Ставки на футбол — як поставити на футбольний матч онлайн: 7 простих кроків + огляд ТОП-3 букмекерських контор

Що таке фора і тотал в ставках на футбол? Як поставити на футбольний матч онлайн? Які стратегії використовуються ставки на футбол?

Футбол – наймасовіший і видовищний вид спорту. Чемпіонат світу 2014 за приблизною оцінкою подивилися 3 млрд осіб. Правила гри прості, але кількість варіантів подій, які можуть трапитися в окремо взятому матчі, наближається до нескінченності.

Це як шахи, тільки без чорно-білих клітин. Виграють тут ті, хто грає не лише ногами, а й головою – в прямому і переносному сенсах. Це найбільш непередбачуваний спорт. Результат будь-якого матчу іноді вирішує один випадковий гол, один невірний рух воротаря, одна геніальна заміна в останній п'ятихвилинці.

І тим не менш, є люди, які вміють грамотно пророкувати результати футбольних поєдинків і заробляти на цьому гроші. За великим рахунком, кожен з футбольних уболівальників – трохи прогнозист.

Інша справа, що далеко не всі любителі футболу задаються питанням, як конвертувати знання, досвід та інтуїцію в гроші. Як раз про те, як це зробити, я, Денис Кудерин, автор і експерт журналу , сьогодні розповім.

Бонус для самих терплячих читачів: огляд найнадійніших на пострадянському просторі букмекерів, а також поради новачкам, як уникнути типових помилок.

Ставки на футбол

Зміст
  1. Ставки на футбол як спосіб додаткового заробітку
  2. На що можна ставити в футболі – ТОП-7 видів ставок
  3. Як поставити ставку на футбол – 7 простих кроків
  4. Де зробити ставку на футбол – огляд ТОП-3 букмекерських контор
  5. Як успішно робити ставки на футбол – 5 простих правил
  6. Висновок

1. Ставки на футбол як спосіб додаткового заробітку

Є країни і народи, для яких футбол – не просто захоплююча гра, а національна ідея і чи не релігія. Запитайте будь-яку бабусю в Італії, за кого вона хворіє, і вона не тільки докладно відповість на це питання, але ще і передбачить шанси своєї команди в поточному чемпіонаті.

В Бразилії футбол – це альфа і омега, з нього починається і ним закінчується будь-яка бесіда. Грати у футбол діти тут вчаться раніше, ніж починають ходити. Рідкісна мова президента країни обходиться без згадки про цей вид спорту.

У теж люблять футбол, хоча і не так ревно. Мільйони вболівальників стежать за внутрішнім чемпіонатом і турнірами інших країн. Є й ті, хто робить прогнози в букмекерських конторах (БК). Зустрічаються навіть такі, які на цьому стабільно заробляють. Ці люди називаються «гандикаперы»   їх трохи на душу населення, але вони точно є, і деякі з них знаю особисто.

У цій статті я розповім, як розвинути і вдосконалити свої здібності футбольного аналітика і перетворити ставки на футбол в додатковий, а можливо, і основний вид заробітку.

Перше, що слід засвоїти починаючому гравцеві в букмекерській конторі: відмінно розбиратися в футболі для складання грамотних прогнозів недостатньо. Навіть якщо ви знаєте роки народження, ріст і вага всіх запасних гравців улюбленої команди, це ще не гарантує прибутку в ставках.

Навіть видатні в минулому гравці і знамениті тренери нерідко помиляються у своїх прогнозах. Оскільки цей спорт, повторюся, самий непередбачуваний. Прибутку букмекерів у цьому виді спорту обчислюються мільярдами доларів. Особливо високі доходи в сезони проведення найбільших міжнародних турнірів – Чемпіонатів Світу, Євро, стадій плей-офф Ліги Чемпіонів.

Більшість початківців гравців БК ставлять саме на футбол. Правила цієї гри знають всі, а великі перемоги, поразки і інші події з футбольного світу широко висвітлюються в ЗМІ і інтернеті.

