Прогнози на спорт — інструкція по заробітку на прогнозах для новачків: 7 простих кроків + огляд ТОП-3 компаній, де роблять безкоштовні прогнози

Я розповім, що таке платні і безкоштовні прогнози на спорт, як зробити точний прогноз на спорт, а також де можна знайти прогнози від професіоналів.

Журнал вітає своїх читачів! З вами автор і експерт   Денис Кудерин.

Один професійний гандикапер (чоловік, для якого ставки на спорт   основний заробіток) сказав мені, що є два типу гравців – прогнозисти та математики. Перші витрачають купу часу на аналіз майбутніх поєдинків, вивчають джерела, стежать за здоров'ям і самопочуттям спортсменів, другі шукають математичний перевагу в букмекерських коефіцієнтах.

Не знаю, яка стратегія ефективніше, але вдається заробляти і тим, і іншим. Сам я більше симпатизую прогнозисту, оскільки, наприклад, люблю футбол і нерідко вгадую переможців великих міжнародних турнірів. Тому в новій статті хочу розповісти про те, що собою являють грамотні прогнози на спорт і як з їх допомогою отримувати регулярний прибуток.

В кінці вас чекає огляд найбільш надійних сайтів для заробітку на прогнозах плюс поради, як збільшити шанси на успіх.

Прогнози на спорт

Зміст
  1. Що таке прогнози на спорт і для чого вони потрібні
  2. біржа ставок відрізняється від букмекерської контори – 5 головних відмінностей
  3. Як заробити на прогнози на спорт – покрокова інструкція
  4. Де можна робити прогнози на спорт – огляд ТОП-3 бірж прогнозів і букмекерських контор
  5. Як збільшити шанси на перемогу в прогнозах на спорт – 5 простих порад
  6. Висновок

1. Що таке прогнози на спорт і для чого вони потрібні

Прогнози на результат майбутніх спортивних змагань роблять всі вболівальники. Одним це вдається краще, іншим-гірше. Але є особлива категорія прогнозистів – вони заробляють на своїх знаннях і уміннях гроші. Іноді досить непогані.

Для цього потрібно робити прогнози не перед телевізором, а в букмекерських конторах, на біржах ставок або на спеціальних сайтах для прогнозистів.

Для такого виду заробітку навіть не завжди потрібен початковий капітал. Наприклад, на сайтах прогнозів робити початкові вкладення не потрібно. Все що необхідно – це вміння вгадувати результати спортивних змагань і по можливості давати своїм прогнозами логічне обгрунтування.

Схема заробітку проста: успішний прогнозист робить свої прогнози і за підсумками певного терміну отримує премію від адміністрації ресурсу. Або просто продає свої прогнози тим, хто бажає їх придбати.

Відповідно, клієнт, що придбає успішні прогнози, робить з ним свої ставки в букмекерських закладах і виграє. Сума виграшу обмежена лише фінансовими можливостями гравця і лімітами букмекерської контори.

Велика частина прогнозів в мережі – безкоштовно. Спочатку будь-прогнозист повинен заробити собі позитивний рейтинг. Платити за ставки нікому невідомому аналітику ніхто, звичайно, не буде. Потрібна плюсова статистика, заснована на достатній кількості успішно вгаданих результатів.

Я сам працював прогнозистом на одному відомому сайті і навіть дещо заробляв на прогнозах, але займатися цим на професійному рівні у мене не вистачало часу і терпіння. Тим не менше, статистика була позитивною.

За час ведення розсилки я зробив 2619 прогнозів і отримав чистий прибуток на 39%. Непоганий показник, особливо якщо врахувати, що я робив в основному високоризикові ставки проти фаворитів.

Щоб не бути голослівним, даю статистику своїх прогнозів з особистого кабінету.

Статистика прогнозів з особистого кабінету

Щоб стати успішним прогнозистом, вам знадобиться:

  • постійний доступ в інтернет;
  • кілька годин вільного часу на день;
  • реєстрація на сайті прогнозів, на біржі ставок або в букмекерській конторі;
  • вміння аналізувати інформацію;
  • орієнтування у якому-небудь виді спорту;
  • знання основ фінансового менеджменту.

Якщо ви не особливо розбираєтеся в спорті, але все ж хочете заробляти на ставках, користуйтеся готовими прогнозами аналітиків і гандикаперов. В мережі повно тих і інших, потрібно тільки вміти вибирати.

