Дошка безкоштовних оголошень Ayu.ru (аналог сайту Авито.ги)   повний огляд сервісу, його особливості, переваги і перспективи

У чому особливості та переваги сайту оголошень Ayu.ru перед аналогами? Як правильно подати продає безкоштовне оголошення на сайті? Як відкрити свій бізнес з допомогою вбудованих сервісів на Ayu.ru?

Доброго часу доби, шановні читачі. З вами Олександр Бережнов, один з експертів сайту .ru.

Сьогодні практично всі користувачі Інтернету хоча б раз у житті використовували електронні безкоштовні дошки оголошень для продажу своїх товарів і послуг або започаткування власного бізнесу.

Нещодавно в мережі з'явився аналог відомого сайту Авито.ги. Це молодий, але вже набирає популярність проект Ayu.ru (АЮ.РУ).

У цьому огляді я вирішив об'єктивно оцінити потенціал сайту Ayu.ru.

Тому, друзі, якщо ви хочете розмістити своє оголошення в Інтернеті, прорекламувати свої послуги або навіть запустити свій бізнес, то все це можна зробити на цьому Інтернет-ресурсі.

Огляд сервісу AYU.ru

1. Що являє собою дошка безкоштовних оголошень ayu.ru

Ayu.ru – це дошка безкоштовних оголошень, місія якої – об'єднати продавця і покупця, а також дати можливість продавцям (фізичним особам) і компаніям відкрити свій Інтернет-магазин, використовуючи функціонал даного сайту.

Погодьтеся, що можливість створення свого електронного магазину в рамках сервісу дуже зручно для людей, які будують бізнес через Інтернет або для підприємців, які хочуть розпочати свою справу, а також розширити канали збуту у вже існуючому бізнесі.

На сайті організований зручний пошук оголошень в різних містах, що дає можливість швидкого пошуку потрібних товарів (послуг) при використанні цієї дошки оголошень.

Тут є всі необхідні категорії:

  • транспорт;
  • нерухомість;
  • робота;
  • послуги;
  • особисті речі;
  • для дому та дачі;
  • побутова електроніка;
  • хобі та дозвілля;
  • для бізнесу;
  • знайомства і флірт;
  • куплю, обміняю, віддам дарма.

На головній сторінці дошки розташовані 4 основні категорії оголошень, які користуються найбільшою популярністю:

  • транспорт;
  • нерухомість;
  • робота;
  • послуги.

Тут же розміщена інтерактивна карта , де у візуальному режимі можна вибрати свій регіон, а ще нижче регіони представлені у вигляді списку і зручно структуровані в алфавітному порядку.

Можливості сайту ayu.ru

На сайті є можливість продавати свої товари в форматі аукціону, тобто ви як продавець виставляєте початкову ціну, і хто протягом часу проведення аукціону призначить найвищу ціну за товар, той і придбає його.

В готельному блоці на сайті пропонується відкрити свій Інтернет-магазин – це одна з фішок сайту Ayu.ru.

2. У чому переваги даного сервісу для користувача в якості продавця, покупця і підприємця (компанії)

Тепер хочу торкнутися основних переваг сайту оголошень Ayu.ru. для продавців, покупців і підприємців.

Переваги для продавця:

  • зручний інтерфейс подачі оголошень і управління ними;
  • велика кількість цільових клієнтів;
  • можливість швидкого продажу товару за об'єктивною ціною через аукціон (те, тобто ціну, вам підкажуть самі покупці);
  • страховка від ризику втрати товару і шахрайства за допомогою безпечної угоди»;
  • можливість показувати свої оголошення по всій , і на одній сторінці свого профілю (продавці з VIP-аккаунтом).

Переваги для покупця:

  • широкий вибір категорій розміщення свого пропозиції;
  • зручний пошук по сайту;
  • купуючи товар, що сподобався, через аукціон на сайті, ви не переплатите зайвого;
  • гарантія отримання свого товару з заявленими характеристиками в належному вигляді при використанні сервісу «безпечна угода».

