Викуп нерухомості — 7 основних етапів викупу квартир і будинків за ринковою ціною + професійна допомога у викупі земельних ділянок та комерційної нерухомості

Як відбувається терміновий викуп квартир, кімнат і будинків? В чому особливості викупу заміської нерухомості? Хто виробляє викуп земельних ділянок і часток квартир за ринковою ціною?

Вас вітає популярний бізнес-журнал ! На зв'язку експерт   Денис Кудерин.

Тема даної статті – викуп нерухомості. Матеріал буде корисний всім, хто бажає терміново і без зайвих клопотів продати квартиру або будинок, а також тим, хто цікавиться актуальними фінансовими питаннями.

Дочитавши публікацію до кінця, ви дізнаєтеся, яким агентствам можна довірити викуп нерухомості, і як уникнути обману в таких угодах.

Викуп нерухомості

Зміст
  1. Що таке викуп нерухомості?
  2. Яку нерухомість можна викупити – ТОП-5 основних видів
  3. Як відбувається викуп нерухомості – 7 головних етапів
  4. Професійна допомога у викуп нерухомості – огляд ТОП-5 компаній з надання послуг
  5. Як не стати жертвою шахраїв при викупі нерухомості – 3 простих ради
  6. Висновок

1. Що таке викуп нерухомості?

У вас є у власності ліквідна квартира в центрі міста, і ви хочете реалізувати її швидко, без клопоту і бажано за ринковою ціною? Чи бажаєте терміново продати котедж, дачний будинок, земельну ділянку? Тоді вам варто скористатися послугою термінового викупу нерухомості.

Якщо ви не в курсі, що це за послуга і які її переваги, тоді ця публікація для вас. Читайте, запам'ятовуйте, користуйтеся нашими порадами.

Викуп нерухомості – процедура термінової купівлі об'єкта у приватного клієнта або юридичної особи агентствами нерухомості.

Звичайна купівля нерідко затягується на місяці, а то й на роки. Терміновий викуп займає не більше 14 днів. У чому підступ? У тому, що вартість, за якою агентство викупить ваш об'єкт, буде нижче максимальної на 10-40%.

При цьому вся сума далеко не завжди виплачується відразу. Іноді продавець отримує лише 75-80% вартості, а залишок повертається після того, як на об'єкт знайдеться конкретний покупець.

Основні переваги термінового викупу:

  • оперативність процесу;
  • гарантований позитивний результат;
  • мінімум мороки з паперами;
  • клієнт не шукає покупців сам – процедуру купівлі/продажу бере на себе ріелторська контора.

Далеко не кожне агентство займається терміновим викупом квартир – для цього у контори мають бути значні вільні активи.

Однак великі корпорації ніколи не відмовляться поповнити свої фонди ліквідними об'єктами. Зрештою, на кожній вдалій угоді термінового викупу вони мають солідний прибуток.

Є і мінуси для співробітників контор: при реалізації нерухомості, що перебуває у власності менше 3 років, потрібно сплатити податок у розмірі 13% у державну скарбницю. Це одна з причин, по якій продавець не отримує за об'єкт максимальної ціни, навіть якщо квартира у відмінному стані і розташована в престижному районі.

Для ріелторських агентств викуп квартири – лише проміжний етап у схемі реалізації нерухомості. Первинна покупка оформлюється на ім'я одного із співробітників або на агентство, а в подальшому виставляється на продаж. Тільки після цього об'єкт набуває кінцевого власника.

Є маса причин, за якими власники житла змушені вдаватися до процедури термінового викупу – раптовий від'їзд в іншу країну, надзвичайні ситуації, банальна нестача фінансів.

Приклад

Власник квартири у віддаленому районі Василь Смирнов давно шукає нерухомість більшої площі в центрі і нарешті знаходить відповідний по всіх параметрах об'єкт. У нього є заощадження, але їх не вистачає, щоб виплатити повну суму.

Василь ініціює процедуру термінового продажу своєї житлоплощі на околиці, отримує від агентства аванс і встигає придбати квартиру своєї мрії, поки її не забрали інші бажаючі.

Послугу викупу нерідко використовують іпотечні позичальники, які заборгували банкам великі суми і не мають можливості погасити борг іншим способом, крім термінового продажу заставного майна.

Детальніше про роботу агентства нерухомості читайте у відповідній статті.

