Реклама в інтернеті   огляд ТОП-10 популярних видів інтернет-реклами + наочні приклади і вартість розміщення

Які існують види реклами в інтернеті і яка її вартість? Яка інтернет-реклама найбільш ефективна? Які сервіси полегшують розміщення реклами в інтернеті?

Добрий день, дорогі читачі бізнес-журналу ! З вами засновники сайту Віталій Циганок і Олександр Бережнов.

У цій статті ми розповімо про рекламу в Інтернеті – перспективної галузі маркетингу і найефективнішому на поточний момент спосіб просування послуг і товарів.

Ми поговоримо також про історію виникнення інтернет-реклами, правила розміщення рекламного контенту на сайтах, способах підвищення ефективності реклами з практичними рекомендаціями і наочними прикладами з життя.

Реклама в Інтернеті

Зміст
  1. Реклама в Інтернеті   новий тренд 21 століття
  2. Види і вартість інтернет-реклами — 10 популярних напрямків реклами в Інтернеті
  3. Переваги і недоліки різних видів інтернет-реклами (порівняльна таблиця)
  4. Реклама сайту в Інтернеті — як розмістити рекламу і залучити клієнтів на свій сайт
  5. Висновок

1. Реклама в інтернеті – новий тренд 21 століття

Будь-який комерційний проект потребує просування і розширення поля діяльності. Сьогодні практично всі компанії і організації мають власне представництво в Мережі у вигляді ресурсу, блогу, сторінки у соцмережах.

Проте створення сайту і навіть заповнення його актуальним контентом ще не гарантує автоматичного збільшення продажів і зростання популярності комерційного проекту. Про те як створити свій сайт, ми вже розповіли в одній з попередніх статей.

Необхідно не просто бути присутнім в мережі, але і розмістити грамотну рекламу в Інтернеті, а також витратити кошти або час на розкрутку, просування і збільшення конверсії сайту.

Реклама в мережі Інтернет (англомовний термін «Internet Advertising») – явище відносно нове, втім, як і сама всесвітня мережа. Ще 15-20 років тому з усіх видів розміщення реклами в Інтернеті користувачам і рекламодавцям був знайомий лише один варіант – поштова розсилка спаму.

Переваги інтернет-реклами

Сьогодні видів реклами у Всесвітній Павутині десятки. Існує безкоштовна реклама у мережі, платна (професійна) реклама на сайтах, в соціальних мережах. Працюють агентства інтернет-реклами, які застосовують у своїй діяльності останні технологічні досягнення.

Інтернет реклама – це найперспективніший сьогодні напрям інтернет-маркетингу. При своїй невисокій собівартості мережева реклама охоплює потенційно безмежну аудиторію користувачів комп'ютерів, ноутбуків, смартфонів, планшетів, айфонів і інших мобільних пристроїв.

Ефективна реклама в Інтернеті представлена графічними, текстовими, анімаційними та відеоматеріалами.

Даний ринок почав формуватися в середині 90-х років минулого століття, але до початку 2000-х всесвітня мережа не розглядалася рекламодавцями як пріоритетна рекламна площадка, хоча найбільш просунуті компанії вже тоді практикували просування товарів і послуг в Інтернеті як допоміжний канал реалізації своїх маркетингових кампаній.

Стрімкий розвиток Всесвітньої Павутини призвело до зміни економічної політики. З середини 2000-х Інтернет перетворився в основний канал впливу на споживачів.

Даний факт пов'язаний з наступними обставинами:

  • стійким зростанням користувачів Інтернету і збільшенням часу їх перебування в мережі;
  • розвитком технологій бездротових комунікацій;
  • появою мобільного Інтернету;
  • розвитком інтернет-економіки і поширенням торгівлі через Всесвітню Павутину;
  • появою і розвитком технічних платформ для управління мережевим рекламою.

Крім того, виникли нові аналітичні системи, що дозволяють швидко і точно вимірювати коефіцієнт ефективності реклами в Інтернеті.