Сьогодні в мережі є інформація по кожному матчу не тільки вищих, але і другорядних ліг. Будь районний клуб має офіційний веб сайт, а майже кожен гравець – аккаунт на Фейсбуці, Твіттері або іншої соціальної мережі. Ставити на футбол набагато легше, ніж, припустимо на крикет або керлінг, але ця легкість – оманлива.

Додатковий заробіток на футболі

Головне правило професійного гандикапера говорить: все, що можна дізнатися про майбутній матч з відкритих джерел, вже закладено в коефіцієнти букмекерських аналітиків. Звідси робимо висновок – збір інформації про поєдинках не гарантує успіху. Ці відомості потрібно навчитися правильно інтерпретувати.

І ще один важливий нюанс – новачкам варто забути про своїй інтуїції і дар передбачення. По крайній мірі, до тих пір, поки вони не стануть професіоналами.

«Чуйка», як називають інтуїцію гравці, починає працювати в плюс лише через багато років інтенсивної роботи. До цього вам доведеться сотні разів помилитися і програти не один ігровий банк.

так, Так – всі успішні гандикаперы починали з поразок. Це не показник непрофесіоналізму, а неминучий закон. Обігравати букмекера на довгій дистанції вдається лише одиницям. В активах буків – математичний перевагу, сучасне програмне забезпечення і налагоджена схема формування коефіцієнтів.

Отже, якщо ви готові до фінансових втрат, розчарувань і нескінченних пошуків – рухаємося далі. І пам'ятайте – професійний гандикапер – це вічний студент. Він постійно чогось навчається, тестує нові стратегії, відточує навички фінансового менеджменту, читає, вивчає, пробує, помиляється і іноді все-таки знаходить відповіді на одвічні філософські питання беттінг.

Якості успішного прогнозиста:

  • готовність до постійного навчання;
  • емоційна стійкість;
  • знання основ математики, статистики і теорії ймовірності;
  • спокійне ставлення до програшу;
  • вміння правильно інтерпретувати масиви статистичної та спортивної інформації;
  • здатність до самостійного мислення.

В мережі у вільному доступі – сотні прогнозів на футбол. У кожного новачка виникає спокуса скористатися чужими підказками, а то і зовсім – підписатися на платну розсилку якого-небудь «авторитетного» прогнозиста і заробляти на ставках чужим розумом.

Змушений розчарувати, гра по чужих прогнозами рідко буває прибутковою. По-перше, сама розсилка буде забирати значну частину можливого доходу. По-друге, переважна більшість «професійних» прогнозистів, яких знаходять новачки, в кращому випадку, дилетанти, в гіршому – шахраї.

Всі гравці, які згодом стали професіоналами, працювали самостійно. Хочете перетворити ставки на футбол у постійне джерело доходів – живіть своїм розумом. Почніть з азів і поступово рухайтеся далі. Поспіх в букмекерському бізнесі – вірний шлях до розорення.

Додаткова інформація про ставки на спорт онлайн в нашому окремому матеріалі.

2. На що можна ставити в футболі – ТОП-7 видів ставок

У футболі можна ставити на все. Солідні букмекерські контори видають такі розписи на топові футбольні матчі, що у новачка просто не вистачить часу вивчити всі варіанти. Хочете поставити на гол воротаря? Будь ласка. На видалення тренера? Без проблем. На кількість жовтих карток у матчі? Простіше простого.

Є безліч екзотичних і незвичайних футбольних ставок. Стабільно заробляти на них, звичайно, навряд чи вийде, але як разового експерименту вони цілком згодяться.

Приклад

Матч ЧС-2010 Німеччина-Бразилія завершився розгромом господарів чемпіонату німцями 7:1. Ймовірність такого результату оцінювалася до початку зустрічі фантастичним коефіцієнтом 10 000. І все ж знайшлася людина, який поставив на цей рахунок 10 фунтів в одній британській БК. Його заробіток склав 100 000 фунтів за 90 хвилин гри.

