Як стати багатим і успішним з нуля — 7 простих кроків до багатства для тих, хто хоче здобути фінансову свободу і жити життям своєї мрії!

Як мислять багаті люди і які переконання блокують шлях до добробуту? Як стати багатою людиною з нуля? Які книги і відео обов'язково потрібно вивчити, щоб змінити свій спосіб мислення?

Здравствуйте, шановні читачі, вас вітають засновники бізнес-журналу .ru Олександр Бережнов і Віталій Циганок.

Всі хочуть знати, як стати багатим, але реально успішними стають лише одиниці. Багатство доступно небагатьом і мало хто здатний піднятися з нуля, без грошей і хорошого спадщини. Гарна новина полягає в тому, що абсолютно кожен людина може змінити своє життя! І саме про це піде мова в даній статті.

У ній ми поділимося своїм баченням цього питання і розповімо, що саме ми робимо, щоб не працювати за наймом, а вести бізнес, створювати пасивний дохід і жити життям своєї мрії.

найголовніше, варто розуміти, що багатство і бідність – аж ніяк не вроджені людські якості.

Як стати багатим - інструкція

Зміст
  1. Як мислять багаті   основи психології
  2. Залізні принципи багатства
  3. Як стати багатим і успішним з нуля — 7 кроків до багатства і процвітання
  4. Робочі схеми багатства - 5 перевірених способів здобути фінансову свободу
  5. Реальні історії людей, які стали багатими самостійно
  6. Як почати багатіти прямо зараз   корисні відео і книги
  7. Висновок

1. Як мислять багаті - основи психології

Давайте спочатку відповімо на головне питання, що таке багатство і хто такий багатий чоловік.

Адже кожен розуміє це по-своєму.

Для одного багатство — це своя квартира, машина і можливість відпочивати за кордоном 2 рази в рік, а кому-то й мільйони доларів в місяць буде мало.

Роман Абрамович

Продовжуємо.

Мабуть, найточніше визначення багатства дав Роберт Кійосакі, американський мільйонер і письменник. На його думку:

Багатство — це кількість часу, який ви можете не працювати, підтримуючи комфортний для себе рівень життя.

Багатий чоловік — це громадянин, який має можливість не працювати за гроші, а володіє активами і отримує з них пасивний дохід в достатньому для себе кількості. Тобто дохід, який не залежить від його трудових зусиль. Таких людей ще називають «рантьє» — це людина яка живе на відсотки від свого капіталу.

Виходить, що багатство вимірюється не грошима, а ЧАСОМ, так як всім людям потрібно різну кількість грошей, а от час життя обмежена і не доцільно витрачати його на те, що не приносить задоволення. У більшості людей весь час забирає нелюбима робота, адже важливо займатися улюбленою справою, адже тільки так можна зрозуміти, як стати багатим і вільним від зовнішніх обставин.

Задумайтеся над наступними питаннями:

  • Чому в одних людей виходить заробляти гроші, а в інших ні?
  • Чому одні працюють з ранку до ночі і отримують копійки, а іншим вдається не тільки працювати, займаючись улюбленою справою, але й активно відпочивати?
  • Чому одним вдається приманити грошову удачу, а інші живуть від зарплати до зарплати, або зовсім в борг?

Ці питання цікавлять кожну людину, але більшості представляються риторичними.

Проте фахівці з психології скажуть, що тієї самої риторики в даних питаннях практично немає.

Бідність і багатство – питання не стільки успіху, скільки підходу до життя і способу мислення.

Це не означає, що змінивши свої думки, ви відразу станете мільйонером, однак це безумовно допоможе вам почати робити правильні кроки у даному напрямку. Одного бажання «я хочу»   звичайно, мало. Навіть самі ледачі люди хочуть розбагатіти. Важливо не тільки хотіти, але і намагатися втілити свої бажання на практиці.

І якщо заповітний мільйон вже не здається для вас щось недосяжне, то про те, як його заробити і стати мільйонером, читайте цю статтю.

