Як оформити мікрозайм через Інтернет — 5 простих кроків + огляд ТОП-5 компаній з надання позики на вигідних умовах

Як оформити мікрозайм за паспортом за 5 хвилин не виходячи з дому? Чи можна подати заявку на оформлення позики через Інтернет? Які бувають помилки при оформленні мікропозик?

Здравствуйте, шановні читачі нашого інтернет-журналу! На зв'язку Павло Шевельов.

Сьогодні спробуємо розібратися разом з вами як оформити мікрозайм і які труднощі можуть виникати при цьому.

Якщо ви хочете найближчим часом скористатися послугами мікрофінансових компаній, то матеріал, викладений нижче, може виявитися дуже корисним для вас.

Отже, приступимо!

Як оформити мікрозайм

Зміст
  1. Коли виникає необхідність оформити мікрозайм?
  2. Умови надання мікропозик через Інтернет
  3. 3 способи оформлення мікропозик за паспортом
  4. Як проходить процес оформлення позики на практиці — 5 простих кроків
  5. ТОП-5 компаній з надання мікропозик на вигідних умовах
  6. Що служить підставою для відмови у наданні позики — 5 основних причин
  7. Як заощадити на процентною ставкою — практичні поради та рекомендації
  8. Як НЕ слід брати мікрозайм   ТОП-7 помилок позичальника
  9. Висновок

1. Коли виникає необхідність оформити мікрозайм?

Термінова потреба у грошах може виникнути в будь-який момент. І це добре, якщо у вас є знайомі, які мають можливість надати фінансову підтримку.

Але як бути, якщо і вони не можуть допомогти? Співпраця з банками — це вельми сумнівне задоволення, адже такі організації вимагатимуть величезну кількість довідок і приймуть рішення про надання позики тільки через кілька днів.

Єдиною гідною альтернативою є звернення до мікрофінансові компанії, які здатні надати необхідну грошову суму вже через 30 хвилин з моменту звернення.

Мікрозайм за 30 хвилин

Такі організації лише поверхово визначають вашу платоспроможність і надають позики навіть клієнтам з поганою кредитною історією.

Причини, за якими клієнти звертаються в мікрофінансові організації:

  • за необхідності оплати навчання;
  • у разі хвороби;
  • для термінової оплати інших боргів;
  • при необхідності отримання коштів до зарплати.

Популярність послуги мікрокредитування зростає з кожним днем. Доступність та зручність такого кредитного продукту сприяють розширенню клієнтської бази мікрофінансових компаній. Багатьох позичальників приваблює можливість отримати позику не виходячи з дому.

Такий кредитний продукт максимально зручний обом сторонам угоди. Мікрофінансові компанії економлять свої ресурси, приймаючи заявки через Інтернет, а позичальник отримує можливість використовувати позикові кошти на свій розсуд вже через 30 хвилин після звернення в МКО.

Наприклад

Вам терміново знадобилися 5 000 рублів, а до зарплати ще 2 тижні. Один знайомий порадив звернутися в мікрофінансову компанію. Ви зайшли на сайт кредитора, заповнили заявку і вже через 8 хвилин вам подзвонив менеджер фірми.

У телефонному режимі він уточнив дані, які були вказані вами при заповненні анкети. Після цього минуло ще 20 хвилин і 5 000 рублів були перераховані на вашу банківську карту.

2. Умови надання позики через Інтернет

Ви зважилися звернутися в одну з мікрофінансових компаній? Тоді приготуйтеся заповнити заявку і при необхідності відправити скан документа, що посвідчує вашу особу.

Важливо!

Деякі МКО можуть вимагати у вас крім паспорта ще один документ, що засвідчує особу — пенсійне посвідчення, водійські права, студентський квиток.

Якщо ви не маєте офіційного працевлаштування, є пенсіонером або маєте погану кредитну історію, то все одно можете розраховувати на отримання позики.

Вікові рамки позичальника визначаються кредитором індивідуально. Однак у більшості випадків кошти надаються клієнтам у віці від 18-ти до 70-ти років. Майбутній позичальник повинен бути громадянином РФ.

Величина процентної ставки залежить від особливостей програми кредитування. Найчастіше цей показник варіюється в межах 1,5-3% в день.

На яку суму можна розраховувати?

При першому зверненні мікрофінансові компанії кілька обмежують максимальний кредитний ліміт своїм позичальникам. У більшості випадків ви не зможете отримати більше 8 000-10 000 рублів. Рідше ця цифра може бути збільшена до 15 000 рублів.

