Інвестиційна компанія — 7 порад, як правильно вибрати + рейтинг ТОП-10 надійних компаній

Як правильно перевірити інвестиційну компанію? Як виглядає рейтинг найбільш надійних інвестиційних компаній в ? Які особливості має міжнародна інвестиційна компанія?

Привіт читачам онлайн-журналу ! З вами Денис Кудерин, експерт в області інвестицій.

Продовжуємо тему прибуткових інвестицій. Питання, який буде докладно розглянуто у новій статті – як вибрати інвестиційну компанію.

Матеріал буде корисний як починаючим інвесторам, так і тим, хто вже має деякий досвід фінансових вкладень.

Отже, почнемо!

Інвестиційна компанія

Зміст
  1. Що таке інвестиційна компанія і чим вона займається?
  2. Особливості діяльності міжнародних інвестиційних компаній
  3. Як вибрати інвестиційну компанію – корисні поради новачкам
  4. Рейтинг ТОП-7 інвестиційних компаній в
  5. Як перевірити інвестиційну компанію – 5 ознак, що ви співпрацюєте з шахраями
  6. Висновок

1. Що таке інвестиційна компанія і чим вона займається?

Пам'ятайте головний постулат бізнесу – «гроші повинні працювати»? Так от, прибуткове інвестування – це найбільш доступний і водночас найбільш ефективний спосіб змусити фінанси працювати на вас.

Гроші, які зберігаються «в панчосі»   втрачені гроші. Навіть за місяць їх реальна вартість знижується на кілька відсотків, а за рік розмір інфляції нерідко досягає показника в 10-12%.

Приклад

За даними Росстату (головне управління статистики в ) за 2015 рік розмір інфляції в РФ склав 12,9%. А вартість продуктів першої необхідності зросла на 15-17%.

Висновок: треба вкладати капітал у найприбутковіші інвестиційні інструменти. Умілі вкладення створюють пасивний дохід – до такого типу заробітку в кінцевому підсумку прагнуть не тільки професійні бізнесмени, але і всі розумні люди.

Про пасивному доході на нашому сайті вже є розгорнута і корисна стаття. Тут же нагадаю, що такий вид доходу дозволить вам розпоряджатися особистим часом за власним розсудом. Або іншими словами – жити в своє задоволення, подорожувати, спілкуватися з сім'єю, займатися тим, що вам дійсно до душі.

Самостійне інвестування – справа клопітка і ризиковане. Чи вистачить у вас знань, досвіду, уміння, інтуїції розпорядитися фінансами грамотно? Чи зможете вкласти капітал в потрібний проект?

Якщо ні, то найкращий варіант – довірити управління заощадженнями професіоналам. А саме інвестиційним компаніям.

В одній з публікацій ми вже писали про інвестиційні фонди (Піф). Компанії для інвестицій – це близькі по своїй суті і цілям об'єднання, але працюють за дещо іншою схемою.

Пайові фонди – структури без статусу юридичної особи, діють за принципом довірчого управління.

Інвестиційні компанії (ІК) – повноцінні юридичні суб'єкти, що мають відповідні ліцензії і право на проведення брокерських та дилерських операцій.

Цей фінансовий інститут залучає кошти інвесторів і розпоряджається ними з метою одержання прибутку. Найбільш поширений спосіб збільшення коштів – операції з цінними паперами.

Основні функції ІК:

  • управління інвестиційним портфелем (купівля/продаж цінних паперів перспективних підприємств);
  • диверсифікація інвестицій (розподіл активів за різними напрямами з метою зниження ризиків).

Користуватися послугами інвестиційних компаній можуть великі і дрібні інвестори. Доходи вкладників безпосередньо залежать від того, наскільки грамотно і розумно вкладені кошти.

отже, основний критерій вибору інвестиційної компанії для пересічного вкладника – це професіоналізм керуючих структур організації.

Самі компанії живуть за рахунок комісійних з прибутку і відсотків за управління вкладами (це приблизно 2% від вкладених коштів). В інтересах ІК (якщо тільки вони не шахраї) – проводити якомога більше вдалих фінансових транзакцій.

Детальніше про інвестиції в читайте в оглядовій статті журналу.

2. Особливості діяльності міжнародних інвестиційних компаній

Перші інвестиційні компанії (в сучасному розумінні цього терміна ) виникли саме за кордоном, а точніше – в Англії і США. Очевидно, що у визнаних у всьому світі закордонних ІК незрівнянно більше досвіду в управлінні прибутковими інвестиційними інструментами.

чи Означає це, що вигідніше вкладати гроші в закордонні компанії? З одного боку – так, вони надійніше. Але з іншого – вони не підкоряються російської юрисдикції. У разі виникнення спірних ситуацій шукати захисту вкладник може хіба що в міжнародному суді.

