Стратегії ставок на спорт — 5 кроків як підібрати стратегію з мінімальним ризиком + 5 рад по заробітку на ставках з використанням фінансових стратегій

чи Існують безпрограшні стратегії ставок на спорт? Як підібрати прибуткову стратегію ставок з мінімальним ризиком? Де застосувати фінансову стратегію ставок на спорт?

Журнал вітає своїх читачів! На зв'язку Денис Кудерин.

Ми продовжуємо тему прибуткової гри в букмекерських конторах. У новій статті ми поговоримо про стратегії ставок. Дочитавшие до кінця зрозуміють одну важливу річ – якими б привабливими не були стратегії в теорії, головний показник їх успішність оцінюється тільки практикою.

Бездумно копіювати чужі рецепти – нерозумно і недоцільно. Мета публікації – навчити гравців жити своїм розумом, послідовно і поступово рухаючись до заповітної мети.

А самих терплячих читачів чекають поради, як зробити гру по стратегії максимально безпечної і прибутковою.

Стратегії ставок на спорт

Зміст
  1. Варто користуватися стратегіями ставок на спорт
  2. Які бувають стратегії ставок на спорт – 6 популярних стратегій
  3. Як підібрати стратегію ставок на спорт з мінімальним ризиком – 5 простих кроків
  4. Де застосувати стратегію ставок на спорт – огляд ТОП-3 букмекерських контор
  5. Як заробити на ставках на спорт з використанням фінансових стратегій – 5 дієвих порад
  6. Висновок

1. Варто користуватися стратегіями ставок на спорт

У всіх, хто робить ставки на спорт, є своя стратегія. Навіть якщо гравець не намагається її сформулювати або як визначити, вона все одно є. Будь гандикапер (професійний гравець в букмекерській конторі) робить ставки на підставі минулого досвіду. Тобто ставить не бездумно, а у відповідності зі своїми уявленнями про грамотної гри.

Бувають, звичайно, чудики, які ставлять заради ставки. Їм неважливо, програє їх ставка або виграє, їх цікавить сам процес. Сподіваюся, серед наших читачів немає лудоманів (залежних від гри). Розумні люди ставлять не заради гри, а заради заробітку.

Саме з такої точки зору ми розглядатимемо стратегії ставок. Коли завдання гандикапера – не вгадати результат конкретного спортивного змагання, а зробити прибуткову інвестицію, змінюється сам підхід до ставок. Він стає більш продуманим, тверезим і ефективним.

Отже, перше питання – чи варто взагалі користуватися стратегіями ставок? Відповідь – дивлячись, якими. Відкрию секрет – більшість найпопулярніших ігрових і фінансових стратегій працюють не на користь гравців, а на користь власників букмекерського бізнесу.

Стратегія створює ілюзію цілеспрямованої і послідовної гри. Вона дозволяє грамотно розподіляти фінанси, робити менше імпульсивних ставок. Мінус лише в тому, що на дистанції вона не дає відчутного прибутку. Ось чому букмекери вітають популярні стратегії і навіть рекламують їх на своїх сайтах.

Так що для початку варто звільнитися від головної ілюзії. Запам'ятайте: універсальної ігрової стратегії, яка дозволить вам стати суперуспішним гандикапером, не існує. Особливо небезпечні прогресивні стратегії і ті, які у всіх на слуху.

Як же бути? Жити своїм розумом. Тільки ті гандикаперы, які шляхом проб і помилок приходять до створення власних авторських методик, опиняються в кінцевому рахунку в плюсі.

Але це не означає, що всі існуючі популярні стратегії – шлак. Їх обов'язково треба вивчати, перевіряти і при необхідності використовувати. Хоча б тому, що деякі з них допомагають зрозуміти математичні закони беттінг (ставочного бізнесу) і розробити на їх основі свої власні унікальні методики.

Приклад вдалої стратегії

Чоловік з собакою заходить в бар і укладає з відвідувачами парі, що його собака зараз заговорить людським голосом. Собака мовчить, чоловік розплачується і йде під оглушливий регіт завсідників.

На вулиці мужик лає пса:

  З-за тебе я програв купу грошей! Чому ти не заговорив?

  Ти дурень,   відповідає пес,   треба мислити стратегічно. Уяви, скільки грошей ми загребем завтра!

Є 3 типи стратегій:

  • ігрові;
  • фінансові;
  • комбіновані.

Багато хто з них прийшли в букмекерський бізнес зі світу казино. Деяким стратегіям вже сотні років, але їх продовжують просувати на заангажованих букмекерських сайтах і форумах.

