Ставки на хокей — як зробити прогноз за 5 кроків + огляд ТОП-3 букмекерських контор

Як робити ставки на КХЛ, використовуючи статистику матчів? Які стратегії використовуються в прогнозах на хокей? Де робити ставки на хокей?

У люблять і цінують хокей. За часів СРСР цей спорт по масовості та популярності не поступався футболу. Хокей і зараз популярний, незважаючи на те, що сьогоднішня національна збірна набагато рідше святкує перемоги на великих турнірах, ніж у радянський час.

Тим не менш, хокейних уболівальників і знавців цього виду спорту в РФ, як і раніше вистачає. Люди ходять на стадіони, стежать за матчами КХЛ і НХЛ по ТБ і через інтернет. Є й ті, хто ставить у букмекерських конторах виключно на хокей і робить на цьому гроші.

Про те, як заробляти на таких ставках і в чому їх специфіка, я, Денис Кудерин, автор і експерт журналу , розповім в новій публікації.

В кінці вас чекають поради щодо вибору надійної букмекерської контори для хокейних ставок.

Ставки на хокей

Зміст
  1. У чому особливості ставок на хокей
  2. Які бувають види ставок на хокей – ТОП-7 основних видів
  3. Як зробити прогноз на хокей – покрокова інструкція для новачків
  4. Де робити ставки на хокей – огляд ТОП-3 букмекерських контор
  5. Як вибрати букмекерську контору – 5 корисних порад
  6. Висновок

1. В чому особливості ставок на хокей

Хокей – видовищний і динамічний вид спорту. На відміну від футболу тут забивають набагато більше голів (шайб), а перевагу по ходу матчу в 1-2 шайби ще не гарантує команді перемоги в поєдинку.

При цьому розійтися миром, зігравши в нічию, в хокеї не вийде. Якщо в основний час переможця не виявлено, проводиться серія булітів – післяматчевих пенальті. Хокеїсти грають до переможного кінця, поки одна з команд не помилиться.

Нічия в основний час оцінюється тут набагато дорожче, ніж у футболі. Набагато складніше вгадати в хокеї точний рахунок, хоча деякі гандикаперы отримують прибуток і на цьому виді ставок.

Ще тут ставлять на результати періодів, кількість вилучень, загальна штрафний час команди. Як і в ставках на футбол, серед «хокейних» професійних гандикаперов популярні ставки на статистику. Гравцям в букмекерських конторах допомагають кібери – спеціальні програми, які займаються обчисленням ймовірностей.

Хокей як не можна краще підходить для ставок у режимі «лайв», тобто по ходу матчу. Події розвиваються настільки стрімко, що тільки досвідчені гандикаперы встигають оцінити перспективність того чи іншого результату і зробити ставку, поки коефіцієнти перебувають на максимальному рівні.

А ще хокей менше інших видів спорту прихильний до букмекерських фаворитів, на яких так люблять ставити новачки. «Верняки» і «залізобетонні» ставки грають у хокей далеко не завжди.

За спостереженнями професійних гандикаперов, тут найнижчий рівень прохідності кэфов від 1.5 і нижче. Це означає, що ставити на андердогов (аутсайдерів) в хокеї вигідніше в довгостроковій перспективі.

Перерахуємо всі особливості та переваги хокейних ставок:

  • різноманітний вибір ринків на кожен матч;
  • більше кількість міжнародних і внутрішніх турнірів, в яких часто зустрічаються нерівні за рейтингом команди (а значить, є шанс отримати прибуток на ставках проти фаворитів);
  • це один з найбільш непередбачуваних видів спорту, що загрожує помилками в букмекерській лінії (а кожна помилка «бука»   потенційна прибуток гравця);
  • навіть аутсайдери «з дна турнірної таблиці в принципових поєдинках час від часу перемагають лідерів;
  • розроблено безліч стратегій ставок на хокей, особливо на ігри Національної Хокейної Ліги.

Є й мінуси. Оскільки не у всіх БК цей вид спорту в пріоритеті, буки виставляють на хокей невисокі ліміти на суму ставки, що для професійних гандикаперов означає втрату прибутків.