Іноземні компанії, як і російські, заробляють на вкладеннях в акції та цінні папери.

Паралельно вони займаються:

  • фінансовою аналітикою і ринковими дослідженнями;
  • брокерськими операціями;
  • послугами злиття і поглинанню.

Більшість імпортних ІК випускають власні цінні папери і продають їх приватним інвесторам. На виручку вони купують акції підприємств та банків, що забезпечує клієнтам стабільний прибуток.

3. Як вибрати інвестиційну компанію – корисні поради новачкам

Надійність інвестиційної компанії – основна умова збереження капіталу і його примноження. Буде прикро і несправедливо, якщо накопичення, нажиті за роки непосильної праці, «вилетять в трубу» чи потраплять до рук аферистів.

Саме страх втратити гроші утримує вкладників з і країн колишнього СРСР від розумного розпорядження власними активами. Зрозуміти наших співвітчизників можна – багато хто пам'ятає МММ, ваучерізацию, піраміди та інші «лохотрони».

Інвестиції та шахрайство

Однак часи змінюються, змінюється і рівень фінансової грамотності громадян. Все більше людей розуміє, що зберігання готівкових коштів у вигляді мертвого вантажу (навіть у валюті) – це невигідно, недоцільно і неактуально.

Інвестувати гроші (якщо вони є) можна і потрібно, факт. Але як вкласти їх гранично безпечним способом?

У цьому допоможуть наші експертні поради.

Порада 1. Вивчаємо сайт компанії

Всі сучасні компанії мають представництво в інтернеті. Іншими словами – у них є сайт. Навіть поглянувши на головну сторінку, можна оцінити рівень організації, з якою ми маємо справу.

Якщо сайт оформлений акуратно і лаконічно, якщо помітно, що власники не пошкодували коштів на дизайн, навігацію, інтерактивні опції та інші потрібні і корисні штуки, ступінь довіри до компанії одразу зростає.

Обов'язково перевірте, кому належить домен і який термін його життя. Його власником повинна бути безпосередньо інвестиційна компанія, а не стороння особа.

За термінами життя доменного імені, я думаю, все зрозуміло – чим він вище, тим краще. Це означає, що компанія володіє сайтом давно, і що вона не новачок фінансового ринку.

Порада 2. Звертаємо увагу на термін діяльності фірми

Інвестиційні інститути, яким нічого приховувати, відкрито заявляють про свій досвід на ниві множення капіталу вкладників.

Перші ІК в утворилися в 1992 році, стало бути, якщо хтось стверджує, що працює довше цього часу, його відомості, м'яко кажучи, не відповідають реальному стану речей.

Якщо ви не знайшли відомостей про рік заснування компанії, значить, перед вами або новачок, або шахрай. І не соромтеся запитувати у представників організації, скільки часу працює компанія, звідки вона взялася і куди прямує.

Вкладники часто ігнорують найважливіші фактори – історію та репутацію фірми. Історію можна подивитися у відповідних розділах сайту або архівах новин. Про репутацію можна частково судити з відгуків інших інвесторів в інтернеті.

Порада 3. Визначаємо категорію безпеки повернень

Інвестицій без ризику не буває. Навіть банки прогорають і лопаються, що говорити про структурах, які працюють з цінними паперами – високоліквідним, але не завжди передбачуваним в плані зміни ринкової вартості інструментом. Професійне управління мінімізує ризики, але не гарантує їх повної відсутності.

Для інвестицій існує дві категорії безпеки повернень:

  • фіксовані – з наперед визначеним розміром прибутку;
  • змінні – залежать від активності ринків.

Фіксований прибуток більш надійна, але зате невелика (6-8% максимум), змінна передбачає більший ризик, але принесе вам більше грошей у період економічного підйому.

Порада 4. Звертаємо увагу на кількість інвесторів

В цьому пункті все просто – чим більше у компанії інвесторів (фізичних та юридичних осіб) тим вище коефіцієнт довіри.

Якщо в організації мало партнерів, вона або новий гравець на фінансовому ринку, або вкладники їй не довіряють. А якщо інші не довіряють, то і вам краще пройти повз і пошукати більш надійний варіант.

Порада 5. Аналізуємо всі можливі фінансові інструменти

Мова про способах взаємних розрахунків інвесторів і компанії. Якщо на сайті є безліч варіантів внесення і виведення коштів, це ознака солідної організації.

Добре, коли до послуг вкладників:

  • електронні платіжні системи;
  • розрахунки через банківські рахунки;
  • кредитні карти;
  • поштові перекази;
  • бліц-перекази.