Як бачите, будь-які посібники з досягнення багатства наполягають на зміні мислення. Думайте, як багаті люди, і ви обов'язково ними станете. Але що це означає на практиці? Змінити образ думки непросто - мало просто змінити думки, потрібно трансформувати ще і власну поведінку.

Тим не менш, існує різниця між мисленням багатих і бідних. Спробуємо висловити цю різницю наочно.

13 відмінностей в мисленні багатих і бідних людей:

  1. Багаті і заможні люди впевнені, що саме вони – творці своєї долі, в той час як бідні люди вважають, що їм на роду написано бути бідняками. Такі люди продовжують плисти за течією, навіть не намагаючись що-небудь змінити.

    Порада: припиняйте плисти за течією – настав час вибратися з річки на берег!

  2. Багаті люди працюють для збільшення доходу, бідні – щоб звести кінці з кінцями.
  3. Багаті люди менше мріють і більше роблять, хоча позитивні і чітко позначені цілі зовсім не чужі заможним людям.
  4. Багаті люди завжди відкриті для нових ідей і можливостей, тоді як бідні зациклені на власних проблемах і навколишніх обставин.

    Якщо вас не влаштовують обставини вашого життя – міняйте їх!

  5. Багаті навчаються у успішних людей, переймаючи у них моделі поведінки і спілкуючись з ними. Бідні частіше спілкуються з невдахами і ще більш бідними людьми для підвищення власної самооцінки. Про те, як підвищити самооцінку ми вже писали раніше.
  6. Заможні і щасливі не заздрять чужим успіхам, а намагаються витягти з чужих досягнень корисний досвід, бідних обурюють удачі інших.
  7. Багаті люди впевнені в собі і відкрито заявляють про свої успіхи.
  8. Багаті не бояться тимчасових труднощів, віддаючи перевагу у складних ситуаціях не панікувати, а вирішувати завдання прагматично.
  9. Багаті розглядають свої доходи як результат власної праці, бідні підраховують кількість годин, витрачених на роботу.
  10. Багаті можуть швидко змінити тактику, стратегію, навіть загальний напрямок діяльності і всього життя. Бідні скаржаться, але продовжують йти по шляху, який часто вибирають навіть не вони, а життєві обставини.
  11. Заможні та успішні люди продовжують вчитися все своє життя, розвиваючись і вдосконалюючись, бідні вважають, що вже достатньо розумні, «просто їм не пощастило».
  12. Успішні бізнесмени ніколи не зупиняються, досягнувши певного рівня – вони продовжують розвиватися і вдосконалюватися, втілюючи в життя найсміливіші плани і мрії.
  13. Багаті люди думають про гроші прагматично і логічно, а не емоційно. Середньостатистична людина продовжує мати низький рівень доходу, розмірковуючи про гроші і багатство на рівні емоцій, а успішний бізнесмен дивиться на фінанси як інструмент, який відкриває перед ним певні перспективи.

І найголовніше – багаті завжди працюють на себе. Навіть якщо вони не є власниками фірми або компанії, вони завжди займають посаду, яка дозволяє їм діяти самостійно і приймати власні рішення, а не займатися втіленням в життя чужих ідей.

Важливо не те, де ви знаходитесь, а то куди ви йдете!

Вважати, що ви працюєте на когось іншого – велика помилка. Будьте самостійними у всьому, особливо у власних фінансах. Не дозволяйте іншим людям розпоряджатися своїм часом і коштами. Найкращий спосіб отримувати зарплату вчасно – це виплачувати її самому собі.

Втім, якщо ви читаєте цю статтю, значить, ви вже робите перші кроки на шляху до досягнення вираженої і явної матеріальної незалежності.

2. Залізні принципи багатства

Головні принципи багатства багато в чому перегукуються з пунктами, що стосуються особливостей мислення. Основи поведінки успішних і багатих людей – не стільки інструкції, скільки рекомендації. Кожен заможний чоловік знає індивідуальний рецепт успіху, які не завжди підійде іншим, проте майже всі успішні люди інтуїтивно або свідомо використовують у більшості життєвих ситуацій ідентичні моделі поведінки.

