Куди краще вкласти 1000000 (мільйон) карбованців, щоб заробити – 5 прибуткових способів інвестування + поради щодо збереження капіталу

Ви дізнаєтеся, в якій бізнес інвестувати мільйон рублів, щоб отримати прибуток, які вкладення найперспективніші, у що можна вкласти 1000000, щоб не прогоріти

Вітаємо наших читачів! Постійні автори і творці інтернет-журналу Олександр і Віталій знову з вами.

Сьогодні ми поговоримо про великих грошових інвестицій і розповімо вам, як примножити свій капітал максимально безпечним способом.

Стаття буде цікава підприємцям, манімейкер, інвесторам та людям, які бажають підвищити рівень своєї фінансової грамотності.

Почнемо, друзі!

Куди вкласти 1 000 000 рублів

1. Великі фінансові вкладення – як інвестувати гроші грамотно

Мільйон рублів – цілком нормальна сума, щоб зробити прибуткові вкладення і забезпечити собі та своїм близьким безбідне і комфортне життя на найближчі кілька років.

Сьогодні ми не будемо говорити про те, яким способом можна заробити мільйон рублів – про це на нашому сайті є багато оригінальних і корисних публікацій (наприклад – «Як заробити свій перший мільйон»). Ми поговоримо про те, як розпорядитися такими грошима максимально продуктивно і розумно.

У статті ми постараємося докладно відповісти на питання: куди вкласти 1 000000 рублів, щоб не просто зберегти, а примножити гроші?

Чим гарні великі вкладення?

Для них справедливо правило: чим більше сума інвестицій, тим вищі відсотки.

Вибір об'єкта інвестування – відповідальна справа, до якої слід підходити осмислено і озброївшись знаннями.

Не варто вкладати весь мільйон в один напрямок – це багаторазово збільшує ризик тотальної втрати капіталу. Навіть найнадійніші в світі банки не дають стовідсоткової гарантії збереження і примноження грошей.

Висновок

Інвестиції варто розділити на кілька частин: диверсифікація вкладів (так це звучить мовою фінансистів) зменшує ризик втрати капіталу у багато разів!

І ще кілька правил грамотного інвестування:

  1. Визначення співвідношення прибутковості до ризику. Будь-які операції з грошима припускають деяку частку ризику. Вкладати треба так, щоб ймовірність отримання доходу значно перевищувала ризик втрати капіталу.
  2. Інвестуйте тільки робочий капітал. Ніколи не оперуйте з грошима, які потрібні для оплати життєво необхідних речей – їжі, житла, здоров'я, навчання дітей.
  3. Не приймайте емоційних інтуїтивних рішень. Остаточні висновки з приводу інвестицій приймаються після всебічного аналізу ситуації. Тільки розумний підхід гарантує стабільність прибутків і збереження грошей.
  4. Залучайте професійних консультантів. Фахівці допоможуть вам уникнути типових помилок і провести транзакції більш грамотно. Навіть кілька зайвих відсотків прибутковості у разі мільйона означають десятки і сотні тисяч рублів.
  5. Не робіть вкладень під тиском. Неважливо, хто на вас тисне – родичі, друзі, партнери – рішення про вклади повинно прийматися вами особисто.

Важливо також заздалегідь визначитися з метою інвестування. Довгострокові вклади радикально відрізняються від короткострокових. Швидка прибуток підвищує ризики, вкладення на тривалі терміни більш надійні.

Грамотні інвестиції

Якщо ваше завдання – створити постійний пасивний дохід, використовуйте більш консервативні інструменти інвестування. Якщо потрібно обернути капітал в найкоротший термін для набуття певної речі (автомобіля, будинку, парусного човна) вигідніше скористатися більш агресивними методами вкладень.

2. Куди краще вкласти 1000000 рублів – 5 способів прибуткового інвестування

Грамотні вкладення – запорука спокійного майбутнього. Фінансова незалежність дає можливість займатися тим, чим хочеться, а не тим, до чого зобов'язують життєві обставини.

