Де взяти грошей безоплатно на халяву — 10 вірних способів для тих, кому терміново потрібні гроші прямо зараз!

Багато запитують, де можна взяти багато грошей безоплатно і на халяву? Де терміново взяти гроші на весілля, квартиру, будинок чи на відкриття бізнесу з нуля?

Здрастуйте, шановні читачі! З вами один з авторів бізнес-журналу .ru, Олександр Бережнов.

Поділюся своїм практичним досвідом і розповім, де дістати гроші швидко або зайняти.

Сам опинявся в таких ситуаціях, коли терміново потрібна була деяка сума грошей і доводилося швидко ворушити мізками і знаходити їх буквально за 10 хвилин.

Зі статті ви дізнаєтесь:

  • Де взяти грошей безоплатно?
  • Можна отримати гроші на халяву?
  • Як отримати гроші, використовуючи микрозаймы?
  • Де взяти гроші на бізнес під мінімальний відсоток?

Тут я також розповім, як правильно варто позичати гроші і повертати борги, і яких помилок варто уникати, якщо терміново потрібні гроші.

Сідайте зручніше, починаємо!

Де взяти грошей, якщо вони терміново потрібні

1. Де можна швидко взяти гроші звичайній людині без роботи

Гроші можуть знадобитися людині в будь-який момент: ви згадали, що сьогодні день народження друга (подруги, бабусі, тітки), товариш по роботі запросив вас на весілля, терміново потрібно віддати борг, а зарплату, як на зло, затримують – хіба мало ситуацій виникає в життя.

Добре, якщо до години Ікс (часу, коли конкретно знадобляться фінанси) – кілька днів, а якщо – кілька годин, а готівкові категорично відсутні? У даній статті я розповім, де взяти грошей звичайній людині (не директору банку або бізнесмену) найбільш швидкими і оптимальними способами.

Отже, де взяти гроші, коли їх немає? Питання може здатися риторичним і навіть філософським.

Проте коли гроші дійсно потрібні і потрібні терміново, людям якось не до філософії: доводиться терміново шукати готівку. Якщо мова йде про невеликі суми в межах декількох тисяч рублів (100$-200$), то найбільш поширений спосіб – позичити у друзів. А якщо вам треба більше? Де взяти грошей на квартиру, машину, на відкриття власного бізнесу? Тут варіантів набагато менше.

Більшість людей скажуть, що треба більше працювати. Зауваження справедливе, але лише частково. Про те, як швидко заробити багато грошей ми вже писали. Але, іноді навіть працюючи, можна потребу в грошах. Наприклад, якщо зарплата невелика або вже витрачена. У такому випадку потрібно задіяти уяву і розумові здібності.

Грошей в навколишньому світі, насправді, багато. Навіть більш ніж достатньо. Проблема в тому, що розподілені вони нерівномірно. У одних людей їх багато, в інших – навпаки. Що вам потрібно зробити? Піти до тих, у кого в даний момент фінанси є. Інше питання – як умовити, переконати, змусити тих людей, у яких грошей багато, передати їх (тимчасово або безоплатно) вам. Відразу відкидаю сумнівні і незаконні способи відбирання грошей – брати чуже обманом, силою, злодійством – категорично недобре.

У даній статті розглядаються тільки чесні і законні варіанти.

Перерахуємо основні способи видобутку фінансів, а потім детально обговоримо переваги і недоліки кожного з них:

  • Позичити у друзів і знайомих;
  • Зробити мікрозайм;
  • Отримати кредит в банку;
  • Терміново продати якусь цінну особисту річ;
  • Скористатися послугами ломбарду;
  • Терміново виконати швидку роботу і отримати оплату відразу;
  • Повернути свої борги;
  • Здати житло і тимчасово пожити у друзів (у мами з татом або інших родичів);
  • Попросити в борг у кримінальних структур.

Відразу скажу, що останній спосіб – досить небезпечний. Користуватися послугами «братків» можна лише в самому крайньому випадку, якщо ви впевнені в собі і в людях, з якими укладаєте угоду. Однак, якщо питання, де терміново взяти грошей, неможливо вирішити іншим способом (всі банки відмовляють, у друзів – ні копійки), то діватися нікуди – доводиться позичати у тих, хто дає.