2. Яку нерухомість можна викупити – ТОП-5 основних видів

Не кожну квартиру і далеко не в кожному населеному пункті погодяться викупити ріелторські агентства. Контори – не благодійні організації і у своїй діяльності керуються винятково комерційними міркуваннями.

Терміново викуповуються тільки ліквідні об'єкти   ті, які можна швидко і без проблем продати:

  • готові квартири в новобудовах;
  • квартири в центральних районах міста;
  • юридично чиста нерухомість без обтяжень;
  • об'єкти з очікуваним терміном реалізації;
  • нерухомість масового попиту – «одинички» і «двушки» з типовою плануванням і відносно низькою вартістю.

Проте деякі агенції, націлені на довгострокові перспективи, викуповують, поряд з переліченими приміщеннями, та елітні квартири, заміські будинки, і будь-які інші об'єкти, в яких бачать комерційний потенціал.

Яку нерухомість можна купити

Перерахуємо всі види нерухомості, з якими працюють ріелторські контори.

1 Вид. Викуп квартир

У викупі ліквідних квартир ріелторські компанії зацікавлені в першу чергу.

Якщо ви – щасливий власник нерухомості в крокової близькості від метро, транспортних розв'язок, агентства з задоволенням викуплять ваш об'єкт. Можливо навіть, що основну частину суми вам сплатять протягом декількох годин після звернення.

Про те, як вигідно продати елітну нерухомість, читайте у спеціальній публікації.

Вигляд 2. Викуп будинків

Добротні нові котеджі в престижних селищах теж користуються певним попитом у великих компаній, що спеціалізуються на заміській нерухомості. Ціна, яку пропонують агентства, залежить від сезону продажу і загальної ситуації на ринку у вашому місті.

Вигляд 3. Викуп кімнат

Контори викуповують кімнати, які легко продати або здати в оренду. Зрозуміло, що підлягають реалізації лише юридично чисті об'єкти, які знаходяться у повній власності у власника.

Вигляд 4. Викуп комерційної нерухомості

Деякі спеціалізовані компанії займаються викупом ліквідної комерційної нерухомості – офісів в діловій частині мегаполісів, торгових точок в престижних районах, приміщень вільного призначення, які можна здати або продати підприємцям.

Додатковий матеріал з цього питання ви знайдете в статті «Купити комерційну нерухомість».

Вигляд 5. Викуп земельних ділянок

Не всякий ділянку землі можна швидко і вигідно продати, але якщо такий розташований у перспективному районі, то ріелторські організації ним обов'язково зацікавляться.

3. Як відбувається викуп нерухомості – 7 головних етапів

Отже, вам терміново знадобилося продати свою квартиру, і ви вирішили скористатися послугою викупу нерухомості. Така процедура дійсно проходить швидко, але підготуватися до неї потрібно заздалегідь.

У цьому вам допоможе наша поетапна інструкція.

Етап 1. Вибір компанії

Від вдалого вибору агентства залежить успіх всього підприємства. Компанії з бездоганною репутацією і солідними активами дійсно запропонують вам вигідну ціну і максимально швидко оплатять покупку.

Фірми-одноденки з амбіціями, але без належного досвіду, — не кращий вибір для термінового продажу об'єкта. Вони, можливо, і погодяться купити у вас квартиру, але при цьому напевно міцно знизять ціну.

У таблиці наочно представлені критерії, якими слід керуватися при виборі компанії:

Критерії вибору Практичні рекомендації
1 Досвід Співпрацюйте з компаніями, що працюють на ринку більше 10 років
2 Репутація Керуйтеся відгуками в ЗМІ і рейтингами незалежних агентств
3 Кількість філій у вашому місті Чим більше у контори представництв, тим більше шансів знайти відділення ближче
4 Спеціалізація Є компанії, які спеціалізуються на викуп, – до них звертайтесь в першу чергу

На сайті є інформативна стаття про принципи і методи роботи ріелторських агентств.

Етап 2. Оцінка об'єкта нерухомості

Оцінка нерухомості – обов'язковий етап процедури. Співробітник контори виїжджає на місце і проводить фахову експертизу визначення ринкової вартості об'єкта. Захід проводиться за рахунок компанії.