Переваги для підприємця:

На цьому пункті хочеться зупинитися докладніше.

На Ayu.ru ви можете зручно продавати товари та послуги на регулярній основі, маючи, наприклад, статус індивідуального підприємця (ІП), або юридичної особи (ТОВ), хоча це і не є обов'язковою умовою.

Як я вже писав вище, найзручніше це робити через вбудовану можливість створення свого Інтернет-магазину на сайті.

Можливість відкриття Інтернет-магазину

Такий магазин має ряд переваг:

  • зручний інтерфейс;
  • розширений пошук (за власним товарів);
  • можливості для розкрутки свого магазину індивідуально (власний домен виду – http://название.ayu.ru);
  • оповіщення-окремий розділ для відстеження повідомлень від адміністрації порталу;
  • окремий гаманець магазину з можливістю його поповнення, оплатою послуг та історією операцій;
  • можливість переглядати скарги, залишені користувачами;
  • створювати власну розсилку своїм покупцям;
  • відстеження рейтингу магазину, перегляд відгуків покупців;
  • повноцінна Інтернет-вітрина магазину і кошик оформлення замовлених покупок.

Таким чином, Ayu.ru може виступати альтернативою дошки оголошень Авіто та інших схожих сервісів з точки зору організації власного бізнесу за допомогою мережі Інтернет і продажу товарів через звичайні оголошення.

3. Як правильно подати продає, безкоштовне оголошення на сайті Ayu.ru


Подати оголошення на дошку, може кожен,
але не всякий, може подати його правильно...

Для початку увійдіть в сервісі, натиснувши на напис зверху «Вхід і реєстрація». Далі ви побачите відповідне вікно:

Реєстрація в сервісі

Пройдіть процес простий реєстрації і після цього введіть свої дані в потрібні поля.

Статистика показує, що більше половини відвідувачів   ваших потенційних покупців при правильній подачі Вами безкоштовних оголошень, приходять з ПС – пошукових систем: Яндекс, Google і т. д.

Нижче наведено рекомендації щодо правильного складання оголошень для електронних дощок.

  1. Вказуйте ключові слова в заголовку (у назві). Не пишіть слова «терміново» або «продам». Покупці не шукають запити з урахуванням цих слів. Складіть конкретний опис товару або моделі. Докладні характеристики і опис можна знайти в Інтернеті. Не пишіть оголошення з декількох слів, не бійтеся зробити його текст об'ємним. Розкрийте суть товару – вкажіть назву фірми (бренду), розмір, тип, склад матеріалу і т. д., чим більше інформації і переваг ви опишіть, тим краще.
  2. Зробіть текст оголошення унікальним (не схожим на інші). Використовуйте прикметники в тексті, такі як: зручний, практичний, якісний, надійний, красивий, сучасний, єдиний у своєму роді, унікальний.
  3. Використовуйте графічні зображення (фото). Зробіть і додайте в своєму оголошенні кілька якісних фотографій з різних ракурсів.
  4. Підніміть старі оголошення, оновлюючи дату. При цьому не створюйте нові оголошення, зберігайте старий URL (посилання) у вашого оголошення (даний url вже проіндексовані в пошукових системах). Пошукові системи бачать дату оголошення та чим воно свіже, тим воно більш актуальною не тільки для потенційного покупця, але і для пошукових систем Яндекс і Google.
  5. Розмістіть створене оголошення на якісних сайтах безкоштовних оголошень. Чим більше дощок оголошень ви охопіть, тим краще. Яндекс і Гугл постійно оновлюють ТОП пошукової видачі. Вам потрібно прагнути до того, щоб потрапити в неї якомога вище хоча б одним розміщених оголошень.
  6. Створюйте не одне оголошення з цим принципом, якщо у Вас різні товари. Але уникайте створення схожих і однорідних оголошень. Наприклад, якщо, у вас є три сукні однакового фасону, але різного кольору, не полінуйтеся скласти три оголошення (тим більше вони безкоштовні). І «Сукня вечірня, червоне», в іншому, «Вечірня сукня Шоколадне» або шоколадного кольору. Взагалі уникализируйте ваші оголошення і вони не залишаться не поміченими.
  7. Поділіться опублікованим оголошенням після його розміщення. Після подання та публікації оголошення, поділіться ним (расшарьте посилання в соцмережах (іконки знаходяться під оголошенням), це багато разів прискорить індексацію в пошукових системах.

