Як відкрити свій магазин   покрокова інструкція для новачків + приклад з реального життя

З чого почати, якщо ви хочете відкрити свій магазин? Який магазин краще відкрити і як вибрати товар для торгівлі? Скільки коштує відкрити свій маленький магазин і як це зробити з повного нуля?

Здравствуйте, шановні читачі бізнес-журналу .ru. З вами Олександр Бережнов.

Коли у підприємців виникає питання, яким бізнесом зайнятися, то багато хто вибирають саме просте і очевидне – роздрібну торгівлю, а саме відкриття своєї торгової точки або магазину, що по суті одне і те ж.

Стаття буде особливо цікава новачкові, який вирішив відкрити магазин, не маючи достатнього досвіду. Вивчивши її, ви дізнаєтеся про всі секрети та нюанси цього бізнесу.

Інформація в статті є універсальною для відкриття будь-якого виду магазинів.

Наприклад, якщо ви вирішили відкрити магазин одягу, автозапчастин, дитячий або продуктовий магазин, то вам доведеться пройти одні і ті ж кроки. Тут ви також знайдете рекомендації по відкриттю найпоширеніших типів магазинів. Це буде особливо актуально для вас, якщо ви ще не вирішили який магазин вигідно відкрити.

Зараз я все розкажу вам по порядку!

Як відкрити свій магазин

Зміст
  1. Що потрібно знати, щоб відкрити прибутковий магазин
  2. Відкриття магазину з нуля – солодкий міф чи гірка правда
  3. Як відкрити свій магазин – 7 простих кроків для новачків
  4. Касовий апарат – в яких випадках він потрібен і який краще придбати
  5. магазин Який вигідно відкрити — 10 популярних ідей щодо відкриття свого магазину з нуля
  6. Реальна історія про відкриття свого магазину з нуля
  7. Корисні поради починаючим підприємцям при відкритті магазину
  8. Висновок

 

1. Що потрібно знати, щоб відкрити прибутковий магазин

Дорогою друг, найголовніше, ви повинні розуміти, що абсолютній більшості людей приходить в голову ідея відкриття магазину, як простого на перший погляд комерційного проекту.
Для наочності пропоную розглянути об'єктивні плюси і мінуси свого магазину бізнесу. Так вам буде простіше прийняти рішення, який магазин відкрити і на що звернути увагу.

Плюси (+) свого магазину бізнесу

1. Зрозумілість для обивателя

Саме тому більшість початківців підприємців в якості першого проекту розглядають свій магазин. Ми з дитинства звикли бачити ринки, кіоски і навіть супермаркети, де сьогодні можна купити практично все.

Правда полягає в тому, що людина неохоче береться за справу, яку він не розуміє. У випадку з магазином як нам здається, у нас виникне найменше проблем. Але це справедливо лише частково.

2. Простота реалізації ідеї

Взагалі, в торгівлі 99% всіх бізнес-процесів вже давно відпрацьовані.

Не даремно, відкривши 1 магазин, його власник часто не зупиняється й при правильному підході до справи торгові точки множаться як гриби після дощу.

Дійсно, все що вам потрібно – це не винаходити велосипед і піти второваною дорогою, яка повинна привести до успіху у вашому бізнесі, якщо ви, звичайно, не «напорите косяків» в самому початку.

3. Легкість розрахунків (прогнозування доходів і витрат)

Торгівля – це зрозумілий бізнес також і з точки зору розрахунків. У вас є собівартість товару, торгова націнка витрати, які ви несете при цьому.
Вам залишиться лише порахувати прогнозовану виручку і відняти з неї поточні витрати. Так ви зможете прикинути, що саме вигідно продавати і скільки прибутку при цьому потенційно можна отримати.

4. Стійкість бізнесу при його розкрученості

Напрацьована торгова точка – цій рай для її власника. Наприклад, «жвавий» продуктовий магазин у спальному районі міста може забезпечити вам безбідне життя, навіть незважаючи на розташованих поруч конкурентів.