Багаті люди ніколи не покладатися сліпо на думку більшості: так, як вчинили б у конкретній ситуації середньостатистичні індивідууми, вони не надходять. У людей успішних завжди є в запасі нетривіальний хід – і робить їх успішними.

Там, де більшість втрачає, щасливий людина з позитивним мисленням і творчим підходом виграє. Секрети багатих людей лежать, тим не менш, на поверхні: головне – правильно ними скористатися.

Білл Гейтс

Звички багатих людей

Зверніть увагу на деякі звички, властиві більшості багатих людей:

  1. Багаті люди завжди знають, що вони будуть робити сьогодні. Навіть якщо мільйонери не ходять на роботу, вони використовують різні сервіси для планування власного дня, що допомагає більш ефективно розподілити час, а значить, і фінанси.
  2. Багатії рідко витрачають час на даремні розваги. Вони не дивляться телевізор, а якщо читають, то не белетристику, а ту літературу, яка допомагає їм стати ще більш розвиненими, заробити мільйони і стати мільйонерами.
  3. Заможні люди здатні повністю віддаватися роботі.
  4. Успішні люди оточують себе однодумцями – позитивними й успішними бізнесменами, представниками незалежних і творчих професій.
  5. Багаті стежать за своїм здоров'ям і харчуванням: їм важливо, як вони виглядають і відчувають себе.
  6. Заможні громадяни більше вірять у власні сили, ніж в абстрактну удачу: з цієї причини багатії рідко грають в лотерею. Якщо вони і займаються азартними іграми, то виключно на професійному рівні.

Не думайте, що стати мільйонером легко і що багатим бути просто і весело. Життя заможної людини – щоденна праця і значну кількість витраченого часу. Інша справа, що більшість багатих людей займаються своєю улюбленою справою.

Знайдіть справу, яку ви любите і ви ніколи не будете працювати

Конфуцій

В цьому відношенні особливо привабливо виглядає життя представників творчих професій: вони роблять те, що їм подобається і подобається іншим.

Але далеко не всі можуть стати затребуваними і успішними акторами, письменниками і художниками. Тим не менш, якщо у вас є таланти і здібності, ні в якому разі не ігноруйте їх, не заривайте їх в землю», а продовжуйте розвивати, навіть якщо спочатку це і не приносить великого доходу.

Творчі здібності можна виявляти практично у всіх сферах людської діяльності.

Перше правило для досягнення успіху – навчитися любити і цінувати власний працю. Якщо ви сприймаєте роботу як необхідне зло, а вихідні звикли проводити на дивані перед телевізором, тоді шлях багатства – не для вас.

Щоб з'явилися результати, потрібен не тільки творчий, але і діяльний підхід. При цьому діяльністю потрібно займатися теж не просто так, а з певною метою. В даному випадку нашою метою є досягнення благополуччя, добробуту і багатства.

Пам'ятайте про те, що жадібність і скупість – це якості людини, які блокують шлях до багатства. Якщо ви хочете отримувати багато, ви повинні вміти багато віддавати.

Олександр Бережнов, співзасновник сайту .ua:

«У 19 років (у 2005 році), коли у мене вийшло заробити велику суму грошей, з неї я взяв 10 000 рублів і купив на них канцтовари, книги та розвиваючі ігри для дитячого відділення психіатричної лікарні р. Ставрополя. Так я на практиці відчув, що благодійність — це одне з якостей, що розвиває як особистісно, так і фінансово».

Євген Коробка, засновник і керівник Бюро Рекламних Ідей «РекЛайм»:

«3% від прибутку нашій компанії ми віддаємо на благодійні цілі, і це наповнює нас зсередини, допомагає усвідомити, що бізнес здатний не тільки принести дохід його власнику, але і виконати головну місію людини   допомогти ближньому і нужденному».