Базові засади інтернет-реклами аналогічні таким у традиційних медіа. Принципова різниця в тому, що в мережевому просторі від споживачів майже завжди потрібна активна участь – реклама починає працювати тоді, коли користувач здійснює яку-небудь дію.

Зазвичай таким дією виступає «клік», перехід за посиланням, реєстрація на певному сайті або інші види активності.

Найбільш перспективний напрямок маркетингу в мережі – таргетована реклама: залучення цільової (таргетної) аудиторії з допомогою вузьконаправлених рекламних оголошень, банерів, відеороликів.

Існує велика кількість комерційних форм передачі послань – реклама в браузері, спливаючі вікна, агресивна тізерна реклама, реклама в Гуглі, РМЯ   рекламна мережа Яндекса - контекстна реклама, захована всередині масивів інформації, банерна реклама.

Характерні особливості реклами в Інтернеті

Перерахуємо кілька основних особливостей Інтернет-реклами:

  • інтерактивність;
  • наявність постійно зростаючої аудиторії;
  • можливість виділення цільової групи споживачів (таргетинг);
  • можливість проведення точних медіа-вимірювань (потужна аналітика).

Під інтерактивністю розуміється залученість користувача в рекламний процес: в цьому випадку людина не виступає пасивним одержувачем інформації (як наприклад, при зовнішній рекламі або телевізійної), але може активно взаємодіяти з нею з урахуванням особистих переваг.

Іншими словами, користувач сам вибирає ресурси і їх зміст, а побачивши актуальні для себе комерційні пропозиції, вивчає їх більш докладно.

Таргетинг безпосередньо пов'язаний з інтерактивністю. Дана особливість дозволяє виділити з великої аудиторії користувачів тільки ту частину, яка задовольняє заздалегідь заданим критеріям, і продемонструвати рекламу саме їй. Інтернет забезпечує більш точне фокусування комерційного послання, аж до взаємодії з конкретним користувачем.

Приклад

Юзер, зареєстрований на сайті, присвяченому автомобілям, бачить рекламний банер, який просуває дорогі гаджети для авто саме тієї моделі, якою користується сам.

Звісно, ймовірність, що він зробить придбання, багаторазово підвищується: ефект такої реклами набагато вище, ніж просування того ж товару в ЗМІ. У той же час ціна реклами в Інтернеті (собівартість) у багато разів нижче.

Поділ користувачів на таргетні групи здійснюється з допомогою анкетування, підрахунку його відвідування певних сайтів, даних в соцмережах та інших способів збирання інформації. Враховується вік, стать, дохід, професія, будь-які інші особисті характеристики.

Один з головних показників ефективності реклами товарів і послуг в Інтернеті – конверсія.

Конверсія (CTR) означає відношення кількості користувачів, які виконали цільові дії (перехід за посиланням, реєстрацію, оформлення заявки), до загальної кількості відвідувачів веб-ресурсу.

Наявність зворотного зв'язку з споживачем – ключова характеристика реклами в мережі.

2. Види і вартість інтернет-реклами – 10 популярних напрямків реклами в Інтернеті

Існує безліч різновидів інтернет-реклами. Вибір рекламодавцем того чи іншого способу просування продукту залежить від:

  • цілей рекламної кампанії;
  • фінансових та технічних можливостей;
  • типу рекламних майданчиків;
  • цільових об'єктів реклами.

Нижче ми розглянемо 10 найбільш популярних рекламних напрямків на сьогодні в Інтернеті. Дана галузь перебуває в постійному розвитку: методи просування товарів, послуг, інформації удосконалюються щодня.

Види реклами в Інтернеті

Можливо, поки ви читаєте цю статтю, дизайнери, маркетологи і креативщики вже створили новий різновид інтерактивної реклами і активно впроваджують її на теренах інтернет-простору. Ми вивчимо основні види реклами в інтернеті і порівняємо їх.

Вид 1. Контекстна реклама

Суть даного методу просування зрозуміла з назви: комерційне послання прив'язане до теми контенту, який переглядає або шукає потенційний споживач.

