Як заробляти на інформаційних сайтах   інтерв'ю з Романом Ширяевым, засновником компанії Binet.PRO

Ми поговоримо про заробіток на інформаційних сайтах, який є перспективним напрямком для тих, хто хоче отримувати в Інтернеті хороший пасивний дохід.

Здрастуйте, дорогі друзі, на зв'язку Олександр Бережнов!

Інформаційні сайти — гучний тренд останніх років. Те, що починалося як хобі в ранні двотисячні, сьогодні стало повноцінним бізнесом з безліччю відгалужень.

Розповісти про один з найбільш перевірених і цікавих способів заробітку в мережі я попросив Романа Ширяєва, засновника компанії binet.pro зі штатом 35 осіб, освітнього проекту Puzat.ru і власника 200 інформаційних проектів.

Романом ми записали для вас невелике інтерв'ю, яке буде корисним початківцям вебмайстрам і всім, хто хоче заробляти в Інтернеті і побудувати тут свій прибутковий бізнес.

Заробіток на інформаційних сайтах - Роман Пузат

Початок інтерв'ю

Привіт, Рома! Як справи?
Роман Ширяєв (Пузат) Привіт! Все круто, дякую. Готуємося до парі важливих заходів, тому зараз в такому гіперактивному стані — хочеться робити більше і більше.
Розкажи, що таке взагалі информационники, кому вони потрібні і як на них можна заробити? Знаю, що у тебе в цій темі накопичився солідний досвід.
Роман Ширяєв (Пузат) Якщо тезово, то информационник — це великий статейний сайт, присвячений одній або декількох суміжних тем. Формат матеріалів — детальні інструкції, розкриття проблем і питань. Мотивація користувача — отримати корисну та достовірну відповідь на своє питання. Мотивація власника сайту — заробити на рекламі. Дохід залежить від відвідуваності проекту і його теми.

Семінар Романа Ширяєва

Статейний? Хіба час текстів не пройшло? Я думав в тренді відео та інфографіка?
Роман Ширяєв (Пузат) Це здасться дивним, але в еру кліпового мислення старий добрий текст все ще живий.

Наведу приклад

Уяви, що тобі потрібно отримати відповідь на один із аспектів великої теми. Спробуй зробити це з відео довжиною 20 хвилин.

З текстом простіше: є чітка структура з підзаголовками і пошук за словами. Ну і відвідуваність наших проектів говорить... так просто кричить: "Статейники живіший за всіх живих!".

Найцікавіше в тому, що такі сайти отримують відвідувачів з пошукових систем, а це значить, що такий трафік досить стабільний.
Круто! Окей, розкажи з чого зазвичай починають вебмастера, якщо хочуть створити свій інформаційний сайт і заробити на ньому?
Роман Ширяєв (Пузат) Якщо дуже узагальнено, то процес можна поділити на 6 ступенів:
  1. Вибір ніші
  2. Збір семантичного ядра
  3. Створення сайту
  4. Наповнення контентом
  5. Просування
  6. Монетизація

Ніша — це тематика майбутнього проекту. Він може бути присвячений чого завгодно: кулінарії, будівництва, ремонту автомобілів або живопису епохи Відродження. Зрозуміло, з огляду на конкуренцію. По суті, це поле, на якому збираєшся грати. Зробиш правильний вибір — все буде добре. Але якщо сильних команд в цій тематиці занадто багато, то буде досить важко вивести проект на гідний рівень як з точки зору відвідуваності, так і з точки зору прибутковості.

Семантичне ядро — список слів і словосполучень, підібраний в рамках теми. Ці слова — запити, введені в Яндекс і Google для пошуку потрібної інформації. Одна з умов потрапляння в першу десятку пошукової видачі по певному запиту — наявність у текстах ключових слів по темі. Від того, наскільки правильно підібрано СЯ, залежить відвідуваність і, як наслідок, дохід. Збір ядра — тонка і копітка робота, але якщо все зробити правильно — успіх забезпечений.

Марафон Романа Пузата

Роман Ширяєв (Пузат) Що стосується створення сайту, то найпростіший і вірний шлях — зробити його на движку Вордпресс. Це безкоштовна система управління сайтом, з допомогою якої можна зібрати статейник без навичок програмування і дизайну. Залишиться тільки підібрати і зареєструвати домен (ім'я, наприклад, lady.mail.ru та купити хостинг (оренда місця на сервері).

Якщо сайт — це скелет, то м'ясо — це контент. Важливо передати написання статей фахівцям, а не займатися цим самостійно. Так буде швидше і ефективніше. Тексти повинні мати певний обсяг і містити ключові слова.

Проект почне приносити гроші, коли його почнуть відвідувати велику кількість користувачів Інтернету. 3-4 місяці піде на потрапляння в індекс пошукових систем. Плюс, доведеться оптимізувати сайт з точки зору SEO.

Заробляють власники статейников на рекламі. Але шукати рекламодавців безпосередньо не доведеться — є безліч сервісів-посередників. Наприклад, Рекламна мережа Яндекса, Google Adsense, тизерну та CPA-мережі.

найпопулярніші способи монетизації:

  1. Контекстна реклама. Це рекламні блоки з посиланнями. За кожен клік по рекламних оголошеннях користувачів ви будете отримувати від кількох копійок до кількох рублів.
  2. Тизери. Картинки з "заманушным" текстом. Як і у випадку з контексткой, плата нараховується за кліки.
  3. Партнерські програми з оплатою за дію. Розміщуєте посилання, але винагороду отримуєте не просто за кліки, а за дії: користувач реєструється, заповнює форму, робить замовлення, досягає певного рівня в онлайн-грі і т. д.
Ще можна заробляти на продажу унікальних матеріалів, платних рекламодавців, розміщенні замовних оглядів, продажу посилань або реклами безпосередньо.

