BigEnergy.ua   наш успішний бізнес, створений з нуля: реальна історія засновників популярного сайту від ідеї до монетизації

Як ми почали з нуля свій бізнес в Інтернеті? Що потрібно, щоб вийти на дохід 1 000 000 рублів в місяць і більше? З якими проблемами ми зіткнулися, створюючи "Бобра"?

Вітаємо вас, дорогий друже!

З вами Олександр Бережнов і Віталій Циганок, засновники успішного проекту .ru.

Ми раді, що ви вирішили дізнатися, як ми створили цей проект і з чого починали. У цій статті ми поділимося історією свого підприємницького шляху в Інтернеті.

Поспішаємо вас запевнити, що ця стаття — це наша реальна історія, як вона є!

Вже цікаво?   тоді почнемо!

Як ми створили Бобра

Як все починалося

Можливо, зараз ви тільки цікавитеся темою заробітку в Мережі і робите свої перші кроки в цьому напрямку. Сподіваємося, що ця стаття стане для вас каталізатором, який допоможе перейти від теорії до практики і від ідей до рішучих дій.

Засновники проекту

Олександр Бережнов:

Ми познайомилися з Віталіком в грудні 2009 року в соціальній мережі «Вконтакте», обидва захоплювалися темами особистісного розвитку та підприємництва. Мріяли займатися цікавою справою і заробляти на ньому.

Працюючи над цією статтею, я не полінувався і знайшов початок нашої переписки у ВК (23 грудня 2009 року), зробив скріншот:

Знайомство Олександр Бережнов і Віталій Циганок

Олександр Бережнов:

Віталік в той час займався мережевим маркетингом, а я тільки що закрив свій не дуже успішний бізнес   комп'ютерний клуб і був у пошуках нових підприємницьких напрямків.

Ми обидва цікавилися всім, що може зробити наше життя більш насиченим, багатшими, осмисленіше. Обидва цікавилися ідеями письменника і підприємця Роберта Кійосакі, темою фінансової грамотності та досягнення успіху, на цьому і зійшлися. Посиділи в кафе, поспілкувалися і вирішили, що нам однозначно по дорозі.

Віталій Циганок:

Після розмірковування на теми особистої ефективності і бізнесу, вирішили разом з Сашком проводити ігри «Грошовий потік (CashFlow)» на безкоштовній основі. У підсумку провели 110 таких ігор за 7 років з різними людьми: від «мережевиків» і студентів до керівників і великих бізнесменів.

У процесі гри стали ще краще розуміти, що таке гроші, як їх заробляти, розпоряджатися ними і у що інвестувати.

Гра грошовий потік

Наш синдром «вічних студентів» і перші успіхи в створенні сайтів


Віталій Циганок:

Але ось біда, цих самих грошей у нас і не було, тобто ми були просто хлопцями-ентузіастами, яким подобається, так саме подобається (як проведення часу) тема саморозвитку, але до практики справа так і не доходила. Ми подивилися багато відео, прочитали книги по бізнесу і мотивації, відвідали тренінги з ораторської майстерності, продажу, а реальних «грошових» дій так і не робили.

Доводилося підробляти і далі «особистісно розвиватися» на голому ентузіазмі, враховуючи той факт, що наші батьки в силу свого матеріального становища не могли нам допомогти ВЗАГАЛІ, а навпаки, потребували допомоги з нашого боку.

У процесі таких пошуків себе і «ідеального бізнесу» ми перебували 2 роки і тільки через такий тривалий період вирішили   потрібно діяти.

Олександр захоплювався комп'ютерним дизайном (створення рекламних банерів, колажів, ретуш фото), а я став вивчати верстку web-сайтів і технічну сторону роботи проектів в Інтернеті.

В той момент ми вирішили, що якщо об'єднаємо наші зусилля, то зможемо заробляти гроші на створення сайтів під замовлення.

Через знайомих знайшли перший замовлення і зробили свій перший сайт для «Центру по роботі з молоддю» Ізобільненської району Ставропольського краю. Проект вийшов гідний і дав нам стимул до подальшої діяльності у напрямі розробки інтернет-проектів. В той час у нас навіть не було офісу, з Сашком ми базувалися в старій двокімнатній «хрущовці», де жили його мама і бабуся.