Етап 3. Обговорення вартості об'єкта з власником

Експертиза дає приблизну оцінку квартири, будинки, комерційного приміщення, але остаточна сума затверджується за взаємною згодою. Якщо власнику запропонована вартість здасться заниженою, він має право відмовитися від послуг фірми.

Не впевнені в об'єктивності або кваліфікації оцінювачів з агентства, запросіть незалежного експерта. Правда, його послуги будуть коштувати вам грошей.

Етап 4. Підготовка документів

В обов'язковому порядку будуть потрібні правовстановлюючі та технічні документи об'єкта. Якщо якихось паперів немає в наявності, ріелтори допоможуть вам швидко оформити їх і включити в пакет. Робота з документами входить в коло обов'язків кожного професійного агента.

Етап 5. Укладення договору купівлі-продажу

Ключова стадія взаємодії.

Пам'ятайте: перш ніж ставити свій автограф на документі, потрібно уважно перечитати всі пункти договору. Особливу увагу приділіть приміток і пунктів, надрукованим дрібним шрифтом. Там нерідко міститься найважливіша інформація.

Етап 6. Оплата вартості об'єкта нерухомості

На цьому етапі компанія робить попередній або повний розрахунок з продавцем. В ідеалі гроші поміщаються в депозитну комірку в день підписання угоди.

Доступ до осередку банк надасть продавцеві, коли той пред'явить договір купівлі/продажу, підписаний обома сторонами.

Етап 7. Перехід прав власності до нового власника

Договір обов'язково реєструється в Управлінні Федеральної Служби держреєстрації. Власність переходить до покупця – в нашому випадку до агентству або його конкретним співробітникам.

Якщо вам важлива безпека власних фінансів або ви новачок у справі продажу квартир, то на всіх етапах краще консультуватися з професійними юристами. Зробити це можна, скориставшись сучасними технологіями. Сайт Правознавець консультує всіх бажаючих з юридичних питань в режимі онлайн і по телефону.

Тут працюють сотні професійних юристів, у тому числі – спеціалістів по житловому праву. Своє питання ви можете задати прямо на головній сторінці – вам дадуть відповідь вже через кілька хвилин, причому безкоштовно.

Якщо ваша проблема потребує поглибленого вивчення, користуйтеся платними послугами, при цьому гонорар фахівця ви призначаєте самі.

Правознавець телефони

Скористатися кваліфікованою правовою підтримкою можна прямо зараз – достатньо зайти на сайт Правознавець.ру і витратити пару хвилин на вивчення функціоналу.

4. Професійна допомога у викуп нерухомості – огляд ТОП-5 компаній з надання послуг

Ми вже говорили про важливість грамотного вибору ріелтора. Щоб полегшити читачам життя, пропонуємо огляд найбільш надійних московських компаній, що займаються викупом нерухомості.

Деякі з цих організацій мають філії в інших містах, так що розділ буде корисний не тільки столичним жителям.

1) МДБН

МДБНМосковська Міська Служба Нерухомості працює на житловому ринку вже більше 20 років. Компанія надає професійні та якісні послуги продавцям, покупцям і орендодавцям. Допомагає на вигідних умовах оформити іпотечні кредити в провідних банках РФ і безкоштовно консультує всіх бажаючих по телефону і через сайт.

Ексклюзивна пропозиція від агентства – викуп квартир, кімнат і часткою нерухомості в і Підмосков'ї за 1 день. Аванс видається продавцю в день звернення в компанію. Кращий варіант для тих, кому терміново і у великій кількості потрібні гроші.

2) Октава Нерухомість

Октава-НерухомістьАгентство практикує всі існуючі в природі операції з нерухомістю – купівля, продаж, обмін, здача в оренду, приватизація, викуп. Надійна і успішна компанія, що працює на житловому ринку з 1992 року.

Співробітники мають досвід проведення найбільш складних і заплутаних з фінансової та юридичної точок зору угод. Нестандартні ситуації і незвичайні об'єкти нерухомості не страшать агентів «Октави»: вони візьмуться за будь-яку справу і доведуть його до кінця. Середнє час проведення операції викупу – 48 годин.

3) Prospect Group

Prospect GroupВикуп комерційних приміщень – спеціалізація фірми «Проспект Груп». Компанія працює в Московському регіоні та інших містах РФ. На сайті працює безкоштовна консультація і калькулятор попереднього розрахунку вартості.

