Інвестиційні вклади — інструкція по відкриттю інвестиційного вкладу в банку за 5 кроків + огляд основних ризиків для вкладника

Що таке індивідуальний інвестиційний внесок? Застраховані інвестиційні вклади в банках? Які існують ризики при відкритті таких вкладів?

Добрий день, читачі інтернет-видавництва «BigEnergy»!

Сьогодні ми розглянемо тему, яка розбурхує уми всіх підприємців! А працює для вас   Віктор Голіков.

Що робити з вільним капіталом? Як грамотно розпорядитися вільними коштами? Хочете ризикнути і виграти?

Вкладення коштів з подальшою вигодою, що може бути простіше. Чому ж тоді не всі   мільйонери? Відповідь проста   звичка.

Звичка   ворог інвестора! Тримати синицю в клітці   утопія і анахронізм. Ви все ще ховаєте скарби?

Тоді читайте, як їх заховати з вигодою!

Інвестиційні вклади

Зміст
  1. Що таке інвестиційний внесок?
  2. Які умови висуваються при відкритті інвестиційного вкладу — 4 головні вимоги
  3. Як відкрити інвестиційний внесок   покрокова інструкція для новачків
  4. Де відкрити інвестиційний внесок   огляд ТОП-3 найпопулярніших банків
  5. Які існують ризики при відкритті інвестиційних вкладів   огляд основних ризиків
  6. Висновок

1. Що таке інвестиційний внесок?

Такі вклади   досить добре забутий спосіб розміщення коштів у фінансових установах. На зорі становлення вільної економіки ще можна було простежити лінійку таких вкладень, але пізніше більш привабливими для росіян і жителів СНД стали депозитні вклади, які зовсім витіснили досліджувані нами інвестиції.

Інвестиційний вклад в банк   комбіноване вкладення, і в цьому його специфічна відмінність. Перша половина являє собою звичайний депозит з усіма його особливостями (про це читайте статтю «Банківські вклади фізичних осіб»).

Інша половина вкладу   невід'ємна частина вкладення в пайові інвестиційні фонди (ПІФ). Це абсолютна умова для таких інвестицій, причому депозит не може перевищувати суми, вкладеної в пайовий фонд.

Ще одна особливість вкладу   страхування. Якщо депозит можна застрахувати на звичайних умовах з максимальною сумою виплат 1,4 млн рублів, то внесок в ПІФ не страхується зовсім. При страховому випадку Агентство по страхуванню внесків поверне вам належним чином половину вашого вкладу в депозиті. Інвестиції в пай працюють інакше.

З лекції викладача економіки:

— Не пропускайте занять, відвідуйте всі лекції і семінари, робіть депозит у свій майбутній іспит!

  Олексій Петрович, так ви ж казали, що на сесії одружитеся і екзаменатор інший буде!

  Хм... приймається, Сидоров. Робіть інвестиції у свій майбутній іспит!

Як працює інвестиційний внесок

Сам ПІФ формується з інвестицій вкладників і управляється сторонньою компанією, якій виплачується винагорода. Перевага пайових внесків у тому, що активи компанії можуть бути перенаправлені для досягнення максимальних прибутків у будь-яку галузь економіки.

Тому прибуток від пайових фондів не страхується. Найчастіше йде гра на ринку, який спрогнозувати неможливо. Прибуток від ПІФ також схильна до різких перепадів і різних ризиків, але потенційно може принести максимальні відсотки доходу.

Корисна посилання по тематиці статті — «Відкриття вкладу онлайн».

2. Які умови висуваються при відкритті інвестиційного вкладу — 4 головні вимоги

Відкриття вкладу завжди пов'язане з питаннями, сумнівами, пошуками партнера, збором коштів, оформленням документів.

Існує ряд умов, які повинні бути неодмінно виконані, щоб відкрити інвестицію з пайовим фондом. Так що перш ніж рахувати відсотки від прибутку, прочитайте, чи зможете ви відповідати всім критеріям відкриття вкладу.

Умова 1. Підтвердження вкладником факту власного повноліття

Інвестиційний внесок можна зробити, лише досягнувши повноліття. Обмеження пов'язано з оподаткуванням і самостійним володінням капіталу.

Справа в тому, що гра на фондових ринках піддана ризикам. Інвестиції можна помножити, але можна і втратити повністю. Розпоряджатися власним капіталом, відповідати за свої вчинки і дії, повністю усвідомлюючи наслідки, дозволено тільки особам, які досягли повноліття.