5. Можливість продати свій магазин як готовий бізнес

Вибудувавши правильно всю систему управління магазином, ви можете лише зрідка координувати основні процеси, що всі справи будуть йти по інерції. Так ви станете власником повністю автономної системи, що приносить прибуток.

Природно, що власником такого «ласого шматочка» захочуть стати багато людей, що мають капітал, але не бажають відкривати свій магазину з нуля.
Зараз продати готовий бізнес також просто як автомобіль чи квартиру, варто лише оповістити потенційних клієнтів про те, що ви продаєте свій прибутковий магазин.

Мінуси (-) свого магазину бізнесу

1. Висока конкуренція

Зворотною стороною простоти і зрозумілості відкриття магазину виступає високий рівень конкуренції. Адже таких охочих стати власником власної торговельної точки дуже багато. Кожен другий підприємець хоче відкрити свій магазин у тій чи іншій сфері. Це сильно ускладнює старт в цьому бізнесі і його подальший розвиток.

2. Відносно високий поріг входження в бізнес

Якщо ви маєте справу з товаром і продаєте його через звичайний магазин, в цьому випадку вам знадобиться кілька сотень тисяч рублів або в середньому від 10 000 доларів, щоб почати свою справу.

3. Поява залишків нерозпроданого товару

Ще однією слабкою стороною магазину свого бізнесу виступають залишки товару.

Особливо часто вони утворюються у продуктових магазинах і магазинах, що торгують сезонним товаром. Наприклад, новорічними іграшками та іншими святковими аксесуарами.

Вартість залишків товару доводиться включати в поточну вартість, що веде до падіння попиту, так як кінцева ціна товару зростає, а покупець не хоче переплачувати.

4. Велика кількість періодичних рутинних операцій

Постачальники і робота з ними, відстеження залишків товару, оновлення асортименту, оренда, робота з персоналом (при його наявності), податки, перевірки, інвентаризації – ось далеко неповний перелік того, з чим вам доведеться зіткнутися в процесі роботи над власним магазином.

5. Сезонність бізнесу в залежності від обраної ніші

Кожна торгова ніша має свою сезонність. Вона може бути виражена більш або менш яскраво. Наприклад, влітку будівельні та оздоблювальні матеріали продаються добре, а взимку продажу суттєво падають.

Інші магазини роблять надприбутки взимку під новий рік, а влітку «смокчуть лапу» в очікуванні нового прибуткового сезону. Зверніть увагу на цей фактор при виборі ніші для майбутнього магазину.

6. При невдалому результаті бізнесу ризик втрати 80% грошей

Якщо раптом ваш бізнес не пішов, то куплене торгове обладнання доведеться продати за безцінь, а залишки товару також реалізувати оптом чи просто подарувати друзям на свята (якщо товар не відноситься до продуктів харчування).

Сподіваюся, що тепер ви маєте в своєму розпорядженні більш повною картиною щодо відкриття свого магазину і знаєте, з якими труднощами вам доведеться зіткнутися в процесі.

2. Відкриття магазину з нуля – солодкий міф чи гірка правда

Якщо під «нулем» розуміти відсутність знань і досвіду, то звичайно ж такий нуль не буде перешкодою для реалізації проекту.

Але якщо хтось думає, що можна відкрити свій магазин не маючи нічого, то мушу вас розчарувати – це дійсно міф!

Давайте розглянемо ті обов'язкові елементи, без яких магазин просто неможливо відкрити в принципі.

Я назву цей мінімум, а потім ви самі в цифрах зможете порахувати, у скільки за скромними підрахунками обійдеться відкриття та утримання магазину.

Наприклад, один мій знайомий, відкривши магазин жіночого одягу преміум-класу, вклав у нього більше 1 200 000 рублів. У цю суму увійшла оренда приміщення, ремонт у ньому, купівля товару, купівля торгового обладнання, найм персоналу, реєстрації компанії.

Скільки коштує відкрити свій магазин?

