Прогнози на футбол — 5 кроків як і де купити прогноз від професіоналів + рейтинг букмекерів

Чим допомагають математичні прогнози на футбол від експертів? Як вибрати прогноз з аналізом від професіоналів? Хто з рейтингу букмекерів робить прогнози на футбол безкоштовно?

Кожен футбольний уболівальник – в душі прогнозист. Але одна справа – передбачати результат матчу, сидячи на дивані перед телевізором, і зовсім інша – заробляти на цьому гроші. У любителів футболу, час від часу роблять вдалі прогнози, часто виникає спокуса – зіграти з букмекером і конвертувати свої здібності провидця в реальні гроші.

Іноді їм це вдається, і тоді вболівальники перетворюються на гравців. Однак зробивши порядна кількість ставок, вони раптом розуміють, що стабільно перемагати букмекера – справа непроста, якщо не сказати безнадійна.

Як не став, а на дистанції все одно опиняєшся в мінусі. У футболі надто багато непередбачуваних факторів. Врахувати їх усі та скласти на їх основі грамотний прогноз, а тим більше робити це на регулярній основі – завдання майже непосильне для любителя. Навіть професійні тренери та футболісти частенько помиляються у своїх прогнозах.

І все ж є люди, для яких ставки на футбол – джерело додаткового, а то й основного заробітку. Як стати одним з них, я, Денис Кудерин, розповім в новій статті.

В кінці статті на вас чекає огляд трьох найбільш надійних російських букмекерських контор, а також поради, як визначити рівень платного прогнозиста.

Прогнози на футбол

Зміст
  1. Що таке прогнози на футбол
  2. Хто робить прогнози на футбол – 3 головних джерела
  3. Як робляться математичні прогнози на футбол – 5 етапів роботи експертів
  4. Як купити прогноз на футбол з аналізом – 5 простих кроків
  5. Де можна зробити ставки за отриманими прогнозами – огляд ТОП-3 букмекерських контор
  6. Як визначити точність безкоштовного прогнозу від професіоналів – 5 практичних порад
  7. Висновок

1. Що таке прогнози на футбол

Чим цікавий футбол? Тим що результат будь-якого окремо взятого матчу ніколи не відомий заздалегідь. Навіть якщо грають явні фаворити з явними аутсайдерами, у других завжди є шанс на перемогу. Прикладів, коли команда, шанси якої до початку поєдинку оцінювалися як мінімальні, перемагала перевершує силу суперника,   маса.

Люди, які роблять ставки в букмекерських конторах (БК), здебільшого ставлять саме на футбол. Правила цього виду спорту прості і зрозумілі кожному вболівальнику, а футбольні новини широко висвітлюються в ЗМІ і в інтернеті.

З розвитком цифрових технологій відшукати попередню інформацію про матчі не становить праці. Навіть клуби регіональних ліг мають офіційні сайти, на яких публікують відомості про складах, травмах і розкладів на майбутні поєдинки.

Ставити на футбол легко і весело. Але ця легкість – оманлива. У цьому переконуються всі, хто займається ставочным бізнесом на регулярній основі. Результат поєдинку нерідко вирішує один штрафний, одне невірне рух воротаря, одна вдала заміна в останній п'ятихвилинці матчу.

Не дивно, що по-справжньому успішних прогнозистів вкрай мало серед сотень тисяч і навіть мільйонів любителів.

Професійний прогнозист:

  • враховує десятки факторів при підрахунку ймовірностей на майбутній футбольний матч;
  • вміє грамотно працювати зі статистикою;
  • знає, як правильно інтерпретувати відомості про складах, травмах, мотивації і турнірному становищі команди;
  • має доступ до надійних джерел інформації;
  • чітко уявляє собі, як працюють букмекерські контори;
  • вміє правильно вибирати подія для прогнозу;
  • спокійно ставиться до програшів;
  • виключає з процесу складання прогнозу емоційні фактори.

В ідеалі у професіонала є доступ до закритих для пересічних гравців джерел.

Гандикаперы (професійні гравці БК) поділяються на два типи – математики та аналітики. Перші працюють зі статистикою і коефіцієнтами, другі аналізують чисто спортивні та ігрові показники. Обидва способи в перспективі прибуткові, але вимагають інтелектуальних і фінансових витрат.

Щоб стати успішним прогнозистом, потрібен не один рік наполегливої роботи. Як правило, профі працюють у вузьких нішах. Одні ставлять тільки на англійський чемпіонат, інші – на європейські клубні турніри, треті – на вищу лігу Японії.

