Наполеон Хілл – стисла біографія та історія успіху + огляд книги Думай і Багатій і інших книг, а також відомі цитати

Хто такий Наполеон Хілл? Яка його біографія та історія його успіху? Про що розповідається в найвідомішій книзі Хілла «Думай і Багатій» та інших працях автора?

Здравствуйте, шановні читачі журналу «BigEnergy»! З вами Дмитро Шапошников!

Сьогодні ми поговоримо про людину, книги якого виховали вже кілька поколінь успішних бізнесменів і донині зберігають свою актуальність.

Наполеон Хілл - біографія і книги

1. Хто такий Наполеон Хілл – де народився, коротка біографія, історія успіху

Наполеона Хілла називають людиною, розкрив секрет успішного життя. Цей американський письменник став першовідкривачем жанру «зроби себе сам» («самопоміч») і розглядається критиками як один з найбільших у світі авторів, що писали про досягнення успіху.

Найбільш відома книга Хілла називається «Думай і багатій» — вона незмінно входить до списку найбільш продаваних книг усіх часів і являє собою універсальне посібник для всіх людей, які прагнуть жити в багатстві і достатку.

Основним інструментом для досягнення успіху Наполеон Хілл розглядав власний розум людини. Автор писав: те, у що людський розум може повірити, того він і може досягти.

Як саме це зробити, Хілл докладно розповідає у своїх численних працях і розкриває секрети того, як заробити мільйон і стати милллионером.

Ідеї письменника зіграли ключову роль у розвитку постіндустріального соціуму, визначивши напрямок його руху на десятиліття вперед. Твори Хілла змінили життя мільйонів людей, змусивши їх повірити у свої можливості в досягненні фінансового і духовного процвітання.

Біографія Наполеона Хілла

Рік народження майбутнього автора світових бестселерів – 1883, місце народження – лісова хатина в горах штату Вірджинія. Мати померла, коли її синові Наполеону було 10 років, так що зайнявся вихованням хлопчика батько – Джеймс Монро Хілл.

Біографія Наполеона Хілла

Дитинство і юність Наполеон Хілл (Marble Hill) провів на вулиці в кримінальному оточенні старших друзів. За його власними словами, суспільство гангстерів здавалося йому вельми привабливим, бо символізувала мужність і силу.

Замість написання книг юнак цілком міг закінчити життя в тюремній камері, якби не друга дружина його батька – жінка по імені Березня.

Саме вона виховала у своєму пасынке любов до науки і збагатили духовно. Вона навіть запропонувала йому друкарську машинку в обмін на його револьвер. Можливо, саме ця угода допомогла Наполеону змінити свої погляди і стати згодом найбільшим автором в історії США.

Закінчивши школу, Наполеон продовжив освіту в Джоржтаунском Університеті, вступивши на юридичний факультет. Паралельно він працював репортером у газеті і робив це досить успішно.

Його дотепні і професійно зроблені статті помітив власник відомого видання Роберт Тейлор, за сумісництвом губернатор штату Теннесі.

Він і замовив юнакові цикл статей про успішних людей Америки. Хілл дав згоду: першим у списку кандидатур значився американський промисловець і меценат – Ендрю Карнегі.

Зустріч з Карнегі визначила подальшу долю Хілла. Промисловцю сподобався стиль молодого репортера, і він запропонував йому довгостроковий контракт на кілька десятиліть вперед.

Робота полягала в наступному: від Хілла потрібно взяти інтерв'ю у 500 самих процвітаючих американців і вивести на підставі отриманих даних загальну, придатну для всіх і кожного формулу успіху.

У ході виконання проекту Наполеону вдалося поспілкуватися з самими відомими персонами країни, включаючи Генрі Форда і трьох президентів Америки.

В подальшому Хілл систематизував зібраний матеріал і заробляв на життя найрізноманітнішими способами – працював агентом з реклами в університеті Чикаго, видавав журнал Golden Rule.

Під час Першої Світової війни займав посаду експерта зі зв'язків з громадськістю в апараті президента Вільсона.