 

Звучить грунтовно. Напевно, для запуску статейника потрібна ціла команда?
Роман Ширяєв (Пузат) На початковому етапі команда не потрібна. Можна самостійно зібрати семантичне ядро, запустити проект і писати тексти. Але з точки зору часу раціональніше залучити авторів прямо на старті. Їх, зазвичай, шукають на біржах контенту Contentmonster, Advego, Etxt, Сopylancer, Text. Згодом й інші завдання можна передоручати фахівцям. Команда поповниться дизайнером, верстальшиком, контент-менеджером, фахівцем по семантичному ядру. Причому для цього не обов'язково знімати офіс — всі співробітники працюють віддалено.
Информационник — це бізнес. А будь-який бізнес потребує вкладень. Скільки потрібно для старту?
Роман Ширяєв (Пузат) Мінімальні річні вкладення в новий проект — 1500 рублів: 1380 за хостинг (можна платити помісячно) і 100 рублів за домен. Так, доведеться освоїти багато нового, а тексти писати самому. Але факт залишається фактом: поріг входу — 1500 рублів.

Тепер давай рахувати, у скільки обійдеться запуск та підтримка проекту в перший рік з залученням авторів.

100 за хостинг + 1 380 на домен + 24 000 на статті (з розрахунку 200 статей у перший рік) = приблизно 25 500 рублів. Це в рік.

А тепер спробуй згадати бізнес, який обходився б в 2 100 рублів на місяць. Чи багато це? Цілком розумна плата за новий бізнес і незалежність.

Я розглянув крайній варіант. Зазвичай, веб-майстри намагаються якнайшвидше наповнити сайт і почати заробляти. Багато цю суму витрачають тільки в перші 2-3 місяці — в рік виходить 300-700 статей. Але навіть у цьому випадку витрати значно скромніше практично будь-якого офлайн-бізнесу.
Скільки може заробити новачок на такому инфрмационном сайті?
Роман Ширяєв (Пузат) Дохід пропорційний вкладених коштів і часу. Адекватна планка для новачка — 20000   30000 рублів на місяць, через шість-вісім місяців після запуску проекту. У будь-якому випадку, початківцям рекомендую починати з цього, щоб повністю представляти процес.

І це не просто голослівні цифри щодо доходу, учні нашого проекту в середньому показують такі результати і вище.

У нас на сайті є багато історій успіху та відгуків учнів, так звані кейси.

Кейси учнів Пузат.ру

> Дивитися кейси учнів проекту Пузат.ру <

Дуже навіть непогано. Розкажи про особливості бізнесу, якісь фішечки, які повинен знати новачок перед стартом.
Роман Ширяєв (Пузат) Зазвичай я просто описую переваги информационников. Без впарювання і позерства — просто факти.

Ось вони:

  1. Мінімум ризику. Якщо ніша вибрана вірно, а семантичне ядро складено коректно — зростання проекту гарантований.
  2. Ємний ринок. На початок 2016 року ринок інформаційних проектів все ще досить ємний. Звичайно, високо висококонкурентних нішах є і мастодонти, перемогти неможливо, але в середньо - і низькоконкурентних є місце.
  3. Творча і різноманітна робота. Важко уявити інший вид інтернет-заробітку, в якому б так витончено перепліталися креатив, новаторство, вміння стратегічно мислити і керувати. Можна самому писати статті, продумувати функціонал і зовнішній вигляд сайту, збирати семантичне ядро, ставити завдання і перевіряти роботу.
  4. Вища мета. Ніщо так не підганяє рухатися далі, ніж усвідомлення потрібності твоєї роботи. Информационники дають людям відповіді на питання, а пошуковикам — чесну видачу. Хороші тематичні проекти потрібні Рунету.
  5. Практично пасивний дохід. Коли сайт набере критичну масу аудиторії, регулярний заробіток на продажі реклами гарантований. Головне — продовжувати розвивати проект, щоб трафік не зменшувався. Ніхто не говорить про повної пасивності, але мінімальні зусилля при максимальному результаті — цілком.
  6. Фіксовані вкладення. Працює проект — це певна кількість матеріалів на місяць. Орієнтуючись на конкретні цифри, можна заздалегідь розрахувати витрати на контент.
  7. Мінімальна зайнятість. Проект забирає стільки часу, скільки веб-майстер готовий присвятити йому. Якщо на старті не лінуватися і віддавати максимум, то ефективність зросте, а зайнятість піде на спад.
  8. Один веб-майстер — безліч сайтів. Мінімальна зайнятість дозволяє запустити і вести відразу кілька проектів.
  9. Масштабування і делегування
    Написання контенту можна і потрібно довірити авторам — це простіше і швидше.
  10. Висока рентабельність. Тексти для инфосайта можна писати і самостійно (хоча це і малоефективно), але навіть з урахуванням витрат на авторів, доходи від реклами незрівнянно вище.
  11. Відносно повільні гроші. Сайт приносить перший дохід тільки після потрапляння в індекс пошукових систем (через 2-3 місяці) і появи першого трафіку. При цьому окупність проекту може розтягнутися на рік.
Останнє питання. Що таке инфосайты особисто для тебе?

Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Як заробляти на інформаційних сайтах   інтерв'ю з Романом Ширяевым, засновником компанії Binet.PRO