Чудово, коли робота – це хобі одночасно і улюблена справа, але на практиці більшість людей займаються низькооплачуваним найманою працею, мріючи про подорожі, відпочинок, повноцінному спілкуванні з друзями і рідними.

Якщо ви читаєте цю статтю, значить, ви вже змінити ситуацію на краще або щиро хочете зробити це. Щоб наблизити вас до мети, ми відібрали 5 способів інвестування: найпопулярніший, найбільш надійний, самий прибутковий, найбільш консервативний і найшвидший.

Вибирайте, який метод підходить вам більше всього, у відповідності з особистими цілями, амбіціями, іншими об'єктивними і суб'єктивними факторами.

Спосіб 1. Нерухомість (НАЙПОПУЛЯРНІШИЙ спосіб)

Коли мова заходить про збереження великих фінансових коштів, середньостатистичні громадяни думають про дві речі – банківських вкладах і нерухомості. Про першому варіанті ми поговоримо пізніше, другий розглянемо прямо зараз.

Нерухомість буде користуватися попитом завжди, оскільки житло – одна з основних потреб людини. Всім потрібен дах над головою, а значить, квартири та будинки завжди будуть популярним і надійним способом вкладення капіталу.

Квартири дозволять отримати 2 види доходів:

  1. Дохід від оренди.
  2. Дохід від продажу.

Оренда – типовий різновид пасивного доходу: отримання грошей без роботи. Ви маєте профіт на підставі права власності і ніяких зусиль до отримання щомісячного прибутку (щоденної, якщо квартира здається подобово) не прикладаєте.

Поки квартира орендується іншими людьми, вона залишається вашою, а її вартість на ринку нерухомості поступово зростає. У будь-який момент ви можете продати квартиру дорожче, ніж купували: різниця у вартості плюс оренда становитиме чистий дохід від інвестицій.

Дехто заробляє виключно на операціях купівлі/продажу.

Є кілька варіантів таких операцій:

  • ви купуєте нерухомість, чекаєте, поки не неї піднімуться ціни, продаєте її;
  • купуєте квартиру в аварійному стані, робите ремонт, реалізуєте за ціною, що перевищує ваші витрати;
  • купуєте житло на стадії будівництва або закладки будинку, продаєте після здачі об'єкта в експлуатацію за високою ціною.

Є одне «але»: у період економічних спадів нерухомість зазвичай падає у вартості і дає низьку дохідність протягом всього кризи. У такі періоди краще утриматися від продажів і заробляти виключно на оренді.

Рекомендуємо цікаве відео: відомий інвестор Роберт Кійосакі, про який ми вже писали статтю, що розповідає про переваги вкладень у нерухомість:

Спосіб 2. Банківський депозит (НАЙНАДІЙНІШИЙ спосіб)

Як не крути, банківські вклади залишаються найбільш надійним і доступним способом примноження капіталу.

До того ж у , наприклад, держава захищає інтереси вкладника   клієнт банку отримує майже стовідсоткову гарантію повернення коштів з обіцяними процентами, оскільки за законом всі вклади фізичних осіб розміром до 1,4 млн. рублів в обов'язковому порядку страхуються.

Дуже вигідним такий спосіб інвестування назвати не можна. Максимум, який обіцяють банки громадянам, – 10% річних, в рідкісних випадках 12%. В умовах стабільної інфляції реальна прибуток буде і того менше.

Звичайно, мільйон – непогана сума, що обіцяє 100000 доходу в рік за зберігання, проте якщо ціни за цей період підвищаться приблизно на 10-13%, реальна прибуток буде коливатися в районі нуля.

Більш доцільний спосіб примноження і збереження фінансів через банки – перевести капітал в євро та долари і зберігати в них. Щоправда, відсоткова ставка для депозитів у валюті на порядок нижче.

Підказка

Користуйтеся послугами великих банків, які входять в ТОП-50 або ТОП-10 найнадійніших фінансових організацій у вашій країні.

Такі установи, як правило, мають державну підтримку, що підвищує безпеку та забезпечує психоемоційний спокій.

Банки – прекрасний варіант для довгострокового збереження коштів. Якщо гроші потрібні вам у більш короткі терміни, варто розглянути інші (більш агресивні) варіанти інвестування.