Німеччина – Бразилія 7-1

І все ж більшість гравців ставить на більш звичні ринки. Найбільш популярний вид ставок на результат. Простіше простого: гравець визначає, яким буде результат змагання. Перемога першої команди позначається в букмекерських конторах як П1, перемога другий – П2, нічия – Х.

Розглянемо інші популярні види ставок.

1 Вид. Загальний тотал матчу

Тотал – кількість м'ячів, яке буде забито в матчі. Є два підвиди таких ставок – ТБ (тотал більше) і ТМ (тотал менше). Найбільш поширені випадки – це ТБ 2,5 і ТМ 2,5. У першому випадку гравець ставить на те, що в грі буде забито більше 2 м'ячів, у другому – менше. Половинка потрібна, щоб виключити повернення ставки.

Втім, якщо захочете, вам зроблять цілочисельну ставку зі страховкою. Тотал більше 2 (без всяких половинок) означає, що якщо футболісти заб'ють рівно 2 м'ячі, гроші вам повернуть.

Доступні ставки на індивідуальний тотал команди. Тобто ви ставите, що «Спартак» у грі з «Сибіром» заб'є більше 1,5 м'ячів, а скільки заб'є «Сибір», вас вже не стосується. «Спартак» може і програти з рахунком 2:3, свої гроші ви все одно отримаєте.

Граючи тотал, враховуйте: ігрову форму нападників, фактор мотивації, готовність воротаря, погодні умови, стан поля. Так, дощ під час матчу підвищує ймовірність випадкового гола. Суха спекотна погода – навпаки.

Закони Мерфі в ставках

Матчі між найрезультативнішими у турнірі командами, в яких ви поставили на тотал більше, закінчуються з сухим рахунком.

Експерти радять новачкам не надто зловживати ставками на ТБ, оскільки коефіцієнти на такий результат зазвичай злегка занижені.

вся справа в психології – гравці підсвідомо очікують від футболістів видовищної гри і ставлять на більшу кількість м'ячів, ніж це можливо статистично. Адже матчі без голи – це все одно що любов без поцілунків. Однак профі частіше схиляються до «низовим» ринків – тобто ставками на ТМ.

Вигляд 2. Індивідуальний тотал гравця

Ставка на гол конкретного футболіста. Як правило, це результативні нападники, але при бажанні, як я вже говорив, ви маєте право поставити навіть на голи захисників і воротарів. Коефіцієнт на індивідуальний тотал, як правило, досить високий. Але довгострокова прибуток на таких ставках навряд чи можлива – занадто багато непередбачуваних факторів.

Закони Мерфі

Гравець, на якого ми поставили, що він «НЕ заб'є», зробить дубль або навіть хет-трик.

Футболіст, на якого ми поставили, що він заб'є, вийде на заміну за 5 хв до кінця матчу і жодного разу не доторкнеться до м'яча.

Висновок: новачкам на індивідуальний тотал ставити не рекомендується.

Вигляд 3. Ставки на кутові

Ставки для любителів статистики. Доступні ставки на загальну кількість кутових у грі або індивідуальне для кожної команди. Є професійні гандикаперы, які заробляють на статистичному аналізі, але в цілому ставити на кутові, жовті картки без допомоги спеціальних «кіберів» (програмного забезпечення), я б не рекомендував.

Вигляд 4. Результати першого тайму зустрічі

Букмекери пропонують спрогнозувати результат 1 тайму і всього матчу. Нерідко в іграх завідомо нерівних суперників аутсайдерам вдається відстояти в першому таймі недоторканність своїх воріт, але після перерви сили закінчуються, і голи починають сипатися, як картопля з драного мішка.

Коефіцієнти на такий результат пристойні, але потрібно вміти грамотно співвідносити їх з ймовірністю.

Вигляд 5. Яка з команд першої заб'є

Ставка на перший гол. Любите ризикувати, ставте на перший гол андердога (аутсайдера). Буває, що зустріч розвивається за таким сценарієм: слабка команда першої забиває гол, потім фаворит наздоганяє і переганяє.