Вибір способу розрахунків – ваша персональна справа. Керуйтеся міркуваннями зручності, швидкості і надійності.

Порада 6. Уважно вивчаємо реєстраційні документи

Наявність у вільному доступі сертифікатів, ліцензій, реєстраційних документів, дипломів і нагород – свідчення відкритості і чесності компанії. Це означає, організація веде саме ту діяльність, про яку заявляє.

Справжність документів легко перевірити на сайтах державних реєстрів сертифікатів. І обов'язково відвідайте ресурс податкової інспекції РФ. Туди включені всі структури, що мають статус юридичних осіб.

Порада 7. Визначаємо розмір потенційного прибутку

Всіх інвесторів цікавить ключове питання – скільки вони зароблять? Відкриті компанії заздалегідь сповіщають партнерів про зразкових відсотках чистого прибутку і не забувають згадати про ризики.

Вибираючи інструмент інвестування, порівнюйте рівень дохідності різних компаній і вибирайте самий вигідний варіант. Рейтинги інвестиційних компаній дивіться на спеціальних сайтах.

Читайте також близьку за тематикою статтю «Як знайти інвестора».

4. Рейтинг ТОП-7 інвестиційних компаній в

Щоб нашим читачам було легше орієнтуватися в безмежному фінансовому океані, ми склали для них свій рейтинг інвестиційних компаній.

Офіси представлених нижче організацій розташовані в , але це не означає, що жителі інших міст не можуть скористатися послугами цих компаній.

Інтернет і платіжні системи

Завдяки інтернету і використання сучасних платіжних систем, робити вклади можна з будь-якої точки , як і виводити їх на свої рахунки.

Отже, ТОП-7 головних гравців російського фінансового ринку.

1) TeleTrade

ТелеТрейд Група компаній, орієнтованих на різні інвестиційні напрямки. Грошима інвесторів керують професійні аналітики, трейдери і брокери, роблячи довгострокові і короткострокові вклади в акції, ринок Форекс, ф'ючерси, дорогоцінні метали.

Серед переваг – 20 років успішної роботи на ринку інвестицій, навчальні програми для клієнтів (відеоуроки і традиційне навчання), інформаційна підтримка вкладників.

2) Simex

Simex – інвестиційна платформа, орієнтована на вклади онлайн. Вкладниками можуть стати не тільки жителі РФ, але і громадяни інших країн. Великий вибір інвестиційних проектів – вклади в акції, діючий бізнес і перспективні стартапи.

У списку плюсів компанії – мінімальний розмір початкових вкладень, можливість інвестування «в два кліка», заробіток за партнерською програмою з нульовим початковим капіталом. Користувачі можуть продавати свої частки іншим учасникам.

3) «Барель»

Барель Рік заснування компанії – 1994. Має членство у Національної Фондової Асоціації, надає користувачам трейдерські та брокерські послуги, а також річні та поточні фінансові звіти.

Клієнтам доступна унікальна на російському ринку послуга – індивідуальні інвестиційні рахунки. Є також можливість покупки/продажу акцій фізичним особам на позабіржовому ринку.

4) «ИнвестМир»

ИнвестМир — вигідні вкладення в галузі економіки . Співпраця з юридичними і фізичними особами, консультації інвесторів, постійний пошук перспективних інвестиційних напрямів.

Курс на стабільний дохід вкладників і безпосередню участь у поліпшенні економічної ситуації в . Повна відповідальність за розробку і реалізацію фінансових стратегій інвесторів, страхове сприяння з метою підвищення безпеки клієнтів.

5) «Русс-Інвест»

Русс-Інвест Багатопрофільна інвестиційна компанія, що діє з 1992 року. Входить в ТОП-6 найбільших організацій РФ за величиною залученого капіталу. Лауреат російської премії «Фінансовий Олімп».

Список інвестиційних продуктів великий – брокерські послуги, інтернет-трейдинг, довірче управління капіталом, торгівля на влютных ринках, венчурні інвестиції, фінансове консультування.

6) E3 Investment

E3 investment – компанія входить в інвестиційно-будівельний холдинг E3 Group, заснований в 2009 році. Основний профіль – інвестиції в нерухомість. Тримає курс на довгострокові вклади (зважаючи на специфіку інвестиційного інструменту).

Серед переваг компанії – можливість почати з невеликої (для ринку нерухомості) суми (від 100 000 руб.), три види страхування для кожного вкладу, колективні інвестиції.

7) Golden Hills

Golden HillsПрофесійне управління та примноження приватного капіталу. Гарантія 15% річних з мінімальними для вкладника ризиками. Новий погляд на прибуткове інвестування і новий підхід до управління фінансами.

