Роберт Кійосакі – історія успіху і коротка біографія автора + огляд ТОП-5 найбільш популярних книг, а також цитати та відео

Хто такий Роберт Кійосакі? Яка його біографія та історія його успіху? Які найпопулярніші книги автора треба прочитати кожному?

Здравствуйте, шановні читачі онлайн-журналу ! З вами на зв'язку Олександр Бережнов.

У даній статті я хочу поговорити про одному з найбільш компетентних і відомих бізнес-гуру сучасності. Його ім'я Роберт Кійосакі, він успішний підприємець, інвестор, автор безлічі книг, присвячених управлінню особистими фінансами, грамотного інвестування та філософії бізнесу в цілому.

Якщо ви вирішили, що пора змінювати життя на краще, але не знаєте, з чого почати, то книги Роберта Кийосаки стануть вашими надійними провідниками і помічниками!

Роберт Кійосакі

1. Хто такий Роберт Кійосакі – біографія, історія успіху

Сам Роберт Кійосакі (Robert Kiyosaki) називає себе не просто автором, а успішним інвестором, підприємцем і фінансовим консультантом.

Книги Роберта Кийосаки будуть цікаві не тільки починаючим підприємцям і відбувся бізнесменам, але і всім, хто зацікавлений у власному розвитку.

Бестселер «Багатий Тато, Бідний Тато» та інші твори являють собою серйозну мотиваційну літературу з найвищим показником практичної корисності.

Незважаючи на те, що стан цього бізнесмена перевищує на даний момент $2 млрд., Кійосакі не збирається відходити від справ: він продовжує консультувати найбільші міжнародні корпорації і займатися інвестуванням перспективних бізнес-проектів.

Досягнення цієї людини викликають повагу, особливо якщо врахувати, що Кійосакі від народження не був сином Рокфеллера і свого нинішнього статусу досяг виключно власними зусиллями.

Історія автора статті Олександра Бережнова або як мені допоміг Кійосакі

Тут коротко розповім, як я познайомився з творчістю Кійосакі та що я думаю про нього.

Вперше про Киойсаки я дізнався від мого друга Олега, який у 17 років порадив мені прочитати книгу «Багатий Тато, Бідний Тато». В той час моє фінансове становище було не дуже гарним, але й одночасно я був досить молодий, щоб відкрити бізнес без вкладень, та й грошей у мене тоді не було.

Але самі ідеї книги, викладені в легкій художній формі, з дуже глибоким змістом змінили тоді все моє життя. Книга про Багатого Тата дала мені поштовх до подальшого фінансового самоосвіти. Далі у Роберта Кійосакі я прочитав книгу «Квадрант грошового потоку» і точно вирішив, що стану підприємцем.

Вже через 2 роки я відкрив ІП, і почав займатися бізнесом: відкрив свій комп'ютерний клуб, а потім купив платіжні термінали. На цю діяльність знайшовся і стартовий капітал і знання, які я намагався купувати і використовувати на практиці кожен день.

Через кілька років я навчився поводження з грошима і збільшив масштаби своєї діяльності. Провів десятки разів для друзів і підприємців гру «Грошовий потік» Киойсаки і познайомився з людьми, які стали в подальшому моїми однодумцями і партнерами по бізнесу.

Факт полягає в тому, що багато людей, які змогли почати свій бізнес з нуля, або грамотно примножити гроші і збільшити капітал, читали Кійосакі, дивилися його відео або зустрічалися з ним особисто.

Біографія Роберта Кійосакі

Роберт народився в 1947 році, в родині педагогів портового міста Хіло (Гаваї). Соціальний статус сім'ї (на відміну від фінансового) був досить високий, що дозволяло тямущому від народження хлопцеві вчитися в кращій міській школі.

Роберт і Кім Кійосакі

Ральф Кійосакі – батько Роберта – був міністром освіти Гавайського штату: саме його у своїх книгах автор назве згодом «Бідним Татом».

Хто ж такий «Багатий Тато»? Так Роберт називав батька свого друга Майкла, з яким познайомився в 9 років.

Цей чоловік вніс величезний внесок у становлення майбутнього мільярдера і заклав у ньому основи фінансової освіти.

Різниця між світоглядом Багатого Тата і Бідного Тата стала концептуальною основою його першої книги, яка мала автобіографічний характер.

Закінчивши середню школу, герой нашої статті продовжив свою освіту в Нью-Йорку, після чого вступив на службу у ВМС США в якості пілота бойового вертольота.

Взявши участь у В'єтнамській війні, Кійосакі деякий час працював торговим агентом в фірмі «Xerox», а потім задумався про самостійну діловій кар'єрі.

Першою компанією, яку заснував у 1977 молодий підприємець, була фірма з торгівлі шкіряними і нейлоновими гаманцями.

