Ідеї для бізнесу з мінімальними вкладеннями 2016—2017 року   ТОП-15 кращих ідей для новачків з відкриття свого бізнесу з нуля!

Як відкрити бізнес з мінімальними вкладення в 2017 році? Які ідеї для бізнесу з нуля зроблять вашу справу прибутковим? Як правильно вибрати бізнес-ідею для своєї ситуації?

Здрастуйте, дорогі друзі! Вас вітають підприємці та засновники бізнес-журналу .ru Олександр Бережнов і Віталій Циганок.

Нас часто запитують   яким бізнесом зайнятися з мінімальними вкладеннями, просять порадити робочу бізнес-ідею.

У цій розгорнутій статті ми поділитися своїм досвідом, а також розповімо про те, яким бізнесом варто займатися в 2017 році і чому.

Влаштовуйтеся зручніше, ми починаємо.

Перевірені бізнес-ідеї, які працюють у всі часи

Зміст
  1. Які ідеї для бізнесу з мінімальними вкладеннями працюють в 2017 році
  2. Чому багато бізнес-ідеї зазнають невдачі ще на старті
  3. Як правильно вибрати бізнес-ідею – поради початківцям
  4. Ідеї для бізнесу з мінімальними вкладеннями – ТОП-15 кращих бізнес-ідей
  5. Реальний приклад успішної бізнес-ідеї по створенню дохідного сайту .ua (наш досвід)
  6. 3 легендарні бізнес-ідеї, що змінили світ
  7. Висновок

1. Які ідеї для бізнесу з мінімальними вкладеннями працюють в 2017 році

Бізнес-ідея – основа будь-якого прибуткового справи. Існують комерційні ідеї, які принесли своїм творцям мільйонні прибутки і продовжують працювати на них до цих пір. Ці люди почали свій бізнес з нуля, маючи лише величезне бажання досягти успіху. Про те, як почати свій бізнес з нуля ми докладно розповіли в одній з популярних статей нашого сайту.

Бізнес-ідеї для початківців підприємців не обов'язково повинні бути геніальними прозріннями (хоча такий варіант теж підійде): досить скористатися вже готовими рішеннями і просто почати працювати за певною схемою.

У даній статті ми пропонуємо бізнес-ідеї з мінімальними вкладеннями для жителів мегаполісу, маленького міста, села.

Нижче ви знайдете проекти для жінок, чоловіків, студентів і пенсіонерів.

Деякі ідеї для підприємництва передбачають роботу на дому, інші   вимагають наявності власного виробництва або хоча б автомобіля.

Навіть у 2017 році, коли частина бізнесменів припиняє комерційну діяльність через різке зниження попиту, існують ніші, які при грамотному підході можуть принести непоганий дохід.

Є ідея

Ніші для бізнесу, актуальні в 2017 році:

  • отримання доходу через Інтернет. (читайте нашу статтю робота в Інтернеті на дому без вложений);
  • надання різних послуг населенню;
  • навчання і консультування;
  • перепродаж товарів через електронні дошки оголошень;
  • виготовлення виробів ручної роботи під замовлення.

Всі ідеї для бізнесу, описані в статті, – різні, але об'єднує їх одне: відсутність великих вкладень на початковому етапі.

Суми, які будуть витрачені для відкриття справи, варіюються в діапазоні 100 до 15 000 рублів (5$-300$).

Погодьтеся, такі кошти може знайти практично кожен.

Спочатку ідея відкрити власну справу з мінімальними вкладеннями коштів (або зовсім без них) здається нереальною. Щоб не сумніватися, просто прочитайте нашу статтю як відкрити бізнес без вкладень.

Однак існує чимало прикладів, коли людям вдавалося досягти стабільного матеріального благополуччя буквально з нуля. Ці люди всього лише втілили в життя свої оригінальні та рентабельні ідеї.

2. Чому багато бізнес-ідеї зазнають невдачі ще на старті

Основні причини невдач у новоствореному бізнесі мають, як правило, організаційну природу.

Іншими словами, у вас повинен бути бізнес-план (ми вже докладно розповідали, як скласти бізнес-план) – покрокове керівництво до дії. Яким би невеликим ні був початковий капітал, він повинен бути витрачений суворо за призначенням. Якщо гроші закінчуються ще на старті, це означає, що була допущена стратегічна помилка.