Якщо ви хочете, щоб прогнози і ставки на футбол перетворилися на заробіток, будьте готові наполегливо працювати. Це не розвага, а наполеглива праця. Я особисто знав гандикапера, який працював з 12 години дня до 12 ночі – правда, з перервами і не кожен день.

Є й інший шлях – заробляти не на своїх, а на чужих прогнозах. В мережі сотні ресурсів, що пропонують платні і безкоштовні прогнози на футбол. Головне – вміти вибирати з цього місива інформації дійсно корисні відомості.

Платні прогнози – не завжди аналог якісних. Ставочный бізнес – золоте дно для шахраїв всіх мастей.

Одні мухлюют зі статистикою, інші – з коефіцієнтами, треті грають на базових людських інстинктах – знімають ролики з дорогими авто, дівчатами та іншими атрибутами солодкого життя. Все це робиться, щоб створити в потенційного клієнта ілюзію плюсовій гри.

Грати за чужими прогнозами (особливо платним) – заняття небезпечне і непередбачене. Але є і хороші новини – надійні професійні сайти прогнозистів дійсно існують. Це не міф. В основному це закордонні ресурси: там і шахраїв менше, і прогнози більш грамотні.

останнім часом з'являються пристойні російськомовні сайти. Рекламувати їх не буду, ви їх обов'язково знайдете самі, якщо прикласти невеликі зусилля.

Додаткова інформація про ставки – у статтях «Ставки на спорт онлайн» та «Прогнози на спорт».

2. Хто робить прогнози на футбол – 3 головних джерела

Тепер розглянемо основні джерела футбольних прогнозів.

Новачкам варто спробувати кожен варіант – тільки так ви зможете на власному досвіді оцінити їх ефективність.

Джерело 1. Бетторские спільноти

Тут публікують свої прогнози усі охочі – як починаючі гравці, так і гандикаперы зі стажем. Складно судити про якість прогнозів на бетторских форумах – їх занадто багато, щоб провести об'єктивну вибірку.

Попереджаю відразу – тут повно людей, які роблять ставки заради ставок. Є і відверті лудомани – люди з ігровою залежністю. Деякі з них тестують у відкриту свої доморощені стратегії, кличуть інших гравців вступити в долю, пропонують інші утопічні проекти.

Є і корисні ставочные форуми і співтовариства, на яких з'являються відомі в Рунеті гандикаперы і діляться з новачками своєю премудрістю. Гравці зі стажем пам'ятають «гігантів» вітчизняного беттінг, які ховалися під ніками Demonfrost, DimOK, Pivozavr. Стратегії, системи і теорії цих гандикаперов дійсно були здоровими, цікавими і в міру прибутковими.

Біда лише в тому, що дірки в букмекерських лініях, які вони знаходили, не існували довго. Бо в беттінг є негласне правило: чим хитріше гравці, тим розумнішим букмекери.

Приклад

Довгий час найпопулярнішою ставочной стратегією у просунутих гравців були так звані «валуйные» ставки (від англ. «Value betting»   недооцінені ставки). Гандикаперы знаходили в букмекерських лініях некоректно оцінені аналітиками (або програмами) події і робили ставки на них.

В довгостроковій перспективі такі ставки часто виявлялися прибутковими. Навіть якщо прогноз виглядав не дуже розумним, але коефіцієнт задовольняв формулою валуйного розрахунку ймовірностей, ставку було все одно робити.

Валуйные ставки

У сучасній букмекерської лінії, яку формують з допомогою дорогого програмного забезпечення, знаходити недооцінені події все складніше. Професіонали шукають інші шляхи збагачення.

См. статтю «Як заробити на ставках».

Джерело 2. Букмекерські контори

Як не дивно, самі букмекерські контори теж час від часу видають «аналітичні» прогнози для гравців. Ставити за ним – сумнівне рішення.

По-перше, буки навряд чи будуть працювати собі в збиток і публікувати дійсно стоять прогнози на своїх сайтах. По-друге, навіть якщо такі прогнози складаються професійними аналітиками, на них виставляють такі низькі коефіцієнти, що ставки на них у довгостроковій перспективі будуть збитковими.

Висновок користуватися «підказками» буків не варто. Краще жити своїм розумом.

Джерело 3. Професійні аналітики

Самий відомий в Рунеті безкоштовний сайт професійних прогнозистів називається «Рейтинг Букмекерів». Тут роблять свої прогнози спортивні журналісти, тренери і футболісти.

