посаді;
  • послуги адвоката у цивільних справах.

Вигляд 5. Житлове право

Сюди можна віднести юридичні послуги з нерухомості і земельних питань, так як земельні ділянки часто бувають нерозривно пов'язані з будинками.

За причиною того, що ринок житла є, на жаль, надмірно криміналізованим, захист сторін угоди від шахрайських дій особливо актуальна.

Особливим попитом користуються такі послуги:

  • аналіз юридичної чистоти угод, пов'язаних з нерухомим майном;
  • рішення різноманітних питань, що мають відношення до вселення і виселення з житлового приміщення;
  • постановка та зняття з реєстраційного обліку;
  • врегулювання спорів про правила користування житлом;
  • послуги адвоката з житлових питань.

Крім перерахованих вище найбільш поширених видів юридичних послуг, існують і інші: у сфері адміністративної, земельної, екологічної та інших галузей права.

3. Від чого залежить вартість юридичних послуг — 4 головних чинника

Безкоштовно юридичні послуги по тих чи інших напрямках можуть надаватися лише в державних і муніципальних установах. Найчастіше це пов'язано з соціальною сферою. У більшості ж випадків юридичною діяльністю займаються приватні компанії або юристи.

Ціни на юридичні послуги сильно варіюються і залежать від багатьох факторів. Допомога в написанні позову коштує не дуже дорого. Зовсім інші гроші фігурують в описаній в окремій нашій статті діяльності адвоката по економічним злочинам.

Розглянемо всі фактори, що впливають на вартість послуг.

Фактор 1. Репутація юриста

Очевидно, що новачки, які не мають за плечима солідного багажу успішних справ, не можуть похвалитися високими гонорарами. Цей фактор відкриває можливість для широкого маневру в ціновій політиці.

Адже навіть при гарній репутації може настати період, коли доходи населення знижуються, і люди змушені урізати витрати на юридичні послуги. У цьому випадку легко знизити ціни зможе навіть арбітражний адвокат або арбітражного юрист, про вартість послуг яких детально розказано у відповідних наших статтях.

Фактор 2. Формат оплати за користування юридичними послугами

Кожен юрист або фірма самі вибирають для себе зручний спосіб оплати. Вона може бути погодинною, так і відрядною. Приміром обидва способи з успіхом може використовувати адвокат по ДТП, про діяльність якого ми рекомендуємо прочитати в іншій нашій статті. При необхідності знизити ціни можна тимчасово вдатися до зміни формату оплати.

Фактор 3. Обсяг послуг, наданих клієнту

можливо Регулювати ціни і зміною обсягу наданих послуг. При цьому потрібно прагнути до максимального збереження задоволеності клієнта якістю. Головне, щоб у нього було право вибору обсягу і відповідної йому суми.

Фактор 4. Терміни та складність вирішення поставленого завдання

Це фактор відіграє важливу роль у ціноутворенні. Ясно, що рішення складної проблеми у найкоротші терміни має оплачуватися вище.

Вартість юридичних послуг

При неможливості спростити завдання, юрист може запропонувати клієнту її реалізацію в більш тривалі строки при зниженні вартості своїх послуг.

Як знизити вартість юридичних послуг

Зниження цін на надання юридичних консультацій, види яких детально описані в іншій статті нашого журналу, в деяких випадках може стати єдиною можливістю збереження бізнесу або навіть його розвитку.

Кожен юрист має право сам встановлювати вартість своїх послуг, тому потрібно підібрати такий прейскурант, щоб він оптимально відображав поточну дійсність на ринку. Для цього потрібно враховувати всі перелічені вище фактори в комплексі.

4. Хто надає професійні юридичні послуги   огляд ТОП-5 компаній

Сьогодні в будь-якому місті існує маса компаній, що займаються наданням юридичних послуг. В них працює безліч фахівців — від виконують просту роботу до адвокатів у кримінальних справах. Пропоную докладно ознайомитися з діяльністю кількох фірм, відомих по всій країні.

1) Правознавець

Правознавець руКомпанія Правовед.ги широко відома в . Її представництва є в багатьох містах, а юридична адреса знаходиться в Санкт-Петербурзі. Послуги надаються як на безкоштовній, так і на платній основі, у тому числі в режимі онлайн через сайт.

Компанія працює практично з усіма юридичними продуктами з різних галузей права. Наприклад, фахівці в сфері корпоративного права допоможуть з різними реєстраційними діями і банкрутством, а при необхідності з ними можна укласти договір на юридичні послуги з абонентського обслуговування. Сайт «Правознавець.ua»   ефективна допомога у вирішенні юридичних питань для всіх бажаючих.

На сайті можна задати питання професійного юриста онлайн або по телефону. Допомога надається на платній або безкоштовній основі. Користувачі можуть самостійно встановити розмір гонорару для спеціаліста з тим або іншим юридичним напрямами.

В команді Правознавця працюють сотні кваліфікованих співробітників з юридичної та адвокатської практикою. Кожен з них   фахівець у своїй галузі права, який постійно в курсі змін в законодавстві та правових актах.

Правознавець телефони

Юридичний ресурс Правознавець.ру — це не тільки зручність, але і економія часу і коштів. Співробітники строго дотримують конфіденційність і гарантують повне збереження отриманої від клієнтів інформації.