2. Микрозаймы – реальний спосіб отримати потрібну суму за 1 годину

Ще років 10 тому про микрокредитах мало хто чув, зате в даний час число організацій, компаній і приватних осіб, навіть отрывших бізнес за допомогою мікропозик, стрімко зросла. Тепер питання, де терміново взяти грошей, вже не викликає такого головного болю, як раніше.

Мікрозайм – це кредит на невелику суму (як правило, до 50 000 рублів) на певний термін (зазвичай це місяць з моменту оформлення угоди).

Для оформлення кредиту потрібен лише один документ – паспорт (плюс пристойний зовнішній вигляд). Розмір відсоткової ставки залежить від суми, яку ви берете в борг, а також від строку погашення кредиту.

Микрозаймы

5 переваг мікропозик:

  1. Мінімум часу на оформлення кредиту. Заявка заповнюється за кілька хвилин, вам не потрібно витрачати час на збирання різних довідок і документів, як в банку;
  2. Поручителів не потрібно. Зазвичай в банках вас попросять знайти хоча б одного поручителя, адже кожна кредитна організація хоче знизити свої фінансові ризики;
  3. Озвучувати мета кредиту не потрібно. Як правило, отримати цільовий кредит набагато простіше. Наприклад іпотеку або автокредит набагато охочіше видають, ніж споживчі позики;
  4. Отримання грошей онлайн. Деякі організації переводять гроші на банківські картки через інтернет – вам навіть не потрібно нікуди йти. Погашати кредит можна також через онлайн-кабінет різних платіжних систем;
  5. Простота отримання грошових коштів. Вам не потрібно «жебракувати», турбуючи друзів і родичів. Для мікрофінансової організації ви — це просто один з безлічі клієнтів.

Мікрозайм – найбільш зручний і простий варіант, якщо гроші потрібні вам найближчим часом. Це спосіб для тих, кому відмовили зайняти грошей у банку (через відсутність необхідних гарантій) і тих, хто хоче здобути фінанси швидко і без зайвих питань з боку кредитора.

Сьогодні мікрокредит можна оформити через Інтернет без застави, поручителів, довідки про доходи, надання фінансової історії та інших «заморочок».

Для цього вам потрібно просто зайти на сайт, заповнити анкету, вказати номер телефону та увійти в особистий кабінет. Після чого потрібно вибрати суму, строк погашення позики і погодитися з умовами організації, з якою ви працюєте. Знадобиться вислати скан паспорта (або повідомити паспортні дані) і вказати номер банківської карти.

Зараз існує безліч компаній, які видають микрозаймы через Інтернет, але я рекомендую працювати тільки з самими перевіреними і надійними, які мають прозорі умови співпраці і зрозумілу схему видачі позики.

Серед переваг такого способу:

  1. Простота отримання позики. Процес заповнення і схвалення заявки займає не більше 5 хвилин;
  2. Сума позики до 30 000 рублів. При першому зверненні до 10 000 рублів і далі вище;
  3. Зручність. Отримати гроші можливо 4-ма варіантами: на банківську карту, на банківський рахунок-через систему Contact, і на Qiwi-гаманець.

Якщо у вас є Qiwi-гаманець, буде ще простіше: гроші будуть переведені на ваш рахунок після розгляду заявки, яку потрібно оформити у відповідному розділі. Правда, в більшості випадків сума першого кредиту не перевищує 5 000 (компанія перевіряє надійність клієнта), але потім суми багаторазово збільшуються. Якщо ви погашаєте позику достроково, розмір переплати буде мінімальним.

Якщо робота з електронними системами здається вам складним, можна зробити мікрозайм в режимі «оффлайн» — тобто звернутися в найближчу від вашого будинку мікрофінансову організації (МФО). Рішення за запитом виноситься буквально через кілька хвилин.

Тепер про недоліки даного способу.

найголовніший мінус – це, звичайно, відсоток. Ставка в мікрокредитуванні набагато більше, ніж при оформленні кредиту в банку. Особливо відчутним відсоток переплати стане, якщо ви випадково або навмисно прострочити день і годину оплати.

Пара рад при роботі з микрозаймами:

  1. Віддавайте зайняті гроші в строк. Пам'ятайте, що за прострочення повернення коштів нараховуються високі відсотки. Так ви максимально вигідно використовуєте взяті в борг гроші.
  2. Беріть рівно стільки, скільки потрібно. Не піддавайтеся на вмовляння працівників МФО, що взяти, наприклад, 10 000 зручніше, ніж 8 000. Якщо ви, знову ж таки, затягніть з виплатою, ця невелика різниця зросте в відчутну суму.