Серед почесних учасників клубу – Валерій Карпін (колишній гравець збірної та екс-тренер «Спартака»), Олександр Бубнов (футбольний аналітик), Костянтин Генич (коментатор «Матч ТВ»), навіть Микола Валуєв.

Що можна сказати про прохідності таких прогнозів? Вона дуже середня. Самі аналізи зроблені дійсно професійно і грамотно, але в них майже не враховується специфіка ставок в БК. Одна справа – зробити докладний розклад на гру, інше – співвіднести ймовірності з коефіцієнтами букмекерів.

Я сам працював прогнозистом на одному відомому сайті. Не скажу, що моя гра була надприбутковою, але зате я враховував не тільки спортивні та ігрові фактори, але і букмекерські параметри.

я Працював з агресивної стратегії, ставлячи проти фаворитів і громадської думки. Траплялося, грали коефіцієнти 5.50   7.50 і навіть 25.00 (проти Барселони).

Професійні каппери, роблять платні розсилки клієнтам, обов'язково відштовхуються від коефіцієнтів. І часто навіть підказують гравцям, де і коли робити ставки. Але знайти чесного і одночасно плюсового аналітика не так-то просто.

Успішні каппери беруть за свої прогнози пристойні гроші. Щоб ставити за їх прогнозами, потрібен солідний банк, а не у кожного гравця-початківця він є.

Закон Мерфі для ставок

Платний аналітик до тих пір залишається в плюсі, поки не підпишіться на його розсилку. Як тільки ви це зробите, його ставки почнуть програвати одна за одною.

3. Як робляться математичні прогнози на футбол – 5 етапів роботи експертів

Поговоримо про так званих «математичних» прогнози на спорт – досить перспективних з точки зору довгострокової ігри і одночасно не вимагають від гравця якихось особливих аналітичних здібностей.

Такі прогнози складаються без урахування ігрових факторів. Вам байдуже, хто отримав травму, в якій фізичній формі нападники і воротарі, як пройшла передматчева тренування. Досліджуються тільки цифри, на підставі яких виводяться усереднені дані. А далі в гру вступає теорія ймовірності.

Чому математичні ставки мають право на життя? В основі такої стратегії лежить припущення, що жодному беттору не дана здатність врахувати у своєму прогнозі всі ігрові фактори. Він не може знати, хто з ким домовився, скільки гравці випили напередодні, у кого з футболістів на тренуванні підвернулася нога.

Математичні ставки на тотал засновані на чистій статистикою. Самостійно гравець не здатний ставити з математичним перевагою – у нього немає для цього технічних ресурсів. Він купує такі прогнози на комерційному ресурсі і далі відстежує ефективність стратегії.

Простежимо, як це працює.

Етап 1. Відбір та аналіз показників

Прогнозисти-математики формують рейтинги команд, використовуючи всілякі статистичні показники. Ці показники аналізуються з допомогою спеціальних програм, після чого відбираються найважливіші параметри.

Етап 2. Створення математичної моделі

Далі створюється математична модель, заснована на статистиці. Аналітики тестують її і перевіряють на точність. У формулу вводяться стимулюючі і дестимулирующие фактори, здатні вплинути на результат.

Етап 3. Розрахунок показників

Проводиться остаточний розрахунок ймовірності. Спеціаліст робить висновок, доцільно застосовувати отримані результати як ввідних даних для конкретної ставки.

Етап 4. Перевірка точності результатів розрахунку

Експерти займаються математичними прогнозами роками, тому кожен результат піддають ретельній перевірці. Завдання спеціаліста – не вгадати результат кожного матчу, а досягти математичного переваги над букмекерської лінією.

Етап 5. Формування прогнозу

Остання стадія – формування прогнозу, який купує клієнт.

Зрозуміти, чи працює така стратегія в плюс, за пару днів або навіть місяців неможливо. В ідеалі потрібно протестувати стратегію на прикладі 100-500 прогнозів.

Математична модель застосовується не тільки в прогнозах на футбол. З її допомогою робляться ставки на хокей, баскетбол та інші командні види спорту. Знайти математичні прогнози просто   вбийте в пошуковик і виберіть найбільш привабливий сайт по цій темі.

4. Як купити прогноз на футбол з аналізом – 5 простих кроків

Аналітичні прогнози більш звичні любителям ставок, тому вони готові платити за перспективні викладки будь-які гроші.