найпоширеніші причини невдач підприємців-початківців:

  1. Відсутність орієнтованості на клієнта. Потрібно зацікавити вашого потенційного клінта. Починаючи справу, навіть дуже оригінальне і нове, подумайте, як донести його ексклюзивність до інших людей.
  2. Помилки в управлінні грошовими потоками. Фінансова безграмотність, зловживання кредитами і невміння правильно розподіляти наявні ресурси загубило левову частку молодих проектів.
  3. Відсутність мети. Якщо ваша бізнес-ідея не має чіткої мети, вона або не буде працювати взагалі, або затихне в процесі її втілення в життя. Визначитеся, якого рівня доходу ви хочете досягти, і що будете робити з початковими прибутками. Найкращий варіант – запустити їх у справу.
  4. Відсутність грамотного керівництва. Якщо бізнесом займається понад 1 людини, обов'язково повинен бути той, хто приймає рішення.
  5. Прокрастинація – відкладання важливих для бізнесу етапів на потім. Дійте негайно починайте з головного!
  6. Зайва обережність. Невиправданий ризик теж не принесе користі, але страх – ще більш збитковим для розвитку прибуткового підприємства. Якщо постійно чекати ідеального моменту для втілення своєї ідеї, можна витрать на таке очікування роки. Як свідчить одна гумористична і в той же час життєва фраза: «Якщо довго дивитися на дівчину, можна побачити як вона виходить заміж». Це відноситься до тих, хто зволікає і випускає з-за цього добру нагоду.
  7. Недолік наполегливості. Деяких початківців підприємців перша невдача відразу вибиває з колії. Такі люди кажуть «не спрацював» і відходять в сторону. Це неправильна стратегія. Щоб переконатися в життєздатності ідеї, необхідно протестувати її кілька разів – чим більше, тим краще. Але робити це потрібно з розумом, постійно допрацьовує і коригуючи обраний напрям. Повторимося, саме коригуючи, а не просто роблячи одне й те ж тим же самим способом.

Якщо людина багато разів повторює одні і ті ж дії, очікуючи отримати різний результат, то його можна назвати божевільним.

Альберт Ейнштейн

І не варто очікувати миттєвої віддачі навіть від самого, на вашу думку, геніального бізнес-плану. Пам'ятайте, що успіху досягають лише самі терплячі і наполегливі.

3. Як правильно вибрати бізнес-ідею – поради початківцям

Основний критерій при виборі ідеї для бізнесу – особиста зацікавленість-яким напрямком. В ідеалі робити гроші потрібно на те, що ви любите і чим дійсно розбираєтеся.

На наш погляд, 100% успішна бізнес-ідея в 2017 році повинна відповідати наступним критеріям:

  1. Базуватися на улюбленій справі. Ще великий Стів Джобс говорив, що неможливо досягти великих результатів, займаючись нелюбимою справою. Так як ви швидко кинете його, якщо настануть важкі часи, а вони обов'язково настануть.
  2. Ідея повинна бути затребуваною ринком. Ви можете дуже любити вишивати хрестиком або вивчати мову племені «тумба-юмба», але навряд чи ці заняття зможуть принести вам великий дохід. Навіть якщо люди і захоплюються цими напрямками, то обсяг грошей в цих ринкових нішах дуже маленький. Навіть без глибокого аналізу це можна зрозуміти. Іншими словами при однакових трудовитрати і таланти вам набагато простіше буде заробити, продаючи нерухомість, будматеріали або автомобілі, ніж шапочки для хом'ячків, наперстки або декоративні мухобойки.
  3. Містити унікальні переваги. Якщо ви вибираєте нішу або бізнес-ідею для майбутнього проекту і не знаєте, чим саме ви будете виділятися на тлі конкурентів, то така ідея навряд чи принесе хороший грошовий результат. Обов'язково подумайте над своїми конкурентними перевагами. Вони можуть бути ціновими, наприклад, якщо ви змогли знизити витрати, знайшовши дуже вигідного постачальника. Ваші унікальні переваги також можуть бути стратегічними, наприклад, якщо ви наділили свій продукт (послугу) унікальними споживчими якостями.
  4. Бізнес ідея повинна відповідати законодавчим та морально-етичним нормам. Можна заробити швидко і багато, проте варто замислитися, чи буде цей заробіток чесним. Це принципово важлива умова при виборі напрямку в бізнесі. Якщо ви не хочете прокидатися ночами від парафій поліції в будинок або чути в свою адресу невтішні слова від клієнтів, займайтеся тільки чесними способами заробітку. Не псуйте свою карму і спіть спокійно ночами. Хоча, безумовно є люди, яких не турбує нічого. Але це їх вибір і кожному в результаті воздасться по його справах.