Вигляд 6. Ставки на фору

Цей вид парі букмекери розробили з метою врівноважити шанси у зустрічах нерівних за силою суперників.

Приклад

«Баварія» зустрічається з «Шальке 04» у чемпіонаті Німеччини. Фаворит матчу всім зрозумілий – «Баварія» не програє на своєму полі 20 ігор поспіль. Ставити на її перемогу невигідно – коефіцієнт нікчемний. Але є сенс поставити на мінусову фору (-1,5 або -2) на мюнхенців.

Це значить, якщо «Баварія» переможе з різницею в 2 м'ячі і більше, ставка зіграє. Точно так само ставиться плюсова форма. Ставка на слабку команду Ф2 (+1,5) означає, що до підсумкового кількістю забитих нею м'ячів додається ще 1,5 голи. Якщо зустріч закінчиться з рахунком 2:1 на користь Баварії, ставка з плюсовою форою зіграє.

Вигляд 7. Точний рахунок матчу

Ставки з високими коефіцієнтами, але з помірною прохідністю. Як я вже говорив, на кількість м'ячів впливають сотні різноманітних факторів – врахувати їх все під силу тільки геніальному прогнозисти, збройного до того ж потужними програмами обробки статистики.

Для любителів ставок на хокей на сайті є відповідна публікація.

3. Як поставити ставку на футбол – 7 простих кроків

Переважна більшість гравців ставить сьогодні через інтернет. Воно і зрозуміло – це швидше, зручніше і безпечніше. Наземні пункти прийому ставок (так звані «будки») продовжують працювати, але ходять в них тільки любителі поспілкуватися «в живу» з іншими вболівальниками і люди старого гарту.

Тому ми розглянемо покроковий алгоритм футбольної ставки на прикладі онлайн-контори.

Крок 1. Визначаємо максимальний бюджет для ставки

У кожного професійного гравця своя фінансова стратегія. Експерти радять початківцям ставити «флет» — тобто робити всі ставки однакового розміру. Це зручно, просто і в цілому безпечно, особливо, якщо у вас порядна банкролл (ставочный капітал).

Є і більш прогресивні фінансові стратегії – наприклад, визначати розмір ставки залежно від прорахованою ймовірності результату. Але такі розрахунки не кожному гандикаперу по силам.

Головне правило – не ставити ва-банк. Розділіть свій банк хоча б на 50 можливих ставок – якщо ви, звичайно, плануєте займатися цим бізнесом тривалий час. І ніколи не грайте на гроші, взяті в борг або з сімейного бюджету.

Крок 2. Вибираємо букмекерську контору

Букмекерських контор в мережі – сотні. Але не всі вони працюють офіційно. У право приймати ставки онлайн мають лише організації, схвалені Роскомнаглядом та мають відповідну ліцензію.

Ставити в інших установах, у тому числі зарубіжних, нікому не заборонено, але у випадку, якщо вам раптом відмовлять у виплатах, правди добитися буде набагато складніше.

Крок 3. Реєструємося і поповнюємо особистий рахунок

Якщо ви ще не зареєструвалися в БК, зробіть це. Краще мати акаунти в 3-5 конторах, а то і в 10. Так легше вибрати найбільш вигідні пропозиції.

Зрозумійте просту істину – різниця в десяті частки коефіцієнта на ділі іноді означає тисячі рублів. Якщо є можливість не віддавати свій прибуток букмекерам, користуйтеся нею.

Чим солідніше контора, тим більше у гравців варіантів поповнення рахунку. Тут є і електронні платіжні системи, і переклади з банківських карт, і оплата через термінали, і навіть через мобільного провайдера.

Крок 4. Вибираємо подія для ставки

Професіонали не радять новачкам заглиблюватися в «розпис» і шукати удачі на сумнівних з точки зору перспективи ринках. Ставте на результати і фори – так надійніше.