І якщо знайти ТВ-трансляцію навіть другорядних футбольних турнірів не складає труднощів, то хокейні поєдинки НХЛ або європейських чемпіонатів доведеться шукати в інтернеті, а це означає затримку передачі і незручності для гри в «лайв».

Як і у футбольні поєдинки, на хокей можна ставити по чужих прогнозами. В інтернеті десятки ресурсів, на яких публікують свої прогнози як аматори, так і професійні бетторы.

Знову ж таки, платна підписка ще не гарантує якості: шахраїв і дилетантів, які видають себе за профі, повно в будь-якій галузі ставочного бізнесу.

Читайте оглядову статтю по темі ставок – Ставки на спорт онлайн».

2. Які бувають види ставок на хокей – ТОП-7 основних видів

Видів ставок на хокей – десятки. Розпис на поєдинки НХЛ і КХЛ включає безліч ринків, у тому числі   ставки на статистику і індивідуальні тотали (скільки очок набере той чи інший гравець).

Але для початку достатньо знати 7 основних видів хокейних ставок.

1 Вид. Ставки на результат

Як і в інших видах спорту, в хокеї ставки на результат – найпопулярніші. Якщо ставите на основний час, то у вашому розпорядженні – 3 результату, якщо враховуються овертайми і буліти, але ніяких нічиїх, природно, немає. Але не забувайте, що буліти – це свого роду лотерея, в якій далеко не завжди перемагає найсильніший.

Приклад

В одному з недавніх сезонів НХЛ «Нью-Джерсі Девілс» програли 13 поспіль булітних серій. При цьому в основний час команда вигравала зі звичайною частотою.

Враховуйте також, що наявність зірок у команді ще не гарантує обов'язкового успіху. У футболі один гравець з лідерськими якостями здатний повністю зробити гру і вирішити її результат. Згадайте Суареса із збірною Уругваю, Гарета Бейла (Уельс) або того ж Марадону.

У хокеї важливіше трійки нападу, ніж окремі гравці, до того ж склади на льоду постійно змінюються. Крім того, видалення у футболі не так сильно послаблює команду, як в хокеї.

Ще один важливий фактор – хороший голкіпер. В хокеї воротар дійсно половина команди, від його форми – фізичної та ігрової безпосередньо залежить доля поєдинку.

Адже в хокеї по воротах б'ють набагато частіше, ніж у футболі. Гра воротаря (як вдале, так і невдале) здатна вбити продуманий і вивірений прогноз.

Хокейний воротар за роботою

І ще один нюанс, про який забувають новачки. В хокеї відмінний від футболу принцип нарахування очок, так що гравцям БК обов'язково потрібно враховувати турнірні розклади. Ближче до кінця сезону буває так, що конкретну команду цілком влаштовує нічия в основний час і не лякає поразка в серії булітів.

Вигляд 2. Ставки на тотал

Ставки на тотал відповідають на питання «скільки?» Скільки шайб буде забито у грі обома командами або одного з них. Тотал ставлять або на основний час, або на конкретний період.

Є й індивідуальні тотали. Приклад: скільки шайб закине в грі «Вашингтон Кепіталс» — «Торонто» Олександр Овечкін.

Вигляд 3. Ставки на фору

Форами користуються в основному досвідчені гравці. Суть таких ставок в тому, що до кінцевого результату гри додається заздалегідь відома кількість шайб. Якщо ставите на аутсайдера, це буде плюсова фора (+1.5 + 2.5), якщо на фаворита – мінусова.

Приклад

У грі Сибір-ЦСКА фаворитом виступають армійці. Але фактор домашнього поля дозволяє сподіватися на перемогу сибіряків. Ставимо фору +2.5 на Сибір.

Гра закінчується з рахунком 3:5 на користь столичного клубу. Але наша ставка, тим не менш, грає, оскільки 3+5=5.5, а це більше, ніж рівно 5. Отримуємо виграш згідно коефіцієнту.

Фори бувають половинчастими і цілочисельними. У другому випадку у гравця є страховка – якщо його команда програє чи виграє з різницею, що дорівнює форе, буде повернення.