Книга «Думай і Багатій», яка стала головною працею всього життя письменника, побачила світ у 1937 році. Ця праця кардинально змінив філософію досягнення. Нині бестселер переведений на десятки мов і проданий в кількості понад 30 млн. примірників.

2. Чому книга «Думай і багатій» так популярна майже 100 років?

Наполеон Хілл - книга Думай і Багатій
Купити книгу

Популярність книги пояснюється просто – її зміст донині залишається актуальним. У США бестселер перевидавався 42 рази. У головна праця Хілла вперше вийшов в 1992 році: з тих пір книга витримала десятки офіційних перевидань.

Хоча назва передбачає фінансове благополуччя, поради та рекомендації автора можна застосовувати у всіх напрямках людської діяльності. Філософія Хілла допомагає досягти успіху в будь-якій сфері – чи то бізнес, наука чи особистий розвиток.

У нашій статті " як почати свій бізнес з нуля ми описали принципи Хілла, пояснивши на практиці, що потрібно зробити, щоб почати заробляти гроші, відкривши свою справу.

Якщо систематизувати основні думки цього багатогранного науково-филосовского праці, вийде наступний список.

Основні ідеї книги:

  • як досягти багатства: необхідні конкретні кроки на шляху до фінансового благополуччя;
  • бажання людини – найбільша рушійна сила на Землі;
  • як перетворити ментальну енергію в гроші;
  • важливість уяви – як стимулювати себе до творчої діяльності;
  • необхідність поетапного планування власного життя;
  • секс і сублімація – як направити свій потенціал в потрібному напрямку;
  • чарівна сила підсвідомості;
  • як подолати власні страхи;
  • як усунути занепокоєння і стурбованість;
  • самоконтроль – обов'язкова якість успішної людини.

Це лише основні пункти, на яких загострює свою увагу Наполеон Хілл. Додатковий бонус книги – доступне, живе і легке виклад.

Закони Успіху і Багатства розкриті у творі докладно: теорія постійно підкріплюється практичними прикладами, а наукові постулати наводяться разом з доказами зі звичайного життя.

Користь від читання отримають не тільки підприємці, але і всі люди, що бажають досягти успіху. Одна з рідкісних книг, яка дійсно змінює свідомість і формує творче ставлення до життя.

3. Інші книги Наполеона Хілла – огляд ТОП-5 кращих книг

Крім «Думай і багатій», Наполеон Хілл написав ще кілька книг, що стали бестселерами і підручниками успіху. У подальших працях автор продовжує говорити про універсальну формулу успіху, методи особистісного розвитку і досягнення.

Популярні книги Наполеона Хілла

А тепер про кожну з наведених книг я розповім докладніше.

Книга 1. Закон успіху

Наполеон Хілл - книга Закон успіху
Купити книгу

Неважливо, якого роду діяльністю ви займаєтеся, дана праця допоможе вам зробити вашу роботу більш продуктивною та успішною.

У книзі докладно викладена стратегія успіху, що дозволяє поетапно і послідовно рухатися вперед у будь-яких починаннях.

Захоплююче виклад, безліч прикладів з життя знаменитостей та чітке формулювання правил роблять читання надзвичайно надихаючим і захоплюючим.

Рекомендую книгу всім, хто втратив мотивацію у своїй діяльності або не знає, з чого почати успішну кар'єру.

Книга 2. Як стати багатим за 1 рік

Наполеон Хілл - книга Як стати багатим за 1 рік
Купити книгу

Як це ясно з назви, твір призначений для тих, хто не любить довго чекати і хоче стати багатим в найближчому майбутньому.

Рік – цілком реальний термін для втілення в життя найсміливіших проектів, за умови, якщо ви підходите до виконання, озброївшись необхідними знаннями. В одній з наших статей ми вже писали як розбагатіти з нуля за короткий час.

Ці знання в доступній формі викладає в черговому бестселері Наполеон Хілл у формі 52 щотижневих ключових рекомендацій.