Істотну допомогу може надати отриману освіту або досвід роботи у тій чи іншій сфері. Наприклад, сантехніку можна відкрити Інтернет-магазин сантехнічних товарів.

Якщо вам подобається спілкування з новими людьми, займіться організаційним бізнесом. І навпаки, якщо від спілкування з людьми ви відчуваєте дискомфорт і краще відчуваєте себе на самоті, займіться бізнесом вдома – скажімо, пошиттям і ремонтом одягу або технічними перекладами.

Іноді для відкриття бізнесу допомагає наявність хобі. Наприклад, люди, що займаються акваріумними рибками, можуть зробити своє захоплення джерелом доходу – почати розводити рибок (водорості, планктон) на продаж.

Новачкам ми можемо дати ще кілька конкретних порад:

  • не варто брати великий кредит в банку для початку бізнесу, особливо якщо ви не маєте інших джерел постійного доходу (краще вже позичити у родичів, якщо своїх коштів категорично немає) і якщо ви чітко вирішили, що вам потрібні кошти на відкриття своєї справи, то обов'язково прочитайте нашу статтю «Де взяти гроші»;
  • починайте з малого: ставте перед собою конкретні завдання і виконуйте їх послідовно;
  • якщо ваша справа не пов'язане з Інтернетом, а орієнтоване на локальну територію, подумайте – чи достатній рівень доходу у потенційних споживачів, щоб ваш бізнес почав працювати (іншими словами, навряд чи варто відкривати магазин елітного одягу в селищі з населенням 5 000 осіб).

І найголовніше – не засмучуйтеся, якщо проект не спрацював: не вийшло зараз, обов'язково вийде з наступної спроби. Досвід у підприємницькій діяльності набагато важливіший наявності стартового капіталу.

4. Ідеї для бізнесу з мінімальними вкладеннями – ТОП-15 кращих бізнес-ідей

А тепер конкретні ідеї для бажаючих почати працювати на себе і отримувати прибуток вже сьогодні. Відразу скажемо, що користуватися готовими проектами та ідеями теж потрібно вміти. Кожен варіант потрібно обдумати і зіставити з конкретними реаліями.

1) Бізнес-ідеї для початківців

Якщо у вас невеликий досвід у бізнесі або ви тільки збираєтеся відкрити свою справу, скористайтеся нашою добіркою бізнес-ідей для початківців.

Бізнес-ідеї для початківців

Бізнес-ідея 1. Перепродаж речей на Авіто

Авіто – найпопулярніший в сайті безкоштовних оголошень. Тут щодня відбуваються тисячі угод купівлі-продажу: одні люди купують потрібний їм товар, інші – успішно цей товар реалізують.

Там, де крутяться великі гроші, потрібні посередники. Зовсім не обов'язково продавати свої власні речі: можна займатися пошуком покупців і продажем їм чужих речей, при цьому отримувати за свої послуги непогані відсотки.

Чому це актуально? Безліч людей хочуть продати непотрібну їм річ, але не знають, як це зробити, або не мають на це достатньої кількості часу. Крім того, існують сайти, де можна придбати товари дешево оптом, а потім реалізувати їх в роздріб за вигідною для вас ціною.

Якщо ви хочете розібратися в отриманні прибутку на Авіто досконально і навіть побудувати на цьому бізнес, ознайомтеся з нашою статтею «Як заробити на Авіто».

По суті, посередницькою діяльністю займається більшість магазинів. В даному випадку вам не потрібно буде платити гроші за оренду складського або торгового приміщення: вся ваша діяльність буде відбуватися в інтернет-просторі.

