Елітна нерухомість   покрокова інструкція як продати елітну квартиру або заміський будинок + 5 порад з вибору при покупці елітного житла

Як виглядає класифікація елітних квартир і заміських будинків? Чи можна купити елітну нерухомість без допомоги агентства нерухомості? Як здійснюється продаж елітної нерухомості?

Привіт всім, хто заглянув на вогник! З вами Денис Кудерин – експерт і автор статей популярного бізнес-журналу .

Тема публікації – елітна нерухомість. Стаття буде корисна всім, хто хоче придбати або продати такий тип житла, а також тим, хто цікавиться актуальними питаннями сучасного ринку нерухомості.

Отже, починаємо без зайвих розмов, адже тема дуже цікава!

Елітна нерухомість

Зміст
  1. Що таке елітна нерухомість?
  2. Класифікація елітної нерухомості – ТОП-4 основних види
  3. Як вибрати елітне житло при купівлі – 5 корисних порад
  4. Як продати елітну нерухомість – 7 простих кроків
  5. Кращі агентства нерухомості елітного житла – огляд ТОП-3 компанії
  6. Як не стати жертвою шахраїв при купівлі елітної нерухомості – 4 головних правила
  7. Висновок

1. Що таке елітна нерухомість?

Словосполучення «елітна нерухомість» чув кожен цивілізований людина. Але в дійсності далеко не всі мають реальне уявлення про цьому типі житла та його ознаки.

«Елітне» — не синонім «дорогого». Хоча вартість такої нерухомості, безумовно, перевищує середній ціновий сегмент, іноді в кілька разів. Однак висока ціна – не головний показник «елітності».

На сучасному ринку житла діє неабияку кількість нечистих на руку агентів, які видають за елітне житло цілком звичайні квартири поліпшеного планування в новобудовах. Тому тим, хто бажає придбати квартиру або будинок реально елітного класу потрібно для початку розібратися, що собою являє така нерухомість.

Елітне житло – не завжди нове. Сюди відносяться також квартири, побудовані в старих будинках (наприклад, в «сталінських») або будинках, зроблених за авторським архітекторським проектів і існують в єдиному екземплярі.

Приклад

У місті мого проживання Новосибірську є відомий кожному жителю «стоквартирний» будинок, побудований в 30-х роках за проектом відомого архітектора Крячкова.

Восьмиповерховий будинок являє собою пам'ятник неокласицизму та визнано об'єктом культурної спадщини. Квартири в цьому будинку вважаються елітними та мають відповідну вартість.

Елітними бувають і сучасні квартири в будинках бізнес-класу, розташовані в престижних районах Москви та інших великих міст.

Відмітні риси сучасних елітних будинків:

  • участь у проектуванні архітекторів міжнародного рівня;
  • мінімальна кількість квартир у будинку (не більше 30-40);
  • дизайнерське оформлення громадських територій;
  • розвинена інфраструктура прилеглого району.

Ще одна спільна риса таких будівель – це камерність, престижне місце розташування і відносно однорідний склад мешканців. Купуючи квартиру в такому будинку, можна бути впевненим, що всі ваші сусіди будуть людьми з вищого соціального ешелону.

Нерідко на стадії покупки потенційні власники проходять «фейс-контроль», а точніше, контроль на приналежність до привілейованих верств суспільства. Елітний будинок – показник престижу і фінансового благополуччя.

Купувати, продавати, брати або здавати в оренду елітне житло краще через професійних посередників. На нашому сайті є докладна стаття про те, як працюють агентства нерухомості.

2. Класифікація елітної нерухомості – ТОП-4 основних виду

Довгий час навіть в ріелторської середовищі не існувало єдиного стандарту класифікації елітної нерухомості. Але в 2013 році Російська Гільдія Ріелторів ввела загальну методику оцінки елітних житлових комплексів.

Хоча окремі ріелторські агентства, девелопери і забудовники використовують свої власні критерії класифікації житлових об'єктів. Робиться це більше в комерційних цілях: самостійно визначити як елітне житло і накинути на нього ціну – вигідна практика, багаторазово підвищує доходи компаній.