Щедрість душі – якість, якою володіє кожен істинно багата людина. При цьому віддавати потрібно вміти не тільки гроші, але і час.

3. Як стати багатим і успішним з нуля — 7 кроків до багатства і процвітання

А тепер перейдемо до практики і почнемо багатіти вже з сьогоднішнього дня. Уважно вивчіть 7 кроків, які допоможуть вам досягти багатства не у віддаленій туманній перспективі, а в самому найближчому майбутньому. Проте попереджаємо, що мова йде не про наступного тижня: щоб стати по-справжньому фінансово незалежною людиною, треба витратити роки.

Стів Джобс

Крок 1. Прийміть рішення стати багатим і поставте мету

Приймаючи рішення стати багатим, ви вибираєте інший спосіб життя і особливий спосіб мислення.

Відтепер ви не повинні витрачати час даремно: кожний ваш крок буде підпорядкований певної мети. Це не означає, що ваше життя перетвориться на каторгу: навпаки, вона стане повна творчості і оригінальних способів поведінки. Привернути до себе гроші – значить, стати професіоналом відразу в декількох областях людської діяльності, таких як: фінанси, маркетинг і міжособистісні відносини.

Прийнявши рішення стати заможною та успішною людиною, ви робите вибір свого подальшого життєвого шляху – тепер у вас вже не буде часу скаржитися на долю і шукати причини невдач в оточуючих людях. Відтепер вам доведеться покладатися тільки на себе і вчитися лише на власних помилках. Але зате ваш добробут залежатиме не від примх начальства, а від власних умінь і навичок.

Процвітаючі люди багато і продуктивно розмірковують про власних цілях. Таким чином, вони беруть участь у процесі безперервного руху до цим цілям: у той же час цілі починають самі поступово рухатися до них. Якщо ви будете візуалізувати свої мрії і частіше говорити про них, ймовірність, що ви досягнете в житті більшого, ніж середньостатистична людина, збільшиться.

Цікавий експеримент

Мільярдер і тренер в області бізнесу та особистої ефективності Брайан Трейсі провів дослідження про що думають багаті люди і з'ясував, що вони думають про наступні дві речі:

  1. Чого вони хочуть (тобто про своїх цілях);
  2. цього досягти (тобто, що зробити, щоб реалізувати ці цілі).

Якщо ви хочете розбагатіти, стати мільйонером і жити життям своєї мрії вам слід якомога частіше задавати собі ці 2 питання. Зрештою, говорити про конкретні плани приємніше, ніж скаржитися на маленьку зарплату і борги.

Крок 2. Знайдіть наставника

Другий крок – знайти наставника. Самостійно йти до мети – це благородно, але часом дуже утомливо і довго. Адже у кожного видатного спортсмена є тренер, ось і вам слід знайти такого тренера.

Обізнана людина допоможе вам уникнути типових помилок новачків і зменшить їх кількість. Робити помилки, звичайно, корисно, але краще зробити це самому початку свого «творчого» шляху, коли їх наслідки будуть не такими руйнівними, якими вони можуть бути в подальшому.

Крок 3. Придбайте звички багатих людей

Про звички і способи поведінки багатих людей ми вже писали вище. Тепер вам потрібно почати слідувати цим порадам буквально. Можна просто виписати рекомендації по пунктах і намагатися втілювати їх у життя при кожному зручному випадку.

Наприклад: перестаньте дивитися розважальні передачі по телевізору з сьогоднішнього дня або грати в комп'ютерні ігри. Почніть інвестувати час освіту, але не те, яке дають у школах та інститутах. Адже саме таку освіту привело більшість людей до роботи до пенсії за «гроші».

Тут мова йде скоріше про самоосвіті.

Читайте, дивіться відео та переглядайте таких авторів як Наполен Хілл, Брайан Трейсі, Роберт Кійосакі, Володимир Довгань, Олексій Яновський, Бодо Шефер, Ентоні Роббінс, Джим Рон, Робін Шарма, Дональд Трамп.