Нижче представлена таблиця, в якій детально можна ознайомитися з тим, яка юридична допомога (за її видами рекомендуємо ознайомитися в нашому окремому матеріалі) виявляється фірмою Правовед.ги:

Галузь права або направлення Послуги
Корпоративне - Реєстрація та припинення діяльності юридичних осіб, супровід процедури банкрутства.
Громадянське Договірна робота
Арбітраж Представництво в суді, оскарження, апеляція.
Виконавче провадження Стягнення боргів і неустойок
Інтелектуальна власність Захист авторських прав, інтелектуальної власності, товарних знаків
Підприємницьке податкове право Захист бізнесу, допомога в роботі з податковими органами, податкові спори.

Наочно познайомитися з діяльністю порталу Правовед.ги можна, переглянувши відеоролик

2) Центр правової підтримки

Центр правової підтримкиЭта юридична компанія надає широкий спектр послуг в сфері юриспруденції практично по всіх напрямках. На сайті можна отримати навіть безкоштовну консультацію за деякими напрямками в усній формі. Там же є докладний прайс-лист абсолютно на всі послуги компанії.

На ринку ця фірма функціонує з 2009 року і володіє обширним штатом кваліфікованих юристів, багато з яких працюють в держорганах. Фірма взаємодіє як з співвітчизниками, так і з іноземними громадянами.

3) Лекс

ЛексКомпанія Лекс спеціалізується на представництві в арбітражних судових процесах. З 1994 року її співробітники виграли 85% арбітражних спорів і допомогли виконати 77% рішень цих судів. Щорічно з компанією працює близько 180 клієнтів   юридичних суб'єктів і приватних осіб.

Представництва компанії є в різних містах . Отримати деякі із описаних нами раніше послуг юриста можна і в онлайн режимі на сайті компанії.

4) Кліфф

КліффЮридична фірма Кліфф – це широкопрофільна компанія, що займається не тільки наданням послуг суто юридичного характеру, але також і за допомогою ліцензування, аутсорсингом, бухгалтерськими послугами, аудитом і консалтингом з економічних питань.

Головним чином компанія надає професійні послуги для юридичних осіб як всередині країни, так і за кордоном.

5) Лорд

ЛордКомпанія працює в однаковій мірі, як з громадянами, так і з юридичними особами. Фахівці займаються всім спектром послуг у сфері юриспруденції. Користувачам доступні безкоштовні професійні консультації в онлайн-режимі.

наприклад, там можуть допомогти з захистом прав споживача з питань комерційноїросам повернення товару. Сайт компанії має зручну структуру зі зворотним зв'язком.

Проаналізувавши різні компанії, все-таки рекомендуємо скористатися онлайн-сервісом «Правознавець», який детально описаний вище під номером 1.

5. Як правильно продавати юридичні послуги — 5 простих порад

Всі розглянуті компанії отримують стабільний дохід на ринку юридичних послуг. Конкуренція на ньому сьогодні така, що ввійти в цю сферу і відразу отримувати більший прибуток практично неможливо.

Продаж юридичних послуг

Тим не менш, ось кілька порад, які допоможуть не тільки залишитися на плаву, але і поступово вийти на беззбитковий рівень.

Порада 1. Використовуйте різні канали для продажу послуг

Увійти в ринок потрібно «з шумом, по всіх каналах зв'язку з суспільством: інтернет, радіо, телебачення, друкована продукція. Тут варто звернути увагу на агентства нерухомості та приватних ріелторів, які можуть стати прекрасними розповсюджувачами реклами про вас. Прекрасний ефект дає сарафанне радіо. Люди охочіше вірять своїм знайомим, ніж рекламі.

Порада 2. Голосно заявіть про себе

Чим більшу галас ви створите, тим більше потенційних клієнтів залучите. Використовуйте соціальні мережі. Якщо потрібно, вигадайте кілька правдоподібних історій про те, як ви здорово комусь допомогли, і запустіть їх у мережу.

Порада 3. Уважно вивчіть клієнтську аудиторію

Проведіть аналіз справ у вашому районі, вивчіть соціальний склад населення. Це допоможе заздалегідь дізнатися, які потреби і можливості є у ваших потенційних клієнтів.

Порада 4. Зробіть свої послуги унікальними

Це один із секретів успіху практично в будь-якому бізнесі, пов'язаному зі сферою послуг. Якщо першими ви навчитеся того, що більше ніхто не робить, то захопіть левову частку клієнтів. Для цього потрібно постійно вчитися і стежити за зміною законодавства.

Порада 5. Працюйте над популярністю

Впізнаваність бренду значно підвищує вартість юридичних послуг. У цьому випадку при меншій кількості клієнтів можна отримувати більший прибуток. Врахуйте, що популярність досягається не стільки широкою рекламою, скільки якістю наданих послуг.

6. Висновок

Отже, якщо ви вирішили звернутися за допомогою до кваліфікованих юристів, зайнятися приватною юридичною практикою або відкрити свою фірму, яка буде надавати юридичні послуги, візьміть до уваги запропоновані у статті поради і вивчіть досвід компаній, які давно працюють на цьому ринку. Я не сумніваюся, що в цьому випадку вас буде чекати успіх.

Весь дружний колектив нашого журналу від душі бажає читачам подолати всі юридичні перешкоди, досягти фінансового благополуччя і впевненість! Чекаємо оцінок прочитаного матеріалу й коментарів щодо його змісту. До зустрічі!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Юридичні послуги — практичні поради як знизити вартість послуг + огляд ТОП-5 надійних компаній по наданню юридичних послуг