Розмір мікропозик

Повторне звернення до МКО дає вам додаткові бонуси. Крім зниження процентної ставки, ви також можете розраховувати на збільшення розміру позики.

Найчастіше він не перевищує 30 000-50 000 рублів, однак в окремих випадках можна отримати більші суми — 100 або навіть 200 тисяч рублів.

3. 3 способи оформлення мікропозик за паспортом

Оформити мікрозайм ви можете різними способами. В інтересах компанії максимально спростити процедуру видачі грошей, тому вам буде надана можливість вирішити це питання не виходячи з дому.

Якщо ви хочете особисто поспілкуватися з представниками компанії-кредитодавця, то можете відвідати найближче відділення організації.

1) В офісі компанії

Відвідавши відділення компанії, ви зможете оцінити рівень сервісу організації при безпосередній роботі з клієнтом. Також ви зможете звернути увагу на особливості розташування офісу — якщо він знаходиться в центрі міста, то це може говорити про солідність компанії.

Відповідно, організація буде зацікавлена в підвищенні якості надання послуг.

Такий спосіб дуже зручний тим, що ви зможете відразу визначити будь-які питання, які будуть виникати при оформленні мікропозик. При необхідності менеджери можуть надати кваліфіковані консультативні послуги.

2) Будинки (виїзд менеджера)

Виїзд менеджера на будинок до клієнта — це послуга, яку пропонують не всі мікрофінансові компанії. За неї вам доведеться доплатити, однак вона дозволяє отримати необхідну грошову суму не залишаючи меж власного будинку.

По приїзду співробітник МКО привозить з собою договір про співробітництво, який ви повинні будете підписати. Після цього менеджер компанії надасть вам ту грошову суму, про яку йшла мова в заповненій анкеті.

3) Через Інтернет

Такий спосіб оформлення є найбільш зручним. Все, що необхідно для цього — наявність комп'ютера з виходом в Інтернет. Таким чином ви зможете подати заявку на мікрозайм всього за кілька хвилин.

Наявність картки будь-якого банку або електронного гаманця (Яндекс.Гроші, Webmoney, Qiwi) дозволяє вам повністю вирішити питання отримання коштів не встаючи з-за комп'ютера. В одній з наших статей вже розглядалася тема мікрозайм на Qiwi гаманець.

чи Можна оформити мікрозайм по телефону?

При оформленні мікропозик через Інтернет телефон розглядається як один з інструментів підтвердження ваших намірів про співпрацю з Мструментов підтвердження ваших намірів про співпрацю з МКО. Відправивши заявку свій номер ви отримуєте унікальний SMS-код, який необхідно зазначити на сайті.

Крім цього, ви також можете оформити заявку на одержання кредиту повністю в телефонному режимі. Для цього необхідно зателефонувати по телефону, вказаному на сайті компанії-кредитодавця і повідомити менеджеру про свій намір. Заявка буде оформлена співробітником МКО з ваших слів.

4. Як відбувається процес оформлення позики на практиці — 5 простих кроків

Проста покрокова інструкція допоможе вам отримати мікрозайм всього за кілька хвилин. Перед тим, як зважитися на такий крок, тверезо оцініть свої фінансові можливості та визначте доцільність своїх дій.

Крок 1. Вибираємо мікрофінансову компанію

Пошук відповідних мікрофінансових компаній може відняти багато часу. Ринок мікрокредитування рясніє великою кількістю пропозицій, тому зробити остаточний вибір буде вельми проблематично.

Далі в статті ми більш детально розглянемо найбільш вигідні умови співпраці, які пропонують різні мікрофінансові компанії.

При виборі уважно вивчайте пропоновані умови. Якщо вони дуже сильно відрізняються від пропозицій інших компаній, то це повинно вас насторожити. Можливо, що ваш майбутній кредитодавець — шахрай.

Крок 2. Оформляємо заявку на мікрозайм

Визначившись з вибором компанії, слід детально вивчити кредитну лінійку МКО. З існуючого списку ви вибираєте самі вигідні умови співпраці та заповнюєте заявку на отримання мікропозик.

В тілі анкети ви повинні вказати інформацію про себе, розмір бажаного позики та спосіб отримання коштів. Якщо це електронний гаманець або карта банку, то необхідно вказати номер вашого особового рахунку.