Успіх супроводжує тим гравцям, які обирають для роботи вузьку нішу. Наприклад, ставлять тільки на російський чемпіонат або, навпаки, на німецьку Бундеслігу.

Крок 5. Збираємо та аналізуємо інформацію

Інформація про складах і турнірних розкладів – справа, безумовно, потрібне. Але, як я вже казав, головне – не кількість зібраних відомостей, а вміння їх правильно інтерпретувати.

І не бійтеся йти проти натовпу. Якщо за вашим розкладів повинна виграти саме ця команда, а більшість ставить проти неї, не піддавайтеся впливу суспільних стереотипів.

Крок 6. Порівнюємо коефіцієнти і робимо ставку

В ідеалі потрібно ставити в тій конторі, де найвигідніші коефіцієнти. В мережі є сервіси, які займаються порівнянням пропозицій букмекерів. Деякі з них платні, так що я не буду робити їм рекламу – при бажанні ви їх знайдете в інтернеті без праці.

Як правило, коефіцієнти на фаворитів ближче до початку події істотно просідають, а на андердогов – навпаки. Враховуйте цей факт, коли будете вибирати час для ставок.

Крок 7. Чекаємо результатів матчу і забираємо виграш

Якщо ви людина емоційна та імпульсивна, краще не дивитися матч, на який ви поставили. Здоров'я – дорожче. Але професіонали відносяться до програшів абсолютно спокійно, бо знають – без поразок не буде перемог. Тому вони дивляться по можливості всі матчі, на які ставлять.

Кілька слів про стратегії – вони бувають фінансовими, ігровими, прогресивними і консервативними. Новачкам варто для початку навчитися правильно поводитися зі ставочным банком, а вже потім тестувати стратегії гри.

Хочете заглибитися в тему – читайте статтю «Стратегії ставок на спорт».

4. Де зробити ставку на футбол – огляд ТОП-3 букмекерських контор

Пропоную огляд легальних і надійних букмекерів, лояльно відносяться до плюсовим гравцям.

Порівнюйте, аналізуйте, вибирайте.

1) 1Xstavka

1XstavkaРосійська букмекерська контора, яка працює за офіційною ліцензією. Складається в саморегулівній організації букмекерів, приймає ставки через ЦУПИС – центр обліку прийому інтерактивних ставок. Це означає, що гравці можуть не побоюватися за виплати виграшів, оскільки гра ведеться абсолютно законно.

«1Хставка» пропонує привабливі коефіцієнти, широку лінію спортивних подій, детальну розпис на футбольні матчі провідних чемпіонатів. В конторі відмінний «лайв»   ставки на поточні події в онлайн-режимі.

Є унікальний тип live-ставок «PlayZone»   гравцеві пропонується вгадати, яка подія відбудеться першим в конкретному інтервалі часу: буде це гол, штрафний, аут, кутовий або червона картка. При уважному аналізі ситуації на полі прорахувати ймовірності кожного варіанту і швидко зробити ставку цілком можливо.

Контора щедра на бонуси: кожній новий отримує заохочення в розмірі 2000 рублів. Правда, ці гроші потрібно ще відіграти. А ще в 1Xstavka доброзичлива, оперативна і адекватна служба підтримки.

2) Фонбет

ФонбетНайстаріше в СНД букмекерська установа. Працює з 1994 року. Одна з перших контор, які почали приймати ставки через інтернет. Незважаючи на середні коефіцієнти і не дуже детальну розпис, користується заслуженою любов'ю у гравців зі стажем, в тому числі – професіоналів. Тут є цікаві ставки на статистику і багатющий в Рунеті тоталізатор. Джек-пот часом досягає 50-70 мільйонів, а пул (загальна сума ставок) – 8-10 млн.

3) Leon

LeonКомпанія працює за офіційною ліцензією і складається в Асоціації букмекерських контор. Діяльність установи повністю легальна – сайт не блокують провайдери і не забороняє Роскомнагляд.