Букмекери використовують у своїх інтересах властиву багатьом гравцям ідеалізацію процесу ставок. Для гравця заманливо грати по стратегії, до того ж, має якесь хитромудре псевдонаукове назву.

Такий підхід виглядає солідним в очах новачків. Але по суті, всі ці розрекламовані стратегії – елегантний «розлучення» недосвідчених гравців на гроші. Будьте розумнішими – не піддавайтеся на виверти букмекерів.

найвідоміші стратегії ми розглянемо в наступному розділі. Як говориться – ворога треба знати в обличчя.

Ще один тип класифікації гравців по стратегічним пристрастям – поділ на прогнозистів і математиків. Перші враховують тільки ігрові та спортивні фактори, аналізують статистику, фізичну форму гравців, шукають «інсайдерську інформацію.

Друге всі ці відомості не цікавлять. Вони орієнтуються на коефіцієнти. Якщо вони бачать, що букмекер занадто завищив ймовірність тієї чи іншої події, вони обов'язково цим користуються і отримують від таких ставок прибуток в довгостроковій перспективі.

Професійні гандикаперы знають, що головне правило успіху – відмова від популярних стратегій і ставок на масові ринки. Громадська думка істотно впливає на коефіцієнти і розподіл грошових потоків. Пам'ятайте, що 95-98% гравців БК грають в мінус. Хочете йти за натовпом і ставити, як всі? Тоді готуйтеся до збитків.

Закони Мерфі для ставок

Найкраща стратегія – це та, яка після 500 ставок дає 0% прибутку, оскільки всі інші дадуть і того менше.

Стратегія залишається прибутковою і перспективною до тих пір, поки ви не почнете робити по ній ставки.

Потрібні стратегії ставок на спорт

І все ж стратегічне мислення – це основа для майбутніх перемог. Так що ставити по стратегії вам ніхто не забороняє. Інша справа, що стратегія повинна бути авторською і розробленої на основі особистого досвіду.

Корисна посилання по темі – «Ставки на спорт онлайн».

2. Які бувають стратегії ставок на спорт – 6 популярних стратегій

Переходимо до практики. Як я вже говорив, стратегії бувають фінансовими та ігровими. Розглянемо найбільш популярні приклади тих і інших.

Деякі стратегії – наприклад, «Вилки» або «Наздоганяння» вважаються в теорії безпрограшними. Але пам'ятайте, що теорія і практика в букмекерському бізнесі – часто діаметрально протилежні поняття. Той же «Наздоганяння»   швидкий спосіб не тільки виграти мільйон, але і злити суму в два рази більше.

Стратегія 1. «Букмекерська вилка»

Дуже популярна і по своїй ідеї безпрограшна стратегія. Її суть в тому, що гравцеві потрібно знайти в різних БК і протиставити один одному такі ставки, які принесуть прибуток незалежно від їх результату.

Приклад

Проходить гра баскетбольного чемпіонату НБА між «Ред Буллс» і «Мемфісом». В конторі «Ікс» коефіцієнт на перемогу «биків» 2.30, в конторі «Ігрек» ставки на «Мемфіс» оцінюються в 2.20. Поставивши на обидва цих результату, ви в будь-якому випадку опинитеся в плюсі.

Очевидно, що для отримання реального прибутку за такої стратегії потрібен солідний початковий банк, інакше доходи будуть мінімальними.

І ще один істотний мінус цієї «безпрограшної» стратегії. Виделки (вони ж – арбітражні ставки) не вітаються букмекерами. Якщо якогось гравця запідозрять у використанні вилок, йому запросто можуть порізати ліміти. А це значить, що він не зможе поставити в конторі більше певної суми, що позначиться на доходах.

Сьогодні знаходити вилки і користуватися ними стає все важче. Контори стежать один за одним і коригують лінію, якщо з'являється небезпека арбітражних ставок.

Як правило, вилки довго не живуть – іноді у гравця, щоб зробити ставку, є лише кілька хвилин. А якщо він зробить ставку в одній конторі і не встигне в інший, ніякого сенсу в такій вилці не буде.

найприкріше, це коли ставку приймають, але після закінчення матчу букмекер заявляє, що в коефіцієнтах «була допущена помилка, тому за ставкою зроблений повернення».

Але прогрес працює не тільки на букмекерів. В мережі є онлайн-калькулятори вилок, а також сайти, які автоматично відслідковують арбітражні ситуації і видають результати «в прямому ефірі». Такі сервіси в основному платні, так що будьте готові до додаткових витрат.