Шахраїв і дилетантів у цій справі вистачає. Один експерт мені сказав, що 95 «професіоналів» з 100 – липові. Це означає, що плюсовій рейтинг вони заробили або на дуже короткій дистанції, або мухлювали зі статистикою.

Як знайти чесного прогнозиста? Для початку знайдіть професійний сайт. Краще зарубіжний. Потім виберіть гандикапера з числа плюсових на тривалій дистанції і підпишіться на його розсилку.

На першому етапі користуйтеся послугами безкоштовних прогнозистів. Якщо бачите для себе в цьому ділі фінансові перспективи, вибирайте платного гандикапера.

Я знаю людей, які успішно співпрацюють з англійськими прогнозистами вже багато років, отримуючи від них платні прогнози на матчі другорядних англійських футбольних ліг.

Ставити за прогнозами доведеться, звичайно, на свої гроші через букмекерську контору або біржу ставок. При цьому розраховувати фінанси потрібно таким чином, щоб покривати витрати на розсилку і отримувати прибуток з виграшу.

Про те, як робити ставки на спорт онлайн на нашому сайті вже є докладна стаття.

Нагадаю, що далеко не всі букмекерські контори працюють в Рунеті легально. Роскомнагляд блокує сайти установ, у яких немає спеціального дозволу на прийом онлайн ставок у населення. Щоб не мати проблем з виведенням грошей і законодавством, робіть ставки тільки через легальних букмекерів.

2. Чим біржа ставок відрізняється від букмекерської контори – 5 головних відмінностей

Початківці гравці часто не бачать різниці між біржею ставок і букмекерською конторою (БК). Але відмінності між ними є, і досить істотні.

Головна відмінність в тому, що в БК коефіцієнти виставляють букмекери. Отже, величина прибутку залежить від них. На біржі коефіцієнтами займаються самі гравці. Тут йде гра без посередників, а значить, немає комісійних відрахувань на користь організатора, тільки невеликі відсотки з виграшу.

Біржа – порівняно нове для інтернету напрямок ставочного бізнесу. Але по суті, тут гравці повертаються до початкового змістом парі: дві людини сперечаються один з одним і ставлять на це гроші.

Таких майданчиків в мережі небагато, але є гравці, які ставлять тільки тут, ігноруючи контори. Граючи на біржі, ви самі стаєте трохи букмекером – призначаєте коефіцієнти і розраховуєте ймовірності.

Розглянемо принципові відмінності детальніше.

Відміну 1. На біржі ставок коефіцієнти не обмежені

На відміну від БК, на біржі ви не обмежені жорсткими коефіцієнтами. Кожен гравець має право запропонувати іншим учасникам парі на своїх умовах.

І оскільки коефіцієнти на біржі виставляють самі учасники парі, тут вони бувають набагато вище, ніж в конторах. Все логічно – ставки роблять реальні гравці, яким вигідно залучити до свого парі інших учасників.

Крім того, таке поняття як «маржа», тобто комісійний відсоток, на біржах відсутня. Це великий плюс для гри на дистанції, оскільки перебити букмекерську маржу не завжди здатні навіть професійні прогнозисти. У деяких БК розмір посередницької комісії досягає 10%.

Приклад

Що це означає на практиці. Граємо в орел-решка. Щоб бути в плюсі після 100 підкидань, гравцеві потрібно вгадати результат падіння монети більш ніж в 50% випадків. Статистично це цілком ймовірно.

Але уявіть, що ви робите ставки на кожне падіння монети через посередника, і він забирає собі 10% грошей незалежно від результату. Це означає, що вам потрібно вгадати не 51% випадків, а всі 60%. Ймовірність виграшу значно нижче.

Правда, в разі спортивних прогнозів передбачення результатів ґрунтується не на випадковості, а на грамотному аналізі ситуації. У цьому головна перевага професійного гравця.

Відміну 2. Букмекерській конторі невигідно, щоб гравці вигравали

Буків (тобто букмекерам) не вигідні ваші перемоги. Це логічно – якщо все гандикаперы почнуть вигравати, контора просто розориться. Тому більшість установ такого роду не надто привітно ставиться до плюсовим гравцям. При досягненні певного рівня їм просто знижують максимуми.