Вигляд 4. Довгострокові ставки

Ставки на переможця турніру задовго до його закінчення. У зарубіжних БК такі ставки називають «ф'ючерсами» (від англ. – майбутнє). Це ставка для самих терплячих гравців, які вміють прораховувати ймовірності не тільки окремо взятої гри, але і розклади на весь сезон.

Довгострокові ставки на переможця Кубка Стенлі (НХЛ), Кубка Гагаріна (КХЛ), Чемпіонату Світу, Евротура і т. д.

Приклад

У свій час я вів листування з професійним гандикапером (правда, футбольним), який на початку російського чемпіонату поставив 3 млн рублів на перемогу ЦСКА в турнірі і виграв в підсумку 9 млн. Ось вам приклад високоризикової і в підсумку максимально прибуткової інвестиції.

Вигляд 5. Подвійний результат

Ставка зі страховкою – на перемогу або нічию проти нічиєї. У конторах такі ставки виглядають як 1Х (перемога або нічия першої команди), 2Х (перемога або нічия другий), 12 (проти нічийного результату).

Вигляд 6. Перемога з урахуванням булітів

Ще одна ставка зі страховкою – перемога команди з урахуванням булітів. В різних конторах такі ставки позначаються по-різному.

Вигляд 7. Азіатський гандикап

Майже те ж саме, що ставки на фору, але з половинками і четвертинками. Це найскладніший для розрахунків вид ставок – азіатськими формами користуються в основному досвідчені гравці. По суті, це ставка відразу на 2 результату, при цьому сума поділяється на 2 рівні половини. Таким чином, ви виграєте (або програєте) або половину суми, або всю цілком.

В таблиці основні види ставок, їх зміст і позначення в БК представлені в наочному вигляді:

Види ставок Зміст Позначення в БК
1 Вихід Ставки на перемогу однієї з команд або нічию П1, П2, Х
2 Тотал Скільки шайб буде забито ТБ (4.5) – більше 4,5 шайб, ТМ (4.5)
3 Фора До кінцевого результату матчу додається величина фори Ф1 (-2.5) – ставка з форою на фаворита, Ф2 (+2.5) – на аутсайдера
4 Довгострокові ставки Ставки на переможця турніру «Динамо»   переможець Кубка Гагаріна
5 Подвійний результат Ставки зі страховкою на перемогу і нічию одночасно 1Х, 2Х
6 Перемога по буллітам Результат з урахуванням овертаймів і булітів Перемога матчі К1 або К2
7 Азіатський гандикап Ставка на четвертні фори Ф1 (-2.25), Ф2 (+2.25)

См. «Стратегії ставок на спорт».

3. Як зробити прогноз на хокей – покрокова інструкція для новачків

Переходимо до практики – робимо ставку на хокей в букмекерській конторі.

Якщо ви ніколи раніше не ставили на спорт – ось вам покрокова інструкція.

Крок 1. Вибираємо букмекерську контору

Від вибору контори залежить доля ваших майбутніх виграшів. БК повинна бути надійною, комфортною, ліцензованої і доступною.

Вибираючи «бука», звертайте увагу на наступні критерії:

  1. Платоспроможність. Перевірити цей показник складно, поки не почнеш грати. Орієнтуйтеся в першу чергу на відгуки реальних гравців – ви знайдете їх на тематичних сайтах і форумах. Після реєстрації і перших ставок спробуйте вивести прибуток. Якщо це відбувається швидко, значить, контора щонайменше, піклується про свою репутацію.
  2. Тривалість роботи контори на ринку. Для російських БК 10 років – цілком пристойний термін. Деякі зарубіжні компанії приймають ставки вже 30, 40 і навіть 100 років.
  3. Наявність ліцензії. При цьому значення має не ліцензія взагалі, а видана ФНС . Закладу без дозволу російського періодично блокуються Роскомнаглядом – грати в таких конторах ніхто не забороняє, але у випадку спірних ситуацій довести свою правоту буде складніше. Бажано також, щоб БК полягала в СРО букмекерів.
  4. Коефіцієнти. Чим вони вище, тим краще.