Що робити після подачі оголошення

4. Рекомендації щодо грамотного позиціонування свого товару (послуги) при складанні оголошення

Ці рекомендації допоможуть вам виділитися на тлі конкурентів і прискорити продаж ваших товарів і послуг на Ayu.ru

Рекомендація 1. Використовуйте прикметники в заголовку оголошення

При складанні заголовка використовуйте в ньому прикметники. Цей хід зробить ваше оголошення більш емоційним і привабливим.

Порівняйте два можливих заголовка оголошення:

  • Варіант заголовка №1. Пилосос Samsung SC6573;
  • Варіант заголовка №2. Відмінний пилосос Samsung SC6573 з циклонним фільтром.

Погодьтеся, що другий варіант заголовка більш привабливий.

Рекомендація 2. Докладно описати свій товар, не бійтеся довгих текстів

Багато продавців роблять одну й ту ж помилку. Часто сам спостерігав, як, наприклад, при продажу автомобіля пишуть сухі факти в оголошенні:
ВАЗ-2110, 2007 року, не битий, не фарбований, зимова гума, музика.
Всі подробиці по телефону.

І саме фраза «всі подробиці за телефоном» говорить про те, що продавець полінувався розписати як слід усі «деталі» свого автомобіля. З-за цього більшість покупців дзвонить по «розгорнутим» оголошень, а продавець короткого оголошення так і чекає «у моря погоди» в надійний коли-небудь продати свого «залізного коня».

Описуйте детально всі характеристики своєї пропозиції. Адже детально пророблене оголошення викликає більше довіри і як наслідок, у них набагато частіше телефонують. Написавши добре опрацьований текст, ваші шанси на продаж зростуть багаторазово.

Рекомендація 3. Правильно фотографуйте свій товар

Всі знають, що наявність фото в оголошенні є великим плюсом, але рідко можна побачити дійсно якісні знімки, зроблені за всіма правилами.
Як правильно зробити фото для безкоштовного оголошення:

  1. Використовуйте хорошу фототехніку і правильне освітлення. Підійдіть до цього процесу творчо. Зробіть ваші знімки по можливості на хороший фотоапарат, а не на телефон. Не фотографуйте проти світла. Підготуйте місце, де плануєте фотографувати. Це повинен бути денне світло, а при його відсутності скористайтеся додатковим штучним освітленням.
  2. Якщо це невеликі предмети, то використовуйте для них відповідний нейтральний фон, де в кадр не потраплять зайві об'єкти. Якщо ви фотографуєте нерухомість, автомобіль або інші великогабаритні товари, то попередньо приведіть їх в належний (товарний) вигляд – як мінімум помийте авто або наведіть порядок в квартирі.
  3. Зробіть 10-15 фото вашого товару (пропозиції) з різних ракурсів, потім виберіть 5-7 найбільш вдалих. Якщо ви володієте графічними програмами, то злегка підкоригуйте зображення перед тим, як додати до тексту оголошення.

Рекомендація 4. Описуйте вигоди, які отримає клієнт, скориставшись вашою пропозицією

Давайте підійдемо до процесу позиціонування вашого оголошення справжні професійні продавці і маркетологи. На прикладі того ж пилососа перерахування вигод може виглядати наступним чином:

  • низький рівень шуму;
  • підвищена безпека для дітей;
  • об'ємний контейнер для збору пилу;
  • низьке енергоспоживання;
  • збільшена потужність на 30% у порівнянні з аналогами.

Саме так варто перераховувати переваги, які отримає покупець.