Роблячи вклади, заздалегідь вивчіть умови. При порівнянні депозитів користувачі і самі банки акцентують основну увагу на відсотках за вкладами. Але це не єдиний показник прибутковості.

Сумарний прибуток залежить також:

  • від капіталізації відсотків;
  • від можливості поповнення вкладів;
  • від умов закриття рахунку.

Банківські вклади

Чим більшу свободу дій дає клієнту депозитний договір, тим нижче відсоток доходу. Але якщо вибрати складну формулу нарахування відсотків (з щомісячною капіталізацією), прибутковість можна збільшити.

Спосіб 3. Власний бізнес (самий ПРИБУТКОВИЙ спосіб)

Стартова сума в мільйон рублів – ідеальна база для запуску власного бізнесу. Цей спосіб ми не даремно назвали найбільш прибутковим – обмежень по прибутку для бізнесу немає. За рік можна і подвоїти і потроїти суму початкових інвестицій і навіть збільшити її в 10 разів.

Є й інша небезпека – втратити свої гроші, вклавши їх в збиткове підприємство. Щоб цього не сталося, експерти радять інвестувати у справу, яке близьке і знайоме вам.

Вибирайте область, у якій ви почуваєте себе фахівцем, і шанси на успішну розкрутку бізнесу істотно зростуть. Але мало розбиратися у справі, важливо фінансувати підприємство максимально грамотно.

Пам'ятайте

90% провальних бізнес-проектів стають такими на стадії запуску!

Будь-який бізнес – це конкуренція і боротьба.

Не дивлячись на те, що сьогодні дуже багатьом навичкам підприємця можна навчитися, основою все ж є природа особистості конкретної людини — його характер, стиль мислення.

Якщо у вас слабкі нерви і не вистачає жорсткості, якщо вам не доставляє радості думка вирішувати щодня величезну кількість проблем, домовлятися з усіма: постачальниками, співробітниками, контролюючими організаціями   краще взагалі не починати кар'єру підприємця, а вибрати більш «мирні» способи множення капіталу.

А тепер актуальні тренди для вибору напрямку бізнесу:

  1. Автомийка. Навіть у великих містах з великою кількістю подібних сервісів автолюбителям часто доводиться стояти в черзі, щоб помити машину. Якщо врахувати, що кількість машин постійно зростає, даний бізнес завжди буде залишатися рентабельним.
  2. Міні-готель (хостел). Ще одна проблема великих міст – нестача доступного житла для приїжджих. Якщо запустити бізнес подібного типу в середній ціновій категорії, можна окупити вкладення вже через кілька місяців.
  3. Міні-пекарня. Хлібобулочні вироби – товар першої необхідності. Попит на нього не залежить від пори року і стану економіки. Рентабельність такого бізнесу наближається до 100%   головне, грамотно налагодити ринок збуту.
  4. Інтернет-магазин. На 1 млн. рублів можна організувати прибуткову торгівлю в мережі самими ходовими товарами і одночасно розкрутити сайт за всіма правилами ефективної SEO-оптимізації.

до Речі, про те як відкрити інтернет-магазин з нуля, ми вже писали в одній з наших публікацій.

Унікальних методик швидкого збагачення не існує. Кожен бізнес вимагає стовідсоткового залучення в процес, принаймні в перші роки його існування. Потрібен наполегливу працю, щоб перетворити бізнес в пасивний дохід, але зате на цій стадії прибутку будуть стабільними і високими.

Про те, як почати свій бізнес з нуля, читайте в окремій статті нашого ресурсу.

Спосіб 4. Дорогоцінні метали (самий КОНСЕРВАТИВНИЙ спосіб)

Вкладення в золото були прибутковими протягом всієї історії людства. Дорогоцінні метали не схильні до корозії і псування, а їх запаси на планеті обмежені. Не дивно, що ціни на золото, платину, срібло і паладій завжди ростуть.

Є кілька способів вкладення грошей в золото і дорогоцінні метали:

  • купівля золотих злитків;
  • купівля монет;
  • вклади в акції золотодобувних підприємств;
  • відкриття золотого депозиту.