Якщо ви вирішили, що самостійний аналіз – це занадто утомливо і складно і при цьому знайшли чесний і професійний капперский сайт, то я розповім, як купити прогноз на футбол.

Крок 1. Визначаємося з подією

Якщо вам все одно, на які ліги ставити, вибір прогнозиста не буде проблемою. На платних ресурсах повно універсальних провісників, які розбираються однаково «добре» в іспанській Примері, італійської Серії А, а заодно і в російському футболі.

Але я вже говорив, що вузька спеціалізація – ознака якщо не успішності, то хоча б професійного підходу. Дотримуйтесь цього правила – виберіть нішу і шукайте прогнози для тих чемпіонатів і ліг, які вам близькі.

Крок 2. Вибираємо сайт

У мережі десятки сайтів платних прогнозів. Аналітики називають себе по-різному – капперами, просто прогнозистами, типстерами (англомовний термін).

Один професіонал сказав мені, що співвідношення чесних прогнозистів до шахраїв в інтернеті приблизно 1 до 100. Я б порадив вам сайти, де ймовірність нарватися на афериста менше, ніж на інших ресурсах, але боюся, на це зверне увагу Роскомнадзор, оскільки зарубіжні тіпстери працюють з БК, не мають російських ліцензій.

Крок 3. Вибираємо прогноз

Гравці, як правило, орієнтуються не на прогноз, а на каппера. Якщо він плюсовою, і його статистика не викликає сумнівів, без різниці, на що він ставить, лише б приносив прибуток.

Переоцінювати позитивну статистику не варто – при бажанні її нескладно сфальсифікувати. Правда, авторитетні зарубіжні сайти влаштовані таким чином, що відверта брехня тут не пройде.

І запам'ятайте – якщо хтось обіцяє прибуток у 25-50% і вище за місяць, вас хочуть обдурити. Навіть суперуспішні гравці навряд чи досягають переваги над букмекером більш ніж у 5-10%.

Крок 4. Оплачуємо прогноз

Прогнозисти працюють за принципом «вранці гроші – увечері стільці». У сенсі – спочатку заплати, потім отримаєш прогноз. Покупка через сайт більш надійна, ніж приватні переклади. Але в той же час справжні профі працюють безпосередньо з гравцем, без посередників. Правда і вартість таких прогнозів відповідна. $500 в місяць – цілком середня ціна.

Крок 5. Отримуємо прогноз і використовуємо його

Прогноз надсилають на пошту в обумовлений час. Природно, з таким розрахунком, щоб ви встигли зробити на нього ставку. Коефіцієнт прогнозиста не завжди відповідає показникам в БК, оскільки цей параметр мінливий, як погода. Це одна з причин, по якій навіть успішні в своїй основі прогнози не завжди гарантують прибуток.

Закон Мерфі

В кращому випадку прибуток від ставок за порадами платного каппера як раз покриє вартість наступного місяця підписки.

Як купити прогноз на футбол з аналізом

Хочете ставити самостійно – читайте матеріал про стратегії ставок на спорт».

5. Де можна зробити ставки за отриманими прогнозами – огляд ТОП-3 букмекерських контор

Отже, прогноз отримано, залишилося тільки розрахувати суму і зробити ставку на максимально високий коефіцієнт. Якщо питання «Куди ставити?!» для вас актуальне, ставте в російськомовних конторах, дозволених Роскомнаглядом.

Я склав огляд трьох таких закладів, в яких у початківців гравців немає проблем з виплатами.

1) 1Xstavka

1ХСтавкаБукмекерська контора «1Х» відкрилася в 2007 році. Всього за кілька років компанія новачка грального ринку перетворилася на лідера. Продумана маркетингова політика, відкритість, курс на клієнтський сервіс – всі ці фактори працювали на популярність контори. Установа одне з перших стало працювати за новими правилами, введеним в РФ в 2014 році для онлайн-контор.

Сайт компанії 1Xstavka має лаконічний вигляд, зручну навігацію і відмінний функціонал. Сторінки не зависають, потрібні вікна відкриваються за миті, знайти конкретну спортивну подію в лінії не становить праці. Коефіцієнти в конторі цілком прийнятні, розпис (особливо на топові матчі) – обширна. Завжди багато ставок в режимі «лайв».

Новим гравцям контори належить бонус у розмірі 2000 рублів. Правда, цю суму треба ще відіграти. Є мобільна версія сайту. А якщо хочете ставити в «будках» (наземних пунктах прийому ставок) – ласкаво просимо. Оскільки компанія працює цілком законно, гравці платять з виграшів податок.