Стратегія 2. «Наздоганяння»

Ще одна теоретично безпрограшна стратегія. І одночасно найбільш небезпечна для гравця. У цій стратегії безліч різновидів. Але головна риса одна – прогресивне зміна суми ставок в залежності від результату попередньої гри.

тобто ми збільшуємо ставку до тих пір, поки не повернемо всі гроші з відсотками. Найпростіший варіант – послідовне подвоєння суми. Спочатку 1 долар, якщо програємо — 2, потім 4 і так далі, поки ставка не зіграє.

Гравцям, які використовують прогресивні стратегії, варто пам'ятати східну притчу про падишаха і мудреця. Один мудрець попросив у монарха таку плату за свою допомогу: на першу клітку шахівниці він попросив покласти 1 пшеничне зерно, на другу – 2 зернини, на третю – 4 і т. д. тобто на кожній наступній клітці кількість збільшується в 2 рази.

Падишах подумав: «клітин всього 64 штуки, немає проблем». Проте навіть не дійшовши до половини клітин, правитель зрозумів, що для виконання угоди не вистачить всього зернового запасу його країни.

Так і «догонщики» повинні пам'ятати, що рано чи пізно у них не вистачить грошей на чергову ітерацію.

Наведу хрестоматійний приклад, яким лякають всіх новачків:

В одному з сезонів іспанської Прімери «Алавес» не грав внічию 29 турів поспіль. Рекордна кількість для будь-якого чемпіонату. В цей же час по всій Європі прокотилася хвиля загадкових самогубств. Імовірно ці люди намагалися «наздогнати» нічию і розорилися.

Стратегія 3. «Мартінгейл»

Різновид прогресивної стратегії, при якій сума ставки після програшу подвоюється, а після виграшу – повертається до початкової. Коефіцієнт, за яким ви ставите, повинен бути більше 2.

Проблема цієї стратегії та ж, що і у «догона»   невідомо, чи вистачить грошей у гравця і лімітів в букмекерській конторі на необхідну кількість ітерацій.

Стратегія 4. «д'аламбер»

Спочатку стратегія була розроблена для рулетки, її друга назва – «Піраміда». Тут при програші розмір ставки збільшується на 1 умовну одиницю, а виграш – на 1 одиницю зменшується. Розмір цієї одиниці ви встановлюєте самі   $10 або якщо хочете $100.

Знову ж таки, за «д'аламберу» краще грати на високі коефіцієнти. Стратегія менш ризикована, ніж звичайний «наздоганяння», але в довгостроковій перспективі теж веде до збитків.

Стратегія 5. «Оскар Грайнд»

Ще одна стратегія, яка прийшла з казино. Цей типовий приклад позитивної прогресії. Концепція полягає в тому, що виграші і програші йдуть періодами. Ставки тримаються на низькому рівні в смузі програшів і збільшуються у виграшній смузі.

Використовується для ставок на приблизно рівноймовірні результати, тобто коефіцієнти повинні бути знову більше 2. Гра ділиться на сесії – послідовні ставки робляться до тих пір, поки не отримано прибуток у розмірі 1 ставки. Після першої виграної гри ставка збільшується на 1 одиницю.

Сенс в тому, щоб кожна сесія закінчувалася 1 одиницею прибутку. При необмеженій банку і часу ця стратегія принесе прибуток, але біда в тому, що передбачити кількість ставок у кожній сесії неможливо.

Стратегія 6. «Критерій Келлі»

Автор цієї стратегії Джон Келлі пропонує гравцям визначати розмір ставки залежно від ігрового банку. Тобто при програшах ставки збільшуються, при виграші – навпаки. Проблема в тому, що є ризик виникнення ситуації, коли ставка по формулі буде меншою, ніж мінімальний ліміт в БК.

При цьому гравець повинен самостійно визначати ймовірність події. А зробити це краще букмекерів з їх аналітичними відділами і дорогим програмним забезпеченням неймовірно важко.

У таблиці недоліки популярних стратегій представлені наочно:

Стратегії Мінуси
1 «Вилки» Букмекери не вітають і припиняють арбітражні ставки
2 «Наздоганяння» найнебезпечніша прогресивна стратегія, яка загрожує втратою всього банку
3 «Мартінгейл», «Оскар Грайнд», «ДАламбер» Не у всіх гравців вистачить ігрового банку для ставок за таким стратегіям
4 «Критерій Келлі» Занадто складні розрахунки

См. статті «Ставки на футбол» і «Ставки на хокей».