З микрозаймами розібралися, переходимо до інших способів.

3. Де взяти грошей безоплатно на халяву — 10 вірних способів

Ці способи для більшості людей є очевидними, але коли потрібні гроші прямо зараз, людина перебуває у стані стресу і забуває про деякі з них.

Саме тому, я і вирішив описати їх тут.

Гроші безоплатно і нахаляву

Спосіб 1. Позичити у друзів і знайомих

Зайняти гроші в борг у знайомих або друзів – очевидний варіант, але далеко не завжди зручний.

  • По-перше, навряд чи ваші знайомі будуть в захваті від вашої пропозиції (пам'ятайте народну мудрість: «кращий спосіб втратити друзів – зайняти у них грошей»);
  • По-друге, доводиться брати чужі гроші, а віддавати – свої. Тим не менш, цей спосіб обирає значний відсоток людей, терміново потребують фінансах.

За даними статистики, позичати у друзів віддають перевагу люди старого гарту – у віці від 40 до 50 років. Молодь віддає перевагу більш креативні варіанти.

Де взяти грошей, якщо всі банки і микрозаймы відмовляють?

Позичити у друзів доведеться і в тому випадку, якщо всі банки і микрозаймы відмовляють через поганої кредитної історії або інших причин.

Добре, якщо у вас є багаті знайомі, для яких термін віддачі не має принципового значення. В інших випадках потрібно повідомити кредиторам приблизну дату погашення боргу. Спосіб має свої переваги: друзі не візьмуть за горло у разі, якщо ви не дістанете грошей в обіцяний термін, і ніякого відсотка платити не потрібно.

Але з іншого боку, хоча друзі більш терпимі і лояльні, ніж фінансові організації, зловживати їхньою добротою не варто.

Якщо ви затримуєте повернення грошей, краще відразу попередити про це: йти в підпілля, відключивши телефон – не сама кращий спосіб поведінки. Якщо ви будете чесними, більшість людей увійдуть до положення, а можливо, допоможе слушною порадою.

до Речі, правильно позичати гроші у знайомих – ціла наука. Існують навіть спеціальні стратегії, що дозволяють виконати цю операцію найбільш ефективно.

Наприклад, експерти радять, що краще позичати невеликі суми у кількох людей, ніж велику – у одного. Так ймовірність отримання грошей зросте багаторазово. Адже для людини 1000 рублів — не гроші, а 10 чоловік на 1000 рублів... Вже пристойна сума виходить.

Спосіб 2. Взяти кредит в банку

Де взяти багато грошей відразу? На квартиру, будинок, автомобіль, відкриття магазину чи бізнесу? Серйозні суми можна отримати в банку. Споживчі та бізнес-кредити – досить популярний спосіб отримання фінансів. Процентна ставка за кредитами в банку набагато менше, ніж у МФО, а термін погашення іноді розтягується на роки. Інша справа, що далеко не всі можуть скористатися цією можливістю.

Щоб отримати гроші в банку, потрібно, щоб позичальник задовольняв певним умовам. З цими банківськими перепонами як раз і стикається великий відсоток людей, які бажають отримати кредит.

Основні вимоги банку до позичальників:

  1. Підтверджений стабільний дохід. Якщо у вас немає офіційної роботи і 6-місячного підтвердженого доходу в якості зарплати, то шанс отримати позику зменшується;
  2. Позитивна кредитна історія. Добре, якщо ви нікому не повинні або вже позичали гроші у банків, але повертали точно в термін;
  3. Наявність поручителя (у деяких випадках). Поручителі — це люди, які підписалися під вашим кредитним договором і будуть виплачувати ваші борги, якщо цього не зможете зробити ви.

Звичайно, при бажанні взяти кредит у банку у вас попросять документи, що посвідчують особу та довідки про доходи. Іноді банки вимагають заставу у вигляді цінного майна, наприклад автомобіля або квартири.

Іншими словами, банк хоче бути впевнений, що ви віддасте йому борг у будь-якому випадку. Вибивати з вас гроші фізично в разі чого ніхто не стане, але забрати ваше майно в рахунок боргів можуть запросто.