При цьому вік не грає собою ролі: сьогодні заробляти і почати свій шлях до багатства можна навіть не виходячи з дому (через всесвітню Мережу).

Якщо ви отримаєте нові знання і розвинете професійні навички, які затребувані сучасним «ринком», то неважливо, скільки вам років   важливо лише те, як ви можете застосувати ці знання на практиці.

Крок 4. Змініть оточення і спосіб життя

Створюючи своє оточення, ви створюєте самих себе. Почніть спілкуватися з успішними і фінансово незалежними людьми, змініть своє коло спілкування.

Адже ми перетворюємося у тих, з ким спілкуємося.

Скажи мені хто твій друг і я скажу, хто ти.

Народна мудрість

Перестаньте скаржитися на життя і говорити з друзями про невезіння, кризах всіх віків і проблеми з кредитами.

Більше спілкуйтеся: чим ширше коло ваших знайомих, тим більше шансів домогтися фінансового та життєвого благополуччя.

Звичайно, у кожного багатого людини завжди знайдеться купа бідних родичів і знайомих, яким треба терміново допомогти або «виручити»: потрібно вміти відбиватися від таких знайомих вже зараз, інакше в майбутньому вони позбавлять вас ваших грошей.

Крок 5. Стати фінансово грамотним

Почніть читати книги з фінансів і складіть особистий фінансовий план*.

Особистий фінансовий план   фінансова стратегія вашого життя, що включає ваші фінансові цілі, наприклад, накопичення на певну велику покупку   квартира, автомобіль. Також фінансовий план обов'язково включає оцінку вашої поточної матеріальної ситуації: розмір заробітку, кредити, активи і пасиви.

Скласти фінансовий план вам допоможе особистий фінансовий консультант. Це людина, яка вже зміг самостійно досягти свої фінансові цілі шляхом грамотного планування і систематичного руху до них.

Увага!

Якщо ви витрачаєте більше, ніж отримуєте, ви перебуваєте на шляху до банкрутства. Починаючи шлях успішного бізнесмена, мобілізуйте сили і позбавтеся від боргів – особливо тих, які мають високі відсотки. Позичати гроші під успішні проекти теж треба з розумом: багато бізнесменів-початківців збанкрутувало з-за зайвої тяги до кредитів.

Кожен бізнесмен має бюджет: вам теж необхідно створити бюджет, але зробити це потрібно грамотно. Ведіть облік доходів і витрат.

Реальний бюджет створюється на основі статистики витрат за визначений часовий період.

Крок 6. Почніть інвестувати

Якщо у вас немає грошей   час прекрасний ресурс для перший інвестицій.

Вкладайте час в знання, які допоможуть вам зрозуміти, як стати багатим. Так з нуля через деякий час ви зможете заробляти більше з кожним роком і отримати в результаті фінансову свободу.

Заробивши початковий капітал, спробуйте розпорядитися ним з розумом – почніть інвестувати кошти в успішні проекти, краще власні. Вкладаючи в майбутнє, не забувайте про сьогодення: пам'ятайте, що скупість, жадібність і економія на власному здоров'ї неприпустимі речі.

Крок 7. Наберіться терпіння

Не намагайтеся отримати «все і відразу» прямо зараз. Навчіться витрачати по доходах сьогодні, але не забувайте ставити перед собою більш перспективні в грошовому плані завдання.

Шлях до свободи   річ непроста, саме тому бажаного благополуччя досягають менше 3% населення землі.

4. Робочі схеми багатства - 5 перевірених способів здобути фінансову свободу

Історій досягнення багатства і реальної фінансової незалежності – безліч. Кожен заможний чоловік знайшов свій оригінальний спосіб досягнення успіху. Тим не менш, існує кілька робочих схем, які можуть принести гарантований дохід будь-якій людині, яка має бажання і здатності працювати на себе.