Крок 3. Підтверджуємо свої наміри

Компанії з надання мікропозик практикують різні способи підтвердження. В одному випадку ви повинні будете просто відправити унікальний код, який прийде на ваш телефон, а в іншому — з вами зв'яжеться представник МКО в телефонному режимі.

При цьому слід зазначити, що якщо ви відправляєте унікальний SMS-код, що приймаєте всі умови співробітництва, висунуті кредитодавцем.

Крок 4. Забираємо гроші

Якщо кредитор схвалив вашу кандидатуру, то в особистому кабінеті на сайті компанії ви зможете відшукати файл з графіком платежів і розмірами відсоткових ставок.

Гроші на карту або електронний гаманець будуть перераховані протягом 20 хвилин після схвалення вашої заявки. Більш детально тема микрозаймы онлайн розглянута в інший нашій статті.

Отримання мікропозик

Готівкові гроші ви можете забрати різними способами — особисто відвідати офіс компанії, замовити поштовий переказ або скористатися платіжною системою Контакт. Також ви можете вдатися до послугами кур'єра.

Крок 5. Погашаємо заборгованість

Закриття кредитного рахунку може здійснюватися при використанні банківської карти, електронного гаманця, за допомогою банківського переказу або при особистому відвідуванні відділення мікрофінансової компанії.

Постарайтеся повернути всі гроші як можна швидше, так як збільшення терміну погашення призводить до істотної переплати.

5. ТОП-5 компаній з надання позики на вигідних умовах

Якщо компанія досить давно представлена на ринку, то це говорить про її фінансової стабільності і високої конкурентоспроможності. Нижче представлені найбільш популярні організації з надання послуг мікрокредитування.

1) ОптиМопеу

ОптиМопеуКомпанія надає микрозаймы терміном на 26 тижнів. Максимальна сума кредитування становить 30 000 рублів при мінімальному показнику 15 000 рублів. Враховуючи великий термін погашення, платежі за микрозайму повинні вноситися щотижня.

У разі надання застави позичальником, величина відсоткової ставки буде мати тенденцію до зниження. Предметом застави може стати рухоме або нерухоме майно.

Важливо!

Кошти можуть бути перераховані на банківську карту або особистий рахунок позичальника. На електронний гаманець компанія оптимум:Money гроші не перераховує!

2) Центр Позик

Центр позикМаксимальний термін погашення за умови співпраці з цією компанією становить 364 дні. МКО видає кредит під щоденну процентну ставку від 0,2 до 2%.

Центр Позик пропонує своїм клієнтам широку продуктову лінійку, яка постійно розширюється. Постійні клієнти можуть брати участь у спеціальних програмах лояльності.

Компанія надає позики без довідки про доходи та поручителів. Щоб отримати мікрозайм вам знадобиться тільки паспорт або інший документ, що посвідчує особу позичальника.

3) Kredito24

kredito 24Віковий ценз для позичальників даної компанії встановлений в проміжку від 18-ти до 80-ти років. Одним з основних умов надання позики від Kredito24 є відсутність незакритих кредитів в інших організаціях. При цьому погана кредитна історія є підставою для відмови у наданні позики.

Стандартна процентна ставка тримається на рівні 1,9% в день. Співпрацюючи з цією компанією, ви можете отримати мікрозайм в розмірі від 2 000 до 9 000 рублів, який необхідно повернути після закінчення 30-ти днів.

4) Чесне слово

Чесне словоДуже популярна кредитна організація, яка приймає заявки на отримання мікропозик круглі добу. Новачкам позика надається під 2,2% в день, а за умови повторного звернення процентна ставка опускається до 1,7%.

Кредитний ліміт не перевищує 30-ти тисяч рублів, які позичальник зобов'язується повернути через 20 днів. Якщо клієнт компанії не встигає до цього часу повністю закрити кредитний рахунок, то він може скористатися опцією пролонгації.

5) МигКредит

Мить КредитМигКредит представлена на вітчизняному ринку мікрокредитування вже досить давно і по праву вважається одним з лідерів. Крім невеликих короткострокових позик, компанія пропонує своїм клієнтам і більш істотні суми (до 80 000 рублів).

Процентна ставка варіюється в межах 1,1-2,6%, а максимальний термін погашення не перевищує 35-ти днів. З підсумковими умовами співпраці позичальник може ознайомитися після оцінки його платоспроможності працівниками компанії. Оформлення позики онлайн на сайті компанії займе у вас кілька хвилин.