2) Ліга Ставок

Ліга СтавокУ контори близько 500 клубів (пунктів прийому) в 120 містах РФ. «Ліга Ставок» позиціонує себе як «Першу Міжнародну Букмекерську Компанію» в . Фірма має офіційну ліцензію від податкової служби і складається у СРО букмекерів.

Крім прийому ставок, компанія займається спонсорською та благодійною діяльністю. «Ліга Ставок» підтримує російський спорт: основний акцент у лінії робиться на РФПЛ і інші вітчизняні чемпіонати.

3) Фонбет

ФонбетНайстаріша букмекерська компанія в . Крім основної діяльності, періодично займається розсилкою прогнозів на електронні скриньки гравців. Вірити чи не вірити таким прогнозами – особиста справа кожного.

Фонбет поважають і люблять як гравці зі стажем, так і новачки. Біля контори власний аналітичний відділ, завжди цікаві ставки на статистику і багатющий в Рунеті тоталізатор.

Таблиця допоможе порівняти контори за основними показниками:

Критерії порівняння 1Хставка Ліга Ставок Фонбет
1 Коефіцієнти Середні і високі Помірні Помірні
2 Лінія Обширна Середня Середня
3 Бонуси Немає
4 Інші особливості Офіційна ліцензія Входить в СРО букмекерів Є унікальний за популярністю футбольний тоталізатор

6. Як визначити точність безкоштовного прогнозу від професіоналів – 5 практичних порад

Кращий показник точності прогнозистів – дистанція. Якщо через 3 місяці після початку розсилки ви все ще плюсі, значить, «хороші чоботи, треба брати».

Визначити рівень професіоналізму каппера до розсилки – завдання складніше. Але є кілька порад, які допоможуть вам в цьому.

Порада 1. Аналізуйте минулі прогнози

Рада очевидний, але нехтувати ним не можна. Подивіться, за рахунок чого каппер має плюс. Можливо, його успішність забезпечили кілька великих ставок в минулому, а інші прогнози – на рівні вгадав/не вгадав.

Порада 2. Вибирайте прогнози знайомих подій

Про це я вже говорив – сунутися в екзотичні ліги, в яких ви нічого не тямите, не найкраща ідея.

Не варто покладатися на дешеві прийоми платних прогнозистів: якщо типстер стверджує, що у нього і тільки у нього інсайдерська інформація про «договорняки», сміливо проходьте мимо. Чоловік, який дійсно володіє достовірною інформацією про таких матчах, навряд чи буде нею ділитися.

Порада 3. Переглядайте відгуки користувачів

Завжди корисно дізнатися, що думають про те чи іншому прогнозисте (або на сайті) рядові гравці. Але будьте обережні – занадто нав'язливі поради купити розсилку у такого-то каппера можуть виявитися прихованою рекламою.

Порада 4. Вибирайте прогнози з аналізом

Прогнози з детальним аналізом вселяють довіру. Але будь-які аналітичні викладки повинні бути підкріплені результатом. До речі, один з найвідоміших плюсових капперов Рунета, надсилає прогнози взагалі, без всякого аналізу. Це не заважає передплатникам стабільно множити свій банк.

Порада 5. Отримуйте найсвіжішу інформацію про події при виборі прогнозів

В кінцевому результаті у виграші залишаються ті гравці, які, протестувавши платні прогнози, починають жити своїм розумом. Сліпе слідування за «гуру» не гарантує постійного прибутку. Навіть професійні гравці час від часу зливають банк і відкрито визнають вірогідність такого розкладу, якщо вони, звичайно, до кінця чесні зі своїми клієнтами.

Дивіться цікавий ролик, в якому коментатор Володимир Стогніенко розповідає, як правильно ставити на англійський футбол.

7. Висновок

Підведемо підсумки. Прогнози на футбол – відмінна можливість додаткового заробітку, якщо підійти до цієї справи серйозно і грунтовно. Однак ставки – це інвестиції з високим ризиком. Далеко не кожному вдається зберегти в грі тверезість і розумний підхід.

Питання до читачів

чи Вдається вам самим робити успішні футбольні прогнози? І яким прогнозами довіряєте ви?

Журнал бажає вам прибуткових ставок і точних прогнозів! Будемо вдячні за зворотній зв'язок – коментарі, оцінки, лайки в соцмережах і приклади особистого досвіду. До нових зустрічей!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Прогнози на футбол — 5 кроків як і де купити прогноз від професіоналів + рейтинг букмекерів