Основна перевага отримання кредиту в банку – можливість взяти досить значну суму. Віддавати кредит можна невеликими частинами щомісяця: психологічно це набагато легше, ніж оперувати великими грошима.

Серед популярних банків на даний момент можна виділити наступні:

  1. Тинькофф Банк;
  2. Ренесанс Кредит;
  3. Альфа-Банк;
  4. Уральський Банк;
  5. Совкомбанк;
  6. ВТБ Банк Москви;
  7. Райффайзен банк.

Кредитна історія

Мінуси кредитування у великих фінансових установах, я думаю, всім зрозумілі: процентні ставки з великих сум досить відчутні, навіть якщо ви віддаєте їх по частинах. Крім того, перш ніж отримати кредит, вам доведеться побігати по інстанціях для збору необхідних документів. Але основні проблеми почнуться після того, як ви прострочив час виплати: штрафи та пені за прострочення – штуки дуже неприємні.

Спосіб 3. Попросити у родичів або чоловіка (дружини)

Майже те ж саме, що взяти в борг у друзів і знайомих, з тією лише різницею, що рідні і близькі, як правило, більш лояльні. Крім того, у чоловіка (або дружини) гроші можна взяти в 99% випадків безоплатно (якщо, звичайно, у вас хороші стосунки). Але є нюанс – грошові розбіжності можуть зруйнувати найміцніший шлюб.

Часто, якщо чоловік просить грошей у дружини, це більшою мірою загострює відносини. В цьому випадку як жінка, так і чоловік відчувають себе «не в своїй тарілці». Адже жінка хоче бути впевнена у фінансовій стабільності свого обранця, а він, у свою чергу, не хоче відчувати себе «не у справ», адже мужик по загальноприйнятій думці повинен заробляти більше жінки.

Хоча, з кожного правила є винятки і сьогодні все більше можна зустріти пар, у яких саме жінка є фінансовим локомотивом. Питання лише в тому, чи влаштовує це обох.

Спосіб 4. Скористатися микрозаймами

Про микрозаймах вже написано докладно в окремому розділі вище.

Тут нагадаю, що це самий реальний і розумний спосіб отримати гроші за годину, а то й менше, якщо немає бажання турбувати родичів, друзів і знайомих.

Компаній, що займаються видачею мікрокредитів – сотні: ваше завдання – витратити трохи часу на аналіз ринку мікропозик та обрати найбільш вигідний для вашої кишені варіант.

Спосіб 5. Закласти (продати) коштовності в ломбард

У кожної людини є цінні речі, які можна віднести до ломбарду. Дані установи найбільше люблять золоті коштовності та антикварні речі, правда, не завжди адекватно оцінюють їх.

Якщо річ вам особливо дорога, подбайте про її своєчасному викуп з ломбарду. Деякі організації такого роду приймають не тільки коштовності, але і мобільні пристрої, цінні аксесуари і апаратуру, навіть автомобілі.

Особливості роботи з ломбардами:

  • здійснювати операції можна тільки особам, які досягли повноліття (потрібен паспорт або інше посвідчення особи);
  • за зберігання речі стягується певна комісія;
  • повернення здійснюється після повної оплати суми, в яку була оцінена річ і відсотків за позикою;
  • необроблені камені і полуфабрикатное сировину алмазів в ломбард не приймають.

У цілому, ломбард — це непоганий варіант термінового одержання грошей. Головний недолік тут – здані вироби оцінюються нижче їх реальної вартості зважаючи на специфіку ломбардного бізнесу. Адже по суті — це магазин б/у речей, нехай і вельми цінні.

Спосіб 6. Продати щось цінне з речей з великою знижкою

Швидко продати щось цінне можна тільки істотно скинувши ціну.

Насамперед тут я маю на увазі дійсно дорогі речі, якщо у вас такі є: нерухомість, транспорт, обладнання.

Варто пам'ятати, що будь-яка термінова продаж передбачає істотне зниження ціни на виставлений товар. Як і в попередньому випадку вважається, що ви продаєте вже б/у річ.

Приклад:

Навіть, якщо ви купили автомобіль в салоні і він повністю новий, від'їхавши 100 метрів від місця продажу, ваш автомобіль автоматично втрачає у вартості 10-15%

Якщо є деяка кількість часу, можна виставити річ в Інтернеті на сайтах оголошень (наприклад, на Авіто). Чим більше сума знижки, тим швидше відбудеться продаж вашого товару, що цілком природно: ті, у кого багато часу, можуть потім продати річ дорожче. Почитайте нашу статтю про те, як заробити на Авіто.