Спосіб 1. Створити пасивний дохід

Якщо вам незнайоме поняття «пасивний дохід», значить, вам ще рано займатися самостійним бізнесом. Даємо визначення: пасивний дохід – це те, що приносить прибуток незалежно від вашого щоденного участі в проекті. Пасивна прибуток – найважливіша частина фінансової незалежності.

Про це вигляді доходу, його джерела з реальними прикладами, читайте в нашій статті «Як створити пасивний дохід».

Типові приклади пасивного доходу:

  • Здача квартири в оренду;
  • Банківський вклад (отримання відсотків);
  • Робота з цінними паперами (одержання дивідендів);
  • Створення сайту і використання його в якості майданчика для реклами (даний спосіб підходить людям, які добре уявляють собі, як працюють інтернет-технології);
  • Робота дистриб'ютором в сфері мережевого маркетингу (такий варіант кращий для комунікабельних і товариських людей).

Пасивний дохід дозволяє вам отримувати прибуток незалежно від основного виду діяльності – теоретично ви можете продовжувати ходити на роботу і отримувати зарплату. Погодьтеся, такий дохід ніколи не буде зайвим, навіть якщо він становить всього кілька тисяч рублів.

Спосіб 2. Відкрийте свій бізнес

Відкрити свій власний бізнес простіше, ніж здається.

Безумовно, для створення реального бізнесу необхідні фінансові вкладення, однак деякі види способи заробітку дозволяють розпочати одержання прибутку буквально з нуля. Наприклад, ви можете почати продавати, а точніше, реалізовувати власні знання та вміння через Інтернет. Тисячі людей вже роблять це прямо в дану хвилину.

Спосіб 3. Займіться посередництвом у великих угодах

Стати посередником у великих фінансових угодах – значить, отримувати з кожної виконаної операції певний відсоток, який при наявності солідних грошових сум може бути вельми і вельми непоганим. Наприклад, ставши хорошим продавцем нерухомості (ріелтор), ви можете заробляти від 5000$ в місяць.

Спосіб 4. Створіть свій прибутковий сайт

Створення сайту – те, чим заробляє все більша кількість людей всіх віків. При цьому не обов'язково навіть створювати дорогий сайт з нуля. Наприклад, сайт .ru, на якому ви зараз знаходитесь, приносить більше 3000$ пасивного доходу і є для нас — його творців бізнесом в Інтернеті.

З цієї теми рекомендуємо вивчити нашу статтю «Як заробити на своєму сайті».

Спосіб 5. Почніть заробляти в Інтернеті

Робота через Інтернет – діяльність, в якій беруть участь тисячі людей прямо в дану мить. Способів заробітку в мережі – безліч: на нашому ресурсі ми детально розглядаємо найбільш ефективні і доступні варіанти — від віддаленої роботи і фріланса до інфобізнес.

5. Реальні історії людей, які стали багатими самостійно

Історій людей, які стали фінансово благополучними самостійно і з нуля без допомоги батьків, багатих родичів, маса. Найбільш відомими і показовими є історії Стіва Джобса, Джорджа Сороса, Опри Вінфрі.

Стів Джобс – чоловік, який став піонером ери IT-технологій. Можна сказати, що стів Джобс створив той інформаційний і цифровий світ, в якому ми живемо зараз. Стів був усиновленою дитиною батьків з досить середнім рівнем щорічного доходу.

Коли Джобс поступив в університет, він голодував, жив у друзів і часто їв в храмі, так як грошей не вистачало. Кинувши навчання, Стів захопився створенням комп'ютерів та їх подальшим продажем, заснувавши з партнером Сивом Возняком легендарну компанію Apple.

Джордж Сорос – американський підприємець і фінансист, створив мережу благодійних організацій. Народився в єврейській сім'ї середнього достатку. Почав свою кар'єру з роботи на галентерейной фабриці, потім працював комівояжером. Але його пристрасть до фінансів і банківської діяльності взяли своє і через деякий час Сорос отримав роботу в банку і активно зайнявся біржовою діяльністю.