Нижче представлено докладний відео про те, як правильно подати безкоштовне оголошення на сайті Ayu.ru:

Рекомендація 5. Покажіть особисте ставлення до товару (речі) або послугу свого оголошення

Це дуже важливий момент. Використовуючи цю «фішку», ви багаторазово прискорите продаж вашого товару, навіть на дошці оголошень.
Особисте ставлення до товару полягає в додаванні невеликої, бажано правдивою і щирою історії до вашого оголошення. Давайте розглянемо приклад з тим же пилососом.

Тоді історія про нього може виглядати так:

Купував цей пилосос як подарунок тещі на 8 березня, але з'ясувалося, що тесть теж їй купив пилосос і подарував трохи раніше, ніж я. З моменту покупки пройшло вже більше 2 тижнів, так що повернути пилосос в магазин не вийшло. З дружиною користувалися ним раз 5 від сили. Зараз продаю з хорошою знижкою, так як вдома у нас вже є непоганий пилосос і в другому поки немає необхідності. Купив за 6500 рублів, продаю за 3500 рублів. Ваша вигода 3000 рублів за 15 днів використання.

Ось така невелика чесна історія, яка однозначно «олюднює» ваше оголошення.

Як я вже писав вище, ви можете використовувати як правдиві історії, якщо вони доречні, так і придумувати свої красиві розповіді в якості маркетингових ходів.

5. Використання вбудованої опції «безпечна угода» на Ayu.ru

Сайт Ayu.ru дозволяє продавцям і покупцям здійснювати операції без ризику. Це дуже зручно, якщо у вас є хоч найменша підозра на неспроможність вашого партнера, що живе на відстані.

Безпечна угода передбачає резервування певної суми за товар в платіжній системі «Яндекс-гроші».

Безпечна угода

Наприклад, ви продаєте ноутбук, та збираєтеся надіслати його потенційному покупцеві в один міст вашого краю або нашої країни. Виникає питання з передачею оплати.

З одного боку, ви боїтеся не отримати оплату, якщо надішлете свій товар в інше місто, а покупець не хоче брати «кота в мішку» навіть з урахуванням того, що ви можете йому надіслати посилку післяплатою.

Іноді покупець може не прийти за посилкою, і ви витратитеся на відправлення, а це пересилка+ 3% від суми накладеного платежу.

Все-таки більшість товарів має статус б/у, тому їх не можна повернути по гарантії, а також вони можуть містити приховані дефекти, які потрібно наочно бачити, перш ніж оплатити посилку.

І тут на допомогу приходить «безпечна угода». Покупець переводить гроші в систему за цей ноутбук і вони там резервуються до фактичного отримання ним цього товару.

Коли товар прийшов покупцеві, він дає сигнал системі, що все пройшло успішно і зарезервована сума переходить продавцю. Якщо продавець не виконав свої зобов'язання, то він не отримує гроші. Покупець повертає продавцю товар, гроші повернуться покупцеві.

6. Три головних правила успішних продажів через електронні дошки оголошень

Нижче представлена концепція успішних продажів, якій ви повинні опанувати, якщо хочете ефективно заробляти на безкоштовних дошках оголошень.

Позиціонування рекламного бесплатногоб оголошення

Правило 1. «Продайте» потенційному покупцеві ідею зателефонувати вам

Як ви думаєте, яка мета у ваших оголошень, розміщених на електронних дошках? Багато відповідають, що ця ідея   продати товар (послугу) або привернути увагу.

Але насправді, мета оголошення лише ОДНА – отримати дзвінок або в крайньому випадку повідомлення на електронну пошту від потенційного покупця. Як не дивно може показатися, але в оголошення більше немає цілей.

Адже в будь-якому разі, саме ви будете вести переговори з клієнтом і домовлятися з ним про форму та терміни оплати.
Саме тому, всі рекомендації щодо складання та подання безкоштовних оголошень спрямовані на одне – отримати дзвінок або звернення по пошті!