Олександр Бережнов:

Щоб збільшити кількість клієнтів, ми сповістили друзів і знайомих, сказавши їм, що відтепер займаємося створенням сайтів. Незабаром отримали перші відгуки і ще 2 замовлення. При цьому нинішнім клієнтам показували свій перший зроблений сайт в якості портфоліо. З цього моменту «в лоб» ми не продавали свої послуги, а тепер задоволені клієнти рекомендували нас своїм друзям та знайомим.

Спрацював ефект «сарафанного радіо». Скрізь, де б ми не були, ми говорили всім, що займаємося створенням сайтів.

Оплату за свої послуги ми брали у формі безготівкового розрахунку на ТОВ друга, (самі фірму не відкривали в цілях економії).

Для можливості прийому платежів домовилися зі знайомим підприємцем   Євгеном Коробко, який володів (і зараз володіє) рекламним агентством. Можете почитати наше інтерв'ю з Женею. Ми зробили сайт для його компанії, а натомість він дав нам можливість працювати через його компанію з офіційними договорами і прийомом оплати.

Таким чином, займаючись цією діяльністю близько 2-х років, ми створили кілька десятків сайтів для різних компаній і проектів як «оффлайн», так і віддалено для замовників з різних міст і навіть країн.

Встигли попрацювати в якості віддалених співробітників у відомого бізнес-тренера і оффлайн-підприємця Олексія Яновського.

Ми шукали «золотий грааль»


Віталій Циганок:

І все начебто було добре і наш бізнес по створенню сайтів приносив дохід, щоправда не дуже великий, але нас не покидала одна важлива ідея...

Ми хотіли за одного разу виконану працю багаторазово отримувати дохід, тобто створити такий проект в Інтернеті, який не вимагав би вкладень грошей на початковому етапі і приносив пасивний дохід. У підсумку ми запустили «Бобра» всього за 3000 рублів.

До цього часу (2012 рік) ми вже знали в Інтернеті проекти, які заробляють на рекламі і розуміли принципи такого заробітку.

Вирішено   зроблено!

Стали думати, як створити такий проект, у якій формі він може бути і що, нарешті, писати в такій «блог».

Все почалося з назви... На аркуші паперу провели «мозковий штурм», в результаті у нас вийшло 74 варіанта «імені» майбутнього проекту. «.ua»- еврика!   подумали ми. Таку назву нам здалося, що запам'ятовується, звучним і інтригуючим, так і однойменний домен виявився вільний.

У підсумку через 4 роки ми жодного разу не пошкодували про свій вибір...

Спочатку наш «Бобер» позиціонувався як персональний блог про бізнес та особистісному розвитку Олександра Бережнова і Віталія Циганка. Після запуску сайту ми почали самі писати статті.

Олександр Бережнов:

Через деякий час, на сайті стали заходити перші відвідувачі. Спочатку відвідуваність була в районі 5-7 чоловік в день, потім 25, а через 2 місяці на наш сайт заходило вже більше 100 відвідувачів в добу.

Ніколи не забудемо цю радість, адже нас читають!

Зараз (23.11.2016 р.) наш сайт подолав планку відвідуваності в більш ніж 36000 осіб на добу і ми зрозуміли, що тепер нас щомісяця читає 1000 000 чоловік в місяць, це цільова ділова аудиторія!

Зараз сайт знаходиться в популярному рейтингу «Лайвинтернет» у категорії «Фінанси» у першій двадцятці серед більш ніж 4000 сайтів:

Рейтинг Лайвинтернет

Через півтора року після старту, ми змінили позиціонування проекту. Зараз наш .ru – це бізнес журнал №1 для підприємців-початківців. Дизайн і структуру сайту ми розробили самі з нуля, самостійно налаштували і технічну частину.

Перші гроші

Коли відвідуваність нашого сайту досягла 2000 осіб на добу, ми вирішили, що пора почати заробляти на проекті. Створили на сайті розділ «реклама» і описали в ньому наші рекламні можливості.

Незабаром до нас звернувся один з підприємців, який купив на нашому сайті банер за 4000 рублів (оплата за місяць). Це і був наш перший заробіток.

Далі в статті ми поставили наші партнерські посилання і в цей же місяць заробили 1900 рублів на партнерській програмі інформаційного курсу по налаштуванню рекламної кампанії в сервісі Яндекс.Директ.