Приклад контекстної реклами

Це найпопулярніший, відносно недорогий (а часом і зовсім безкоштовний) та ефективний маркетинговий інструмент в Інтернеті: контекстну рекламу неможливо ігнорувати, від неї нікуди не сховатися, якщо тільки ви не використовуєте спеціальні сервіси, які блокують відображення реклами.

Раніше ми вже написали докладну статтю про контекстну рекламу.

Наочний приклад

Відвідувач, веде здоровий спосіб життя, переглядає ресурс, присвячений спорту. Сам того не очікуючи, натикається в тексті або на сторінці, на згадку спеціального харчування для спортсменів, проявляє інтерес, переходить по посиланню і т. д.

Така реклама не діє наосліп: люди, далекі від спорту, просто не зацікавляться цією статтею.

Для визначення відповідності комерційної інформації змісту сайту використовується принцип ключових слів. Такі слова виступають орієнтиром для пошукових систем. Контекстна реклама виступає головним джерелом прибутку двох найбільших пошукових систем Рунета – Гугла і Яндекса. Системи дають можливість розміщення реклами безпосередньо в результатах пошукової видачі, а це тисячі і мільйони зацікавлених користувачів.

1) Яндекс.Директ


Яндекс.Директ   ефективний інструмент розміщення контекстної реклами на сторінках Яндекса і ресурсах-учасників рекламної мережі.

Оголошення в системі Яндекс.Директ – дієвий спосіб просування реклами в Інтернеті: послуга платна, але рекламодавець платить за клік по оголошенню, а не за показ. Саме цей факт робить таку рекламу ефективною: її бачать не все підряд, а тільки потенційні клієнти.

2) Google Adwords

Це аналог Яндекс.Директ в пошуковій системі Google. Даний метод показу реклами дозволяє багаторазово підвищити продажі і залучити цільову аудиторію.

При цьому рекламодавець сам вибирає, де показати комерційну інформацію і який бюджет виділити на неї.

Банерна реклама

Замовник реклами сам може визначити ефективність оголошень в Інтернеті і цільову аудиторію.

Послання комерційного змісту з'являються в безпосередній близькості з відповідним контентом. Зацікавлені користувачі «клікають» на такі оголошення, переходять на сайт, замовник отримує потенційного клієнта.

Приклад

Ви власник майстерні з ремонту надувних басейнів в . Налаштувати показ оголошень можна таким чином, що вони будуть відображатися тільки у користувачів зі столиці і області.

Переглядаючи сайт про дачному відпочинку (або займаючись безпосереднім пошуком майстерень з ремонту басейнів), користувачі з Москви і Підмосков'я будуть бачити ваше оголошення, натискати на нього, дзвонити за вказаними телефонами.

Вигляд 2. Банерна реклама

Банери являють собою графічні чи звукові зображення, натискаючи на які користувач переходить на сайт рекламодавця.

Банери особливо актуальні у справі іміджевої реклами, оскільки навіть якщо людина не клікає на картинку, у нього в пам'яті відкладається логотип, назву фірми або конкретної бренду.

Впізнаваність бренду або символіки компанії – одна з головних цілей маркетингу.

Банерна реклама (іноді її називають «медійна») починає діяти, коли число показів досягає певного значення, тобто така реклама добре працює на відвідуваних web-ресурсах.

Ефективність визначається часом присутності повідомлення в інформаційному полі. Банери можуть виглядати як статична картинка або як короткий анімаційний ролик в залежності від формату графічного файлу (jpeg   статична картинка, gif і flash   анімовані банери).

останнім часом популярними стали інтерактивні банери: користувачам пропонується виконати конкретну дію – вирішити логічну або арифметичну задачку, вразити «лиходія». Такі зображення створюються у форматі flash-анімації, вони особливо ефективні при рекламі ігор та інших розважальних пропозицій.