Про принципи і методи роботи агентів на порталі є стаття «Послуги ріелтора».

Ми ж рекомендуємо керуватися офіційною класифікацією елітної нерухомості при покупці і реалізації житла вищого класу.

1 Вид. Клас «Комфорт»

Відносно новий клас житла, що з'явився в РФ в 2009 році в період економічної кризи. Девелопери і забудовники розробляли тоді нові концепції, бажаючи зацікавити покупців. Ці нововведення були спрямовані на поліпшення якості житла і підвищення зручності проживання.

Загальні риси житла класу «Комфорт»:

  • монолітні будівлі з просторими квартирами вільного планування;
  • покращене теплопостачання;
  • підвищений рівень шумоізоляції;
  • висота стель більше 3 м;
  • великі розміри кухонь і ванних;
  • благоустрій прилеглої території;
  • наявність підземної парковки.

Загальний архітектурний стиль таких конструкцій – монументальність, грунтовність і солідність. Вартість житлоплощі на 20-25% вище середньоринкової ціни. На ту ж суму буде дорожче оренда квартири в такому будинку.

Про те, як вигідно зняти квартиру, на сайті є докладна публікація.

Вигляд 2. Клас «Бізнес»

Характерна риса комплексів категорії «Бізнес»,   підвищена висотність будівель. В основному такі конструкції зводяться в столицях і мегаполісах. Будинки будуються за авторськими проектами архітекторів і часто існують у єдиному екземплярі.

Класифікація елітної нерухомості

Але головна відмінність таких будівель – їх модний дизайн плюс переважання унікальних і екологічних матеріалів у зовнішній і внутрішній обробці. Такі конструкції виглядають стильно, сучасно і визначають «ділове» обличчя міста.

Вигляд 3. Клас «Де Люкс»

Будівлі рівня «Де Люкс» завжди розташовуються в центральній частині міста, але на відміну від комплексів категорії «Бізнес» характеризуються низькою поверховістю. У самих будинках обмежена кількість квартир.

Для будівництва використовуються самі якісні і дорогі матеріали, в основному натуральні – наприклад, камінь. Внутрішнє оздоблення та дизайн відрізняються продуманістю та оригінальними авторськими рішеннями.

Вигляд 4. Клас «Преміум»

До цього класу відносяться багатоповерхові комплекси, що поєднують в собі переваги і ознаки всіх попередніх різновидів елітних будівель, але володіють і деякими додатковими перевагами.

зокрема, будинки рівня «Преміум» завжди мають велику прибудинкову територію. Причому тут розташовуються не тільки об'єкти інфраструктури, але і елементи ландшафтного дизайну – фонтани, водойми, прогулянкові парки, сади, великі квітники та інші новації.

На прибудинковій території розташовані практично всі потрібні для комфортного життя елементи інфраструктури – щоб живуть тут людям можна було і не виїжджати за межі комплексу.

VIP-житло можна використовувати як для власного проживання, так і як джерело доходу. Оренда квартир вищого класу приносить їх власникам стабільний прибуток. При цьому вартість такої нерухомості рідко падає в ціні.

Про те, як грамотно і вигідно здати квартиру, читайте відповідний матеріал на нашому ресурсі.

У таблиці наочно представлені види елітної нерухомості і їх особливості:

Види нерухомості Характерні особливості
1 Комфорт Будинки і квартири поліпшеного планування вартістю на 15-25% вище середньої ціни квартир
2 Бізнес Висотні будинки в престижних районах міста
3 Де Люкс Комплекси, виконані за авторськими проектами, з невеликою кількістю квартир в будинках
4 Преміум Комплекси з розвиненою інфраструктурою і великою прибудинковою територією

3. Як вибрати елітне житло при купівлі – 5 корисних порад

Елітні квартири і будинки вибирають за різними критеріями. Враховується місце розташування, клас нерухомості, вартість, репутація забудовника.

У цьому розділі ми зібрали п'ять найбільш корисних порад, якими треба керуватися при виборі «преміального» житла.