Що можна продати через оголошення в Інтернеті:

  • колекційний одяг (в хорошому стані);
  • антикваріат;
  • грамплатівки;
  • колекції марок;
  • книги;
  • старовинні або радянські монети;
  • сучасні російські ювілейні рублі.

Іноді на горищі, на антресолях або в коморі можна відшукати річ, за яку колекціонери можуть дати цілком пристойні гроші.

Екстремальний спосіб отримати гроші для жінок і неформалів!

Деякі перукарі дорого скуповують волосся (мінімальна довжина 20-25 см). Стрижка часто буває до особі – молодить і вносить різноманітність.

На Сході вважають, що зрізаючи волосся, людина оновлює свою карму.

можна Продати і металевий брухт. Якщо ви живете в приватному будинку, маєте дачу чи гараж, непотрібний металевий мотлох напевно десь завалявся, якщо добре подивитися. Кольорові метали, між іншим, коштують чималих грошей.

Може у вас є бронзові або алюмінієві статуетки, картини з кольорових металів або просто млинцеві мідні дроти — все це потенційні гроші вже сьогодні!

Спосіб 7. Здати своє житло і тимчасово з'їхати до друзів

Людині для життя досить 2 квадратних метрів площі. Інше питання, чи буде така життя комфортною, але заради великої мети можна і потерпіти.

Якщо у вас є нерухомість і є можливість тимчасово переїхати до родичів, хорошим друзям або знайомим, що можна здати квартиру в оренду і взяти у мешканців гроші вперед. Особливо в мегаполісах такий варіант може принести гарний прибуток. Те ж саме можна зробити в курортних зонах в сезон (влітку та на початку осені).

Якщо ви – щасливий володар двокімнатних (і більше) апартаментів, то не потрібно навіть нікуди переїжджати: просто здайте кімнату студенту і візьміть з нього оплату за кілька місяців вперед. Ось вам і сума на відкриття невеликого бізнесу. Якщо ви шукаєте де взяти грошей на бізнес, отримавши їх, прочитайте статтю «Як почати свій бізнес з нуля» — це допоможе вам правильно розпорядитися отриманими коштами.

Спосіб 8. Знайти «шабашку» або виконати разову роботу

Тимчасова робота студентам та всім бажаючим – популярна рубрика на сайтах вакансій. Разову роботу, яка оплачується щодня, можна знайти в будь-якому місті. Це і робота «зазивали» в якомусь бутику, і посаду кур'єра з доставки, та написання статей фрілансерами, і підробіток офіціантом для студентів.

Дівчатам можна влаштуватися нянею або разової помічницею по будинку з погодинною оплатою.

Ще краще, якщо ви є вузьким фахівцем у якій-небудь сфері – наприклад, можна швидко перевести текст з китайської на російську.

Не боїтеся важкої і «чорної» роботи? Якщо ви   міцний хлопець, нанимайтесь вантажником (добре оплачується розвантаження вагонів та інші разові заходи), прибиральником, різноробочим на будівництво. Така робота оцінюється роботодавцями, звичайно, не дуже високо, але зате не потрібно ні в кого позичати.

Спосіб 9. Повернути гроші своїх боржників

Де взяти гроші «на халяву», тобто без необхідності віддавати їх через певний термін? Звичайно ж, у своїх боржників. Якщо ви людина товариська і маєте багато знайомих і друзів, хтось із них, напевно, повинен вам грошей. Подумайте, чи не настав час розрахуватися, і ненав'язливо нагадайте боржникам про повернення кредитів.

Буває так, що люди самі дзвонять і нагадують, що вони мають, але як правило, вам самим як кредитору доводиться ганятися за боржниками і нагадувати їм про повернення грошей.

Спосіб 10. Небезпечний спосіб – попросити в борг у «братків»

Зв'язуватися зі світом криміналу можна лише в особливих, зовсім безвихідних ситуаціях – коли в кредитах відмовлено, під розписку грошей ніхто не дає, друзі поховалися, а в МФО закінчилася готівка.