У таблиці представлені порівняльні дані по кредитним продуктам від різних мікрофінансових компаній:

МКО Процентна ставка Сума позики Термін погашення
1 ОптиМопеу 1,5-3 15000-30000 182
2 Центр Позик 0,2-2 1000-50000 364
3 Kredito24 1,9 2000—9000 7-30
4 Чесне слово 1,7-2,2 10000-30000 5-20
5 МигКредит 1,1-2,6 3000-85000 35

6. Що служить підставою для відмови у наданні позики — 5 основних причин

В 90% випадків звернення до мікрофінансову компанію закінчується наданням позики. Однак існує ще 10%, при яких вам буде відмовлено у співпраці.

Знаючи найбільш поширені причини відмови, ви зробите все, щоб не допустити такого варіанту розвитку подій.

Нижче представлені найпопулярніші причини, по яких вам може бути відмовлено в наданні мікропозик:

  • Незакритий кредитний рахунок. Потрудіться погасити всі кредити, які були оформлені до моменту звернення в МКО. Незважаючи на лояльне ставлення до своїх клієнтів, такі компанії з побоюванням ставляться до позичальником з непогашеним позикою. Хоча якщо ви є постійним клієнтом, то найімовірніше кредитор закриє очі на цей момент.
  • Помилка при заповненні анкети. Будьте гранично уважні при заповненні даних. Помилка у прізвищі чи інші помилки призведуть до того, що компанія відмовить вам у наданні позики.
  • Поганий досвід погашення позики. Погана кредитна історія не є прямим приводом для відмови у наданні мікрофінансових послуг. Однак якщо мова йде про великих простроченнях, то кредитор може задуматися про доцільність такого співробітництва. Все залежить від потоку клієнтів компанії, в яку ви звернулися.
  • Проблеми з оплатою комунальних послуг. Експрес-перевірка потенційних клієнтів може включати в себе вивчення наявності заборгованостей за оплату комунальних послуг. Якщо там позичальник погано виконує свої зобов'язання, то й платежі за мікропозик вона також буде вносити не зовсім охоче.
  • Невідповідність наданих даних. Якщо ви вказали в анкеті одну інформацію, а співробітники микрокредитной організації виявили, що вона не відповідає дійсності, то співпраця найімовірніше етствует дійсності, то співпраця найімовірніше закінчиться, так і не розпочавшись.

7. Як заощадити на процентною ставкою — практичні поради та рекомендації

Знизити початкову вартість кредиту можна різними способами. Ми підготували для вас кілька практичних порад, які допоможуть досягти позитивного результату при вирішенні цього питання.

Порада №1. Уважно вибирайте мікрофінансову компанію

Сучасний ринок мікрофінансових послуг рясніє великою кількістю пропозицій. Не погоджуйтеся на перший-ліпший варіант співпраці, а краще ретельно вивчіть пропозиції інших компаній. Існує велика ймовірність відшукати більш вигідні умови надання мікропозик.

Приділіть увагу тим компаніям, які представлені на ринку зовсім недавно. Щоб зайняти свою нішу й залучити максимальну кількість клієнтів, вони будуть свідомо знижувати процентні ставки. Однак при цьому будьте дуже обережні, щоб стати жертвою шахраїв!

Порада №2. Закривайте кредитний рахунок достроково

За кожний наступний день погашення вам доведеться переплачувати суму, в розмірі встановленої відсоткової ставки. Щоб виключити подальше нарахування відсотків, ви повинні погасити кредитну заборгованість як можна швидше.

Зверніть увагу!

Чим довше ви платите по кредиту, тим більшу суму переплачуєте.

Порада №3. Надавайте максимальна кількість довідок

Навіть якщо довідки про доходи немає у списку необхідних документів, за умови її наявності ви можете надати таку папір кредитору. Представники компанії побачать, що ви має офіційне місце роботи і переконаються у вашій платоспроможності.

Для компанії це буде гарантією того, що ви зможете справно виконувати свої безпосередні зобов'язання щодо погашення кредитної заборгованості. Надійним клієнтам фінансові установи можуть надати максимально вигідні умови співпраці.

Порада №4. Звертайтеся в одну і ту ж компанію

Якщо у вас вже був досвід співпраці з однією компанією, то при повторному зверненні не слід витрачати час на пошуки альтернативних варіантів. МКО люблять постійних клієнтів і пропонують таким клієнтам більш низькі процентні ставки. Крім цього, схвалення заявки буде відбуватися в автоматичному режимі.