3 Вид. Тізерна реклама

Напевно ви бачили таку рекламу на сайтах. Часто вона містить агресивні або інтригуючі повідомлення:«Я заробляю 600 баксів в день! Для цього я просто...», «Я скинула 15 кг за 3 дні з допомогою...».

Тизери – графічні або анімаційні картинки інтригуючого або шокуючого змісту.

Тізерна реклама доречна на інформаційних сайтах і часто присутній на ресурсах сумнівної (висловлюючись коректніше змісту. Хоча і на ресурсах жіночої тематики така реклама дуже ефективна.

Приклад тизерної реклами

Довіру користувача до такої реклами низьке: компанії з солідною репутацією навряд чи будуть користуватися тизерами для просування своїх послуг. Часто тізерна реклама використовує контент еротичного змісту в зображеннях і текстах.

Вид 4. Таргетована реклама в соціальних мережах (Вконтакте, Однокласники, Instagram, Facebook)

Пристойний сегмент ринку інтернет-реклами займає цільова реклама в соцмережах.

Перевага такого способу просування товарів і послуг обумовлено популярністю соціальних мереж: 90% інтернет-аудиторії має акаунти Фейсбук, Однокласниках, ВКонтакте, Инстаграме. Розмістити рекламу в інтернеті за допомогою соцмереж можна абсолютно безкоштовно, наприклад, маючи власну відвідувану групу або аккаунт.

Переваги таргетованої реклами в соціальних мережах:

  1. Клієнти використовують звичний інтерфейс, діючи на комфортній для себе території;
  2. Рекламодавець має можливість онлайн-контакту з особою;
  3. Зручна демонстрація переваг рекламованого продукту: завантажити фото або відео – справа кількох хвилин;
  4. Клієнтам не потрібна додаткова реєстрація: від них вимагається лише увагу або згоду вступити в групу або спільноту.

З допомогою соцмереж представники фірм проводять маркетингові дослідження, шукають цільові аудиторії, з'ясовують, який тип комерційного контенту найбільш цікавий для різних вікових груп.

Приклад таргетованої реклами

Нові клієнти «вербуються» з допомогою конкурсів, заохочувальних акцій. Найбільш ефективний формат реклами в соцмережах – створення групи (спільнот) за інтересами. Довгострокова мета такої групи   створення позитивного образу компанії.

1) Реклама ВКонтакте

«ВКонтакте»   найбільша в Європі соціальна мережа. Використовуючи дану площадку, компанії і індивідуальні підприємці отримують доступ до 170 мільйонів зареєстрованих учасників.

Рекламодавець може скористатися кількома варіантами реклами: таргетированными оголошеннями, просуванням постів (записів), рекламними повідомленнями в групах. Існують варіанти вільного і платного розміщення комерційних повідомлень.

2) Реклама в Однокласниках

Ще одна велика мережа з необмеженими можливостями споживання послуг та товарів.

Розміщуючи рекламу в даній мережі, рекламодавець отримує прямий контакт з платоспроможною аудиторією свого регіону і можливість вибирати цільові групи за віком, статтю, соціальним статусом, інтересами.

3) Реклама в Инстаграме

Офіційний дозвіл на розміщення комерційного контенту в мережі Instagram рекламодавцям з існує з жовтня 2015 року.

Дана мережа пропонує компаніям широке охоплення аудиторії і гнучкий таргетинг. У РФ вже налічується понад 10 млн. користувачів, і їх кількість щодня зростає.

Особливу користь з мережі Instagram можуть отримати:

  • інтернет-магазини одягу;
  • представники ресторанного бізнесу;
  • магазини меблів, побутової техніки;
  • дизайнерські агентства і будь-які організації, яким є що продемонструвати своїм клієнтам візуально.

Офіційні та платні рекламні оголошення в Instagram потребують грамотної настройки і знання алгоритмів.

4) Реклама в Фейсбуці

Реклама в Facebook аналогічна за своїм особливостям реклами ВКонтакте. Рекламодавець сам визначає цільову аудиторію, вид комерційного оголошення і спосіб його розміщення.