Відмінності біржі ставок від БК

Це означає, що вони не можуть поставити більше визначеного ліміту, а стало бути, і виграти стільки, скільки захочуть. У деяких конторах максимуми для успішних гандикаперов доходять до смішних цифр. Наприклад, вони не мають права ставити на матч більше 1 долара.

Бірж все одно, виграєте ви або програєте. Адже гроші платить не адміністрація, а сторона, що програла.

Відміну 3. На біржах складно поставити великі суми

Хоча максимуми не обмежені, не у всіх учасників біржі рівні фінансові можливості. Тут ви рідко знайдете гравців, готових зіграти на реально великі суми. Парі на тисячі доларів і більше – велика рідкість для бірж. У конторах новачки мають право ризикнути і більш великими сумами.

Відміну 4. На освоєння біржі гравцеві знадобиться багато часу

Правила біржової гри набагато складніше букмекерських. Розібратися в принципах функціонування біржі «з ходу» вдається далеко не кожному. Я, наприклад, досі не розумію деяких нюансів.

В БК все зрозуміло – навіть людина, яка ніколи не робив ставки, зрозуміє, що до чого в конторах, за пару днів практики. Крім того, якщо робити ставки в БК періодично, це не займе багато часу. На біржі доведеться витрачати час на пошуки опонента, з яким ви збираєтеся укласти парі.

Відміну 5. В букмекерській конторі часто проводять акції для постійних клієнтів

Контори, особливо ті, які славляться високою маржею, люблять заманювати гравців акціями і бонусами. У деяких БК діє накопичувальна система балів – вони додаються у особистому кабінеті незалежно від того, виграєте ви або програєте: лише б робили більше ставок. Накопичивши певну суму балів, гравець має право обміняти їх на цінні призи.

Іноді тільки за реєстрацію в конторі і внесення депозиту на рахунок надходить бонусна сума. Правда, щоб її вивести з контори, треба ці гроші кілька разів прокрутити.

Від бірж ви навряд чи дочекаєтеся призів та акцій. Втім, контори для професійних гравців (є й такі) теж не розмінюються на трюки з бонусами і заохоченнями.

У таблиці відмінності між біржами та БК представлені наочно:

Критерії порівняння Букмекерські контори Біржі ставок
1 Коефіцієнти Встановлює контора Встановлюють гравці
2 Ліміти Встановлює адміністрація Контролюють учасники парі
3 Правила гри Гранично зрозумілі Вимагають вдумливого вивчення
4 5 Маржа (комісія) Висока Низька

Про те, як заробляти на конкретних видах спорту, читайте у статтях «Ставки на футбол» і «Ставки на хокей».

3. Як заробити на прогнози на спорт – покрокова інструкція

Як я вже говорив, у кожного успішного прогнозиста є можливість заробляти, навіть не роблячи ставок в БК і на біржах. Є спеціальні сайти, на яких розміщують свої прогнози всі бажаючі. Деякі гравці поєднують заробіток в БК з продажем прогнозів – тобто роблять ставки і одночасно виставляють їх у відкритому доступі на сайтах прогнозистів.

Якщо ви досвідчений гравець або успішний прогнозист – вам пряма дорога на біржу прогнозів. Публікуйте свої прогнози, накопичуйте позитивну статистику і заробляйте.

Для новачків – покрокова інструкція.

Крок 1. Вибираємо біржу ставок

Сайтів прогнозистів, як і бірж ставок, з кожним роком стає в мережі все більше.

Вибираючи майданчик, орієнтуйтеся на наступні показники:

  • період роботи;
  • зручний і приємний інтерфейс;
  • прозорий і зрозумілий механізм заробітку;
  • відгуки реальних користувачів і рекомендації професіоналів;
  • наявність дозволу на роботу.

Професійні гандикаперы мають кілька акаунтів на різних сайтах. Це дозволяє істотно розширити коло потенційних покупців прогнозів і збільшує прибутки.

Крок 2. Реєструємося на сайті і поповнюємо особистий рахунок

Реєстрація на сайті – процедура обов'язкова. Вказуйте при цьому реальні дані, щоб не було проблем з виведенням грошей. Якщо у вас ще немає електронного гаманця, заведіть його, щоб було куди виводити прибутку.

Крок 3. Вибираємо подія

Професійні прогнозисти працюють у вузьких нішах. Я особисто користувався розсилками гравців, які робили прогнози тільки на бразильський футбол або ігри Другої Бундесліги.