3. Як підібрати стратегію ставок на спорт з мінімальним ризиком – 5 простих кроків

Отже, ми з'ясували, що прогресивні фінансові стратегії пов'язані з ризиком втрати банку. Однак якщо ваша мета – виграш на короткій дистанції, то будь-яка з цих стратегій допоможе збільшити капітал. Тільки після цього треба швидко вивести гроші з контори і більше не грати.

Якщо ж ви націлені на отримання довгострокової прибутку, то стратегію доведеться розробляти самостійно. Швидше за все, це буде комбінована стратегія, заснована на аналізі майбутньої події і виборі максимально вигідних коефіцієнтів.

Спеціально для новачків – покроковий алгоритм.

Крок 1. Визначаємося з ігровим банком

Один професійний гандикапер, коли я його запитав про ігрові стратегії і хитрощі ставок на спорт, відповів мені питанням на питання – «Який у тебе ігровий банк?». Коли я сказав, який, він тільки посміхнувся. І додав: «Цього недостатньо. Треба в 10 разів більше».

Висновок: ігровий банк повинен бути великим. Більше, ніж ви думаєте. Інакше чистий прибуток від гри (професіонали називають цей показник ROI) буде нікчемною, якщо буде взагалі.

Як робити ставки на спорт

Наполягаєте, щоб я назвав конкретну суму? Ну скажімо, 100 000 рублів цілком достатньо, щоб почати серйозну гру. З часом можуть знадобитися ще більш солідні суми.

Крок 2. Вибираємо букмекерські контори

У тих, хто грає по стратегії арбітражних ставок, є акаунти в десятки зарубіжних і вітчизняних контор. Для гри по іншим стратегіям достатньо 2-3 надійних БК з високими коефіцієнтами і пристойними лімітами.

Роскомнагляд періодично блокує контори, які приймають ставки без російської ліцензії. Але самим гравцям ніхто не забороняє грати в таких закладах. Правда, якщо виникнуть проблеми з виведенням виграних грошей, домогтися справедливості буде складніше. Так що новачкам краще грати в ліцензованих БК.

Крок 3. Порівнюємо коефіцієнти букмекерів

Доходи будуть більше, якщо ставити на найвигідніший коефіцієнт. Новачкам іноді здається, що різниця в одну десяту коефіцієнта не принципова – головне, щоб ставка зіграла.

Це в корені неправильний підхід. Десяті і навіть соті частки коефіцієнтів в підсумку дають істотну перевагу. Так що не варто віддавати букмекерам прибуток, якщо є можливість не робити цього.

Крок 4. Відбираємо коефіцієнти

Після того, як ви порівняли коефіцієнти, робимо ставку. Якщо ваша стратегія – ставки на фаворитів, ставте задовго до початку змагання. Якщо ставите на аутсайдерів, робіть навпаки. «Кэфы» до початку події мають звичай просідати в залежності від величини грошових потоків та інших факторів.

Крок 5. Застосовуємо стратегію

Ставка сама по собі може зіграти, а може і не зіграти. Не прив'язуйтесь до окремих результатами, якщо ставите по стратегії. Професіонали відносяться до програшів абсолютно спокійно – вони знають, що судити про результативність гри варто тільки на дистанції.

Приклад

Популярна у просунутих гравців стратегія «Value Betting»   ставки на недооцінені букмекером події – не передбачає частих виграшів. Одна перемога на високому коефіцієнту іноді окупає 5-10 програних ставок.

См. «Прогнози на спорт».

4. Де застосувати стратегію ставок на спорт – огляд ТОП-3 букмекерських контор

Якщо ви ніколи не ставили в БК, але маєте фінансові можливості і бажання зробити це, вибирайте надійне російськомовне заклад з повноцінною ліцензією. Такі контори не блокує Роскомнадзор, а ставлення до плюсовим гравцям тут відносно лояльне.

Так що вибирайте майданчик, порівнюйте коефіцієнти і робіть ставки.

1) 1Xstavka

1XstavkaРосійська БК з офіційною ліцензією. Має членство у Саморегулівній Організації Букмекерів. Кожен новачок отримує бонус за реєстрацію в розмірі 2000 рублів. Правда, ці гроші треба буде ще відіграти. Ліміти на ставки цілком пристойні. Працює мобільна версія сайту.

Контора пропонує широку лінію ставок, високі коефіцієнти і докладну розпис на кожну гру. Величезна кількість подій для ставок у режимі «лайв». Є цікава опція – ставки на те, яка подія відбудеться першим в певний період часу футбольного матчу – кутовий, штрафний, гол, аут, видалення. І ще один важливий плюс – ввічлива, оперативна і адекватна служба підтримки.