Вигляд 5. Push-повідомлення – новий тренд реклами в мережі Інтернет

Новий канал комунікації з потенційними споживачами. Така реклама являє собою короткі push-повідомлення, які приходять юзерам на пристрої навіть при виключеному браузері. Кожне повідомлення містить короткий текст, зображення і посилання.

push повідомлення

Вони з'являються, як правило, у правій нижній частині екрана і схожі по своєму вигляду на повідомлення із соціальних мереж.

Налаштувати такі повідомлення можна за допомогою сервісу Sendpulse.

Sendpulse – єдина платформа поштових розсилок, SMS і push-повідомлень.

Сервіс дозволяє розсилати повідомлення незалежно від типу обладнання, яким користується клієнт.

Текст і графіка будуть відображатися коректно у всіх популярних браузерах і на екранах мобільних пристроїв. При цьому кожен лист можна зробити індивідуальним (особистим).

Цей інструмент інтернет-маркетингу розвивається швидкими темпами і вже випереджає по своїй ефективності деякі види реклами в Інтернеті.

6 Вигляд. Реклама в мобільних додатках (на базі Android і iPhone)

Ще один відносно новий спосіб інтернет-реклами, який діє на базі Android і iPhone. Комунікаційними пристроями з виходом в Інтернет користується велика частина дорослого населення (основна аудиторія – молоді люди 15-35 років).

Перевага такої реклами   її не можна заблокувати або прибрати.

Число користувачів мобільних пристроїв постійно зростає, а значить, збільшується клієнтська база. Рекламу в мобільних додатках теж можна налаштувати на певну цільову групу і відслідковувати ефективність комерційних повідомлень на основі активних дій власників пристроїв.

7 Вид. Реклама у відеоролику на YouTube

Популярний і знайомий багатьом вид маркетингу – відеоролики. Аудиторія каналів YouTube, RuTube і інших ресурсів, що просувають відеоконтент, обчислюється сотнями мільйонів.

Оригінальні відеоролики давно довели свою ефективність і окупність. В окремій статті ми вже писали, як заробити гроші на youtube.

Реклама у відеоролику на youtube

Зараз виробляти якісні та дієві ролики можна з мінімальним бюджетом. На відміну від телереклами, інтернет-реклама відео-формату коштує копійки, зате діє більш цілеспрямовано.

Вид 8. Спливаючі Popup-вікна

Це різновид агресивної реклами. Pop-up вікна з'являються при відвідуванні певних ресурсів і ускладнюють людині перегляд сайту або читання тексту. Щоб їх прибрати, користувач змушений закривати вікно натисканням кнопки «хрестик» або реєструватися (виконати цільове дію).

Але навіть закриття popup-вікна не завжди призводить до потрібного результату для відвідувача сайту – таке натискання може перенаправити відвідувача на інший сайт і тим самим виконати своє рекламне призначення.

Приклад POPup вікна

Зміст «попап-вікна» навіть не завжди має відношення до поточного контенту. Зазвичай такий тип повідомлень викликає негативну реакцію, але іноді коректні вікна невеликого розміру дійсно корисні (наприклад, інтернет-магазин пропонує клієнтам знижки та акції.

Вид 9. Реклама на E-mail розсилки

Розсилка поштою – перевірений часом інструмент маркетингу. Реклама такого типу дозволяє встановити прямі і довірчі відносини між клієнтами та компаніями.

Листи повинні бути корисні споживачеві і містити не тільки відверту рекламу, але і потрібну інформацію, інакше їх відразу відправлять в спам.

Нерідко клієнт сам погоджується на регулярні e-mail повідомлення, підписуючись на розсилку. Такий спосіб взаємодії рекламодавця з споживачем тримає останнього в тонусі і дозволяє компанії періодично нагадувати про своє існування.

Популярні сервіси інтернет розсилок в рунеті

  • Smartpesponder
  • GetResponse

Зміст листа не так важливо, головне, щоб воно містило основний посил: «ми тут, ви про нас не забули?». Як видно з цього прикладу, часто e-mail розсилка виконує функцію іміджевої реклами.