Вибрати подія для прогнозу – заняття не з легких. Для аналізу варто вибирати лише той поєдинок, про який ви зумієте знайти достатньо інформації.

Є допоміжні ресурси для аналітиків – деякі повністю присвячені фізичній формі гравців і травм, інші розглядають статистичні дані. Найкорисніші портали – платні: за актуальну інформацію треба платити.

Крок 4. Збираємо та аналізуємо інформацію

У кожного аналітика свій підхід до складання прогнозу.

Перерахую головні критерії аналізу на прикладі футбольного матчу:

  • статистика – останні зустрічі команд, результативність, положення в турнірній таблиці;
  • склади – уявлення про них формують, виходячи з відкритих джерел (корисно вивчати офіційні сайти команд);
  • останні новини – знову ж таки, актуальна інформація про травми ключових гравців та інших важливих показниках;
  • мотивація – наскільки важлива майбутня зустріч для команди.

Приклад

Проходить гра внутрішнього чемпіонату . Зеніт грає з аутсайдером турнірній таблиці. Здавалося б, кращі шанси на стороні пітерців. Але є одна обставина – у Зеніту через 2 дні гра в плей-офф Ліги Чемпіонів з Манчестер Юнайтед.

Логічно припустити, що тренер побереже основних гравців команди і випустить на домашню зустріч наполовину резервний склад. У свою чергу, суперник буде більш мотивований на перемогу, оскільки не грає в ЛЧ і внутрішні ігри для нього першорядні по значущості.

Експерти радять не приділяти надмірну увагу при складанні прогнозу статистичними показниками. Математичні викладки набагато краще вдаються аналітичним відділам букмекерських контор. Обіграти букмекерів на чистій статистиці не вийде.

Крок 5. Визначаємо розмір ставки і робимо прогноз

На деяких сайтах від гандикапера потрібно визначити розмір ставки – скільки умовних одиниць він ставить на цей матч. Для новачків найбільш доступною фінансовою стратегією буде «флет»   ставки однакового розміру на всі свої ігри.

Крок 6. Чекаємо результатів

Залишається лише дочекатися результату змагання. Каппери, особливо початківці, – народ забобонний. Деякі принципово не дивляться матчі, на які роблять прогноз. Однак професіоналам, звичайно, варто переглядати всі поєдинки, на які робляться ставки. Це важливо для аналізу помилок і оцінки поточного стану команд

Крок 7. Забираємо виграш

Раджу якомога частіше виводити прибуток зі свого облікового запису. Коли відчуваєш наочний результат своїх праць, це якось мотивує до подальшого розвитку.

Як заробити на прогнози на спорт

Додаткова інформація по темі ставок – «Стратегії ставок на спорт».

4. Де можна робити прогнози на спорт – огляд ТОП-3 бірж прогнозів і букмекерських контор

Новачкам непросто орієнтуватися на букмекерському ринку. В мережі повно шахрайських сайтів, контор без ліцензії і просто сумнівних ресурсів, що пропонують неофітам золоті гори за успішні прогнози.

Пропоную огляд 3 найбільш надійних установ, діяльність яких цілком легальна і прозора. Крім того, ці компанії лояльно ставляться до успішним гравцям і швидко виплачують виграші.

1) 1Xstavka

1XstavkaБукмекерська контора «1Х ставка» працює за ліцензії та пропонує своїм клієнтам якісно новий для російського ринку рівень сервісу. Компанія початку свою роботу в 2007 році. За кілька років букмекера вдалося новачка грального бізнесу перетворитися на лідера галузі. Компанія працює як через інтернет, так і через наземні пункти прийому ставок.

Переваги БК 1Xstavka:

  • безліч способів поповнення гаманця і швидкий вивід виграшів;
  • доступ практично до всіх офіційних змагань, що проходять у світі;
  • велика лінія лайв-ставок;
  • високі коефіцієнти;
  • адекватна і оперативна служба підтримки.

Компанія тримає курс на постійне взаємодія з клієнтською аудиторією. Новачкам і постійним гравцям доступні численні бонусні пропозиції та акції. Наприклад, за реєстрацію на сайті новий гравець отримує бонус у розмірі 2000 рублів.

Контора працює через ЦУПИС – центр обліку перекладу інтерактивних ставок. Це означає, що свою діяльність 1Xstavka веде в повній відповідності з поточним законодавством.