Якщо ви прихильник живого спілкування з операторами, які приймають ставки (як правило, це миловидні дівчата) та іншими гравцями, ставте в «наземних» офісах. Але набагато зручніше і безпечніше ставити через інтернет. При цьому всі поважаючі себе БК мають мобільний додаток для цілодобового доступу до гри.

Крок 2. Порівнюємо коефіцієнти і вибираємо подія

Досвідчені гравці роблять ставки у декількох конторах, вибираючи найбільш вигідні коефіцієнти. Новачки іноді вважають, що різниця в сотих або навіть десятих частках – непринципова, лише б ставка зіграла. Профі знають, що на довгій дистанції така різниця приносить тисячі рублів прибутку.

Крок 3. Аналізуємо інформацію про суперників

Аналіз інформації обов'язковий при складанні прогнозу. Ставити по інтуїції (гравці кажуть, «по чуйке») – згубна практика для новачка.

Грамотний аналіз включає:

  • статистичні дослідження;
  • вивчення ігрової та фізичної форми команд, факторів втоми і мотивації;
  • аналіз турнірного становища.

На великих міжнародних турнірах значення має фактор очного протистояння суперників. В хокеї склалися стійкі групи приблизно рівних команд, які вдало діють проти одних збірних і програють іншим. Приміром, Росія добре грає з канадцями і погано з чехами, фіни зазвичай програють шведам і т. д.

Крок 4. Визначаємося з бюджетом і робимо ставку

Новачкам варто вибрати фінансову стратегію «флет»   однакові суми на всі ставки. Професіонали враховують ймовірності при визначенні суми ставки.

Врахуйте, що коефіцієнти на фаворитів мають звичай «просідати» ближче до початку матчу, а на андердогов – навпаки.

Крок 5. Чекаємо результатів матчу і забираємо виграш

Ставки зроблено, залишилося лише дочекатися закінчення матчу. Якщо ви – людина з нестійкою психікою, краще не дивіться гру по ТБ, інакше виникне спокуса зробити страхувальну ставку в «лайв» при несприятливому розкладі і в кінцевому підсумку програти ще більше.

Чекаємо результатів матчу

Профі, звичайно, дивляться кожен матч. Але роблять це не заради азарту, а з метою аналізу можливих помилок.

Читайте інші статті на тему прибуткових ставок – «Прогнози на футбол» та «Прогнози на спорт».

4. Де робити ставки на хокей – огляд ТОП-3 букмекерських контор

Щоб полегшити нашим читачам вибір букмекера, ми зробили огляд трьох найбільш надійних російськомовних контор, працюючих за офіційною ліцензією.

Порівнюйте коефіцієнти, умови гри і робіть ставки.

1) 1Xstavka

1XstavkaБК 1Xstavka працює за офіційною ліцензією і полягає в саморегулівній організації букмекерів. Свою місію компанія бачить у розвитку цивілізованого букмекерського бізнесу в і підтримки вітчизняного спорту. Це найбільш інноваційна БК в країні, пропонує гравцям якісно новий рівень сервісу.

У щоденній лінії контори – сотні різноманітних подій зі світу спорту, включаючи хокейні поєдинки КХЛ, НХЛ і європейських чемпіонатів. Доступні ставки на молодіжні чемпіонати і довгострокові ставки на майбутні хокейні турніри.

Кожному знову зареєстрованому гравцеві належить бонус у розмірі 2000 рублів. Правда, ці гроші потрібно ще відіграти, зробивши кілька успішних ставок. В конторі найбільша серед російськомовних букмекерів лінія «лайв» і цілодобова підтримка гравців по телефону і в інтерактивному чаті.

Безліч способів поповнення рахунку і не меншу кількість варіантів виведення коштів. Для реєстрації в конторі потрібно відвідати один з офісів компанії, маючи при собі паспорт.

2) Winline

WinlineНа сайті «Рейтинг Букмекерів» — це самий популярний і авторитетний гандикаперский ресурс в Рунеті – букмекерській конторі «Винлайн» виставлений найвищий рейтинг – 5 зірочок. Це відносно молода компанія, заснована в 2009 році.