Підприємство було не дуже успішним: Кійосакі, як він зізнавався згодом сам, здійснював усі типові помилки початківців бізнесменів і одночасно вчився на них.

Наступний крок у кар'єрі бізнесмена – ліцензування футболок з рок-символікою. Спочатку підприємство приносило непогані доходи, але раптові зміни в музичній моді призвели до несподіваного і стрімкого банкрутства компанії.

Втративши капітал і опиняється в боргах, Кійосакі задумався про більш розумних способи інвестування.

Свій досвід розорення автор порахував надалі безцінним, хоча усвідомити помилки і використовувати їх в якості стимулу для саморозвитку вдалося далеко не відразу.

У 1985 році наш герой залишає діловий світ і починає займатися тим, що у нього виходить найкраще – навчанням. Першим освітнім продуктом Роберта Кійосакі став семінар «Гроші і ми», де він викладав основи розумного інвестування.

Потім, через 10 років, засновує освітню компанію «Компанія Багатого Тата», яка навчає студентів по всьому світу розумного інвестування.

В 90-х роках він пише свою першу книгу із циклу «Багатий Тато»: праця стає бестселером і приносить авторові популярність планетарного масштабу.

протягом 5 років книга займає першу сходинку в рейтингу «Нью-Йорк Таймс» та інших видань. Загальна кількість примірників, в яких розійшлося твір,   понад 11 млн.

Кійосакі написав вже 25 книг з теорії та практиці бізнесу: загальний тираж становить 26 млн. примірників.

2. Книги Роберта Кийосаки – ТОП-5 найбільш популярних книг

Кійосакі вважає, що саме помилки і труднощі допомогли йому стати тим, ким він став. За словами самого бізнес-гуру, існує величезна різниця між бідністю і банкрутством: друге – явище тимчасове, а перше – це назавжди.

Навіть заборгувавши банку сотні тисяч доларів, Кійосакі не опустив руки. Слова «нереально» і «неможливо» просто-напросто відсутні в його словнику. Віра у власні сили допомогла Роберту стати «вихователем мільйонерів» і успішним засновником «Компанії Багатого Тата».

Кійосакі продовжує писати книги і консультувати відомі компанії з питань інвестицій та фінансового планування. Автор не втомлюється повторювати: як тільки ви повірите в свій успіх самі, у нього повірить весь світ.

А тепер ТОП-5 найбільш популярних книг Рберта Кійосакі.

Книга 1. Багатий тато, Бідний тато

Роберт Киойсаки - книга Багатий Тато, Бідний Тато
Купити книгу

Перша книга залишається найвідомішим твором письменника. Саме з «Багатого тата» я рекомендую почати знайомство з літературною спадщиною Кійосакі. Повірте, ця книга дійсно здатна змінити ваше життя в бік кардинального поліпшення.

У своєму творі автор порівнює 2 типу світогляду і виховання.

«Бідний тато»   власний батько Роберта, який, незважаючи на посаду міністра освіти, не зміг навчити сина цієї фінансової грамотності.

«Багатий тато»   батько друга Роберта, дійсно забезпечена людина, який проповідував діаметрально протилежний підхід до придбання матеріальних і духовних благ.

«Багатий Тато»   книга, що стала настільною для представників декількох поколінь бізнесменів.

Особлива увага в книзі приділяється критиці загальноприйнятих методів освіти в школах і вузах і формуванню творчого мислення, що приводить до стабільного фінансового благополуччя.

Книга 2. Квадрант грошового потоку

Роберт Киойсаки - книга Квадрант Грошового потоку
Купити книгу

Свого роду «фінансовий буквар» для людей, охочих навчитися грамотно розпоряджатися власними коштами. У книзі розповідається про методи і правила вигідного інвестування.

Квадрант грошового потоку — це умовний поділ всього ділового світу на 4 категорії людей:

  • найманих працівників;
  • підприємців;
  • бізнесменів;
  • інвесторів.

Кожен їх них володіє за словами Роберта Кійосакі власними цінностями і певним чином мислення, які й визначають у подальшому їх фінансове благополуччя.

Основна думка книги в тому, що визначивши своє «положення» у квадранті, ми зможете працювати над тим, щоб його змінити і надалі збільшити свої доходи, в тому числі, якщо у вас ще не було пасивного доходу, то ставши бізнесменом і інвестором, ви зможете її одержувати.

Кінга 3. Керівництво Багатого Тата по інвестуванню

Роберт Киойсаки - книга Керівництво Багатого Тата по інвестуванню
Купити книгу

Логічне продовження попередніх праць автора про те, як жити в достатку, достатку та успіху. Практичне керівництво вчить правилам прибуткового інвестування і застерігає початківців інвесторів від типових помилок.