В компанії задіяні професійні юристи та спеціалісти з комерційних приміщень. Основний напрямок діяльності – юридичний супровід викупу нежитлової нерухомості та оцінка об'єктів.

4) ВЕСТ Нерухомість

ВЕСТ нерухомістьДосвідчена компанія, що працює на житловому ринку столиці і Підмосков'я. Являє собою союз досвідчених ріелторів та кваліфікованих юристів. Мета надаваних послуг – вирішити проблему клієнта в найкоротші терміни.

Проводить терміновий викуп квартир та кімнат у за 1 день. Рішення по об'єкту приймається через 30 хвилин після звернення клієнта в контору. Аванс вам заплатять протягом 2 годин з моменту згоди на викуп.

5) Міель

МіельНайстаріше в і в агентство нерухомості. Має розвинену мережу філій – тільки в столиці за єдиним стандартом працює 120 офісів.

Пропонує терміновий викуп квартир за 90% від ринкової вартості. Аванс видається продавцю ще до підписання договору купівлі-продажу. Розгляд пропозиції клієнта – 1 годину, виїзд оцінювача на місце – безкоштовний.

Ріелтори гарантують купівлю, продаж та оренду приміщень на максимально вигідних для клієнта умовах.

Про те, як грамотно зняти квартиру, читайте у відповідному матеріалі на нашому сайті.

5. Як не стати жертвою шахраїв при викупі нерухомості – 3 простих ради

Процедура викупу знижує вартість нерухомості, тому придбання таких об'єктів вигідно не тільки ріелторським компаніям, але і покупцям. Часто квартири, що викуплені в терміновому порядку, реалізуються за низькою ціною, але тут є підводні камені.

Як не стати жертвою шахраїв

По-перше, компанії піклуються про власну вигоду і не завжди повідомляють клієнтам повну інформацію про об'єкт продажу. По-друге, на житловому ринку промишляють справжні шахраї, завжди готові «впарити» недосвідченим і простодушним покупцям зовсім не той товар, на який останні розраховують.

Ризики зростають, якщо ви працюєте з приватним ріелтором або локальної конторою з сумнівною репутацією.

Щоб не стати жертвою аферистів, користуйтеся експертними радами.

Порада 1. Уважно вивчайте документи на нерухомість

Рада на всі часи. Ніколи не купуйте нерухомість, не перевіривши попередньо правовстановлюючих та технічних документів.

Навіть якщо ріелтор запевняє, що вже зробив цю роботу за вас, проконтролювати його дії все одно варто. Довіряй, але документи перевіряти не забувай.

Порада 2. Перевіряйте об'єкт нерухомості на наявність арешту

Логічне продовження попереднього пункту. Якщо об'єкт перебуває під арештом, у заставі, відібраний за борги, виставлений на аукціон в результаті банкрутства приватного особи чи підприємства, ви повинні про це знати заздалегідь.

Приклад

Уявіть таку ситуацію – ви купили квартиру, в'їхали в неї, живете і не тужите, а через пару тижнів з'ясовується, що нерухомість давно заарештована і підлягає передачі на користь банку. Продавця між тим і слід прохолов, як і ваших грошей.

Порада 3. Перед викупом особисто зустріньтеся з власником нерухомості

Особиста зустріч з власником нерухомості потрібна в тому випадку, якщо власник – приватна особа. Наприклад, агент, який оформив покупку на своє ім'я. Якщо приміщенням володіє компанія, не зайвим буде поговорити з її керівником. Будете знати його в обличчя. На всяк випадок.

Рекомендуємо подивитися короткий ролик, в якому начальник юридичного відділу однієї з ріелторських компаній пояснює всі переваги термінового викупу.

6. Висновок

Час підсумувати сказане. Викуп нерухомості – хороший варіант для людей, яким важливі терміни реалізації і терміново потрібні гроші. Проте якщо час терпить, користуйтеся звичайною процедурою продажу. Так ви отримаєте за свою квартиру її повну ринкову вартість.

Бажаємо читачам успіхів у будь-яких починаннях! Будемо вдячні, якщо ви оціните або прокоментуєте цю статтю. До нових зустрічей!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Викуп нерухомості — 7 основних етапів викупу квартир і будинків за ринковою ціною + професійна допомога у викупі земельних ділянок та комерційної нерухомості