Магазин посуду

1. Приміщення (торгова площа)

Власне або орендоване.

Природно, що своє приміщення (не орендоване) дає вам колосальні переваги, але на жаль, меншість людей має таким бонусом на старті.

Готуйтеся до того, що оренда буде «з'їдати» більшу частину прибутку, а в сезонні спади ви можете працювати «в нуль», не отримуючи ні копійки або навіть йти в мінус, викладаючи гроші зі своєї кишені.

2. Торговельне обладнання

У рідкісних випадках вам не знадобляться прилавки або інше обладнання: стенди, холодильники (якщо ви відкриваєте продуктовий магазин). В залежності від специфіки та розміру вашої торгової точки вартість торгового обладнання буде відрізнятися.

3. Товар

Частина товару ви можете взяти у постачальників під реалізацію на умовах відстрочки платежу. Тобто віддасте за нього гроші після продажу. Але іншу половину товару швидше за все доведеться придбати.

Особливо важко тут доводиться починаючим гравцям цього ринку. Так, якщо ви новачок, то не кожен постачальник погодитися вам віддати товар під реалізацію через відсутність довіри.

4. Продавець

На перших порах ви самі можете виступати в ролі продавця і це буде навіть корисно, адже саме власник насамперед зацікавлений в успіху свого бізнесу.

Так ви вивчіть найбільш ходові товари, попрацюєте з запереченнями покупців і зможете передати свої напрацювання найнятим у перспективі співробітникам.

5. Юридичні та бухгалтерські нюанси

У будь-якому випадку вам потрібно буде офіційно зареєструвати вашу комерційну діяльність, а також періодично здавати звітність в податкову інспекцію та Пенсійний Фонд.

Крім того, ви будете мати справу з накладними, рахунками-фактурами і договорами. З усіма цими моментами вам належить послідовно розібратися.

Скільки коштує оренда торгового приміщення (приклад з життя)

Наведу приклад ціни на оренду в місті Ставрополі, де я живу. Тут проживає близько 500 000 жителів.

В і Спб, відповідно, цифри будуть набагато більше.

На 2015 рік середня ціна оренди торгових приміщень (площ) становить 1 000 рублів за кв. м.

На величину орендної плати істотно впливає розмір приміщення   чим воно менше, тим вище ціна за квадратний метр.

3. Як відкрити свій магазин – 7 простих кроків для новачків

Наступні прості кроки максимально спростять вам цей нелегкий, але цікавий шлях.

Постарайтеся не упустити ні одну деталь цій покрокової інструкції і впевнений, що ваші шанси на успіх зростуть багатократно.

Ці кроки допоможуть вам відкрити магазин навіть у невеликому місті і при цьому зробити його прибутковим.

Крок 1. Оцінюємо наявні ресурси для старту

Перш за все подивіться, якими засобами для відкриття свого магазину ви володієте. Всі наявні у вас ресурси так чи інакше можна розділити на матеріальні і нематеріальні.

Матеріальні ресурси:

  • приміщення (торгова площа);
  • грошові кошти;
  • торговельне обладнання.

Нематеріальні ресурси:

  • один-практик (успішний підприємець зі своїм магазином);
  • власний бізнес-досвід;
  • зв'язки в адміністрації (податкової) вашого населеного пункту.

Чому я рекомендую вам почати саме з оцінки ресурсів. Справа в тому, що один ресурс при правильному підході можна перетворити в інший.

Наприклад, якщо у вас є власне приміщення, але воно не підходить вам для відкриття магазину, скажімо, вас не влаштовує його місце розташування, тоді ви можете здати його, а на виручені гроші орендувати відповідну торгову площу.

Це загальний принцип. Він допоможе вам в тому числі з вибором ніші, тобто напрямком торгівлі.

Крок 2. Визначаємося з нішею і товаром

Від обраної ніші (сфери торгівлі) багато в чому буде залежати ваш успіх.