Як і в інших дослідженнях, теорія в цій книзі підкріплюється прикладами з життя успішних і знаменитих людей, які домоглися свого статусу виключно завдяки особистим якостям.

Книга 3. Ключі до багатства

Наполеон Хілл - книга Ключі до багатства
Купити книгу

У цьому популярному дослідженні докладно розглядаються сформульовані автором 17 головних принципів успіху.

Книга являє собою своєрідний екстракт філософії досягнення.

У кожній главі вивчається досвід процвітаючих людей і виведені на його основі універсальні принципи продуктивної діяльності.

Відкрити двері успіху можуть всі бажаючі: потрібно лише докласти зусиль і застосувати викладені закони в повсякденному житті.

Тепер «ключі до багатства» будуть у ваших руках.

Книга 4. Магічна сходи до успіху

Наполеон Хілл - Магічна книга сходи до успіху
Купити книгу

І знову закони, правила і фактори досягнення добробуту та успіху. Шлях до багатства і процвітання складається з 17 сходинок, кожну з яких слід подолати самому.

У книзі йдеться про перешкоди, які виникають на шляху кожної особистості, яка шукає самореалізації.

Тільки послідовне і самостійне усунення кожної з проблем гарантує прогрес і розвиток.

Обов'язково прочитайте її, якщо хочете «магічним» поліпшити своє життя.

Книга 5. Перехитри диявола

Наполеон Хілл - книга Перехитри диявола
Купити книгу

Через рік після публікації книги «Думай і багатій» Хілл заявив, що йому вдалося вивідати у диявола всі його таємниці». Результатом досліджень автора став цей труд, який виявився настільки неоднозначною, що видавці відкладали його публікацію 70 років.

Автор показує як страх і злість людини заважають йому досягати цілей і пожирають енергію для досягнень.

Хілл каже, що ці людські пороки настільки згубними, що стали причиною краху великих компаній з-за наявності цих якостей у їх керівників, а також завадили тисячам перспективних проектів та людей реалізувати свій великий потенціал.

Позбувшись від страху, жадібності та злості ми виведемо своє життя на новий рівень.

Книга «Перехитри Диявола» була написана й адаптовано для сучасного читача спільно з Шерон Лектер   співавтор книг Роберта Кіосакі.

У своїй книзі Хілл доводить

Головні вороги людини на шляху до добробуту – це злість, заздрість і страх

Ці почуття – зброя самого диявола. Автор навчає, як позбутися від головних ворогів і знайти свою дорогу до гармонії і щастя.

4. Цитати з книг Наполеона Хілла

Наведу знамениті цитати з творів автора.

Цитати Наполеона Хілла

Їх десятки і навіть сотні, але тут я виклав найбільш популярні:

Бідність – не більш ніж результат нашої ліні або байдужості.

У світі завжди з'являється місце для людини, чиї слова та дії показують, що він точно знає, куди йде.

Жодна людина за всю історію не домігся нічого великого, не породивши цього спочатку у своїй уяві.

Майстерність приходить тільки з практикою і не може з'явитися лише в ході читання інструкцій.

Хто вам сказав, що це неможливо? І хто він такий, щоб так запросто оперувати словом «неможливо» по відношенню до ваших задумів?

З бажань багатств не виходить. Вони виходять з ясного плану дій, основаного на таких самих ясних устремліннях і здійснюваного з необхідною наполегливістю.

5. Висновок

Час підбити підсумки, друзі! Книги Наполеона Хілла – ідеальні помічники в реалізації власного потенціалу. При цьому неважливо, яким родом діяльності ви займаєтеся – принципи досягнення універсальні для всіх.

Сподіваюся, ця стаття мотивує вас на уважне ознайомлення зі спадщиною Наполеона Хілла, а воно, у свою чергу, надихне вас на активність і творчість, і допоможе втілити в реальність самі сміливі ідеї.

Чекаю ваших коментарів, зауважень та спостережень по даній темі! Заздалегідь дякую.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Діловий світ » Наполеон Хілл – стисла біографія та історія успіху + огляд книги Думай і Багатій і інших книг, а також відомі цитати