Порада №5. Залучайте поручителів і позичальників

Поручительство також сприяє мінімізації ризику для фінансової компанії, тому такі клієнтам МКО готові запропонувати більш вигідні умови угоди. Тут мова йде не тільки про зменшення відсоткової ставки, але і про збільшення максимально можливої суми позики.

Наприклад

Ви звернулися в одну відому мікрофінансову компанію, яка пропонує процентну ставку в проміжку від 1,7 до 2,7%. У додатку до паспорта при оформленні позики ви вирішили додати довідку про доходи, так як мали офіційне місце роботи вже досить давно.

Кредитний інспектор компанії дуже позитивно оцінив цей крок і крім максимально швидкого відповіді запропонував вам необхідну суму під 2,2% в день. Хоча стандартна ставка для всіх новачків становить 2,7%.

8. Як НЕ слід брати мікрозайм — ТОП-7 помилок позичальника

У цьому розділі ми підготували набір ситуацій, які описують те, як не повинен вести себе позичальник при бажанні оформити співпрацю з МКО. Ніколи не допускайте таких помилок!

1) «Хочу взяти мікрозайм зараз, а розбиратися з тим, як його погашати буду пізніше...»

Дуже правильний підхід, якщо ви перебуваєте в пошуках проблем на свою голову. Рішення про оформлення кредиту має бути максимально зваженим і обдуманим. Не слід забувати про основне правилі 40% — розмір разового платежу не повинен бути більше 40% вашої заробітної плати.

2) «Прочитати договір при оформленні мікропозик? У мене є важливіші справи!»

Можливо велика кількість букв наганяє на вас нудьгу, однак після прочитання договору про співпрацю ви будете максимально захищені від непередбачених дій компанії-кредитодавця.

Мікрозайм договір

В іншому випадку ви можете сильно здивуватися, коли МКО в односторонньому порядку змінить величину процентних ставок в більшу сторону.

3) «Не можу погасити оформлений кредит... О, візьму-ка я мікрозайм!»

Позику задля погашення позики — це вельми сумнівне задоволення. Цей спосіб не є вирішенням фінансових проблем, а тільки все ускладнює. Краще поговоріть про це зі своїм кредитором і можливо він зможе надати вам кредитні канікули.

4) «Страховка при оформленні мікропозик? Ага, шукайте дурнів — зі мною нічого не станеться! »

Послугу страхування пропонують не всі МКО. Природно, страхування здійснюється за окрему плату. Однак це є гарантією того, що ваш борг буде погашений навіть якщо вас скоротять на роботі. Крім цього, страхування гарантує зниження процентної ставки і робить мікрозайм більш доступним.

5) «Напевно наступний платіж у мене не вийде внести — ну і нехай, буду просто ігнорувати графік платежів»

Якщо ви відчуваєте тимчасові фінансові труднощі, необхідно відразу ж повідомити про це свого кредитора. Невиконання кредитних зобов'язань ускладнює ситуацію і може призвести до катастрофічних наслідків.

6) «Знову дзвонили з банку — нехай собі дзвонять, адже від розмови з ними у мене не буде більше грошей»

Якщо ви вже давно не платите по кредиту, то слід чекати дзвінка з фінансової компанії. Ігнорування таких дзвінків може призвести до того, що ваша справа буде передана колекторам або навіть до суду.

Не варто допускати такого варіанту розвитку подій, адже при вирішенні ситуації величезну роль може зіграти горезвісний людський фактор.

7) «Мабуть, вистачить платити кредит — я і так вношу платежі занадто довго!»

Кожному позичальнику надається графік платежів, у відповідності з яким він повинен виконувати свої безпосередні зобов'язання по погашенню позики. Порушення таких зобов'язань чревате наслідками у вигляді накладення штрафу.

9. Висновок

Ми розглянули з вами механізм оформлення мікропозик в різних мікрофінансових компаніях. Також у цій статті були розглянуті основні помилки, які допускає позичальник при співпраці з МКО.

У висновку хотілося б відзначити, що оформлення мікропозик — це досить проста процедура, яка забере не більше 10-ти хвилин вашого часу.

У підтвердженні цього ви можете ознайомитися з відео, представленим нижче.

Залишилися цікаві думки та ідеї по темі написаної статті? Тоді озвучуйте їх у коментарях!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Як оформити мікрозайм через Інтернет — 5 простих кроків + огляд ТОП-5 компаній з надання позики на вигідних умовах