Свою популярність БК завоювала з допомогою грамотної маркетингової політики і привабливих бонусних пропозицій для нових гравців. Контора славиться високим рівнем сервісу в пунктах прийому ставок і своїми регулярними піар-акціями. Для новачків доступна гра на віртуальні гроші – опція допоможе неофітам розібратися в механізмах і правила роботи букмекерської контори.

3) Ліга ставок

Ліга Ставок«Ліга Ставок»   контора з офіційною ліцензією ФНС, лауреат національної премії «Спорт і Росія» та «Премії Рунета» в номінації «Здоров'я, розваги, відпочинок». Компанія однією з перших в РФ стала приймати ставки через ЦУПИС – центр управління прийому інтерактивних ставок. Це означає, що контора працює в повній відповідності із законодавством аж до вирахування податків з прибутку гравців.

Президент компанії Олег Журавський за сумісництвом – голова першої в РФ саморегулівної організації букмекерів.

На тему заробітку на ставках на сайті є докладна стаття.

5. Як вибрати букмекерську контору – 5 корисних порад

І ще декілька порад з вибору букмекерської контори.

Слідуйте їм, і ваша гра стане більш безпечною і прибутковою.

Порада 1. Ознайомтеся з рейтингами букмекерських контор

Я вже говорив про ресурс «Рейтинг Букмекерів». Якщо обрана вами контора входить в топ цього сайту, це великий плюс на користь надійності закладу.

Проте надійність не завжди означає високі прибутки. Якщо коефіцієнти низькі, то швидкість виведення коштів і привітність служби підтримки не покриють ваших витрат на маржу контори.

Порада 2. Зверніть увагу на рік підстави і місце видачі ліцензії контори

Чим досвідченіше контора, тим краще. Старожили букмекерського бізнесу в РФ почали свою роботу в 90-х роках. Це перше покоління букмекерів в країні, проте до наших днів «дожили» лише кілька компаній з тієї славної когорти. Тепер в цих конторах ставлять гравці зі стажем і професіонали.

Про ліцензію я теж вже казав – вона повинна бути видана в , а не на Антильських островах або в Коста-Ріці.

Порада 3. Оціните зручність користування сайтом

Комфортний сайт відіграє важливу роль у психологічному настрої гравця. Є сайти, які довго вантажаться, повільно відкривають сторінки і періодично підвисають. У «живій» грі такі дрібниці запросто можуть позбавити вас прибутку: зробите ставку по одному коефіцієнту, а виявиться, що він уже змінився.

Порада 4. Вивчіть механізм введення-виведення коштів

Поважають себе виводять кошти миттєво. Особисто я завжди ставив лише в тих букмекерських закладах, в яких не потрібно чекати висновку 24-72 години. Звичайно, чим більше сума, тим важче її отримати.

У деяких конторах для ідентифікації гравця вводяться додаткові правила. Вас попросять надіслати скан паспорта, доказ прописки, фото з паспортом в руці і мало не довідку з ЖКГ про оплату квартири.

Порада 5. Поцікавтеся якістю технічної підтримки

Адекватність і швидкодію техпідтримки – найважливіший показник відношення контори до гравців. Чим швидше і зрозуміліше вам відповідають, тим більше шансів, що у спірних ситуаціях рішення адміністрації буде справедливим.

Але пам'ятайте: немає такої контори, якою б подобалися плюсові та успішні гравці. Якщо вам вдається регулярно бити букмекера на великі суми, будьте готові до зниження лімітів на ставки, а то й до блокуванням.

Подивіться цікавий ролик на тему хокейних ставок.

6. Висновок

Давайте підведемо підсумки. Ставки на хокей – перспективний спосіб заробітку, якщо ви, звичайно, розбираєтеся в цьому виді спорту і одночасно розумієте механізми роботи букмекера.

Питання до читачів

Які ставки на хокей ви вважаєте найбільш перспективними і чому?

Журнал бажає вам вдалих прогнозів і великих виграшів! Чекаємо коментарів, відповідей, порад і лайків в соцмережах. До нових зустрічей!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Ставки на хокей — як зробити прогноз за 5 кроків + огляд ТОП-3 букмекерських контор