Так за одну ніч на біржі йому вдалося заробити близько 2 мільярдів доларів. Існуючого положення в суспільстві і фінансової забезпеченості домігся виключно власним розумом і цілеспрямованістю.

Опра Вінфрі – телеведуча, актриса і продюсер. Народилася в бідній афроамериканської сім'ї. Стала першою чорношкірою жінкою-мільярдером в історії. Журнал Forbes кілька разів називав її найвпливовішою жінкою на планеті. Життєві труднощі на шляху до успіху в галузі мас-медіа лише загартували характер цієї сильної жінки.

Опра Вінфрі часто веде найвідоміші американські передачі і за чутками є одним з особистих консультантом президента США.

Як бачите, навіть жінка може добитися приголомшливого успіху. Якщо ви жінка і вас не лякає конкуренція з чоловіками на шляху до багатства і кар'єрі, рекомендуємо вивчати статтю «Бізнес для жінок».

6. Як почати багатіти прямо зараз   корисні відео і книги

Відео від 1-го каналу «10 законів багатства»

відео від Першого каналу ви можете ознайомитися з десятьма законами багатства, які допоможуть вам почати багатіти прямо зараз і придбати необхідні для кожного заможного і незалежної людини звички:

Відео Роберта Кійосакі «Як стати багатим за 60 хвилин»

У відеоінструкції від Роберта Кіосакі «Як стати багатим за 60 хвилин» присутні реальні поради та рекомендації по збагаченню від американського підприємця, інвестора і письменника:

Книги, які допоможуть розбагатіти

Корисної літератури з питань отримання фінансового благополуччя чимало. Однак найбільш показовими і цікавими в цьому питанні, є, на наш погляд наступні книги:

Книги по багатству

1) Роберт Кійосакі «Багатий Тато, Бідний Тато»

Книги Р. Кійосакі розійшлися по світу загальним тиражем 26 млн. примірників. Книга «Багатий Тато, Бідний тато» – даний навчальний посібник для тих, хто бажає домогтися багатства і фінансового успіху. Твір допоможе кожному розбудити підприємця всередині себе.

2) Наполеон Хілл «Думай і Багатій»

Книга «Думай і багатій» – одна з найбільш продаваних у світі книг. Даний текст навчає не тільки підприємництву, але досягнення успіху в будь-яких сферах людської діяльності, будь то мистецтво, винахідництво, викладання.

3) Бодо Шефер «Мані, або Абетка грошей».

«Мані, або Абетка грошей» – книга успішного бізнесмена, оратора, консультанта, письменника Бодо Шефера. Твори цього автора дозволили багатьом людям знайти фінансову свободу, навчитися керувати своїм часом та реалізовувати внутрішній потенціал.

7. Висновок

Отже, тепер ви знаєте, що стати багатим можна, не тільки народившись у сім'ї мільярдера. Досягти цього фінансового благополуччя зможе кожен, хто докладе до цього досить зусиль і витратить на втілення своєї мрії певну кількість часу.

Пам'ятайте, що всі багаті люди наполягають на набутті самостійного мислення і здатності приймати власні рішення. Найголовніше – почати рухатися у вірному напрямку прямо зараз, переставши скаржитися на життя і почати мислити творчо і позитивно.

Сподіваємося, що наші статті допоможуть вам дізнатися не тільки як стати багатим, але і правильно розпорядитися власним потенціалом в житті. Ми бажаємо вам успіху у будь-яких фінансових починаннях!

Залишайте свої коментарі нижче, задавайте свої питання, діліться своєю думкою від статті, і кінцеве ж, не забувайте ставити лайки!

P. S. А ви як вважаєте, чи можливо стати багатим з нуля? Діліться своїми думками в коментарях.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Діловий світ » Як стати багатим і успішним з нуля — 7 простих кроків до багатства для тих, хто хоче здобути фінансову свободу і жити життям своєї мрії!