Порада 1. Зверніть увагу на те, щоб в будинку використовувалося нестандартне архітектурне рішення

Кожне елітний будинок відрізняється оригінальними архітектурними рішеннями, а квартири – поліпшеної та нестандартним плануванням. Сам будинок не повинен бути занадто великим: чим менше квартир у будинку, тим вище його статус.

Порада 2. Уточніть площа житла

Площа привілейованих квартир і будинків повинна бути не менше 150 кв. метрів. Дорогі апартаменти та котеджі нерідко мають площу близько 500 кв. метрів, і це ще не межа. Окремі сучасні пентхауси і квартири перекривають і цей діапазон.

Порада 3. Вивчіть якість технічного оснащення

Всі комунікації в будинку повинні бути надійними і сучасними. Обов'язково присутні системи вентиляції і кондиціонування. Оздоблення виконується виключно з застосуванням екологічних і природних матеріалів.

Особливу увагу в престижних будинках приділяється охоронних систем. Мешканці таких будинків повинні почувати себе безпечно і не відчувати занепокоєння за збереження свого майна. Часто в будівлях елітного типу працюють внутрішні охоронні служби.

Порада 4. Проаналізуйте інфраструктуру

Кожен окремо взятий об'єкт елітного класу має індивідуальну інфраструктуру. Наприклад, в сучасних житлових комплексах підвищеного комфорту є свої перукарні, спортивні зали, фітнес-клуби, приватні дитячі сади, басейни, внутрішні системи супутникового телебачення, надшвидкісний інтернет.

Порада 5. Зверніть увагу на прибудинкову ділянку

Територія, прилегла до будівлі, найкращим чином характеризує статус елітного житла. Прилегле простір повинен бути доглянутим, упорядкованим, тихим, з паркінгами закритого типу, дитячими майданчиками та озелененням.

4. Як продати елітну нерухомість – 7 простих кроків

Операції з нерухомістю завжди пов'язані з підвищеними ризиками і витратами часу. Особливою мірою це стосується елітних квартир, враховуючи їх вартість.

Є 2 варіанти продажу житла: самостійно і з допомогою професійного посередника. Перший спосіб – ризикований і не гарантує потрібного результату. Другий – більш безпечний і дозволяє вирішити питання набагато швидше.

Кожен продавець має право вибрати співпрацю з агентством нерухомості або скористатися послугами приватного маклера. Головне, щоб ваші посередники були надійними, перевіреними і кваліфікованими.

Про те, як працює приватний ріелтор, читайте у відповідній статті.

Тепер – покрокова інструкція.

Крок 1. Вибираємо агентство елітної нерухомості

Як вже було сказано, продавати елітні квартири з допомогою професіоналів своєї справи набагато швидше і вигідніше.

Ми радимо вибирати агентства, що спеціалізуються саме на сегменті дорогого житла. Контингент покупців в цьому секторі обмежений, тому успіх залежить від рівня інформованості посередника та його особистих зв'язків.

Але не варто забувати і про універсальних критеріях вибору агентства:

  • термін роботи на ринку нерухомості;
  • репутація;
  • наявність професійного онлайн-ресурсу;
  • кількість філій компанії;
  • відгуки та рекомендації ваших знайомих.

Деякі компанії користуються в роботі прискореними схемами продажу – самі викуповують житло у власників з метою подальшого перепродажу. Детальніше про це – у статті «Викуп нерухомості».

Крок 2. Готуємо квартиру до продажу

Якщо ви обрали роботу з посередником, всі заходи по підготовці об'єкта до продажу проводить агентство. Персональний ріелтор створює докладний опис об'єкта, аналізує документацію і оформляє папери, якщо вони відсутні.

Готуємо квартиру до продажу

Знадобиться професійна зйомка квартири, а в деяких випадках – створення 3D проекту і фірмового друк буклету. Всі ці заходи покажуть ваш об'єкт покупцям із самої вигідної сторони і прискорять процес продажу.

Крок 3. Оцінюємо квартиру разом з експертами

Обов'язковий етап – експертна оцінка нерухомості. Професіонали враховують безліч критеріїв і використовують свій персональний досвід.