10 Вигляд. Реклама на тематичних сайтах (дошки оголошень, групи в соц. мережах, форуми і блоги, міські портали)

Форуми, спільноти, міські портали відвідуються людьми з певними цілями: одні приходять у пошуках ділової інформації, інші просто для спілкування з однодумцями. Комерційні послання на таких сайтах, як правило, строго таргетированы і мають вузьку спрямованість.

 

Якщо у вас є свій сайт і ви хочете заробляти на ньому, то обов'язково ознайомтеся з нашою статтею — як заробити на своєму сайті.

3. Переваги і недоліки різних видів інтернет-реклами (порівняльна таблиця)

Вид реклами Вартість Попадання в цільову аудиторію Ефективність
1 Контекстна Низька (+) Висока (+) Висока (+)
2 Тізерна Низька (+) Дуже низьке (-) Дуже низька (-)
3 Банерна Висока (-) Середнє (±) Низька (-)
4 В соц. мережах Середня (±) Дуже висока (+) Висока (+)
5 Push-повідомлення Середня (±) Висока (+) Висока (+)
6 В мобільних додатках Середня (±) Середнє (±) Висока (+)
7 Відеоролики Середня (±) Середнє (±) Висока (+)
8 Спливаючі вікна Низька (+) Низьке (-) Висока (+)
9 Розсилки Низька (+) Висока (+) Висока (+)
10 На тематичних сайтах Безкоштовно (+) Точне (+) Низька (-)

Комбінування різних способів дасть найкращий ефект при проведенні своєї рекламної кампанії.

4. Реклама в інтернеті – як розмістити рекламу і залучити клієнтів на сайт

Інтернет – перспективний напрям індустрії реклами. Саме сюди слід вкладати гроші і сили підприємцям-початківцям.

Агентства та інститути маркетингу продовжують шукати нові методи впливу на клієнтів, канали та інструменти для розміщення комерційного контенту всередині мережевий всесвіту.

Грамотно організована рекламна кампанія в мережі приносить фірмам мільйонні прибутки і відкриває новітні ринки збуту послуг і продуктів.

Для починаючих і діючих підприємців є 2 шляхи розміщення реклами – власними силами і за допомогою професійних посередників.

Перший варіант – безкоштовний: ви будете витрачати тільки власний час. У другому випадку вам доведеться платити, але прибуток від професійної реклами, як правило, вище.

Варіант 1. Самостійно своїми силами (безкоштовний спосіб)

Як розмістити рекламу на сайті безкоштовно? Прямим шляхом – ви робите контекстну рекламу і ставите її на своїх ресурсах, блогах або сторінках у соціальних мережах. Витрати фінансів нульові, але доведеться витратити на створення привабливого і цікавого змісту не одну годину часу.

Деякі сервіси по розміщенню реклами пропонують безкоштовні пробні періоди роботи для перевірки ефективності інструмента. Можна скористатися такими пропозиціями, якщо бюджет на рекламу у вашій фірмі обмежений.

Інші методи безкоштовної реклами:

  • інтернет-дошки оголошень;
  • форуми;
  • сервіси " питань-відповідей;
  • відеоролики власного виробництва;
  • інформація в соціальних мережах на власних сторінках або у створених вами спільнотах.

Як бачите, способів заявити про себе в мережевому просторі – маса, головне – мати бажання, час, мету і діяти системно і методично.

Просування товарів на форумах або в спільнотах повинна підкорятися певним правилам.

Ви можете також заробляти на партнерських програмах, рекламуючи свої партнерські посилання на сторонніх сайтах і форумах.

Поради щодо самостійної рекламі послуг і товарів:

  1. Реєструючись на форумах, вказуйте реальну місто, де ви живете (якщо ви повідомите, що живете в Берліні, а по IP-адресою з'ясується, що ваш місто – Москва, вам можуть закрити доступ);
  2. створіть собі репутацію, а вже потім починайте рекламну кампанію.
  3. Використовуйте обговорення та контакти для органічного і доречного пропозиції своїх товарів.