Як вибрати нішу:

  1. Оцініть рівень конкуренції там, де хочете відкрити магазин. Якщо в районі, де ви плануєте зайнятися торгівлею, вже існують великі гравці, то це додаткові ризики. В такому випадку буде мати сенс стратегія нишевания. Про це говорить російський мільярдер, засновник торгової мережі «Магніт» Сергій Галицький: «Якщо ви вирішили відкрити продуктовий магазин поруч з гігантом, то не намагайтеся обігнати його по всіх позиціях, це буде зробити дуже складно. Виберіть більш вузьку нішу, наприклад: м'ясні продукти, солодощі, хлібобулочні вироби та опрацюйте її ідеально. Так ви зможете отримати постійних клієнтів для свого сегменту торгівлі».
  2. Розрахуйте стартовий бюджету проекту. Завжди розраховуйте на те, що витрат буде на 30, а то й 50 відсотків більше, ніж ви планували спочатку. Це також підтверджується досвідом моїх друзів-підприємців. Правило залишати грошовий резерв на непередбачені витрати є одним з ключових не лише для магазину, але і взагалі для будь-якого виду бізнесу.
  3. Визначте, чи є у вашій ніші виражена сезонність. Якщо ви припускаєте, що ніша, яку ви обрали, має виражену сезонність, то обов'язково врахуйте це при плануванні свого бізнесу. Що ви будете робити в «глухі» місяці і як максимально «вичавлювати» прибуток під час гарної торгівлі.
  4. Подивіться, чи існують на ринку магазини обраного вами напрямку. Це важливо для того, щоб відкривши магазин, аналогів якому немає, ви не зіткнулися з повною відсутністю клієнтів. Дуже багато починаючі підприємці стикаються з наступним помилкою – якщо на ринку немає того, що я буду продавати, то за відсутності конкурентів я швидко розбагатію.

Але! Правда полягає в тому, що цих самих аналогів найчастіше тому й немає, що цей товар зовсім не затребуваний.

Тому, не поспішайте стати мільйонером відразу, а запустите свій бізнес в зрозумілій ніші зі знайомим для людей товаром. Так, заробивши перші гроші і придбавши необхідний досвід, у вас буде більше можливостей і засобів для експериментів з «екзотичними» нішами.

Крок 3. Складаємо бізнес-план магазину

Не ставитеся до цього кроку як до формальності.

Це не означає, що потрібно розписувати талмуди на сотні сторінок з урахуванням кожної копійки і десятками варіантів розвитку подій. Однак, подбайте про те, щоб у вас був перед очима письмовий план дій з приблизними розрахунками для трьох можливих сценаріїв:

  • песимістичні сценарій;
  • реалістичний сценарій;
  • оптимістичний сценарій.

Такий підхід гарантовано заощадить вам на старті до 30% коштів і дасть наочне розуміння наявної картини.

Як складати бізнес-план я вже докладно розповідав в однойменній статті, складається з трьох частин (частина 1, частина 2, частина 3).

Крок 4. Знаходимо приміщення для торгівлі або 99% успіху магазину – місце, місце і ще раз місце!

Навіть не самий кращий товар буде дуже добре продаватися там, де є великий потік цільових покупців.

Саме на цьому грунтується твердження про важливість місця при відкритті магазину.

Не дарма в роздрібній торгівлі часто використовується поняття «червона лінія»*.

Червона лінія – торгова точка, розташована біля дороги з великим пішохідним і автомобільним трафіком.

3 головних правила для вибору ідеального місця торгової точки:

Правило №1. Великий потік потенційних клієнтів

Це означає, що місце вашого магазину повинно бути прохідним. Адже, чим більше потенційних клієнтів побачать вашу пропозицію, тим більше шанс, що у вас куплять.

Пам'ятайте:
Клієнти платять тільки за те, що бачать!

Гріш ціна вашим класним товарів, величезному асортименту, бонусів, знижок і так далі, якщо клієнт просто не знає про вас.