2) Впрогнозе

ВпрогнозеСайт прогнозистів, професіоналів і любителів. Будь-який бажаючий має право створити акаунт на сайті і стати спочатку безкоштовним, а потім платним прогнозистом з високим рейтингом. Для цього потрібно лише зареєструватися на ресурсі і почати робити прогнози на футбол, хокей, теніс та інші види спорту.

Бажано підкріплювати їх аналітичною інформацією – це підвищує довіру клієнтів і розширює вашу власну аудиторію. На сайті багато корисної інформації для прогнозистів і любителів ставок.

3) Куш в спорті

Куш спортЛіга прогнози на спорт. Сайт для тих, хто хоче користуватися платними і безкоштовними прогнозами від досвідчених гравців, і тих, хто сам успішно вгадує результати спортивних змагань.

Статистика ресурсу:

  • загальний дохід користувачів   $2 486 350 (на момент написання статті);
  • максимальний відсоток проходу прогнозів – 77%;
  • кількість ставок – 669 400.

Згідно з інформацією на порталі, «Куш в спорті» — перший в РФ сайт з повністю достовірною статистикою.

Дивіться відео від цього сайту, в якому пояснюються основи успішного прогнозування.

5. Як збільшити шанси на перемогу в прогнозах на спорт – 5 простих порад

Найголовніша помилка початківців прогнозистів – наївність і нерозуміння механізмів роботи букмекера. Неабиякий аналітичний розум і талант провидця ще не гарантують отримання прибутків у БК. Прогнози потрібно співвідносити з коефіцієнтами, а ставки – робити згідно з фінансовим менеджментом.

Легко зробити прогноз на виграш Барселони в матчі з Кубанню. Але на такому «пророкування» багато не заробиш. Для аналізу шукайте матчі і ставки з неочевидним результатом або такі, у яких є шанс зіграти проти громадської думки і зірвати куш.

Порада 1. Суворо дотримуйтеся обраної стратегії

Стратегія прогнозиста – це його страхувальний трос. Якщо слідувати чітко розробленим планом, шансів помилитися буде менше. Є ігрові стратегії і фінансові, але найбільш прибутковим буде комбінований варіант, у якому враховуються всі нюанси.

Закон Мерфі для ставок

Стратегія починає давати збій відразу після того, як ви закінчили її тестування і приступили до ставок на реальні гроші.

Порада 2. Ознайомтеся з відомостями про суперників

Не робіть прогнозу, не вивчивши всю актуальну інформацію на поточний момент. Звичайно, чим ближче час початку гри, тим більше відомостей. Але і коефіцієнти до початку гри істотно «просідають».

Порада 3. Завжди стежте за коефіцієнтом

Ніколи не забувайте про коефіцієнти. Навіть успішні прогнози не принесуть прибутку, якщо будете робити ставки за низькою ціною. Динаміку кэфов відстежують спеціальні сайти. Там же порівнюються коефіцієнти різних контор з метою вибрати найбільш вигідні показники.

Порада 4. Будьте в курсі спортивних подій

Про це я вже говорив, але повторю ще раз: хочете бути профі, постійно шукайте свіжу інформацію. Відмінно, якщо у вас є інформація з перших рук – наприклад, ви переписуєтесь в соцмережах з людьми, наближеними до гравцям і тренерам. Повірте, якщо є бажання, такі джерела ви обов'язково знайдете.

Порада 5. Не робіть ставок на емоціях

Типова помилка новачка – бажання відігратися за минулу поразку. Професіонал робить кожен прогноз незалежно від попереднього.

Не варто також робити ставки на команди, за які ви вболіваєте. Ви обов'язково або переоціните, або недооцените їх.

Про те, як грамотно заробляти на ставки на спорт, на сайті є спеціальна стаття.

6. Висновок

Отже, друзі, тепер ви в курсі, що являють собою прогнози на спорт, і як заробляти на своїх знаннях і уміннях.

Питання до читачів

чи Вдається вам успішно передбачати результати спортивних подій? Розкажіть самий цікавий приклад успішного прогнозу.

Наш журнал бажає вам успіху у всіх фінансових проектах! Будемо вдячні за коментарі, оцінки, лайки в соцмережах і будь-які інші форми зворотного зв'язку. До нових зустрічей!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Прогнози на спорт — інструкція по заробітку на прогнозах для новачків: 7 простих кроків + огляд ТОП-3 компаній, де роблять безкоштовні прогнози