Ще доведеться займатися організацією доставки товару клієнту – але для цього вже існують відпрацьовані схеми: можна скористатися послугами пошти або служби доставки. Якщо справи будуть йти у гору, можна подумати про створення власного Інтернет-магазину.

Бізнес-ідея 2. Організація агентства свят

Організувати своє агентство по проведенню свят і заходів — один з найпростіших способів відкрити власну справу. Дні народження, корпоративні вечірки та весілля люди святкують і будуть святкувати завжди, незважаючи на кризи та інші катаклізми.

Ваше завдання – допомогти їм організувати свято. Можна спеціалізуватися виключно на дитячих святах: дитяча аудиторія менш вимоглива, а розвеселити дитину легше, ніж дорослого.

Агенція свят продає послуги, які не можна помацати руками, тому головним критерієм виступає професіоналізм. Для початку потрібно провести на високому рівні 5-10 заходів, після чого вас обов'язково помітять і будуть рекомендувати своїм друзям. Наявність реклами в Інтернеті та ЗМІ не завадить, але і перевагами усної «сарафанного радіо» не варто нехтувати. Задоволені клієнти будуть рекомендувати вас один одному.

Бізнес-ідея 3. Рекламне агентство як бізнес для новачків

Невелике рекламне агентство може складатися з 2-3 чоловік і не вимагає великих вкладень на початковому етапі. Все що вам потрібно – креативні ідеї для реклами і володіння на пристойному рівні основами комп'ютерного дизайну.

Наш добрий знайомий - Євген Коробко відкрив своє рекламне агенство з нуля і зараз успішно розвиває його. Женя пішов з роботи, коли дохід від його маленького рекламного бізнесу перевищив рівень його зарплати.

Для початку офіс рекламного агентства можна організувати вдома: не важливо, де саме ви приймаєте і втілюєте в життя заявки від клієнтів. Весь початковий капітал, який у вас є, можна цілком вкласти в рекламу свого рекламного агентства (як би парадоксально це не звучало): перші ж нормальні замовлення відіб'ють витрачені гроші з лишком.

На засобах виробництва краще не економити – комп'ютер, сканер, принтер – вся техніка повинна бути найсучаснішою. Не обов'язково створювати повноцінний штат: зараз повно вільних художників (фрілансерів), які зроблять дизайн рекламного макету або створять фірмовий стиль за мінімальну оплату. На фінальній стадії головне – пошук замовлень.

Знову ж таки, якщо грамотно скористатися всесвітньою мережею, нестачі в клієнтурі не буде.

Експерти в цьому питанні вважають, що найбільш рентабельна галузь реклами – креатив: створення оригінальних ідей, слоганів, логотипів, макетів і банерів. Ціни на свої послуги ви можете призначати самі. Головний показник успішності – стабільне зростання вартості створюваного вами інфо-продукту і кількість його продажів за період, наприклад за місяць.

Бізнес-ідея 4. Організація служби «чоловік на годину»

Послуга «Чоловік на годину» особливо затребувана в середніх і великих містах, де є велика кількість зайнятого «по вуха» населення і навіть чоловікам, не кажучи про жінок буде актуально скористатися послугами приватних майстрів «на всі руки».

Ніяких початкових вкладень – тільки реклама. Головна умова – професіоналізм. Вмієте швидко встановити вимикач, полагодити кран, зробити ремонт побутових приладів, проведення сантехніки? Тоді це саме ваш бізнес.

Краще, звичайно, мати власний автомобіль, щоб прибувати на виклик в максимально короткі терміни.

Якщо ви хороший організатор, можна не займатися виконанням ремонтно-побутових робіт безпосередньо, а координувати їх. Потрібно організувати мережу з співробітників (вузьких фахівців у тій чи іншій області) і розподіляти між ними виклики, враховуючи специфіку робіт та територіальний критерій.

Фахівці такої служби можуть бути як універсалами, так і фахівцями в певній області: електрика, сантехніка, оздоблювальні роботи.

У нас один знайомий його звуть Євген відкрив таку службу в місті Ставрополі, спочатку працював сам, потім став наймати людей. Зараз у нього затребуваний і стійкий бізнес.