Правило №2. Зручність для клієнтів (доступність)

Цей пункт безпосередньо пов'язаний з попереднім. Якщо ваш магазин легко знайти, біля нього є зручна парковка, провідні рекламні покажчики поблизу, то можете бути впевнені, що справа піде в гору.

Правило №3. Правильне позиціонування

Якщо ви продаєте товари еліт-класу, то вибирайте місце з урахуванням цього. Наприклад, в центрі міста або у відомому бізнес-центрі.

Навпаки, якщо ви торгуєте ширвжитком, немає сенсу розташовуватися в одному приміщенні з дорогими бутиками, де буде божевільний розмір орендної плати і мінімальне наявність цільової аудиторії.

Ці прості правила допоможуть вам підібрати ідеальне місце для майбутньої торгової точки.

Крок 5. Вибираємо постачальників

Зараз кожен продавець бореться за свого клієнта і постачальники не виняток.

Адже постачальник – це по суті той же магазин, тільки оптовий.

Кілька років тому мені пощастило працювати у відомій компанії «Кока-Кола» на посаді маркетолога в місті Ставрополі.

У процесі роботи я багато дізнався про роздрібної торгівлі і тепер можу з урахуванням цього досвіду розповісти вам, якого постачальника можна вважати гарним і за якими критеріями його варто відбирати.

Постачальники

Критерії вибору постачальника:

  1. Надійність. Це самий головний критерій. Надійність об'єднує в собі такі параметри як обов'язковість виконання вашого замовлення, чесність у взаєморозрахунках, своєчасні поставки товару;
  2. Ціна. Природно, кожен нормальний чоловік хоче купити товар за мінімальною ціною. Порівняйте ціни різних постачальників і виберіть кращу при інших рівних умовах;
  3. Асортимент. Зазвичай це є важливим критерієм, адже широка лінійка товару приваблює більше покупців;
  4. Впізнаваність (бренд). Торгівля – це психологія. Продаючи товари відомих виробників, ви набагато швидше отримаєте позитивну репутацію, та й проблем з перевіреним (брендових) товаром як правило менше. Адже його легко замінити по гарантії, повернути в разі браку або швидко відремонтувати в сервісному центрі постачальника (у разі роботи з непродуктовыми товарами);
  5. Гнучкість у розрахунках. Відстрочки платежів, видача товару під реалізацію, знижки і бонуси – це додатковий рівень сервісу, який доведеться вам до душі і дозволить працювати з додатковою вигодою. Не нехтуйте цим критерієм.

Крок 6. Реєструємо діяльність (відкриваємо ІП або ТОВ)

Якщо вдома ви ще можете торгувати без реєстрації діяльності, то у всіх на виду цього краще не робити, щоб не наживати собі проблем з клієнтами та контролюючими органами.

Для ведення торговельної діяльності у формі роздрібної торгової точки (магазину) краще всього підійде ІП (індивідуальне підприємництво) або ТОВ (товариство з обмеженою відповідальністю).

Зараз не буду вдаватися в подробиці і порівнювати дві форми ведення бізнесу.

Все це є в моїх статтях по темі: «Як відкрити фірму», «Як відкрити ІП», «Як відкрити ТОВ».

Крок 7. Запускаємо магазин і аналізуємо отримані результати

Тут я навмисно не розповідаю про те, як вибрати торгівельне обладнання або оформити магазин, так як це індивідуально для кожного конкретного магазину. Для підбору торгового обладнання і оформлення приміщення рекомендую звернутися до профільних фахівців.

Давайте ще раз торкнемося кроків, які треба виконати перед тим, як відкрити магазин:

  1. Визначити нішу;
  2. Орендувати і підготувати приміщення;
  3. Купити торговельне обладнання;
  4. Закупити товар;
  5. Зареєструвати діяльність (відкрити ІП або ТОВ);
  6. Найняти персонал при необхідності;
  7. Провести рекламну кампанію свого магазину.