Правило 2. Правильно ведіть переговори по телефону

Ваше оголошення привернуло увагу потенційного покупця, і він подзвонив вам. Якщо вам незручно говорити, то чесно скажіть про це і вкажіть час, в яке ви передзвоніть людині.

Але перед цим дізнайтеся, як звуть вашого співрозмовника, а коли будете передзвонювати, зверніться до нього по імені і нагадайте, що ви передзвонюєте йому у відповідь на ваше оголошення.

Постарайтеся призначити зустріч співрозмовнику, щоб особисто з ним поспілкуватися щодо можливої угоди. Як відомо, при особистому контакті найімовірніше здійсніть продаж.

Правило 3. Ефективно закривайте угоду (продаж)

Якщо ви продаєте товар при особистій зустрічі, то метою телефонного дзвінка буде її призначення. При особистому контакті, коли людина вже приїхав і морально налаштувався на покупку, вам буде найлегше продати йому товар (послугу).

Адже дія буде відбуватися на вашій території, де ви будете почувати себе впевнено і швидше за все набагато краще проведете презентацію своєї пропозиції.

Привітайтеся з покупцем. Якщо він задає питання, вислухайте його і доброзичливо на них відповісти.

Якщо покупець зв'язався з вами, і хоче, щоб ви відправили товар в інше місто, тут закриттям продажу буде отримання передоплати або резервування кошти на сайті ayu.ru через безпечну следку».

7. Як відкрити свій бізнес з допомогою дошки оголошень Ayu.ru

Можливість відкрити бізнес з нуля, використовуючи електронні дошки оголошень – досить надійний спосіб стартувати підприємцю.
AYU.RU відмінно підходить для цього.

Відкриття бізнесу у формі Інтернет-магазину

Ви можете просто купувати товари оптом і продавати їх в роздріб через цю електронну дошку оголошень. Але можете поступити більш раціонально – відкрити тут свій Інтернет-магазин. Унікальний вбудований сервіс дозволяє це зробити. Про деяких його переваги я вже писав.

Тут доступні як безкоштовна, так і платна версія магазину з розширеним функціоналом.

Вартість використання платної версії починається від 1200 рублів на місяць. При оплаті за рік, вартість складе 9990 рублів (близько 833 руб/місяць) при цьому 5000 повернуться на ваш гаманець, для того, щоб ви могли скористатися платними функціями підняття або виділення ваших оголошень.

Серед переваг електронного магазину на Ayu.ru виділяються:

  • широка аудиторія потенційних покупців;
  • індивідуальний інтерфейс магазину;
  • звітність та документи;
  • знижки та акції;
  • вітрина магазину;
  • детальна статистика всіх бізнес-процесів;
  • розширені розсилки для потенційних клієнтів;
  • повноцінна кошик замовлення.

Так що, панове підприємці, тепер у вас є відмінна можливість поєднати переваги дошки оголошень (з її високою відвідуваністю) та відкриття Інтернет-магазину в один клік.

8. Висновок

На закінчення я прийшов до висновку, що у Авіто незабаром з'явиться гідна альтернатива в особі Ayu.ru.

На сайті цього сервісу все докладно пояснено навіть для новачків – як подати безкоштовне оголошення і навіть відкрити тут свій магазин, а форма продажу товарів через аукціон вигідна як продавцям, так і покупцям.

У цілому електронні дошки оголошень вже давно стали для одних людей надійними помічниками у сфері разових продажів своїх товарів, а для інших – це вже перевірений спосіб почати свою справу або розширити канали збуту діючого бізнесу.

Дорогі друзі, а вам доводилося користуватися електронними дошками оголошень?
чи Змогли ви без проблем розібратися, як розмістити тут своє оголошення і успішно продати товар.

А може бути, ви вже давно ведете свій бізнес з допомогою таких сайтів? – розкажіть про свій досвід в коментарях до статті.

Бажаю вам високих продажів!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Інтернет » Дошка безкоштовних оголошень Ayu.ru (аналог сайту Авито.ги)   повний огляд сервісу, його особливості, переваги і перспективи