Компанія переймає досвід західних інвестиційних компаній та використовує його на російському ринку. У переліку напрямів для вкладів – акції, облігації, золото, нерухомість, предмети мистецтва, прямі інвестиції.

Для наочності представимо основні характеристики інвестиційних компаній у вигляді таблиці:

Компанії Передбачувана прибуток Особливості роботи з вкладами
1 Teletrade Не фіксована Можливість торгівлі на Форекс через посередників
2 Simex Від 24% Націленість на сучасні онлайн-технології
3 «Барель» Від 20% Індивідуальні інвестиційні рахунки для вкладників
4 «ИнвестМир» Залежить від розмірів і типу вкладу Націленість на інвестиції в економіку РФ
5 «Русс-Інвест» Залежить від вибору інвестиційного продукту Великий список напрямків інвестування
6 E3 Investment 25%-45% Вклади в ліквідну нерухомість
7 Golden Hills Від 15% Вклади в РФ і за кордоном

5. Як перевірити інвестиційну компанію – 5 ознак, що ви співпрацюєте з шахраями

У кризові часи ризики інвесторів підвищуються. Справа не тільки в економічній нестабільності, але і в збільшенні числа різного роду шахраїв.

Безліч аферистів прагне нажитися на довірі вкладників та інвестувати їх гроші не в прибуткові проекти, а в свою кишеню.

Щоб убезпечити свої заощадження, дійте дуже обачно. Існують ознаки, по яких можна легко відрізнити нечистих на руку «комерсантів» від сумлінних учасників фінансового ринку.

Ознака 1. Відсутність відкритої фінансової звітності та інших установчих документів

Про сертифікати, ліцензії та іншої документації, без якої неможливе існування офіційного юридичної особи, які вже згадувалося вище. Додам, що поважають себе, організації завжди готові надати користувачам фінансові звіти за минулий і поточний період.

Якщо компанія стверджує, що у неї є відділ трейдерів, які заробляють гроші для інвесторів на валютних/фондових ринках, вона зобов'язана на першу вимогу пред'явити звіти з торгів і трейдерські сертифікати.

Ознака 2. Між інвестором і компанією не було укладено договір

Відносини, оформлені у вигляді офіційного договору,   основа безпеки і тривалого взаємовигідного партнерства.

Часто на сайтах пропонується просто оформити оферту – поставити галочку в електронному документі. Більш солідні компанії укладають реальні договори з підписами і печатками. Такий документ, як не крути, викликає більше довіри.

Ознака 3. На сайті компанії немає фотографії керівництва

Без фотографії керівника або учасників ради директорів сайт компанії виглядає якось неповноцінно, ніби щось приховує.

Ознаки шахрайства

Якщо ж на ресурсі представлено фото керівної особи, його біографія, життєва позиція та погляди на політику управління, це демонструє серйозні наміри, відкритість і націленість на тривалу роботу.

Ознака 4. Компанія не бере участі в професійних конкурсах та рейтингах

Якщо організація не бере участі в професійних конкурсах, не домагається входження в рейтинги, не рухається вперед і не розвивається, значить, вона не націлена на перспективу.

Розвиток вимагає витрат, і якщо засновники компанії вкладають гроші в майбутнє, це свідчить, що вони не мають наміру нікуди «звалювати», прихопивши з собою інвестиційний портфель з грошима вкладників.

Ознака 5. Відсутність фізичної адреси і контактного телефону на сайті компанії

Немає офіційного адреси, значить, немає і юридичного суб'єкта. Офіційна особа завжди має адресу, стаціонарний телефон та інші реквізити, що підтверджують реальне існування.

Краще, якщо ваша ІК зареєстрована на російській території, а не десь на Нідерландських Антильських островах в офшорній зоні.

Для закріплення матеріалу – дивимося корисне відео по темі.

6. Висновок

Підведемо підсумки. Тепер ви в курсі, що таке інвестиційні компанії і як вони працюють. У вас стало більше шансів грамотно розпорядитися особистими заощадженнями і не тільки вберегти їх від інфляції, але й отримати додатковий дохід.

Але пам'ятайте, що фінансові інструменти надзвичайно різноманітні: від їх правильного вибору напряму залежить ваше майбутнє.

Прибуткові вкладення – спосіб забезпечити грошове благополуччя на багато років вперед, але ніколи не забувайте про ризики, пов'язані з інвестуванням.

Команда сайту бажає читачам інвестувати кошти тільки в перспективні і високоприбуткові проекти. Чекаємо оцінок статті, зауважень і коментарів по тематиці публікації.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Інвестиції » Інвестиційна компанія — 7 порад, як правильно вибрати + рейтинг ТОП-10 надійних компаній