Кваліфікований агент, закрив десятки успішних угод, здатний з першого огляду безпомилково визначити максимальну ціну, за яку він зможе продати вашу квартиру.

Крок 4. Шукаємо покупців

Пошук потенційних клієнтів – знову ж таки, справа посередника. Професіонал знає, де і як шукати покупців і робить усе необхідне, щоб пришвидшити процес.

Наприклад, організовує повномасштабну рекламну кампанію. Об'єкт просувається по всім доступним каналам – через інтернет, ТБ, спеціалізовані видання, банери, розташовані в безпосередній близькості від об'єкта і по дорозі до нього.

Крок 5. Підписуємо договір купівлі-продажу

Покупець знайдений, тепер потрібно підписати попередній договір купівлі-продажу. Цей документ встановлює за учасниками угоди конкретні зобов'язання: покупець зобов'язується купити нерухомість, продавець – продати його.

Договір – свого роду демонстрація серйозності намірів. Нерідко при підписанні документа покупець передає завдаток. Сама угода оформляє агентство нерухомості, його співробітники зобов'язані стежити за дотриманням законної сторони угоди.

Крок 6. Реєструємо права власності

Передача права власності – ще один відповідальний етап операції. Юридична грамотність цієї стадії залежить від рівня кваліфікації посередника. Бажано, щоб при підписанні необхідних паперів був присутній нотаріус, який запевнить угоду офіційно.

Крок 7. Отримуємо гроші і оплачуємо послуги агентства нерухомості

Агент організує підписання тристороннього договору між продавцем, покупцем і банком про оренду банківського осередку. У документі вказані умови доступу до сейфа та перелік необхідних для цього документів.

Після цього всі учасники угоди у супроводі працівника банку відправляються в депозитарій, де покупець кладе гроші в клітинку і закриває її. Отримати цю суму продавець зможе після того, як всі документальні етапи угоди будуть пройдені.

Свої відсотки після закінчення процедури отримує і співробітник агентства.

Як зробити максимально безпечної угоду купівлі-продажу? Скористатися допомогою професійних юристів. Якщо якісь моменти процесу викликають у вас питання і сумніви, краще дозволити їх заздалегідь. Для цього скористайтесь кваліфікованої юридичної підтримкою порталу Правознавець.ру.

Правознавець телефони

На сайті працюють сотні професійних юристів та адвокатів, у тому числі фахівців з житлових питань. Будь-які проблеми правового характеру можна вирішити в режимі онлайн. Ви просто вибираєте потрібний розділ права, формулюєте питання і чекаєте відповіді фахівця. Користувач має право отримати відповідь безкоштовно або запропонувати юристу гонорар, якщо проблема досить складна і потребує поетапного вирішення.

Все що від вас вимагається – це зайти на сайт Правознавець.ру і скористатися простим і зручним функціоналом.

5. Кращі агентства нерухомості елітного житла – огляд ТОП-3 компанії

Вибір об'єкта – непросте захід, особливо якщо раніше ви не займалися купівлею-продажем елітного житла. Ми хочемо допомогти нашим читачам, тому зробили огляд трьох найбільш надійних компаній, що спеціалізуються на нерухомості вищого класу.

1) Слов'янський Двір

Слов'янський двірАгентство, що спеціалізується на міський, заміської та комерційної елітної нерухомості. Компанія відноситься до лідерів своєї сфери і надає величезний вплив на формування і розвиток ринку нерухомості в столиці і Підмосков'я.

Фінансово-стійка та динамічно розвивається фірма, що працює більше 20 років. В сфері інтересів   продаж, покупка, оренда, управління нерухомістю. Тут можна придбати, продати і зняти не тільки житлові об'єкти, але і офіси, приміщення під ресторани і магазини.

2) Kalinka Group

Kalinka GroupАгентство нерухомості «Калинка-Груп» позиціонує себе як експерта з елітної нерухомості житлового та комерційного типу. Компанія працює з міським і заміським житлом, допоможе підшукати підприємствам офіс в , Петербурзі і за кордоном.