Дані рекомендації мають загальний характер, але їх дотримання гарантує ефективність і безпеку. Вибирайте найбільш відвідувані форуми і співтовариства, на яких реальні люди   ваша цільова аудиторія спілкується щоденно.

Варіант 2. З допомогою професіоналів (платний спосіб)

Якщо у вашої компанії є бюджет, користуйтеся професійними методами просування. Застосовувати ці інструменти теж потрібно грамотно і коректно.

1) Фрілансери

Для ЅЕО-просування сайтів наймають професійних виконавців, які грамотно вписують ключові слова рекламного властивості, корисний і цікавий для читача контент. Неважливо, які послуги і товари пропонує ваш ресурс, головне – залучити цільову аудиторію.

Оптимізацією і контекстною рекламою займаються як великі агентства і студії маркетингу, так і «вільні художники»   люди, що володіють стилем і вміють цікаво і доступно викладати свої думки.

2) Спеціалізовані рекламні агентства

Якщо ви припускаєте, що грамотного управління вашим рекламним бюджетом знадобиться професійна команда   сміливо звертайтеся в рекламне агентство.

Великі і невеликі рекламні агентства множаться в інтернет-просторі з високою швидкістю. Все більше власників інтернет-магазинів і комерційних сайтів усвідомлює перспективність професійної реклами.

Кваліфіковані співробітники агентств вивчають особливості вашого бізнесу і самі пропонують, розробляють, впроваджують найбільш дієві прийоми маркетингу.

Рекламувати найбільш відомі та актуальні студії ми тут не будемо: при необхідності відшукати їх в мережі не складе труднощів.

3) Сервіси розміщення реклами в Інтернеті

Про сервіси по розміщенню реклами ми писали вище: найбільш актуальні системи такого типу – Яндекс.Директ і Google Adwords. Робота через такі сервіси передбачає додаткові витрати, але при грамотному підході вони багаторазово окупить себе в майбутньому.

Якщо ви не хочете розбиратися в даних системах реклами, рекомендуємо вам звернутися за допомогою директолога   спеціаліста по контекстній рекламі. Така людина допоможе налаштувати рекламу і зробить віддачу від неї максимальної при мінімальному рекламному бюджеті.

Ще один, мабуть, найбільш привабливий варіант — вести рекламу через автоматизовану систему просування.

наприклад, сервіс click.ru вже багато років використовують бізнеси, щоб самостійно (без ланки агентств і директологов, чиї послуги коштують чималих грошей) працювати з контекстною рекламою Директ Adwords. Автоматика захищає новачків від помилок, що підвищує ефективність просування.

На закінчення рекомендуємо до перегляду відео від фахівців з реклами компанії Google:

5. Висновок

Підведемо підсумки. Реклама в Інтернеті – затребувана і постійно розвивається галузь інтернет-маркетингу. Існує безліч її видів (способів) і вони постійно поповнюються. Ігнорувати цей напрямок, маючи власний бізнес, значить, давати фору конкурентам і втрачати прибутку.

Якщо ви хочете розібратися в даній темі самостійно, то запасіться часом і відповідними освітніми матеріалами: книгами, навчальними роликами на ютубі, платними і безкоштовними електронними курсами.

Альтернативою для вас як для підприємця може стати рекламне агентство або незалежний інтернет-маркетолог, експерт з реклами в Інтернеті.

Ми сподіваємося, що наш сьогоднішній матеріал допоможе вам усвідомити актуальність цієї галузі маркетингу та розібратися в її численних інструментах.

Шановні читачі, якщо вам сподобалася стаття, діліться своїми ідеями, думками і відгуками в коментарях! Для нас це дуже важливо, дякуємо!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » Реклама в інтернеті   огляд ТОП-10 популярних видів інтернет-реклами + наочні приклади і вартість розміщення