Після цього можна барвисто оформити фасад магазину, закупити кулі і навіть запросити професійного ведучого, влаштувавши ціле шоу. Але це вже за бажанням. Якщо ваш бюджет дозволяє зробити це, то добре.

У крайньому випадку офіційне відкриття магазину можна провести своїми силами.

Якщо ви володієте досвідом проведення заходів, то в якості ведучого можете виступити самі, розробивши при цьому програму з конкурсами і невеликими призами.

Крім ведучого на відкритті обов'язково повинен бути присутнім діджей (звукооператор) з потужними колонками та іншою необхідною апаратурою.

Після відкриття магазину, попрацювавши місяць-другий, подивіться, що у вас виходить, а що ні. Швидше за все, у вас в процесі з'являться «ходові» і «залежалися» товари.

Прибирайте неліквід і робіть упор на актуальну продукцію для ваших покупців.

Цей підхід можна застосувати і до всіх інших бізнес-процесів.

Головний принцип

Підсилюйте те, що вже добре працює, і як можна швидше позбавляйтеся від того, що не приносить результату.

Якщо у вас є амбіції і ви не маєте наміру зупинятися на одному магазині, то відпрацювавши всю схему на одній торговій точці, ви можете надалі створити свою торговельну роздрібну мережу.

4. Касовий апарат – в яких випадках він потрібен і який краще придбати

За чинним законодавством вам в більшості випадків доведеться використовувати касовий апарат, але є і виключення.

Для того, щоб не розписувати тут довгим текстом всі нюанси, подивіться відео від провідного експерта Інтернет-бухгалтерії «Моя справа» Маргарити Гриня.

Маргарита розповідає про те, в яких випадках застосування ККМ (контрольно-касової машини обов'язково, а в яких можна обійтися без касового апарату):

Як вибрати касовий апарат для свого магазину

При виборі касового апарату необхідною умовою є включення даної моделі ККМ в державний реєстр. Це ви можете дізнатися при його купівлі. Також касовий апарат повинен бути забезпечений електронною контрольною стрічкою захищеної (ЕКЛЗ).

ЕКЛЗ (електронна касова стрічка захищена) – це блок фіскальної пам'яті для зберігання інформації про проведені операції.

Один раз на рік необхідно змінювати цей блок (ЕКЛЗ). Про це касовий апарат сам нагадає вам. Після вилучення даного блоку пам'яті, він повинен зберігатися протягом п'яти років.

5. Який магазин вигідно відкрити — 10 популярних ідей щодо відкриття свого магазину з нуля

Всі описані нижче типи магазинів за профілем торгівлі можна відкрити як у великому, так і в невеликому місті.

Особливості кожного з них оформлені в зручну для сприйняття таблицю. Вам вони допоможуть визначитися, який магазин краще відкрити.

1) Як відкрити магазин одягу

Один з найбільш популярних варіантів торгівлі — для любителів моди і стилю.

Магазин одягу

Найменування пункту Опис
1 Необхідні вкладення від $13 000 (оренда, товар, зарплата персоналу, касовий апарат)
2 Особливості магазину
  • підтримка асортиментного ряду;
  • акцент на бренди;
  • наявність основних розмірів одягу;
  • наявність аксесуарів і супутніх товарів (сумки, щітки, вішалки);
  • середній чек — до 250 доларів.
3 Необхідне обладнання
  • манекени;
  • вішалки;
  • примірочні;
  • стелажі;
  • касовий апарат;
  • ресепшн для видачі товару.

2) Як відкрити магазин нижньої білизни

Це скоріше варіант для бізнесу жінки (дівчата), але і чоловіки цілком можуть зайнятися, якщо поставлять продавця жіночої статі в таку торгову точку.

Магазин нижньої білизни

Найменування пункту Опис
1 Необхідні вкладення від $7 000 (оренда, товар, зарплата персоналу, касовий апарат)
2 Особливості магазину нижньої білизни
  • наявність всіх розмірів товару;
  • продаж супутніх товарів;
  • наявність брендових моделей для різних категорій покупців;
  • середній чек — до 40 доларів.
3 Необхідне обладнання
  • стелажі;
  • брендированне стійки;
  • манекени;
  • касовий апарат.