Оскільки БК 1Xstavka працює цілком легально, з виграшів гравців стягується податок у розмірі 13%. Щоб зареєструватися в конторі, потрібно прийти з паспортом в найближчий офіс прийому ставок у вашому місті і пройти процедуру ідентифікації.

2) Марафон

Марафон«Марафон» добре відомий не тільки в РФ, але і за кордоном. Ця контора завжди славилася найвищими коефіцієнтами і самою великою лінією серед російськомовних контор. Компанія почала роботу в 1997 році. До 2009 року контора контролювала половину всього букмекерського ринку на пострадянському просторі.

БК користується величезною популярністю у гравців зі стажем і професійних гандикаперов. Відмінні риси «Марафону»   лаконічний впізнаваний дизайн, великий лайв, не менш широка лінія ставок на майбутні події, миттєві виплати виграшів і багатий тоталізатор.

3) Winline

WinlineВідносно молода компанія, заснована в 2009 році. Завдяки агресивній і дорогої рекламної компанії швидко знайшла популярність – в основному серед молодіжної аудиторії. Контора працює за офіційною ліцензією, тому блокування Роскомнадзора їй не загрожують.

З інших плюсів – відеотрансляції футболу, хокею, баскетболу, тенісу та інших спортивних змагань, графічні трансляції, цілодобова служба підтримки.

Додаткова інформація по темі ставок – у статті «Прогнози на футбол».

5. Як заробити на ставках на спорт з використанням фінансових стратегій – 5 дієвих порад

Кілька універсальних порад для новачків.

Слідуйте їм, і ваші ризики мінімізуються, а доходи зростуть.

Порада 1. Виділяйте на стартовий банк достатню суму

Про це я вже говорив – гра стратегії вимагає солідного капіталу. Особливо якщо ця стратегія – математична. Буде прикро, якщо в розпал гри ви виявите, що банк спорожнів, і вам не на що зробити наступну ітерацію.

Порада 2. Використовуйте стратегію ставок на знайомих видах спорту

Не лізьте в ті види спорту, в яких не розбираєтеся. Наприклад, існує маса ігрових стратегій на теніс. Але якщо ви не знаєте нічого про рейтингу тенісистів, різниці у видах покриття корту, правила гри, то небезпека зробити прикрий промах зростає багаторазово.

Порада 3. Не міняйте стратегію

Стратегію, як і коней на переправі не міняють у ході гри. Протестуйте до кінця, потім вирішуйте. Терпіння і послідовність – якості професійного гандикапера. Профі не впадають в паніку, навіть якщо потрапляють в тривалу смугу невдач. На мові беттінг така смуга називається «просадка», без неї не обходиться жодна тривала гра.

Порада 4. Грайте в надійних букмекерських конторах

Надійність і легальність – ось основні критерії, за якими новачкам слід відбирати БК для гри. Зараз на законних підставах в Рунеті діють в основному російськомовні контори. Так що вам пряма дорога до них. Станете профі, будете грати в зарубіжних БК, якщо виникне таке бажання.

Порада 5. Контролюйте емоції

Якщо ви дуже емоційна людина, то букмекерські ставки – це не ваш бізнес. Гра, яка ведеться на емоціях, загрожує швидким зливом банку. Статистика свідчить, що близько 20% гравців БК – закоренілі ігромани. Вони не зупиняються навіть при великих програш і виграш. Така поведінка – хвороба, яку потрібно лікувати.

Досвідчені гандикаперы однаково спокійні за будь-яких ігрових обставинах. Вони знають, що їхня стратегія працює в плюс і не звертають уваги на локальні невдачі. Для новачків стратегія стане свого роду страховкою від непродуманих і імпульсивних ставок.

Подивіться корисне відео, в якому детально розповідається про стратегії «букмекерські вилки».

На сайті є ще одна цікава стаття про заробіток на ставках.

6. Висновок

Отже, друзі, пора підвести підсумки. Стратегії ставок на спорт допомагають гравцеві робити ставки обдумано і послідовно. Однак бездумно використовувати чужий досвід гри – небезпечно і нерозумно. Створюйте свою стратегію, якщо хочете стати професіоналом.

Питання до читачів

Які аспекти стратегій, згаданих в статті, залишилися незрозумілими? Грали ви по стратегіях і якщо так, які були результати?

Журнал бажає вам фінансового благополуччя і прибуткових ставок! Будемо вдячні за коментарі, відповіді, поради і лайки в соцмережах. До нових зустрічей!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Стратегії ставок на спорт — 5 кроків як підібрати стратегію з мінімальним ризиком + 5 рад по заробітку на ставках з використанням фінансових стратегій