Золоті злитки придбати простіше всього. Їх реалізують всі великі банки, видаючи на проданий товар сертифікат. Пам'ятайте, що операції з дорогоцінними металами у вигляді зливків обкладаються податком в розмірі 18%.

Приклад

Якщо річний приріст золота в ціні дорівнює 5-10% при продажу злитків через рік після покупки ви втратите 8-13% прибутку на ПДВ. Купуючи дорогоцінні метали, варто розраховувати на довгостроковий вклад, коли розмір прибутку перевищить відсоток податку.

Монети не оподатковуються, а деякі з них мають ще й колекційною цінністю. Проте реальний прибуток з монет теж можна отримати лише через кілька років після придбання.

Вкладення грошей у дорогоцінні метали

Знеособлений металевий рахунок (золотий депозит) підходить для відносно короткострокових вкладів. Перевага такого методу в тому, що купувати нічого не потрібно, а значить, ніяких податків немає.

Ви просто відкриваєте рахунок, а банк зобов'язується виплатити потрібну суму через певний період часу за курсом золота. Це самий простий і безпечний варіант, особливо якщо рахунок попутно страхується.

Спосіб 5. ПАММ-рахунки (НАЙШВИДШИЙ спосіб)

Інвестування коштів в ПАММ-рахунки — це передача своїх фінансів в довірче управління фахівцям за фінансовими операціями. Ви віддаєте свої гроші компанії, професіонали запускають їх в обіг і намагаються отримати прибуток.

Керуюча компанія вкладає гроші в біржові ринки чи інші перспективні напрямки, а ви просто чекаєте, коли прийде час зняти з рахунку прибуток. Вклади в ПАММ-рахунки – типовий приклад пасивного доходу з відносно низькими ризиками.

Щоб отримувати прибуток від біржової торгівлі, вам не потрібно володіти специфічними знаннями: ваше завдання – знайти прибуткову компанію і довірити їй свої гроші.

Саме в правильному виборі ПАММ-рахунки криється секрет успіху. Щоб помістити капітал у надійні руки, вам доведеться витратити на порівняння керуючих компаній певну кількість сил і часу. Але зате і результат буде відповідним.

3. Мінімізуємо ризики – як захистити великий капітал

Щоб знизити ризик втрати вкладень, ми рекомендуємо заздалегідь продумати способи захисту інвестицій. Можна в прямому сенсі слова застрахувати свої вклади у відповідних організаціях, можна вибрати інші способи протекції фінансів.

Кілька порад від досвідчених інвесторів:

  • завжди майте запасний план, який дозволить в разі небезпеки для капіталу вийти з гри з мінімальними втратами;
  • розділяйте вклади за різними напрямками;
  • проводите професійну оцінку рентабельності вкладення;
  • вибирайте партнерів тільки після особистої зустрічі або розмови;
  • не беріть участь в сумнівних, а тим більше нелегальних проектах, які б високі дивіденди вони вам не обіцяли.

І саме головне – дійте розумно, тверезо і виважено. Жадібність, зайва обережність, відсутність терпіння і емоційна нестійкість – не найкращі помічники при виборі способів інвестицій.

4. Висновок

Отже, друзі, підведемо підсумки. Інвестування великих сум – серйозний захід, що вимагає підготовки, аналітичної роботи, залучення професійних інструментів. У нашій статті ми постаралися визначити загальні напрями для капіталовкладень, перевірені часом і практикою.

Рекомендуємо вам також ознайомитися з нашою статтею Куди вкласти рублі в кризу, щоб не втратити свої заощадження.

Тепер ви знаєте, які інвестиції найбільш прибуткові, а які – найбільш надійні, і зможете зробити більш свідомий особистий вибір.

Ми бажаємо вам багаторазового множення капіталів і, як завжди, чекаємо оцінок статті, зауважень та коментарів до даної теми.


Путівник у світі фінансів і бізнесу » Фінанси » Гроші » Куди краще вкласти 1000000 (мільйон) карбованців, щоб заробити – 5 прибуткових способів інвестування + поради щодо збереження капіталу