3) Як відкрити продуктовий магазин

Їсти хочеться завжди, тому такий магазин буде користуватися особливою популярністю, якщо буде розташовуватися в хорошому місці, наприклад, на прохідній зупинці або в густонаселеному спальному районі.

Магазин продуктів

Найменування пункту Опис
1 Необхідні вкладення від $25 000 (оренда, товар, зарплата персоналу, касовий апарат)
2 Особливості продуктового магазину
  • наявність свіжих продуктів (перевірка термінів придатності);
  • поява продуктових залишків;
  • наявність терміналу для прийому пластикових карт оплати;
  • велику кількість відвідувачів на день;
  • середній чек — до 20 доларів.
3 Необхідне обладнання
  • прилавки (стелажі);
  • холодильники;
  • місце для зручної упаковки товару;
  • кошики і візки;
  • касовий апарат.

4) Як відкрити магазин дитячого одягу

Цей вид торгівлі для людей, які люблять дітей і проявляють інтерес до наших «квітам життя».

Магазин дитячого одягу

Найменування пункту Опис
1 Необхідні вкладення від $12 000 (оренда, зарплата персоналу)
2 Особливості дитячого одягу
  • підтримка асортиментного ряду;
  • наявність основних розмірів одягу;
  • збільшення середнього чека за рахунок продажу дитячого взуття;
  • наявність аксесуарів і супутніх товарів (іграшки, канцтовари, дитячі сувеніри);
  • середній чек — до 120$.
3 Необхідне обладнання
  • манекени;
  • вішалки;
  • примірочні;
  • пуфи;
  • касовий апарат;
  • ресепшн для видачі товару.

5) Як відкрити комісійний магазин

Гарний і зрозумілий вид торговельної точки для тих, хто розуміється в широкому спектрі б/у товарів. Відкриття комісіонки   хороший спосіб почати бізнес з нуля.

Комісійний магазин

Найменування пункту Опис
1 Необхідні вкладення від $7 000 (оренда, зарплата персоналу, касовий апарат)
2 Особливості комісійного магазину
  • зручне розташування у густонаселеному спальному районі;
  • велика площа магазину (від 100 кв. м.);
  • розмір комісії: від 15% до 25%;
  • виплати за проданий обсяг товару — 2 рази в тиждень;
  • комісійний магазин не видає гарантію на продані товари, так як спочатку вони представлені як б/у;
  • середній чек — до 30$.
3 Необхідне обладнання
  • манекени;
  • вішалки;
  • примірочні;
  • стелажі;
  • касовий апарат;
  • ресепшн для видачі товару.

6) Як відкрити магазин автозапчастин

Любите автомобілі і розбираєтеся в деталях? Тоді ця сфера торгівлі і відкриття свого автомагазину для вас!

Магазин автозапчастин

Найменування пункту Опис
1 Необхідні вкладення від $17 000
2 Особливості магазину автозапчастин
  • спрямованість на певну марку автомобілів;
  • підтримка асортиментного ряду товарів для різних моделей авто цієї торгової марки;
  • доставка деяких запчастин для клієнта під замовлення;
  • наявність аксесуарів і супутніх товарів (брелоки, освіжувачі повітря, рідини);
  • необхідність наявності підсобного приміщення;
  • середній чек — до 40$.
3 Необхідне обладнання
  • стелажі;
  • прилавки;
  • касовий апарат

7) Як відкрити квітковий магазин

Торгівля квітами — для любителів естетики, емоцій, свята і тонких чуттєвих деталей. Магазин квітів принесе вам не тільки прибуток, але і радість від «спілкування з природою».