Інший фактор   оподаткування. Внески в пайові фонди розглядаються як підприємницька діяльність і обкладається податками. Неповнолітні громадяни, тим не менш, вже можуть бути платниками податків! Але юридична сторона питання настільки розмита, що податкові спори такого плану вирішуються лише у суді.

З цієї причини всі інвестиційні вклади та рахунки банки відкривають лише для громадян, які досягли 18 років і одержали повну дієздатність.

Умова 2. Документальне підтвердження працевлаштування

При великих вкладах банки вимагають довідки про доходи у інвесторів — це пов'язано з юридичною стороною договорів. Знову-таки спливають пайові фонди.

При втраті або зниження фондових активів усі справу вирішує суд, а при існуючій юридичній системі є необхідність доказу власності вкладів.

Російське законодавство не передбачає вкладення великих сум без підтвердження статусу клієнта! Але і не вимагає роз'яснень, звідки взялися заощадження. Для вкладу потрібна лише довідка про працевлаштування, нехай навіть і двірником!

Умова 3. Відкриття інвестиційного рахунку можливе тільки для резидентів РФ

Зовсім справедлива умова. Інвестиції, по суті, це підприємництво. Так існують державні системи по всьому світу.

На все те, що приносить дохід   накладений податок.

Інакше можна було б просто пограбувати банк, а то і підірвати економіку цілої країни, що в принципі нерідко демонструється в голлівудських шедеврах.

На ділі інвестиційний вклад у банку зможе відкрити лише особа, яка сплачує податки!

Умова 4. Заборонено оформляти на депозит суму, що перевищує розмір Піфів

Все в тій же процентній ставці. Депозитна частина приносить більший дохід, отримуючи вигідну підвищену ставку за рахунок вкладу в інвестиційні фонди. Саме тому найбільш поширені вклади на короткі періоди часу. Банки таким чином захищають себе від інфляційних процесів.

Часто можна спостерігати програми, в яких можлива покупка додаткових паїв, що дає можливість додаткового доходу та поповнення коштів на депозиті.

3. Як відкрити інвестиційний внесок   покрокова інструкція для новачків

По суті справи, досліджувана нами область вкладень   ні риба, ні м'ясо. З одного боку, це чистий банківський депозит, а з іншого гра на фондовому ринку. Вже не банк, але ще не біржа. Але саме такі інвестиційні депозити дозволяють виходити на новий рівень доходів.

А тепер   покрокове керівництво для тих, хто не знає, як робити інвестиційні вклади.

Крок 1. Вибираємо банк для співробітництва

В якому банку відкрити вклад   питання, основоположний для приватного інвестора. У самому справі, як порівняти приблизно однакові депозити всіх банків і роботу пайових фондів, яка відрізняється великою амплітудою коливань дохідності?

Варто згадати, що послугу інвестиційних вкладів надають далеко не всі банки, а тільки ті, що мають дочірні керуючі компанії ПІФ. Розумним буде порівняти прибутковість банківських партнерів і вже потім робити висновки.

Порівняємо програми інвестиційних вкладів у різних банках:

Назва Ставка % Обмеження по сумі вкладу, руб. Період, міс. Поповнення коштів
1 Росгосстрах 9.5 25 000 3, 6, 12 немає
2 Газпромбанк 9.7 25 000 3, 6, 12 немає
3 ВТБ24 8.1 350 000 6 немає
4 Альфа-Банк, ПІФ плаваюча 5 000 безстроково так

Читайте докладну статтю на тему «В якому банку відкрити вклад».

Крок 2. Купуємо ПІФ

Отже, паї в інвестиційних фондах не гарантують певний дохід. Існує ризик неодноразового збільшення коштів, але також і їх втрати. За цей рахунок фінансово-кредитні установи жити не можуть! Банк завжди гарантовано отримує прибуток!

Графік паїв

Купуємо ПІФ на свій страх і ризик, завчасно взявши приклад з банку і усвідомлюючи, чим ризикуємо. Купівля паїв нічим не відрізняється від звичайного банківського вкладу. Ви надаєте ті ж документи отримуєте такий же договір. Купити паї можна також по інтернету.

Крок 3. Складаємо заяву на відкриття вкладу в банку

Банківський вклад це насамперед   договірні зобов'язання обох сторін. Для відкриття необхідно скласти заяву, в якій вказуємо реквізити свого паспорта або іншого документа, що посвідчує особу.