Кійосакі стверджує, що існують інвестиції для бідних і для багатих. Книга містить безліч практичних порад і дозволяє трансформувати власне мислення. Реальне керівництво, яке працює на довгострокову перспективу.

Навички вигідного інвестування дозволять вам отримувати більше, працюючи менше або не працюючи (в загальноприйнятому сенсі слова) взагалі.

З книги ви дізнаєтеся, куди вкласти гроші, щоб вони працювали і навчіться бачити інвестиційні можливості, яких раніше не помічали.

Книга 4. Школа бізнесу

Роберт Киойсаки - книга Школа Бізнесу
Купити книгу

Якщо ви вирішили почати свій бізнес з нуля, то ознайомтеся з ще одним потужним твором Кійосакі   книгою «Школа Бізнесу». Вона написана в співавторстві з Шерон Летчер і присвячена прихованим цінностей мережевого маркетингу.

Дізнавшись, як насправді працює цей бізнес, можна знайти свій власний шлях до досягнення багатства.

Досягти фінансового, а заодно і духовного благополуччя, вважає Кійосакі, може кожен, у кого є стимул і рішучість.

Для цього потрібно лише змінити менталітет бідної людини на світогляд багатого. Про те, як стати багатим і успішним з нуля ми вже писали раніше.

Книга 5. Багата дитина, Розумна дитина

Роберт Киойсаки - книга багата дитина, розумна дитина
Купити книгу

Посібник для батьків, які бажають виховати в своїх дітях навички переможця. Підручник, в якому доступно і переконливо викладено основи фінансової грамотності.

Озброєний отриманими знаннями, ваша дитина буде готовий до реального життя ще до закінчення середньої освіти.

На думку автора, правильне ставлення до грошей, багатства і досягнення успіху слід виховувати з формування у дитини власної особистості.

Книга допоможе вашій дитині зробити важливий і ефективний фінансовий ривок на самому ранньому етапі самостійного життя.

3. Гра «Грошовий потік» – ефективне навчання стратегіям інвестування

Коли Кійосакі писав книгу «Квадрант грошового потоку», йому прийшла в голову геніальна ідея: створити на основі свого твору навчальну гру. Він назвав її CashFlow, що в перекладі на російську означає «Грошовий Потік».

Роберт Кійосакі, його книги і гра CashFlow

В одній із статей нашого журналу я вже докладно розповів про гру CashFlow (Грошовий потік) у всіх подробицях. Тут же нагадаю, що це дійсно ефективний і захоплюючий метод навчання прибуткового інвестування та правилами успішного бізнесу.

Гра допомогла особисто мені заробляти набагато більше і розуміти принципи функціонування грошей.

Гра грошовий потік

Гарантую, що почавши грати, ви зміните своє відношення до реальних фінансів. Гра являє собою свого роду тренінг, який дозволить вам еволюціонувати з найманого працівника до власника бізнесу та інвестора.

4. Популярні цитати Роберта Кійосакі

Особливості світогляду і філософії Кійосакі відображені в популярних цитати з книг і публічних виступів автора.

Багатим людину роблять не гроші, а активи. Ваш головний актив – ваша голова. Ретельно стежте, яка інформація там зберігається, і хто цю інформацію вам дає.

Успіху можна досягти за допомогою характеру та готовності здійснювати промахи і помилки.

Найбільша помилка – робити мало помилок.

Секрет успіху – це служіння людям. Намагайтеся давати людям більше, і тоді ви почнете краще заробляти.

Припиніть плакати, скаржитися і вести себе як діти. Виправдання роблять людину бідним.

Емоції – велика сила. Якщо їх не контролювати, вони перетворюються в самореализующиеся пророцтва.

Рекомендуємо подивитися це відео, де автор ділиться з глядачами секрети багатих людей.

5. Аудіокниги Роберта Кійосакі – слухати безкоштовно онлайн

Прослухати твори Кійосакі безкоштовно можна тут. Якщо хочете завантажити книгу, це можна зробити, пройшовши за наступним посилання.

6. Висновок

Пора підвести деякі підсумки, шановні читачі. Роберт Кійосакі – справжній гуру підприємництва, особисто мені допомогли його книги і його гра «Грошовий потік» навчитися більш ефективно вести бізнес і розуміти, куди вкладати гроші.

Його книги варто прочитати кожному, хто націлений на фінансову незалежність і хоче жити в добробуті та достатку.

Але не забувайте, що знання без практики – непотрібний вантаж. Намагайтеся застосовувати поради і рекомендації на практиці: це допоможе втілити в життя ваші найсміливіші проекти та ідеї!

Чекаю ваших думок, коментарів і зауважень по темі статті. Заздалегідь дякую.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Діловий світ » Роберт Кійосакі – історія успіху і коротка біографія автора + огляд ТОП-5 найбільш популярних книг, а також цитати та відео