Квітковий магазин

Найменування пункту Опис
1 Необхідні вкладення від $5 000 (оренда, зарплата персоналу, касовий апарат)
2 Особливості квіткового магазину
  • наявність різних форм товару — від квітів поштучно до квіткових композицій у кошичках і горщиках;
  • за оформлення замовлення весільних торжеств і інших заходів;
  • підтримка кольорів у свіжому стані;
  • продаж супутніх товарів (сувеніри та аксесуари: романтичні і м'які іграшки, листівки, наклейки на квіти);
  • наявність заскленій вітрини з кондиціонером
  • середній чек — до 15$.
3 Необхідне обладнання
  • стелажі;
  • стіл для роботи з квітковими композиціями;
  • касовий апарат.

8) Як відкрити магазин розливного пива

Якщо ви хочете розпочати роздрібну торгівлю пивом, можете відкрити свій пивний магазин і зробити це практично з нуля. З чого почати такий бізнес і скільки потрібно грошей на його відкриття, дивіться в наведеній нижче таблиці. Особливо добре йде такий бізнес в районах з відповідним контингентом споживачів.

Магазин розливного пива

Найменування пункту Опис
1 Необхідні вкладення від $9 000 (оренда, зарплата персоналу, касовий апарат)
2 Особливості магазину пива на розлив
  • наявність в асортименті від 5 до 15 сортів пива;
  • продаж закусок: снеки (сухарики, горішки, риба, чіпси);
  • продаж тематичних пивних сувенірів;
  • можливо наявність залу для вживання пива і закусок на місці.
3 Необхідне обладнання
  • обладнання для продажу пива   стелажі з кранами і пивними бідонами (бочками) із зворотного боку;
  • прилавки скляні для наочної демонстрації закусок у магазині;
  • полиці для продаваних сувенірів;
  • столи, стільці та інші меблі (при наявності приміщення для вживанні пива на місці).

9) Як відкрити будівельний магазин

Особливо актуальний вид продажів в теплу пору року. Дуже рентабельний чоловічий вид бізнесу.

Будівельний магазин

Найменування пункту Опис
1 Необхідні вкладення від $20 000 (оренда, зарплата персоналу, товар, касовий апарат)
2 Особливості будівельного магазину
  • підтримка асортиментного ряду;
  • продаж додаткових товарів будівельної спрямованості;
  • надання послуг в області доставки будматеріалів;
  • наявність складського приміщення;
  • середній чек — до 35$.
3 Необхідне обладнання
  • стелажі;
  • стенди із зразками будматеріалів і дрібним інструментом;
  • касовий апарат.

10) Як відкрити магазин по франшизі

Для любителів йти второваною дорогою з чіткою і зрозумілою схемою. Підходить як для початківців так і для досвідчених підприємців.

Магазин за франшизою

Найменування пункту Опис
1 Необхідні вкладення від $50 000
2 Особливості магазину, який відкрито по франшизі
  • вибір відповідного місця у відповідність до вимог франчайзера;
  • сплата роялті (обов'язкових платежів за користування франшизою);
  • суворе дотримання вимог франчайзера у всіх бізнес-процесах;
  • щодо менші ризики, ніж при самостійному відкритті магазину, але і менша свобода дій;
  • середній чек — від 5$ до 150$.
3 Необхідне обладнання
  • торговельне та іншого обладнання у відповідність з обраною франшизою

6. Реальна історія про відкриття магазину з нуля

Кілька років тому один мій знайомий, його звуть Олексій, вирішив зайнятися бізнесом. На цей момент хлопцеві було 24 роки і він захотів відкрити свій магазин з продажу італійських суконь та аксесуарів для жінок преміум-класу.

Магазин жіночого одягу

Олексій умовив батька поїхати в Італію і прямо там закупити товар. Все було куплено і обійшлося приблизно в 300 000 рублів або на той час в 10 000$.

Далі Льоша відкрив ТОВ, зняв приміщення і став робити там ремонт. Частково обробку він виконував сам, а за що-то довелося заплатити майстрам.

Приміщення він зняв в центрі міста, але місце було досить невзрач


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Як відкрити свій магазин   покрокова інструкція для новачків + приклад з реального життя