Разом: 5900 рублів. Ці гроші ми заробили на «Бобрі» в перший місяць після початку монетизації.

Далі ми підключили рекламу від Гугла (Google Adsense), через кілька місяців наш сайт взяли до Рекламної Мережі Яндекса (РМЯ) і наш дохід став рости.

«Бобер» сьогодні і наші досягнення

Минав час і через півтора року з моменту отримання перших грошей, сайт приносив солідний дохід. Це притому, що ми продовжували працювати удвох.

«Бобер» став нашою основною роботою, з часом ми стали вдаватися до допомоги співробітників-фрілансерів, зареєстрували ІП, платимо податки, щоб працювати офіційно. Так наш проект перетворився з аматорського блогу в один з найпопулярніших сайтів рунета на фінансову та ділову тематику.

Зараз сайт приносить дохід більше 1 млн. рублів в місяць від реклами, 85%, якого надходить у пасивному режимі.

Ось ті інструменти, з допомогою яких ми заробляємо:

  • контекстна реклама;
  • банерна реклама;
  • розміщення платних статей;
  • партнерські програми;
  • розміщення тимчасових посилань.

Зараз у нас на підході новий напрямок   інфобізнес і консалтинг. Сьогодні це один з найпопулярніших способів заробітку в Інтернеті для досвідчених підприємців.

Дорогою друг, можливо, і ви колись станете нашим клієнтом або партнером і ми щиро будемо цьому раді!

З останніх досягнень сайту .ua: наш проект зайняв 1-е місце в регіональному етапі конкурсу «Молодий підприємець -2016» у Ставропольському краї (номінація «відкриття року»).

Проект потрібно було презентувати і захистити перед компетентним журі, що складалося з підприємців, бізнес-експертів і чиновників.

Досягнення

Наші невдачі і розчарування

Йшли перші 2 роки життя проекту...

Як і в будь-якій справі, в бізнесі бувають злети і падіння. Проблеми не обійшли стороною і нас.

Коли ми створили наш сайт, то займалися ним час від часу, адже він не приносив належної віддачі, а їсти як кажуть, хочеться завжди.

З моменту роботи над сайтом у нас були періоди, коли призупиняли роботу над ним, так як грошей він практично не приносив.

Це реально важко, друзі, коли ти працюєш над сайтами замовників, тільки вчишся цього походу справи, і у вільний від роботи час, вечорами (коли всі твої друзі йдуть гуляти і відпочивати) на голому ентузіазмі працюєш над новим проектів з мрією про пасивному доході. Напевно, багатьом підприємцям таке знайоме.

Ми 4 рази кидали проект, а один раз хотіли його продати за 200 000 рублів. Але нам вдалося впоратися зі своїми емоціями і перечекати несприятливі періоди. В результаті ми не пошкодували про це.

Згодом, нам пропонували купити сайт за 6 мільйонів рублів і більше, але в той момент ми зрозуміли, що продавати його за ці гроші точно не варто.

Замість висновку

Ми не збираємося зупинятися на досягнутому, і зараз працюємо над збільшенням відвідуваності проекту і запуском нових напрямків.

зокрема, Олександр крім роботи над проектом також веде практичні тренінги з інтернет-маркетингу, консультує підприємців, викладає в Північно-Кавказькому федеральному університеті на кафедрі реклами і PR, ділиться своїм досвідом в телепередачах і газетах.

Віталій розвиває команду проекту, доопрацьовує функціонал сайту, займається технічною оптимізацією бізнес-процесів.

Як бачите, практичний досвід роботи та ведення бізнесу в Інтернеті дає і інші можливості для самореалізації.

А все починалося з однієї ідеї...

На завершення нашої статті, хочемо сказати: це змогли зробити ми, зможете і ви! Адже ми – звичайні хлопці з провінційного міста Ставрополя, які просто вирішили якось втілити в життя свої мрії.

Друзі, ось так, зараз ми поділилися з вами історією нашого підприємницького шляху в Мережі.

А ви вже заробляєте в Інтернеті або хотіли б почати це робити? Діліться своїми думками і задавайте питання в коментарях.

вам Успіхів і великих перемог!

З повагою, засновники проекту .ru
Олександр Бережнов і Віталій Циганок.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Бізнес для підприємців » BigEnergy.ua   наш успішний бізнес, створений з нуля: реальна історія засновників популярного сайту від ідеї до монетизації