Бізнес-ідея 5. Вантажоперевезення

Організація вантажоперевезень – перспективний напрямок, оскільки потреба в таких послугах постійно зростає. Це пов'язано, в тому числі і з розвитком Інтернет-торгівлі. Придбані покупцями за товари потрібно доставляти, і краще якомога швидше.

Для початку можна відкрити невелике агентство з перевезень у своєму рідному місті. Вам навіть не потрібно мати власний парк автомобілів для здійснення самих вантажоперевезень. Досить знайти клієнтів на ваші послуги і домовитися з власниками автомобілів про ціну самих перевезень.

Таким чином ви організуєте свою диспетчерську службу, яка в якості посередника заробляє на перепродажі заявок споживача (людини або компанії, яка хоче перевести товар) виконавцю (власника автотранспортного засобу).

Ми знаємо хлопця, його звуть Денис, який спочатку рік працював як найманий водій на газелі, а потім купив свою газель і почав заробляти на ній. Зараз, через 4 роки у нього майже 20 автомобілів, які він поступово взяв у кредит і посадив на них таких же найманих водіїв.

Як працює схема Дениса по грузоперевозкам в цифрах

Розберемо на прикладі одного автомобіля, який взяли в кредит.

Виплата по кредиту в місяць 15 000 рублів + 25 000 рублів зарплата водія + ПММ і амортизація 12 000 рублів.

Разом: витрати з одного автомобіля: 62 000 рублів в місяць.

Виручка з одного автомобіля при вартості години 400 рублів, в день при 10-годинному робочому дні і середньої завантаженості автомобіля 7 годин в день 25 днів на тиждень становить 400*7*25 = 70 000 рублів.

Виходить, що прибуток дорівнює: ВИРУЧКА 70 000 рублів мінус ВИТРАТИ 62 000 рублів = 8 000 рублів.

*Всі розрахунки тут взяті як приблизні і можуть не відображати всієї повноти картини, щодо специфіки даного бізнесу.

Повторимося, ця підсумкова цифра по прибутку виходить у випадку, якщо автомобіль ви взяли в кредит.

Прибуток буде або мінімальна, або практично дорівнює нулю. Після того, як кредит за автомобіль буде виплачений і він перейде у вашу повноправну власність, рентабельність (прибуток) з цієї транспортної одиниці суттєво зросте.

Можливості для зростання в цій галузі не обмежені.

2) Бізнес-ідеї для маленького міста

Бізнес-ідеї для невеликого міста мають свою специфіку. Зробити гроші в невеликих населених пунктах можна на самих простих і затребуваних речей. А що робити, якщо населення вашого міста складає від 10 000 до 100 000 чоловік? Відповідь нижче.

Бізнес-ідеї для маленького міста

Бізнес-ідея 6. Розведення і продаж тварин

Якщо ви – власник приватного будинку і любите тваринний світ, можна зайнятися розведенням звірів для продажу. Спочатку, звичайно, треба визначитись, яких саме тварин ви будете розводити – морських свинок, собак, кішок, тритонів, хом'ячків. Головний критерій – наявність ринку для реалізації. До речі, породисті собаки і кішки з хорошим родоводом коштують десятки тисяч рублів.

Організація домашнього розплідника як бізнесу — це гарна ідея для старту в маленькому місті або навіть селі (селищі).

Якщо подивитися ширше і отримати відповідні знання (освіта) і документи, ви зможете перерости у ветеринарну клініку і як мінімум відкрити в себе магазин з продажу кормів і супутніх товарів для домашніх тварин.

Ви можете також розводити у себе кроликів. Вони досить швидко розмножуються і добре продаються.

В залежності від розміру і породи ціна живого кролика коливається від 800 рублів (15$ до 4500 рублів (65$).

Якщо у вашому місті всі люблять собак боксерської породи, робіть бізнес саме на них. Безумовно, справа потребує попереднього вивчення всіх нюансів. Бажано поговорити з ветеринаром про найбільш поширені проблеми при розведенні тварин тієї чи іншої породи.

Бізнес-ідея 7. Ремонт взуття та виготовлення ключів

У багатьох містах, в тому числі і в маленьких є пункти по ремонту взуття. Якщо вас не бентежить працювати руками і займатися клейкою коші, набиванням підборів і заміною блискавок на жіночих чоботях, то ви цілком можете організувати таку точку в своєму населеному пункті. Все що вам для цього потрібно — це приміщення від 5 квадратних метрів, пара стелажів, інструмент і вміння займатися цим видом діяльності.