Форму заяви шукайте на веб-сторінці вподобаного вам банку або заповнюйте там же, якщо договір укладається в електронному варіанті.

Крок 4. Надаємо документи, що підтверджують факт оплати Піфів

Для підписання кінцевого договору необхідно зібрати воєдино наші документи вкладу в ПІФ і документи для відкриття депозиту.

У багатьох банків є можливість придбати паї через інтернет, розрахувавшись засобами з платіжної картки. У цьому випадку ви будете зареєстровані в системі інтернет-банкінгу можете надати веб-чек (видається при внесенні коштів), або менеджер сам перевірить ваш внесок за наданими реквізитами.

Крок 5. Вносимо гроші в касу банку або проводимо безготівкове перерахування коштів

Залишилося лише зробити внесок на депозит. Пам'ятайте, що згідно з умовами договору, депозит не може перевищувати суму раніше придбаних паїв.

Внести цю суму в касу легко двома способами: готівковим і безготівковим. Якщо ми вносимо в касу готівкові гроші, то касир видасть нам прибутковий платіжний ордер. Це офіційний документ, що підтверджує угоду з банком, який має юридичну силу і фіксується в договорі.

Безготівковими коштами здійснити оплату простіше. Якщо ви купували частку в ПІФ електронним шляхом, можна зробити аналогічний розрахунок. Ви отримаєте точно такий же веб-чек, за допомогою якого в банківському відділенні нескладно оформити примірник договору в друкованому вигляді.

Як відкрити інвестиційний внесок

Отримавши прибутковий ордер, вирушаємо ставити остаточні підпису і отримувати договір. Тепер ви повноправний інвестор!

4. Де відкрити інвестиційний внесок   огляд ТОП-3 найпопулярніших банків

В першу чергу, розглядайте фінансові установи поблизу вашого регіону. При необхідності особистої присутності питання буде залагоджено максимально швидко.

Інвестиційні вклади завойовують фінансовий ринок з кожним днем, тому перевіряйте новинки програмних комплексів обслуговуючих вас банків. І не забувайте про молодих амбітних спілки, яким цілком під силу помножити ваші фінанси за короткий термін.

Приклад

  А ти Василь Іванич, зможеш з одного внеску 10% за рік отримати?

  Можу, Петька, можу...

  А 20%?

— 20%? Тут, Петруха про інвест внесок подумати треба! Тому що одна інвестиція добре, а дві краще!

Спеціально для читачів журналу   огляд банків з найкращими інвестиційними програмами.

1) Альфа-Банк

Альфа-банкВеликий московський банк, заснований в 1990 році. За роки роботи накопичено великий досвід у фінансовій сфері, що дозволило відкрити для своїх клієнтів різноманітні банківські послуги.

Альфа пропонує свої програми для малого, середнього і великого бізнесу. Чисельність корпоративних клієнтів перевищує 255 тисяч, а чисельність фізичних осіб, що обслуговуються банком переступила поріг 13,5 мільйонів.

Лідируючий приватний банк позиціонується як надійний та ефективний партнер для інвесторів та вкладників. Свобода переміщення капіталів, що дозволяє розкрити всі можливості сучасного фінансування, кредитування та інвестування   основна стратегія розвитку Альфа-Банку!

2) Промсвязьбанк

ПромсвязьбанкУніверсальний комерційний банк, який має досвід роботи понад 20 років на ринку . Гнучка фінансова політика організації дозволяє пропонувати клієнтам потрібні рішення у сфері фінансових питань.

Займаючи лідируючі позиції в банківському секторі, Промсвязьбанк забезпечує своїм клієнтам стабільний дохід, підтверджуючи репутацію надійного партнера. Компанія розвивається як фінансовий інститут, вибудовуючи мережа технологічних офісів, дозволяючи своїм співробітникам створювати максимальну зручність обслуговування клієнтів.

Банк з кожним роком збільшує кількість своїх представництв у регіонах , завдяки професіоналізму співробітників і зростаючою довірою клієнтів. Система управління банку побудована за кращим світовим стандартам, що дозволяє фахівцям компанії енергійно розвиватися, просуваючи інноваційні фінансові рішення для всіх своїх партнерів.

3) Газпромбанк

ГазпромбанкБанківська група утворена в 1990 році. Енергійно розвивається як всередині країни, так і на міжнародному рівні, відкриваючи все нові і нові представництва по всьому світу. Всі підприємства холдингу мають єдині стандарти управління, звітності та фінансування, що дозволяє максимально ефективно підходити до всіх питань бізнесу та партнерства.