Фірма була першою в в сегменті дорогої нерухомості. Коли компанія починала свою діяльність, у країні ще не існувало елітного ринку нерухомості як такого. Агентство Kalinka Group освоїло це напрямок і тепер вважається визнаним експертом у своїй галузі.

Компанія заснована в 1999 році. Штат співробітників складається з досвідчених брокерів, які мають на рахунку не один десяток успішних операцій. Організація має безліч призів, дипломів і нагород, в тому числі «Головну премію ринку нерухомості – 2015».

3) Вэлхом

ВэлхомАгентство, що працює з елітною нерухомістю з дня заснування. Надає повний спектр послуг, пов'язаних з продажем, купівлею та орендою житла вищого класу. Об'єкти, з якими працює компанія, відповідають всім критеріям елітної нерухомості – вони розташовуються в престижних районах, виконані за авторськими проектами, зведені із застосуванням сучасних будівельних технологій.

Ключові напрямки діяльності фірми – брокерські послуги, юридичний супровід угод, інвестиційні проекти, консультації та управління продажами.

Для більш повного розуміння принципів роботи ріелторських компаній читайте статтю «Управління нерухомістю».

6. Як не стати жертвою шахраїв при купівлі елітної нерухомості – 4 головних правила

Придбання елітної нерухомості – процедура непроста. Іноді це найважливіша купівля в житті людини, тому питання безпеки в цій справі надзвичайно актуальне. Шахраїв, які бажають поживитися за чужий рахунок, на ринку елітного житла предостатньо.

Як не стати жертвою шахраїв при купівлі елітної нерухомості

Дотримання простих правил допоможе вам вберегтися від аферистів.

Правило 1. Уважно вивчайте документи на нерухомість

Купуючи квартиру преміум категорії, обов'язково вивчайте документи на неї. В першу чергу перевірте, чи всі мешканці виписані з квартири на момент вчинення правочину і немає інших власників житла, які згодом будуть претендувати на частку нерухомості.

В іншому випадку угода просто не відбудеться або вас буде чекати тривалий і не завжди успішне судовий розгляд.

Правило 2. Вибирайте надійних забудовників

Репутація забудовника – найважливіший показник якості житла і гарант того, що придбана на стадії будівництва квартира буде здано вчасно.

Правило 3. Зведіть до мінімуму кількість посередників

Без ріелтора при купівлі/продажу дорогого об'єкта не обійтися, але крім них вам будуть пропонувати посередницькі послуги десятки інших заповзятливих діячів.

Експерти радять відмовлятися від такої допомоги, тим більше що кваліфікований агент здатний контролювати всі етапи угоди аж до передачі ключів новим власникам.

Правило 4. Страхуйте титульні ризики

Страхування титульних ризиків – спосіб убезпечити себе від непередбачених ситуацій. Якщо виявиться, що продавець не має законного права на операції з конкретною квартирою або з'являться інші власники житла, ви зможете повернути свої гроші за рахунок страховика.

На кожному етапі операції краще всього проконсультуватися з профільними фахівцями компанії Правознавець, про яку ми вже згадували вище. Кваліфікована підтримка за всіма напрямами житлового права доступна користувачам безкоштовно. Від вас потрібно лише відвідати ресурс Правознавець.ру, вибрати потрібний розділ і задати питання.

Рекомендую подивитись цікаве відео, в якому екс-голкіпер «Зеніту» В'ячеслав Малафєєв, а нині президент групи компаній «М-16 Group» розповідає про особливості елітного ринку.

7. Висновок

Отже, шановні читачі, підведемо підсумки. Елітна нерухомість вимагає відповідного ставлення. Якщо ви хочете купити дійсно якісне житло рівня «де люкс» або «преміум», звертайтеся до професійним і надійним посередникам.

Ми бажаємо вам успіхів у операціях з нерухомістю! Будемо раді, якщо оцініть статтю і залишите коментарі. До нових зустрічей!


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Елітна нерухомість   покрокова інструкція як продати елітну квартиру або заміський будинок + 5 порад з вибору при покупці елітного житла