Також не забудьте офіційно зареєструватися як індивідуальний підприємець, щоб не мати проблем з органами влади. Стати індивідуальним підприємцем просто, для цього прочитайте нашу статтю «як відкрити ІП».

Бізнес по ремонту взуття та виготовлення ключів часто об'єднується в один пункт у зв'язку зі сходностью умов для роботи.

А якщо в країні криза, то вам це тільки на руку. В таких умовах люди менше витрачаються на нове взуття і воліють відремонтувати стару, якщо існує така можливість. Якщо ви вмієте та любите працювати руками і хочете бути самому собі начальником – цей бізнес для вас.

Бізнес-ідея 8. Приватний косметолог (перукар, візажист)

Щоб надавати послуги візажиста, перукаря, фахівця по догляду за шкірою, нігтями і тілом, не обов'язково орендувати приміщення і відкривати SPA-салон з дорогим обладнанням та безліччю співробітником.

Можна стригти людей і робити макіяж вдома – головне, щоб ви вміли якісно надавати ці послуги. Безліч жінок віддає перевагу користуватися послугами домашнього (майже особистого) перукаря – при цьому співпраця іноді триває роками.

Рекламувати свої послуги можна навіть через сторінку в соціальній мережі, краще всього в Инстаграме, там це більш наочно. Нехай ваші перші клієнти рекомендують вас своїм друзям і знайомим.

Напрацювавши клієнтську базу, ви зможете мати постійний заробіток без перебільшення протягом усього життя. Адже ця послуга потрібно з певною періодичністю вашим клієнтам.

Працюючи на дому приватним майстром по красі ви можете надавати наступні послуги:

  • стрижка і фарбування волосся;
  • манікюр;
  • педикюр;
  • весільна зачіска і макіяж;
  • продаж супутніх товарів (шампуні, гелі, лаки).

Працюючи приватним майстром, ви зможете в майбутньому стати повноцінним стилістом або відкрити свою студію краси.

Бізнес-ідея 9. Репетиторство

Хороші репетитори для багатьох студентів і школярів на вагу золота. Цей бізнес з надання приватних освітніх послуг підходить для фахівців у будь-якій області.

Особливо затребувані послуги такого плану в сезон перед вступом до Внз.

Як клієнти дізнаються про вас? Можна зробити рекламу в місцевій газеті, на телебаченні, через Інтернет. А найкраще знаходити клієнтів, спілкуючись безпосередньо з учнями або студентами. Наприклад, більшість вчителів у школах підробляють репетиторами перед закінченням школи (випускного класу) або навпаки, перед вступом до навчального закладу при підготовці до вступних іспитів.

Хороший репетитор за годину заробляє непогані гроші: при цьому можна працювати вдома, або віддалено через Skype. У цьому випадку ваш клієнтський ринок нічим не обмежений. Про заробіток за допомогою скайпу ми детальніше розповімо нижче в статті.

Приватні уроки – не обов'язково навчання наукам. Можна вчити людей грати на гітарі, вишивати хрестиком і плести браслети з бісеру. Якщо ви вмієте робити щось дуже добре, чому б не навчити цьому інших за відповідну винагороду?

Бізнес-ідея 10. Відкриття їдальні

Ця ідея бізнесу актуальна не тільки в 2016 і 2017 роках, але і у всі часи.

У невеликих містах, як правило, існують перебої з закладами громадського харчування. Відкриття їдальні, де годують смачно і по-домашньому, допоможе вирішити це питання з вигодою для власника і для клієнтів. Не обов'язково відкривати відразу велику їдальню на 50-100 місць: для початку достатньо 5 затишних столиків.

Головне – тримати марку і готувати по-справжньому смачно. Оформляється така діяльність, як індивідуальне підприємництво – єдині початкові витрати: оренда приміщення, закупівля продукції. Аналітики вважають, що даний сегмент ринку в невеликих містах вельми прибутковий, особливо якщо у вас надійний персонал і продуманий сераис.

У кожному, навіть маленькому місті, знайдуться такі люди, які захочуть смачно поїсти за прийнятні гроші поживний обід з першим і другим, а не бігати по магазинах в надії швидко «перехопити» чого-небудь їстівного.