Поєднуючи компанії різних напрямків діяльності, група забезпечує найбільшу стабільність, надійність і ефективність розвитку в цілому. Для клієнтів банку надається повний набір послуг для фінансових операцій. Спеціально виділяється широкий спектр програм інвестицій для приватних клієнтів.

Розглядаються такі спеціалізовані програми як:

  • брокерські послуги;
  • індивідуальний інвестиційний рахунок (ІВС);
  • валютні операції;
  • боргове фінансування;
  • прямі інвестиції;
  • самостійний трейдинг.

5. Які існують ризики при відкритті інвестиційних вкладів   огляд основних ризиків

Складати гроші в загальний казан і дозволяти розпоряджатися ними третьої сторони, яка все одно візьме свій відсоток (навіть якщо активи фонду були знижені) — це вже майже авантюра!

Тому варто заздалегідь знати про ризики, яким піддаються інвестиційні вклади.

Ризик 1. Ринкова невизначеність

Ми можемо не турбуватися за депозитну частину свого вкладу, але ось пайові фонди часом ходять по лезу ножа.

Неоднозначність ринкових тенденцій турбує всіх фінансистів від новачків до досвідчених вовків бізнесу. Активи можуть коливатися в певному діапазоні, головне, щоб їх не випускали з рук керуючі компанії.

Розпоряджаються пайовими фондами підприємства зацікавлені в отриманні доходу, але, як ні дивно, вони застраховані від невдач саме за рахунок наших вкладених коштів.

Керуючі компанії в будь-якому випадку візьмуть свій відсоток і не залишаться без прибутку. Робота брокерів завжди оплачується.

З вашого вкладу знімуть відсотки в залежності:

  • від обсягу активів (у разі від'ємного доходу);
  • від величини прибутку.

Ризик 2. Кредитний фактор

Комбінуючи свій внесок, ви захищаєте половину своїх грошей, гарантуючи їх повернення. Депозитна частина страхується Агентством зі страхування внесків. І при грамотному розподілі коштів депозит завжди буде повернутий! Нагадаємо, що максимальна сума відшкодування по одному депозитним вкладом становить не більше 1,4 млн. рублів.

Але інша половина, вкладена в фінансові активи пайових інвестиційних фондів, буде схожою на кішку, яка гуляє сама по собі.

Внесок депозиту — один, а ПІФ депозиту   вовк.

Максимальні відсотки прибутку за депозитом дадуть вам 10-12% прибутку, в той час як вартість ПІФ за той же термін може збільшитися вдвічі!

Але ми повинні знати, на що йдемо! При відкликання ліцензії у банку вкладення в ПІФ будуть втрачені, тому варто звертати левову частку уваги на досвід і надійність роботи банку.

Ризик 3. Ліквідність

Наступний фактор цілком залежить від вкладника. Втративши надію на вигоду в Піфі і отримуючи мінімум відсотків на депозиті, не довго й розчаруватися в інвестиційних вкладах. А якщо раптом знадобляться гроші на непередбачені витрати? Якщо все ж таки з якихось причин доведеться закривати рахунок?

При достроковому закритті інвестиційного вкладу слід пам'ятати, що вам виплатять мінімальні відсотки винагороди від суми активів!

Знайте також, що після закриття вкладу вам доведеться сплатити 13% податків, бо інвестиції в ПІФ розглядаються вже як підприємницька діяльність.

Дивимося просте симпатичне відео про інвестиції в пайові фонди.

6. Висновок

Інвестиційні вклади як перехідна форма доходу від пасивної до активної фази мають право на існування. Розумно почати з мінімальних інвестицій і спробувати зіграти, тим більше що такі внески робляться на короткі терміни з порівняно великими відсотками.

Робота з пайовими фондами дозволить отримати досвід і зорієнтуватися на ринку цінних паперів. Якщо ви вирішили перейти на новий рівень розвитку в економічній сфері, то об'єднані інвестиції стануть для вас першим кроком і непоганим уроком для майбутніх фінансових операцій.

Журнал «BigEnergy» бажає вам вигідних інвестицій і вдалих вкладів! Ми прощаємося з вами до нових зустрічей і чекаємо коментарів і оцінок по темі статті!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Інвестиційні вклади — інструкція по відкриттю інвестиційного вкладу в банку за 5 кроків + огляд основних ризиків для вкладника