Коефіцієнти не так високі, як хотілося б, але зате працює накопичувальна система – гравці отримують бали не залежно від того, виграють їх ставки або програють. Набравши певну суму, ви маєте право обміняти її на цінний приз.

У таблиці переваги і недоліки перерахованих контор представлені наочно:

Букмекери Плюси Мінуси
1 1Хставка Працює за ліцензією, великий лайв, щедрі бонуси Немає ТВ-трансляцій, з виграшів гравці платять податок
2 Фонбет Надійність, є популярний тоталізатор Невисокі коефіцієнти
3 Леон Офіційна ліцензія, зручний функціонал і мобільна версія Не надто детальний розпис, низькі коефіцієнти

Про те, як грамотно заробляти на ставках, на сайті є докладна стаття.

5. Як успішно робити ставки на футбол – 5 простих правил

І в ув'язненні кілька простих, але корисних правил для початківців гандикаперов.

Спочатку запам'ятайте головне: вірте в себе і в свій розум. Чужі прогнози можна і потрібно вивчати, але рішення завжди приймайте самостійно – це дисциплінує, загартовує і розвиває.

Правило 1. Вивчайте безкоштовну аналітику і прогнози

У мережі терабайти безкоштовної аналітики і прогнозів. Знайдіть для себе найбільш надійні, зрозумілі і прості джерела і періодично вивчайте їх.

Якщо цікавить – є платні сервіси по травм і фізичній формі гравців топових європейських ліг. Деякі профі користуються цими ресурсами і вельми успішно.

Читайте також статтю за тематикою прогнози на спорт.

Правило 2. Ставте на один результат не більше 1-5% від банку

Про це я вже говорив – хочете займатися ставками серйозно, розділіть банк на 50-100 частин і випробуйте свої стратегії, поки не вийдете в плюс. Ставки на великі (стосовно банку) суми – вірний шлях до розорення. Один раз відігратися, два, а на третій обов'язково сольете і прибуток, і весь банк в додачу.

Правило 3. Не ставте на команду, за яку вболіваєте

Ні, і ще раз ні. Не ставте на «Зеніт», якщо вболіваєте за нього з дитинства. Навіть якщо знаєте про цю команду все – особисті симпатії зіграють проти. Ви або переоціните, або недооцените своїх улюбленців. Саме на вболівальниках, які ставлять на свої улюблені клуби, заробляють букмекери значну частину свого прибутку.

Правило 4. Контролюйте свої емоції

Легше сказати, ніж зробити. Ми не роботи, і без емоцій жити і працювати не можемо. Але у цьому разі вони діють проти нас. Найстрашніший ворог гравця – не хитрий букмекер, а його власне бажання відігратися. Навчившись аналізувати помилки вдумливо, а не з допомогою черговий ставки, любитель перетворюється у професіонала.

Правило 5. Не ставте на вирішальні матчі

Такі матчі краще просто подивитися по ТБ і отримати від перегляду нічим не замутненное задоволення. В коефіцієнтах на вирішальні поєдинки букмекери закладають максимальну маржу, а стало бути, в довгостроковій перспективі такі ставки принесуть нам тільки збитки.

Дивіться цікаве відео по темі ставок на футбол.

6. Висновок

Пора підвести підсумки. Ставки на футбол – хороший джерело додаткового прибутку, але лише в тому випадку, якщо ви займаєтеся спортивним прогнозуванням серйозно і грунтовно. Якщо ставите заради азарту і гострих відчуттів – заробити не вийде.

Питання до читачів

чи Є у вас власні стратегії ставок на футбол? Діліться у коментарях!

Журнал бажає вам успішних прогнозів і фантастичних виграшів! Будемо вдячні за зворотній зв'язок – оцінки, коментарі, лайки в соцмережах, зауваження та доповнення. До нових зустрічей!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Ставки на футбол — як поставити на футбольний матч онлайн: 7 простих кроків + огляд ТОП-3 букмекерських контор