Звичайно, дана ситуація можлива лише в тому випадку, якщо у вас є відповідні знайомства – добре, якщо, наприклад, ваш однокласник став великим кримінальним авторитетом. Однак і в цьому випадку коштує 100 разів подумати, перш ніж прийняти таке ризиковане рішення.

4. Донорство як один з неочевидних способів отримання грошей

Бути донором – не тільки почесно, але і вигідно. Але здавати кров дуже часто – шкідливо і небезпечно для здоров'я, а за одну порцію багато не дадуть. Крім того, не всі готові здавати свою кров з етичних міркувань. І ще один нюанс – стати донором може лише абсолютно здоровий чоловік.

Донорство як спосіб отримання грошей

Хоча, якщо ви стали професійним донором, то за здачу крові в кількості 40 раз або плазми в кількості 60 разів, ви отримуєте звання «почесний донор» і тоді вам належить щомісячні виплати, відвідування лікарів без черги, компенсація проїзду і навіть відпочинок в санаторії 1 раз на рік.

до Речі, ви можете стати не тільки донором крові, але і донором сперми (для чоловіків) і навіть органів.

Наприклад, нирки дуже високо оцінюються на медичному ринку.

Для жінок підійде використання свого тіла для виношування дітей (сурогатне материнство).

Наука і прогрес йдуть донорство може стати для деяких людей хорошим джерелом доходу, хоча в деяких випадках ці гроші можна буде отримати далеко не відразу.

5. Як правильно займати гроші і віддавати борги – 5 корисних порад

Перед тим, як позичати гроші або почати повертати їх, рекомендую прочитати мої поради. Вони працюють, перевірено на власному досвіді!

Багато грошей

Основні правила позики та повернення грошей:

  1. Брати в борг і віддавати краще в першій половині дня, оскільки ввечері у людей накопичується втома, що негативно позначається на всіх фінансових операціях.
  2. Вивчайте умови погашення кредитів і віддачі боргів заздалегідь.
  3. Оціните всі ризики фінансової операції до підписання договору, а не після.
  4. Гроші мають вартість у часі: якщо друзі вам дороги, віддавайте борги в строк.
  5. Не забувайте дякувати тих, у кого берете в борг.

до Речі, з Фен-Шуй віддавати гроші краще на спадної місяці, а брати – на зростаючій.

Навіть використовуючи «магію грошей», дістати їх на халяву навряд чи вийде. Краще розраховувати на свій розум і здоровий глузд.

Як правильно виплачувати кредит

Якщо ви берете кредит, то беріть його на якомога більший термін!

Багато цього бояться, адже сума переплати в цьому випадку буде більше. Однак, більшість кредитів можна погашати достроково, а це означає, що ви можете повернути борг, як тільки у вас будуть гроші.

А от якщо ви, наприклад, взяли 100 000 рублів на 1 рік, то в середньому будете виплачувати 10 000 рублів на місяць, а ось якщо цю ж суму ви взяли на 5 років, то ваша виплата скласти близько 2500 рублів.

Як ви вважаєте, яку суму в місяць виплачувати легше: 2500 рублів або 10 000 рублів?   відповідь очевидна.

Ця рекомендація базується на законах такого поняття як «фінансова грамотність».

Виплачувати кредити мінімально можливими сумами рекомендує Роберт Кійосакі   відомий на весь світ інвестор, бізнесмен і викладач в області фінансової грамотності, автор гри «Грошовий потік».

6. Висновок

Як бачите, місць, де можна взяти гроші, досить, якщо проявити кмітливість та включити інтелект. Головне – не впадати в паніку (або, навпаки, в ступор) і діяти спокійно, впевнено і послідовно. І не треба боятися оперувати великими сумами грошей, особливо, якщо всі ризики прораховані наперед.

Безоплатно отримати гроші можна тільки у друзів і родичів.

В інших випадках за вашим позиками будуть капати відсотки, десь більше, наприклад, у разі використання мікропозик, десь менше: якщо ви взяли кредит у банку.

Так що халяви в світі фінансів практично немає.

На завершення теми пропоную вам подивитися півторагодинний семінар на тему «Де взяти грошей»:

На цьому у мене все. Читайте бізнес-журнал «.ua» і підвищуйте тут свій рівень фінансової грамотності.

Бажаю вам якнайшвидшого дозволу грошових проблем і високих доходів!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Де взяти грошей безоплатно на халяву — 10 вірних способів для тих, кому терміново потрібні гроші прямо зараз!