Така бізнес-ідея буде затребувана як у великому, так і в маленькому місті, де відомі мережі громадського харчування практично не представлені, а це знизить для вас конкуренцію.

3) Бізнес-ідеї в домашніх умовах

У цьому розділі ми підготували ідеї для тих, хто бажає працювати, не себе, не покидаючи будинок. Зараз ідея домашнього бізнесу, в тому числі заробіток в Інтернеті набирають популярність з кожним днем.

Бізнес-ідеї вдомашних умовах

Бізнес-ідея 11. Виготовлення виробів на дому (hand-made)

Якщо ви вмієте робити ляльок, забавних звіряток, вироби з дерева, які подобаються дітям і не тільки – організуйте hand-made бізнес на дому і реалізуйте свою продукцію через той же Авіто або спеціалізований сайт. Сотні людей вже займаються цим і отримують прибуток.

Одного разу ми брали інтерв'ю в дівчини яка таким чином заробляє і живе разом з нами в місті Ставрополі. А все починалося як хобі. Щоб дізнатися як перетворити свої творчі таланти у реальні гроші читайте «Як заробити на рукоділлі» - інтерв'ю з Анною Бєлан, засновником творчої студії «SUZORAMI».

Ексклюзив завжди цінувався і якщо ви дійсно з душею підійдете до створення виробів на дому, то зможете заробляти кілька тисяч доларів і паралельно за гроші навчати інших людей цього ремесла.

Бізнес-ідея 12. Відкриття домашньої web-студії

Новітні інтернет-технології будуть приносити стабільний прибуток, якщо правильно ними скористатися. У вас є досвід у створенні веб-сайтів, інтернет-додатків або ви вмієте грамотно просувати мережеві ресурси в пошукових системах? Якщо так, тоді вам варто створити власну web-студію.

Потреба населення у створенні власних Інтернет-майданчиків постійно зростає – чому б не скористатися цим попитом? Відкривши власну веб-студію, ви будете працювати виключно на себе і, крім того, займатися своєю улюбленою справою.

Ми самі займалися створенням сайтів близько 3-х років і написали розгорнуту статтю про те, як заробити на створенні сайтів під замовлення.

Починаючи цей бізнес на дому, з часом можна розширити підприємство та стати керівником власної IT-компанії, а справу створення сайтів, Інтернет-магазинів і продають сторінок доручити фрілансерам або штатним співробітникам.

Бізнес-ідея 13. Навчання та консультації по скайпу

Інтернет зруйнував кордони між державами і відстані між містами. Тепер можна навчати інших, не виходячи з дому. Скайп і інші способи інтернет-комунікації дозволяють давати уроки і консультації, незалежно від місцезнаходження.

З допомогою скайпу можна здійснювати наступні види комерційної діяльності:

  • навчати всіх бажаючих іноземним мовам (якщо ви, звичайно, спеціаліст);
  • давати юридичні консультації;
  • консультувати клієнтів у якості психолога або психотерапевта;
  • навчати людей підприємництва;
  • гадати, складати гороскопи.

Можливість навчання на відстані вигідна вчителю і учню – нікому не хочеться витрачати час і фінанси на пересування. Будь-які навички і знання знаходяться тепер в крокової доступності – років 20 тому про такі можливості можна було тільки мріяти.

Зараз дуже популярним напрямком стала робота в Інтернеті, в тому числі за допомогою скайпу. Якщо ви володієте компетенціями, які можна продавати віддалено, ви можете подорожувати і працювати одночасно. І такий спосіб життя є мрією мільйонів людей у всьому світі.

Бізнес-ідея 14. Створення прибуткового сайту в Інтернеті

Це одна з найбільш прибуткових і перспективних бізнес-ідей 2016—2017 року, актуальність якої буде тільки зростати в найближчі роки. Наявність власного сайту – прекрасна можливість для отримання постійного доходу в автоматичному режимі. Щоб зрозуміти як це працює, читайте нашу статтю «як створити пасивний дохід».

Якщо ваш мережевий ресурс популярний і добре просувається в пошукових системах, то просто розміщуючи на ньому контекстну рекламу і банери, можна мати стабільну і вельми чималий прибуток.

Ми вже писали вище, що наш сайт ХитерБоер.ги є яскравим прикладом такого дохідного сайту.

Якщо ви по-справжньому захоплені інформаційними технологіями, створення свого сайту (блогу) може стати для вас як додатковим джерелом доходу, так і основним.

Свій відвідуваний сайт буде одночасно вирішити кілька завдань:

  • формувати ваш особистий бренд і статус експерта в будь-якій ніші;
  • приносити вам прибуток на регулярній основі як магазин, кафе або інший оффлайн-бізнес;
  • мотивувати до навчання, розвитку і пізнання нового;
  • розвивати таланти в різних областях: копірайтинг, менеджмент, маркетинг, ведення переговорів (при роботі з рекламодавцями).

Якщо вас цікавить тема створення сайту з метою заробітку на ньому, залишайте коментарі до статті з вашими питаннями.

Бізнес-ідея 15. Домашнє ательє – пошиття та ремонт одягу

Пошиття та ремонт одягу на дому, як і ремонт взуття, під час кризи може стати вашим домашнім бізнесом.

Якщо немає можливості придбати дорогу річ в бутіку, чому не перешити або не відремонтувати б/у одяг за більш низьку ціну? За домашнє ательє не потрібно платити оренду: необхідно лише запустити рекламу свого підприємства.

У нас є знайома яка працює вдома і займається пошиттям суконь в тому числі весільних і заробляє більше середньої зарплати в нашому місті.

Для відкриття домашнього ательє вам знадобляться лише ваші навички, наявність швейної машинки і бажання працювати.

На цьому наш список популярних ідей для бізнесу завершений. Будемо раді, якщо ви виберете собі підходящу і побудувати на її основі свій успішний бізнес.

5. Реальний приклад успішної бізнес-ідеї (досвід)

Успішна бізнес-ідея

Далеко ходити не будемо, оригінальна і вдала бізнес-ідея — це наш сайт .ru, на якому ви зараз знаходитесь.

Ми створили його з нуля: від ідеї і назви до отримання прибутку в автоматичному режимі.

Зараз не будемо вдаватися в подробиці і наведемо лише деякі цифри.

Характеристики бізнес-журналу .ru на січень 2017 року:

Опис показників Кількісне вираження
1 Витрачено повних робочих днів на створення проекту: 1 250 днів
2 Вкладено коштів за весь період: 750 000 рублів
3 Відвідуваність проекту в місяць: 1 000 000 чоловік
4 Чистий прибуток на місяць: більше 1 000 000 рублів

Як зароджувалася ця бізнес-ідея, скільки прибутку приносить зараз проект (стартап), на яких видах реклами він заробляє, ви можете дізнатися з нашої статті про заробіток на рекламі в інтернеті.

6. 3 легендарні бізнес-ідеї, що змінили світ

Наведені нижче 3 бізнес-проекту найбільш ефективно і наочно показують, як може спрацювати оригінальна ідея, яка, здавалося б, лежала на поверхні:

  1. Amazon.com. Створення американським підприємцем Джеффрі Безосом віртуального інтернет-магазину Amazon, за образом і подобою якого зараз працюють сотні інших мережевих магазинів змінило уявлення про продажі через Інтернет. Як і багато нині успішні компанії, Амазон розташовувався в гаражі. Його засновник залучив до створення проекту талановитих програмістів з «силіконової долини» та завдяки своєму підприємницькому таланту і орієнтації на потреби клієнта став одним з найбільш великих бізнесменів за всю історію. Якщо в якості бізнес-ідеї ви розглядаєте відкриття магазину в Інтернеті, тоді прочитайте нашу статтю «як відкрити свій інтернет-магазин» — це покрокова інструкція від практиків своєї справи.
  2. Компанія з виробництва електронних ігор «Атарі». Створення першої електронної ігри і фірми по виробництву відеоігор «Атарі» Ноланом Бушнелом в 1972 році поклало початок цієї масової індустрії. Зараз електронні ігри заполонили світ. WarCraft, Counter-Strike, Quake, Герої, S

Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Ідеї для бізнесу з мінімальними вкладеннями 2016—2017 року   ТОП-15 кращих ідей для новачків з відкриття свого бізнесу з нуля!